the_RAVEN | woensdag 15 juni 2005 @ 18:59 |
Mijn moeder kwam een recept tegen waarbij je en Soja-saus en Ketjap moest toevoegen, nu vraag ik me af wat het doel daar van is. Ketjap is toch een soort sojasaus? zijn er nog sojaspecialisten? ![]() ![]() | |
CraVeMaN | woensdag 15 juni 2005 @ 19:08 |
sojabonen = het ingrediënt, maar dat wil niet zeggen dat sojasaus ketjap is ![]() De overige ingrediënten verschillen wat, evenals de hoeveelheden, en het fermentatie %. Gevolg = andere smaak | |
Manke | woensdag 15 juni 2005 @ 19:17 |
sojasaus = zout ketjap = zoet voor zover ik weet | |
Fatality | woensdag 15 juni 2005 @ 19:22 |
in ketjap zit soja maar in soja zit niet persé ketjap | |
Oblivion | woensdag 15 juni 2005 @ 20:35 |
quote:Je hebt ook zoute ketjap. Ketjap Asin. | |
Martijn_77 | woensdag 15 juni 2005 @ 21:12 |
quote:Bron | |
BBQ-kip | donderdag 16 juni 2005 @ 00:17 |
Ik moet zeggen dat ik verslaafd ben geraakt aan Kikkoman, Japanse zoute sojasaus... Zooo lekker! Afgelopen week een half flesje in mijn uppie op door het eten heen, hehe | |
blackbully | donderdag 16 juni 2005 @ 00:21 |
quote:? krijg heel rare ideen daar bij. het is een smaak versterker of toevoeger. afhankelijk van de mate waarin je het gebruikt. als je zoveel hebt gebruikt dan kook je voor de structuur en proef je uiteindelijk alleen maar de sojasaus. wat heb je gemaakt dan vraag ik me zomaar af. (of je bent een erg grote eeter of hebt een heeeel klein flesje) | |
BBQ-kip | donderdag 16 juni 2005 @ 00:42 |
Is niet zo'n groot flesje maar ik had sojakip met honing gemaakt en nog een flinke scheut over de rijst in mijn kommetje gedaan ![]() Was heerlijk, of het nou teveel is of niet ![]() | |
the_RAVEN | donderdag 16 juni 2005 @ 01:09 |
japanse sojasaus is lekker dat is toch een beetje die stroperige? | |
g1id | donderdag 16 juni 2005 @ 01:18 |
Hoewel ketjap de Indonesische naam voor sojasaus is, is er een wezenlijk verschil in de smaak, kleur en dikte van de verschillende Aziatische sojasauzen. Als er in recepten gesproken wordt over sojasaus en er staat niet bij welke soort, dan kunt u het best uitgaan van Chinese, Thaise of Japanse. Deze sojasaus is dunner en helderder dan Indonesische ketjap | |
Pietverdriet | donderdag 16 juni 2005 @ 10:07 |
Er is ook Soya saus gemaakt met paddestoelen Pearl River Bridge (merk) heeft een hele lekkere Mushroom soy. | |
hassanjassan | donderdag 16 juni 2005 @ 11:57 |
quote:Hoe onderscheid ik zoete van zoute kecap (is de correcte indon. spelling)?? zoet is dikker/stroperiger van samenstelling (kecap manis) zout, schenkt bijna als water. (kecap asin) asin betekent zout manis betekent zoet Japanse en indon. zoute kecap schelen ook ontzettend veel in smaak, kan ik wel zeggen | |
Oblivion | donderdag 16 juni 2005 @ 12:42 |
quote:Drupje op de vinger, en proeven? ![]() | |
Pietverdriet | donderdag 16 juni 2005 @ 16:24 |
Zoute ketjap is dun als water, zoete is stroperig. (bijna altijd) | |
Martijn_77 | donderdag 16 juni 2005 @ 21:10 |
quote:En je hebt ook nog oestersaus en die is nog veel dikker | |
Pietverdriet | donderdag 16 juni 2005 @ 21:34 |
quote:Ja, en die pekingeendensaus, hoe heet ie ook al weer, die is nog veel dikker. Oestersaus is trouwens heerlijk met gember en Mushroomsoy om bladgroente in te roerbakken. | |
Dark_Killah | donderdag 16 juni 2005 @ 21:34 |
quote:De ene is zoeter, voor zover ik weet. | |
Martijn_77 | donderdag 16 juni 2005 @ 22:18 |
quote:Zal ik eens proberen alleen dan moet ik wel eerst Mushroomsoy op de kop zien te tikken | |
Pietverdriet | donderdag 16 juni 2005 @ 22:29 |
quote:Iedere toko en hoerecagroothandel (hanos bv) hebben hem eigenlijk. |