abonnement Unibet Coolblue Bitvavo
pi_27566434
wat is die reden dan precies, wat is er zo slecht voor ze..?
ik heb mn kok wel eens iets erover horen zeggen, maar ben er wel benieuwd naar
'Met een banaan door het water, later'
Franky boy | fanmail, hatemail, lovemail, sexmail | Tom
  donderdag 2 juni 2005 @ 09:29:42 #27
82814 BBQ-kip
never say no to panda!
pi_27567555
Kids hebben een nog niet volledig ontwikkeld spijsverteringsstelsel, waardoor ze sommige stofjes in producten niet goed kunnen "verteren".
Dat is ook zo met spinazie en spruitjes, niet opdringen dus, zoals Killer_Mom al zei

Ik heb rabarber gekocht en ga het vanavond klaar maken
Ben benieuwd!
Kip, het meest veelzijjjjjjjjjjjjjjjjjjjjjjjjjjjjjjjjjjjjjjjjjjjjjjjjjjjjjjjjjjjjjjjjjjjjdige stukje kaas, panda!
pi_27568640
ah, zo
onze kok had hele verhalen over de afbraak van kalk enzo, weet ik veel, het was verschrikkelijk volgens hem
'Met een banaan door het water, later'
Franky boy | fanmail, hatemail, lovemail, sexmail | Tom
  donderdag 2 juni 2005 @ 10:14:43 #29
82814 BBQ-kip
never say no to panda!
pi_27568901
Ja die verhalen heb ik ook weleens gehoord, ik geloof er niet zoveel van eigenlijk. Ik denk dat uiteindelijk je urine er wat zuurder van wordt, maar je botjes zullen niet ineens verpulveren ofzo
Kip, het meest veelzijjjjjjjjjjjjjjjjjjjjjjjjjjjjjjjjjjjjjjjjjjjjjjjjjjjjjjjjjjjjjjjjjjjjdige stukje kaas, panda!
pi_27568925
dat zei ik ook al ja, en daarna slobberde ik nog maar eens wat weg
'Met een banaan door het water, later'
Franky boy | fanmail, hatemail, lovemail, sexmail | Tom
pi_27578319
Streek bouwmaterialen te Lochem heeft ongebluste kalk? Iemand intresse, wil wel per ton inkopen
pi_27581115
quote:
Op dinsdag 31 mei 2005 18:49 schreef Martijn_77 het volgende:
[..]

Ongekookt?

Nog nooit geprobeerd / van gehoord.
ja, gewoon goed afgewassen. Ik lees net dat je daar als kind een tekort aan kalk door kan krijgen, maar zo te zien heb ik het overleeft.
ben ik nu raar
I've got a plan so cunning you could put a tail on it and call it a weasel
pi_27582421
quote:
Op donderdag 2 juni 2005 08:16 schreef MissyMirjaM het volgende:
wat is die reden dan precies, wat is er zo slecht voor ze..?
ik heb mn kok wel eens iets erover horen zeggen, maar ben er wel benieuwd naar
Waarom heb jij 'n kok...
pi_27583056
quote:
Op donderdag 2 juni 2005 17:02 schreef Taurus het volgende:

[..]

Waarom heb jij 'n kok...
*hihihi*
'Met een banaan door het water, later'
Franky boy | fanmail, hatemail, lovemail, sexmail | Tom
pi_27583293
Rabarber !

Erg lekker m'n ouders hebben nog een struik in de tuin staan (komt weer bij m'n grootouders weg). Veel mest en water maar dan kan je er per seizoen een paar keer heerlijk van eten .

Klak erdoor kan wel maar hoeft niet. Zeker niet bij de moderne varianten die in de supermarkt liggen die zijn volgens mij een stuk minder zuur dan de 'ouderwetse' rabarber.

Verdomme nou heb ik er zin in .
Als het niet wil branden moet je beter stoken.
pi_27584514
quote:
Op maandag 30 mei 2005 19:22 schreef MissyMirjaM het volgende:
lekker als toet of in de vla ofzo
Even tussendoor, maar wat is een toet?
Are you pondering what I'm pondering?
pi_27584538
Toetje denk ik.
Als het niet wil branden moet je beter stoken.
pi_27584608
Mja, dat zal dan wel. Maar het is toch niet toet - toetje (zoals huis - huisje)? Ik dacht dat toe-tje van 'toe' afkwam, als in we nemen nog iets toe...

Ik hoorde het een kok op tv laatst ook al zeggen, over een "smoesie" (smoothie)
Are you pondering what I'm pondering?
pi_27590251
quote:
Op donderdag 2 juni 2005 18:18 schreef Mini_rulez het volgende:

[..]

Even tussendoor, maar wat is een toet?
gewoon, toetje
'Met een banaan door het water, later'
Franky boy | fanmail, hatemail, lovemail, sexmail | Tom
pi_27964035
Weet je wat ook erg lekker is, heb ik eergisteren ondekt.

Rabarber in stukjes snijden en in een pan doen, klein beetje water erbij en de helft v/d hoeveelheid van de rabarber aan aardbeien erbij. Dan koken totdat de stukjes wel zacht zijn, maar nog herkenbaar. Dan suiker naar smaak erbij doen. Heerlijk!

*Zelfs mijn dochter, die een onwijze muts is met eten, vond het erg lekker.*
  donderdag 16 juni 2005 @ 21:19:14 #41
73549 Annemiek78
Martijn_77 my favo user!
pi_27997103
Mijn mannetje vind het errug lekker hoor, rabarber.
Mij maak je er niet zo blij mee opzich... Daarom krijgt hij het ook altijd
van mijn schoonouders...

Ik heb het nog nooit zelf gemaakt.
Misschien toch maar eens proberen.
Positive thinking, my way of thinking!
pi_27997658
hmm, heb net rabarber gemaakt met aardbeien, lekker zoet zeg
'Met een banaan door het water, later'
Franky boy | fanmail, hatemail, lovemail, sexmail | Tom
  donderdag 16 juni 2005 @ 22:19:27 #43
43624 Martijn_77
It was a good year
pi_27999230
quote:
Op donderdag 16 juni 2005 21:19 schreef Annemiek78 het volgende:
Ik heb het nog nooit zelf gemaakt.
Misschien toch maar eens proberen.
Doen Doen!!!
Experience is what you get when you don't get what you wanted
Take my advice ... I don't use it anyway...
Een goede Fok! Search
Een goede Fok! Search
pi_28007708
Pas las ik ergens dat je rabarber ook in kan vriezen. Dat gaat zo:
Je koopt of, als je een moestin hebt net als ik, plukt rabarber. Deze was je en snijdt ze ik stukken van ongeveer 3 cm. Afdrogen en in porties van ongeveer 350 gram invriezen.
Als je het wil gebruiken kan je het direct uit de vriezer in de pan doen met een beetje water en dan je gewone recept volgen.
Zo kan je het hele jaar rabarber eten.
pi_28008204
Moderne Rabarberrassen bevatten inderdaad minder Oxaalzuur als de oude (van voor de tweede wereldoorlog) rassen. Dat betekent dus ook minder van de kenmerkende smaak. Bij moderne rassen hoef je zeker geen kalk meer toe te voegen, bij de oude is het wel aan te raden. Zeker als je het vaak eet.

Hoeveel suiker/zoetstof je in de rabarber doet hangt af van je smaak. Ik gebruik 1 á 2 eetlepels per kilo. En zeker nooit zoete toevoegingen als rozijnen of aardbeien. Maar voor mijn manvolk kan het nooit zuur genoeg zijn.
abonnement Unibet Coolblue Bitvavo
Forum Opties
Forumhop:
Hop naar:
(afkorting, bv 'KLB')