Ik vind het zelf lekkerderderder als er iets meer dan wat zout in zitquote:Op zondag 29 mei 2005 16:06 schreef FlamejoB het volgende:
Tussen de 10-15 minuten. Hangt een beetje af van de kolf. Je ziet het vanzelf verkleuren, om te controleren kun je met een vork in een korrel prikken. Wel wat zout in het water doen. lekker met boter eroverheen
Bij het water? Dat voegt zéér weinig toe aan de smaak. Wat je wel kunt doen wil je het wat zoeter krijgen is de mais af te schudden, pan weer verwarmen, klont boter erover, suiker erover, goed doorverwarmen (al door elkaar schuddend) en klaar.quote:Op zondag 29 mei 2005 16:29 schreef rotterdamse het volgende:
(vreemd genoeg doet mijn vriendin er ook suiker bij, schijnt ook lekker te zijn.)
Ja maar dan wel met Roomboter!!!quote:Op zondag 29 mei 2005 16:06 schreef FlamejoB het volgende:
Lekker met boter eroverheen
Probeer het maar es..quote:Op zondag 29 mei 2005 16:25 schreef Piaf het volgende:
En boven het vuur houden? ehh? kan me niet voorstellen dat dat echt lekker is
De kolf draait door het kokende water, ik doe nooit een deksel op de pan bij het koken van maiskolven, en nog nooit verschil in gaarheid gehad.quote:Op zondag 29 mei 2005 16:07 schreef FlamejoB het volgende:
en een deksel op de pan. Anders wordt (de drijvende kolf) aan een kant gaarder dan aan de andere kant
Gevonden een mais recept.quote:Op zondag 29 mei 2005 16:59 schreef Euc- het volgende:
[..]
Bij het water? Dat voegt zéér weinig toe aan de smaak.
De lekkerste mais komt echt niet uit de vriezer hoor.quote:Op maandag 14 augustus 2006 19:55 schreef kabouter.muts het volgende:
De lekkerste mais komt uit de vriezer van Bonduelle.
Heel lekker zoet, knapperig en echt lekkerder dan vers.
Dan is 10-15 min. in kokend water voldoende.
Ik vind de verse mais vaak veel te melerig!! en te weinig smaak hebben. Heb je het wel eens geproefd? Ik kon het eerst ook niet geloven.quote:Op dinsdag 15 augustus 2006 06:13 schreef popolon het volgende:
[..]
De lekkerste mais komt echt niet uit de vriezer hoor.
Maar goed, niet te lang anders wordt 't zo zacht. Gewoon zelf even controleren.
Ik hou niet van zoet dus zeker geen suiker en ook geen roomboter. Liefst puur.
Dan koop je geen goede, koop je verse sweetcorn (nu op dit moment in het seizoen), dat is veel lekkerder dan diepvries zooi!quote:Op dinsdag 15 augustus 2006 10:18 schreef kabouter.muts het volgende:
[..]
Ik vind de verse mais vaak veel te melerig!! en te weinig smaak hebben. Heb je het wel eens geproefd? Ik kon het eerst ook niet geloven.
Ja ja als ik mais vers koop, dan is het in de nazomer en sweetcorn maar ja smaken verschillen. . . . .vind toch echt de hele maiskolven uit de vriezer het lekkerst.quote:Op dinsdag 15 augustus 2006 10:57 schreef vats het volgende:
[..]
Dan koop je geen goede, koop je verse sweetcorn (nu op dit moment in het seizoen), dat is veel lekkerder dan diepvries zooi!
Ik vind het net een hap suiker met wat maissmaak, niet echt mijn ding.quote:Op dinsdag 15 augustus 2006 10:18 schreef kabouter.muts het volgende:
[..]
Ik vind de verse mais vaak veel te melerig!! en te weinig smaak hebben. Heb je het wel eens geproefd? Ik kon het eerst ook niet geloven.
Dat nagaren hoeft van mij niet, voegt nietecht wat toe.quote:Op zondag 5 augustus 2007 18:49 schreef allsystemshalt het volgende:
![]()
Ik googlede op mais koken en kwan hier terecht![]()
Had ik kunnen weten![]()
Anyway 10 minuten koken en dan 5 minuten nagaren in aluflie met boter en wat zout![]()
![]()
![]()
Pannetje staat al op![]()
![]()
Bij Bonduelle beheersen ze juist de "kunst" om zelfs diepvriesgroenste zo melig en papperig te laten smaken alsof het uit blik komt.quote:Op dinsdag 15 augustus 2006 10:18 schreef kabouter.muts het volgende:
[..]
Ik vind de verse mais vaak veel te melerig!! en te weinig smaak hebben. Heb je het wel eens geproefd? Ik kon het eerst ook niet geloven.
|
Forum Opties | |
---|---|
Forumhop: | |
Hop naar: |