Dit had ik zelf ook al bedacht, maar als alles in de map van www-data is, kan je als ftp-gebruiker niet alles meer verwijderen, zoals ik al beschreef. Als de server onder www-data namelijk alleen schrijfrechten voor de eigenaar toekent aan een bestand, kun je deze met ftp niet meer verwijderen.quote:Op dinsdag 26 juli 2005 17:12 schreef whoops het volgende:
Met betrekking tot de rechten van 'www-data' en 'normale' users, dit gaat (denk ik) alleen werken als:
- de gebruiker in de www-data groep zit
- chown www-data:www-data <targetfolder>
- chmod 775 <targetfolder>
Volgens mij is 775 op de folder voldoende. Zo niet, misschien is het iets wat je met 'umask' kan oplossen, maar vraag me niet hoe...
Thanx for the tip!quote:Ik ben laatst begonnen in het boek UNIX het standaard operating system, 4de druk - ook voor Linux.
Dit boek behandelt Unix vanaf de gebruikerskant en begint bij het begin (file beheer) en gaat vrij diep in op de materie (het schakelen van verschillende tools (filters) zoals grep, locate, etc.., waarom deze tools zich laten schakelen... )
Ik kon het boek voor drie euro op de kop tikken (nieuw), 42 euro vind ik wel wat veel...
Dat kan wel kloppen, maar als het goed is kan je dan met die FTP user wel de rechten van die bestanden wijzigen, aangezien je rwx op de directory heb. Dus als je dan wat wil verwijderen is het chmod 775 <bestand> , del <bestand> ...quote:Op dinsdag 26 juli 2005 17:17 schreef LeisureSuitLarry het volgende:
[..]
Dit had ik zelf ook al bedacht, maar als alles in de map van www-data is, kan je als ftp-gebruiker niet alles meer verwijderen, zoals ik al beschreef. Als de server onder www-data namelijk alleen schrijfrechten voor de eigenaar toekent aan een bestand, kun je deze met ftp niet meer verwijderen.
Volgens mij niet, want de bestanden die door www-data worden aangemaakt en alleen schrijfrechten aan de eigenaar geven, kunnen niet worden door andere gebruikers, behalve root.quote:Op dinsdag 26 juli 2005 17:19 schreef whoops het volgende:
[..]
Dat kan wel kloppen, maar als het goed is kan je dan met die FTP user wel de rechten van die bestanden wijzigen, aangezien je rwx op de directory heb. Dus als je dan wat wil verwijderen is het chmod 775 <bestand> , del <bestand> ...
Dit is niet getest though...
quote:
psst, waar dan?quote:Op woensdag 27 juli 2005 11:38 schreef whoops het volgende:
[..]
Het boek was er nog, voor zo'n 3 euro...
psst, je hebt mail!quote:
De oplossing:quote:Op vrijdag 24 juni 2005 01:19 schreef existenz het volgende:
Ok, ik heb een wat geavanceerder probleem
Netwerk thuis met diverse pc's (duh). Nu wil ik een extra linux bak erin hangen (hangen er al 2 in), maar elke keer als ik de netwerkkabel derin stop, valt mijn complete netwerk spontaan uit.
Ik heb maar meteen gechecked of ik met me domme kop dhcp ed. had aangezet, maar helaas bleek dat niet te zijn. Ook heeft hij geen duplicate ip, dus dat is het probleem ook niet.
Iemand enig idee wat het wel is
1 2 3 | <?php mail("mail@adres", "Test-php", "Test-PHP") ?> |
Het opvallende hieraan is dat de nrcpts=0 erin staat. Dit staat namelijk (volgens mij) voor no. of recipients, en die heb ik toch wel degelijk opgegeven.quote:Aug 23 09:14:00 debian sendmail[31769]: j7N7E0YC031769: from=www-data, size=59, class=0, nrcpts=0, msgid=<200508230714.j7N7E0YC031769@host>, relay=www-data@localhost
Dus nrcpts=1quote:Aug 23 09:09:55 debian sendmail[31743]: j7N79toL031743: from=www-data, size=57, class=0, nrcpts=1, msgid=<200508230709.j7N79toL031743@host>, relay=www-data@localhost
Is dat de enige regel die je krijgt in je maillog? Sendmail genereert meestal meerdere regels per mail, als eerste de "from" en daarna een to (message accepted etc) of een denied (spam enzo). Zit je mail niet ergens vast in de queue (man mailq)?quote:Op dinsdag 23 augustus 2005 09:42 schreef LeisureSuitLarry het volgende:
Als ik deze uitvoer, komt er de volgende regel in de log bij:
[..]
Ik krijg inderdaad bij de mailtjes die wel aankomen ook meerdere regels. Bij de mailtjes die ik via het php-script verstuur, blijft het bij die ene regel in de mail.log. Als ik mailq uitvoer, geeft hij trouwens aan dat er geen mailtjes meer in de que staan.quote:Op dinsdag 23 augustus 2005 15:36 schreef devzero het volgende:
[..]
Is dat de enige regel die je krijgt in je maillog? Sendmail genereert meestal meerdere regels per mail, als eerste de "from" en daarna een to (message accepted etc) of een denied (spam enzo). Zit je mail niet ergens vast in de queue (man mailq)?
Dat is wel heel erg wazig...quote:Op donderdag 25 augustus 2005 15:15 schreef LeisureSuitLarry het volgende:
Ik heb even de mail classes van PEAR gebruikt en als ik daarbij als factory sendmail gebruik (dus een directe koppeling maak met Sendmail en dus niet de php-maile) dan werkt het wel. Als ik de factory mail (dus de standaard php-mailer) inzet, dan krijg ik nog steeds nrcpts=0 en dus wordt er geen mail verzonden.
Nou, ik gebruik Debian Sarge stable, dus je zou toch zeggen dat het goed moet werken. Ik heb ook geen rare config-wijzigingen doorgevoerd oid. Ik heb dit trouwens ook even bij 'de buren' voorgelegd en daar kwam iemand met het idee om het volgende script te gebruiken:quote:Op donderdag 25 augustus 2005 15:17 schreef whoops het volgende:
[..]
Dat is wel heel erg wazig...
Kan het misschien aan de PHP versie liggen die je gebruikt? (Zomaar een wilde gooi hoor...)
1 2 3 4 5 6 7 8 9 10 11 12 13 14 | <? $mail_addy="mail@adres"; $headers = "To: $mail_addy\r\n"; $subject = "Test bericht"; $msg = "Dit is een test bericht\nFoo foo\nbar quux!"; $ret = mail($mail_addy,$subject,$msg,$headers); if($ret) { echo "Mail is verstuurd!"; } else { echo "Mail is NIET verstuurd!"; } ?> |
Geen idee hoe je daar achter komt... Ik denk dat dat heel lastig wordt zolang de ingebouwde mail() functie geen 'debug' mode heeft...quote:Op donderdag 25 augustus 2005 15:20 schreef LeisureSuitLarry het volgende:
[..]
Nou, ik gebruik Debian Sarge stable, dus je zou toch zeggen dat het goed moet werken. Ik heb ook geen rare config-wijzigingen doorgevoerd oid. Ik heb dit trouwens ook even bij 'de buren' voorgelegd en daar kwam iemand met het idee om het volgende script te gebruiken:
[ code verwijderd ]
Hierbij krijg ik de opmerking dat de mail niet verstuurd wordt. Hoe kan ik achter de reden hiervoor komen?
Maakt geen verschil.quote:Op donderdag 25 augustus 2005 15:33 schreef whoops het volgende:
Probeer het 'TO' adres eens in het formaat "whoops <whoops@zijn.com>" ?
1 | $mail_addy="mail@adres"; |
1 | $mail_addy="jeroen <mail@adres>"; |
1 2 3 4 5 6 | auto eth0 iface eth0 inet static address 192.168.1.10 netmask 255.255.255.0 broadcast 192.168.1.255 gateway 192.168.1.1 |
op het regeltje 'network' na zie ik eigenlijk geen verschil. Lijkt mij dat 'network blabla' verwijderen mijn probleem niet zal oplossen?quote:Op woensdag 31 augustus 2005 09:37 schreef whoops het volgende:
Voor een statisch IP voer ik het volgende in in mijn /etc/network/interfaces:
[ code verwijderd ]
Dat werkt prima. Daarna kan je je DCHP clients natuurlijk gewoon helemaal uitzetten of zelfs de-installeren, dan heb je ook niet de kans dat hij het IP overruled...
Dat regeltje network zal de oplossing inderdaad niet zijn.quote:Op woensdag 31 augustus 2005 17:41 schreef Robbrs het volgende:
[..]
op het regeltje 'network' na zie ik eigenlijk geen verschil. Lijkt mij dat 'network blabla' verwijderen mijn probleem niet zal oplossen?
Ik heb verder in mijn netwerk wel dhcp nodig. Debian draait als webserver, dan is het natuurlijk niet zo handig als hij steeds een ander ip krijgt.
Client bedoel je neem ik aan.quote:Op woensdag 31 augustus 2005 18:47 schreef whoops het volgende:
Wat ik bedoel met dhcp uitzetten is dus de locale dhcp deamon.
Ik bedoel inderdaad de client (dhcp client daemon)...quote:Op woensdag 31 augustus 2005 18:59 schreef Schorpioen het volgende:
[..]
Client bedoel je neem ik aan.
Hij zegt dat hij wel dhcp nodig heeft...
Overigens kan het wel handig zijn om dhcp te gebruiken en deze te binden aan mac adres van de server, beheerstechnisch is het handiger om alle configuratie centraal te doen ipv op elke aparte machine. Hoewel het wel erg vaag is wat er gebeurt, als je een statisch ip hebt dan hoort dat niet overruled te worden door dhcp. Heb je geen andere pakketten geinstalleerd die hier evt invloed op zouden kunnen hebben?
Ik had dit probleem ook al meteen na de installatie. Toen draaide er verder dus nog niks.quote:Op woensdag 31 augustus 2005 18:59 schreef Schorpioen het volgende:
[..]
Heb je geen andere pakketten geinstalleerd die hier evt invloed op zouden kunnen hebben?
Forum Opties | |
---|---|
Forumhop: | |
Hop naar: |