FOK!forum / Culinesse à gogo / Risotto recepten met groente gezocht!
Ingrid19zaterdag 21 mei 2005 @ 12:49
Ik ben op zoek naar risotto recepten. Zonder alcohol. Het liefst met groenten, kruiden mag ook, want we hebben een kruidentuintje!

Iig geen spekjes, ham, bacon ed. Alvast bedankt!
Blueszaterdag 21 mei 2005 @ 13:12
Ben je vegetarisch of eet je geen varkensvlees ?
Ik heb nog wel wat liggen aan recepten namelijk.
Ingrid19zaterdag 21 mei 2005 @ 14:31
Ik ben niet vegetarisch en eet wel varkensvlees. Maar ik lust dus geen spekjes, ham en bacon.
BBQ-kipzaterdag 21 mei 2005 @ 17:00
Risotto met parmezaan is een klassieker (heb geen recept helaas), je kunt natuurlijk de groenten gewoon als side dish erbij maken.
Ingrid19zaterdag 21 mei 2005 @ 17:19
quote:
Op zaterdag 21 mei 2005 17:00 schreef BBQ-kip het volgende:
Risotto met parmezaan is een klassieker (heb geen recept helaas), je kunt natuurlijk de groenten gewoon als side dish erbij maken.
Is ook een idee!

Parmezaan is erg lekker.
krakkemiekezaterdag 21 mei 2005 @ 23:57
Courgette in blokjes fruiten, met wat ui.
Dan de rijst erbij doen en risotto maken.
Geldt imho voor elke groente....
Ingrid19zondag 22 mei 2005 @ 00:28
Het is uiteindelijk een groentenmixje geworden. Van stukjes bleekselderij, courgette, tomaat en ui. Met parmezaanse kaas uiteraard. En verse salie en rozemarijn. Smaakte erg goed!

Bluezz kom maar op met de recepten!
Drive-rzondag 22 mei 2005 @ 02:29
quote:
Op zondag 22 mei 2005 00:28 schreef Ingrid19 het volgende:
Het is uiteindelijk een groentenmixje geworden. Van stukjes bleekselderij, courgette, tomaat en ui. Met parmezaanse kaas uiteraard. En verse salie en rozemarijn. Smaakte erg goed!

Bluezz kom maar op met de recepten!
Ik maak meestal risotto met groene asperges. Verder is parmezaan of pecorrino wel vrij standaard bij elke risotto. Andere favorieten zijn hier limoenrisotto, iets met veel verse kruiden of spinazie. Ook lekker in een klein bakje met een eitje erin, nog even de oven in...
Martijn_77zondag 22 mei 2005 @ 11:02
Welke rijst kun je het beste gebruiken voor Risotto?
Drive-rzondag 22 mei 2005 @ 12:21
quote:
Op zondag 22 mei 2005 11:02 schreef Martijn_77 het volgende:
Welke rijst kun je het beste gebruiken voor Risotto?
Het belangrijkst van een risotto is dat de korrel tijdens het koken aan de buitenkant mooi smeuig wordt, terwijl de kern mooi stevig blijft. Niet alle rijstsoorten zijn hier geschikt voor, er moet veel zetmeel aan de buitenkant zitten. Er zijn eigenlijk drie rijstsoorten die hier geschikt voor zijn; de arborio (en baldo), carnaroli en vialone nano. Allemaal kort-korrelig rijstsoorten met weinig amylose en veel amylopectine, iets vergelijkbaars is de Calasparra, welke in Spanje voor de Paella gebruikt wordt. Sushirijst hoort hier ook een beetje bij.....

De arborio is in Nederland nog wel te vinden. Soms in de supermarkt, maar ik haal hem meestal bij de biologische winkel of de Italiaanse delicatesse zaak. Ik had het eerder of amylose, dat is vrij belanrijk om het verschil tussen de risotto's te begrijpen. Hoe meer amylose er in een korrel zit, hoe meer water hij kan absoberen zonder plakkerig te worden. Basmati rijst heeft enorm veel en blijft mooi droog, sushi rijst zit helemaal aan het andere uiterste en wordt enorm plakkerig. Van de drie risotto soorten hebben de arborio en baldo (bijna hetzelfde) het minst amylose. Dit betekent dat ze langer moeten koken, minder vocht opnemen en een dikkere, plakkerige risotto opleveren. Dit is de risotto, zoals je hem in Nederland vaak ziet, helaas...

De Carnaroli is eigenlijk nog mooier, waarschijnlijk de beste rijst voor een goeie risotto. Je kunt je er echter suf naar zoeken in Nederland. Mocht je hem een keer tegenkomen, neem dan zeker een pakje mee voor de voorraad kast! Hij wordt vaak aangeduid met superfino, wat slaat op de verhouding tussen dikte en lengte, het is de langste soort. Hij heeft een hoger gehalte aan amylose en is eigenlijk makkelijker te gebruiken. Hij wordt namelijk eerder gaar, maar heeft een vrij groot tijdsframe waarin hij goed blijft, je kunt hem moeilijk 'kapot' koken. Daarbij absorbeert hij meer vocht en wordt mooi zacht, zonder plakkerig te worden. Dit levert dan ook een risotto op die mooi 'golft' in je pap, heel erg vloeibaar, zoals hij hoort!!!

De vialone nano is een semifino en heeft dus kortere, dikke korrels. Met ongeveer hetzelfde gehalte anylose heeft het dezelfde kenmerken als de Carnaroli. Toch lijkt hij iets meer zetmeel los te laten en dus ietsje romige te zijn. Verder krijg je ook hiermee een 'vloeibare' risotto. Ik heb hem nog nooit in Nederland gezien, maar als je goed zoekt, zul je hem vast kunnen vinden.

Pfoe, stukje tekst. Begrijp me goed, je kunt elke soort rijst gebruiken voor risotto, het is de bereidingswijze die het risotto maakt. Als deze rijstsoorten zijn van de japanse varianten en maken je risotto gewoon wel echt een stuk lekkerder... succes!

Ik gebruik het liefst Arborio rijst...
Oblivionzondag 22 mei 2005 @ 13:06
Turkse rijst heeft ook wel die eigenschappen.
Zoals de japanse rijst bedoel ik.
BBQ-kipmaandag 23 mei 2005 @ 02:47
Drive-r, dat is nou nog een een portie handige informatie
Heb je ook toevallig een recept voor risotto met parmezaan of pecorino?
Wil ik heul graag hebben namelijk *lief kijkt
Drive-rmaandag 23 mei 2005 @ 09:45
quote:
Op maandag 23 mei 2005 02:47 schreef BBQ-kip het volgende:
Drive-r, dat is nou nog een een portie handige informatie
Heb je ook toevallig een recept voor risotto met parmezaan of pecorino?
Wil ik heul graag hebben namelijk *lief kijkt
In elke risotto hoort parmezaan of pecorino! Maar goed, gewoon het basis recept en de kaas er op het einde door roeren... Of wil je een heel compleet recept hiervoor???
Oblivionmaandag 23 mei 2005 @ 09:55
Tuurlijk! Ik wel in ieder geval... *ook lief kijkt...
Drive-rmaandag 23 mei 2005 @ 10:07
quote:
Op maandag 23 mei 2005 09:55 schreef Oblivion het volgende:
Tuurlijk! Ik wel in ieder geval... *ook lief kijkt...
Ok, ik heb geen officiele recepten bij de hand, maar zoals ik bijvoorbeeld risotto van groene asperges maak:

- Groente bouillon opzetten (ik weet geen exact hoeveelheid, liter per 500 gram risotto ofzo?)
- In een diepe pan wat boter doen en op het vuur zet, neem een ruime hoeveelheid boter
- Als de boter wat geklaard is een uitje of sjalotje toevoegen.
- Heel even laten fruiten en dan de risotto erbij.
- Risotto glazig laten worden, is het te droog, dan heb je te weinig boter toegevoegd.
- Is hij glazig, blussen met witte wijn. Hij hoeft niet tot de rand ofzo, maar zorg dat de risotto net niet onder staat.
- Laat hem nu zover inkoken dat je geen vocht meer ziet, goed blijven roeren.
- Zodra hij zover is, weer de risotto onder zetten, nu met de hete bouillon,
- Dit blijft je herhalen tot de risotto goed is.
- Zo'n tien minuten voordat hij goed is (beetje inschatten, ik zou echt geen tijden weten, doe het op gevoel) de groene asperges (in 3/4/ stukken) toevoegen en meekoken.
- Is de risotto bijna gaar, dan de parmezaan of pecorino toevoegen (er hoort eigenlijk parmezaan bij, ik ben meer fan van pecorino), liefst en wat jongere!
- Vervolgens gooi ik alle restjes groene kruiden erdoor of ik pluk wat kervel en bladpeterselie uit de tuin.

Als hij eenmaal gaar is moet je hem snel serveren en goed op smaak en structuur brengen. Ik maak hem meestal nog wat smeuiger met wat meer boter en zet hem dan direct op tafel. Hou je hem warm, dan droogt hij uit en wordt het klef. Wat ook lekker is, is een klein kommetje (voldoende voor een persoon) volscheppen met risotto, een gaatje in het midden maken en hier een (kwartel) eitje in kapot tikken. Laagje pecorine erover en nog 5 minuten in de oven. Het ei trekt dan door de risotto en maakt hem heel mooi van structuur en vol van smaak...

Nou ja, ik ben niet zo best met recepten.... sorry, het is allemaal losse pols, maar als je het vaak moet doen is dat toch beter...
Oblivionmaandag 23 mei 2005 @ 10:12
Helemaal duidelijk!
Mijn dank is groot!
Drive-rmaandag 23 mei 2005 @ 10:17
quote:
Op maandag 23 mei 2005 10:12 schreef Oblivion het volgende:
Helemaal duidelijk!
Mijn dank is groot!
Nog wat tips:

- Ik weet dat het lijkt alsof er kilo's boter in gaan, maar in een risotto zit inderdaad wel aardig wat. Je kunt ook olie gebruiken, daarover zijn de meningen altijd verdeeld. In Noord-Italie gebruiken ze meestal boter, ik vind het in dit gerecht een volle smaak toevoegen... Gebruik je te weinig, dan wordt het snel klef
- Iedereen kent hierbij volgens mij het probleem van de aankoekend pan, hoeveel je ook roert. Persoonlijk zet ik het vuur niet zo enorm hoog en roer ik regelmatig. Dan nog koeken mijn gietijzeren pannen een beetje aan, dit moet je dan maar lekker laten! Als je jezelf helemaal kapot roert hierop, is je risotto verpest door die stukjes en sta jij te zweten... Dan maar wat meer werk bij de afwas...
Oblivionmaandag 23 mei 2005 @ 10:19
Ja, ik doe eigenlijk bijna hetzelfde met de turkse rijst, alleen kan je die helemaal in laten koken. Dus niet elke keer wat boullion erbij.
Veel boter...
Drive-rmaandag 23 mei 2005 @ 10:22
quote:
Op maandag 23 mei 2005 10:19 schreef Oblivion het volgende:
Ja, ik doe eigenlijk bijna hetzelfde met de turkse rijst, alleen kan je die helemaal in laten koken. Dus niet elke keer wat boullion erbij.
Veel boter...
En dan meer bouillon de eerste keer gebruiken zeker? Je kunt trouwens ook risotto op de makkelijke manier doen, door de pan met de 1e laag bouillon in de oven te zetten tot hij ingekookt is... minder lekker alleen...
Oblivionmaandag 23 mei 2005 @ 10:27
quote:
Op maandag 23 mei 2005 10:22 schreef Drive-r het volgende:

[..]

En dan meer bouillon de eerste keer gebruiken zeker? Je kunt trouwens ook risotto op de makkelijke manier doen, door de pan met de 1e laag bouillon in de oven te zetten tot hij ingekookt is... minder lekker alleen...
Ik doe de turkse rijst zo...
quote:
Op vrijdag 18 februari 2005 19:45 schreef Oblivion het volgende:
Doe het tegenwoordig helemaal anders.

Boter in de pan, rijst voorweken, goedje van de Turk (ankara makarnasi) , goudbruin bakken, dan een uitje er door, rijst goed uit laten lekken, erbij bakken, dan groente of wat voor boullion dan ook, erbij, beetje zout, en laten koken tot het vocht weg is, en dan de deksel erop, vuur uit, en 15 minuten laten staan....

Heerlijk!!!!!

Wie geen rijst kan koken, moet slimmer zijn...
Lienekienmaandag 23 mei 2005 @ 12:55
Drive-r, je maakt zelf je groentebouillon? Hoe doe je dat?

Mijn pogingen om risotto te maken heb ik gestaakt omdat ik het veel te zout vond worden, waarschijnlijk door het zout in de bouillonblokjes.
Drive-rmaandag 23 mei 2005 @ 14:47
quote:
Op maandag 23 mei 2005 12:55 schreef Lienekien het volgende:
Drive-r, je maakt zelf je groentebouillon? Hoe doe je dat?

Mijn pogingen om risotto te maken heb ik gestaakt omdat ik het veel te zout vond worden, waarschijnlijk door het zout in de bouillonblokjes.
Ik maak meestal niet mijn eigen groentenbouillon, runderbouillon en verschillende fonds wel... Maar goed, als je het te zout vindt vanwege de bouillon, dan heb je wellicht hele slechte bouillon of je neemt er veel te veel van, ik heb er in ieder geval nooit last van. Je kunt ook kalfsfonds proberen, die is een stuk minder zout....
Lienekienmaandag 23 mei 2005 @ 14:54
quote:
Op maandag 23 mei 2005 14:47 schreef Drive-r het volgende:

[..]

Ik maak meestal niet mijn eigen groentenbouillon, runderbouillon en verschillende fonds wel... Maar goed, als je het te zout vindt vanwege de bouillon, dan heb je wellicht hele slechte bouillon of je neemt er veel te veel van, ik heb er in ieder geval nooit last van. Je kunt ook kalfsfonds proberen, die is een stuk minder zout....
Gewoon, van een blokje ...

't Zal wel zijn dat ik weinig zout gewend ben.
Oblivionmaandag 23 mei 2005 @ 15:04
quote:
Op maandag 23 mei 2005 12:55 schreef Lienekien het volgende:
Drive-r, je maakt zelf je groentebouillon? Hoe doe je dat?

Mijn pogingen om risotto te maken heb ik gestaakt omdat ik het veel te zout vond worden, waarschijnlijk door het zout in de bouillonblokjes.
Nou zo...

Het centrale hoe maak je iets langzaam klaar topic
Maar dan zonder het vlees...en meer groentes...
Quoimaandag 23 mei 2005 @ 15:11
Maak risotto zoals op de verpakking. Doe een beetje citroensap bij de bouillon. Roerbak dan stukjes kip, boontjes (eerst 1 min in magnetron) en perzik. Voeg op het laatst pijnboompitjes toe. Serveer de risotto met het roerbakbrouwsel eroverheen, en sprenkel hieroverheen stukjes geitenkaas.

GODDELIJK gerecht!! (zonder kip oorspronkelijk)
Mini_rulezmaandag 23 mei 2005 @ 19:15
Er stond er vandaag eentje in de Metro, voor risotto met courgette. Maar hier staan ook erg lekkere dingen!
* Mini_rulez heeft nog nooit zelf risotto gemaakt, maar gaat het nu zeker een keertje proberen.
SuperRembomaandag 23 mei 2005 @ 20:15
quote:
Op maandag 23 mei 2005 19:15 schreef Mini_rulez het volgende:
Er stond er vandaag eentje in de Metro, voor risotto met courgette.
Risotto met courgettes
Vegetarisch voor 2 personen

150 gram risottorijst
2 eetlepels boter
1 ui
1 glas witte wijn
2,5 dl groentebouillon van een tablet
1 courgette
geraspte schil van 1 citroen
olijfolie
stukje fetakaas
peterselie
olijfolie
zout en versgemalen peper

Fruit de gesnipperde ui in de boter tot de ui zacht is. Voeg de rijst toe en meng alles goed zodat de rijstkorrels bedekt zijn met een laagje hete boter. Schenk de wijn er bij tot die is opgenomen door de rijst. Schenk daarna geleidelijk de warme groentebouillon bij de rijst onder geregeld roeren. De rijst moet 1 centimeter onderstaan. Voeg dan de in heel kleine stukjes gesneden (of grof geraspte) ourgette toe met de geraspte citroenschil. Leg het deksel op de pan en laat de rijst met courgette in 15 tot 20 minuten garen. Schenk indien nodig extra groentebouillon bij. Breng de risotto op smaak met zout en peper. Strooi er in kleine stukjes gesneden fetakaas over met gehakte peterselie. Druppel olijfolie naar smaak over de rijst.


(Metro)
Mini_rulezdinsdag 24 mei 2005 @ 13:48
Ik weet dat het al gevraagd is, maar welke rijst kun je het beste gebruiken? Het verhaal van Drive-r is leuk om te lezen, maar ik moet dus gewoon weten welk pakje rijst ik bij de Appie moet meenemen. Weet iemand of die risottorijst die ze daar verkopen de moeite waard is?

* Mini_rulez kookt bijna nooit rijst en heeft dus geen flauw idee.
Drive-rdinsdag 24 mei 2005 @ 14:58
quote:
Op dinsdag 24 mei 2005 13:48 schreef Mini_rulez het volgende:
Ik weet dat het al gevraagd is, maar welke rijst kun je het beste gebruiken? Het verhaal van Drive-r is leuk om te lezen, maar ik moet dus gewoon weten welk pakje rijst ik bij de Appie moet meenemen. Weet iemand of die risottorijst die ze daar verkopen de moeite waard is?

* Mini_rulez kookt bijna nooit rijst en heeft dus geen flauw idee.
Bij de appie hebben ze vaak alleen die pakken van Lassie, waarvan ik geen idee heb wat erin zit. Probeer te kijken of ze iets hebben waar Arborio op staat, dan zit het wel goed. Kun je eigenlijk bij bijna elke bio-zaak krijgen...
Mini_rulezwoensdag 25 mei 2005 @ 00:45
quote:
Op dinsdag 24 mei 2005 14:58 schreef Drive-r het volgende:

[..]

Bij de appie hebben ze vaak alleen die pakken van Lassie, waarvan ik geen idee heb wat erin zit. Probeer te kijken of ze iets hebben waar Arborio op staat, dan zit het wel goed. Kun je eigenlijk bij bijna elke bio-zaak krijgen...
Ik heb gewoon de "Risottorijst" van AH Excellent genomen. Nu ik op de verpakking kijk, blijkt dat ook arboriorijst te zijn. Goede keuze dus.
BBQ-kipdonderdag 18 augustus 2005 @ 01:57
Ik heb ook nog een halve zak AH-excellent-risotto-rijst staan, nadat mijn poging om rodewijn-risotto met een potje saus goed was gelukt (voor een potje dan he ), ga ik het van de week eens zelf proberen met Drive-r's receptje
Met een gegrild kipje erbij en salade ofzo, lekker hoor:)
_Mal_vrijdag 19 augustus 2005 @ 21:10
Risotto met kip en mango

Ingrediënten

1 rode ui

3 eetlepels olijfolie

300 g risottorijst

1 vleesbouillontablet

3 bosuitjes

1 rijpe mango

2 schaaltjes kipfilet fumé (a ca. 125 g)

50 g rookkaas

Bereiden
Ui pellen en snipperen. In braadpan olijfolie verhitten. Ui ca. 2 minuten zachtjes bakken. Rijst toevoegen en meebakken tot korrels glanzen. 900 ml water met bouillontablet toevoegen en rijst in ca. 20 minuten gaarkoken. Intussen bosuitjes schoonmaken en in ringetjes snijden. Mango schillen en vruchtvlees in kleine stukjes snijden. Kipfilet in schuine plakjes snijden. Als rijst gaar is, kip, bosui en mango door rijst scheppen en even meeverwarmen. Rookkaas erboven raspen.
Brentmeisterdinsdag 1 november 2005 @ 13:59
Iemand hier een lekker risotto recept met safraan?
Bluesdinsdag 1 november 2005 @ 14:44
quote:
Op dinsdag 1 november 2005 13:59 schreef Brentmeister het volgende:
Iemand hier een lekker risotto recept met safraan?
Staat hier misschien wat tussen?
http://www.google.nl/search?hl=nl&q=risotto+met+saffraan&meta=
aidyldinsdag 1 november 2005 @ 15:00
Ik ben een echte risottoverkrachter, ik wil je hierbij ook wel mn recept geven
Ik maak dit klaar als ik geen zin heb om te koken maar niet naar de friettent wil

* aidyl krijgt straks allerlei verwensingen naar haar kop gegooid -> cultuurbarbaar

Voor 2 personen, men neme:

*een pakje Risotto Fungi van Lassie
*twee zakjes varkenssaté (die cheap-ass dingen uit de vriezer)
*een zak sla

Risotto koken volgens pak, in een pannetje, roeren met houten lepel. Veel roeren, het koekt snel aan.

Zet de waterkoker aan, meer dan half vol met water. Water koker klaar ==> Zakjes saté er in. 10 minuten minimaal erin laten liggen.

Schud de sla uit de zak

Alles op je bordje==> KLAAR
Brentmeisterdinsdag 1 november 2005 @ 15:06
quote:
Op dinsdag 1 november 2005 14:44 schreef Bluezz het volgende:

[..]

Staat hier misschien wat tussen?
http://www.google.nl/search?hl=nl&q=risotto+met+saffraan&meta=
Oh vast wel, maar ik ben met name benieuwd naar ervaringen uit de eerste hand. Anders kom ik er zelf ook wel uit
melismaydinsdag 1 november 2005 @ 15:13
Ik eet altijd die Risotto van de wereldgerechten van Knorr en die vind ik altijd al erg lekker Dus ik ben ook wel in voor wat nieuwe recepten
klossiedinsdag 1 november 2005 @ 17:03
quote:
Op vrijdag 19 augustus 2005 21:10 schreef _Mal_ het volgende:
Risotto met kip en mango

Ingrediënten

1 rode ui

3 eetlepels olijfolie

300 g risottorijst

1 vleesbouillontablet

3 bosuitjes

1 rijpe mango

2 schaaltjes kipfilet fumé (a ca. 125 g)

50 g rookkaas

Bereiden
Ui pellen en snipperen. In braadpan olijfolie verhitten. Ui ca. 2 minuten zachtjes bakken. Rijst toevoegen en meebakken tot korrels glanzen. 900 ml water met bouillontablet toevoegen en rijst in ca. 20 minuten gaarkoken. Intussen bosuitjes schoonmaken en in ringetjes snijden. Mango schillen en vruchtvlees in kleine stukjes snijden. Kipfilet in schuine plakjes snijden. Als rijst gaar is, kip, bosui en mango door rijst scheppen en even meeverwarmen. Rookkaas erboven raspen.
klinkt goed maar ik haal denk ik de rookkaas eraf.... btw: wat is kipfilet fume?

krijg al trek
piepsterzaterdag 21 oktober 2006 @ 15:36
*schop!

Ik ga morgen dit recept maken. Ik geloof dat ik het eens van Jamie Oliver heb gejat, maar ondertussen is het niet echt origineel meer.
quote:
Risotto
Ingrediënten:
1 liter bouillon
2 el olijfolie
1 klontje boter
1 ui
2 tenen knoflook
1 bos bleekselderij
400 gr risottorijst
2 glazen witte wijn
hele dikke klont boter
150 gr geraspte Parmezaan (wel de echte van de kaasboer!)

Bereidingswijze:
Bouillon opwarmen
Uitjes, knoflook en selderij in stukjes snijden en in 15 minuten op laag vuur fruiten in de olijfolie en klontje boter. De rijst toevoegen en het vuur hoger zetten
De rijst een minuutje bakken en daarna de wijn erbij doen. Als de wijn geabsorbeerd is, vuur laag, en telkens een soeplepel bouillon toevoegen. Blijven roeren en de volgende lepel pas toevoegen als de vorige geabsorbeerd is. Dit duurt ongeveer 15 minuten. Als de rijst gaar is, peper en zout toevoegen naar smaak. Mocht je niet genoeg bouillon hebben, je kan op het laatst ook water toevoegen.
De pan van het vuur halen en de grote klont boter en parmezaanse kaas toevoegen en roeren. Deksel op de pan en 2 minuten laten staan.
Zo snel mogelijk serveren.
En de rijst in boter is lekkerder dan de rijst in olie?

En wie heeft er wel eens bietjesrisotto gemaakt? Het schijnt zo leuk roze te worden, maar ik vraag me af of het lekker is.

ps Kipfilet fume is gerookte kipfilet. Volgens mij verkrijgbaar bij de Dirk op de vleesafdeling.
Patsy_Stonezaterdag 21 oktober 2006 @ 15:52
Risotto met spinazie en noten

Ingrediënten
1 ui
3 eetlepels olijfolie
250 g risottorijst
1 groentebouillontablet
1 pakje koksroom (200 ml)
1 pak bladspinazie deelblokjes (diepvries, 450 g)
100 g gemengde noten (ongezouten)
1 zakje geraspte parmezaanse kaas (100 g)

Bereiden
Ui pellen en snipperen. In braadpan olie verhitten. Ui ca. 2 minuten fruiten. Rijst toevoegen en ca. 1 minuut meebakken. Rijst verder bereiden volgens gebruiksaanwijzing met bouillontablet en slechts 550 ml water. Na 15 minuten koksroom toevoegen. Intussen spinazie ontdooien volgens gebruiksaanwijzing. Noten grof hakken. Spinazie, noten en helft van kaas door rijst scheppen en door en door verwarmen. Risotto op smaak brengen met zout en peper. Risotto serveren met rest van kaas.
n0azaterdag 21 oktober 2006 @ 19:08
Hele andere soort risotto, met bietjes

http://www.foodtv.ca/recipes/recipedetails.aspx?dishid=5572

Nog nooit zelf gemaakt maar leek me wel apart.
K-mailzaterdag 21 oktober 2006 @ 20:03
voor de TS, zoek naar Risi e Bisi, dat is met erwtjes...
mirugaizondag 22 oktober 2006 @ 21:47
Vegetarisch (als je groentenbouillon gebruikt, al vind ik 't lekkerder met kippenbouillon)
Pompoen risotto
(Ramsay): http://www.bfeedme.com/go(...)ith-parmesan-recipe/
(Whittingstall) : http://www.bbc.co.uk/food(...)towithcr_13723.shtml

Een andere leuke is aardbeien risotto (risotto alle fragole):
http://www.mangiarebene.net/academy/rice/strawberry.html
MoChewoensdag 25 oktober 2006 @ 10:51
de enige risotto die ik bij de Digros zie staan zijn de knorr wereldgerechten... ze verkopen er geen pakjes risotto los...