FOK!forum / Culinesse à gogo / De Bijenkorf hamburger!
Rocco_jrdonderdag 19 mei 2005 @ 19:01
Nog nooit overtroffen lekkere hamburger, maar heb hem zelf al wel tig keer geprobeerd na te maken maar het komt qua smaak nog geen eens in de buurt.

Wie helpt me op weg of werkt er bij de Bijenkorf en is wilt dit bedrijfsgeheim graag delen!

PS. De friet is ook geweldig
Stievusdonderdag 19 mei 2005 @ 19:02
rofl de Mc Bijenkorf?
DjDevdonderdag 19 mei 2005 @ 19:02
wat is de bijenkorf?
DjDevdonderdag 19 mei 2005 @ 19:03
is dat die hele grote winkel plaats?
Stievusdonderdag 19 mei 2005 @ 19:06
mjah concurrent van de Mac
DjDevdonderdag 19 mei 2005 @ 19:07
De Mac is gewoon nummer 1 en dat zal het altijd blijven
Conflictdonderdag 19 mei 2005 @ 19:09
De prijs is zeker ook Bijenkorf?
I.R.Baboondonderdag 19 mei 2005 @ 19:09
quote:
Op donderdag 19 mei 2005 19:02 schreef DjDev het volgende:
wat is de bijenkorf?
.
BaBy-Gdonderdag 19 mei 2005 @ 19:10
niks gaat boven een Whooper met kaas van de Burger King...
Rocco_jrdonderdag 19 mei 2005 @ 19:10
quote:
Op donderdag 19 mei 2005 19:07 schreef DjDev het volgende:
De Mac is gewoon nummer 1 en dat zal het altijd blijven
Ach, uit je opmerkingen op te maken weet je niet wat de Bijenkorf is. Maar als je `n keer de gelegenheid krijg, proef ze eens.. Dan durf je ze zelfs niet meer te vergelijken met de Mc Donalds
snijderdonderdag 19 mei 2005 @ 19:11
quote:
Op donderdag 19 mei 2005 19:02 schreef DjDev het volgende:
wat is de bijenkorf?
De Bijenkorf is een soort van mand waar de bijen in leven en honing maken. Bijenhamburgers dus
Stievusdonderdag 19 mei 2005 @ 19:13
quote:
Op donderdag 19 mei 2005 19:11 schreef snijder het volgende:

[..]

De Bijenkorf is een soort van mand waar de bijen in leven en honing maken. Bijenhamburgers dus
ohhh Mc BijBurger dus
DjDevdonderdag 19 mei 2005 @ 19:13
quote:
Op donderdag 19 mei 2005 19:09 schreef I.R.Baboon het volgende:

[..]

.
quote:
Op donderdag 19 mei 2005 19:11 schreef snijder het volgende:

[..]

De Bijenkorf is een soort van mand waar de bijen in leven en honing maken. Bijenhamburgers dus
DjDevdonderdag 19 mei 2005 @ 19:13
quote:
Op donderdag 19 mei 2005 19:10 schreef Rocco_jr het volgende:

[..]

Ach, uit je opmerkingen op te maken weet je niet wat de Bijenkorf is. Maar als je `n keer de gelegenheid krijg, proef ze eens.. Dan durf je ze zelfs niet meer te vergelijken met de Mc Donalds
ooit....misschien
longinusdonderdag 19 mei 2005 @ 19:16
Kun je ook vertellen waar deze culinaire hoogstandjes worden verkocht, plaatsnaam?
Xenomaniacdonderdag 19 mei 2005 @ 19:18
Het is die saus, een soort remoulade/ravigotte-shit, maar dan anders...
snijderdonderdag 19 mei 2005 @ 19:18
quote:
Op donderdag 19 mei 2005 19:13 schreef DjDev het volgende:

[..]


[..]

Kom dan ook eens uit dat gat waar je leeft....

Overigens:
http://www.bijenkorf.nl/BijenkorfWeb/
DjDevdonderdag 19 mei 2005 @ 19:18
quote:
Op donderdag 19 mei 2005 19:16 schreef longinus het volgende:
Kun je ook vertellen waar deze culinaire hoogstandjes worden verkocht, plaatsnaam?
in de bijenkorf
Xenomaniacdonderdag 19 mei 2005 @ 19:19
quote:
Op donderdag 19 mei 2005 19:16 schreef longinus het volgende:
Kun je ook vertellen waar deze culinaire hoogstandjes worden verkocht, plaatsnaam?
Magazijn De Bijenkorf BV
Dam 1
1012JS Amsterdam
Tel: 0900 0919


DjDevdonderdag 19 mei 2005 @ 19:21
quote:
Op donderdag 19 mei 2005 19:18 schreef snijder het volgende:

[..]

Kom dan ook eens uit dat gat waar je leeft....

Overigens:
http://www.bijenkorf.nl/BijenkorfWeb/
Ik leef lekker hier hoor
Lekker rustig
longinusdonderdag 19 mei 2005 @ 19:22
Amsterdam dus, mijn ervaring is dat filealen nogal eens verschillen in hun produkten.
Xenomaniacdonderdag 19 mei 2005 @ 19:23
quote:
Op donderdag 19 mei 2005 19:22 schreef longinus het volgende:
Amsterdam dus, mijn ervaring is dat filealen nogal eens verschillen in hun produkten.
Amsterdam is hét filiaal.
elixerdonderdag 19 mei 2005 @ 19:24
Ik ben wel benieuwd nou.

Wat kostie?
Rocco_jrdonderdag 19 mei 2005 @ 19:38
quote:
Op donderdag 19 mei 2005 19:18 schreef Xenomaniac het volgende:
Het is die saus, een soort remoulade/ravigotte-shit, maar dan anders...
Hmmm eens opletten morgen als ze `m bereiden. Ik haal hem altijd in Eindhoven, 2 stuks met friet en soort van salade en grote cassis iets van 12 of 15 euro geloof ik...

Kan me voorstellen dat ze iets verschillen per filiaal, maar de basis moet wel hetzelfde zijn... En die basis ben ik dus wel benieuwd naar... Echt zo heerlijk is er niemand die er werkt? Kom op met dat geheim :p
Martijn_77donderdag 19 mei 2005 @ 22:12
wat kost die geweldige hamburger eigenlijk

Hoeveel Big Macs heb ik voor dat geld?
inkie1010donderdag 19 mei 2005 @ 22:23
Ik heb hem nog nooit gehad, maar als jullie zeggen dat ie zo lekker is wil ik hem toch weleens proberen!
Aventuradonderdag 19 mei 2005 @ 22:27
Die hamburgers zijn inderdaad erg smakelijk (die in amsterdam)
hassanjassanvrijdag 20 mei 2005 @ 01:05
Ik heb ze in r'dam en den haag en a'dam wel eens gegeten en idd, die in a'dam is beter dan in den haag en r'dam, maar in r'dam kunnen ze er ook wat van hoor !!

Enne het heet de bijko-burger en kost naar mijn laatste weten, 7,95 met patat. Redelijk duur, maar superlekker, je kan hem ook medium gebakken bestellen en dan istie helemaal super !!

Als ik toch moet kiezen tussen de mek en de bij, op het gebied van hamburgers, dat ZEKER de bijenkorf. Het broodje is ook veel lekkerder.
Rocco_jrvrijdag 20 mei 2005 @ 02:17
quote:
Op vrijdag 20 mei 2005 01:05 schreef hassanjassan het volgende:
Ik heb ze in r'dam en den haag en a'dam wel eens gegeten en idd, die in a'dam is beter dan in den haag en r'dam, maar in r'dam kunnen ze er ook wat van hoor !!

Enne het heet de bijko-burger en kost naar mijn laatste weten, 7,95 met patat. Redelijk duur, maar superlekker, je kan hem ook medium gebakken bestellen en dan istie helemaal super !!

Als ik toch moet kiezen tussen de mek en de bij, op het gebied van hamburgers, dat ZEKER de bijenkorf. Het broodje is ook veel lekkerder.
Idd, vele malen beter dan bij de Mac, en de medium ga ik morgen gelijk bestellen! Maar weet nou niemand (een deel van) het geheim van de Bijko-burger?
heiden6vrijdag 20 mei 2005 @ 02:26
Net zo geheim als het recept van de KFC-seasoning.

(@DvDev: KFC is een vreettent.)
zoalshetisvrijdag 20 mei 2005 @ 02:28
misschien zit de fame wel in de flame (waar ken ik dat toch van...) maw. zorg ervoor dat je na het bakken van een hamburger er nog ff met je gasbrander overheen gaat. je weet niet wat je proeft.
Rocco_jrvrijdag 20 mei 2005 @ 02:43
quote:
Op vrijdag 20 mei 2005 02:28 schreef zoalshetis het volgende:
misschien zit de fame wel in de flame (waar ken ik dat toch van...) maw. zorg ervoor dat je na het bakken van een hamburger er nog ff met je gasbrander overheen gaat. je weet niet wat je proeft.
Hmm nee dat doen ze niet, de bereiding lijkt allemaal vrij normaal. Burgertje draaien, uien erbij etc.
zoalshetisvrijdag 20 mei 2005 @ 02:44
quote:
Op vrijdag 20 mei 2005 02:43 schreef Rocco_jr het volgende:

[..]

Hmm nee dat doen ze niet, de bereiding lijkt allemaal vrij normaal. Burgertje draaien, uien erbij etc.
dan zit het in het gehakt denk ik. of ze zijn voor-geflamed.
snijdervrijdag 20 mei 2005 @ 12:55
quote:
Op vrijdag 20 mei 2005 02:26 schreef heiden6 het volgende:

(@DvDev: KFC is een vreettent.)
realbasevrijdag 20 mei 2005 @ 13:25
hmz ik heb wel alle recepten van de burgers etc van de mac
maar noet die van de beijenkorf
Erosjuhhhvrijdag 20 mei 2005 @ 20:31
heb hem ook gehad in amsterdam... zeer lekker!
hassanjassanvrijdag 20 mei 2005 @ 22:24
http://members.lycos.nl/vischschraper/photoalbum4.html

Ik heb wel het gambabroodje van de bijenkorf gevonden, klinkt ook niet verkeerd trouwens.
zoalshetiszaterdag 21 mei 2005 @ 03:17
quote:
Op vrijdag 20 mei 2005 13:25 schreef realbase het volgende:
hmz ik heb wel alle recepten van de burgers etc van de mac
maar noet die van de beijenkorf
geef mij maar alle recepten van de mc. denk namelijk niet dat je die hebt.
Xenomaniaczaterdag 21 mei 2005 @ 03:27
quote:
Op zaterdag 21 mei 2005 03:17 schreef zoalshetis het volgende:
geef mij maar alle recepten van de mc.
Voornamelijk die van de MCChicken.
boyvzaterdag 21 mei 2005 @ 03:32
Zijn die dingen niet los te bestellen? Om nou 7,95 te betalen voor een hamburger en patat die je toch niet op eet is ook weer zonde. Voor dat geld haal je samen met wat kortingsbonnen zo'n drie à vier Big Macs

[ Bericht 1% gewijzigd door boyv op 21-05-2005 06:01:33 ]
zoalshetiszaterdag 21 mei 2005 @ 03:34
quote:
Op zaterdag 21 mei 2005 03:27 schreef Xenomaniac het volgende:

[..]

Voornamelijk die van de MCChicken.
iemand die roept dat ie alle recepten van de 'mac' heeft is al bij voorbaat discutabel. het is nl mc donalds en niet mac donalds... dus ik wacht af of hij/zij het echt heeft. en dan wil ik ook graag de recepten. van het maanzaad tot de ijsbergsla.
boyvzaterdag 21 mei 2005 @ 03:34
quote:
Op zaterdag 21 mei 2005 03:17 schreef zoalshetis het volgende:

[..]

geef mij maar alle recepten van de mc. denk namelijk niet dat je die hebt.
Die staan op internet

Mijn mams werkte eerst als personeelsmanager bij het bedrijf dat de vleeswaren voor McDondald's maakt. De inkoopprijs van bijvoorbeeld zo'n zak Kipnuggets (een kilo, zo'n twintig à dertig stuks) is godver maar twee euro
zoalshetiszaterdag 21 mei 2005 @ 03:36
quote:
Op zaterdag 21 mei 2005 03:34 schreef boyv het volgende:

[..]

Die staan op internet
de echte of de taiwan variant?
Xenomaniaczaterdag 21 mei 2005 @ 03:37
quote:
Op zaterdag 21 mei 2005 03:32 schreef boyv het volgende:
Om nou 7,95 te betalen
4.85 in guldens, 2.30 in euro's.
Xenomaniaczaterdag 21 mei 2005 @ 03:38
quote:
Op zaterdag 21 mei 2005 03:34 schreef zoalshetis het volgende:
dus ik wacht af
Ik ook, laat maar komen.
LordLynxzaterdag 21 mei 2005 @ 09:45
Die in Rotterdam is inderdaad ook best goed eetbaar, in ieder geval een stuk beter dan zo'n klef geval van de mac/bk. Maar niets verslaat de hamburger van het Holiday Inn in Hong Kong, OMFG
Billy_Mackmaandag 23 mei 2005 @ 18:06
Ik werk bij de Bijenkorf en zal eens een balletje voor je opgooien bij de HV Horeca
Rocco_jrmaandag 23 mei 2005 @ 18:15
quote:
Op maandag 23 mei 2005 18:06 schreef Billy_Mack het volgende:
Ik werk bij de Bijenkorf en zal eens een balletje voor je opgooien bij de HV Horeca
Joepie, alvast bedankt!!!
Als ik `t geheim heb blijf ik nog steeds trouwe klant hoor
hassanjassanmaandag 23 mei 2005 @ 22:16
quote:
Op maandag 23 mei 2005 18:15 schreef Rocco_jr het volgende:

[..]

Joepie, alvast bedankt!!!
Als ik `t geheim heb blijf ik nog steeds trouwe klant hoor
Oh ja, ik ook cker !!

We willen het recept hebben en dan verbeteren en dan sturen we het door naar de bijenkorf

Tot die tijd is deze (van jamie) een hele goede, ik hebbum vandaag geprobeerd, met gehakte biefstuk van de turkse halal slager. 1 kilo biefstuk voor 7,50 en dan daar 5 hamburgers (medium) van gemaakt, JAMMIE !!!

Qua olie heb ik gewoon maiskiemolie gebruikt, die kan lekker heet worden en dan keiheet aanbakken die burgers en dan in de oven gaarmaken tot de juiste interne temeratuur voor medium steak (en dat is 71 gr. celsius. Ik gebruik hiervoor een kernthermometer

Meetstaafje in de burger, temperatuur instellen op 71 gr, het zooitje met pan en al de oven in en dan maar wachten tot het gaat piepen.

Oh ja, en ik gebruikte overigens geen parmesan, maar reggiano, lijkt erop, maar vind ik ietjes lekkerder toch deze kaas.


One of the best meals in the world is burger and chips, and this burger is fantastic. This is a tribute to The King, Elvis Presley. I don't like to buy minced beef, because I don't know what's in it, so I always mince my own.

2 pounds chuck steak
1 red onion, finely chopped
1 tablespoon olive oil
1/2 teaspoon cumin seeds
1 tablespoon coriander seeds
Pinch salt
1 teaspoon freshly ground black pepper
1 handful Parmesan, grated
1 heaped tablespoon Dijon mustard
1 large free-range egg
4 ounces bread crumbs
Groundnut or other flavourless oil
Burger bun, toasted
Tomato ketchup, garnish
Pickled gherkin, garnish

Slice the chuck steak, then pulse in the processor; this is great, as you get some smaller bits and some larger bits of meat. In a big frying pan slowly fry the onion in olive oil for about 5 minutes until softened, but not coloured. This gives the sweetness to the burger. Add the onion to the meat.

Using a pestle and mortar, bash up the cumin, coriander seeds, salt and pepper until fine and add to the meat.

Add the Parmesan, Dijon mustard, egg and 1/2 the bread crumbs and mix. If too sticky, add a few more bread crumbs.

Lay out some greaseproof paper, sprinkle with bread crumbs, and then shape the meat into patties. Place them on the crumbs, and sprinkle more crumbs on top. These burgers are better if they are chilled in the fridge for about 1 hour before you cook them.

Heat a little oil in a frying pan, and cook the burgers on a medium-high heat for about 8 to 10 minutes, turning occasionally. Serve on a toasted burger bun with tomato ketchup and a "wally" (pickled gherkin).
Troetamaandag 23 mei 2005 @ 22:21
Ik heb daar gewerkt, in de bakkerij, dus ken alleen de geheimen daarvan.

Maar raar dat ze in Amsterdam en Rotterdam lekkerder zijn, de chek-kok van Den haag verzint die broodjes namelijk allemaal en wint elk jaar de prijs van het lekkerste broodje!
DjDevmaandag 23 mei 2005 @ 22:37
quote:
Op vrijdag 20 mei 2005 02:26 schreef heiden6 het volgende:
Net zo geheim als het recept van de KFC-seasoning.

(@DvDev: KFC is een vreettent.)
oh ok
Rocco_jrmaandag 23 mei 2005 @ 23:13
quote:
Op maandag 23 mei 2005 22:21 schreef Troeta het volgende:
Ik heb daar gewerkt, in de bakkerij, dus ken alleen de geheimen daarvan.

Maar raar dat ze in Amsterdam en Rotterdam lekkerder zijn, de chek-kok van Den haag verzint die broodjes namelijk allemaal en wint elk jaar de prijs van het lekkerste broodje!
Nou de broodjes zijn van `n culinair niveau, die hamburger blijft eigenlijk nog steeds `n ordinaire hamburger alleen met heel veel liefde bereidt
Troetadinsdag 24 mei 2005 @ 01:24
Met liefde? haha
Niks zo kut als bij de Bijenkorf werken
Billy_Mackdinsdag 24 mei 2005 @ 08:28
hahaha, waar heb jij gewerkt dan? Als wat? Zeker geen contractverlenging gehad
Troetadinsdag 24 mei 2005 @ 17:22
Als leerling-banketbakker, maar ik stopte met mijn school dus wilden ze een andere leerling in de bakkerij hebben.
Ik mocht dan wel naar La Ruche of het personeelsrestaurant, maar dat heb ik niet gedaan.
Dit was in Den haag..