Rocco_jr | donderdag 19 mei 2005 @ 19:01 |
Nog nooit overtroffen lekkere hamburger, maar heb hem zelf al wel tig keer geprobeerd na te maken maar het komt qua smaak nog geen eens in de buurt. Wie helpt me op weg of werkt er bij de Bijenkorf en is wilt dit bedrijfsgeheim graag delen! ![]() PS. De friet is ook geweldig ![]() | |
Stievus | donderdag 19 mei 2005 @ 19:02 |
rofl de Mc Bijenkorf? | |
DjDev | donderdag 19 mei 2005 @ 19:02 |
wat is de bijenkorf? | |
DjDev | donderdag 19 mei 2005 @ 19:03 |
is dat die hele grote winkel plaats? ![]() | |
Stievus | donderdag 19 mei 2005 @ 19:06 |
mjah concurrent van de Mac | |
DjDev | donderdag 19 mei 2005 @ 19:07 |
De Mac is gewoon nummer 1 en dat zal het altijd blijven ![]() ![]() | |
Conflict | donderdag 19 mei 2005 @ 19:09 |
De prijs is zeker ook Bijenkorf? | |
I.R.Baboon | donderdag 19 mei 2005 @ 19:09 |
quote: ![]() | |
BaBy-G | donderdag 19 mei 2005 @ 19:10 |
niks gaat boven een Whooper met kaas van de Burger King... ![]() | |
Rocco_jr | donderdag 19 mei 2005 @ 19:10 |
quote:Ach, uit je opmerkingen op te maken weet je niet wat de Bijenkorf is. Maar als je `n keer de gelegenheid krijg, proef ze eens.. Dan durf je ze zelfs niet meer te vergelijken met de Mc Donalds ![]() | |
snijder | donderdag 19 mei 2005 @ 19:11 |
quote:De Bijenkorf is een soort van mand waar de bijen in leven en honing maken. Bijenhamburgers dus ![]() | |
Stievus | donderdag 19 mei 2005 @ 19:13 |
quote:ohhh Mc BijBurger dus ![]() | |
DjDev | donderdag 19 mei 2005 @ 19:13 |
quote: quote: ![]() | |
DjDev | donderdag 19 mei 2005 @ 19:13 |
quote:ooit....misschien ![]() | |
longinus | donderdag 19 mei 2005 @ 19:16 |
Kun je ook vertellen waar deze culinaire hoogstandjes worden verkocht, plaatsnaam? | |
Xenomaniac | donderdag 19 mei 2005 @ 19:18 |
Het is die saus, een soort remoulade/ravigotte-shit, maar dan anders... ![]() | |
snijder | donderdag 19 mei 2005 @ 19:18 |
quote:Kom dan ook eens uit dat gat waar je leeft.... Overigens: http://www.bijenkorf.nl/BijenkorfWeb/ | |
DjDev | donderdag 19 mei 2005 @ 19:18 |
quote:in de bijenkorf ![]() | |
Xenomaniac | donderdag 19 mei 2005 @ 19:19 |
quote:Magazijn De Bijenkorf BV Dam 1 1012JS Amsterdam Tel: 0900 0919 | |
DjDev | donderdag 19 mei 2005 @ 19:21 |
quote:Ik leef lekker hier hoor ![]() Lekker rustig ![]() | |
longinus | donderdag 19 mei 2005 @ 19:22 |
Amsterdam dus, mijn ervaring is dat filealen nogal eens verschillen in hun produkten. ![]() | |
Xenomaniac | donderdag 19 mei 2005 @ 19:23 |
quote:Amsterdam is hét filiaal. | |
elixer | donderdag 19 mei 2005 @ 19:24 |
Ik ben wel benieuwd nou. Wat kostie? | |
Rocco_jr | donderdag 19 mei 2005 @ 19:38 |
quote:Hmmm eens opletten morgen als ze `m bereiden. Ik haal hem altijd in Eindhoven, 2 stuks met friet en soort van salade en grote cassis iets van 12 of 15 euro geloof ik... Kan me voorstellen dat ze iets verschillen per filiaal, maar de basis moet wel hetzelfde zijn... En die basis ben ik dus wel benieuwd naar... Echt zo heerlijk ![]() | |
Martijn_77 | donderdag 19 mei 2005 @ 22:12 |
wat kost die geweldige hamburger eigenlijk Hoeveel Big Macs heb ik voor dat geld? | |
inkie1010 | donderdag 19 mei 2005 @ 22:23 |
Ik heb hem nog nooit gehad, maar als jullie zeggen dat ie zo lekker is wil ik hem toch weleens proberen! | |
Aventura | donderdag 19 mei 2005 @ 22:27 |
Die hamburgers zijn inderdaad erg smakelijk (die in amsterdam) | |
hassanjassan | vrijdag 20 mei 2005 @ 01:05 |
Ik heb ze in r'dam en den haag en a'dam wel eens gegeten en idd, die in a'dam is beter dan in den haag en r'dam, maar in r'dam kunnen ze er ook wat van hoor !! Enne het heet de bijko-burger en kost naar mijn laatste weten, 7,95 met patat. Redelijk duur, maar superlekker, je kan hem ook medium gebakken bestellen en dan istie helemaal super !! Als ik toch moet kiezen tussen de mek en de bij, op het gebied van hamburgers, dat ZEKER de bijenkorf. Het broodje is ook veel lekkerder. | |
Rocco_jr | vrijdag 20 mei 2005 @ 02:17 |
quote:Idd, vele malen beter dan bij de Mac, en de medium ga ik morgen gelijk bestellen! Maar weet nou niemand (een deel van) het geheim van de Bijko-burger? ![]() | |
heiden6 | vrijdag 20 mei 2005 @ 02:26 |
Net zo geheim als het recept van de KFC-seasoning. (@DvDev: KFC is een vreettent.) | |
zoalshetis | vrijdag 20 mei 2005 @ 02:28 |
misschien zit de fame wel in de flame (waar ken ik dat toch van...) maw. zorg ervoor dat je na het bakken van een hamburger er nog ff met je gasbrander overheen gaat. je weet niet wat je proeft. | |
Rocco_jr | vrijdag 20 mei 2005 @ 02:43 |
quote:Hmm nee dat doen ze niet, de bereiding lijkt allemaal vrij normaal. Burgertje draaien, uien erbij etc. ![]() | |
zoalshetis | vrijdag 20 mei 2005 @ 02:44 |
quote:dan zit het in het gehakt denk ik. of ze zijn voor-geflamed. | |
snijder | vrijdag 20 mei 2005 @ 12:55 |
quote: ![]() ![]() ![]() | |
realbase | vrijdag 20 mei 2005 @ 13:25 |
hmz ik heb wel alle recepten van de burgers etc van de mac ![]() maar noet die van de beijenkorf | |
Erosjuhhh | vrijdag 20 mei 2005 @ 20:31 |
heb hem ook gehad in amsterdam... zeer lekker! ![]() | |
hassanjassan | vrijdag 20 mei 2005 @ 22:24 |
http://members.lycos.nl/vischschraper/photoalbum4.html Ik heb wel het gambabroodje van de bijenkorf gevonden, klinkt ook niet verkeerd trouwens. | |
zoalshetis | zaterdag 21 mei 2005 @ 03:17 |
quote:geef mij maar alle recepten van de mc. denk namelijk niet dat je die hebt. | |
Xenomaniac | zaterdag 21 mei 2005 @ 03:27 |
quote:Voornamelijk die van de MCChicken. ![]() | |
boyv | zaterdag 21 mei 2005 @ 03:32 |
Zijn die dingen niet los te bestellen? Om nou 7,95 te betalen voor een hamburger en patat die je toch niet op eet is ook weer zonde. Voor dat geld haal je samen met wat kortingsbonnen zo'n drie à vier Big Macs ![]() [ Bericht 1% gewijzigd door boyv op 21-05-2005 06:01:33 ] | |
zoalshetis | zaterdag 21 mei 2005 @ 03:34 |
quote:iemand die roept dat ie alle recepten van de 'mac' heeft is al bij voorbaat discutabel. het is nl mc donalds en niet mac donalds... dus ik wacht af of hij/zij het echt heeft. en dan wil ik ook graag de recepten. van het maanzaad tot de ijsbergsla. | |
boyv | zaterdag 21 mei 2005 @ 03:34 |
quote:Die staan op internet ![]() Mijn mams werkte eerst als personeelsmanager bij het bedrijf dat de vleeswaren voor McDondald's maakt. De inkoopprijs van bijvoorbeeld zo'n zak Kipnuggets (een kilo, zo'n twintig à dertig stuks) is godver maar twee euro ![]() | |
zoalshetis | zaterdag 21 mei 2005 @ 03:36 |
quote:de echte of de taiwan variant? | |
Xenomaniac | zaterdag 21 mei 2005 @ 03:37 |
quote:4.85 in guldens, 2.30 in euro's. ![]() | |
Xenomaniac | zaterdag 21 mei 2005 @ 03:38 |
quote:Ik ook, laat maar komen. ![]() | |
LordLynx | zaterdag 21 mei 2005 @ 09:45 |
Die in Rotterdam is inderdaad ook best goed eetbaar, in ieder geval een stuk beter dan zo'n klef geval van de mac/bk. Maar niets verslaat de hamburger van het Holiday Inn in Hong Kong, OMFG ![]() | |
Billy_Mack | maandag 23 mei 2005 @ 18:06 |
Ik werk bij de Bijenkorf en zal eens een balletje voor je opgooien bij de HV Horeca ![]() | |
Rocco_jr | maandag 23 mei 2005 @ 18:15 |
quote:Joepie, alvast bedankt!!! ![]() Als ik `t geheim heb blijf ik nog steeds trouwe klant hoor ![]() | |
hassanjassan | maandag 23 mei 2005 @ 22:16 |
quote:Oh ja, ik ook cker !! We willen het recept hebben en dan verbeteren en dan sturen we het door naar de bijenkorf ![]() Tot die tijd is deze (van jamie) een hele goede, ik hebbum vandaag geprobeerd, met gehakte biefstuk van de turkse halal slager. 1 kilo biefstuk voor 7,50 en dan daar 5 hamburgers (medium) van gemaakt, JAMMIE !!! Qua olie heb ik gewoon maiskiemolie gebruikt, die kan lekker heet worden en dan keiheet aanbakken die burgers en dan in de oven gaarmaken tot de juiste interne temeratuur voor medium steak (en dat is 71 gr. celsius. Ik gebruik hiervoor een kernthermometer Meetstaafje in de burger, temperatuur instellen op 71 gr, het zooitje met pan en al de oven in en dan maar wachten tot het gaat piepen. Oh ja, en ik gebruikte overigens geen parmesan, maar reggiano, lijkt erop, maar vind ik ietjes lekkerder toch deze kaas. One of the best meals in the world is burger and chips, and this burger is fantastic. This is a tribute to The King, Elvis Presley. I don't like to buy minced beef, because I don't know what's in it, so I always mince my own. 2 pounds chuck steak 1 red onion, finely chopped 1 tablespoon olive oil 1/2 teaspoon cumin seeds 1 tablespoon coriander seeds Pinch salt 1 teaspoon freshly ground black pepper 1 handful Parmesan, grated 1 heaped tablespoon Dijon mustard 1 large free-range egg 4 ounces bread crumbs Groundnut or other flavourless oil Burger bun, toasted Tomato ketchup, garnish Pickled gherkin, garnish Slice the chuck steak, then pulse in the processor; this is great, as you get some smaller bits and some larger bits of meat. In a big frying pan slowly fry the onion in olive oil for about 5 minutes until softened, but not coloured. This gives the sweetness to the burger. Add the onion to the meat. Using a pestle and mortar, bash up the cumin, coriander seeds, salt and pepper until fine and add to the meat. Add the Parmesan, Dijon mustard, egg and 1/2 the bread crumbs and mix. If too sticky, add a few more bread crumbs. Lay out some greaseproof paper, sprinkle with bread crumbs, and then shape the meat into patties. Place them on the crumbs, and sprinkle more crumbs on top. These burgers are better if they are chilled in the fridge for about 1 hour before you cook them. Heat a little oil in a frying pan, and cook the burgers on a medium-high heat for about 8 to 10 minutes, turning occasionally. Serve on a toasted burger bun with tomato ketchup and a "wally" (pickled gherkin). | |
Troeta | maandag 23 mei 2005 @ 22:21 |
Ik heb daar gewerkt, in de bakkerij, dus ken alleen de geheimen daarvan. Maar raar dat ze in Amsterdam en Rotterdam lekkerder zijn, de chek-kok van Den haag verzint die broodjes namelijk allemaal en wint elk jaar de prijs van het lekkerste broodje! | |
DjDev | maandag 23 mei 2005 @ 22:37 |
quote:oh ok ![]() | |
Rocco_jr | maandag 23 mei 2005 @ 23:13 |
quote:Nou de broodjes zijn van `n culinair niveau, die hamburger blijft eigenlijk nog steeds `n ordinaire hamburger alleen met heel veel liefde bereidt ![]() | |
Troeta | dinsdag 24 mei 2005 @ 01:24 |
Met liefde? haha Niks zo kut als bij de Bijenkorf werken ![]() | |
Billy_Mack | dinsdag 24 mei 2005 @ 08:28 |
hahaha, waar heb jij gewerkt dan? Als wat? ![]() ![]() | |
Troeta | dinsdag 24 mei 2005 @ 17:22 |
Als leerling-banketbakker, maar ik stopte met mijn school dus wilden ze een andere leerling in de bakkerij hebben. Ik mocht dan wel naar La Ruche of het personeelsrestaurant, maar dat heb ik niet gedaan. Dit was in Den haag.. |