FOK!forum / Culinesse à gogo / Tonijnmoot
goddess-in-heavendonderdag 19 mei 2005 @ 13:47
Vanavond staat er pasta met tonijn op het menu. Maar weet iemand hoe ik deze tonijnmoot lekker zou kunnen bereiden? met lekkere kruiden of een lekker sausje....
Fratzdonderdag 19 mei 2005 @ 14:15
op de grill met verse kruiden?
Euc-donderdag 19 mei 2005 @ 14:16
insmeren met sojasaus en dan grillen
DarkElfdonderdag 19 mei 2005 @ 14:17
stond hier laatst een lekker recept met wasabi!
Megterdonderdag 19 mei 2005 @ 14:19
hoi goddess

Ik zou voor de kruiden gaan, doet mijn moeder ook altijd
DarkElfdonderdag 19 mei 2005 @ 14:19
Tonijnsteak met wasabi saus

zalig!
snellejelledonderdag 19 mei 2005 @ 14:20
misschien weten ze iets in het stage-topic
Joenedonderdag 19 mei 2005 @ 14:20
Op de gril doen , beetje citroensap er overheen en beetje peper en zout verder niets aan doen.
#ANONIEMdonderdag 19 mei 2005 @ 14:22
Wat ook gewoon lekker is met tonijn is een beetje olijfolie eroverheen, langzaam opwarmen, na een minuutje of tien met wat citroensaus besprenkelen en peterselie (verse natuurlijk), en dan op het laagste kleine vlammetje van het fornuis laten sudderen (deksel erop) en dan is hij lekker zacht, mals, smakelijk en je hebt een beetje saus voor over de rest.

Eet smakelijk!
Blinkerdonderdag 19 mei 2005 @ 14:22
De Stagiairs #84
Pina_Colalalalaladadonderdag 19 mei 2005 @ 14:25
met japanse sojasaus en sesamzaadjes
Drive-rdonderdag 19 mei 2005 @ 14:26
Hard grillen, mooi roze laten van binnen en serveren met salsa verde!!! Lekker zomers...
Tunnelguppiedonderdag 19 mei 2005 @ 14:35
Deze rucolasaus is erg lekker bij vis en pasta

Ingrediënten:
1 el olijfolie
1 el boter
3 ansjovisfilets uit blik
2 sjalotten of lente-uitjes
1 middelgrote courgette
3 dl groentebouillon
ruim 200 gr rucola

Bereiding:
Verwarm olie en boter en voeg in kleine stukjes gesneden ansjovis toe. Roer regelmatig tot de ansjovis oplost in de olie. Voeg de gesnipperde uitjes toe en de in heel kleine blokjes gesneden courgette. Verwarm dit en laat zolang stoven tot de courgettes zacht zijn. Regelmatig roeren. Schenk de bouillon in de pan en breng aan de kook. Voeg de rucola toe (houd rucola achter voor garnering) Laat de groenten slinken en breng op smaak met weinig zout en peper. Pureer de saus met een keukenmachine of staafmixer. Schep de puree terug in de pan en laat onder goed roeren inkoken.
Manneke_Pilsdonderdag 19 mei 2005 @ 14:51
Tonijn is de biefstuk van de zee

Niet helemaal doorbakken dus iig!
klessdonderdag 19 mei 2005 @ 15:07
geprakt in de mayo/yogonayse met peper en zout op brood .. is ook prima
Shreeverdonderdag 19 mei 2005 @ 15:08
Met sesamzaadjes en sojasaus is idd errug lekker
Martijn_77donderdag 19 mei 2005 @ 22:16
quote:
Op donderdag 19 mei 2005 15:08 schreef Shreever het volgende:
Met sesamzaadjes en sojasaus is idd errug lekker
En misschien een beetje verse gember er bij. Vooral niet te veel
Shreeverdonderdag 19 mei 2005 @ 22:20
quote:
Op donderdag 19 mei 2005 22:16 schreef Martijn_77 het volgende:

[..]

En misschien een beetje verse gember er bij. Vooral niet te veel
Ik voeg vaak ook nog ietsjes citroensap toe, maar daar houd niet iedereen van...
goddess-in-heavenzaterdag 21 mei 2005 @ 15:44
@ tunnelguppie. die ga ik echt nog een keer uitproberen.

ik heb uiteindelijk tonijnsteak met knoflookpesto gemaakt. Ik heb eerst de tonijn gemarineerd met rode wijnazijn, olijfolie, knoflook, mosterd, peper en zout. daarna onder de grill (3 minuten aan iedere kant. hij is dan wel vrij rauw maar dat is heerlijk bij dit recept!)

Daarnaast een pesto gemaakt van knoflook, basilicum, peterselie, olijven, peper, zout, olijfolie en citroen. Dat nadat de tonijn onder de grill vandaan kwam eroverheen gedaan en een beetje er naast (voor bij de pasta) Zeker een aanrader (alleen niet als je de volgende dag moet werken )
krakkemiekezaterdag 21 mei 2005 @ 23:58
Ik zou de tonijn bakken en de pesto door de pasta doen die erbij serveert.....