In alle onderzoeken wordt samen met de "begaafde" bepaald wat als succes gekenmerkt wordt, en wat als een gefaalde poging. Als alle pogingen falen - uiteraard zullen er een aantal wel goed gaan; da's gewoon statistiek - dan moet je als begaafde wel heel sterk in je schoenen staan - of ongelooflijk bot zijn - als je nog beweert dat het wel werkt.quote:Maar eerlijk gezegd, blijf ik dan zelf net zo sceptisch als een sceptische beweert 'nee, het kan niet, klopt niet, etc'. Daar geloof ik soms dan weer geen jojo van
Ja, ik zoek er water meequote:Op maandag 16 mei 2005 16:03 schreef DzjieDub het volgende:
[quote]Als je kunt pendelen - wat op zich trouwens erg makkelijk te testen is - gebruik je dat dan ook om diagnoses te stellen? Of gebruik jij het om water te zoeken, of nog iets anders? Hoe dan ook, het is te testen.
En dat gaat al moeilijk worden, misschien ook niet. Spreek hier vanuit mezelf.quote:Voor alle verschijnselen geldt, dat degene die ze beheerst zelf moet aangeven wat en hoe hij/zij ze beheerst. Als een astroloog beweert van een willekeurig mens die tegenover hem zit dat de sterren hebben voorspeld dat-ie - ik noem maar wat - een verschoven nekwervel heeft, dan is dat te onderzoeken.
Ja, statistiek logisch, maar worden dan wel de juiste onderzoeksmethodes gebruiktquote:In alle onderzoeken wordt samen met de "begaafde" bepaald wat als succes gekenmerkt wordt, en wat als een gefaalde poging. Als alle pogingen falen - uiteraard zullen er een aantal wel goed gaan; da's gewoon statistiek - dan moet je als begaafde wel heel sterk in je schoenen staan - of ongelooflijk bot zijn - als je nog beweert dat het wel werkt.
De wetenschap is nog echt niet zo ver hoor.quote:Hoe bedoel je, "de wetenschap is nog niet zo ver"? Er wordt hier niet gekeken naar WAT er gebeurt, alleen maar OF bepaalde beweringen lijken te kloppen. De wetenschap daarvoor was 4000 jaar geleden al zo ver. Pas als gebleken is DAT het werkt / bestaat, is het interessant om verder te kijken HOE het gebeurt... en dan kan je eventueel de conclusie gaan trekken dat de wetenschap nog niet zo ver is.
Dus gezien je laatste zin, is dit een verdere opbouw/onderzoek van.quote:Er zijn al veel (te veel) onderzoekscentra geweest die verder onderzoek hebben gedaan, zonder nou eerst eens te kijken of er überhaupt wel wat te onderzoeken valt... en daarvoor is nou net dit onderzoek bedoeld.
Ik zeg ook niet dat de wetenschap niets goeds heeft voort gebracht. Ben ook absoluut niet tegen. Wel met een verkeerde omgang van.. Aan de andere kant over dat de dood verlengd is of men kan verlengen, is ook nog maar de vraag of dat iets goeds is. In die zin is het iets versneld gegaan en of dingen dan soms nou zo natuurlijk verlopen/gaan is ook nog maar de vraag.quote:En ja, wetenschap is koppig. Wees daar maar blij om... daardoor is in een paar honderd jaar de levensverwachting van de gemiddelde Europeaan met meer dan 30 jaar toegenomen, kunnen we op vakantie naar de andere kant van de wereld, kunnen we real-time met jou communiceren als je aan de andere kant van de wereld zit - of, zoals nu het geval is, aan de andere kant van Nederlandenzovoorts enzovoorts
Yep, de verkeerde wetenschapsmensen zitten soms op hun plekquote:Aan de andere kant; de wetenschap is niet zo koppig dat bij voorbaat gezegd wordt "het kan niet". Dat gaat dus eerst getest worden. Paranormaal begaafden daarentegen zijn wel zo koppig dat ze durven beweren "het bestaat toch wel", ondanks dat hun beweringen niet waar te maken zijn
Nou, nee hoor. Alleen al in de jaren '50 en '60 van de vorige eeuw zijn er vele miljarden aan opgegaan... denk met name aan onderzoek door diverse Intelligence services (CIA, KGB). Omdat er nooit iets werd gevonden zijn alle beschikbare budgetten daarvoor tegenwoordig "opgedroogd". Alhoewel er natuurlijk altijd wel mensen zijn die nu hard gaan roepen dat het onderzoek in het geheim verder gaat...quote:Op maandag 16 mei 2005 16:13 schreef Enyalius het volgende:
hmmm ik ben hier een voorstander van, mits goed uitgevoerd.
de wetenschap zoals hij nu is is teveel op het fysieke gericht. mensen met gaves worden genegeerd en gezegd dat wat hun doen onmogelijk is. dus ik hoop dat de wetenschap nu een andere weg inslaat en deze vorm van energie omgang ook gaat bestuderen en vastleggen.
Bron? Want bij mijn beste weten werkt 't niet. Noch astrologie, noch numerologie, noch reiki. Wel is 't zo dat een goede astroloog / numeroloog heel wat weten te bereiken door cold reading.quote:astrologie en numerologie heeft niks met energie werk te maken. het is een wetenschap op zich. beiden meer op persoonlijke trekjes gericht dan wat anders,maar nooit 100% accuraat.
reiki bijvoorbeeld is ook werken met energie en dat is wel bewezen dat het werkt. het wordt zelfs gegeven aan chemo patienten als iets dat de pijn verzacht en de therapie verdraagzamer maakt.
De wetenschap hoeft ook helemaal niets te bewijzen... de mensen die beweren de gaven te hebben moeten bewijzen, dan controleert de wetenschap wel of er niet - bewust of onbewust - wordt valsgespeeld. Als jij het hebt over "trillingsniveau" dan is er DUS iemand die gemerkt heeft dat deze entiteiten trillen. HOE weet deze persoon dat? Kan die persoon niet gewoon zo'n entiteit uit z'n duim zuigen? De wetenschap heeft het antwoord...quote:helaas is de wetenschap nog niet in staat om alle gaves fatsoenlijk te kunnen bewijzen omdat ze gewoon de kennis er nog niet voor hebben. maar als ze deze trend doorzetten zullen ze in de toekomst het wel kunnen bewijzen. er is al een begin gemaakt met het waarnemen en vastleggen van geesten bijvoorbeeld. maar er zijn nog zoveel entiteiten met een hoger trillings niveau dat de apparatuur van vandaag te kort schiet.
Als zoveel mensen die gaves bezitten, waarom kan niemand ze dan ooit demonstreren? Op het moment dat je willekeurig welke gave bezit die je kunt trainen - wat, zoals je zelf claimt, mogelijk is - is er dus ook controle door een derde, onafhankelijke partij mogelijk.quote:veel mensen bezitten gaves en steeds meer mensen die nu geboren worden bezitten ze. helaas is niet iedereen even krachtig en nog meer ontkennen nog steeds dat ze het kunnen. je begint immers niet met alles je begint op een laag pitje en je kunt je gaves trainen zodat ze krachtiger en betrouwbaarder worden. niet iedereen kan alle gaves hebben trouwens. je krijgt er gewoon een paar die je verder kunt trainen, af en toe krijg je er een nieuwe bij. dus het kan voorkomen dat iemand beweert iets te kunnen, maar in feite gebeurd het sporadisch en hebben ze er geen controle over. zoals ik met mijn visioenen, maar begin langzaam aan er meer vat op te krijgen.
Ja, iedereen kan pendelen... maar ik beweer dat het niets met paranormaliteit te maken heeft, maar gewoon met kleine spiertrillingen die versterkt worden door de pendel. Test met pendelenquote:wat betreft pendelen, dat kan bijna iedereen tegenwoordig. gewoon een vraag stellen en dat ding beweegt. je moet het simpele ja-nee vragen stellen dus echt ver zul je er niet mee komen qua diagnose materiaal.
Klassieke cop-out. Als 't niet werkt, dacht je teveel na, of stond er een camera op je gericht, of waren er skeptici in de zaal, of - mijn favoriet - "het werkt niet als je een 'fun-reading' probeert te doen, alleen als het echt serieus is".quote:bij het gebruiken van gaves ben je meer bezig met voelen dan met denken. en als je te veel denkt voel je te weinig en gaat het mis. daar heb ik ook problemen mee, maar als ik het voorelkaar krijg even te stoppen met teveel nadenken dan kan ik heel wat
Ah.... en daar ben ik het dus niet mee eens; op het moment dat er iets gaande is, is het te testen. Is het onderwerp zelf niet te testen vanwege de te hoge trillingsfrequentie, dan is toch het effect meetbaar. Vergelijk het met hoe de planeet Pluto gevonden is: Die was 100 jaar geleden niet te zien vanaf Aarde - de telescopen waren niet sterk genoeg - maar doordat de overige planeten een kleine schommeling vertoonden werden het bestaan EN de exacte plaats van Pluto voorspeld. Zonder het planeetje dus te zien...quote:Psychologie kan ook een hele andere draai krijgen. want je kan met gaves achterhalen of een fysieke kwaal echte wond is of een symptoom van een mentaal block dat opgelost moet worden.
kort gezegd: omdat je het niet kunt zien en bewijzen betekend nog niet dat het niet waar is. zelf ervaren is al het bewijs dat je nodig hebt.
Nou ja, OK, ik vroeg 't maar... geen idee, ikzelf pendel alleen tussen m'n werk en m'n huis...quote:Op maandag 16 mei 2005 16:33 schreef sweetgirly het volgende:
[..]
Ja, ik zoek er water mee..grappie.
Nee, ik gebruik het niet om diagnoses mee te stellen, ik heb die website gelezen, en dit vroeg ik mezelf mbt pendelen dus ook al af hoe ze dat dan (willen) gaan doen. Alleen mensen die een praktijk hebben of iets dergelijks dus en/of diagnoses (ermee) stellen? Val dus al echt af, want ik stel simpelweg vraagjes aan en over mezelf. En zoveel doe ik het niet, meer als ik buien heb, zin heb erin, het opeens ernaar 'voelt' (maar dat zal waarschijnlijk ook wel wat vreemd klinken). Want dan heb ik er zin in, 'even pendelen hoor' of 'ik pendel het wel even', en dan lach ik erbij.
Slim bedacht. Maar als je zelf al zegt dat het niet zo specifiek is, heeft 't dan nog wel enige waarde? Overigens, ook als er statistische verschillen bestaan blijft 't natuurlijk meetbaar... als dus gemiddeld rammen veel meer last van stress hebben dan de overige sterrenbeelden.quote:En dat gaat al moeilijk worden, misschien ook niet. Spreek hier vanuit mezelf.
In de sterren zal het één en ander niet zo specifiek staan. Wel dingen als waar je meer last van kan hebben. Gevoeligheid, astma ed. En iemand kan zelf de verbanden leggen, bijv. een fanatieke ram met voor de rest veel aarde etc, zou weleens overwerkt/gestresst kunnen zijn/raken. Op die manier werkt of zou het een beetje kunnen werken. Punt is, dat het vaak dus niet zo specifiek is, als dat de wetenschap dat klaarblijkelijk wel zou willen. En dat is de moeilijkheid hierin, maar misschien gaat het specifieker worden, zullen ook best voorbeelden zijn (al). En/of ze dan gezien/(h)erkend willen worden als zodanig is dan nog het tweede.
Nou ja, daarom dus wordt de test samen met de begaafde ontwikkeld. Als ik twee stenen heb, en die houd ik ieder in een hand, en ik vraag jou om te pendelen in welke hand ik de witte (en dus in welke de zwarte) hou, dan gok ik dat je na 1000 keer - ervan uitgaande dat het verder ECHT een heeeeeeel erg saaie zaterdag isquote:Ja, statistiek logisch, maar worden dan wel de juiste onderzoeksmethodes gebruikt
Want zo kan ik ook mijn conclusies trekken.
Alweer, de wetenschap gaat eerst de effecten bekijken. Die zijn meetbaar, anders had jij ze ook niet kunnen bemerken. Vanuit mijn optiek heeft TRU pur sang dus inderdaad geen bestaansrecht... vandaar dat ik met dit soort irritante onderzoekjes komquote:De wetenschap is nog echt niet zo ver hoor.
Ten eerste, zou het hele subforum truth dan niet bestaan en zelfs WFL misschien niet.
We weten gewoon nog steeds niet alles, ook al zouden we dat wel willen of denken dat we het weten. Kijk naar dromen, we weten er nog erg weinig van. En dat is maar één iets.
Om dit voorbeeld aan te houden: Eerst gaan we eens kijken of een "koe" ook inderdaad bestaat. Dus, eerst een definitiebepaling ("herkauwend zoogdier met vier magen, vier poten die tot op de grond hangen, meestal zwart-wit of bruin-wit van kleur", leeft meestal in een weiland), vervolgens gaan we kijken of er inderdaad ergens dergelijke beessies ronddwalen. Als we in plaats van koeien, "paranormale verschijnselen" zeggen dan is er tot nog toe nog geen enkele van gezien.quote:Dus gezien je laatste zin, is dit een verdere opbouw/onderzoek van.
Ik vraag het me af. Volgens mij gaat en leidt dit nog nergens (naar) toe. En niet omdat ik zoiets heb van 'sukkels, die sceptici'. Nee, maar omdat men wel dingen kan willen gaan bewijzen (4 ww achter elkaar), maar dan zal men eerst moeten weten wat ze willen gaan bewijzen. Iemand kan wel de lichamelijke huishouding van een koe willen verklaren, als ze niet weten hoe het werkt allemaal en/of in elkaar zit, dan tja.
Maar ik begrijp ergens dat ze dit dus willen gaan doen, onderzoeksmethoden hiervoor (al) willen rangschikken. Naja, dan prima, maar I wonder ergens.
Dat lijkt me ook logisch ja... kijk om je heen, alles wat je ziet heeft op de een of andere manier te maken met wetenschap. De computer waar je op werkt? Wetenschap. Internet? Evenzo. De stoel waar je op zit? Door schade en schande (een andere naam voor wetenschapquote:Ik zeg ook niet dat de wetenschap niets goeds heeft voort gebracht. Ben ook absoluut niet tegen. Wel met een verkeerde omgang van.. Aan de andere kant over dat de dood verlengd is of men kan verlengen, is ook nog maar de vraag of dat iets goeds is. In die zin is het iets versneld gegaan en of dingen dan soms nou zo natuurlijk verlopen/gaan is ook nog maar de vraag.
Ach welnee... iedereen bedrijft de hele dag door wetenschap. Alleen zijn de meeste mensen zich er niet van bewust. Als je een prop papier in de prullenbak gooit, doe je een parabolische baanberekening, om maar wat te noemen.quote:Yep, de verkeerde wetenschapsmensen zitten soms op hun plek
Want idd, ik heb ook zoiets van, al dan niet een beetje, het (ja wat?) bestaat. Dingen die onverklaarbaar zijn, bestaan en/of kunnen wel degelijk bestaan in mijn ogen. Dat ik daardoor geen gebruik maak van de wetenschap en/of de wetenschap (zelf) niet respecteer, nee dus.
Maargoed, ben wel benieuwd naar het onderzoek en/of het verdere verloop ervan.
En 500 euro kan je krijgen, wow, ik als arme studente heb of kreeg bijna zoiets van 'ik kom eraan hoor met mijn pendeltje en astro-dingetjes'. Maargoed, je krijgt het alleen als het succesvol verloopt, ja in wiens zijn ogen
. Zo kan ik het ook. Zal het in de gaten blijven houden, let wel, met een sceptisch oog
Vragen mag hoorquote:Op maandag 16 mei 2005 19:27 schreef DzjieDub het volgende:
Nou ja, OK, ik vroeg 't maar... geen idee, ikzelf pendel alleen tussen m'n werk en m'n huis...
Maar misschien ken je mensen die 't wel professioneel doen?
Of het waarde heeft? Moet dat dan.quote:Slim bedacht. Maar als je zelf al zegt dat het niet zo specifiek is, heeft 't dan nog wel enige waarde? Overigens, ook als er statistische verschillen bestaan blijft 't natuurlijk meetbaar... als dus gemiddeld rammen veel meer last van stress hebben dan de overige sterrenbeelden.
Ok, dat zou kunnen, als het zo kan en/of gaat, stuur je voorstel maar in, dan wil ik best mee doen hoor, met pendelen dan, lekker makkelijkquote:Nou ja, daarom dus wordt de test samen met de begaafde ontwikkeld. Als ik twee stenen heb, en die houd ik ieder in een hand, en ik vraag jou om te pendelen in welke hand ik de witte (en dus in welke de zwarte) hou, dan gok ik dat je na 1000 keer - ervan uitgaande dat het verder ECHT een heeeeeeel erg saaie zaterdag isergens tussen de 450 en 550 keer goed zat. Statistisch is dat volkomen normaal. Als je echter meer dan 700 keer goed (of meer dan 700 keer fout) zat, dan is er toch een nader onderzoek naar hetzij pendelen, hetzij jou gerechtvaardigd.
Je bent en blijft idd wel een (koppige) spammer met je onderzoekjes edquote:Alweer, de wetenschap gaat eerst de effecten bekijken. Die zijn meetbaar, anders had jij ze ook niet kunnen bemerken. Vanuit mijn optiek heeft TRU pur sang dus inderdaad geen bestaansrecht... vandaar dat ik met dit soort irritante onderzoekjes kom
Maar nee, we weten inderdaad nog lang niet alles. Dat betekent niet dat we dat moeten accepteren.
Nee, precies omdat de wetenschap nog niet zo ver isquote:Om dit voorbeeld aan te houden: Eerst gaan we eens kijken of een "koe" ook inderdaad bestaat. Dus, eerst een definitiebepaling ("herkauwend zoogdier met vier magen, vier poten die tot op de grond hangen, meestal zwart-wit of bruin-wit van kleur", leeft meestal in een weiland), vervolgens gaan we kijken of er inderdaad ergens dergelijke beessies ronddwalen. Als we in plaats van koeien, "paranormale verschijnselen" zeggen dan is er tot nog toe nog geen enkele van gezien.
Hehequote:Dat lijkt me ook logisch ja... kijk om je heen, alles wat je ziet heeft op de een of andere manier te maken met wetenschap. De computer waar je op werkt? Wetenschap. Internet? Evenzo. De stoel waar je op zit? Door schade en schande (een andere naam voor wetenschap) is men erachter gekomen hoe je zo'n ding het best in elkaar zet. Dat huidje van jou, dat de komende 30 jaar nog wel zacht blijft? Wetenschap in een potje 'Oil of Olaz'. Ikke? Dankzij de wetenschap leef ik nog. En ga zo maar door. Overigens heeft de wetenschap ook veel slechte dingen weten te produceren - wapens om er maar eentje te noemen.
Parabolische baanberekeningquote:Ach welnee... iedereen bedrijft de hele dag door wetenschap. Alleen zijn de meeste mensen zich er niet van bewust. Als je een prop papier in de prullenbak gooit, doe je een parabolische baanberekening, om maar wat te noemen. En, zoals gezegd, dat er dingen zijn die onverklaarbaar zijn, prima... maar over WAT voor 'dingen' heb je het dan? Benoem ze, en kijk dan eens of er misschien toch niet al een verklaring voor bestaat... want heel vaak is dat al wel het geval.
Als jij die energie kunt meten, kan de wetenschap dat dus ook. Jij bent dan hun meetapparaat.quote:Op dinsdag 17 mei 2005 21:12 schreef Enyalius het volgende:
je geeft wetenschap teveel krediet. er zijn nog steeds energien die ze niet kunnen meten
Wat ben je af en toe ook heerlijk simpelquote:Op woensdag 18 mei 2005 12:32 schreef Rasing het volgende:
Als jij die energie kunt meten, kan de wetenschap dat dus ook. Jij bent dan hun meetapparaat.
Ik ook van jouquote:Op woensdag 18 mei 2005 13:35 schreef livEliveD het volgende:
Wat ben je af en toe ook heerlijk simpel
Hey, ik las eerst dat er stond 'per definitie niet waar'. Hele reactie getypt, blijkt er 'niet per definitie waar' te staanquote:Maar nee dat bovenstaande is niet per definitie waar.
Wat ik bedoelde is dat je niet zoveel aan mensen hebt als je het niet kunt staven met andere data. Neem wichelroede lopen. Als iemand niks voelt met zijn wichel betekent dat dan dat er niks in de grond zit? Hoeft niet zo te zijn. Misschien heb die gast gewoon ze dag niet. Anders is het met echte meetapparatuur die simpelweg de aanwezigheid van iets kan vaststellen. Dit kun je overigens ook omdraaien waarbij iemand denkt dat er wat is terwijl dit toch echt niet het geval blijkt te zijn. Neem hoofdpijnklachten als er een zendmast wordt geplaatst waar überhaupt niks inzit. Mensen zijn dus slechte meetapparaten.quote:Op woensdag 18 mei 2005 13:57 schreef DzjieDub het volgende:
Maar zo simpel is het. Het wordt ingewikkeld door de uitvluchten die verzonnen worden om onder de test uit te komen (of te verklaren waarom het beoogde resultaat niet gehaald werd).
Waarom is het volgens jou niet per definitie waar?
Wat een mieperds die sceptici ookquote:Op woensdag 18 mei 2005 13:57 schreef DzjieDub het volgende:
Maar zo simpel is het. Het wordt ingewikkeld door de uitvluchten die verzonnen worden om onder de test uit te komen (of te verklaren waarom het beoogde resultaat niet gehaald werd).
Waarom is het volgens jou niet per definitie waar?
quote:en dat waar mensen niet in geloven, dus niet voor openstaan, vraag ik mezelf af of het, zoiets, nou zo handig zou zijn
quote:Dus voor mij zegt het dan nog niets, of sceptisch hier nou wel het één of ander (en lekker kleinschalig) mee bewijst of niet.
quote:En punt is, hoe willen ze het gaan bewijzen als de wetenschap nog niet zo ver is?
quote:helaas is de wetenschap nog niet in staat om alle gaves fatsoenlijk te kunnen bewijzen omdat ze gewoon de kennis er nog niet voor hebben
quote:We weten gewoon nog steeds niet alles, ook al zouden we dat wel willen of denken dat we het weten
Hoezo "Sceptici zijn mieperds"...quote:Wat ik bedoelde is dat je niet zoveel aan mensen hebt als je het niet kunt staven met andere data
Die kunnen het dus feitelijk niet. En ze moeten dan al helemaal geen diagnoses gaan stellen. Zo kan ik het ook: mevrouw, u heeft kanker, maar misschien ook niet. Pas als ze die diagnoses kunnen stellen met meer zekerheid dan puur toeval, is hun methode iets waard. 100% hoeft al niet eens, dat haalt de gewone geneeskunde ook niet.quote:Op dinsdag 24 mei 2005 01:08 schreef livEliveD het volgende:
Maar, eehhh, wat als het mensen simpelweg soms overkomt? Mensen die het dus niet kunnen oproepen wanneer ze willen?
10000 euro is een goeie reden. Ook de mogelijkheid tot het trekken van een zgn. lange neus richting de skeptici is heel aardig. En dan nog het wetenschappelijke belang van de ontdekking.quote:Echter, wat kun je dan nog zeggen met zo'n test? Je kunt alleen een enkel persoon, die beweert constant de 'gave' te hebben, erop wijzen dat dit volgens de test niet zo is. Het lijkt me niet echt zinvol. Waarom zou iemand überhaupt mee willen doen?
|
Forum Opties | |
---|---|
Forumhop: | |
Hop naar: |