Kan me ook herinneren dat een paar jaar geleden bij de trappenloop in die toren van Nationale Nederlanden in Rotterdam een stel toppers uit het roeien, schaatsen, voetballen en hockey meededen. De roeiers en schaatsers deden vrij voorin mee, de hockeyers en voetballers kwamen helemaal achterin aan.quote:Op zondag 15 mei 2005 19:58 schreef Leatherface het volgende:
Je moet sowieso een onderscheid maken tussen puur uithoudingsvermogen en atletisch vermogen.
Dat voorbeeld van sterrenslag is wel aardig. Wielrenners scoorden daar matig omdat ze een zeer eenzijdige lichaamsbeweging hebben en andere lichaamsdelen dan hun benen nauwelijks in vorm houden. Voetballers zijn fysiek sowieso meer 'allround' actief en ontwikkeld en moeten veel meer verschilende spieren en krachten aanboren dan wielrenners.
Ik geloof best dat voetballen op amateurniveau zwaarder is dan recreatief fietsen.quote:Op zondag 15 mei 2005 20:53 schreef Coheed het volgende:
Ik heb jaren gevoetbald op amateurniveau
Verder gefietst, afstanden tussen 50 en 150 km
En hardlopen tussen 5 en 15
Voetbal.. Zwaar
Fietsen, alleen laatste lootjes
hardlopen, als je tijdje gestopt bent is zelfs 5 km super zwaar, maar na 2 weken regelmatig lopen is zelfs 10+ een breeze
Ik weet het dus niet.. Lastig in te schatten..heb vaak genoeg rond de 70ste minuut erdoorheen gezeten(middenveld) maar ook soms gewoon geen pijntje en bij fietsen hetzelfde..
Ik heb een keer een spinningles (uurtje indoor fietsen) gevolgd waar ook het tweede van een of andere amateurclub aan meedeed. Vooraf hadden ze allemaal een grote smoel, na vijf minuten werd het stil, na een kwartier stapte de helft af. Er waren er hooguit vijf die het tempo konden volhouden. Gesteun en gekreun alom. En allemaal maar klagen over de harde zadels (terwijl er een kilo gel in is verwerkt).quote:Op dinsdag 17 mei 2005 11:29 schreef Pappie_Culo het volgende:
Denk dat de wielrenner meer kans maakt de voetbalwedstrijd uit te spelen dan de voetballer kans maakt de etappe uit te rijden.
Hell yeahquote:Op dinsdag 17 mei 2005 11:51 schreef Trainspotter het volgende:
[..]
Ik heb een keer een spinningles (uurtje indoor fietsen) gevolgd waar ook het tweede van een of andere amateurclub aan meedeed. Vooraf hadden ze allemaal een grote smoel, na vijf minuten werd het stil, na een kwartier stapte de helft af. Er waren er hooguit vijf die het tempo konden volhouden. Gesteun en gekreun alom. En allemaal maar klagen over de harde zadels (terwijl er een kilo gel in is verwerkt).
Voetballers zijn mietjes.
Het is niet het parcours maar de renners die de koers hard maken.quote:Op dinsdag 17 mei 2005 07:39 schreef Wombcat het volgende:
Fietsen in Nederland stelt geen ruk voor, zoals placebeau ook al zei, want het is allemaal retevlak.
Heb zelf nooit gespind, maar veel van mijn fietsmaatjes wel. Spinning is idd zwaar volgens hen, zeker in het begin. Maar ook absoluut niet te vergelijken met buitenfietsen.quote:Op dinsdag 17 mei 2005 11:51 schreef Trainspotter het volgende:
[..]
Ik heb een keer een spinningles (uurtje indoor fietsen) gevolgd waar ook het tweede van een of andere amateurclub aan meedeed. Vooraf hadden ze allemaal een grote smoel, na vijf minuten werd het stil, na een kwartier stapte de helft af. Er waren er hooguit vijf die het tempo konden volhouden. Gesteun en gekreun alom. En allemaal maar klagen over de harde zadels (terwijl er een kilo gel in is verwerkt).
Voetballers zijn mietjes.
Klopt. Maar 150 kilometer in Nederland fietsen, zal nooit zo zwaar worden als 150 kilometer in de bergen.quote:Op dinsdag 17 mei 2005 13:38 schreef Anonymouscoward het volgende:
[..]
Het is niet het parcours maar de renners die de koers hard maken.
Hele grote onzin. Een berg kun je met het juiste verzet ook rustig opfietsen. Aan de andere kant kun je op het vlakke zelfs met wind mee zo hard gaan dat je er bij neervalt. Maar voor de onvoorbereide, ongetrainde of ongemotiveerde fietser is het misschien makkelijker op een berg weerstand te vinden dan op het vlakke, ja. Daar móeten ze wel op de pedalen staan. En inderdaad, gewone stervelingen met een BMI boven de 18 worden in de bergen eerder met de neus op de feiten gedrukt omdat ze het wiel niet kunnen houden. In een peloton op het vlakke kun je je beter verstoppen, maar dat maakt een bergkoers niet per definitie zwaarder. Zoals ik zei: het ligt aan de renners, niet aan het parcours. En de Marmotte is geen koers, behalve als je Oege heet.quote:Op dinsdag 17 mei 2005 14:11 schreef Wombcat het volgende:
Maar 150 kilometer in Nederland fietsen, zal nooit zo zwaar worden als 150 kilometer in de bergen.
De Marmotte is geen koers, maar daarom niet minder zwaar. Ben je er zelf wel eens geweest. Ik heb 'm 4x gereden. Je moet maar eens kijken wat er op het einde allemaal nog naar boven komt. De langzaamsten hebben er 12 uur over gedaan. Dat is zonder twijfel zwaarder dan welke voetbalwedstrijd dan ook. Die mensen hebben misschien nog wel meer afgezien dan Oege (of Bert).quote:Op dinsdag 17 mei 2005 14:30 schreef Anonymouscoward het volgende:
[..]
Hele grote onzin. Een berg kun je met het juiste verzet ook rustig opfietsen. Aan de andere kant kun je op het vlakke zelfs met wind mee zo hard gaan dat je er bij neervalt. Maar voor de onvoorbereide, ongetrainde of ongemotiveerde fietser is het misschien makkelijker op een berg weerstand te vinden dan op het vlakke, ja. Daar móeten ze wel op de pedalen staan. En inderdaad, gewone stervelingen met een BMI boven de 18 worden in de bergen eerder met de neus op de feiten gedrukt omdat ze het wiel niet kunnen houden. In een peloton op het vlakke kun je je beter verstoppen, maar dat maakt een bergkoers niet per definitie zwaarder. Zoals ik zei: het ligt aan de renners, niet aan het parcours. En de Marmotte is geen koers, behalve als je Oege heet.
Ja, ik heb ook een keer of vier meegedaan. Eén keer was ik zo goed (voor mijn doen dan) dat ik realistische ambities had om in de top 100 te eindigen, maar had ik het op een gegeven moment zo verschrikkelijk koud dat ik omgedraaid ben. Zo lang ik er geen geld voor krijg, moet het wel leuk blijven.quote:Op dinsdag 17 mei 2005 14:39 schreef Wombcat het volgende:
Ben je er zelf wel eens geweest. [...]
Bergop is het altijd duwen en gaat de hartslag sowieso omhoog, of je nu hard fietst of niet.
Ja in de Eiffel.quote:Op dinsdag 17 mei 2005 15:05 schreef Anonymouscoward het volgende:
Heb je van het weekend nog gefietst? Wat een wind he?! Nog geprobeerd 'm in de polder met de wind recht op kop in de 53x15 te houden..? Ik herhaal: de renners maken de koers zwaar.
Welk jaar was dat? De laatste keer dat ik 'm reed, was het ook slecht weer (2002 geloof ik). In 2003 zou ik 'm ook rijden, maar was het weer slecht weer, toen ben ik wel gestart, maar aan de voet van de Croix de Fer omgedraaid. Zo koud als ik het het jaar daarvoor gehad had in de afdaling van de Galibier, dat wilde ik niet nog eens meemaken.quote:Op dinsdag 17 mei 2005 15:05 schreef Anonymouscoward het volgende:
Ja, ik heb ook een keer of vier meegedaan. Eén keer was ik zo goed (voor mijn doen dan) dat ik realistische ambities had om in de top 100 te eindigen, maar had ik het op een gegeven moment zo verschrikkelijk koud dat ik omgedraaid ben. Zo lang ik er geen geld voor krijg, moet het wel leuk blijven.
Toen ik in Amsterdam was, was het soms hilarisch om te izen hoe sommigen de grootste moeite hadden om een brugje over de grachten over te fietsen.quote:Op dinsdag 17 mei 2005 07:39 schreef Wombcat het volgende:
Fietsen in Nederland stelt geen ruk voor, zoals placebeau ook al zei, want het is allemaal retevlak.
Op stadsfietsen met grote tassen achteropquote:Op dinsdag 17 mei 2005 15:14 schreef placebeau het volgende:
[..]
Toen ik in Amsterdam was, was het soms hilarisch om te izen hoe sommigen de grootste moeite hadden om een brugje over de grachten over te fietsen.
maakt niet uit, die brugjes zijn twintig meter lang.quote:Op dinsdag 17 mei 2005 15:15 schreef Ambrosius het volgende:
[..]
Op stadsfietsen met grote tassen achterop?
Baketbal is ook extreem fysiek idd, en een ongelovelijk snel spelletje.quote:Op dinsdag 17 mei 2005 16:33 schreef popolon het volgende:
De vergelijking is moeilijk te maken, over het algemeen denk ik dat voetballers het niet te moeilijk hebben.
Ik denk dat een basketballer al veel fysieker bezig is dan een voetballer bijv.
Maar goed, dat zijn dan ook echte atleten
Heb zo'n 20 jaar basketball achter de rug, zo'n 5 jaar voetbal dus heb 't beide gedaan en kan een redelijke vergelijking maken.quote:Op dinsdag 17 mei 2005 16:40 schreef Zwansen het volgende:
[..]
Baketbal is ook extreem fysiek idd, en een ongelovelijk snel spelletje.
Een voetballer kan met een vrije trap of ingooi al gauw en tiental seconden stilstaan. En dan heb ik het nog niet eens over de 15 minuten rust gehad, zie je wielrenners na 45 minuten al een kwartier rust nemen?
In de Tour bijvoorbeeld wordt er zo hard gereden dat een hoop renners echt 5 tot 6 uur moeten aanpoten om bij te blijven... Soms vanaf het 1e uur al.
En iemand die vind dat voetballen zwaarder is dan wielrennen moet maar eens Parijs-Roubaix proberen te fietsen...
|
Forum Opties | |
---|---|
Forumhop: | |
Hop naar: |