abonnement Unibet Coolblue
  vrijdag 12 augustus 2005 @ 15:04:33 #251
45460 Pearly
Mi Na Pritpangi
pi_29581674
nou en of! En het scheelt een hoop maandverband en vuiligheid.
Ik ga het ook proberen!
Vanishing like a thought brushing up against a sigh ....... vanishing like a cyan sunday ..........
pi_29687303
hallo allemaal,eerder op dit forum schreef ik dat ik een serieus libido verlies had en weinig of niets meer voelde. wel dit is nu op goede weg aan het gaan, terug meer zin en gevoel. gelukkig maar! morgen moet ikde ring er voor het eerst uithalen,ben benieuwd hoe mijn menstruatie gaat verlopen. ik hoop dat alles goed gaat want ik ben toch al wel gehecht aan m'n ringetje. ;-)
pi_29698651
Euhm...morgen moet de ring weer in en ik ben nog steeds niet ongesteld geworden Ik heb de ring 4 weken in gehad en technisch gezien kan ik niet zwanger zijn. Morgen toch maar even een zwangerschapstest halen.
#geen
  woensdag 17 augustus 2005 @ 09:04:42 #254
45460 Pearly
Mi Na Pritpangi
pi_29711274
IEIeieieiek DuchessX !!
Vreemd!! Je zal toch niet de eerste gaan worden die zwanger raakt door nuvaring? Ik hoop het niet voor je meis .....

Ik gebruik de ring nu 1 jaar 4 weken per ring en had de eerste keer ook problemen met mijn onttrekkingsbloeding. Daarna niet meer.
Vanishing like a thought brushing up against a sigh ....... vanishing like a cyan sunday ..........
pi_29738042
Hai Pearly, de test was negatief en stiekum vond ik dat toch wel jammer...maar goed als ik zwanger wil raken dan wil ik daar eigenlijk ook wel zelf controle over hebben als je begrijpt wat ik bedoel Ik ben helemaal niet ongesteld geworden, vind het toch wel vreemd zo meteen na de eerste keer ring-gebruik maar als het altijd zo is hoor je mij echt niet klagen hoor
Overigens heb ik vanavond de ring liggend ingebracht ipv staand (zoals ik altijd deed) en nu zit hij wel goed Hopelijk blijft hij lekker 4 weekjes daar zitten!

Welke problemen heb jij gehad?
#geen
pi_29747054
DuchessX, ik gebruik de ring al ruim 2 jaar, en het is bij mij vaker voorgekomen dat ik niet ongesteld werd. Over het algemeen ben ik het sinds de ring heel erg licht en soms zelfs gewoon helemaal niet.

Vooral de eerste keer kan je lichaam er anders op reageren als het gewend was om eerst iedere dag een flinke stoot hormonen te krijgen en het daarna goed gedosseerd te krijgen.
  † In Memoriam † donderdag 18 augustus 2005 @ 11:14:51 #257
43556 miss_dynastie
pi_29747701
Ik ben de laatste maanden inderdaad of niet, of heel licht ongesteld. Maar dat is bij mij dus pas sinds een paar maanden, terwijl ik de ring al veel langer gebruik. Ik zit er verder niet mee hoor
pi_29747886
Ik ben vandaag naar de huisarts gegaan, en heb de Nuvaring gekregen.
Ik ben wel benieuwd naar hoe mijn lichaam gaat reageren.

Wanneer plaats je hem eigenlijk? kan ik dat nu midden in mijn cyclus doen, of moet ik wachten op ongesteldheid?

p.s. ik heb dus nog geen bijsluiter, bii voorbaat dank
And the druids turn to stone...
  donderdag 18 augustus 2005 @ 18:35:08 #259
45460 Pearly
Mi Na Pritpangi
pi_29758751
Sorry .... ik heb geen problemen gehad met de nuvaring.
quote:
Op donderdag 18 augustus 2005 11:21 schreef Panthera1984 het volgende:

Wanneer plaats je hem eigenlijk? kan ik dat nu midden in mijn cyclus doen, of moet ik wachten op ongesteldheid?

p.s. ik heb dus nog geen bijsluiter, bii voorbaat dank
De nuvaring gaat er op een vaste dag op een vaste tijd in en 3 of 4 weken later op dezelfde dag en dezelfde tijd er weer uit. Ik ben gewoon halverwege gestopt met de pil en heb de dag erna s'avonds de nuvaring ingebracht. 7 dagen geen seX gehad ( want dat mag niet staat er in dat boekkie ). Daarna ging alles van een leie dakkie!! IiieeeeDIEJaaL ! IK kan niks anders d'r van zeggen.
Vanishing like a thought brushing up against a sigh ....... vanishing like a cyan sunday ..........
pi_29768734
Ah...fijn te horen dat het vaker voorkomt, geen onttrekkingsbloeding! Het was toch wel even schrikken hoor.

Er zijn trouwens steeds meer mensen in mijn omgeving die de ring ook gaan gebruiken of gebruiken. Wel fijn in verband met het uitwisselen van ervaringen
#geen
pi_29816352
Hallo allemaal,
Voordat ik besloot de Nuvaring te gaan gebruiken heb ik veel op dit forum gelezen en veel gehad aan alle info die hier te vinden was. Ik heb vanochtend mijn 1e ring ingedaan en omdat een paar vriendinnen van mij heel nieuwsgierig zijn naar hoe het mij bevalt heb ik met ze afgesproken dat ik ze via de mail op de hoogte hou van mijn ervaringen. Toen dacht ik dat het ook wel een goed idee was om die mailtjes hiernaartoe te kopiëren, dan heeft een ander er misschien ook wat aan. Dus bij deze ontvangen jullie ook regelmatig de NUVATIMES!!

Ja dames, hier is'tie dan, de officiële NUVATIMES van zaterdag 20-08-2005.

Waarom wilde ik de Nuvaring uitproberen?
-Ik had minder zin om te vrijen. De ring heeft meer dan helft hormonen dan mijn huidige pil. Wie weet komt mijn libido weer een beetje op peil.
-Ik vergat het laatste jaar mijn pil vaker dan in de 13 jaar
ervoor.
-Bij goed gebruik is hij veiliger dan de pil omdat diarree of overgeven geen invloed heeft op de bescherming.
- Je kunt veel makkelijker je stopweek uitstellen dan met mijn driefasen pil.
- De Nuvaring heeft hormonen voor 4 weken, dus feitelijk hoef je maar eens in de 5 weken te menstrueren. Hij is bedoeld voor een normale cyclus va 28 dagen, maar veel gebruikers gebruiken de Nuvaring voor een cyclus van 35 dagen. Niet verkeerd!!

Goed, The NUVA has landed!!!!1
Ik heb hem net ingebracht en dat ging erg makkelijk. volgens mij voel ik hem niet zitten, maar ik heb beetje mensturatiebuikpiijn, dus dat kan ik pas echt weten als ik niet meer ongesteld ben.

So far so good!
pi_29816568
Hoe krijgen jullie trouwens dat plaatje onder je naam?
  zondag 21 augustus 2005 @ 01:14:16 #263
45460 Pearly
Mi Na Pritpangi
pi_29829199
je plaatje ( avatar ) mag niet meer dan 10 kb zijn. Als ik het goed heb. Dan klik je in je profieltje op avatar toevoegen geloof ik.
Vanishing like a thought brushing up against a sigh ....... vanishing like a cyan sunday ..........
pi_29863599
Heeej! Ik gebruik de Nuvaring nu al een tijdje en hij benvalt me nog steeds prima!
Ik las dat sommige van dit forum de ring ipv 3 weken 4 weken inhouden en sommige zelfs 2 ringen achter elkaar van elk een tijdsduur van 4 weken doen en na 8 weken dus een stopweek houden.
Lijkt me wel ideaal, 2 ringen achter elkaar waarvan elk 4 weken in en dan een stopweek.
Maar ik vroeg me af, kan je daar zomaar aan beginnen (want nu deed ik gewoon 3 weken in, dan stopweek), moet je lichaam daar niet eerst aan wennen ofzo? En is het echt veilig?
Alvast heel erg bedankt voor de reacties
pi_29864376
quote:
Op maandag 22 augustus 2005 12:53 schreef Stefanie1305 het volgende:
moet je lichaam daar niet eerst aan wennen ofzo?

En is het echt veilig?
Nee.

Ja.

Het leven is zo simpel. . Nee serieusm, het gaat prima, en werkt hetzelfde. Bij mij was alleen mijn biologische klok die begon raar te doen. Na 3 weken werd ik maar niet ongesteld, en als je zo lang dezelfde cyclus hebt begin je dat een beetje te missen. Maar na 4 weken krijg je gewoon een bloeding, niets aan de hand.

Maar lichamelijk is het allemaal geen punt, nuvaring werkt gewoon door.
  maandag 22 augustus 2005 @ 23:17:23 #266
45460 Pearly
Mi Na Pritpangi
pi_29871247
op- en afbouwen .... That's tha secret!
Echt.
Gewoon eerst een keer beginnen met de ring 4 weken inhouden. Heb je er een rot gevoel bij of gaat het niet zoals je wil. Dan gewoon terug naar 3 weken. Bevalt die 4 weken na een keer of 3 á 4 dan doe je na 4 weken meteen een nieuwe ring in. Ga ik woensdag doen voor de eerste keer. Ik zal hier melden wat er bij mij van geworden is.
Vanishing like a thought brushing up against a sigh ....... vanishing like a cyan sunday ..........
pi_29878297
Hallo allemaal, ik ben ook weer eens terug van vakantie... Ik ben nu aan mijn laatste ring bezig (voorlopig), mijn vriend en ik hebben besloten dat ik 3 maanden ga stoppen om te kijken of dit een verschil maakt met mijn libido. (Heb al eerder verteld dat dit ongeveer op een nulpunt is beland) Vind het wel heel spannend! Ik ga zo'n persona-apparaatje en een lading condooms kopen, en dan maar hopen dat het allemaal goed gaat! Wanneer we eenmaal hebben vastgesteld dat mijn libido-verlies idd aan de ring ligt, denk ik dat er toch wel weer mee begin, want buiten dat probleem vind ik hem echt ideaal... Voor mij staat het zo goed als vast dat mijn libido-verlies hieraan ligt, maar mijn vriendje is bang dat het een andere oorzaak kan hebben (dat ik hem niet meer leuk vind ofzo...) dus dit is vooral om hem gerust te stellen Maarja, eigenlijk wil ik het zelf ook wel eens zeker weten. Ben ook benieuwd of dit een gunstig effect heeft op mijn huid...

Btw, ik lees hier vaak dat meiden die net aan de ring beginnen zich afvragen of het allemaal wel goed gaat, omdat ze nogal wat klachten hebben, zoals de ring die niet goed blijft zitten, doorbraakbloedingen, hoofdpijn, chagrijnig zijn enz. Ik heb altijd te horen gekregen (oa van dokters) dat de meeste vrouwen dit soort ervaringen hebben bij het beginnen aan hormonale anticonceptie. Toen ik lang, lang geleden aan de pil begon had ik stemmingswisselingen waar je eng van werdt. Je lichaam moet er aan wennen, en volgens de meeste dokters die ik erover heb gesproken ben je pas na een maand of 6 volledig aangepast aan je middeltje. Als de klachten helemaal niet verminderen gedurende die maanden is dit natuurlijk wel een aanduiding dat je lichaam het er niet mee eens is. Maar na 2 of 3 weken valt er eigenlijk nog niet zo veel van te zeggen.Mijn advies - kijk het een tijdje aan, waarschijnlijk gaat het bij de 2de ring al een stuk beter dan bij de eerste.
pi_29878350
hmmm.... libidoverlies? Nee, ik kreeg er juist libido bij na het stoppen met de pil en het beginnen met de nuvaring.
Maar dat zal bij een ieder verschillend zijn.
pi_29878492
Het was bij mij ook niet gelijk zo, het is eigenlijk pas na anderhalf jaar nuvaring-gebruik begonnen. Rond die tijd ben ik ook 4 kilo aangekomen die ik er met geen mogelijkheid meer afkrijg. Ik gebruik de ring nu twee en een half jaar, ik krijg tegenwoordig ook weer af en toe last van hoofdpijn in de stopweek...
pi_29878802
Hmm... dan zal ik eens opletten. Gebruik hem nu ook bijna 2,5 jaar. Heb eigenlijk nog nergens last van.
pi_29879738
Tja bij iedereen is het anders, dat heb ik hier wel gemerkt! Maarja, ik vind het al heel wat dat het zo lang goed is gegaan, ik heb hiervoor 3 verschillende pillen en de mirena geprobeerd, en daarmee ging het dus echt niet! (en ja, die heb ik allen minstens 6 maanden uitgeprobeerd ) Mijn moeder heeft me verteld dat zij vroeger ook al slecht reageerde op de pil. Met het koperspiraaltje ging het wel goed, maar dit was na 2 zwangerschappen (en geboortes). Ik heb dus nog geen kinderen gekregen, heb wel vaker gehoord dat het dan niet zo goed gaat met een spiraaltje. En in die van mij zaten natuurlijk hormonen.
Ik heb net op de site van Persona zitten kijken, die is maar 94% betrouwbaar... En duur!!! En wij maar zeuren dat de nuvaring duur is! Persona is zo'n 88 euro, en dan nog 13 nogwat per maand voor de teststaafjes! (weet iemand trouwens of er een persona topic is?)
Maarja, de enige rede dat ik een tijdje wil stoppen is dus om vast te stellen of mijn verlaagde libido idd aan de ring ligt - als we hier eenmaal zeker van zijn, denk ik dat het niet meer zo'n probleem zal zijn. (wat het nu dus wel een beetje is) Mijn vriend zal zich er dan (hopelijk) niet meer onzeker door voelen en zelf ook weer wat vaker het initiatief nemen.

Ik heb even héél véél sites bekeken over verschillende natuurlijke methodes van anticonceptie... Heeft iemand hier misschien ervaring met deze methodes? Bijv. de sympto-thermale methode, de Mini Sophia (apparaatje met thermometer) enz.

[ Bericht 8% gewijzigd door flutterbye op 23-08-2005 14:07:46 ]
pi_29889817
@ Flutterbyte:

Ik ben nu 1 maand gestopt, en libido is zeker hoger dan met ring. Ook minder lichtgeraakt en sjaggerijnig dan met. De hoofdpijn in de stopweek is helemaal weg.
Ben ongeveer een half jaar aan het ringen geweest, en vooral de hoofdpijn begin steeds erger te worden, tot braken aan toe.

Was ook erg geinteresseerd in de Persona, maar dat is gewoon echt te duur! Voor dat geld koop ik gewoon condooms, want die heb je toch wel nodig. Want laten we wel wezen, zoveel dagen zijn er niet dat je groen licht hebt, en moet je alsnog met condoom. Kun je beter alles maar met doen.
Heb me nog niet verdiept in de dingen die je opnoemde, maar "puur natuur" bevalt me weer prima. Heel jammer, want ook ik vind Nuvaring echt een geweldige uitvinding. Maar niet als je er zo depressief van wordt he....
pi_29891056
Tja, mijn idee was om naar aanleiding van de Persona oid het op de onvruchtbare dagen mét condoom te doen, en op de vruchtbare dagen gewoon helemaal niet. Want ik vertrouw condooms voor geen meter. Maar ik vind condooms zo lastig en gewoon onprettig en niet lekker enz enz, ik zal maar niet zeggen wat mijn vriend er van vindt... Nu las ik niet iets in een ander topic over een nieuw soort pessarium, ik geloof dat hiermee de Femcap bedoeld wordt, dus ik ben daar weer dingen over aan het opzoeken. Maar een pessarium op de onvruchtbare dagen lijkt me ook wel een optie, alleen vervelend dat zo'n ding moet worden aangemeten...
pi_29893754
Ik heb nooit libido gehad dus de ring maakt ook geen verschil ook! Ik ben net terug van vakantie en ik heb de eerste keer na 4 weken gewoon doorgeringd en het is prima gegaan, geen doorbraakbloeding of wat dan ook (heb ik daarvoor een weekendtas vol maandverband voor meegenomen )
I had a signature once. It was awful.
pi_29906570
Ik wil nog even melden dat de ring deze maand (haha) wel goed zit
Ik heb de ring liggend ingebracht en ik heb er nog geen moment iets van gevoeld, hij zit nu wel goed!!! YES!
Ben er echt blij om hoor!
Ik had ook niet gedacht dat er zo'n verschil in zou kunnen zitten; staand of liggend inbrengen maar blijkbaar is dat wel zo!
#geen
pi_29906969
Voor de mensen die weer aan de condooms gaan, bij De condomerie zijn alle soorten (dun, ultra-dun, etc.) en maten (dik, dun, etc.) te bestellen, ook proefpakketten.
Zo heb je bijvoorbeeld een pakjes Chess met 144 condooms voor 25 eurotjes...
quote:
Op dinsdag 23 augustus 2005 16:27 schreef flutterbye het volgende:
Nu las ik niet iets in een ander topic over een nieuw soort pessarium, ik geloof dat hiermee de Femcap bedoeld wordt, dus ik ben daar weer dingen over aan het opzoeken. Maar een pessarium op de onvruchtbare dagen lijkt me ook wel een optie, alleen vervelend dat zo'n ding moet worden aangemeten...
Waarschijnlijk is dat idd de Femcap, wat ik erover gelezen heb, lijkt het sterk op het aloude pessarium. Ik heb enige tijd een pessarium gebruikt, maar kan niet echt zeggen dat het handig in gebruik is. Een condoom is makkelijker... Het aanmeten van het pessarium vond ik geen probleem, maar de Femcap hoeft niet aangemeten te worden. Kijk even bij Stichting Anticonceptie Nederland onder Methoden bij Barrièremiddelen, daar staat iets over de Femcap.

Er zijn tegenwoordig overigens ook spiraaltjes speciaal voor vrouwen die nog geen kinderen op de wereld hebben gezet. Ga bij Stichting Anticonceptie Nederland, wederom, naar Intra-uterien en vervolgens Koperspiraaltjes onderaan de pagina staat welke spiraaltjes geschikt zijn voor vrouwen die nog geen kinderen hebben.

Groet
Tomorrow will be canceled due to lack of interest.
pi_29931642
Nuvatimes 2

Ik heb de ring nu 5 dagen in en het gaat prima.
Hij is er 1 keer uitgekomen, maar dat was toen ik een tampon verwijderde, die had ik blijkbaar precies in de ring ingebracht.
Ik check nog iedere dag of die op zijn plaats zit, en dat is altijd zo! Ik denk dat hoe langer je hem gebruikt hoe minder je dit checkt. Dat je er zeg maar op kunt vertrouwen dat hij er nog zit.
Inmiddels ook al seks gehad met de ring. Ik voelde er helemaal niets van en mijn lief ook niet.
Tot nu toe alles op het nuvafront dus perfect!!
pi_29938112
In mijn bijsluiter stond dat de ring pas veilig was na 7 dagen...
heb je het dan met condoom gedaan?
And the druids turn to stone...
pi_29948113
de ring is direct veilig, tenzij je eerst van een andere anticonceptiemethode afkomt en je stopweek te lang hebt gelaten.
I had a signature once. It was awful.
pi_29948331
Nee, ik was 'blanco' om het zo maar te zeggen, en heb de ring op de eerste dag van mijn cyclus (1e dag menstruatie) ingedaan.
And the druids turn to stone...
pi_29972577
Ik ben van de pil overgestapt en dan ben je ook direct veilig. Ik heb op de dag dat ik normaal weer zou beginnen met een nieuwe pilstrip de nuvaring ingebacht. Als je later begint ben je niet veilig.
pi_29975145
quote:
Op woensdag 24 augustus 2005 20:09 schreef nuvatimes het volgende:
Nuvatimes 2

Ik heb de ring nu 5 dagen in en het gaat prima.
Hij is er 1 keer uitgekomen, maar dat was toen ik een tampon verwijderde, die had ik blijkbaar precies in de ring ingebracht.
Ik check nog iedere dag of die op zijn plaats zit, en dat is altijd zo! Ik denk dat hoe langer je hem gebruikt hoe minder je dit checkt. Dat je er zeg maar op kunt vertrouwen dat hij er nog zit.
Inmiddels ook al seks gehad met de ring. Ik voelde er helemaal niets van en mijn lief ook niet.
Tot nu toe alles op het nuvafront dus perfect!!
Ik haal hem er soms wel even uit om af te spoelen... Kan me niet voorstellen dat er geen bacterien aan blijven plakken enzo. Ik heb ook wel eens gehad dat er gewoon een haar omheen gedraaid zat... Ik vind het toch iets hygienischer om hem soms even schoon te maken
pi_29986132
quote:
Op woensdag 24 augustus 2005 00:11 schreef lack-of-interest het volgende:
Voor de mensen die weer aan de condooms gaan, bij De condomerie zijn alle soorten (dun, ultra-dun, etc.) en maten (dik, dun, etc.) te bestellen, ook proefpakketten.
Zo heb je bijvoorbeeld een pakjes Chess met 144 condooms voor 25 eurotjes...
Zijn die dan ook allemaal 'veilig'. Ik heb wel eens gehoord dat van die 'feestcondooms', kleurtjes, smaakjes, ribbels, ultradun etc. niet gegarandeerd beschermen tegen soa's en zwangerschappen.
quote:
[b]

Er zijn tegenwoordig overigens ook spiraaltjes speciaal voor vrouwen die nog geen kinderen op de wereld hebben gezet. Ga bij Stichting Anticonceptie Nederland, wederom, naar Intra-uterien en vervolgens Koperspiraaltjes onderaan de pagina staat welke spiraaltjes geschikt zijn voor vrouwen die nog geen kinderen hebben.

Groet
Ik heb al eens een spiraaltje gehad, de Mirena, volgens de dokter was die het beste als je nog nooit kids hebt gehad. Dat ging dus echt niet goed, niet door de hormonen maar omdat ik hem dus gewoon 7 maanden lang voelde zitten, kreeg kramp bij fietsen, te lang zitten enz, seks was al helemaal niet meer te doen, echt vreselijk. Misschien is hij verkeerd aangemeten ofzo, maar het is dus niet iets wat ik snel nog een keer zal doen. En een koperspiraaltje, daar heb ik over gelezen dat de menstruatie er vaak langer en pijnlijker door wordt.

Maarja, voorlopig wordt het dus condooms en over een paar maanden de sympto-thermale methode. (De natuurlijke cyclus moet eerst weer goed op gang zijn).
pi_29986265
quote:
Op donderdag 25 augustus 2005 22:42 schreef Inu het volgende:

[..]

Ik haal hem er soms wel even uit om af te spoelen... Kan me niet voorstellen dat er geen bacterien aan blijven plakken enzo. Ik heb ook wel eens gehad dat er gewoon een haar omheen gedraaid zat... Ik vind het toch iets hygienischer om hem soms even schoon te maken
Een haar eromheen? Die heb je dan waarschijnlijk perongeluk mee ingebracht, die komt toch niet van binnenuit!!! Maar over die bacterieën - je reinigt jezelf constant van binnen, vandaar dat er ook afscheiding uitkomt, het houdt zichzelf allemaal goed in balans daar. Die ring wordt dus vanzelf schoongehouden. Ik zou juist denken dat je er, door het in en uit doen, juist meer bacterieën inbrengt. Die zitten gewoon aan je vingers, onder je nagels en in het water. .
pi_29986913
quote:
Op vrijdag 26 augustus 2005 09:37 schreef flutterbye het volgende:

[..]

Een haar eromheen? Die heb je dan waarschijnlijk perongeluk mee ingebracht, die komt toch niet van binnenuit!!! Maar over die bacterieën - je reinigt jezelf constant van binnen, vandaar dat er ook afscheiding uitkomt, het houdt zichzelf allemaal goed in balans daar. Die ring wordt dus vanzelf schoongehouden. Ik zou juist denken dat je er, door het in en uit doen, juist meer bacterieën inbrengt. Die zitten gewoon aan je vingers, onder je nagels en in het water. .
Die haar dacht ik meer dat dat kwam door seks.... En ik denk idd wel dat je gelijk hebt alleen ik voel me er toch iets prettiger bij om hem nog een keertje af te spoelen, weet ik ook zeker dat ie er nog inzit enzo
pi_29987331
ik had maar even een berichtje naar Organon gedaan:

Geachte mevrouw Corpel,
Bedankt voor uw vraag over NuvaRing.
Wanneer u geen anticonceptie heeft gebruikt voordat u met de NuvaRing bent begonnen, kunt u het beste op de eerste dag van de menstruatie starten met NuvaRing (zoals u heeft beschreven heeft u dit ook gedaan). U bent direct beschermd als u op de eerste dag van de menstruatie de ring heeft ingebracht. U hoeft dan geen aanvullende barrieremiddelen te gebruiken. Wanneer u later (dus op dag 2 tot en met dag 5 ) van de menstruatie de ring had ingebracht dan was u de eerste dagen niet voldoende beschermd. In dat geval moet u dan wel aanvullende barrieremiddelen gebruiken.
Maar in uw geval bent u dus wel direct beschermd.
Vertrouwend u voldoende geïnformeerd te hebben.
Volledigheidshalve verwijs ik u voor de meest recente, officieel goedgekeurde produktinformatietekst naar www.cbg-meb.nl


Met vriendelijke groet,
ORGANON NEDERLAND BV


Client Information Manager
service@organon.nl
www.organon.nl
And the druids turn to stone...
pi_29988318
quote:
Op vrijdag 26 augustus 2005 10:07 schreef Inu het volgende:

[..]

Die haar dacht ik meer dat dat kwam door seks....
Dat is toch perongeluk mee inbrengen? Dat zal wel vaker gebeuren maar dan komt die haar er weer uit zonder dat je het merkt. Ik spoel trouwens ook af en toe hoor, maar dan met zo'n vaginale douche. Wel alleen met water, geen sprays of lactacyd erbij ofzo.
pi_30032824
Ik merk dat ik iets meer afscheiding heb dan voordat ik de ring gebruikte, dus de vagina stelt zich er waarschijnlijk op in en reinigt zichzelf. Maar als je het prettig vindt om de ring een keer af te spoelen; volgens mij kan het geen kwaad.
  zaterdag 27 augustus 2005 @ 19:25:26 #289
45460 Pearly
Mi Na Pritpangi
pi_30036106
precies....
afspoelen kan geen kwaad mits het lauw water is. Niet heet!
En natuurlijk zoals je weet staat er in het boekje dat je de ring zelfs 3 uur uit mag laten.

Ik heb voor het eerst doorgering. Ben nu wel benieuwd hoe het over 3 weken is en of mijn ontrekkingsbloeding wel/ niet/ laat zal komen.
Vanishing like a thought brushing up against a sigh ....... vanishing like a cyan sunday ..........
  zaterdag 27 augustus 2005 @ 19:47:17 #290
521 ruby
Hell yeah!
pi_30036732
Ik heb de Nuvaring nog steeds niet aangeschaft.

Ik neem aan dat bellen naar de dokter toch genoeg is ipv een afspraak? Ik leg gewoon uit dat ik een paar jaar geleden ben gestopt met de pil en dat ik nu dus de Nuvaring wil proberen. En hopelijk schrijft ie dan een receptje voor me zodat ik dat kan ophalen bij de apotheek.
Voetjes van de vloer en schud die heupen los!
pi_30040297
Ik heb alleen dit topic doorgelezen en niet de vorige, dus misschien dat het antwoord op mijn vraag daarin te vinden is... Mijn excuses in dat geval!

Ik gebruik nu 2 weken de nuvaring en ben er erg tevreden over. Maar ik vroeg me af waar jullie hem bewaren. Op de verpakking had de apotheek namelijk een stickertje geplakt dat de ring in de koelkast bewaard moet worden. Dit doe ik dan ook. Maar in de gebruiksaanwijzing staat weer dat de ring ook op kamertemperatuur bewaard kan worden.
En over een maand ga ik voor een paar maanden naar een land waar het wel 40 graden wordt. Het lijkt me daar wel verstandig om hem in de koelkast te bewaren zeker? (Ik kom daar in een gastgezin, dus ik sta niet direct te springen om het daar in de koelkast te leggen, zal het dan maar in een ondoorzichtig plastic tasje stoppen.)
pi_30040650
quote:
Op vrijdag 26 augustus 2005 09:29 schreef flutterbye het volgende:

Zijn die dan ook allemaal 'veilig'. Ik heb wel eens gehoord dat van die 'feestcondooms', kleurtjes, smaakjes, ribbels, ultradun etc. niet gegarandeerd beschermen tegen soa's en zwangerschappen.
Pret-condooms, dus met smaakjes, ribbeltjes enzo, zijn idd minder veilig. Andere condooms zijn wel 'veilig'. Volgens mij worden aan (ultra)dunne condooms dezelfde eisen gesteld.

Ik bedoelde meer, bij de supermarkt en drogisterij heb je niet veel keus en het lijkt me dat als je het met condooms gaat doen, je wel goed passende condooms in huis wilt hebben, daarom wees ik op 'de condomerie' omdat zij heel veel verschillende (maten) condooms hebben en je er ook een proefpakket kan bestellen. En grotere hoeveelheden (ook nog eens voordeliger) dan de ca. 12 die er normaal in een pakje zitten.

Groet
Tomorrow will be canceled due to lack of interest.
pi_30040965
quote:
Op zaterdag 27 augustus 2005 21:54 schreef Browneye het volgende:
Ik heb alleen dit topic doorgelezen en niet de vorige, dus misschien dat het antwoord op mijn vraag daarin te vinden is... Mijn excuses in dat geval!

Ik gebruik nu 2 weken de nuvaring en ben er erg tevreden over. Maar ik vroeg me af waar jullie hem bewaren. Op de verpakking had de apotheek namelijk een stickertje geplakt dat de ring in de koelkast bewaard moet worden. Dit doe ik dan ook. Maar in de gebruiksaanwijzing staat weer dat de ring ook op kamertemperatuur bewaard kan worden.
En over een maand ga ik voor een paar maanden naar een land waar het wel 40 graden wordt. Het lijkt me daar wel verstandig om hem in de koelkast te bewaren zeker? (Ik kom daar in een gastgezin, dus ik sta niet direct te springen om het daar in de koelkast te leggen, zal het dan maar in een ondoorzichtig plastic tasje stoppen.)
In de koelkast bewaren is sowieso beter en komt de houdbaarheid van de ring ten goede. Volgens mij heb ik in de bijsluiter gelezen dat de ring max. 3 maanden houdbaar is op kamertemperatuur (max. 25 graden celsius), 40 graden kan dus echt niet en dan moet de ring dus heeeeel zeker de koelkast in. Koop er een goed tasje of doosje voor en zet er heel groot je naam op... Met klein hangslotje als je er verlegen mee bent? ;-)

Groet
Tomorrow will be canceled due to lack of interest.
pi_30067267
quote:
Op zaterdag 27 augustus 2005 19:47 schreef ruby het volgende:
Ik heb de Nuvaring nog steeds niet aangeschaft.

Ik neem aan dat bellen naar de dokter toch genoeg is ipv een afspraak? Ik leg gewoon uit dat ik een paar jaar geleden ben gestopt met de pil en dat ik nu dus de Nuvaring wil proberen. En hopelijk schrijft ie dan een receptje voor me zodat ik dat kan ophalen bij de apotheek.
Het ligt een beetje aan jouw dokter of een telefoontje genoeg is, veel dokters willen het toch wel even persoonlijk bespreken en ook checken dat je wel goed weet hoe het werkt. Toen ik ermee wilde beginnen was hij net op de markt en had ik er veel over opgezocht, ervaringen van mensen uit bijv. amerika enz. en ik wist er dus meer van dan mijn dokter. Na een gesprekje heb ik haar ervan kunnen overtuigen dat ik dit echt wilde proberen, zij was er zelf nog een beetje huiverig voor omdat het een nieuw product was. Wanneer ik nu bij de dokter kom vraagt ze ook iedere keer hoe het gaat met de ring. Je zou verwachten dat het ondertussen wel anders zou zijn, maar ik lees in sommige topics nog steeds reacties van mensen die zeggen dat hun dokter 'niet aan de nuvaring doet' oid. Zorg dus dat je er genoeg over weet, voor het geval dat je je dokter moet inlichten! Succes ermee!

btw Ruby, wat gebruikte je in de tussentijd? Of had je niks nodig?
pi_30076106
ik weet in ieder geval dat als er geen medische bezwaren zijn, de dokter je geen anticonceptie (dus ook de nuvaring niet) mag weigeren.
pi_30087404
Volgens mij ook niet, maar je moet toch wel behoorlijk assertief zijn om iets te gaan eisen van je dokter, als die het eigenlijk niet wil voorschrijven. Als die dokter probeert het uit je hoofd te praten, moet je toch wel voet bij stuk kunnen houden.
  dinsdag 30 augustus 2005 @ 12:09:38 #297
521 ruby
Hell yeah!
pi_30092056
@flutterbye: Ik gebruik dus tot op heden condooms en persoonlijk vind ik er weinig aan en m'n vriend is er ook niet kapot van. Ik bedoel je kunt best lekkere seks hebben met die dingen maar de spontaniteit raakt er snel van af als je begrijpt wat ik bedoel.

Ik wil gewoon weer spontaan seks hebben zonder gepriegel met condooms.
Voetjes van de vloer en schud die heupen los!
pi_30130368
Ja, dat is idd wel een groot voordeel van de hormonen... Maarja, zoals het nu bij mij is wil ik toch nooit, dus beter met condooms dan helemaal niet! lol.
  donderdag 1 september 2005 @ 09:25:57 #299
124275 Ankietje
searching for a.c.
pi_30157203
Even een tijd niet online geweest maar ben er dus weer. Nou ik heb inmiddels mn tweede ring in. Ben tot nu toe niet laaiend enthousiast. Hij irriteert nl. toch wel bij seks en ik heb al vier keer rooie bultjes (pijnlijk als je er aan komt) gehad op mn buik en armen (elke keer maar twee, maar toch). Ik vraag me af of dat door de ring komt, heeft een van jullie dat toevallig ook gehad in het begin?

Ook mn huid is nog steeds rubbish en ik heb het idee dat ik ook vaginale irritaties begin te krijgen. Die soppende string waar Toeps het over had is eveneens herkenbaar. En oja: ik voel me nogal snel agressief/boos, paniekerig en down. Maar dat hoeft niet door de ring te komen, was daarvoor met de pil ook maar ik hoopte dat ik ineens weer lief en rustig iemand zou worden (zoals voor alle pillen etc) met deze ring, haha! Misschien was ik zonder al die hormonen ook wel heel erg veranderd de afgelopen 10 jaar.....

Hebben jullie het idee dat die dingen die ik noem vaak na enkele maanden verdwijnen? Ik ga het in elk geval vier maanden proberen en is het dan niks, zoek ik maar weer verder. Nouja, als ik weer elke keer bultjes krijg stop ik misschien toch wel eerder!

groetjes ankietje
pi_30165312
Bultjes e.d. heb ik geen last van gehad, wel meer puistjes maar dat begon een jaar voor de ring al, maar komt misschien toch wel door hormonen... Daar ga ik dus binnenkort achterkomen.
Wel de stemmingswisselingen (vooral negatieve stemmingen dan! lol) komen me bekend voor, maar dit was bij mij vrij snel over, maandje of 2. Bij het beginnen aan de pil was dit bij mij véél erger.
Ik ervaar hetzelfde probleem, al ben ik nog maar 5 jaar aan de hormonen, je weet gewoon niet goed meer hoe je was/bent/zou zijn zonder de hormonen! Dus je kunt ook moeilijk vergelijken. Maar ik denk niet dat je zomaar een stuk meer depri of agressief wordt. Oja, de vaginale irritatie komt mij ook bekend voor, maar die had ik ook al met de pil. Eigenlijk kreeg ik voor het eerst een schimmelinfectie toen ik aan de pil ging. Maarja, dat kan dus ook met de seks te maken hebben, die had ik daarvoor ook niet...
abonnement Unibet Coolblue
Forum Opties
Forumhop:
Hop naar:
(afkorting, bv 'KLB')