abonnement Unibet Coolblue Bitvavo
  woensdag 11 mei 2005 @ 12:07:18 #1
33954 ElisaB
ook in zwart verkrijgbaar!
pi_26909062
Wij maakten thuis vaak zelf chocolademouse (van stukken chocolade, slagroom, etc), alleen wilde het de laatste tijd niet echt stijf worden. Het werd daardoor meer dikke chocoladevla. Ook lekker, maar niet de bedoeling.

We hebben al verschillende recepten geprobeerd, maar tot nu toe niet echt iets gevonden dat goed bevalt. Iemand hier misschien met een beproefd recept?
Muil houwe of ik sjoel d'r eentje in!
pi_26909597
waarschijnlijk roer je de componenten te lang doorelkaar waardoor de slagroom en de opgklopte eiwit zijn luchtigheid verliest en dan krijg je chocovla.
  woensdag 11 mei 2005 @ 12:31:14 #3
30511 Mappy
Piramide van Austerlitz
  woensdag 11 mei 2005 @ 12:36:21 #4
33954 ElisaB
ook in zwart verkrijgbaar!
pi_26909879
quote:


Hij's leuk
Muil houwe of ik sjoel d'r eentje in!
  woensdag 11 mei 2005 @ 12:36:42 #5
33954 ElisaB
ook in zwart verkrijgbaar!
pi_26909888
quote:
Op woensdag 11 mei 2005 12:25 schreef fembol het volgende:
waarschijnlijk roer je de componenten te lang doorelkaar waardoor de slagroom en de opgklopte eiwit zijn luchtigheid verliest en dan krijg je chocovla.
Owkee! That could be it!

We gaan het opnieuw proberen!
Muil houwe of ik sjoel d'r eentje in!
  woensdag 11 mei 2005 @ 13:18:27 #6
85784 karper
vissen is me handelsmerk
pi_26911131
4 dl room 175 pure chocolade 3 eiwitten en 40 gram suiker

-eiwit tot pieken slaan met de suiker
-slagroom hangend slaan.
-chocolade au bain marie smelten zonder te roeren(op pan zetten en net voor dat de laatse klontjes weg zijn van het vuur af.
-cholade bij de eiwitten doen zeer luchtig door halen
-en dan de slagroom der bij.

gisteren gemaakt tijdens een oefen toets, iedereen was 40 minuten bezig ofzo ik was in 10 minutenklaar.
pi_26911675
Zet je het daarna in de koelkast?
*werkelijk geen idee heeft...
Steeds als ik tegen de lamp loop,
neem ik een stukje licht mee.
Knibbel, Knabbel etc met veel foto's! IV
  woensdag 11 mei 2005 @ 14:04:10 #8
33954 ElisaB
ook in zwart verkrijgbaar!
pi_26912590
quote:
Op woensdag 11 mei 2005 13:36 schreef Oblivion het volgende:
Zet je het daarna in de koelkast?
*werkelijk geen idee heeft...
jahaa, want anders wordt het 'm helemaal niet
Muil houwe of ik sjoel d'r eentje in!
  woensdag 11 mei 2005 @ 14:04:54 #9
33954 ElisaB
ook in zwart verkrijgbaar!
pi_26912619
quote:
Op woensdag 11 mei 2005 13:18 schreef karper het volgende:
4 dl room 175 pure chocolade 3 eiwitten en 40 gram suiker

-eiwit tot pieken slaan met de suiker
-slagroom hangend slaan.
-chocolade au bain marie smelten zonder te roeren(op pan zetten en net voor dat de laatse klontjes weg zijn van het vuur af.
-cholade bij de eiwitten doen zeer luchtig door halen
-en dan de slagroom der bij.

gisteren gemaakt tijdens een oefen toets, iedereen was 40 minuten bezig ofzo ik was in 10 minutenklaar.
Thnx karper. Ik zal eens kijken in welk opzicht dit van het huidige recept afwijkt (ik maak het zelf nooit, dus weet ik eigenlijk niet pspies wat er tot nu toe allemaal inging).
Muil houwe of ik sjoel d'r eentje in!
pi_26912846
quote:
Op woensdag 11 mei 2005 14:04 schreef ElisaB het volgende:

[..]

jahaa, want anders wordt het 'm helemaal niet
Oh, okay.

Zometeen maar even boodschappen doen.
Ga ik 'm maken zoals karper hier dat aangeeft, vanavond een foto en verslag.
Steeds als ik tegen de lamp loop,
neem ik een stukje licht mee.
Knibbel, Knabbel etc met veel foto's! IV
pi_26912979
ik heb alleen nog een vraag...
Wat is hangende slagroom? Niet helemaal stijf geslagen?
Steeds als ik tegen de lamp loop,
neem ik een stukje licht mee.
Knibbel, Knabbel etc met veel foto's! IV
  woensdag 11 mei 2005 @ 14:29:20 #12
33954 ElisaB
ook in zwart verkrijgbaar!
pi_26913319
quote:
Op woensdag 11 mei 2005 14:15 schreef Oblivion het volgende:
ik heb alleen nog een vraag...
Wat is hangende slagroom? Niet helemaal stijf geslagen?
Ben ik ff blij dat jij dit vraagt

En ik kijk uit naar je foto-verslag
Muil houwe of ik sjoel d'r eentje in!
pi_26913559
precies, sla slagroom niet te ver, dan is het boter
sla het ook niet te kort, dan is het gewoon vette melk.
slagroom moet aan de lepel "hangen"
  woensdag 11 mei 2005 @ 15:06:05 #14
85784 karper
vissen is me handelsmerk
pi_26914456
precies lekker luchtig.!


wel even je matriaal reiningen met cittroensap he anders wordt je mousse nog niets
pi_26916749
quote:
Op woensdag 11 mei 2005 15:06 schreef karper het volgende:
precies lekker luchtig.!


wel even je matriaal reiningen met cittroensap he anders wordt je mousse nog niets
Je bedoeld dat je je garde en de bak waarin je dingen klaarmaakt met citroensap moet reinigen?
Of gewoon nat maken met citroensap?
Steeds als ik tegen de lamp loop,
neem ik een stukje licht mee.
Knibbel, Knabbel etc met veel foto's! IV
  woensdag 11 mei 2005 @ 16:19:08 #16
85784 karper
vissen is me handelsmerk
pi_26917339
gewoon even de bak een flink scheut citroien sap en uitsmeren met een schoon doekje het zelf met je garde hoeft dus geen drubbel over te blijven
  woensdag 11 mei 2005 @ 16:29:10 #17
82814 BBQ-kip
never say no to panda!
pi_26917668
Afwasmiddel werkt bij mij ook altijd prima om kommen helemaal te ontvetten
Eiwit stijf slaan lukt altijd prima bij mij

Ik ga deze chocolademousse zeker eens maken, over anderhalve week komen er wat meiden bij me eten die allemaal chocoladeverslaafd zijn, dus komt dan zeker van pas
Kip, het meest veelzijjjjjjjjjjjjjjjjjjjjjjjjjjjjjjjjjjjjjjjjjjjjjjjjjjjjjjjjjjjjjjjjjjjjdige stukje kaas, panda!
  woensdag 11 mei 2005 @ 18:22:28 #18
85784 karper
vissen is me handelsmerk
pi_26921097
trouwens wat ook een leuk idee is ah verkoopt tegenwoordig chocolade suiker dingetjes staat bij de suiker zijn gewoon bolletjes suiker met wat chocolade smaak.

trouwens leeft Oblivion nog straks heb ik een mod vermoord!
  woensdag 11 mei 2005 @ 18:46:04 #19
82814 BBQ-kip
never say no to panda!
pi_26921785
Ik sprak haar net en ze leeft nog ze is alleen even eten

Die suikerbolletjes heb je met aarbei, chocolade en volgens mij kaneel, maar dat laatste weet ik niet zeker. Je hebt het behalve van AH-merk ook van Van Gilse.
Kip, het meest veelzijjjjjjjjjjjjjjjjjjjjjjjjjjjjjjjjjjjjjjjjjjjjjjjjjjjjjjjjjjjjjjjjjjjjdige stukje kaas, panda!
pi_26922339
waar blijven die pics?
  woensdag 11 mei 2005 @ 19:11:57 #21
85784 karper
vissen is me handelsmerk
pi_26922495
quote:
Op woensdag 11 mei 2005 18:46 schreef BBQ-kip het volgende:
Ik sprak haar net en ze leeft nog ze is alleen even eten

Die suikerbolletjes heb je met aarbei, chocolade en volgens mij kaneel, maar dat laatste weet ik niet zeker. Je hebt het behalve van AH-merk ook van Van Gilse.
die bedoel ik kon niet op merknaam komen even naar appie toe!
  woensdag 11 mei 2005 @ 19:25:10 #22
82814 BBQ-kip
never say no to panda!
pi_26922855
quote:
Op woensdag 11 mei 2005 19:06 schreef fembol het volgende:
waar blijven die pics?
Ik zou zeggen: ga chocolade, eieren en slagroom halen en maken die hap! (en foto's)
Kip, het meest veelzijjjjjjjjjjjjjjjjjjjjjjjjjjjjjjjjjjjjjjjjjjjjjjjjjjjjjjjjjjjjjjjjjjjjdige stukje kaas, panda!
pi_26923111
quote:
Op woensdag 11 mei 2005 14:11 schreef Oblivion het volgende:

[..]

Oh, okay.

Zometeen maar even boodschappen doen.
Ga ik 'm maken zoals karper hier dat aangeeft, vanavond een foto en verslag.
vandaar dat ik om pics vraag!
  woensdag 11 mei 2005 @ 19:37:12 #24
33954 ElisaB
ook in zwart verkrijgbaar!
pi_26923147
Ik begrijp iets niet helemaal.... waarom alles ontvetten als slagroom ook baggervet is
Muil houwe of ik sjoel d'r eentje in!
  woensdag 11 mei 2005 @ 19:37:47 #25
43624 Martijn_77
It was a good year
pi_26923169
Wat is goede chocolade op er voor te gebruiken?

Welk Merk?
Experience is what you get when you don't get what you wanted
Take my advice ... I don't use it anyway...
Een goede Fok! Search
Een goede Fok! Search
  woensdag 11 mei 2005 @ 19:43:05 #26
82814 BBQ-kip
never say no to panda!
pi_26923329
quote:
Op woensdag 11 mei 2005 19:37 schreef ElisaB het volgende:
Ik begrijp iets niet helemaal.... waarom alles ontvetten als slagroom ook baggervet is
In de ene kom klop je de slagroom, maakt niet uit als die kom nog een beetje vet is, want de slagroom is inderdaad baggervet.
In een andere kom sla je het eiwit stijf, maar als in deze kom vet zit, wordt je eiwit niet stijf.
Daarna pas ga je het samenvoegen, dus je moet in ieder geval 1 vetvrije kom en garde/mixer hebben.
Kip, het meest veelzijjjjjjjjjjjjjjjjjjjjjjjjjjjjjjjjjjjjjjjjjjjjjjjjjjjjjjjjjjjjjjjjjjjjdige stukje kaas, panda!
  woensdag 11 mei 2005 @ 19:43:28 #27
82814 BBQ-kip
never say no to panda!
pi_26923336
quote:
Op woensdag 11 mei 2005 19:36 schreef fembol het volgende:

[..]

vandaar dat ik om pics vraag!
Ah, ik niet goed gelezen heb, ik nu jou begrijp
Kip, het meest veelzijjjjjjjjjjjjjjjjjjjjjjjjjjjjjjjjjjjjjjjjjjjjjjjjjjjjjjjjjjjjjjjjjjjjdige stukje kaas, panda!
  woensdag 11 mei 2005 @ 19:44:11 #28
82814 BBQ-kip
never say no to panda!
pi_26923356
quote:
Op woensdag 11 mei 2005 19:37 schreef Martijn_77 het volgende:
Wat is goede chocolade op er voor te gebruiken?

Welk Merk?
chocolade met 72% cocoa is vaak wel het lekkerst vind ik bij recepten met chocolade.
Kip, het meest veelzijjjjjjjjjjjjjjjjjjjjjjjjjjjjjjjjjjjjjjjjjjjjjjjjjjjjjjjjjjjjjjjjjjjjdige stukje kaas, panda!
pi_26925042
Nou here it is!

links eiwit en suiker, rechts slagroom:



Gesmolte chocolade, had alleen de belgische...



Vouwen en 8tjes draaien later:



En veel te grote porties weggeven...
Ik kon het niet op in iedergeval...

Steeds als ik tegen de lamp loop,
neem ik een stukje licht mee.
Knibbel, Knabbel etc met veel foto's! IV
  Trouwste user 2022 woensdag 11 mei 2005 @ 20:37:43 #30
7889 tong80
Spleenheup
pi_26925071
Ow my Gowd. Wat doen jullie me aan


Ik noem een Tony van Heemschut,een Loeki Knol,een Brammetje Biesterveld en natuurlijk een Japie Stobbe !
pi_26925096
quote:
Op woensdag 11 mei 2005 20:37 schreef tong80 het volgende:
Ow my Gowd. Wat doen jullie me aan


We hebben nog heel veel over...hebben?
Steeds als ik tegen de lamp loop,
neem ik een stukje licht mee.
Knibbel, Knabbel etc met veel foto's! IV
pi_26925104
hmm ziet er fantastisch uit!!
kun je niet wat meelen??
pi_26925117
Nah vind mijn pc niet zo lekker...
Steeds als ik tegen de lamp loop,
neem ik een stukje licht mee.
Knibbel, Knabbel etc met veel foto's! IV
pi_26925817
postzegel erop!
  woensdag 11 mei 2005 @ 21:06:07 #35
33954 ElisaB
ook in zwart verkrijgbaar!
pi_26925898
Best goed gelukt Obli

Ik laat nog wel een keer weten hoe het mijn moeder is vergaan met alle tips!
Muil houwe of ik sjoel d'r eentje in!
pi_26926082
Hij was best machtig ja...

Zou iemand me kunnen vertellen wat ik met die 3 dooiers kan doen, die me nu heel zielig zitten aan te staren vanuit een wit bakje...?
Steeds als ik tegen de lamp loop,
neem ik een stukje licht mee.
Knibbel, Knabbel etc met veel foto's! IV
  woensdag 11 mei 2005 @ 21:38:19 #37
99899 turnpike
have spacesuit, will travel
pi_26926859
mayonaise maken !

Het ziet er zoooo lekker uit....ik ga maar eens een paar druifjes wassen dan.
We blijven ons verzetten! En weten doen we niks...
  woensdag 11 mei 2005 @ 21:39:17 #38
33954 ElisaB
ook in zwart verkrijgbaar!
pi_26926892
quote:
Op woensdag 11 mei 2005 21:11 schreef Oblivion het volgende:
Hij was best machtig ja...

Zou iemand me kunnen vertellen wat ik met die 3 dooiers kan doen, die me nu heel zielig zitten aan te staren vanuit een wit bakje...?
In je haar smeren; versei ei-shampoo
Muil houwe of ik sjoel d'r eentje in!
pi_26926919
quote:
Op woensdag 11 mei 2005 21:38 schreef turnpike het volgende:
mayonaise maken !

Het ziet er zoooo lekker uit....ik ga maar eens een paar druifjes wassen dan.
Oh ja, hoe doe ik dat ook alweer?
*Gaat zoeken op google, bedankt voor de tip!

Hoe lang is mayo eigenlijk houdbaar?
Steeds als ik tegen de lamp loop,
neem ik een stukje licht mee.
Knibbel, Knabbel etc met veel foto's! IV
pi_26926934
quote:
Op woensdag 11 mei 2005 21:39 schreef ElisaB het volgende:

[..]

In je haar smeren; versei ei-shampoo
Ja, zeg...
Neh, heb ik geen zin an... Maak wel mayo...
Steeds als ik tegen de lamp loop,
neem ik een stukje licht mee.
Knibbel, Knabbel etc met veel foto's! IV
  woensdag 11 mei 2005 @ 21:44:09 #41
101884 PeRi
Allons-y!
pi_26927048
Ik ga dit ook proberen! Maar voor ik dat ga doen, wat is eiwit? Of naja ik weet wel wat dat is, maar is dat een apart ingrediënt? Waar haal ik dat
Whatever I want.
  woensdag 11 mei 2005 @ 21:46:54 #42
33954 ElisaB
ook in zwart verkrijgbaar!
pi_26927135
quote:
Op woensdag 11 mei 2005 21:44 schreef PeRi het volgende:
Ik ga dit ook proberen! Maar voor ik dat ga doen, wat is eiwit? Of naja ik weet wel wat dat is, maar is dat een apart ingrediënt? Waar haal ik dat
Bij de kip

Je moet dus een ei openmaken en het geel van het wit scheiden. Goed opletten, want als er een beetje geel in het wit zit, dan doet het het niet meer.
Muil houwe of ik sjoel d'r eentje in!
  woensdag 11 mei 2005 @ 21:48:35 #43
101884 PeRi
Allons-y!
pi_26927189
quote:
Op woensdag 11 mei 2005 21:46 schreef ElisaB het volgende:

[..]

Bij de kip

Je moet dus een ei openmaken en het geel van het wit scheiden. Goed opletten, want als er een beetje geel in het wit zit, dan doet het het niet meer.
Oooh zulk ei-wit
Ik zat al helemaal te denken aan een of ander vaag ingrediëntje, richting meel ofzo.
Whatever I want.
  woensdag 11 mei 2005 @ 21:54:43 #44
99899 turnpike
have spacesuit, will travel
pi_26927384
Ik weet niet hoe lang zoiets houdbaar is.....die ene keer dat ik het geprobeerd heb eindigde het hele goedje in de wasbak, uit frustratie welteverstaan.
We blijven ons verzetten! En weten doen we niks...
pi_26927460
quote:
Op woensdag 11 mei 2005 21:54 schreef turnpike het volgende:
Ik weet niet hoe lang zoiets houdbaar is.....die ene keer dat ik het geprobeerd heb eindigde het hele goedje in de wasbak, uit frustratie welteverstaan.
Ik heb een uistekend goedje, maar pleur het alsnog weg...
Jakkes... Geef mij maar hellman's of ordinaire remia fritessaus...
Steeds als ik tegen de lamp loop,
neem ik een stukje licht mee.
Knibbel, Knabbel etc met veel foto's! IV
  woensdag 11 mei 2005 @ 22:08:42 #46
85784 karper
vissen is me handelsmerk
pi_26927939
en was het te eten dat is de vraag!!!!!

leuk zo een foto verslag
pi_26928044
Mjoa... Mijn zoon heeft zitten smullen, en ik mocht de rest niet weg gooien.
Moeders was er ook, die heeft die hele bak op..
Ik ben niet zo voorstander van chocolade, en mijn pompende slaap verteld me nu ook alweer waarom...
Maar het was te eten, vind het alleen na een aantal happen bitter worden.
Steeds als ik tegen de lamp loop,
neem ik een stukje licht mee.
Knibbel, Knabbel etc met veel foto's! IV
  woensdag 11 mei 2005 @ 22:52:31 #48
85784 karper
vissen is me handelsmerk
pi_26929519
chocolade mischien te heet verhit? te puur?

geef maar een gil dan pas ik het aan
pi_26929606
Nee, denk eerder dat het aan mij lag.
Ik had heerlijk belgische chocolade, niks aangebrand, van het vuur afgehaald toen het net gesmolten was.
Mijn mams is echt een toetjes mens, nou die heeft zitten smullen, dus het recept was heel goed, trust me..
Steeds als ik tegen de lamp loop,
neem ik een stukje licht mee.
Knibbel, Knabbel etc met veel foto's! IV
  woensdag 11 mei 2005 @ 23:19:12 #50
85784 karper
vissen is me handelsmerk
pi_26930514
gewoon eerlijk zeggen als je het niet lekket vindt want dan passen we het aan geen enkel probeel.
  donderdag 12 mei 2005 @ 01:05:20 #51
33954 ElisaB
ook in zwart verkrijgbaar!
pi_26932941
quote:
Op woensdag 11 mei 2005 22:54 schreef Oblivion het volgende:

Mijn mams is echt een toetjes mens, nou die heeft zitten smullen, dus het recept was heel goed, trust me..
Dan moet mams een keer champagnetaartjes gaan eten in Hotel De Zon in Ommen





Dat is zo verschrikkelijk lekker. Egwaar...
Muil houwe of ik sjoel d'r eentje in!
pi_26935234
quote:
Op woensdag 11 mei 2005 23:19 schreef karper het volgende:
gewoon eerlijk zeggen als je het niet lekket vindt want dan passen we het aan geen enkel probeel.
Nou moe...
Ik ben eerlijk.
Steeds als ik tegen de lamp loop,
neem ik een stukje licht mee.
Knibbel, Knabbel etc met veel foto's! IV
pi_26935238
quote:
Op donderdag 12 mei 2005 01:05 schreef ElisaB het volgende:

[..]

Dan moet mams een keer champagnetaartjes gaan eten in Hotel De Zon in Ommen



[[url=http://img176.echo.cx/img176/9263/champagnetaart0ot.jpg]afbeelding][/URL]

Dat is zo verschrikkelijk lekker. Egwaar...
Ik zal het doorgeven...
Steeds als ik tegen de lamp loop,
neem ik een stukje licht mee.
Knibbel, Knabbel etc met veel foto's! IV
  donderdag 12 mei 2005 @ 09:37:57 #54
85784 karper
vissen is me handelsmerk
pi_26936135
quote:
Op donderdag 12 mei 2005 08:37 schreef Oblivion het volgende:

[..]

Nou moe...
Ik ben eerlijk.



trouwens als je een keer in de buurt bent van capelle bij de johannahoeve chocoladelasgana
  donderdag 12 mei 2005 @ 15:59:42 #55
82814 BBQ-kip
never say no to panda!
pi_26947805
Oh dat lijkt me wel heel erg gaaf Karper
Capelle aan de IJssel bedoel je?
Kip, het meest veelzijjjjjjjjjjjjjjjjjjjjjjjjjjjjjjjjjjjjjjjjjjjjjjjjjjjjjjjjjjjjjjjjjjjjdige stukje kaas, panda!
  donderdag 12 mei 2005 @ 18:20:57 #56
85784 karper
vissen is me handelsmerk
pi_26952085
ja, kom er net vandaan en sta zondag weer in de keuken.

is trouwens zactbevroren parfait alleen dan 2 of 3 soorten zeer smakkelijk
  vrijdag 13 mei 2005 @ 00:08:25 #57
33954 ElisaB
ook in zwart verkrijgbaar!
pi_26962080
quote:
Op donderdag 12 mei 2005 08:37 schreef Oblivion het volgende:
Ik zal het doorgeven...
Moet ze wel ff van te voren bellen, want ze maken ze niet altijd. En ze moeten een paar uurtjes koel staan, anders zijn ze niet goed

Hotel De Zon is een aanrader; het eten is er ook heerlijk. Kost wat, maar dan hebbie ook wat
Muil houwe of ik sjoel d'r eentje in!
  Trouwste user 2022 vrijdag 13 mei 2005 @ 00:16:46 #58
7889 tong80
Spleenheup
pi_26962298
Heb het geprobeerd Oblivion.

Heel m'n gezicht zat onder de bruine vla, en daarna kon ik de slagroom van de muur schrapen.

Is het erg dat ik weer een Aldi toetje neem Oblivion ?

Ik noem een Tony van Heemschut,een Loeki Knol,een Brammetje Biesterveld en natuurlijk een Japie Stobbe !
  vrijdag 13 mei 2005 @ 22:47:11 #59
101884 PeRi
Allons-y!
pi_26991748
quote:
Op donderdag 12 mei 2005 09:37 schreef karper het volgende:

[..]




trouwens als je een keer in de buurt bent van capelle bij de johannahoeve chocoladelasgana
Waar is dat? De Johannahoeve? Welke kant van Capelle?
Whatever I want.
pi_26992660
quote:
Op vrijdag 13 mei 2005 00:16 schreef tong80 het volgende:
Heb het geprobeerd Oblivion.

Heel m'n gezicht zat onder de bruine vla, en daarna kon ik de slagroom van de muur schrapen.

Is het erg dat ik weer een Aldi toetje neem Oblivion ?

Neem jij maar lekker een aldi toetje, mien jong...
Enne voortaan geen vla meer proberen te klutsen...
Steeds als ik tegen de lamp loop,
neem ik een stukje licht mee.
Knibbel, Knabbel etc met veel foto's! IV
  zaterdag 14 mei 2005 @ 00:39:55 #61
85784 karper
vissen is me handelsmerk
pi_26994826
quote:
Op vrijdag 13 mei 2005 22:47 schreef PeRi het volgende:

[..]

Waar is dat? De Johannahoeve? Welke kant van Capelle?
s;gravenweg, www.johannahoeve.nu

heb zin in zondag!
  dinsdag 17 mei 2005 @ 17:38:03 #62
101884 PeRi
Allons-y!
pi_27089385
Ik heb die mousse gemaakt vandaag! En het was redelijk gelukt, ware het niet dat 'ie iets te zacht bleef helaas. Volgende keer toch nóg langer de slagroom kloppen, denk ik. Maar hij is wel lekker
Whatever I want.
  dinsdag 17 mei 2005 @ 18:16:37 #63
85784 karper
vissen is me handelsmerk
pi_27090613
de johannahoeve heeft de lasgane niet meer op de kaart staan jammer genoeg.

peri oefening baart kunst, mijn eerste choclade mouse was beton
  dinsdag 17 mei 2005 @ 18:38:40 #64
82814 BBQ-kip
never say no to panda!
pi_27091553
Ah, Karper, kun jij die chocoladelasagna namaken?
Dan is dat misschien wat voor op Fok Radio
Kip, het meest veelzijjjjjjjjjjjjjjjjjjjjjjjjjjjjjjjjjjjjjjjjjjjjjjjjjjjjjjjjjjjjjjjjjjjjdige stukje kaas, panda!
pi_27091684
quote:
Op dinsdag 17 mei 2005 18:16 schreef karper het volgende:
mijn eerste choclade mouse was beton
AH! Doe ik het toch beter! Want die van mij was zacht maar niet te zacht, en ferm. Lekkere bite..
Smelten op de tong!
Klopt het dat die volgende dag eigenlijk nog iets lekkerder was...?
Steeds als ik tegen de lamp loop,
neem ik een stukje licht mee.
Knibbel, Knabbel etc met veel foto's! IV
  dinsdag 17 mei 2005 @ 18:45:47 #66
101884 PeRi
Allons-y!
pi_27091824
Beton
Oh dan heb ik het toch niet slecht gedaan, is wel weer goed voor mn ego dat
Whatever I want.
pi_27256096
Ben 'm gewoon nog een keer aan het maken...

Nu eens een keer op gevoel. Ben benieuwd.
Steeds als ik tegen de lamp loop,
neem ik een stukje licht mee.
Knibbel, Knabbel etc met veel foto's! IV
  zondag 22 mei 2005 @ 23:47:49 #68
33954 ElisaB
ook in zwart verkrijgbaar!
pi_27261122
quote:
Op dinsdag 17 mei 2005 18:41 schreef Oblivion het volgende:

AH! Doe ik het toch beter! Want die van mij was zacht maar niet te zacht, en ferm. Lekkere bite..
Smelten op de tong!
Klopt het dat die volgende dag eigenlijk nog iets lekkerder was...?
Het wordt tijd dat jij 'm een keer voor ons komt maken

Ow, en De Zon heeft de champagnetaart van de kaart gehaald. Daar hoef je dus niet meer heen
Muil houwe of ik sjoel d'r eentje in!
pi_27261346
quote:
Op zondag 22 mei 2005 23:47 schreef ElisaB het volgende:

[..]

Het wordt tijd dat jij 'm een keer voor ons komt maken

Ow, en De Zon heeft de champagnetaart van de kaart gehaald. Daar hoef je dus niet meer heen
En het is zo easy...
Als ik het doe, en ik heb het nu 2 keer gedaan, denk ik alleen maar aan lucht.
Misschien gek, maar gewoon lucht.
En dan sla je ook niet gelijk alles dood, om het maar even zo te zeggen.

Wat ik nog wel even kwijt wil...
Je hebt van die likkepot dingen... Weet je wel waar je met een zachte rubbere kant alles uit een kom kan halen?
Als je nu de chocolade door het eiwit gaat roeren, roer dan niet...
Maar vouwen... 8jes draaien langs de kant.
Moeilijk uitleggen, maar begrijp je wat ik bedoel.
Uit de losse pols achtjes draaien.
Net zolang totdat het samen is gevouwen.
Steeds als ik tegen de lamp loop,
neem ik een stukje licht mee.
Knibbel, Knabbel etc met veel foto's! IV
  maandag 23 mei 2005 @ 00:46:03 #70
85784 karper
vissen is me handelsmerk
pi_27262439
quote:
Op dinsdag 17 mei 2005 18:38 schreef BBQ-kip het volgende:
Ah, Karper, kun jij die chocoladelasagna namaken?
Dan is dat misschien wat voor op Fok Radio
ik kwam er stage lopen en toen hadden ze hem en heb geen recept zou het eens los kunnen puteren of zelf geen klote ook leuk.
zo een lasange kost thuismin 6 uur werk en dn nog 2 dagen hard worden ben ik bang


obli die mousse is na een nachtje nog lekkerder kan alles op elkaar inwerken ik ga morgen weer een mousse maken zelfde pricipe andere verhoudingen, hij mag nog iets zachter eigelijk
  maandag 23 mei 2005 @ 00:47:43 #71
85784 karper
vissen is me handelsmerk
pi_27262477
trouwens iedereen kan het ! als ik het kan jij het ook!

ook al moet ik je er bij helpen geen probleem maken we een afspraak!
  maandag 23 mei 2005 @ 03:14:17 #72
82814 BBQ-kip
never say no to panda!
pi_27263925
Ik heb de chocolademousse gisteren gemaakt en hij was heerlijk, vandaag zelfs nog iets beter
Geweldig recept!

Met de chocoladelasagne ben ik zelf gaan prutsen, ik heb zondagmiddag een probeersel gemaakt, maak het maandagavond voor het "echie".
Dit wordt hem, tips enzo, gooi het gewoon neer

Witte-chocolade-vanillesaus (mooi met het vanillemerg erdoor)
Laagje chocolademousse puur
Gefrituurd lasagnevel (vers van de AH, gewoon even in de frituurpan mikken, het resultaat is een heel bros velletje en het is nog lekker ook)
Laagje chocolademousse wit
Gefrituurd lasagnevel
Laagje chocolademousse puur

Dat alles in dunne laagjes, want het is heavy stuff
Kip, het meest veelzijjjjjjjjjjjjjjjjjjjjjjjjjjjjjjjjjjjjjjjjjjjjjjjjjjjjjjjjjjjjjjjjjjjjdige stukje kaas, panda!
pi_27264404
quote:
Op maandag 23 mei 2005 00:46 schreef karper het volgende:

[..]

ik kwam er stage lopen en toen hadden ze hem en heb geen recept zou het eens los kunnen puteren of zelf geen klote ook leuk.
zo een lasange kost thuismin 6 uur werk en dn nog 2 dagen hard worden ben ik bang


obli die mousse is na een nachtje nog lekkerder kan alles op elkaar inwerken ik ga morgen weer een mousse maken zelfde pricipe andere verhoudingen, hij mag nog iets zachter eigelijk
I know...
Hij staat al klaar in de koelkast!
Mijn zoon vanochtend met grote ogen: Mama, is die goed?
Helemaal blind op zijn toetje...
Steeds als ik tegen de lamp loop,
neem ik een stukje licht mee.
Knibbel, Knabbel etc met veel foto's! IV
  maandag 23 mei 2005 @ 08:54:10 #74
101884 PeRi
Allons-y!
pi_27264900
Ik heb 'm gister ook weer gemaakt! En hij was weer te zacht. !
Hij smaakte wel als echte mousse, beetje 'hard', maar het was het niet. Hij was nog enigszins vloeibaar.
Heel vreemd, maar wel lekker.
Whatever I want.
  maandag 23 mei 2005 @ 09:42:44 #75
85784 karper
vissen is me handelsmerk
pi_27265882
quote:
Op maandag 23 mei 2005 03:14 schreef BBQ-kip het volgende:
Ik heb de chocolademousse gisteren gemaakt en hij was heerlijk, vandaag zelfs nog iets beter
Geweldig recept!

Met de chocoladelasagne ben ik zelf gaan prutsen, ik heb zondagmiddag een probeersel gemaakt, maak het maandagavond voor het "echie".
Dit wordt hem, tips enzo, gooi het gewoon neer

Witte-chocolade-vanillesaus (mooi met het vanillemerg erdoor)
Laagje chocolademousse puur
Gefrituurd lasagnevel (vers van de AH, gewoon even in de frituurpan mikken, het resultaat is een heel bros velletje en het is nog lekker ook)
Laagje chocolademousse wit
Gefrituurd lasagnevel
Laagje chocolademousse puur

Dat alles in dunne laagjes, want het is heavy stuff
zo maakte zij hem niet maar dit klinkt toch verdomd goed.!
ik ga straks even inkopen doen
  maandag 23 mei 2005 @ 15:28:06 #76
82814 BBQ-kip
never say no to panda!
pi_27277063
quote:
Op maandag 23 mei 2005 08:54 schreef PeRi het volgende:
Ik heb 'm gister ook weer gemaakt! En hij was weer te zacht. !
Hij smaakte wel als echte mousse, beetje 'hard', maar het was het niet. Hij was nog enigszins vloeibaar.
Heel vreemd, maar wel lekker.
Wel het eiwit en de slagroom afzonderlijk goed stijfkloppen he...
En dan alles door elkaar "vouwen" met een spatel, niet roeren of kloppen, dan gaat de lucht eruit.
Dan moet het echt lukken...
Kip, het meest veelzijjjjjjjjjjjjjjjjjjjjjjjjjjjjjjjjjjjjjjjjjjjjjjjjjjjjjjjjjjjjjjjjjjjjdige stukje kaas, panda!
  maandag 23 mei 2005 @ 15:28:53 #77
82814 BBQ-kip
never say no to panda!
pi_27277082
quote:
Op maandag 23 mei 2005 09:42 schreef karper het volgende:

[..]

zo maakte zij hem niet maar dit klinkt toch verdomd goed.!
ik ga straks even inkopen doen
Nou, ik ben benieuwd, ik zou zeggen: wees eerlijk en medogenloos
Kip, het meest veelzijjjjjjjjjjjjjjjjjjjjjjjjjjjjjjjjjjjjjjjjjjjjjjjjjjjjjjjjjjjjjjjjjjjjdige stukje kaas, panda!
  maandag 23 mei 2005 @ 15:36:09 #78
85784 karper
vissen is me handelsmerk
pi_27277352
zondag werken ligt er aan hoe druk.

ik ga eigelijk van uit van witte, melk en pure chocolade parfait en dit op elkaar invriezen dus 1 laag en dan weer een ander
  maandag 23 mei 2005 @ 19:57:09 #79
101884 PeRi
Allons-y!
pi_27285774
quote:
Op maandag 23 mei 2005 15:28 schreef BBQ-kip het volgende:

[..]

Wel het eiwit en de slagroom afzonderlijk goed stijfkloppen he...
En dan alles door elkaar "vouwen" met een spatel, niet roeren of kloppen, dan gaat de lucht eruit.
Dan moet het echt lukken...
Yep, doe ik allemaal. Ach, ik moet het gewoon nóg vaker maken denk ik. Oefenen baart kunst, niet?
Whatever I want.
abonnement Unibet Coolblue Bitvavo
Forum Opties
Forumhop:
Hop naar:
(afkorting, bv 'KLB')