Doekes | dinsdag 10 mei 2005 @ 15:20 |
Gisteren heb ik ze weer gegeten: sperzieboontjes. Wat een flauwe hap is dat toch weer zeg. Een beetje peper of nootmuskaat maakt ze wel iets lekkerder, maar het kan volgens mij stukken beter. Heb jij tips of recepten om een pan sperzieboontjes om te toveren in een feestmaal? Plaats ze dan aub hier. | |
Mini_rulez | dinsdag 10 mei 2005 @ 15:25 |
Je bedoelt gewoon iets om met gekookte sperzieboontjes te doen zodat ze lekker worden? Dat zou ik niet weten, maar je kunt tegenwoordig wel van die pakjes kopen voor andere gerechten (ovenschotels e.d.) met sperziebonen, en die zijn best lekker. Misschien kun je dat eens proberen. ![]() Verder smaken verse boontjes natuurlijk al een stuk beter dan die snotterige dingen uit een potje. | |
BBQ-kip | dinsdag 10 mei 2005 @ 15:28 |
Probeer eens de sajoerboontjes-boemboe van Conimex, is makkelijk en dan smaken ze heel anders ![]() Ook vind ik ze beetgaar lekker door een koude groenteschotel met wat mayonaise, aardappels en bijvoorbeeld een blikje "legume de macedoine" van Bonduelle. En verder zou ik zeggen, experimenteer eens wat ![]() | |
Drinkemaatje | dinsdag 10 mei 2005 @ 15:36 |
Verse spertieboontjes met een beetje suiker koken is lekker! | |
Phaedrus | dinsdag 10 mei 2005 @ 15:36 |
Dan moet je 'ns verse, net beetgaar gekookte haricots verts eten in plaats van doodgekookte Hollandsche sperziebonen uit een potje. Een verschil van dag en nacht! | |
Tinkerbell | dinsdag 10 mei 2005 @ 15:37 |
Je had ze toch niet uit een potje mag ik hopen? Verse spercieboontjes zijn heerlijk ![]() | |
nerd4sale | dinsdag 10 mei 2005 @ 15:38 |
Sambal boontjes van maken. | |
Doekes | dinsdag 10 mei 2005 @ 15:40 |
quote:Dat bedoel ik inderdaad. Een sausje ofzo er doorheen. quote:Ik neem altijd verse, die zijn inderdaad een stuk beter. ![]() | |
Spindizzy | dinsdag 10 mei 2005 @ 15:40 |
quote: ![]() Dat wilde ik ook posten... | |
Ben_soms_best_lief | dinsdag 10 mei 2005 @ 15:41 |
Verse spercieboontjes met Aromat erover heen en een gebakken uitje erdoor! Heerlijk, net een ander smaakje. Verder zijn ze roergebakken ook lekker, met een beetje sambal, knoflook en een gebakken uitje. | |
Doekes | dinsdag 10 mei 2005 @ 15:41 |
quote:En hoe maak je dat als ik vragen mag? Gewoon een klodder sambal er doorheen? | |
DeTolk | dinsdag 10 mei 2005 @ 15:44 |
Of een heerlijk satehsausje erover dan kwijl ik de hele keuken onder | |
Lienekien | dinsdag 10 mei 2005 @ 15:46 |
Uitje fruiten, djahé en laos erdoor, twee ontvelde tomaten in stukjes, schepje suiker. Eventueel wat sambal. Gekookte sperzieboontjes erdoor, meeverwarmen. Op het laatst wat ketjap erdoor. ![]() | |
amuse | dinsdag 10 mei 2005 @ 15:47 |
sperzieboontjes is echt niks lekkers van te maken ![]() net als die dooie nederlandse gekookte aardappels. maar ik ben benieuwd naar de antwoorden | |
Doekes | dinsdag 10 mei 2005 @ 15:48 |
quote: ![]() En dan niet te scheutig met de Aromat neem ik aan. ![]() | |
Vince-E | dinsdag 10 mei 2005 @ 15:49 |
bundeltje gekookte boontjes met een stukje bacon eromheen gewikkeld, even in de oven.... mmmmmmm | |
Doekes | dinsdag 10 mei 2005 @ 15:52 |
quote:Klinkt lekker! Maareh, djahé en laos, dat zijn kruiden? | |
Doekes | dinsdag 10 mei 2005 @ 15:55 |
quote:Ook beter dan verse sperziebonen? | |
laika | dinsdag 10 mei 2005 @ 15:55 |
maak het klaar met wat bamboe (conimex volgens mij..) heerlijk... enne doekes, djahé en laos zijn inderdaad kruiden en erg lekker... | |
Lienekien | dinsdag 10 mei 2005 @ 15:56 |
quote:Djahé is gemberpoeder. Laos kun je vervangen door witte peper. | |
BBQ-kip | dinsdag 10 mei 2005 @ 15:59 |
quote: ![]() ![]() | |
Arizona | dinsdag 10 mei 2005 @ 15:59 |
Uitgebakken spekjes erdoorheen mengen ![]() | |
miss_dynastie | dinsdag 10 mei 2005 @ 16:02 |
Ik ben niet echt van de Hollandse pot, maar meeeeeeeeeeeen, sperzieboontjes, mosterd en aardappelpuree ![]() | |
Doekes | dinsdag 10 mei 2005 @ 16:08 |
quote:Met uitgebakken spekjes wordt alles lekker ![]() | |
p_iglet | dinsdag 10 mei 2005 @ 16:09 |
quote:Laos is ook gewoon verkrijgbaar bij iedere supermarkt bij de oosterse producten zit in zo'n conimex potje. Is erg lekker door meer gerechten. | |
Doekes | dinsdag 10 mei 2005 @ 16:10 |
quote:Alles door elkaar mixen zoals een stamppot, alleen dan zonder het stampwerk? | |
goddess-in-heaven | dinsdag 10 mei 2005 @ 16:11 |
lekker met sesamolie ![]() | |
Lienekien | dinsdag 10 mei 2005 @ 16:12 |
Als ik 'nasi' maak, doe ik daar vaak versgekookte sperziebonen door. | |
Avani | dinsdag 10 mei 2005 @ 16:15 |
Van Maggie heb je ook een soort mix en dan heb je sperzieboontjes met satésaus en rijst. Goed te doen al zeg ik het zelf. ![]() | |
klaarover | dinsdag 10 mei 2005 @ 16:25 |
Net als alle peulvruchten, profiteren sperziebonen enorm van vet, zout en versheid. Koop dus vers of vries, maar nooit pot of blik. Het is helemaal de mode om sperziebonen te roerbakken, maar blancheer ze dan eerst wel 4 minuutjes. Anders blijven ze echt te rauw en dat is vies. Als onderdeel van een salade nicoise zijn sperziebonen een veel geziene toepassing. Verder vind ik sperziebonen met een grove tomaten/paprikasaus en olijfolie erg lekker. En natuurlijk, zoals genoemd, sperzieboontjes met spekkies EN spekvet. | |
miss_dynastie | dinsdag 10 mei 2005 @ 17:18 |
quote: ![]() | |
rvrb | dinsdag 10 mei 2005 @ 17:34 |
- stukje ontbijtspek rond een aantal boontjes wikkelen en zo de oven in tot 't spek goed is - uitje en knoflook fruiten en hier de in stukjes gesneden boontjes bij en kruiden met peper, zout en nootmuskaat - melksausje maken voor erbij - boontjes met mayo | |
Björk | dinsdag 10 mei 2005 @ 17:44 |
ui , spekblokjes en champignons bakken boontjes koken bij elkaar doen en eten maar | |
gexxz | dinsdag 10 mei 2005 @ 17:47 |
quote:superlekker inderdaad!! Met rijst erbij ![]() | |
Martijn_77 | dinsdag 10 mei 2005 @ 19:14 |
quote:Tijdens het roerbakken dan he!! ![]() ![]() | |
Phaedrus | dinsdag 10 mei 2005 @ 19:31 |
quote:Certainement. | |
Mirjam | dinsdag 10 mei 2005 @ 23:40 |
van conimex de boemboe voor sajoer boontjes erdoor mikken. heb je heerlijke sperziebonen. lekker met rijst en stukjes gemarineerde kipfilet | |
krakkemieke | woensdag 11 mei 2005 @ 01:59 |
Sambal goreng boontjes met garnaaltjes erdoor! | |
TheSilentEnigma | woensdag 11 mei 2005 @ 02:05 |
Zuid-Afrikaanse bobotie. Zo'n pak halen van Knorr wereldgerechten, en sperziebonen worden feest!! | |
Fratz | donderdag 12 mei 2005 @ 00:08 |
uitje fruiten, champignons erbij, boontjes erbij (eerst ff klein beetje voorgekookt). daarna kokosmelk erbij en wat gemberpoeder en flink wat kerriepoeder. roeren en voila! lekkerlekker! | |
Doekes | maandag 6 juni 2005 @ 15:33 |
quote:Ik heb dit geprobeerd en het leek me heel erg lekker, maar het viel me toch een beetje tegen, helaasch... Maar toch bedankt voor de tip! | |
bonke | maandag 6 juni 2005 @ 15:37 |
gewoon ff als ze bijna klaar zijn een gesneden tomaatje derbij roeren ![]() | |
BBQ-kip | maandag 6 juni 2005 @ 15:57 |
quote:Ah, dat is jammer... Maar er zijn nog genoeg andere mogelijkheden ![]() Koude gekookte boontjes met stukjes ui, aardappel en mayonaise bijvoorbeeld ![]() | |
Ferdi81 | maandag 6 juni 2005 @ 16:32 |
pakje van maggi = sperziebonen + sate, is echt super !!! | |
this-is-life | maandag 12 september 2005 @ 16:38 |
Wat te doen met; krijgen ze altijd doorgekookt voorgeschoteld maar dat wil ik vnvnd nie! suggesties? | |
SP | maandag 12 september 2005 @ 16:49 |
't is wat ver gezocht misschien maar wat dacht je van korter koken? | |
Serious_Sven | maandag 12 september 2005 @ 16:50 |
Of jouw portie er eerder uit halen... | |
clowncloon | maandag 12 september 2005 @ 16:51 |
rauw stomen bakken frituren etc. [ Bericht 27% gewijzigd door Blues op 12-09-2005 18:52:05 (onzin verwijderd) ] | |
leviathanfd | maandag 12 september 2005 @ 16:55 |
Sperziebonen zijn rauw giftig!!! | |
Nembrionic | maandag 12 september 2005 @ 18:14 |
quote:Hoe kom je daar bij? | |
Pietverdriet | maandag 12 september 2005 @ 18:48 |
quote:Ah, vandaar dat ik dood ben. | |
Blues | maandag 12 september 2005 @ 18:54 |
Ik dacht ook dat er een giftige stof inzat bij rauw eten ![]() quote: | |
PLAE@ | maandag 12 september 2005 @ 18:56 |
Niet helemaal koken dan vind ik ze altijd wel lekker ![]() | |
Euc- | maandag 12 september 2005 @ 19:40 |
Ja hoor, giftig nog wel. Dat is hetzelfde met taugé en champions, je moet er KILO's van eten wil het je ooit schaden. | |
Euc- | maandag 12 september 2005 @ 19:41 |
Verder gewoon heel kort koken, lekker knapperig ![]() | |
Martijn_77 | maandag 12 september 2005 @ 20:16 |
Je kunt ze ook roerbaken. als je dat kort doet blijven ze ook lekker knapperig | |
Pietverdriet | maandag 12 september 2005 @ 20:17 |
das een vak apart, trouwens, goed roerbakken. | |
Martijn_77 | maandag 12 september 2005 @ 21:09 |
quote:Idd, kook ze meestal vooraf even kort anders blijven ze veel te hard | |
bloodymary | maandag 12 september 2005 @ 22:59 |
Ik vind ze lekker eerst gekookt en dan nog gebakken in een plakje spek. Of roergebakken met wat uit, knoflook, sambal, tomatenpuree, gele basterdsuiker en ketoembar. | |
prupke | maandag 12 september 2005 @ 23:25 |
Gewoon of koken tot ze beetgaar zijn of stomen. Dan een klontje bakboter erbij en flink wat peper met nootmuskaat erbij. Yummie Ook kan je er nog wat gefruite ui bijdoen ![]() | |
Nembrionic | maandag 12 september 2005 @ 23:35 |
sperziebonen koken en beetje stevig laten. In bacon rollen of ontbijtspek en dan lekker in de bakboter bakken tot de spek goed is (niet te knapperig). Yummy! | |
BBQ-kip | dinsdag 13 september 2005 @ 11:03 |
quote:Dit kan ook door de rolletjes in de oven te leggen en het spek een beetje te laten uitbakken, hmmmm Sperziebonensalade is trouwens ook lekker. En volgens mij was hier al een topic over... -Edit- zie je wel: Sperzieboontjes | |
Mirjam | dinsdag 13 september 2005 @ 17:27 |
quote:kip, waarom neem je niet weer je blauwe kleurtje terug? kan je meurtsjen enzo. en je bent er regelmatig[er!!!] ![]() | |
Martijn_77 | dinsdag 13 september 2005 @ 19:03 |
quote:Zal de merge aanvragen (Nee, mods zelf kunnen niet mergen dat kunnen alleen FA's) | |
Roi | zaterdag 5 juli 2008 @ 19:49 |
Hoe maak je ze eigenlijk klaar (normaal) ? Uiteindes eraf knallen, in het water gooien en koken maar ![]() | |
Morwen | zondag 6 juli 2008 @ 05:33 |
Scotty....bzzzzzprrr........Scotty......tiktiktik.........do we have contact? Yes, Captain, but we have landed in the wrong year........It looks like we are in the year 2008 but this topic was last visited in the year 2005. I don't know sir, something must have gone terribly wrong....... Doesn't matter, Scotty, answer this user than we can go on as planned. Toppen van de sperziebonen afsnijden, door de midden snijden tenzij ze al klein zijn (5 cm). Met water en zout (theelepel) opzetten. Zodra het kookt helemaal laag zetten, deksel op de pan voor ongeveer 20 minuten laten koken. Afgieten en klaar, basis sperziebonen ![]() Log off, on to another year ![]() | |
kraakvandaal | zondag 6 juli 2008 @ 05:40 |
Mooie kick. Is er al een topic over snijbonen? ![]() Ow en de sperciebonen na afsnijden van de uiterste puntjes 10 minuten koken en dan bakken met sambal. ![]() | |
Morwen | zondag 6 juli 2008 @ 05:50 |
quote:Dan maak je een drol nog wel lekker ![]() ![]() | |
kraakvandaal | zondag 6 juli 2008 @ 05:54 |
quote:Ketchup. ![]() ![]() | |
Morwen | zondag 6 juli 2008 @ 05:59 |
quote:Een punt ![]() ![]() Maar ik kon dus iemand die OVERAL ketchup over kwakte, gewoon omdat ze niks lustte. Zo zonde, maarja, haar moeder kon ook niet echt koken ![]() | |
Maroetje | zondag 6 juli 2008 @ 06:00 |
Gewoon knoflook toevoegen aan het kookwater... heerlijk! | |
kraakvandaal | zondag 6 juli 2008 @ 06:01 |
quote:Mijn moeder kon dat ook niet. ![]() | |
Morwen | zondag 6 juli 2008 @ 06:10 |
quote:Hmmm,is dat niet als met ui dat dat niet echt iets doet? Dat heb ik dus met hutspot, ik gooi die uien bij die wortels en aardappen en zwaai ze eigenlijk een beetje uit. RIP ![]() | |
Maroetje | zondag 6 juli 2008 @ 06:24 |
quote:Nee joh is echt een smaakverbetering. Gewoon twee uitgeperste of gekneusde teentjes in het water gooien en ruik & proef het verschil. | |
kraakvandaal | zondag 6 juli 2008 @ 06:33 |
Knoflook in het water gooien? Dat is toch zonde? | |
Maroetje | zondag 6 juli 2008 @ 06:37 |
Waarom is het zonde om knoflook in het water te gooien? | |
kraakvandaal | zondag 6 juli 2008 @ 06:38 |
Om weer ontopic te gaan vind ik knoflook en sperciebonen niet echt een goede combinatie. | |
kraakvandaal | zondag 6 juli 2008 @ 06:39 |
quote:Heb geen idee?, het klinkt niet goed, ken je dan niet beter knoflookpoeder nemen? | |
Morwen | zondag 6 juli 2008 @ 06:46 |
quote:Knoflook kan je het beste kort aanbakken, kort dus, koken heeft geen zin net als uien eigenlijk. Alle smaak gaat eruit, het is dus meer het idee dan de echte smaaksensatie. | |
kraakvandaal | zondag 6 juli 2008 @ 06:51 |
quote:Je bent geweldig op dit tijdstip. ![]() | |
Maroetje | zondag 6 juli 2008 @ 06:54 |
![]() | |
kraakvandaal | zondag 6 juli 2008 @ 06:57 |
Ik heb een potje van die poeder hier staan en dat spul smaakt best wel sterk, niet zoals verse maar je kunt 't echt niet op elk gerecht gebruiken. | |
Morwen | zondag 6 juli 2008 @ 06:57 |
quote:Dat weet ik ![]() | |
kraakvandaal | zondag 6 juli 2008 @ 06:59 |
quote:Volgende keer zet ik er een disclaimer bij. | |
santax | zondag 6 juli 2008 @ 07:07 |
Edit: oeps ik reageerde voordat ik zag dat dit topic al 2 pagina's heeft ![]() Hoera voor de sperzieboon dan maar ![]() | |
kraakvandaal | zondag 6 juli 2008 @ 07:14 |
Toch vind ik snijbonen veel beter smaken, door de molen ermee en een heerlijke smaak hebben ze. | |
HaverMoutKoekje | zondag 6 juli 2008 @ 20:37 |
quote:20 minuten? Dan heb je sperziebonensoep. 10 max. Mijn moeder maakte ze altijd met spekjes en tomaat, maar ik vind ze 'kaal' ook overheerlijk | |
lies1947 | woensdag 9 juli 2008 @ 11:13 |
grieks: uitje en pepertje glazig bakken in olijfolie, peper en erbij, blikje gepelde tomaten en daar de boontjes gaar in koken | |
Fruity | woensdag 9 juli 2008 @ 20:49 |
Suasje van: zoete ketjap, kokos, pindakaas, ketchup, pepertje of sambal. | |
Nieuwschierig | woensdag 9 juli 2008 @ 21:00 |
Haal een doorregen runderriblab van 800 gram bij de slager er braad die in 500 gram boter in een uurtje of 6 bijna zwart. Doe de jus over de niet te dunne bonen en je hoeft nooit geen knoflook , sambal of andere buitenlandse kost meer. | |
Wazigheid | woensdag 9 juli 2008 @ 21:07 |
Je kunt stomen ipv in het water koken, dan gaat er heel wat minder smaak verloren (geldt voor alle groenten). Of je zou het langzaam kunnen koken (volgens mij heet dit stoven?) in 1cm water, wat olijfolie, zout, peper, knoflook en bonenkruid (dat heet niet voor niets zo ![]() Oeh ik krijg er spontaan zin in ![]() | |
Black_Tulip | dinsdag 9 december 2008 @ 19:35 |
quote:Wat een verspilling van het vlees ![]() Ik heb nu sperziebonen op staan met tijm, rozemarijn en bieslook. Eens kijken of het helpt of dat het toch weer een slappe hap is.. | |
Trusten | dinsdag 9 december 2008 @ 20:03 |
-laat maar- [ Bericht 96% gewijzigd door Trusten op 09-12-2008 20:14:11 ] | |
Filiassi_Jane | dinsdag 9 december 2008 @ 20:34 |
TVP: Mijn moeder kookt heel vaak sperzieboontjes (of spercieboontjes?), maar zij kookt ze altijd helemaal dood. Heel het water is groen en de bonen kun je niet groen meer noemen. Dan vind ik ze niet te eten. Laatst had ze, op mijn advies, de boontjes niet zo lang gekookt en ik vond ze een stuk lekkerder. Helaas kookte ze de boontjes de keren erna weer veel te lang ![]() Dus met de tips hier kan ik de boontjes toch nog lekker maken, iig als ik ze zelf kook. Wij hebben trouwens nooit de boontjes door de midden gebroken, alleen de topjes eraf... maakt het veel uit voor de smaak of is het een gewoonte? | |
Black_Tulip | dinsdag 9 december 2008 @ 21:49 |
quote:Nee, het was hem toch weer niet vrees ik. | |
Painted_Horse | dinsdag 9 december 2008 @ 22:06 |
Ik zie al wat lekkere dingen er tussen staan die ik zeker ga proberen van de week. Alleen nog hier een winkel zien te vinden die verse gemberwortel en Laos verkoopt. | |
Nieuwschierig | dinsdag 9 december 2008 @ 22:59 |
quote:Zwart is de kleur na 6 uur sudderen, niet dat het aangebrand is. Alleen gecaramelliseerd. Bovendien gaat het in eerste instantie niet om het vlees maar om de jus. | |
Black_Tulip | dinsdag 9 december 2008 @ 23:05 |
quote:Maar is het vlees dan nog wel lekker? En bij mij gaat het in eerste instantie toch echt om het vlees. | |
Tezz | woensdag 10 december 2008 @ 07:48 |
- in een salade: beetgaar koken met een bouillonblokje in het kookwater, oeper en zout erover en af laten koelen. Dan een rood uitje snipperen, een klodder mayo er bij en de koude boontjes er door scheppen. - in de wok: wederom beetgaar koken met een bouillonblokje, dan in hete olie een ui in ringen fruiten met een gesnipperd knoflookteentje erbij, de boontjes erbij, wat zeezout en paprikapoeder een afblussen met een scheut ketjap manis. - In een ovenschotel. De bobotie van Knorr Wereldgerechten smaakt prima en boontjes passen hier prima in. - Traditioneel: beetgaar koken in weinig water met een bouillonblokje, water afgieten, kruiden erbij (peper, zout, nootmuskaat, paprikapoeder). Dan een blokje roomboter en een theelepeltje suiker. Even opschudden en heerlijk smullen. | |
Doekes | vrijdag 23 januari 2009 @ 23:29 |
quote:Dit lijkt me een goed plan. Ga ik proberen! | |
Lips | vrijdag 23 januari 2009 @ 23:36 |
Ik heb 't topic niet gelezen, enkel de OP, maar ik heb wel iets! Is voor ongeveer 4 personen denk ik. 500 - 750 gram boontjes 4 tomaten 1 bosje lenteuitjes 1 teentje knoflook 3 eetlepels (olijf)olie 2 thelepels Provencaalse kruiden zout en peper scheutje citroensap of wijnazijn maak de sperzieboontjes schoon (eventueel een keer doorbreken), Dompel de tomaten tegenover de steelaanzet circa 10 seconden in kokend water en laat ze onder de koude kraan schrikken (voor als je lui bent: stop ze een uur in de diepvries en dan onderdompelen in kokend water) en ontvel ze. Snijd de tomaten in vieren, verwijder de zaadlijsten en snijd het vruchtvlees in reepjes. Snijd de lenteuitjes in ringetjes en houd het blanke en groene gedeelte apart. Snipper de knoflook. Kook de boontjes in 10 - 15 minuten in water met wat zout en laat ze uitlekken. Verhit de olie en laat de kruiden de knoflook en het blanke deel van de bosuitjes kort fruiten. Voeg de boontje en de tomaten toe, breng op smaak met peper en zout en een scheutje citroen of wijnazijn. Laat regelmatig omschuddend goed doorverwarmen. Bestrooi met het groen van de lenteuitjes. | |
mrnewbee | woensdag 28 januari 2009 @ 14:42 |
Ziet er lekker uit, maar wacht alsjeblieft tot het weer sperziebonenseizoen is! Die taaie, geïmporteerde Egytpische bonen die nu worden verkocht zijn niet te eten... | |
MinderMutsig | woensdag 28 januari 2009 @ 14:49 |
quote:Klinkt lekker maar 10-15 minuten koken en dan ook nog wokken? Dan heb je snot. ![]() Als ik ze alleen kook dan vind ik 10 minuten al te lang, boontjes moeten wel een beetje een bite hebben. Vijf minuutjes voorkoken is lang zat als je er daarna nog andere dingen mee gaat doen. In de wok met de tomaat e.d. gaart het immers ook nog door. | |
Cat-astrophe | woensdag 28 januari 2009 @ 15:53 |
quote: ![]() En dan is er ook nog een gigantisch verschil tussen de supermarkt bonen en de vers uit de moestuin geplukte spercieboontjes. Ik ben nu mijn diepvries voorraad aan het opeten maar het smaakt echt niet hetzelfde als vers. | |
mrnewbee | woensdag 28 januari 2009 @ 16:00 |
quote:Doe maar sjiek! ![]() | |
Lips | woensdag 28 januari 2009 @ 17:36 |
quote:Ik geloof dat ik ze 10 minuten toch wel had gekookt, en ze hoeven niet meer zo lang in de wok. Ik vind dingen ook snel 'te gaar' maar vond het hier meevallen. Maar ieder z'n eigen variatie natuurlijk ![]() |