abonnement Unibet Coolblue
pi_26617090
Hier verder dan maar

laatste post:
quote:
Ja ik ben ook van nature nogal negatief ingesteld, had het daarom ook niet achter de ROA gezocht. Alleen was ik gister echt extreem depri vandaar dat ik later bedacht dat de reactie misschien versterkt werd door de ROA.
En ik heb ook al een keer een compleet gave huid gehad dus ik dacht: er komt vast niks meer bij. Maar toch komen er dan weer 2 puisten opzetten. Ach ja ik denk dat je gewoon nog niet lang genoeg geslikt hebt want hoe langer je slikt hoe minder vaak je een outbreak krijgt.
En over die moeheid, ik ben al best vaak moe. Heb ook een lage bloeddruk, maar sinds ROA is het dus nog erger geworden. Als de wekker gaat blijf ik er in liggen omdat het niet lukt om eruit te komen, wat weer resulteert in te laat op afspraken verschijnen, beetje gaar.
Ik begin echt te twijfelen aan ROA, ik wil wel ermee doorgaan en ga het ook afmaken. Maar ik heb zo'n last v an m'n ogen. Elke dag zijn m'n ogen knalrood, vooral wanneer ik m'n lenzen in heb en het doet echt heel erg pijn.
verder de bijwerkingen die ik hiervoor noemde, dat maakt het allemaal niet echt prettig. Ik zit momenteel in een moeilijke tijd en kan het er niet bij hebben dat ik nog depressiever wordt.
Maargoed, wie mooi wil zijn moet pijn lijden moet je maar rekenen. En ik ben een doorzetter dus ik hou die laatste maandjes ook nog even vol.
Haleloeja
pi_26619370
quote:
Op zaterdag 30 april 2005 12:44 schreef Gelderland het volgende:
Hier verder dan maar

laatste post:
[..]
Een link naar het vorige deel vind ik persoonlijk nuttiger.

Ervaringen met Roaccutane - deeltje 6 -
Tegenwoordig moet je Dr. Ir. zijn om een beetje correct Nederlands te kunnen neerpleuren.
Abusing semicolons since 1987.
pi_26619730
Hoe erg het ook is maak die kuur gewoon af

Ik zelf heb een jaar aan de acne rotzooi gezeten, wat een kut jaar kan je hebben zeg
Toen ik op vakantie naar frankrijk ging leek ik wel een krab, dus nie te lang in de zon liggen..das 1 ding wat zeker is.

Maar het vreemde bij mij was dat toen ik gestopt was, het toen pas echt ging werken. Paar maanden daarna was ik er helemaal vanaf. Af en toe nog wel eens een puistje maar daar stoor ik me nie aan als ik weet hoe het geweest is. Mijn zelfvertrouwen is er wel van toegenomen, dus doorslikken als je van plan bent om er mee te stoppen door al die nadelen.

Ow jah, het leuke is wel dat als je ermee gestopt je opeens superactief word omdat je niet meer zo superduf bent etc en dat is echt wennen
pi_26625587
aloha!

na enkele uurtjes jullie verhalen allemaal te lezen is het mijn beurt om ff mn situatie uit te leggen.

ik ben 22, heb nooit echt enorm hevige uitslag gehad, maar ben er wel erg gevoelig voor, ik kan er écht niet goed tegen. ik ben daarom vorige oktober aan een 2e kuur ROA begonnen, de eerste is een beetje mislukt omdat ik hem niet helemaal heb kunnen uitnemen. hij heeft dan ook een tijdje geholpen maar het probleem is teruggekeerd. ik wou het dit keer wel correct doen, en heb nu 2 maanden te gaan tot het gedaan is. er is al serieuze verbetering maar ik maak me nog steeds zorgen over gevoelige, droge, rode plekken op mn gezicht die gewoon niet willen verdwijnen. ik weet nog goed dat het na de behandeling ineens veel beter ging en hoop nu op het zelfde. Ik neem 2x20mg per dag...

ik heb een erg gevoelige huid en kan het scheren ook niet goed verdragen, wat vaak een rode nek en ingegroeide haartjes als gevolg heeft. niet echt mooi. heeft er nog iemand problemen van en helpt roaccutane dit te voorkomen op lange termijn?

ik heb ook witte boebels onder de huid die ik met rust laat maar die verdwijnen ook maar niet. ik hoop dat de roaccutane dit uiteindelijk beter maakt..

anyway, ik verwacht reacties
pi_26625941
nog wat meer info :

ik heb alleen problemen op mn gezicht & nek, mn rug is dankzij de ROA prima nu

ik drink ook wel om de paar dagen eens graag wat biertjes of wijn, maar mijn bloedtesten zijn telkens al OK geweest.

ik heb ook wel een pak neveneffecten:
- droge huid rond mn mond en op mn neus
- vaak hoofdpijn als ik in de zon heb gezeten
- voel me vaak wat depressief en dit valt erg hard op(vorige vriendin kon daar niet zo goed tegen)
- heb soms ook wel last van mn rug & nek
- ook vaak eczema plekken op handen en soms gezicht
- lippen zijn bijna altijd 'kapot', ik gebruik daar wel zalfjes voor

voila, dat waren mn klachten
pi_26629383
Voor die droge lippen moet je purol gebruiken.

Bij mij het enige wat echt hielp en wat de hele dag goed bleef.

Althans als je het nog niet geprobeerd hebt
pi_26651201
Ik merk trouwens dat, ondanks ik in dosis iets omhoog ben gegaan (20 naar 30, sinds vandaag op 40) ik steeds minder last heb van droge lippen en een droge huid. Het lijkt er zelfs op dat ik op dit moment (misschien tijdelijk) helemaal van de droge lippen af ben, m'n huid is ook 's ochtends ook steeds minder droog. Ik dacht bij vorige middeltjes eigenlijk ook al dat m'n huid er aan wende of zo...

Ben morgen 3 weken bezig (500mg totaal dan) en ik heb donderdag nog een puistje erbij gekregen die nog steeds niet weg is, maar voor de rest lijkt het nu echt goed te gaan werken. Op de een of andere manier heb ik ook het gevoel dat m'n huid (ook op de plekken waar ik geen last had van puistjes) steeds "mooier" begint te worden. 't Ziet er gewoon beter uit.
pi_26652302
Hmz raar... je hebt wel mazzel als het gelijk weg gaat.

Bij mij moest eerst alles eruit zeg maar dus werd het eerst 20 keer erger. Dan denk je echt aan zelfmoord op een gegeven moment
pi_26654189
quote:
Op zondag 1 mei 2005 23:00 schreef Sirr het volgende:
Hmz raar... je hebt wel mazzel als het gelijk weg gaat.

Bij mij moest eerst alles eruit zeg maar dus werd het eerst 20 keer erger. Dan denk je echt aan zelfmoord op een gegeven moment
Ik kreeg ook na de eerste week een enorme outbreak. Serieus schat ik dat ik ongeveer 4 a 5 keer zoveel puistjes had dan normaal. Dat was na de tweede week gelukkig meteen over.
  maandag 2 mei 2005 @ 00:43:31 #10
93727 kofkof
draait het maar om, hahahah!
pi_26655036
Iedereen heeft puisten gehad in zijn pubertijd. Er zijn ook negers en naffers die ze hebben, heb het zelf waargenomen destijds op de middelbare school. Ik heb het ook ervaren, maar heb nooit chemische middelen gebruikt. Je kan allerlei zooi proberen, maar uiteindelijk werkt er maar één ding goed: ouder worden.

Het is heel triest dat er pubers zijn die de knappe sjaak uit kunnen hangen omdat ze bespaard blijven van het leed, maar de wereld is nou eenmaal oneerlijk soms...

Zonder puisten ben je gewoon geen puber geweest. lol :p
  maandag 2 mei 2005 @ 03:24:49 #11
101385 Thief
Kleptoman
pi_26656695
Vraagje , is het via de dokter verkrijgbaar of via een dermatoloog.
pi_26660638
@ thief : normaal gezien slechts via een dermatoloog, na consultatie + bloedtesten

@ kofkof : het is zeker deel van oud worden, maar sommige mensen hebben het heel extreem, en sommige hebben het helemaal niet. roaccutane helpt ook tegen lidtekens, en er zijn altijd mensen die het harder aantrekken dan ander
pi_26670235
ik ben vooral de laatste tijd erg moe, en ja dit komt dus waarschijnlijk door ROA. Ik kan 's ochtends (sinds ik dit slik) ook mijn bed niet meer uitkomen 's ochtends, echt niet meer normaal

ook heb ik vaak genoeg gewoon ergens géén zin in, geen motivatie en ik ben snel geirriteerd....

Ik weet het om moe te zijn, heb vorig jaar (rond deze tijd) de ziekte van pfeiffer gekregen, en heb dus t/m oktober ook met zo'n gevoel rondgelopen. Nu met ROA heb ik het dus wéér (iets minder maar wel zoiets)

Verder ben ik in deze kuur (slik nu bijna 5 maanden) nog NOOIT écht clean geweest helaas. Nog steeds zijn er wat puistjes etc. maar het is wel super verbeterd, maar nog niet zoals het bij sommige is dus....(en ik moet nog 1 maand slikken, tot half juni dan stop ik). Hopenlijk word het dus nog beter en blijft het weg
Haleloeja
  maandag 2 mei 2005 @ 17:25:52 #14
22754 Steve-O
Sarcasm-O
pi_26670303
Ik slik minocylcline niet zo sterk maar redelijk effectief totdat de medicijnen zijn uitgewerkt .
Dermatoloog wil nix sterkers geven in de zomer dus zit hier nog wel een tijd aan vast
I'm sick of all this pooping stuff i'm getting my buttcheeks pierced together .
pi_26670737
ja gelderland, vermoeidheid heb ik ook vaak. ik kan wel meestal uit mn bed, maar heb het moeilijk om er niet terug in te springen

en idd, ik heb dikwijls ook in niets zin...ik hoop echt dat dit verbeterd kort na de behandeling. nog 2 maand pfff....
pi_26676182
quote:
Op maandag 2 mei 2005 00:43 schreef kofkof het volgende:
Iedereen heeft puisten gehad in zijn pubertijd. Er zijn ook negers en naffers die ze hebben, heb het zelf waargenomen destijds op de middelbare school. Ik heb het ook ervaren, maar heb nooit chemische middelen gebruikt. Je kan allerlei zooi proberen, maar uiteindelijk werkt er maar één ding goed: ouder worden.

Het is heel triest dat er pubers zijn die de knappe sjaak uit kunnen hangen omdat ze bespaard blijven van het leed, maar de wereld is nou eenmaal oneerlijk soms...

Zonder puisten ben je gewoon geen puber geweest. lol :p
Sorry, maar ik ben het toch niet helemaal met je eens.
Ik heb nooit puistjes gehad (nooit echt erg) en nu zit ik toch al een paar jaar te kloten met die troep op mijn gezicht. Ben 31.....
Kijk maar eens naar de diverse Roaccutane DIary's op internet, je zal er achter komen dat er relatief veel "oudere" zijn die er erg last van hebben. Natuurlijk komt het in de pubertijd vaker voor. Dat kopt.

Ik zit inmiddels ook al drie weken ROA, ik moet zeggen dat ik heel erg tevreden ben, geen tot nauwelijks bijwerkingen (20 mg/dag) droge lippen had ik al.
Ik merk dat ik de zon (nog) uitstekend kan verdragen, ik wil deze zomer misschien stijgen naar de 30mg/dag maar meer niet. Na de zomer kan ik dan wel weer wat hoger gaan.
Maar zoals het nu gaat verwacht ik niet dat ik de hele kuur zal uitzitten.
pi_26679383
quote:
Op maandag 2 mei 2005 00:43 schreef kofkof het volgende:
Iedereen heeft puisten gehad in zijn pubertijd. Er zijn ook negers en naffers die ze hebben, heb het zelf waargenomen destijds op de middelbare school. Ik heb het ook ervaren, maar heb nooit chemische middelen gebruikt. Je kan allerlei zooi proberen, maar uiteindelijk werkt er maar één ding goed: ouder worden.

Het is heel triest dat er pubers zijn die de knappe sjaak uit kunnen hangen omdat ze bespaard blijven van het leed, maar de wereld is nou eenmaal oneerlijk soms...

Zonder puisten ben je gewoon geen puber geweest. lol :p
ARGHG, door dit soort reacties kan ik echt boos worden Mag ik vragen hoe oud jij bent Volgens mij 50+ ofsow

De afgelopen 5 jaar heb ik denk ik maar bij 2-3 mensen in de klas gezeten die ook gewoon wel wat last van acne hebben. TEGENWOORDIG hebben écht niet zoveel puber meer acne. Ook bij sporten bijvoorbeeld, ik zie bijna nooit meer mensen met een échte slechte huid, dus dat eerste punt (dat iedereen puisten gehad heeft) is dus echt onzin HELE dikke onzin zelfs

Je bent zelf waarschijnlijk een dikke nerd die van zijn moeder deze oude cliche gehoord heeft: 'Zonder puisten ben je gewoon geen puber geweest.' Whahahahaa, zo'n trieste opmerking . Je bent juist GEEN puber geweest met puisten zou ik eerder zeggen. Je gaat door dat je je onzeker voelt door je huid minder vaak uit, je gaat niet écht met zekerheid achter de meiden aan, je loopt minder snel in de zon (dus wilt minder snel naar het strand ofsow) en wilt minder met mensen praten.....

Ik citeer even een stukje vanaf een andere site, wat mijn gedachte omschrijft, zodat ik het allemaal zelf niet hoeft te tikken en hopen datg je de moeite neemt dit door te lezen: (vooral de 3e alinea)
quote:
Ik wil me niet meer schamen voor vreemden. Ik wil weer overal heen kunnen zonder me constant af te vragen hoe m'n gezicht er uit ziet. Ik wil niet meer elke dag m'n gezicht volplamuren met foundation. Ik wil niet meer elke dag uren voor de spiegel m'n gezicht staan te bestuderen. Ik wil eindelijk m'n haar kort laten knippen. Ik wil het niet meer erg vinden dat vriendjes m'n gezicht strelen. Ik wil gewoon meer zelfvertrouwen.

Wat zou het geweldig zijn een keer uit te kunnen slapen, een kwartier voordat college begint, en gewoon binnen 5 minuten de deur uit te kunnen. Dat je gewoon in de spiegel kijkt, en dat je er meteen mooi uit ziet. Geen pukkels, bobbels, gaten, rode vlekken... Een kam door je haar, en klaar! En dat je, als je 's morgens een keertje door de regen fietst, er niet bang voor hoeft te zijn dat je gezicht er voor de rest van de dag niet uitziet...

Oh, en ik word een beetje *kriegel* van al die mensen (met soms perfecte huid) en hun goedbedoelde adviezen!! Ik heb ECHT al van ALLES geprobeerd: de pil, antibiotica, homeopaat, een ander eetpatroon, twee liter water per dag drinken, veel zonlicht, alle middeltjes van de drogist, benzac.. maar NIETS helpt. Mijn acne is gewoon chronisch. Geloof me, ik ga niet voor de lol aan de accutane, dit is het laatste redmiddel!
En dat jij nou zo'n nerd zonder vrienden bent die de hele tijd achter zijn computer hangt en het nog bijna leuk vind dat hij voor lul loopt met puisten, want zo is het wél, het is niet meer leuk om als enigste van de klas puisten te hebben (en dat is de realiteit van tegenwoordig)

zo ook weer ff mijn hart gelucht, want ik kan door dit soort reactties zwaar boos worden
Haleloeja
pi_26680147
@Gelderland
Ik ben het helemaal met je eens, toevallig heb ik dat stukje ook gelezen.
De onzekerheid die je meemaakt als je last van een slechte huid hebt wordt heel vaak onderschat.

Ander citaat:

"Het is me vaak opgevallen dat mensen zeggen dat het niet opvalt als je een slechte huid hebt, dat maakt het des te vreemder dat het opeens iedereen opvalt als je huid een stuk beter is...."

@kofkof
Je zit er compleet naast!! En pas op met wat je zegt op dit forum. We hebben het hier over een gevoelig onderwerp. Dat mensen er hier over willen praten, al is het anoniem, is al heel wat. Het heeft mij ook al enorm geholpen.
pi_26680531
het is ook zo, je kan beetje puistjes hebben of je kan echt zwaar acne hebben, elke puber heeft af en toe wel een puistje, maar dat maakt natuurlijk een groot verschil met mensen die het echt heel erg hebben, ik ben der zelf bijna vanaf, veel naar het strand en in de zon werkt bij mij juist goed. Heb nu geen medicijnen er meer voor, ben overal mee gestopt, na deze zomer is het hopelijk 100% weg.
  maandag 2 mei 2005 @ 22:53:17 #20
93619 Guitarmaistro1
Love my Gibby LP
pi_26680771
Die opmerking van die Plofkop moet je gewoon negeren. Mensen die dat soort dingen zeggen hebben geen inlevingsvermogen en snappen niet waarover ze het hebben. Niet alle pubers hebben acne, bij langen na niet zelfs, en de 1 voelt zich er ongelukkiger door dan de ander. Domme opmerking dat je geen puber bent geweest zonder puisten.
Je moet nog een hoop leren vriend.
  dinsdag 3 mei 2005 @ 11:39:44 #21
73930 Blinker
Only one Go Ahead Eagles
pi_26690581
quote:
Blinker, hoe ver sta je met je kuur? Kan je effe een overzicht geven van de doses / tijd?
Greetz,
succes nog!
Ik heb een kuur gedaan van November tot April van 40 mg.(dus 6 maanden)
Best een zware kuur maar ik had het ook dan regelijk erg.
Nu zie je wel dat ik veel littekens heb misschien laat ik dat ook nog een keer behandelen maar dat zie ik dan wel weer.

Maar voor de rest ben ik er heel tevreden nu over
pi_26699647
Morgen een afspraak met de huisarts, en dan es vragen of ik Roaccutane kan krijgen.
Ik hoop echt dat hij me niet doorstuurt naar de huidarts, geen zin om nog es weken te wachten.

Vraagje voor degenen die ermee begonnen zijn/klaar zijn.
Hoe lang heeft het geduurd voordat je een resultaat zag? Een echt resultaat, niet van die kleine rode vlekjes die ineens verdwijnen ofzo.
Ron Paul 2012
  dinsdag 3 mei 2005 @ 23:45:23 #23
93727 kofkof
draait het maar om, hahahah!
pi_26713972
Ik ben <20 en heb het niet al te leuk gehad in mijn pubertijd (frustraties, schaamte etc, het zat er allemaal bij) , ik weet dus wel waar ik over praat mbt dit onderwerp

Maar als je het na je 20 nog hebt kun je wel dit soort middelen gebruiken. Het is enkel wel zo dat je niet moeilijk moet gaan doen als je in je pubertijd acne krijgt, dat is nou eenmaal zo. , het is niet zo dat ik zoiets heb van: jij bent nu aan de beurt vriend, want ik wens niemand anders de tijd toe die ik heb gehad. En iemand met acne zal ik ook nooit pesten of raar aankijken, want zo was ik ook toen, en dat is nog geeneens zo ontzettend veel jaar geleden.

Voor de mensen die heel erg boos waren door mijn reactie, i'm sorry, ik bedoelde het niet zo.



[ Bericht 18% gewijzigd door kofkof op 03-05-2005 23:53:12 (ow, :() ]
  woensdag 4 mei 2005 @ 01:00:07 #24
73930 Blinker
Only one Go Ahead Eagles
pi_26716063
Jup, soms aan de reacties hier vind ik het ook wel overdreven.
Maar sommige mensen hebben het gewoon een stuk erger of veel langer.
Ik ben bijv al 19 dus vond het wel nodig.
pi_26739095
quote:
Op dinsdag 3 mei 2005 16:05 schreef Supersoep het volgende:
Vraagje voor degenen die ermee begonnen zijn/klaar zijn.
Hoe lang heeft het geduurd voordat je een resultaat zag? Een echt resultaat, niet van die kleine rode vlekjes die ineens verdwijnen ofzo.
Ik heb zelf bijna alle berichten in de fora gelezen. Deel 1 tot 7!!! Kost een paar uurtjes maar je krijgt een heel goed beeld van de behandeling met ROA. Op internet zijn ook veel zg. Roaccutane Diary's te vinden, met dappere mensen die foto's plaatsen.
Zelf ben ik nu 3 weken bezig. 20 mg per dag. na 2 weken werd het een stuk rustiger allemaal. Niet echt nieuwe puistjes gehad.
Maar je moet er rekening mee houden dat je huid erg langzaam hersteld van puisten en ex-puisten.
6 weken geleden ongeveer een behoorlijke "outbreak" gehad. Geen idee waar dit door gekomen is toen. Maar nog steeds heb ik rode plekjes van toen.
Sudocrem (kr**dvat) werkt redelijk goed tegen de rode plekjes.

Tot nu toe heb ik alleen last van drogere lippen, meer bijwerkingen heb ik nog niet.
pi_26744728
Hallo mensen, ik bekijk al heel vaak dit topic, maar ik kon niet eerder berichten plaatsen, omdat ik me niet kon registreren met mijn hotmail adres...
Ik ben nu 22, maar heb al heel veel ervaring met Roaccutane. Ik heb al vanaf mijn 14e last van puisten. En dan bedoel ik niet een beetje, mar echt puisten van 1,5 cm doorsnee! Ik heb toen een hele tijd bij een huidtherapeut geweest, waardoor het wel minder erg werd, maar dat deed wel echt verschrikkleijk pijn! Die gaat dan alle puisten uitduwen, en de puisten die niet lukken, doet ze dan met naalden bewerken enzo...
Maar dus niks werkte eigenlijk, totdat ik op mijn 18e zoiets naar de dermatoloog ging. Die heeft mij Roaccutane voorgeschreven, waarmee ik er ook echt vanaf ben gekomen! Ik slikte 20 mg per dag. Dit vond de dermatoloog het beste, omdat je hierdoor minder last hebt van bijwerkingen. Ik schrik daarom echt af en toe, als ik lees wat voor hoeveelheden mensen slikken! Maar ik heb dus zoiets een half jaar geslikt en toen gestopt. Na 2 jaar kwamen de puisten terug, en toen ben ik een tweede kuur begonnen. Dus weer 20 mg per dag, en dit heb ik toen rond de 8 maanden gedaan.
Over de bijwerkingen: Ik ben gewoon bier blijven drinken, en ik merkte op een gegeven moment dat mijn lever dit niet leuk vond. Maar een paar biertjes per week moet kunnen als je 20mg slikt, maar niet te veel. Verder had ik natuurlijk ook heel erg last van droge lippen. Volgens de dermatoloog is dit een heel goed teken, want dan weet je dat het werkt! Verder kan ik bevestigen dat je je vaker slecht voelt als je roaccutane hebt gebruikt. En dit weet ik zeker! Natuurlijk reageert iedereen anders hierop.
Verder heeft een vriend van mij dit spul ook gebruikt, alleen gebruikte hij zoiets 70 mg per dag! Hij draagt altijd lenzen, maar hij weet zeker dat hij minder goed ziet dan vroeger, dus ik denk dat dat ook een bijwerking is, maar die alleen optreedt als je te veel slikt per dag.
Ondanks de bijwerkingen, ben ik wel blij dat ik het gebruikt heb, want ik zie er nu veel beter uit en heb geen bijna geen last meer van die verschrikkelijke jeuk!
Wel vind ik het jammer dat ik het spul niet erder heb ontdekt. Hierdoor heb ik littekens aan over gehouden. Dankzij een aantal behandelingen zijn deze littekens bijna niet meer te zien, alleen in zon en bij tl licht. Maar je blijft je er toch aan storen... Eventueel kan ik hier eens een berichtje plaatsen met de behandelingen die er zijn om littekens weg te krijgen, als iemand interesse heeft. Let wel op, je moet minstens 1 jaar gestopt zijn met roaccutane, voordat je wat aan die littekens kan doen.
  donderdag 5 mei 2005 @ 01:14:09 #27
73930 Blinker
Only one Go Ahead Eagles
pi_26745242
Ik zou zelf graag ook wat aan die littekens wat laten doen.
Zelf heb ik nogal van die gaatjes enzo in mijn wangen, nouja, je kent het wel.
Ik vroeg me eigenlijk af wat zon behandeling nou ongeveer kost?
pi_26751000
--edit--

[ Bericht 99% gewijzigd door Gelderland op 05-05-2005 14:03:04 ]
Haleloeja
pi_26751802
Dat sudocrem werkt wel joh, zit weer trg op 1 puistje en waar die andere gezeten hebben zie je al bijna nix meer van, maar droogt dat spul je huid nou ook uit? Ik krijg het er 's ochtend bijna niet af joh, houd ik van die witte schilfertjes over, nix ernstigs ofzo verder.
  donderdag 5 mei 2005 @ 13:10:43 #30
73930 Blinker
Only one Go Ahead Eagles
pi_26751876
ik doe altijd een klein laagje op mijn huid in de ochtend en smeer het goed uit tot ik het niet meer zie.
Echt een heel klein laagje is genoeg!
pi_26752034
owja ik doe het er altijd op voordat ik ga slapen en volgende ochtend krijg ik t er neit weer af , maar zal er wel minder op smeren
pi_26753148
(ff opnieuw wat ge-edit) Ik ga sowiezo ff 3 dagen stoppen omdat er denk ik iets mis is met mijn maag-darm kanalen (of lever)

Ik zal jullie de details besparen maar het zag er niet gezond uit (als er al iets uit kwam, was veel extreme winderigheid niet normaal ). En het voelt ook niet echt lekker (buikpijn + maagkrampen etc.)

Dus ik ga 3 dagen aan de Norrit ipv ROA hopen dat het zich herstelt anders vrees ik dat ik gewoon helemaal ermee moet kappen

Nu was mijn vraag, kent iemand dit 'probleem'
Haleloeja
pi_26754155
Oei,
Wat kut voor je. Hoop dat het snel weer betert en je gewoon verder kan.
Heb hier niet echt ervaring mee, nee.

Ik zoek regelmatig tussen wetenschappelijke publicaties naar wat er zoal verschijnt over Roa, en der is dus net weer een nieuwe publicatie verschenen waarin aangetoond wordt dat Roa bij een bepaald percentage gebruikers aanleiding geeft tot functionele veranderingen in een hersenregio die o.a. betrokken zou zijn bij het tot stand komen van depressies, en gevoelens e.d.
Wel, dat zijn eigenlijk de dingen waar ik me nog het meeste zorgen over maak i.v.m. Roa. Die droge lippen en zo, dat gaat wel over, maar deze effecten doen mij meer schrikken, temeer omdat ik van naturre al zo'n zwartkijker ben. Enfin, toch maar verder doen zeker en niet teveel aan die negatieve dingen denken...
Greetz!


American Journal of Psychiatry. 2005 May;162(5):983-91. Related Articles, Links


Functional brain imaging alterations in acne patients treated with isotretinoin.

Bremner JD, Fani N, Ashraf A, Votaw JR, Brummer ME, Cummins T, Vaccarino V, Goodman MM, Reed L, Siddiq S, Nemeroff CB.

Department of Psychiatry and Behavioral Sciences, Emory University, 1256 Briarcliff Rd., Atlanta, GA 30306. jdbremn@emory.edu.

OBJECTIVE: Although there have been case reports suggesting a relationship between treatment with the acne medication isotretinoin and the development of depression and suicide, this topic remains controversial. In order for isotretinoin to cause depression, it must have an effect on the brain; however, the effects of isotretinoin on brain functioning in acne patients have not been established. The purpose of this study was to assess the effects of isotretinoin on brain functioning in acne patients. METHOD: Brain functioning in adults was measured with [(18)F]fluorodeoxyglucose positron emission tomography before and after 4 months of treatment with isotretinoin (N=13) or an antibiotic (N=15). RESULTS: Isotretinoin but not antibiotic treatment was associated with decreased brain metabolism in the orbitofrontal cortex (-21% change versus 2% change for antibiotic), a brain area known to mediate symptoms of depression. There were no differences in the severity of depressive symptoms between the isotretinoin and antibiotic treatment groups before or after treatment. CONCLUSIONS: This study suggests that isotretinoin treatment is associated with changes in brain functioning.
quote:
Op donderdag 5 mei 2005 14:04 schreef Gelderland het volgende:
(ff opnieuw wat ge-edit) Ik ga sowiezo ff 3 dagen stoppen omdat er denk ik iets mis is met mijn maag-darm kanalen (of lever)

Ik zal jullie de details besparen maar het zag er niet gezond uit (als er al iets uit kwam, was veel extreme winderigheid niet normaal ). En het voelt ook niet echt lekker (buikpijn + maagkrampen etc.)

Dus ik ga 3 dagen aan de Norrit ipv ROA hopen dat het zich herstelt anders vrees ik dat ik gewoon helemaal ermee moet kappen

Nu was mijn vraag, kent iemand dit 'probleem'
pi_26755525
Gelderland, het verbaast me niet echt veel dat dit bij jou gebeurt en ik denk niet dat ik de enige ben.

En Belgium26, wie zegt dat die depressies niet over gaan nadat de isotretinoine uit je bloed is?
pi_26755671
Dinsdag bloed prikken, Volgende week terug naar de Dermatoloog
Ik vind zelf dat het redelijk goed uitziet en me gezicht
Ik heb voorral veel kleine puistjes op me wangen en rare zwarte (geen meeeters)
In me nek heb ik last van dikke puisten

Op me rug en me schouders ziet het ook beter uit
Ze zijn voorral uitgedroogt
Sinds een paar dagen geleden is een kleine plek op me schouder wel wat droog

Maarja altijd blijven doorgaan
pi_26756446
quote:
Op donderdag 5 mei 2005 15:51 schreef IntelliEye het volgende:
Gelderland, het verbaast me niet echt veel dat dit bij jou gebeurt en ik denk niet dat ik de enige ben.
hoebedoel je dit heb jij hier ook last van? nja, ik ben iig ff (paar dagen) gestopt met ROA en hopen dat het herstelt
Haleloeja
pi_26756868
quote:
Op donderdag 5 mei 2005 16:38 schreef Gelderland het volgende:
hoebedoel je dit heb jij hier ook last van? nja, ik ben iig ff (paar dagen) gestopt met ROA en hopen dat het herstelt
Nee, ik bedoel dat ik niet de enige ben die dit niet verbazingwekkend vindt dat jij last van je lever (of darmen) krijgt. Zoveel als jij zuipt, kan nooit goed zijn. Ik heb nog steeds geen druppel alcohol aangeraakt sinds ik 3,5 weken geleden begonnen ben.

[ Bericht 1% gewijzigd door IntelliEye op 05-05-2005 17:18:33 ]
pi_26757412
quote:
Op donderdag 5 mei 2005 16:59 schreef IntelliEye het volgende:

[..]

Nee, ik bedoel dat ik niet de enige ben die dit niet verbazingwekkend vind dat jij last van je lever (of darmen) krijgt. Zoveel als jij zuipt, kan nooit goed zijn. Ik heb nog steeds geen druppel alcohol aangeraakt sinds ik 3,5 weken geleden begonnen ben.
uuhm...

Lul aub niet zo dom, hier kan ik echt kwaad om worden. (en ik denk dat jij wel de enige bent)

Ik gebruik al 5 maanden!! ROA en nog nooit ergens (zoals dit) last van gehad (na 3x bloedprikken). En lees eens goed, ik heb geen last van mijn LEVER (dát is een probleem ALS je veel alcohol drinkt). Daarbij zuip ik HELEMAAL NIET VEEL alcohol (max. 2-3 biertjes in 2!! weken, soms ietsjes meer, maar nooit téveel) en ik heb ik al 2 weken geen biertje meer op terwijl dit 'probleem' pas sinds een paar dagen is opgetreden dus óok daar zit je mis.

Hou de volgende keer gewoon je bek en laat adviezen/commentaar over aan andere mensen, want jij bent een grote n00b zie ik al wel

en héél stoer dat jij nog geen druppel alcohol hebt gedronken....dat is nergens voor nodig want in de bijsluiter staat gewoon dat je wel alcohol mag drinken , alleen met mate, en ik zit zelfs nog onder die 'mate'
Haleloeja
pi_26757685
quote:
Op donderdag 5 mei 2005 17:25 schreef Gelderland het volgende:
Ik gebruik al 5 maanden!! ROA en nog nooit ergens (zoals dit) last van gehad (na 3x bloedprikken). En lees eens goed, ik heb geen last van mijn LEVER (dát is een probleem ALS je veel alcohol drinkt). Daarbij zuip ik HELEMAAL NIET VEEL alcohol (max. 2-3 biertjes in 2!! weken, soms ietsjes meer, maar nooit téveel) en ik heb ik al 2 weken geen biertje meer op terwijl dit 'probleem' pas sinds een paar dagen is opgetreden dus óok daar zit je mis.

Hou de volgende keer gewoon je bek en laat adviezen/commentaar over aan andere mensen, want jij bent een grote n00b zie ik al wel


Appie, ik quote jezelf wel even:
quote:
Op donderdag 5 mei 2005 14:04 schreef Gelderland het volgende:
(ff opnieuw wat ge-edit) Ik ga sowiezo ff 3 dagen stoppen omdat er denk ik iets mis is met mijn maag-darm kanalen (of lever)
En op de rest reageer ik niet, want ik kan m'n tijd wel beter gebruiken. Maar ik zou bijv. posts kunnen opzoeken waar jij toch echt beweert meer te drinken dan 2 a 3 biertjes per 2 weken. Nu geen zin in.
  donderdag 5 mei 2005 @ 18:14:10 #40
73930 Blinker
Only one Go Ahead Eagles
pi_26758363
Ik heb eerlijk gezegd nog best redelijk gedronken in de periode. (6 flesjes op zaterdagen)
Misschien niet het verstandigste wat ik ooit heb gedaan maar heb nergens last van gekregen
pi_26758869
daarom, dat bedoel ik!! dat 'probleem' (Wat het dan ook is) heeft er ook niets maar dan ook helemaal NIETS mee te maken (met alcohol)

nu weer ontopic (hopenlijk goede adviezen/posts )
Haleloeja
  donderdag 5 mei 2005 @ 18:40:57 #42
73930 Blinker
Only one Go Ahead Eagles
pi_26758896
Ben eigenlijk ook nooit depressief of down geweest.
Werd alleen maar heel erg blij met het resultaat
pi_26765087
Mannen, en vrouwen wellicht,
waar ik benieuwd naar ben is of jullie nog speciale zeep/cleanser gebruiken voor het wassen van je gezicht?

Ik gebruik zelf nog af en toe Carnier PureA, maar ik vraag me af of het goed is voor mijn huid. Ik denk dat alleen lauw water volstaat. Dat PureA helpt wel goed tegen de "Sudocrem resten"

Oja, Af en toe een biertje kan volgens mij geen kwaad, sporadisch een beetje lam ook niet denk ik. Zolang je maar niet een paar keer per week dronken bent. Uiteraard afhankelijk van de dosis...
'k zal het dinsdag ff voorleggen aan de dermatoloog.

[ Bericht 14% gewijzigd door subsense op 05-05-2005 22:45:49 ]
pi_26776094
Deze morgen naar de dokter geweest voor weer een bloedonderzoek (week 6).
Heb 1 week aan 20mg gezeten, dan 5 weken aan 30mg.
Alles is bijna weg (behalve rode vlekken), en nu begon de dokter dus van "Oh, we kunnen dus op 30mg blijven, deze dagdosis is blijkbaar sterk genoeg voor jou". Ok wat mij betreft, maar dan moeten we wel minstens 9 maanden slikken had ik uitgerekend (weeg 75kg). Mooi niet dus. Volgens mijn dokter slikt men best niet langer dan 16 weken. Op die manier zit ik dus in totaal nauwelijks aan de helft van wat ik zou moeten binnenkrijgen!!
Wat nu?? Ik wil geen "halve" kuur, om dan binnen een jaar toch weer opnieuw te moeten beginnen!!!
Kutzooi
pi_26776853
belgium26, ik snap je frustratie héél goed, maar ik zou het toch helemaal uitnememen. zelfs als je acne blijft verbeteren, hoe langer je het neemt hoe kleiner de kans dat het nog eens terugkeert. dat weet je natuurlijk allemaal, maar denk er nog maar eens aan de volgende keer dat je twijfelt.

dit is mijn tweede kuur, en ik heb de eerste kuur ook niet correct genomen, te vroeg gestopt enz. mijn huid was een paar maanden volledig ok, dan begon het weer opnieuw. ik neem nu sinds ergens in oktober 40mg/dag, en heb nu iets minder als 2 maanden te gaan. ik hoop op goede resultaten, voorlopig ziet het er al best ok uit!

dus ik zou zeggen, hou vol
  vrijdag 6 mei 2005 @ 14:07:26 #46
93619 Guitarmaistro1
Love my Gibby LP
pi_26777322
@ Gelderland:

ik denk dat Intellieye toch wel een paar punten heeft. Ik heb vaker hier gelezen dat je nogal zuipt, ( toen met carnaval ) en het beste is om ook geen druppel aan te raken. Wat dat betreft is Intellieye goed bezig. Ik heb tijdens mn kuur ook geen biertje aangeraakt. Daarnaast denk ik gewoon dat je te veel loopt te piepen. Dat van je darmkanaal heeft waarschijnlijk niks met Roa te maken. Misschien wat verkeerd gegeten. Ik heb ook wel s last van pijn in mn buik. Ga nou niet gelijk stoppen en weer andere rotzooi slikken. Loop niet te zeuren, blijf van de norrit en alcohol af en laat de Roa gewoon een keer rustig zn werk doen. Je maakt je veel te druk

Zo, dat was mijn advies

@ Belgium26

Ik heb ook maar een halve kuur, 7 maanden waarvan 3 30 mg en 3 20 mg en 1 10 mg. Ben er nog steeds vanaf. Waar ik wel een klein beetje last van heb zijn gerstekorrels. Maar dat zie je amper
pi_26797219
Kan het kwaad als je een pil neemt niet tijdens of na het eten?
  zaterdag 7 mei 2005 @ 11:47:29 #48
73930 Blinker
Only one Go Ahead Eagles
pi_26797736
Volgens mij kan het geen kwaad en maakt het ook weinig uit
  zaterdag 7 mei 2005 @ 12:57:27 #49
93619 Guitarmaistro1
Love my Gibby LP
pi_26799202
Het maakt wel wat uit, het wordt minder goed opgenomen, zorg dat je altijd wat eet als je pil neemt. Je maag maakt dan sappen aan en wordt t medicijn beter opgenomen in de bloedbaan. Maar een keertje kan niet zoveel kwaad hoor
pi_26801688
@ IntelliEye: Je neemt Roa best bij eten in, want zoals Guitarmaistro zegt, je maag produceert dan bepaalde enzymen e.d. waarbij de absorptie naar de bloedbaan vergemakkelijkt wordt. Het is trouwens best een "vette" maaltijd te nemen, omdat Roa een derivaat is van vitamine A, wat een vet-oplosbaar vitamine is. Maar gewoon eten op zich is al genoeg. Als je het op een lege maag neemt, wordt er minder dan 50% in de bloedbaan opgenomen, de rest scheidt je gewoon weer uit!!
Van je pilletje van bv 10mg krijg je dan maar 5mg of minder binnen! Inname bij voedsel is dus belangrijk!!

Absorption
Isotretinoin, when administered orally, is best absorped when taken after a high fat meal, as it has a high level of lipophilicity. In a crossover study, it was found that the peak plasma concentration more than doubled when taken after a high fat meal versus a fasted condition.
pi_26804624
Okidokie, zoiets dacht ik al inderdaad. Maar misschien als je zo'n pil op een lege maag neemt, dat het dan tot misselijkheid of erger kan leiden. Maar niet dus...

Was alleen vanochtend idd.
pi_26812066
Hmm niets gelezen in de bijsluiter over aankomen door al dat vette eten......
pi_26812478
In hoeverre helpt roa ook tegen mee-eters?
Iedere droom moet je in een potje vangen.
pi_26819554
quote:
Op zaterdag 7 mei 2005 22:44 schreef imago het volgende:
In hoeverre helpt roa ook tegen mee-eters?
Mee-eters zijn vaak de oorzaak van puistjes. De oorzaak van eenmee-eter is een verstopte porie. Het talg hoopt zich hierin op. Door je pigment wordt het dan ook vaak een zwart kopje. (kan ook wit zijn (gesloten))

ROA zorgt voor een beperking van de activiteit van de talgklieren, tevens maakt het je huid "dunner" zodat de kans op mee-eters kleiner wordt.

Antwoord is dus JA, ROA helpt tegen mee-eters.
pi_26825558
Ik begin morgen dus met m'n Roaccutane kuur, na de uitslag van m'n bloedtest.
Ik ben al nooit fan geweest van pillen slikken, en nu zijn het er nog 3 achter elkaar ook, oei oei!
Maar goed, het resultaat zal het waard zijn, hoop ik dan.

Want ik ben het spuugzat nu!
Ron Paul 2012
pi_26825813
quote:
Op zondag 8 mei 2005 15:27 schreef Supersoep het volgende:
Ik begin morgen dus met m'n Roaccutane kuur, na de uitslag van m'n bloedtest.
Ik ben al nooit fan geweest van pillen slikken, en nu zijn het er nog 3 achter elkaar ook, oei oei!
Maar goed, het resultaat zal het waard zijn, hoop ik dan.

Want ik ben het spuugzat nu!
3 achter elkaar?? Ik denk dat je gwoon met 20 mg begint. Met een beetje mazzel is dat één pil.
Maar ik wens je heel veel succes met je kuur.

Ik ben nu 1 maand bezig, ik merk dat mijn huid rustiger is, maar die ex-puistjes en bultjes van voordat ik begon zitten er nog steeds!! Ben beniewd wanneer dat weggaat...

Guitarmaistro1, hoe lang heeft dat bij jou geduurd, die rode vlekjes?
pi_26827181
Hey Subsense
Ik zit aan 6 weken nu en alles inderdaad bijna volledig gaaf, maar die rode vlekken zitten er bij mij ook nog steeds. Als ik me goed herinner van mijn eerste kuur (ongeveer 6 jaar geleden) verdwijnen die heel traag en zijn ze pas volledig weg na de kuur (als je huid weer zijn normale "dikte" krijgt)
Aan Supersoep: veel suc6!!
pi_26828417
maar veel mensen die ROA slikte hebben toch vaak een nóg beter resultaat gekregen nadat ze gestopt zijn ofsow (Dat ze toen ze slikte nog wel eens wat puisten hadden, maar toen ze stopte het pas écht verbeterde)

Want ik moet nog 1 maand slikken en ben nog niet super clean (nog steeds wel wat puisten, rode vlekken etc.)
Haleloeja
  zondag 8 mei 2005 @ 17:25:48 #59
73930 Blinker
Only one Go Ahead Eagles
pi_26828711
Nee het klopt het verbeterd daarna nog wel. Vooral rode plekken trekken weg maar het duurt allemaal wel erg lang vind ik zelf maar het werkt in iedergeval
pi_26830344
quote:
3 achter elkaar?? Ik denk dat je gwoon met 20 mg begint. Met een beetje mazzel is dat één pil.
Maar ik wens je heel veel succes met je kuur.
Ik moet beginnen met 30 mg, en ik heb pillen van elk 10 mg. Dus 3 achter elkaar.
Ron Paul 2012
pi_26830853
quote:
Op zondag 8 mei 2005 18:37 schreef Supersoep het volgende:

[..]

Ik moet beginnen met 30 mg, en ik heb pillen van elk 10 mg. Dus 3 achter elkaar.
die 3 zou ik verdelen over 1 dag. Dus na het ontbijt 1tje, na je lunch 1tje en na het avondeten 1tje ofsow.

Ik slik er ook 3 op een dag alleen dan van 20mg: 1 na ontbijt - 1 na avond eten en 1 rond 22.00 (na een bak vla ofsow)
Haleloeja
pi_26846484
Zoals subsense het omschreef heb ik ook last van milde acne. Vooral op mijn kin en hals heb ik er last van en soms nog enkele op de rest van mijn gezicht dit was wat minder en had ik zelf ook wat minder last van. Ben inmiddels 22 en heb nooit veel last gehad maar wel al lang last van m'n puistjes

Morgen moet ik contact opnemen met de dermatoloog over mijn bloedtest en dan mag ik morgen beginnen aan de roacutane. dagelijks 1 pil van 20mg/per dag en 1 pil van 10mg/per dag

Ik lees veel goede resultaten hier maar ben wel wat bang voor de bijwerkingen. De eerste periode kan het verergeren maar hoe erg is dit? Heb nu niet al te veel puistjes maar ben bang dat ik helemaal onder komt te staan in de beginperiode, wat ik weer vervelend vind voor onder andere m'n vriendin. Dus was wel benieuwd in hoeverre deze "outbreaks" zijn

En is het verstandig je gezicht nog te wassen met andere middeltjes naast de kuur. Nu heb ik een redelijk vette huid die ik regelmatig was om te "ontvetten" maar zal dat nog nodig zijn met de kuur?

Hoop op jullie reacties!! Alvast b edankt
  maandag 9 mei 2005 @ 11:46:40 #63
93619 Guitarmaistro1
Love my Gibby LP
pi_26848078
@ Subsense,

ik heb eigenlijk nooit last gehad van rooie vlekjes, een week na dat ik begonnen was met de kuur was ik eigenlijk al bijna helemaal clean. Als er dan toch een pukkeltje doorkwam, gewoon sudocrem erop en binnen 2 dagen was die ook weg.

@ Sensation2

Laat alleen de Roa zn werk doen. Was je gezicht gewoon met water. Geen extra middeltjes gebruiken, je huid wordt al door de Roa supergevoelig, niet nog s eroverheen met allerlei toestanden!
Ik heb nauwelijks last gehad van een outbreak, dus maak je niet te druk. En ik denk niet dat je vriendin er moeite mee heeft als je uitlegt dat je er op langere termijn helemaal vanaf bent. Als het goed is is ze blij voor je.
pi_26848583
Bedankt voor de reactie!

Mijn vriendin klaagt er ook niet over en kent de mogelijke gevolgen zoals een verergering in de begin weken, en zij vind juist dat ik het moet doen omdat ik er zelf zo graag vanaf wil, zij heeft er zelf geen last van zegt ze

Aan de ene kant ben ik blij als ik alle reacties hier lees, en ik er aan kan beginnen, aan de andere kant beangstigen de bijwerkingen me ook...
pi_26848808
Klotezooi, gister helemaal niet nagedacht dat ik zo'n dunne huid had. Ik had een puistje die uitgeknepen kon worden (al lang niet meer gedaan). Dus ik druk aan beide zijkanten om het puistje uit te knijpen en ineens 'schaaft' zo mijn huid aan beide kanten van het puistje weg !! OOPSSS..... Gelijk sudocreme erop gesmeerd, maar je ziet dus nu 2 rode vlekken en daartussen in 1 hééél mini puistje Dus je moet écht niet gaan knijpen, maar ik was het ook helemaal vergeten, want nu is het 10x erger en dat blijft de komende dagen wel zo

@Sensation2: ik had ook geen échte verergering. Ik had alleen heel lang geen verbetering . Alleen merkte ik de 2e dag dat het héél erg was, maar de 3e/4e dag was dat alweer wat minder en zat ik weer op mijn normale niveau (was ook erg dus). Maargoed, het verschilt per persoon. De ene ziet na een paar weken geen puisten meer en ik kreeg pas na 3-4 maanden wat verbetering te zien en ben nu nog 5 maanden nog niet helemaal clean (wel hééééél erg verbeterd, maar toch nog wel es paar mini puistjes).
En maak je ook niet druk om de bijwerkingen, ik heb daar (klop klop) nog niet écht last van gehad....en je kan altijd stoppen als het te erg word voor je gevoel
Haleloeja
pi_26849172
quote:
Op maandag 9 mei 2005 12:07 schreef Sensation2 het volgende:
Bedankt voor de reactie!

Mijn vriendin klaagt er ook niet over en kent de mogelijke gevolgen zoals een verergering in de begin weken, en zij vind juist dat ik het moet doen omdat ik er zelf zo graag vanaf wil, zij heeft er zelf geen last van zegt ze

Aan de ene kant ben ik blij als ik alle reacties hier lees, en ik er aan kan beginnen, aan de andere kant beangstigen de bijwerkingen me ook...
Ja dat zegt die van mij ook altijd maar ik weet wel beter , wat noem jij milde acne dan? Ik heb het zelf niet zo erg meestal 1-3 puistjes en nog wat rode vlekjes, af en toe dan weer vet erg. Heb nu bijna 2 week geen melk/whey gehad en je ziet er nu al helemaal niet veel van, alleen 1 bult op me voorhoofd maar dat is altijd zo weg. Verder let ik er nog op dat ik niet met me handen in me gezicht ga leunen op school bij een saai college en zorg ik voor een schone kussensloop elke paar dagen.
pi_26849603
Ja, tuurlijk is het mooier zonder en dat vind zij ook maar zij ergert zich er niet aan, daar zit een verschil tussen he. Zo erg heb ik het ook weer niet er zijn perioden dat alles helemaal weg is maar binnen een paar dagen kunnen er zo weer een paar doorkomen

Morgen ga ik starten en zal ik via hier proberen mijn resultaten op de hoogte te houden.
pi_26849762
Owja je hebt het ongeveer net zo als ik dan denk ik, ja ze ergert zich er ook niet aan, maar ze is vast wel blij als het weg is. Maar goed ik ben ook 19, na deze zomer weet ik zeker dat alles weg is, ik vind het zelf dan ook niet nodig om Roa te gaan nemen ofzo.
Maar goed als je morgen als start dan wens ik je succes
pi_26851002
Zoooooooo doodmoe dat ik ben, zijn er nog mensen die héél de dag zouden kunnen slapen? Kan mijn ogen met moeite openhouden. En mijn spieren doen zo'n vreemde pijn, 't lijkt eerder op tintelingen (vooral in mijn benen dan), of zoals wanneer je spieren helemaal verzuurd zijn na het sporten. Pfff.. heb er al genoeg van.
  maandag 9 mei 2005 @ 13:39:06 #70
73930 Blinker
Only one Go Ahead Eagles
pi_26851138
Nooit last van gehad
pi_26852646
quote:
Op maandag 9 mei 2005 13:34 schreef Belgium26 het volgende:
Zoooooooo doodmoe dat ik ben, zijn er nog mensen die héél de dag zouden kunnen slapen? Kan mijn ogen met moeite openhouden. En mijn spieren doen zo'n vreemde pijn, 't lijkt eerder op tintelingen (vooral in mijn benen dan), of zoals wanneer je spieren helemaal verzuurd zijn na het sporten. Pfff.. heb er al genoeg van.
ik ben ook vrij moe, en heb na sporten ook vééél spierpijn, als doe ik nog niet veel, dan al. Ik kan niet de hele dag slapen maar wel erg veel. Ik kan zo 11-12 uur slapen, dan wakker worden en dan nóg super moe zijn (dus dat ik door wil slapen).

Morgen moet wél vroeg op, want moet ik naar de dermatoloog (waarom weet ik niet, maargoed, gewoon routine-afspraak ofsow )
Haleloeja
pi_26863759
te veel slapen word je ook moe van, probeer je aan ongeveer 8 uur slaap te houden
  maandag 9 mei 2005 @ 22:11:13 #73
93619 Guitarmaistro1
Love my Gibby LP
pi_26867040
@ Sensation 2:

Laat je niet bang maken voor de bijwerkingen. De meeste bijwerkingen vallen echt reuze mee. Ik had er amper last van. Misschien zit je je druk te maken om niks.

Ik heb trouwens nooit erge last gehad van spierpijn, terwijl ik toch intensief aan bodybuilding doe. Ik had gewoon spierpijn als normaal.... Wel een beetje last van de onderrug af en toe
pi_26867756
quote:
Op maandag 9 mei 2005 12:17 schreef Gelderland het volgende:
Klotezooi, gister helemaal niet nagedacht dat ik zo'n dunne huid had. Ik had een puistje die uitgeknepen kon worden (al lang niet meer gedaan). Dus ik druk aan beide zijkanten om het puistje uit te knijpen en ineens 'schaaft' zo mijn huid aan beide kanten van het puistje weg !! OOPSSS.....
Haha, dit had ik een paar dagen geleden ook!

Wat wel goed werkt is met een injectie naald (schoon met vlammetje) een klein gaatje prikken en dan met een comodonen drukker (hoe schrijf je dat?!) zachtjes drukken. Paar keer al 100 % succes gehad met deze methode...
pi_26869780
Ik ga over een week naar de dermatoloog, en hij zal me waarschijnlijk ook aan de Roacuttane helpen. Hier ben ik zelf erg blij mee, ik heb geen overmatige acne, maar ik ben nu 18 en loop al 5 jaar rond met puistjes, bultjes, rode vlekjes en dan zo zn ups en downs je kent het wel mn talgproductie is gewoon niet stabiel ofzo.. Vanzelfsprekend al van alles geprobeerd, maar ik ben er van overtuigd (mede door mn huisarts) dat dit toch echt de oplossing moet zijn. Zeker als je dan ook nog al die tevreden reacties hoort.

Allemaal leuk en aardig dus, ik zie het wel zitten om een gavere huid te krijgen. Maar nu het volgende: Bijwerkingen? Ik ga in juli een maandje vakantie vieren aan de costa (=zon, en veel drank en natuurlijk nog veel meer maar deze 2 zijn relevant denk ik ) Ook ben ik graag in een goede bui als ik op vakantie ben! Ben ik straks abnormaal verbrand, depressief en loop ik een leverziekte op??
pi_26873459
ik zou wachten tot na de vakantie. Zeker omdat je met ROA eigenlijk niet in de zon mag én niet veel alcohol (zeker niet elke dag) mag drinken. Dat zou je vakantie dus best wel verpesten.

Dit is ook de rede waarin IK over een maandje (totaal 6 maanden geslikt) stop, om nog een maand 'rust' te hebben voordat ik op vakantie ga naar de costa
Haleloeja
pi_26878986
mm oke dus jij gaat even een perdiode stoppen.. Heeft dat nog gevolgen voor je verdere kuur? (je huid wordt weer slechter bv )
pi_26885366
nja, hangt per persoon af, maar het spul blijft ongeveer 2 maanden doorwerken.....dáárbij zit ik in de zon in de vakantie en dat helpt ook altijd redelijk goed tegen acne dusja

ik ga dus vanaf deze week/volgende week afbouwen. Dus 1-2 weken 40 mg en dan 1-2 weken 20 mb en dan stoppen

Héél misschien doe ik volgende week 1 week 80 MG, dan 1 week 60 MG dan 1 week 40 MG en dan 1 week 20 MG, maar ik weet niet of die 80 MG 'nut' heeft voor 1 weekje (dus elke dag 20 MG extra) voor het totale resultaat, iemand advies/tips of ik dat wél of niet zou doen (1 weekje 80 ipv 60)
Haleloeja
pi_26890036
Ik denk niet echt dat dat veel zin heeft, je vergroot waarschijnlijk enkel de kans om last te krijgen van dosis-afhankelijke bijwerkingen.
Wat relevant is over je gehele kuur, is de totale ingenomen dosis, en met 1 week 80mg/dag ipv 60mg/dag in te nemen verhoog je je totaal dus met 140mg. Op een totale dosis van 7000mg of zo is dat dus niet echt beduidend he...
Morgen uitslagen bloedtest (week 7).... altijd weer zo'n stress-moment.... wat als ik moet stoppen??? Naja, we zien morgen wel he!
quote:
Op dinsdag 10 mei 2005 15:55 schreef Gelderland het volgende:
nja, hangt per persoon af, maar het spul blijft ongeveer 2 maanden doorwerken.....dáárbij zit ik in de zon in de vakantie en dat helpt ook altijd redelijk goed tegen acne dusja

ik ga dus vanaf deze week/volgende week afbouwen. Dus 1-2 weken 40 mg en dan 1-2 weken 20 mb en dan stoppen

Héél misschien doe ik volgende week 1 week 80 MG, dan 1 week 60 MG dan 1 week 40 MG en dan 1 week 20 MG, maar ik weet niet of die 80 MG 'nut' heeft voor 1 weekje (dus elke dag 20 MG extra) voor het totale resultaat, iemand advies/tips of ik dat wél of niet zou doen (1 weekje 80 ipv 60)
pi_26890775
@Belgium, In al die berichten heb ik nog niet eerder gehoord dat iemand moet stoppen doordat de bloedtest niet goed is. Maak je geen zorgen.

Vandaag bij de Derm geweest, dosis verhoogt naar 40Mg ben benieuwd of ik nu wel last krijg van bijwerkingen. Tevens gevraagd hoe het zit met zon + ROA. Ik ga volgende week naar Griekenland.

Zijn letterlijke woorden waren "Iemand heeft of wel of géén last van de zon tijdens een ROA kuur" Ik denk zelf dat dit iets genuanceerder ligt...
Maar feit is wel dat ik al een paar dagen in de volle zin heb gezeten. Mijn vriending verbrand, ik totaal niet. Ik denk dat het heel afhankelijk is van je huidtype. Uiteraard moet je wel extra opletten.

Oja, en ik ben vergeten om te vragen wat nou de waarheid is van Alcohol en ROA. Ik zal binnenkort ook met vrienden een weekend weggaan en daar zal het bier ook rijkelijk vloeien....
pi_26892017
Vandaag uitslag bloedtest gehad en ik mag beginnen dus ik heb besloten vanaf morgen te beginnen, ben er wel wat gespannen voor, zal het echt helpen en hoe erg gaan de bijwerkingen zijn...

Had ook nog enkele vragen:

- Als eerste ben ik een redelijk fanatiek voetballer, momenteel ligt dit wel stil maar vanaf eind juliemoet ik toch weer aan de bak en ik hoop dat dit toch normaal kan met de medicijnen.

- Ik moet 30mg/ per dag gaan slikken en vroeg mij af of het verstandig is s'ochtend 10 of 20 te nemen, of s'avonds 10 of 20 te nemen?
pi_26892223
quote:
Op dinsdag 10 mei 2005 19:53 schreef Sensation2 het volgende:
Vandaag uitslag bloedtest gehad en ik mag beginnen dus ik heb besloten vanaf morgen te beginnen, ben er wel wat gespannen voor, zal het echt helpen en hoe erg gaan de bijwerkingen zijn...

Had ook nog enkele vragen:

- Als eerste ben ik een redelijk fanatiek voetballer, momenteel ligt dit wel stil maar vanaf eind juliemoet ik toch weer aan de bak en ik hoop dat dit toch normaal kan met de medicijnen.

- Ik moet 30mg/ per dag gaan slikken en vroeg mij af of het verstandig is s'ochtend 10 of 20 te nemen, of s'avonds 10 of 20 te nemen?
Maak je niet druk om die bijwerkingen, je kan stoppen wanneer je wilt én je slikt een relatief lage dosis (waardoor de kans op bijwerkingen écht klein is)

En nogmaals, per persoon is het anders, dus jij kan nergens last van hebben, terwijl iemand anders er super veel last van heeft. Voetballen kan je gewoon blijven doen, maar wat ik zeg, sommige krijgen spierpijn (waaronder ik) en dat is opzich wel lastig.

En of je eerst 10 en daarna 20 kan slikken weet ik niet. Ik denk dat je het beste na de grote maaltijd de 20 MG kan nemen (word het nóg beter opgenomen) maar ik denk dat het nietzoveel uitmaakt
Haleloeja
pi_26892609
Hmz, kan je niet gewoon de volle 30 mg nemen na de grote maaltijd? Of is dat dan weer teveel achter elkaar?
Ron Paul 2012
pi_26892957
Ja dat weet ik dus niet, dat heeft de dermatologe ook niet verteld. Jij bent toch ook net begonnen supersoep? Merk je er nu al wat van en hoeveel en wanneer neem jij het in?
pi_26894996
quote:
Op dinsdag 10 mei 2005 20:11 schreef Supersoep het volgende:
Hmz, kan je niet gewoon de volle 30 mg nemen na de grote maaltijd? Of is dat dan weer teveel achter elkaar?
ik denk niet téveel achter elkaar, maar het is toch beter om het over 24 uur te verdelen, maar dat boeid dus niet zoveel als de derma er niets over gezegt heeft
Haleloeja
pi_26907484
We zijn van start!!!

De eerste 10 mg zit in mijn lichaam nu als het goed is haha, bij de avondmaaltijd zal ik de andere 20 mg gebruiken. Ben benieuwd!!!! Kzal regelmatig laten horen hoe de resultaten zijn

Kwil wel zeggen dat dit forum erg nuttig is, vind het makkelijk en prettig dat ervaringen en ideeen worden gedeeld!
pi_26907530
Ow ja nog wat...

Een vraagje aan alle mannen.. Ik heb paar keer gelezen dat je huid erg dun en als je puistjes uitknijpt je je huid kan beschadigen.... Mijn puistjes uitknijpen was ik niet van plan maar ik moet toch zeker me om de dag scheren, doe dit elektrisch? Zorgt dit niet voor huid irritaties? Zijn daar ervaringen mee....
pi_26908066
Vandaag resultaten bloed gekregen en alles was nog ok! Nu over van 30mg/dag naar 40 mg/dag. Subsense, ik loop dus een beetje parallel met jou, temeer omdat ik volgende week naar zuid-frankrijk ga, en de eerste week van juni naar Griekenland. Ben tweetal weken geleden in Italië geweest en niet echt last gehad van de zon: huid beetje roder als normaal, maar niet verbrand of zo.
Ivm alcohol is het zo dat dat van persoon tot persoon afhangt he. Het kan zijn dat je lever zowel de Roa als alcohol perfect aankan, en alles dus ok blijft. Het kan echter ook zijn dat je lever op die manier te zwaar belast wordt en dat bij een volgende bloedtest dat dan ook zal blijken. Ik zou dit risico liever niet nemen, want als ik dan te horen zou krijgen dat ik moet stoppen of zo, zou ik het me waarschijnlijk zooo beklagen dat ik alcohol gedronken heb.
@ Sensation2: Ik zwem vaak, en merk inderdaad wel dat mijn spieren sneller "moe" worden en pijn beginnnen te doen. heb ook last van rugpijn. Ik ga echter gewoon blijven doorzwemmen, desnoods aan een lager tempo, want volledig stoppen maakt het dan achteraf des te moeilijker.
Wat die doses betreft, klopt het wat gelderland zegt: best spreiden (zodat over de hele dag je een ongeveer constante Roaccutane-spiegel in je bloed hebt; is effectiever dan gedurende 12 uur een grote piek en dan niets meer), en best de grootste dosis (bij jou 20mg) bij de grootste maaltijd innemen, omdat bij een grote maaltijd de absorptie beter gebeurt.
Scheren gaat bij mij juist beter sinds ik Roa neem! Ik scheer altijd nat (dus met mesjes en schuim) en had vroeger een hele harde baard, terwijl die nu juist lekker zacht is.
Wat dat uitknijpen betreft, raad ik iedereen aan: BLIJF ERAF!! Je houdt er inderdaad langer rode vlekken en littekens aan over, en trouwens ook als ze eruit zien alsof ze uitgeknepen "moeten" worden, laat ze zitten want ze zijn na maximaal 2-3 dagen al verdwenen (tenminste als je al een aantal weken bezig bent).
Bye bye!!
pi_26920991
quote:
Ja dat weet ik dus niet, dat heeft de dermatologe ook niet verteld. Jij bent toch ook net begonnen supersoep? Merk je er nu al wat van en hoeveel en wanneer neem jij het in?
Test resultaten waren vandaag pas binnen. Net 5 minuten geleden de eerste 3 pillen ingenomen.
Ik zit me alleen flink te irriteren aan m'n moeder die het nodig vind om heel de wereld maar te informeren dat ik Roaccutane neem. Ze snapt ook niet waarom ik het doe, maar okay, sommige mensen zijn gewoon zo naief.
Ron Paul 2012
pi_26921084
quote:
Op woensdag 11 mei 2005 11:14 schreef Sensation2 het volgende:
Ow ja nog wat...

Een vraagje aan alle mannen.. Ik heb paar keer gelezen dat je huid erg dun en als je puistjes uitknijpt je je huid kan beschadigen.... Mijn puistjes uitknijpen was ik niet van plan maar ik moet toch zeker me om de dag scheren, doe dit elektrisch? Zorgt dit niet voor huid irritaties? Zijn daar ervaringen mee....
ik scheer niet electrisch, maar dat deed ik nooit met acne, omdat acne ook kan verergeren. Omdat bacterïen etc. erin blijven zitten en je daarmee de volgende keer wéér over je huid heen gaat. Netzoals je kussensloop. Ook aan te raden om regelmatig te vervangen (al helpt dat toch niet met acne wat wij hebben, anders zouden we geen ROA slikken)

Maar met mesjes (schuim/water) gaat het bij mij goed hoor, geen probleem iig met de dunne huid, helemaal niet...(je drukt het mesje ook niet in de huid hé, je scheert over de huid)..
Scheren gaat eindelijk een keertje snel, vroeger was ik onderhand 10. min tegen omdat ik langs alle puistjes heen moest scheren en dus niet écht lekker door kon scheren, nu is dat helemaal toppie en ben ik binnen een paar minuten klaar omdat ik op bijna niets meer hoef te letten (alleen dat ik mijn neus niet snijdt)
Haleloeja
pi_26921371
Ja ik scheer elektrisch omdat ik niet zo heel handig ben Heb ook nog tijdje aan gedacht dat het daar aan lag, omdat ik zelf ook vaak veel puistjes op mijn kin heb, dit was vooral nadat ik begon met mijn antibiotica kuur

Heb 5 maanden aan de tetracycline gezeten, dat spul leek geweldig. Ik begon eind november met 2 weken 4 capsules vervolgt door 2 weken 2 capsules. Rond nieuwjaar waren mijn puistjes helemaal weg, maar toen vond de arts het verstandig over te stappen op 1 capsule per dag, wat niet het effect gaf, ze kwamen terug en vooral rond m'n kin, op de rest van mijn gezicht bijna niets. Toen heb ik nog een maandje met 2 per dag gedaan maar het hielp al niet meer.

Nu ben ik 2 weken van dat spul af, meteen dermatoloog gebeld kon ik anderhalve week later terecht. Het rare is dat ik na afloop van die kuur minder puisten heb rond mijn kin maar weer meer op m'n voorhoofd en slapen. Interessant he? haha nu kennen jullie mijn verhaal ook weer .

Wat ik wel irri vind is dat m'n huid nogal vettig is op mijn gezicht, en dit nu nog steeds is omdat ik net begin met de Roa, maarja ik wil wel die vettigheid er wat af hebben want dat blinkt als een gek....... Iemand een oplossing?
pi_26927287
quote:
Op woensdag 11 mei 2005 18:31 schreef Sensation2 het volgende:

Wat ik wel irri vind is dat m'n huid nogal vettig is op mijn gezicht, en dit nu nog steeds is omdat ik net begin met de Roa, maarja ik wil wel die vettigheid er wat af hebben want dat blinkt als een gek....... Iemand een oplossing?
Heb geduld, ga nu niet met creme's je gezicht te lijf. Laat de ROA zijn werk doen.
Je huid zal binnenkort een stuk minder vettig zijn. Bij mij ging dat ook heel snel.
Sudocrem echter is een zinkhoudende creme, helpt je huid te herstellen. Maar helpt je niet van je vette huid af vermoed ik.
pi_26929955
Dat sudocrem is wel goed spul, het helpt niet alleen je rode huid te herstellen maar volgens mij gaan je puistjes zelf dr ook sneller weg van.

Volgens mij krijg je van nat scheren juist sneller puistjes dan elektrisch, moet je je scheerapparaat natuurlijk wel goed schoonmaken. Nat scheren is gladder maar wel harder voor je huid, ten minste ik krijg wel puistjes van nat scheren, elektrisch is voor mij beter. Maar ja je moet natuurlijk zorgen dat je geen bacterien over je gezicht verspreid. Dus niet te veel met je handen in je gezicht en wat gelderland al zegt, wat vaker een schone kussensloop erop.
pi_26940922
hier een update over mn situatie:

het is officieel, ik ben depri. ik neem roaccutane al sinds oktober en moest normaal gezien tot eind juni slikken. ik ben gisteren gestopt. ik kon niet meer tegen de mood swings en altijd moe zijn. mn vriendin ook niet, ze heeft het uitgemaakt. nu zit ik in de diepste put van mn leven. ik zeg niet dat het allemaal de schuld is van die pil, maar ik stop er toch mee. ik heb er genoeg van gehad, en hopelijk komt mn acne niet meer terug. nu zit ik nog met een erg droge huid en rode vlekken, die hopelijk binnekort weg gaan zijn.

daarom heb ik een vraag: ik lees dat sudocreme goed is tegen rode vlekken. maar wat soort vlekken? oude pukkels? ik heb vooral droge rode plekken en eczeem en ik zoek daar iets tegen. voor de rest ga ik mn lichaam terug op normale pad laten komen!
pi_26941771
succes ermee...maar dan heb je het toch best lang geslikt 7 maanden? (hoeveel MG)...

tja, het verschilt per persoon sommige kunnen er depri van worden andere niet. Sommige hebben hééél erg last van supermoe en andere weer heel erg last van rode ogen en sommige (zoals ik) bijna nergens ergenstig last van (alleen redelijk moe, wat droge lippen maar daar heb ik wat tegen en spierpijn) (*klop* *klop* )
Haleloeja
pi_26941817
-edit-

[ Bericht 98% gewijzigd door Gelderland op 12-05-2005 13:53:34 ]
Haleloeja
pi_26941940
ik nam 40mg/dag vanaf het begin. ik weeg 80 kilo en moest dus tot ergens in juni slikken.

heeft iemand concrete info over die sudocreme? ik kan het precies niet gemakkelijk op internet vinden. alleen dat het voor baby's en luieruitslag is :-)
maar waar het precies voor dient?
pi_26943269
Daar dient het ook voor, ik draag regelmatig een luier op mijn kop om het gebruik van Sudocrem te rechtvaardigen....
Het is goed spul wat je zonder problemen (met mate) kan gebruiken. Zoals Guitearmaistro1 al zei; "Een heel dun laagje is al voldoende" Haal eens een potje bij het kruidvat (etos, e.d.) rond de 5 euro en kijk het eens aan.

Wel klote dat je je zo kut voelt! Maar probeer naar de toekomst te kijken en overtuig jezelf ervan dat het vanaf nu alleen maar beter gaat worden. Ik ben zelf "Mister Positivo"
Ik verwacht niet dat ik last ga krijgen van Moodswings. Die heb ik al gehad toen mijn bek onder de rotzooi zat. Dat maakte mij pas echt verdrietig! Nu zie ik dat het heel erg goed gaat (4 weken) en krijg ook complimenten dat het er goed uitziet.

Ben net een paar dagen over op de 40MG en mijn lippen zijn ERG droog. Constant een laag Blistex werkt wel erg goed. Nu hopen dat de verbetering doorzet en blijft.

Maar als het zo gaat ga ik niet de kuur afmaken denk ik. Ik weet dat het beter is, maar als ik naar het resultaat van Guitarmaistro kijk.....
pi_26943445
Zoek eens op Sudocrem en niet op Sudocreme. ik denk dat je dan veel meer hits krijgt......
Voorbeeldje:

http://www.allergiewinkel.nl/index.html?lang=nl&target=d36.html

Ps. ik weet niet of links mogen......
pi_26945979
Ik slik nu iets meer dan 4 weken en heb al een week geen nieuwe puistjes gehad. Slik nu sinds een week 40mg. Ik heb alleen last van droge huid en droge lippen. Verder heb ik nu keelpijn en dat lijkt wel minder snel over te gaan dan normaal.

Maar goed, de roaccutane werkt nu en hopelijk heb ik nooit meer last van puistjes. Mijn dermatoloog wil m'n dosis dus verhogen naar meer dan 40mg, maar ik zie dat helemaal niet zitten. Als ik na iets minder dan 4 weken al van de puistjes af ben (en gemiddeld 25mg per dag heb geslikt in die 4 weken) dan is 4 maanden op 40mg toch ruim voldoende? Dus dat betekend dat ik nu nog 3 maanden 40mg slik (16 weken in totaal geslikt).
pi_26948042
quote:
Op donderdag 12 mei 2005 14:59 schreef IntelliEye het volgende:
Ik slik nu iets meer dan 4 weken en heb al een week geen nieuwe puistjes gehad. Slik nu sinds een week 40mg. Ik heb alleen last van droge huid en droge lippen. Verder heb ik nu keelpijn en dat lijkt wel minder snel over te gaan dan normaal.

Maar goed, de roaccutane werkt nu en hopelijk heb ik nooit meer last van puistjes. Mijn dermatoloog wil m'n dosis dus verhogen naar meer dan 40mg, maar ik zie dat helemaal niet zitten. Als ik na iets minder dan 4 weken al van de puistjes af ben (en gemiddeld 25mg per dag heb geslikt in die 4 weken) dan is 4 maanden op 40mg toch ruim voldoende? Dus dat betekend dat ik nu nog 3 maanden 40mg slik (16 weken in totaal geslikt).
Klopt, maar als je vrij erstige acne hebt (gehad) neem ik aan dat je dat niet terug wilt, en hoe meer je p/d slikt, hoe minder kans je hebt dat het na je kuur terug komt
Haleloeja
pi_26950105
Dag 2 is ingegaan. Zometeen mijn 20mg naar binnen werken bij mijn eten

Merk wel een pijnlijke pukkel op m'n kin voelt ook wel groot aan maar je ziet er alleen een klein rood plekje van. Op deze plaats van mijn kin heb ik er normaal nooit staan zou kunnen zijn van de ROA? of toeval haha. Ook lijken ze wat duidelijker zichtbaar maar dat kan ik me ook inbeelden

Voor de rest heb ik erg droge handen en polsen waar ik normaal nogal zweet daar. Huid is nog niet echt droog maar na het douchen vanmorgen zitten er wel veel witte schilfers op mijn puistjes zelf die er al zaten vooral op m''n kin toch wel opvallend

KBen wel blij dat ik veel lees dat er al veel mensen zijn met goede resultaten na 4 weken Hopen dat het bij mij ook zo zal zijn!!
  donderdag 12 mei 2005 @ 17:56:44 #103
93619 Guitarmaistro1
Love my Gibby LP
pi_26951478
@ Subsense,

mijn resultaat is nu nog goed, maar ik heb maar de helft van die 120 mg per kg lichaamsgewicht, de aanbevolen dosis dus, binnengekregen. Bij sommigen is het voldoende, bij andere niet. Voor mij is het ff afwachten, en anders ga ik gewoon opnieuw beginnen. Merk toch niks van bijwerkingen.

@ Soeperbelgian,

Vervelend dat je je zo rot voelt, maar ik zou toch de kuur afmaken, je hoeft nog maar heel even! Waarschijnlijk heb je nu ook al genoeg maargoed... En lekkere vriendin zeg, dat ze het uitmaakt omdat jij je klote voelt door een medicijn ( en misschien andere oorzaken )
Sudocrem gewoon kopen, kost maar een paar euro en je rooie vlekjes verdwijnen snel.
pi_26952600
quote:
Op donderdag 12 mei 2005 17:56 schreef Guitarmaistro1 het volgende:
@ Soeperbelgian,

Vervelend dat je je zo rot voelt, maar ik zou toch de kuur afmaken, je hoeft nog maar heel even! Waarschijnlijk heb je nu ook al genoeg maargoed... En lekkere vriendin zeg, dat ze het uitmaakt omdat jij je klote voelt door een medicijn ( en misschien andere oorzaken )
Uuhm, Guitarmaistro1, depressief is niet dat je je alleen klote voelt.
Je moet (wat ook in de bijsluiter staat) direct stoppen als je merkt dat je depri bent of aan het worden bent. Depressief zijn is een (soort) 'ziekte' en moet je erg mee oppassen. Daarom moet je gewoon stoppen, je geest/lichaam weer op het normale niveau zien te krijgen en dan afwachten of je acne wegblijft. Komt het terug kan je ALTIJD nog (als je je goed voelt) een kuur nemen
Haleloeja
pi_26957434
hmm, ik neem aan dat jullie dus afraden om met roa te beginnen als je in juli voor 2 weekjes op vakantie gaat naar een zonovergoten land ? Persoonlijk wil ik er asap mee beginnen.. anders wordt het pas september en ik heb geen zin om misschien depri te worden als ik aan het afstuderen ben.. thx voor iedereen die hier trouwens berichtjes post. Jullie zijn een enorme steun!
pi_26960475
Remcoo,

Toffe post, leuk om te horen dat je steun vindt hier!
Ik zelf ben wel begonnen in het voorjaar, ben daar tot nu toe niet ontevreden mee. Afhankelijk van je huidtype kan je best in de zon. Uiteraard met de juiste bescherming. Doe de factor die je normaal gebruikt X 2 en dan zit je wel aardig goed. Ga niet een hele dag liggen bakken dat is nooit goed!!
Alcohol is ook een factor die je in de gaten moet houden op vakantie, maar daar heb je waarschijnlijk ook al van alles over gelezen...

Succes!!
pi_26965795
En ik heb weer een 'probleem'; ik kan met voetbal a.s zondag (ochtend) kampioen worden.

Iedereen moest gister 17.50 inleggen en daarvoor is allemaal maar BIER (omdat iedereen dat drink) gekocht.....en ik mag niet meer dan 5 biertjes drinken ivm ROA gaat écht moeilijk worden om daar onder uit te komen, behalve GEEN kampioen worden, maar aangezien de kans daarop vrij klein is (we moeten tegen de ena-laatste) ben ik mezelf nu al aan het afvragen hoe ik het ga doen zondag als we met z'n allen in de kantine zitten met meters bier
Haleloeja
pi_26967168
quote:
Op vrijdag 13 mei 2005 08:21 schreef Gelderland het volgende:
En ik heb weer een 'probleem'; ik kan met voetbal a.s zondag (ochtend) kampioen worden.

Iedereen moest gister 17.50 inleggen en daarvoor is allemaal maar BIER (omdat iedereen dat drink) gekocht.....en ik mag niet meer dan 5 biertjes drinken ivm ROA gaat écht moeilijk worden om daar onder uit te komen, behalve GEEN kampioen worden, maar aangezien de kans daarop vrij klein is (we moeten tegen de ena-laatste) ben ik mezelf nu al aan het afvragen hoe ik het ga doen zondag als we met z'n allen in de kantine zitten met meters bier
das toch niet zo'n probleem zeg. Je bent niet verplicht om bier te drinken, aan 3 biertjes heb je wel genoeg drinken voor een avond lijkt me. En als ze er naar vragen dan vertel je ze de waarheid: je bent aan de medicijnen en moet opletten met alcohol.

Ik heb nu 2 weken een vervanging voor Roa geprobeerd, een creme met de zelfde werkzame stof.
Maar omdat ik zo'n branderige huis kreeg ben ik er wel weer mee gestopt. Het zag er uit en het voelde aan alsof ik brandwonden had en zelfs mijn kalmerende dagcreme liet mijn gezicht aanvoelen alsof het in brand stond. En de puisjtjes zijn niets verminderd!
Mijn mondhoeken liggen nog steeds open en ik kan niet normaal een grote hap van iets nemen.

Ik ga de 24e langs een dermatoloog en dan ga ik vragen of ik na de zomervakantie ook aan de Roa mag beginnen want ik ben het echt zooo zat
pi_26967419
De 3e dag nu.
Voor mijn gevoel is m'n huid wat gladder maar voor de rest zie ik nog niks speciaals, verwacht ik ook nog niet. Nog geen bijwerkingen ook, tenzij ik het feit dat ik vanochtend wel heel erg moe was toen ik wakker werd meereken.
Ron Paul 2012
pi_26969043
He Supersoep,

Dan lopen wij precies gelijk, ik ben ook mijn 3e dag ingegaan, hoeveel slikte jij ook alweer? Iedereen sprak van droge lippen maar daar heb ik weinig last van eigenlijk... Wel van droge mondhoeken, rond mijn mondhoeken zit het vol met witte schilfers, net even wat nivea creme opgesmeerd dat verzacht toch wel.

verder merk ik nog weinig uitdroging van de rest van mijn gezicht, en het aantal puistjes is nog steeds hetzelfde, of ietsje meer, maarja dat gaat altijd up en down dat proces dus dat hoeft niet aan de Roa te liggen
pi_26971595
Die schilfertjes ben ik toch al gewend, ik heb aan de Benzoyl Peroxide gezeten en veel erger lijkt het niet te worden door de Roaccutane. Met wat creme is het zo weg.
Ik slik 30 mg per dag.
Ron Paul 2012
pi_27002077
quote:
Op vrijdag 13 mei 2005 08:21 schreef Gelderland het volgende:
En ik heb weer een 'probleem'; ik kan met voetbal a.s zondag (ochtend) kampioen worden.

Iedereen moest gister 17.50 inleggen en daarvoor is allemaal maar BIER (omdat iedereen dat drink) gekocht.....en ik mag niet meer dan 5 biertjes drinken ivm ROA gaat écht moeilijk worden om daar onder uit te komen, behalve GEEN kampioen worden, maar aangezien de kans daarop vrij klein is (we moeten tegen de ena-laatste) ben ik mezelf nu al aan het afvragen hoe ik het ga doen zondag als we met z'n allen in de kantine zitten met meters bier
als je voor 1x 10 pinten drinkt is dat heus niet erg hoor. Ok, je moet 'opletten' met alcohol, maar als je 1 dag in de week weggaat, en dan 10 pinten drinkt is dat heus niet zo erg hoor Kzou zeggen, geniet maar van je titelfeest hoor, en die pinten horen daarbij hé
MILAN CL WINNER 2002-2003 !!
pi_27004755
Ik heb weer gigantische last van een droge vagina. Zitten allemaal velletjes op enzo :S Iemand nog enig idee wat ik hier aan kan doen?
pi_27010635
Ik heb niet zo'n verstand van vagina's, heb er zelf geen.
Maar kan je niet een beetje zwitsal baby olie gebruiken?
Wij gebruiken dat wel eens in ons "liefdesspel" Het roept bij mijn vriendin geen irritaties op.
Maar ik heb geen idee of dat wel goed is voor de zuurgraad e.d van je vagina.
Er zijn toch wel "standaard" middeltjes hier tegen zou je denken...
Anders is misschien "sensilube" een oplossing, dat is glijmiddel op basis van water meen ik en uiteraard kan je dat zonder problemen gebruiken, informeer eens bij een gynaecoloog..
pi_27027842
Hier even mijn roaccutane verhaal.
Nadat ik op mijn 18e gestopt was met de pil kreeg ik in ene ontzettende last van mijn huid. Ik kreeg vervelende bulten onder mijn huid die zeer deden en uiteindelijke lelijke acne werd.
Nadat ik verschillende middelen had gebruikt die je huid alleen maar uitdrogen en een anti biotica depper van de dokter ben ik via de dokter aan de roaccutane gegaan.
Allereerst werd mijn bloed gecheckt op de werking van mijn nieren en lever (deze kan aangetast worden door de roaccutane) en mijn cholestrol. Na de bloedtest heb ik die nog een aantal malen moeten herhalen om alles in de gaten te houden.
Met mijn gewicht van 60 kilo kreeg ik in eerste instantie een dosis van 30 mg per dag. Dit werkte na 3 maanden nog niet dus werd dit opgehoogd tot 40 mg. Ik kreeg last van een droge huid op de benen en mijn lippen en droge ogen. Ook heb ik last gehad van haaruitval.
Ook de 40 mg werkte niet goed en in plaats van dat de acne minder werd, werd het juist erger. Uiteindelijk de laatste 4 maanden een dosis van 60 mg(!!) geslikt wat eigenlijk bedoeld is voo mensen die 120 kilo wegen. De acne is toen verdwenen en het medicijn werkte na het stoppen nog een tijd door.
De bijwerkingen zijn snel verdwenen en ik ben nu een jaar gestopt. Ik heb nog wel eens last van enkele puistjes maar geen onderhuidse bulten. Verder heb ik er wel iets anders aan over gehouden. Het heeft een naam maar die weet ik niet meer maar ik heb kleine bultjes op de binnenkant van mijn bovenarmen gekregen. Dit zijn kleine ophopingen van verharde hoornlaag. Je ziet er niets van maar je voelt het wel wanneer je er langs wrijft.
Ondanks alles heb ik de kuur zonder veel narigheid gevold. Mijn lichaam heeft er bijna niets van gemerkt dat ik een zware vitamine a overdosis heb geslikt (want daar is roaccutane van afgeleid). Ik raad het iedereen met zware acne klachten aan. Ik ga nu gewoon weer zonder make up over straat!!!
pi_27090923
Vandaag dag 7..

Merk nog niet echt veel, wel lijken de puistjes een wat andere structuur te hebben en wat sneller door te komen als normaal. Wel heb ik er ietsje meer nu dan normaal maar niet om te zeggen dat het schrikbarend is.

Bijwerkingen:

Wat droge lippen en na het douchen een erg droge huid, maar meer ook niet
  dinsdag 17 mei 2005 @ 18:31:10 #117
73930 Blinker
Only one Go Ahead Eagles
pi_27091240
quote:
Op zondag 15 mei 2005 15:43 schreef Lady_K het volgende:
Hier even mijn roaccutane verhaal.
Nadat ik op mijn 18e gestopt was met de pil kreeg ik in ene ontzettende last van mijn huid. Ik kreeg vervelende bulten onder mijn huid die zeer deden en uiteindelijke lelijke acne werd.
Nadat ik verschillende middelen had gebruikt die je huid alleen maar uitdrogen en een anti biotica depper van de dokter ben ik via de dokter aan de roaccutane gegaan.
Allereerst werd mijn bloed gecheckt op de werking van mijn nieren en lever (deze kan aangetast worden door de roaccutane) en mijn cholestrol. Na de bloedtest heb ik die nog een aantal malen moeten herhalen om alles in de gaten te houden.
Met mijn gewicht van 60 kilo kreeg ik in eerste instantie een dosis van 30 mg per dag. Dit werkte na 3 maanden nog niet dus werd dit opgehoogd tot 40 mg. Ik kreeg last van een droge huid op de benen en mijn lippen en droge ogen. Ook heb ik last gehad van haaruitval.
Ook de 40 mg werkte niet goed en in plaats van dat de acne minder werd, werd het juist erger. Uiteindelijk de laatste 4 maanden een dosis van 60 mg(!!) geslikt wat eigenlijk bedoeld is voo mensen die 120 kilo wegen. De acne is toen verdwenen en het medicijn werkte na het stoppen nog een tijd door.
De bijwerkingen zijn snel verdwenen en ik ben nu een jaar gestopt. Ik heb nog wel eens last van enkele puistjes maar geen onderhuidse bulten. Verder heb ik er wel iets anders aan over gehouden. Het heeft een naam maar die weet ik niet meer maar ik heb kleine bultjes op de binnenkant van mijn bovenarmen gekregen. Dit zijn kleine ophopingen van verharde hoornlaag. Je ziet er niets van maar je voelt het wel wanneer je er langs wrijft.
Ondanks alles heb ik de kuur zonder veel narigheid gevold. Mijn lichaam heeft er bijna niets van gemerkt dat ik een zware vitamine a overdosis heb geslikt (want daar is roaccutane van afgeleid). Ik raad het iedereen met zware acne klachten aan. Ik ga nu gewoon weer zonder make up over straat!!!
Leuk om te horen
Het is fijn om weer gewoon met een normaal gevoel over straat te lopen
pi_27112184
Had eens een vraag, nadat het van het weekend en maandag eigenlijk wel erger was lijkt het nu toch wel af te nemen. Heb er sinds gisteren wel 1 stevige bij op mijn slaap maar op mijn kin lijken ze nu langzaam weg te trekken... Kan natuurlijk toeval zijn dat ik net even in een wat betere periode zit maar kan het zijn dat de Roa al op mijn achste dag positief gaat werken?
pi_27112474
quote:
Op woensdag 18 mei 2005 12:07 schreef Sensation2 het volgende:
Had eens een vraag, nadat het van het weekend en maandag eigenlijk wel erger was lijkt het nu toch wel af te nemen. Heb er sinds gisteren wel 1 stevige bij op mijn slaap maar op mijn kin lijken ze nu langzaam weg te trekken... Kan natuurlijk toeval zijn dat ik net even in een wat betere periode zit maar kan het zijn dat de Roa al op mijn achste dag positief gaat werken?
Het gaat meestal in perioden. Het kan nu heel goed werken, maar over een week kan je weer een ppaar flinke puisten hebben en die week erna weer niks. Maar na verloop van tijd dus steeds meer cleane periodes en steeds minder outbreak periodes. Totdat je op een gegeven moment helemaal clean bent. Want er is nog nooit iemand beter geworden van een Roa kuur van 8 dagen, meestal moeten er een paar maanden overheen gaan tot het echte effect
pi_27117063
Ik vroeg me af of iemand iets weet op uitdroging van de huid, ik heb ontzettend erge uitdroging op armen en benen zit ontzetten onder de kloven en de huid is zeer dun een keer krabben en ik heb een wond.

Ik ben nu ook gestopt vanwege dit omdat het niet meer te doen is (heb 3mnd 20mg kuur gedaan)
het was gellukig zoiezo de bedoeling om eind mei te stoppen vanwege de zomer.

Ik heb al zinkzalf en vochtinbrengende creme gebruikt dit helpt redelijk maar niet volledig, iemand nog tips??
&gt;&gt;&gt;&gt;&gt;www.GeldOase.nl&lt;&lt;&lt;&lt;&lt;&lt;
De online gids voor uw bijverdiensten!!
pi_27136304
En weet iemand wat tegen die uitslag op je handen?
pi_27142491
Bedankt voor de reactie! Heb er nu zelf alweer een aantal bij maarja... so be it.

Het is gewoon soms wat frustrerend, elke dag wakker worden en dan in de spiegel kijken of het wat weggetrokken is of wellicht weer wat bijgekomen is, jaren is het zo gegaan bij mij en ben dat beetje beu. En nu ik aan de Roa zit wil ik natuurlijk zo snel mogelijk er van af, ik kan niet wachten tot het echt resultaat gaat geven!

Heeft iemand trouwens het stukje gelezen in de Sp!ts gisteren over Roa en depressiviteit? Het is aangetoond dat er compleet geen verband is tussen Roaccutane en depressiviteit. De depressiviteit moet vooral te zoeken zijn in de acne zelf, het leek mij ook al sterk dat dit door de Roa zou komen.

Kben nu 9 dagen bezig, bijwerkingen zijn miniem, ' s ochtends een wat droge huid na het douchen en wat droge lippen maar die had ik altijd al wel, en misschien iets meer puistjes maar met een andere structuur en op plaatsen waar ik normaal iets minder last had zoals op mn slapen en voorhoofd
pi_27143934
op je slapen zou ik wel sudocrem smeren anders blijf je dat heel lang zien, tenminste bij mij wel. Ben zelf ook weer clean, geen idee hoe dat kan, misschien wel door de sudocrem.
pi_27147327
Kan je sudocreme ook op (nog actieve) puisten zelf smeren dan? Of alleen op rode plekken daarna en littekens?
  donderdag 19 mei 2005 @ 13:06:35 #125
73930 Blinker
Only one Go Ahead Eagles
pi_27147569
Juist op actieve volgens mij
pi_27148956
ja overal op, ik smeer altijd me hele kop eronder

edit: ik heb btw nooit echt actieve puisten, ik heb altijd van die witte die je zo weghaalt, daarna doe ik sudocrem op me hele hoofd, voordat ik ga slape
  vrijdag 20 mei 2005 @ 10:23:33 #127
105943 vanilleVla
www.ctgmusic.com
pi_27177215
hallo mensen, hier mijn ervaring met roaccutane

ik heb het laatst gepost ik geloof in deel 5, daarna ging het zo goed dat ik er niet meer aan heb gedacht, en na zoon beetje alle berichten gelezen te hebben had ik alle info die ik nodig had (lippenspul, sudocreme , vitamine E pillen etc )

Ik ben op 1 september begonnen, ben toen begonnen met 20mg. Na 1,5 was het ietsje erger dan voor de kuur, dus ben ik overgestapt op 40mg. Ik denk dat ik sinds halverwege december helemaal clean ben. Zelfs na kerst en oud&nieuw (lees: schransfestijn) was er geen puist te bekennen. In het begin een superdroge huid, savonds smeer ik met nivea for men. Overdag met uiercreme (van nivea wordt mn huid aardig rood) ik had een periode dat mn huid een stuk minder droog was, maar nu is mn huid weer een stuk droger. Ik moet volgende week woensdag naar de derma, daarna nog 1 maand.
Ik heb dus helemaal geen puisten meer, alleen is mn huid niet helemaal gaaf mn huid is weliswaar nog wel beetje rood, dat gaat wel over. Maar mn wangen zijn onzuiver, dus niet dat het diepe putten zijn ofsow. .. Er zijn wel delen van mn wangen die eerst zo waren, wel goed hersteld, maar niet als voor de acne Ik ga dus vragen of ik zsm een littekenbehandeling kan laten doen..... weet iemand hoe dat in zn werk gaat? , en hoe duur dat kost (als ziekenfonds dat niet dekt), want ik wil deze zachtjes uitgedrukt 'mindere' periode van 2 jaar achter de rug hebben, en niet als je in de spiegel kijkt nog de littekentjes ervan kunt zien. (Ook natuurlijk beter voor zelfvertrouwen en het is gewoon mooier)
pi_27184076
Ik vraag me trouwens weleens af als we hier spreken over ernstige/milde/lichte acne wat iedereen hiermee bedoelt.

Kijk ik vind mijn acne wel ernstig maar als ik over mijn hele gezicht kijk kom ik tussen de 10 en 15 puistjes tegen met soms zelfs minder en soms misschien wat meer. Ik zelf zie dit als milde acne omdat ik al mensen heb gezien waarbij het toch iets erger is.

Misschien dat enkelen hier zijn mening over kunnen geven.

Tis trouwens mijn 10de dag Roaccutane, dat het echt werkt kan ik nog niet zeggen maar een echte verergering heb ik nog niet gemerkt, heb wel zelfde aantal puisten/puistjes maar ze vallen in mindere mate op qua kleur en grootte
pi_27220507
Ik heb ongeveer 4 maanden geleden mijn laatste Roaccutane pil ingenomen, en naar het eruit ziet ga ik volgende week weer een nieuwe pakken, want ze komen terug

De puistjes zijn veel kleiner als hiervoor, veel oppervlakkiger en in een kleiner aantal, maar heb er nu toch wel weer een stuk of 5 op mn gezicht, en dat nou al ongeveer 3 weken, terwjil het hiervoor nog helemaal clean was. Nou kunnen het natuurlijk ook een paar verdwaalde zijn puistjes zijn, maar ik heb zo het gevoel van niet..... zou je me aanraden opnieuw te beginnen? en heb je dan ook opnieuw die mogelijke massale breakout?

en met een zomer in het vooruitzicht..... maar ja ik ben liever wit en zonder puistjes dan bruin met puisten
pi_27228414
ik ga nog 3 weken slikken dan kap ik er mee (nog 1 week 60 MG, dan 1 week 40 MG, dan 1 week 20 MG) omdat ik een maand later op vakantie ga (zon/zuip vakantie) en mijn huid/lever dus ff rust wil gunnen (voordat ik ga drinken en in de zon ga)....

Mijn huid is nu ook zo goed als clean serieus na ruim 5 maanden tóch nog zga clean dus, iig een resultaat waar ik voor getekend had van te voren....

Alleen, nu moet ik (ivm vakantie) dus noodgedwongen stoppen. Had graag door willen slikken omdat ik nog gewoon bijna geen last heb gehad van bijwerkingen...(ja droge lippen, spierpijn, soms wat geirriteerd maarja boeid niet)....als ik dus keuze had was ik nog een maand (of 2) zo doorgegaan..

Nu is het alleen maar hopen dat ze sowiezo tot ná de vakantie wegblijven dan kan ik altijd weer opnieuw slikken...(wat ik niet graag wil hoor) maar als ze in de vakantie maar weg blijven (dus die maand + 2 weken dat ik weg ben).... Maar ROA schijnt toch door te werken ofsow (nog een maand)? Is het wel es voorgekomen dat als iemand stopte dat het GELIJK weer terugkwam (na 1-2 weken ) Nja ik denk/hoop het niet, ik bedoel dan heb ik 6 maanden geslikt, zóveeel pillen dan moet er toch wel iets in je huidstructuur verandert zijn lijkt me
Haleloeja
pi_27230058
Hoi
Kan je je kuur eens ecact beschrijven? Hoe lang heb je genomen en aan welke dosis? Hoeveel weeg je?
Groetjes!
quote:
Op zaterdag 21 mei 2005 17:46 schreef LissaP het volgende:
Ik heb ongeveer 4 maanden geleden mijn laatste Roaccutane pil ingenomen, en naar het eruit ziet ga ik volgende week weer een nieuwe pakken, want ze komen terug

De puistjes zijn veel kleiner als hiervoor, veel oppervlakkiger en in een kleiner aantal, maar heb er nu toch wel weer een stuk of 5 op mn gezicht, en dat nou al ongeveer 3 weken, terwjil het hiervoor nog helemaal clean was. Nou kunnen het natuurlijk ook een paar verdwaalde zijn puistjes zijn, maar ik heb zo het gevoel van niet..... zou je me aanraden opnieuw te beginnen? en heb je dan ook opnieuw die mogelijke massale breakout?

en met een zomer in het vooruitzicht..... maar ja ik ben liever wit en zonder puistjes dan bruin met puisten
pi_27230672
quote:
Op zaterdag 21 mei 2005 22:29 schreef Belgium26 het volgende:
Hoi
Kan je je kuur eens ecact beschrijven? Hoe lang heb je genomen en aan welke dosis? Hoeveel weeg je?
Groetjes!
[..]
ik heb een half jaar geslikt, eerst 4 maanden 20mg en daarna 2 maanden 60mg... volgens mijn dokter was namelijk de 120mg per kilogram een regel die dermatologen hanteren en niet nodig voor mij. Anders zou ik nml naar mijn gewicht gekeken 60mg moeten slikken om aan de regel te voldoen.
  maandag 23 mei 2005 @ 23:00:51 #133
84483 duuuuus
Be Happy
pi_27292570
Na hoeveel dagen/weken nadat je je laatste pil heb genomen zijn de bijwerkingen verdwenen?

Want ik ben nu al 4 dagen gestopt, en bij m'n vorige kuur waren de bijwerkingen na 1 of 2 dagen wel verdwenen, maar nu heb ik nogsteeds hele droge lippen, ogen en huid.

Misschien is het een teken dat de acne nu langer/voorgoed weg blijft?

Of is de mate van hoe langzaam de bijwerkingen afnemen geen maat voor hoe lang de roaccutane z'n werk doet?
This is the day that you will always remember as the day that you almost caught captain Jack Sparrow.
  dinsdag 24 mei 2005 @ 09:03:43 #134
62507 Vaal
Kampioen
pi_27298543
Roaccutane

Ik heb het driekwartjaar geslikt, waarvan een half jaar met Prednison omdat ik gigantische outbreaks kreeg in mijn nek en op mijn wangen. Ik ben nu redelijk clean en gestopt omdat de bijwerkingen te erg werden. Droge lippen/ogen ala, maar gigantische migraineaanvallen 3x per dag, steken door je hoofd waardoor je flauwvalt tijdens een orgasme, hoge bloeddruk/cholesterol, doodmoe, lusteloos en depressief waren de steekwoorden van de laatste dagen.

Ik ben gestopt en mijn problemen verdwenen als sneeuw voor de zon. Door de prednison is mijn imuunsysteem wel helemaal 0 dus ik ben al 3 weken verkouden, maar ik begin weer op te klimmen.

Wat heeft de kuur mij opgeleverd? Een gezicht vol met rode vlekken en gaten en putten, ik ben 19 jaar, en ik mag volgend jaar pas beginnen aan littekenbehandelingen.

Voor mij NOOIT geen Roaccutane meer, ik raad het ook zeker niemand aan. Ik ken 4 anderen die het gebruikt hebben en die zijn allemaal gestopt doordat ze op een andere manier last van bijwerkingen hadden, varierend van aggressieviteit tot zelfmoordpogingen (niet geheel door de ROA maar ook door omstandigheden.)

Sorry voor dit lange verhaal, maar ik moest het kwijt.
Born To Rock
pi_27351404
mmm

Het gaat goed met de acne

Alleen nog wat rode vlekjes en af en toe een verdwaalde puist op me gezicht of me rug
pi_27363241
quote:
Op woensdag 25 mei 2005 20:28 schreef Salie het volgende:
mmm

Het gaat goed met de acne

Alleen nog wat rode vlekjes en af en toe een verdwaalde puist op me gezicht of me rug
goed om te horen
Geen last meer van een droge vagina ?
pi_27381812
Ik heb sinds vandaag, ws door de zon en het warme weer, opnieuw enorm veel uitslag op de buitenkant van m'n handen. Het lijkt wel of m'n huid openscheurt... Weet iemand wat er tegen te doen? Ik ben van de week naar de dermatoloog geweest, en toen was het weer net ff bijna helemaal weg en die zei dat ik het gewoon vet moest houden, maar ik merk geen verschil als ik dat doe.

[ Bericht 0% gewijzigd door IntelliEye op 26-05-2005 21:28:37 ]
pi_27382176
[quote]Op donderdag 26 mei 2005 03:32 schreef Remcoo het volgende:

[..]

goed om te horen
Geen last meer van een droge vagina ?
[/quote

nog wel beetje
pi_27382920
ik heb vandaag eigenlijk iets (heel erg) te lang in de zon gezeten, heb nu een beetje erge rode kop (heb sowiezo al een lichte huid)

Nu maar hopen dat het snel weer wegtrekt , had er helemaal niet aan gedacht dat die 2 uurtjes in (volle) zon al dit resultaat zou opleveren

Maarja, shit happends...ik hoef nog maar 3 weekjes
Haleloeja
pi_27396652
Zo, net één dag terug uit Griekenland, Kreta.

Ik zit nu bijna 7 weken aan de Rao, waarvan de laatste drie aan 40 Mg daarvoor 20 mg.
In Griekenland was het ongeveer 28 graden en de gehele dag volle zon, geen wolken.

Ik heb voornamelijk factor 4 gebruikt. 's ochtends één keer insmeren en mijn kop af en toe met factor 12. Ik heb een huid die redelijk goed tegen de zon kan.
Ben een klein beetje verbrand, niet veel. Momenteel ben ik aan het vervellen op mijn voorhoofd, neus en onderarmen. Ben wel poepie bruin geworden. En doordat ik een lekker kleurtje heb vallen de pukkels een stuk minder op.
Heb op vakantie niet veel gedronken. één dag 5 blikjes bier, andere dagen 1 tot 3 biertjes.

Ik moet zeggen dat het me 100% mee valt. Ik heb (op drogere lippen na) geen last van bijwerkingen. Wellicht komt dat nog als ik naar de 60 Mg ga of nog hoger.

Ik heb nu nog steeds rode plekjes, bultjes van pukkels van voordat ik met de kuur begon (ondanks de Soducrem) maar dat beginnen nu héél langzaam weg te trekken. Ik kan wel zeggen dat ik absoluut resultaat zie na 7 weken. Al gaat het erg met periode's zoals eerder beschreven staat.

Het valt me wel op dan nieuwe pukkel super snel weggaan. Als ik er één voel opkomen dan prik ik die lek, maak heb leeg zonder te hard te drukken (huid proberen niet te beschadigen!) en na 2 a 3 dagen issie foetsie!!

Vlak na het scheren zie ik wel heel veel kleine witte bultjes met talg er in (30-50 stuks) deze vallen alleen op na het scheren in bepaald licht. één dag later als er weer wat baardharen staan zie bijna je zel niet meer. Ik denk dat dit alle "rotzooi" is die er nog in zit. Herkend iemand dit? En wanneer gaan deze kleine witte bultjes (gesloten mee-eters lijken het) weg?

Dus wees voorzichtig met de zon, maar het is heel erg afhankelijk van je huidtype. Maar met de juiste bescherming kan je gerust in de zon. Maar ga eruit als je de zon voelt prikken/steken.
pi_27403162
Een uitgebreide Review


Ik ben nu 17, bijna 18 en ik ben op me 16e begonnen met roaccutane (mocht ook pas op die leeftijd volgens mijn huidspecialist) en heb de kuur van >9< maande helemaal afgemaakt.

Ik zat helemaal onder de acné (acné is ff wat anders dan puisten alhoewel dat die ook veel optreden, t zijn vooral rode bultjes en puisten samen), 1 jaar zelf opzoek gegaan naar oplossingen zoals drogist middelen en schoonheids specialist maar het mocht niet baten helaas dus ben ik maar naar de doktor gegaan met dit probleem. Hij had het over een paarden middel dat gigantisch effectief was, maar voor dat moest ik eerst allerlei uitdroog middeltjes proberen.

Eenmaal beland bij de optie paardenmiddel (roaccutane) moest k naar de dermatoloog. die gaf een hele voorlichting aan mij voor over Roaccutane en het leek me wel wat, hij legde uit van dat je een erg droge huid op je gezicht kreeg en dat er schilfers onstaan waar je een zalf voor kreeg.
Oke dat leek me wel wat, want wie wil nou wel zijn huid naar de knoppuh laten gaan (na verdwijning van acné kraters over houden... dat ik nu dus niet heb )

Dus ik kreeg voorgeschreven, 3 x per dag 7 maanden lang 60 Mgram (lengte 1,97 en 80 kilo...) pillen en bij de laatste 2 maanden 30 Mgram roaccutane en de eerst pot zalf voor het gezicht (dat overigens glanzend was , later wel normale zalf gekregen). Het werd mij ook geadviseerd om een soort labello te nemen voor de lippen...

Nou dat heb ik geweten dat ik roaccutane heb gebruikt...

de verschijnselen:

- Bloedneuzen en korsten in de neus
Die huid word ook droog he

- schilfers op wangen en rest van gezicht
Verholpen door zalf

- droge lippen
Als ik ook maar 1 dag geen labello bij me had... lagen me lippen helemaal los, open, verwond, en korsterig...

- laatste 2 maanden elke morgen uit bed dicht groen geëtterde ogen
Ik stond de laatste 2 maanden op met dicht geëtterde ogen, mocht ik ze open doen zonder te wassen dan had ik de hele dag een rode omheining bij me ogen...

Ik heb hier aan overgehouden:

- een labello verslaving...
- GEEN acné
- heel soms nog een puistje
- gedachten van als ik iemand zie lopen met 'hevige bergachtig landschap' acné "DOE ER WAT AAN!!"

De verhalen die psychologisch lagen heb ik allemaal niet gehad, ik was gewoon zoals ik altijd was

Ondanks de verschijnselen vond ik het toch de moeite waard. Ik hoop dat ik wat gedachten heb veranderd of gestimuleerd.

[ Bericht 1% gewijzigd door Supa_Default op 27-05-2005 12:24:41 ]
pi_27428850
Even een update.

Vandaag dag 18. Waar ik vorige week erg juichde dat mijn gezicht er zo goed uitzag was ik iets te vroeg. Het is gewoon zoals velen al omschrijven een up en down proces, vorige week was het een stuk minder nu weer wat meer, dus de Roa heeft nog geen echt effect op me gehad, een outbreak durf ik het ook niet te noemen. Wel last van erg droge lippen, en soms wat droge huid aan de onderkant van m'n gezicht. 2 daagjes in de zon gelopen, wel waren m'n oren wat verbrand en vervelt maar voor het overige geen last van gehad dus das wel fijn!

Wel zweer ik bij sudocreme sinds gisteren. Ik had eigenlijk vanaf het begin al sudocreme gebruikt maar ik dacht wat is het resultaat er nu van? 'S avonds smeerde ik het erop en de ochtend daarna had ik steeds grote witte schilferige plekken vooral op m'n kin waar ik het meeste smeer en mn acne het ergste is. Dus donderdag op vrijdag besloot ik het eens niet te doen. Gevolg dag erna was dat een klein puistje opeens buitenaardse vormen had aangenomen en de rode gloed dat ding hing nog buitenaardser was. Ook andere bultjes lijken opeens veel meer opvallen door de rode gloed.

Dus je snapt wel dat ik een groot fan ben van sudocreme nu! Alleen is mijn huid zo schilferig in de ochtend van de sudo, misschien smeer ik teveel?

We gaan nu richting de 3 weken, en dat stelt me positief want hoe verder we komen hoe groter de kans wordt dat de echte verbetering gaat beginnen!!!!
pi_27431218
Damn, ik word echt super snel bruin

Ik liep gister middag 3 uurtjes in de stad, met een vriend, en ik word gewoon bruin

Ik smeer ook nog steeds met labello, doe ongeveer 2,5 maand met een zo'n dingetje. Achja kheb geen puisten meer.
pi_27431400
Je wordt sneller bruin dan voor de Roa? Lijkt me geen goed teken, betekend dus misschien dat je huid nog steeds erg dun is. Ik hoop wel dat mijn huid weer dikker wordt na de Roa...
pi_27436582
Doagere, hoeveel heb jij trouwens in totaal geslikte per kilogram gewicht? En merkte je dat je meer bijwerkingen kreeg van 40mg naar 60mg?

Van iedereen zou ik trouwens wel eens willen weten wat zij in totaal aan roa hebben geslikt per kilogram gewicht en hoe erg de acne was. Mijn dermatoloog wil namelijk die 120mg gaan halen, terwijl ik echt maar milde acne heb. En ik voel er dus weinig voor om hoger dan 40mg te gaan.

Die "uitslag" op m'n handen is ook weg, bleek gewoon een droge huid te zijn... Dus nu weet ik wat er aan moet doen en is het alweer weg. Het zag er alleen niet uit als een droge huid, allemaal van die rode puntjes en plekjes. Schijnbaar kan dat dus ook.
pi_27443396
quote:
Op zaterdag 28 mei 2005 12:04 schreef Sensation2 het volgende:

Dus je snapt wel dat ik een groot fan ben van sudocreme nu! Alleen is mijn huid zo schilferig in de ochtend van de sudo, misschien smeer ik teveel?
heb ik ook, en ik slik geen roa, ik dacht zelf dat het kwam van die zooi die ik gebruik om die sudocrem er af te krijgen (een of andere face wash van de schlecker )

edit: trouwens, na 2 daagjes druk met mijn hoofd in de zon (ik word snel bruin) zijn de rode vlekken van ex-puisten verdwenen als puisten voor de zon , je ziet er nu bijna niks meer van.
pi_27452839
Ik heb pas geleden een stuk geschrevenover mijn ervaringen met Roa...
Helaas is mijn huid nu langzaam weer slechter aan het worden. Hoewel je het niet direct ziet voel ik op mijn huid (vooral beide wangen) weer overal onderhuidse bultjes. Ik ben nu net een jaar gestopt....
Ik gebruik milde schoonmaakprodukten voor de huid en draag allang geen foundation meer dus daar zal het niet aan liggen.
Ik vrees dat ik in het najaar toch een tweede kuur nodig zal hebben (de eerste was er een van 8 maanden 60 MG bij 1.70 en 64kg). Gelukkig is het vaak zo dat de tweede kuur beter aanslaat en er dan blijvend resultaat optreed. Heel jammer dat mijn gave huidje nu langzaam eer het slagveld van voorheen wordt...........
To be continued
  zondag 29 mei 2005 @ 16:02:11 #148
73930 Blinker
Only one Go Ahead Eagles
pi_27454651
quote:
Op zondag 29 mei 2005 01:06 schreef oioioioi het volgende:

[..]

heb ik ook, en ik slik geen roa, ik dacht zelf dat het kwam van die zooi die ik gebruik om die sudocrem er af te krijgen (een of andere face wash van de schlecker )

edit: trouwens, na 2 daagjes druk met mijn hoofd in de zon (ik word snel bruin) zijn de rode vlekken van ex-puisten verdwenen als puisten voor de zon , je ziet er nu bijna niks meer van.
Ja, ik verheug me er ook op dat het in Engeland beetje mooi weer word zodat ik een beetje kan bij bruinen zodat je er niks meer van ziet
pi_27456287
quote:
Op zondag 29 mei 2005 14:58 schreef Lady_K het volgende:
Ik vrees dat ik in het najaar toch een tweede kuur nodig zal hebben (de eerste was er een van 8 maanden 60 MG bij 1.70 en 64kg).
Dat is 206mg per kilogram gewicht? 120mg zou toch optimaal zijn (of tussen 120mg en 150mg lees ik ook nog af en toe)..?
  maandag 30 mei 2005 @ 14:49:31 #150
121713 ThaGuitarmaistro
Muzikaal hoogstandje
pi_27482317
@ Intellieye

Luister maar naar je dermatoloog. Ik heb ook maar de helft binnengekregen van die 120 mg p/k/l en ik merk dat het weer aan het terugkomen is. Het is allemaal een stuk minder en onschuldiger dan het was, maar ik merk weer meeetertjes en kleine puistjes. T zijn dr niet veel en heel erg klein, maar toch. Ik ga denk k maar weer een kuurtje doen dan
Merk toch geen hol van de bijwerkingen
pi_27482417
ik ben vanaaf vandaag aan het 'afbouwen' . Ik ben begonnen (half jaar terug) met 2 maanden 40 MG, toen heb ik 3.5 maand 60 MG geslikt nu slik ik 2 weken 40 MG en dan 1 week 20 MG om niet 'direct' te stoppen vanaf 60 MG..

Moesten de ex ROA gebruikers dit ook (dus niet direct stoppen maar wat afbouwen).....volgens mijn huidarts had je dan kleinere kans dat het terugkwam...
Haleloeja
pi_27488453
quote:
Op maandag 30 mei 2005 14:49 schreef ThaGuitarmaistro het volgende:
@ Intellieye

Luister maar naar je dermatoloog. Ik heb ook maar de helft binnengekregen van die 120 mg p/k/l en ik merk dat het weer aan het terugkomen is. Het is allemaal een stuk minder en onschuldiger dan het was, maar ik merk weer meeetertjes en kleine puistjes. T zijn dr niet veel en heel erg klein, maar toch. Ik ga denk k maar weer een kuurtje doen dan
Merk toch geen hol van de bijwerkingen
Maar jij had ook wel erg weinig geslikt. Ik ben trouwens al in dosis omhoog gegaan, het moet maar dan. Maar mijn sociale leven lijdt wel onder zo'n kuur, dus ik wil er nu ook echt vanaf zijn.
pi_27493622
Wat is trouwens bij de meeste het "omkeerpunt" dus ik bedoel dat de puistjes minder zijn dan voor dat er begonnen werd met Roaccutane. Zit morgen op 21 dagen en tis eigenlijk nog steeds hetzelfde of qua puistjes zelfs ietsje erger. Kweet het ben erg ongeduldig

Gebruik trouwens voor mijn lippen vaseline. Had overlaatst erg droge en kapotte lippen voor ik ging slapen, na het smeren van een goeie laag vaseline waren mn lippen binnen een paar uur helemaal hersteld. Dus voor het slapen vaseline en s'ochtends en evt nog eens s'middags en je lippen blijven heerlijk soepel werkt vele malen beter dan Labello etc.!!!!!
pi_27493706
quote:
Op maandag 30 mei 2005 21:21 schreef Sensation2 het volgende:
Wat is trouwens bij de meeste het "omkeerpunt" dus ik bedoel dat de puistjes minder zijn dan voor dat er begonnen werd met Roaccutane. Zit morgen op 21 dagen en tis eigenlijk nog steeds
Arrhg, lees AUB ff wat topics door, dit soort dingen verschilt van PERSOON tot PERSOON, sommige zien het na 4 dagen al, ikzelf zag de ommekeer pas na 5 MAANDEN!!!
Haleloeja
pi_27496634
Ik blijf zweren bij Blistex. Heb van alles geprobeerd maar Blistex is het enige wat echt lang en goed helpt bij mij. En ik gebruik al minimaal 10 jaar vet voor mij lippen.

Ik vind de vraag van Sensation2 helemaal niet verkeerd. Er staat een hoop in de eerdere posts. Maar je bent wel uren (zoniet dagen) bezig om ze allemaal door te nemen!

Bij mij is het de eerste 7 weken (tot nu) met up en downs gegaan. Maar ik heb nu zeker het punt bereikt dat het er beter, veel beter uitziet dan voordat ik aan de kuur ben begonnen. Heb nu alleen wel veel kleine gesloten mee-eters. Het is net alsof alles eruit gedrukt wordt.

Ik sluit niet uit dat het nu opnieuw een keertje erger wordt...Volgende week van 40 naar 60....
pi_27498372
Dank je wel subsense voor je steun. Ook ik heb veel doorgelezen Gelderland heel veel zelfs, maar velen hebben het over ik was toen en toen CLEAN. Maar ik heb het over het omkeerpunt dat je dacht van heej nu is begint de Roa een positieve invloed te hebben waardoor ik minder puisten heb dan voordat ik ermee begon. Ja en bij de een is dat sneller dan bij de ander maar vaak kan je je eigen situatie wel vergelijken met anderen.

Dat het bij jou misschien niet zo snel werkte wil nog niet zeggen dat je gepikeerd kan reageren op anderen hoor. Ik dacht dat we hier allemaal waren om onze ervaringen te delen en elkaar te helpen!!!! Jij bent hier al wat langer actief maar jij hebt deze vragen ook allemaal gesteld terwijl er ook in andere(Lees eerdere) delen waarschijnlijk allang een antwoord op was, dus je merkt dat ik wel degelijk genoeg gelezen hebt!

Samenvattend wil ik er gewoon graag van af en voor mij is er nu nog elke dag de onzekerheid welke kant het op gaat, krijg ik nog die verergering? Of heb ik na deze 3 weken zonder tot weinig effect al zicht op de verbetering en blijft de echte outbreak uit, want ik wil er graag goed uitzien voor mn vriendin!!
  maandag 30 mei 2005 @ 23:59:42 #157
121713 ThaGuitarmaistro
Muzikaal hoogstandje
pi_27499350
@ Sensation

Gelderland moet inderdaad ff dimmen, maar hij heeft wel gelijk. Het is echt bij iedereen anders. Bij hem pas na 5 maanden, bij mij al na 2 weken. Je kunt er niks over zeggen. Geduld, want dat het gaat helpen, is vrijwel zeker.
pi_27502490
quote:
Op maandag 30 mei 2005 23:32 schreef Sensation2 het volgende:
Dat het bij jou misschien niet zo snel werkte wil nog niet zeggen dat je gepikeerd kan reageren op anderen hoor
Bijwerking van ROA hé

btw. nee ik snap jouw vraag wel, maar IEDEREEN reageert anders op ROA. De ene heeft uitbreak - goede periode - outbreak (mindere periode) - goede periode etc. En sommige hebben geeneens een échte uitbreak. Ik zie hier ook vaak vragen van: 'krijg ik dit en dit als bijwerking' etc. etc. Dat verschilt dus óók per persoon. De ene kan er totaal geen last van hebben de andere juist erg veel....

Maar iig succes met je kuur!
Haleloeja
pi_27507240
Ik heb nogal een zware baardgroei. Mijn gevoel zegt me dat ik me niet elke dag moet scheren. Ik scheer me nu 1 a 2 keer per week. Ten eerste zie je mijn slechte huid dan veel minder (al is die niet meer zo slecht) en ten tweede lijkt het wel of de talg die er nu nog zit met de haartjes mee groeit.
Boven min lip en onder mijn neus heb ik momenteel aan de zijkanten hele droge huid, kloofjes, velletjes. Ik smeer en nu crème op van de Hema voor droge tot zeer droge huid. Heb Sudocrem ook al geprobeerd maar dan helpt volgens mij niet zo goed daar tegen.
herkend iemand dit?
  dinsdag 31 mei 2005 @ 14:09:15 #160
121713 ThaGuitarmaistro
Muzikaal hoogstandje
pi_27512419
Sudocrem helpt niet tegen een droge huid, wel tegen een rode.
pi_27520067
Vergeven en vergeten Gelderland, ik was misschien ook wat extra scherp door de Roa haha.

Van dat scheren weet ik niet of dat helpt. Heb me nu ook al 4 dagen niet geschoren en dan is het toch wel weer nodig, maarja ben ook al 22 dus dan is je baardgroei toch al wel wat meer dan als je wat jonger bent

Maar dat ik me niet heb geschoren is meer omdat ik er geen zin in heb dan dat ik er last van heb.

pi_27520995
Mijn omkeerpunt was al na 4 weken, maar ik heb nu ineens weer 2 puistjes erbij (7 weken precies nu). Ik hoop dat het de laatsten zijn.
pi_27527653
Wow na 7 weken klagen dat je opeens 2 puistjes hebt.... Had ik maar 2 puisjes op mijn hele gezicht dan zou ik aan de champagne gaan!!!!
pi_27529204
Wat tellen jullie als puistje? Zo'n klein wit ding die je zo weg haalt? Of echt die dikke die opvallen.
  dinsdag 31 mei 2005 @ 23:53:57 #165
121713 ThaGuitarmaistro
Muzikaal hoogstandje
pi_27530518
Alles wat ook maar een rood vlekje is vind ik al een puist Laat staan als ie wit is
pi_27532616
quote:
Op dinsdag 31 mei 2005 22:27 schreef Sensation2 het volgende:
Wow na 7 weken klagen dat je opeens 2 puistjes hebt.... Had ik maar 2 puisjes op mijn hele gezicht dan zou ik aan de champagne gaan!!!!
Er staat erbij. Lijkt wel of ik een outbreak krijg na 40mg » 70mg. M'n lippen zijn ook kapot nu, Vaseline werkt bijna niet meer.
quote:
Op dinsdag 31 mei 2005 23:12 schreef oioioioi het volgende:
Wat tellen jullie als puistje? Zo'n klein wit ding die je zo weg haalt? Of echt die dikke die opvallen.
Beide.
pi_27539911
quote:
Op woensdag 1 juni 2005 02:06 schreef IntelliEye het volgende:

[..]

Er staat erbij. Lijkt wel of ik een outbreak krijg na 40mg » 70mg. M'n lippen zijn ook kapot nu, Vaseline werkt bijna niet meer.
[..]

Beide.
Probeer eens Blistex. Dat potje met die rode letters, SPF15. NIET met die blauwe letters, die helpt amper. Beter dan vaseline zal je merken
pi_27540025
Gisteren heb ben ik geopereerd aan mij enkel. Kijk operatie. Heb te horen gekregen dat ik nooit meer kan rennen en zaal sporten kan doen. Heb twee jaar geleden een klap gehad op mijn enkel. Mist en brok kraakbeen zo groot als een ouderwetse knaak. Maar ach sommige hebben kanker of moeten hun poot missen. Ik kan tenminste nog lopen. (al is het momenteel erg lastig )

Misschien een beetje off-topic maar ik wou het toch ff melden.

Ben wel benieuwd hoe de wonden van de operatie genezen met ROA....
pi_27540217
quote:
Op dinsdag 31 mei 2005 23:53 schreef ThaGuitarmaistro het volgende:
Alles wat ook maar een rood vlekje is vind ik al een puist Laat staan als ie wit is
owja dan heb ik er nu ook wel 5-10, maar ben wel bijna clean.
pi_27541264
Wat oioioioi zegt klinkt me wel bekend alleen ben ik nog lang niet zo ver als hem

Krijg nog steeds wel puistjes en ook ontstekingen maar ik merk ook dat ik ook meer kleintjes krijg met meteen een etterkopje die niet verder groeien en niet zo zichtbaar zijn vanaf 100 meter afstand al.

Hoop dat dit van de Roaccutane is, net als vandaag ook kijk ik in de spiegel en denk ik ja ziet er wel redelijk uit alleen als ik dan heel dichtbij ga staan bemerk ik meteen weer een paar nieuwe aanwinsten wat meteen inhakt op mijn humeur, omdat ik dan altijd bang wordt en ben dat ze weer enorm groot gaan worden binnen paar dagen
  woensdag 1 juni 2005 @ 13:57:04 #171
121713 ThaGuitarmaistro
Muzikaal hoogstandje
pi_27543132
quote:
Op woensdag 1 juni 2005 13:00 schreef Sensation2 het volgende:
Wat oioioioi zegt klinkt me wel bekend alleen ben ik nog lang niet zo ver als hem

Krijg nog steeds wel puistjes en ook ontstekingen maar ik merk ook dat ik ook meer kleintjes krijg met meteen een etterkopje die niet verder groeien en niet zo zichtbaar zijn vanaf 100 meter afstand al.

Hoop dat dit van de Roaccutane is, net als vandaag ook kijk ik in de spiegel en denk ik ja ziet er wel redelijk uit alleen als ik dan heel dichtbij ga staan bemerk ik meteen weer een paar nieuwe aanwinsten wat meteen inhakt op mijn humeur, omdat ik dan altijd bang wordt en ben dat ze weer enorm groot gaan worden binnen paar dagen
Over een tijdje zul je zelfs van dichtbij niks meer zien
pi_27552120
van afstand zie je bij mij helemaal niks, en die kleintjes met die etterkopjes die krijg ik heel veel, ik doe er dan een naald verticaal in en druk hem dan leeg, maar dat laatste lijkt me niet zo verstandig met roa.
  woensdag 1 juni 2005 @ 23:10:59 #173
121713 ThaGuitarmaistro
Muzikaal hoogstandje
pi_27561230
Blijf zoveel mogelijk van je huid af.....
pi_27568361
Ja ik slik geen roa he, voor mij werkt dat heel goed hoor, daarna wel goed schoonmaken natuurlijk. Heb nu wel een nieuwe outbreak, weet wel waar het door komt, mijn face wash was op, dus had ik scrub creme gebruikt om de sudocrem eraf te krijgen, nou op die plekken is het nu vet erg, voor de rest wel clean :S
pi_27579781
Hoe oud zijn de meeste gebruikers op dit topic eigenlijk?

Ben zelf al 22, dus loopt al een tijde rond met mn acne. Allen heb ik het nooit echt heel ernstig gehad altijd maar mild, waarbij vooral mijn kin en hals de prettige plekken zijn voor mijn acne. Zelfs heel even clean geweest van de tetracycline maar dat was hooguit 2 weken
  donderdag 2 juni 2005 @ 16:06:39 #176
73930 Blinker
Only one Go Ahead Eagles
pi_27580683
Blinker is 19
  donderdag 2 juni 2005 @ 16:21:46 #177
122008 michelw
Muppets zijn overall
pi_27581137
Maar hoe kan je die rooie vlekjes late nverdwijnen of is daar niks voor. want ik zit nu op 3 maanden kuur en alles is weg. alleen die vlekjes nog. en dar vind ik super irritant......
Landmacht lijkt mij een uitdaging.....
  donderdag 2 juni 2005 @ 18:05:13 #178
121713 ThaGuitarmaistro
Muzikaal hoogstandje
pi_27584241
Guitarmaistro is 21
pi_27585726
Ben nu eindelijk na 3,5 maand gestopt met ROA (al sinds zaterdag).
Werd echt ellendig van de schilfers en droge lippen.
Puisten op m'n rug zijn weg (er zit er nog maar 1) en heb enkel alleen nog die rode litteken vlekjes die volgens de dokter binnen een jaar kompleet weg zullen zijn.

Ben dus heel tevreden over de kuur... alleen NOOIT meer. Er zijn dagen geweest dat ik gewoon niet naar buiten wilde vanwege de grote witte schilfers rondom m'n mond en kapotte lippen.
Gelukkig begint et nu eindelijk minder te worden met de schilfers, heb al 5 dagen geen ROA meer gehad.
pi_27590952
En ik ben 31. Nooit echt last gehad. laatste paar jaar is het erger geworden.
Altijd 3 of 4 pukkels die zichtbaar waren. Soms meer. Nooit minder.
Nu heb ik alleen nog ex-pukkels en 1 nieuwe. Maar die is bijna rijp en dan zal ik hem slachten.
Ben nu bijna 8 weken aan het slikken, dinsdag naar de 60 of 80 mg.
pi_27591107
quote:
Op donderdag 2 juni 2005 16:21 schreef michelw het volgende:
Maar hoe kan je die rooie vlekjes late nverdwijnen of is daar niks voor. want ik zit nu op 3 maanden kuur en alles is weg. alleen die vlekjes nog. en dar vind ik super irritant......
Heb je al Sudocrem geprobeerd? Als je deze thread hebt gelezen dan zal dat wel....
pi_27591233
ik ben 19, hoe halen jullie dat sudocrem er 's ochtends er weer af
  donderdag 2 juni 2005 @ 22:42:53 #183
121713 ThaGuitarmaistro
Muzikaal hoogstandje
pi_27592363
Jah das altijd een groot probleem
pi_27600384
Haha ja de sudocreme is een verhaal apart. Vooral als ik gedoucht heb dan zie je van die grote witte vlekken zitten. Maar dat spul werkt wel!! In het begin dacht ik van wat een troep zeg maar er gaat nu echt geen avond voorbij dat ik dat spul niet opsmeer.

Tevens hoop ik dat de Roa nu de strijd aan het winnen is met mn acne, eigenlijk vanaf woensdag zie ik de verberingen, kreeg nog wel een paar puistjes maar hele kleintjes op m'n kin die ook snel weer weg lijken te gaan, wel een vervelende extra op m'n hoofd, maarja kan niet in 1 keer zomaar weg zijn. Zo goed heeft het er nog niet uitgezien sinds dat ik begon, (ofja na 4 dagen Roa zag mn huid er alleen super uit). Ik hoop dat dit het moment van de ommekeer is voor me
  vrijdag 3 juni 2005 @ 11:19:39 #185
73930 Blinker
Only one Go Ahead Eagles
pi_27601798
quote:
Op donderdag 2 juni 2005 22:09 schreef oioioioi het volgende:
ik ben 19, hoe halen jullie dat sudocrem er 's ochtends er weer af
Ik snap niet hoe jullie dat voor elkaar krijgen
Je moet ook maar een heel klein laagje erop doen en goed uitsmeren.
pi_27606741
Ik ben ook 19.

Ik smeer volgens mij een behoorlijk dikke laag Sudocrem op bepaalde plekken op m'n gezicht, maar 's ochtends is bijna alles al weg, al helemaal na het douchen. En het is ook niet zo dat m'n kussen eronder zit of zo.

Merk trouwens dat m'n haar dunner aan het worden is, of de gel werkt ineens niet meer. Maar het is iig vreselijk kut.
pi_27607856
quote:
Op vrijdag 3 juni 2005 13:45 schreef IntelliEye het volgende:
Merk trouwens dat m'n haar dunner aan het worden is, of de gel werkt ineens niet meer. Maar het is iig vreselijk kut.
idd, heb ik ook wel es van die dagen dan denk ik dat de GEL gewoon niet meer werkt maarja komt omdat je haar dunner is natuurlijk

verder hoef ik nu nog maar 2 weken en ben al aan het afbouwen (slik nu nog maar 40 p/d) en dan volgende week 20 p/d
Haleloeja
pi_27615697
quote:
Op vrijdag 3 juni 2005 14:18 schreef Gelderland het volgende:
idd, heb ik ook wel es van die dagen dan denk ik dat de GEL gewoon niet meer werkt maarja komt omdat je haar dunner is natuurlijk
Ben je nou serieus of niet? Volgens mij is het wel zo, als je dun haar hebt is gel (wax) veel minder effectief lijkt het wel. En dat dunne haar komt volgens mij door de Roaccutane.

Hoe zit dat nou eigenlijk met die 1mg/kg per dag dosis? Want die slik ik dus nu, volgens mij is dat dus wel van belang.

Ik denk dat ik trouwens al weet waarom ik geen last van die Sudocrem heb, ik heb namelijk bijna geen last meer van een droge huid. Ik heb ook ineens veel minder last van droge lippen. Maar nu is m'n haar dus ineens dunner aan het worden.
pi_27618852
Ik ga onverwacht (jaja ) op vakantie naar de zon over 2 weken. Is het verstandig om nu al te stoppen met de roacuttane of kan dat ook 1 week of een aantal dagen van te voren
er kunnen geen rechten worden ontleend aan deze post
pi_27622141
quote:
Op vrijdag 3 juni 2005 20:31 schreef NITR0 het volgende:
Ik ga onverwacht (jaja ) op vakantie naar de zon over 2 weken. Is het verstandig om nu al te stoppen met de roacuttane of kan dat ook 1 week of een aantal dagen van te voren
Ik stop een MAAND van te voren (voordat ik naar de zon ga).....had het liever niet gedaan, maar wil ook niet de hele tijd daar uit de zon blijven + sunblock opsmeren (ga met vrienden). Daarbij ga ik daar ook flink drinken dus daarom stop ik ook een maand van te voren want ROA i.c.m (veel en vaak) Alcohol is ook niet goed
Haleloeja
pi_27622403
Ik neem toch aan dat ik het overgrote deel van de Roaccutane na 2 wkn wel uit mn lichaam heb...
er kunnen geen rechten worden ontleend aan deze post
pi_27624162
nou dat denk ik niet aangezien ROA nog wel een maand of 2 door kan 'werken' en het resultaat soms nog wel beter word....

....toch
Haleloeja
pi_27625061
Hangt echt helemaal van je huid af! Ik heb op Kreta erg weinig last gehad.
Maar als je al snel verbrand dan gewoon oppassen en ten alle tijden goed smeren.
Voor mij was factoor 4 voldoende. (12 op de kwetsbare delen)

Ik zou je kuur afmaken. EN voorzichtig zijn met alcohol.
  zaterdag 4 juni 2005 @ 00:46:39 #194
73930 Blinker
Only one Go Ahead Eagles
pi_27625672
quote:
Op vrijdag 3 juni 2005 23:31 schreef Gelderland het volgende:
nou dat denk ik niet aangezien ROA nog wel een maand of 2 door kan 'werken' en het resultaat soms nog wel beter word....

....toch
Bij mij kwam er vooral nog na de kuur veel verbeteringen
pi_27626024
Ik slik ook ROA door tot +- een week voordat ik op vakantie ga naar Turkije 22 juli. Mijn arts heeft tot dat recept uitgeschreven. Ik ga wel oppassen met de zon, maar gelukkig heb ik een makkelijke huid, dus ik hoop maar dat dat goed gaat komen met de zon
pi_27633754
Ben ik nou de enige die last heeft van dun haar? Of verbeeld ik het me of zo? M'n haar lijkt wel platter...
pi_27666844
Van het weekend een opleving gehad, nu wordt het weer wat erger maar toch ziet het er wel redelijk uit moet ik zeggen, minder grote ontstekingen en meer kleine puistjes.

Wel heb ik nu steeds dat ik kleine puistjes krijg die eigen snel wegtrekken maar dat er dan een rode vlek zit die 3 keer zo groot als het puistje is, als ik me niet vergis is dat wel vaker een probleem wat ik hier gelezen heb. De Sudo werkt dan wel maar helemaal weg te krijgen is het jammer genoeg niet
pi_27680881
ok, het zal vast al genoemd zijn, maar Sudocreme is dus HET MIDDEL tegen rode vlekjes? En waar koop je zoiets?
pi_27681946
Euhm bij je drogisterij in de buurt, bij kruidvat heb ik er 1 gehaald en overlaatst ook nog eentje bij de Etos, je kan nooit genoeg voorraad hebben van dat spul
pi_27686027
Met een middelgrote pot doe ik ongeveer 4 jaar zoals het nu gaat! Ik smeer het alleen op de plekjes waar dat nodig is. Wat ook erg goed werkt bij een grote pukkel is dik insmeren met Sudo, Een pleister pakken en ook hier beetje op doen en dan over de pukkel plaatsen. Dan blijft het ook goed zitten als je slaapt. (gebruik hiervoor elastische pleisters)
pi_27762962
Ben nu 4 maanden van de roa af (heb een volledige kuur gehad), en tot nu toe had ik na de kuur af en toe een klein puistje ergens, was goed mee te leven. Maar laatste week heb ik ik weer paar grotere tegelijk op men wangen, en zelfs op men voorhoofd (waar het lange tijd 100% clean was) zijn nu weer een paar mee etertjes... Al met al duidelijk minder dan voor de kuur, maar het is toch teruggekomen (wel in mindere mate dus).
Ben nu over ent denken om een 2e kuur te doen
Maar heeft iemand hier al een 2e gedaan? Is de 2e kuur hetzelfde als de 1e, d.w.z, moet er ook nu weer aan de 120mg per kg lichaamsgewicht worden voldaan? en wordt er over het algemeen nu een lagere/hogere/ of dezelfde dagdosis als de 1e kuur gebruikt? Hoe lang duurt de 2e kuur?

BartY
...look closer
  donderdag 9 juni 2005 @ 09:12:13 #202
121713 ThaGuitarmaistro
Muzikaal hoogstandje
pi_27765493
Ik heb dus net zoiets als Barty, alleen bij mij blijft het beperkt tot die kleine puistjes en meeeters. Grote heb ik niet 1x gehad na mn Roa kuur, maar die kleintjes irriteren me nu ook alweer. Het zijn vaak maar 1 a 2 kleintjes die ook binnen een dag weer weg zijn, maar ik wil het gewoon PERFECT hebben. Heb lang genoeg lopen kloten met die dingen. Denk er dus ook aan om een tweede kuur te doen, maar dan een hele lichte van 10 mg per dag.... gedurende 8 maanden ofzo.
pi_27765934
Het lijkt wel of Roa niet werkt, alsof het bij iedereen terug komt...

Ik lees nu trouwens ook vaak dat die 1mg per dag ook belangrijk is voor een langdurig effect. Halen jullie dat wel?
pi_27766093
Ik slik 30 mg met een gewicht van 69 kg dus dat is nog niet de helft. Denk dat die dosis voor iedereen verschilt. Iemand met ernstige acne en hetzelfde gewicht als mij zal waarschijnlijk een zwaardere dosis krijgen dan ik. Ik vind die 30 ook wel goed zo hoor, heb alleen last van droge lippen nu. Dermatologe zei dan ook dat ik niet hoger moest dan de 30mg

Ik hoop wel dat het snel gaat werken ofja, afgelopen weekend had ik een enorme opleving, zag het er goed uit, helaas nu heb ik weer een mindere periode. 2 bulten die al lang onder mijn huid zaten, en die je eigenlijk niet zag alleen als je eraan voelde kwamen opeens aan de oppvlakte als 2 hooggebergten, deze zijn nu aan het genezen maar plots komt er vlak daar onder weer een nieuwe vriend van het ene op het andere moment. en dat allemaal op mijn kin

Maarja het is vandaag mijn 30ste dag dus nog geen reden tot paniek, maar kwil toch eens van die onzekerheid af, kben zelfs onzeker tegenover mijn eigen vriendin... wat ook niet echt leuk is voor haar...
pi_27770242
Wie van jullie drinkt trouwens veel water per dag? Ik probeer zelf zo'n 2-3 liter te drinken, hebt het gevoel dat dat wel helpt.
  donderdag 9 juni 2005 @ 15:30:15 #206
121713 ThaGuitarmaistro
Muzikaal hoogstandje
pi_27776593
Drink ook veel water, weet niet of het helpt eigenlijk.

@ IntelliEye,

Roa werkt wel degelijk heel erg goed, 95 % is verdwenen. Ik neem alleen nog een licht kuurtje voor de laatste 5 %

Had b.t.w. maar de helft van die 120 mg/ per kilo lichaamsgewicht
  donderdag 9 juni 2005 @ 15:54:03 #207
103915 koffiejunk
kopje koffie!
pi_27777286
Ik vraag me af of ROA icm bodybuilding veilig te gebruiken is, heeft iemand hier wat meer informatie over? Ik bodybuild aardig serieus al een tijdje en neem veel eiwitrijk voedsel in. Hierdoor krijgt mijn lever een hoop werkt te verrichten en als daar nog eens roa bij op komt weet ik niet of dit veilig is?
pi_27777571
quote:
Op donderdag 9 juni 2005 09:12 schreef ThaGuitarmaistro het volgende:
Ik heb dus net zoiets als Barty, alleen bij mij blijft het beperkt tot die kleine puistjes en meeeters. Grote heb ik niet 1x gehad na mn Roa kuur, maar die kleintjes irriteren me nu ook alweer. Het zijn vaak maar 1 a 2 kleintjes die ook binnen een dag weer weg zijn, maar ik wil het gewoon PERFECT hebben. Heb lang genoeg lopen kloten met die dingen. Denk er dus ook aan om een tweede kuur te doen, maar dan een hele lichte van 10 mg per dag.... gedurende 8 maanden ofzo.
ik denk dat als je een echte acnehuid hebt, je blij moet zijn met dit resultaat. Volgens mij zul je je hele leven af en toe een puistje blijven krijgen ondanks ROA, dat lijkt me niet tegen te houden maar correct me if I'm wrong
pi_27777717
quote:
Op donderdag 9 juni 2005 00:55 schreef Barty het volgende:
Ben nu 4 maanden van de roa af (heb een volledige kuur gehad), en tot nu toe had ik na de kuur af en toe een klein puistje ergens, was goed mee te leven. Maar laatste week heb ik ik weer paar grotere tegelijk op men wangen, en zelfs op men voorhoofd (waar het lange tijd 100% clean was) zijn nu weer een paar mee etertjes... Al met al duidelijk minder dan voor de kuur, maar het is toch teruggekomen (wel in mindere mate dus).
Ben nu over ent denken om een 2e kuur te doen
Maar heeft iemand hier al een 2e gedaan? Is de 2e kuur hetzelfde als de 1e, d.w.z, moet er ook nu weer aan de 120mg per kg lichaamsgewicht worden voldaan? en wordt er over het algemeen nu een lagere/hogere/ of dezelfde dagdosis als de 1e kuur gebruikt? Hoe lang duurt de 2e kuur?

BartY
Ik ben met mijn 2e kuur bezig, maar dan wel met een pauze van 2 jaar. Na 2 jaar kreeg ik het dus terug. In eerste instantie dacht ik dat het een kleine terugval was,maar toen ik een paar maanden weer helemaal onder de pukkels zat toch maar weer besluiten aan de ROA te gaan omdat ik in die 2 jaar 100% clean ben geweest. Ik heb nu dezelfde dosering als de vorige keer. En volgens mij gaat deze kuur even lang duren als mijn vorige kuur. Maar dat ligt eraan hoe goed je herstel is natuurlijk. Opzich zou ik het met wat kortere kuur waarschijnlijk ook wel redden, maar ik wil het helemaal perfect vandaar dat ik weer een half jaar slik, maar volgens mij slik ik wel 1 of 2 maanden korter dan de vorige keer. maar dat heb ik niet precies bijgehouden hoelang de vorige keer en hoelang nu, het was in ieder geval beide ongeveer een half jaartje. Voor de rest heb ik nu veel meer last van bijwerkingen dan de 1e keer. Ik weet niet waar dat aan ligt. Maar ik wil je er wel op wijzen, misschien ligt het niet aan dat ik het voor de 2e x slik maar het zou zo kunnen zijn dat jij ook heftigere bijwerkingen krijgt de 2e x, in ieder geval succes
  donderdag 9 juni 2005 @ 17:58:18 #210
122482 Lilolot
Th@nx in @dv@nce!!!
pi_27780760
Tja... waar zal ik 'ns beginnen?!

Allereerst: ik heb pas huidproblemen vanaf mijn 20e! Dus geen puberteits klachten what's-o-ever!!! Helaas heb ik vanaf die tijd wel echt gigantisch veel verschillende en hardnekkige huidziektes gehad, van accute eczeem, verkeerde aanmaak van huidcellen, tot ernstige acne waarbij de plekken meer op steenpuisten lijken en die gigantische kraters achterlaten (terwijl ik altijd al een extrem droge huid heb gehad, heeft dus nix met vette huid te maken!)

Ook ik ben maar begonnen met Roaccutane... ben inmiddels al 26 en loop nu zo'n 6 jaar bij het AMC voor onderzoek en bij huidtherapie, waarvan nóóit gehoord had tot vorig jaar. Ik heb écht àlle middeltjes gesmeerd en geslik!!! Van zalfjes waarbij je huid helemaal wegbrand en zo erg vervelt dat je geen huid over huid en waardoor je uren in de wind stinkt er geel uit gaat zien enz. (zwavel) tot 5 jaar aan de minocin, wat redelijk hielp, maar zodra ik stopte het weerallemaal terugkwam! ook heb ik in het jaar dat ik geen antibiotica mocht slikken bij een homeopatisch arts gelopen met een goede reputatie, maar dat had te weinig voeten in aarde om iets aan mijn klachten te doen!

Bij huidtherapie werd m'n huid 'schoongemaakt', waarna ik een uur in de toiletten bivakkeerde voordat ik de straat op durfde, omdat ik onder de bloedplekken zat! Ik kreeg er zelfs lymfedrainage, wat wel lekker was, maar maar heel even hielp. Laatst, na er dus zes jaar te zijn geweest, zij mijn dermatoloog dat het aan mijzelf lag, dat ik maar in therapie moest gaan, omdat hij meende dat ik aan zelfdestructie deed! hij had al vaker gezegd dat ik 's nachts handschoenen moest dragen om onbewust krabben tegen te gaan, en dat heb ik toen braaf gedaan, maar zonder resultaat... het is namelijk géén oorzaak maar één van de gevolgen. Ik was woedend, maar kon geen woord uitbrengen... ik ben daarna nooit meer gegaan!

Nu heb ik een andere huidarts, die gespecialiseerd is in huidklachten! hij vroeg zich af waarom er nooit Roaccutane is geprobeerd. Dus daar ben ik toen meteen mee begonnen! Ondanks alle indianenverhalen die hij had, maar zelf in twijfel trok, en ondanks die overdreven brochures en het contract dat je moet tekenen (ècht Amerikaans!) heb ik besloten het gewoon maar te proberen... je weet immers maar nooit.

Ik slik een vrij hoge dosering, namelijk 2x 20mg per dag, dus ik hoop dat dat binnenkort zijn vruchten af zal werpen. Ben niet zo bang voor die bijwerkingen, maar ik denk wel dat er meer kans op is, naarmate je ook een hogere dosering slikt?! Toch?

Ik ben er nu zo'n maand mee bezig en het enige wat ik merk is dat mijn huid nu helemaal van krokodilleleer is geworden en ik merkte dat het begon te werken aan mijn lippen, die idd constant gesprongen en kapot zijn! Maar goed met de hele dag uierzalf, vaseline en purol smeren is het voorlopig wel uit te houden. Ik heb altijd al een soort constante keelpijn gehad, maar dat is nu overgegaan in een flinke keelontstekeing, absoluut niet fijn, maar ik hoop op verbetering naarmate het zomer wordt. Mijn plekken zijn nog niet verergerd of minder geworden, ik krijg nog steeds flinke bulten, maar wie weet... het kan nooit kwaad om op verbetering te hopen, nu maar hopen dat 't geen valse hoop blijkt te zijn!

Verder kan ik nog een heel verhaal gaan houden over mijn verder medische geschiedenis, die er hoogstwaarschijnlijk mee te maken heeft, maar wat ik alleen nog wil vragen is:

WIE VAN JULLIE HEEFT ER IN HET VERLEDEN EEN FLINKE STREPTOCOCCEN INFECTIE GEHAD?!

Daar ben ik erg benieuwd naar, omdat dit bij mij waarschijnlijk een of zelfs dè oorzaak kan zijn voor mijn huidklachten! Daarnaast is mijn depressiviteit daar waarschijnlijk ook uit te herleiden... ik slik namelijk ook al 6 jaar anti-deressiva... dat gaat gelukkig erg goed!

Nou, ik hoop op reactie... alvast bedankt!

Liefs, Lilo

[ Bericht 7% gewijzigd door Lilolot op 09-06-2005 18:10:18 ]
Ci@o @migo's!
Liefs, Lilo
pi_27780777
eej Salie k ben 2 maanden ouder dan jou thx voor je reply trouwens, denk dat ik het nog heel ff aankijk, kweetniej..
...look closer
  donderdag 9 juni 2005 @ 18:27:12 #212
121713 ThaGuitarmaistro
Muzikaal hoogstandje
pi_27781484
quote:
Op donderdag 9 juni 2005 15:54 schreef koffiejunk het volgende:
Ik vraag me af of ROA icm bodybuilding veilig te gebruiken is, heeft iemand hier wat meer informatie over? Ik bodybuild aardig serieus al een tijdje en neem veel eiwitrijk voedsel in. Hierdoor krijgt mijn lever een hoop werkt te verrichten en als daar nog eens roa bij op komt weet ik niet of dit veilig is?
Ik doe ook aan bodybuilding, en heb eigenlijk niks gemerkt. Soms alleen dat je rug wat meer zeer doet, maar dat schijnt een normale bijwerking te zijn. Ik ben overigens gewoon goed gegroeid tijdens mn kuur....
  donderdag 9 juni 2005 @ 18:31:39 #213
121713 ThaGuitarmaistro
Muzikaal hoogstandje
pi_27781599
quote:
Op donderdag 9 juni 2005 17:58 schreef Lilolot het volgende:
Tja... waar zal ik 'ns beginnen?!

Allereerst: ik heb pas huidproblemen vanaf mijn 20e! Dus geen puberteits klachten what's-o-ever!!! Helaas heb ik vanaf die tijd wel echt gigantisch veel verschillende en hardnekkige huidziektes gehad, van accute eczeem, verkeerde aanmaak van huidcellen, tot ernstige acne waarbij de plekken meer op steenpuisten lijken en die gigantische kraters achterlaten (terwijl ik altijd al een extrem droge huid heb gehad, heeft dus nix met vette huid te maken!)

Ook ik ben maar begonnen met Roaccutane... ben inmiddels al 26 en loop nu zo'n 6 jaar bij het AMC voor onderzoek en bij huidtherapie, waarvan nóóit gehoord had tot vorig jaar. Ik heb écht àlle middeltjes gesmeerd en geslik!!! Van zalfjes waarbij je huid helemaal wegbrand en zo erg vervelt dat je geen huid over huid en waardoor je uren in de wind stinkt er geel uit gaat zien enz. (zwavel) tot 5 jaar aan de minocin, wat redelijk hielp, maar zodra ik stopte het weerallemaal terugkwam! ook heb ik in het jaar dat ik geen antibiotica mocht slikken bij een homeopatisch arts gelopen met een goede reputatie, maar dat had te weinig voeten in aarde om iets aan mijn klachten te doen!

Bij huidtherapie werd m'n huid 'schoongemaakt', waarna ik een uur in de toiletten bivakkeerde voordat ik de straat op durfde, omdat ik onder de bloedplekken zat! Ik kreeg er zelfs lymfedrainage, wat wel lekker was, maar maar heel even hielp. Laatst, na er dus zes jaar te zijn geweest, zij mijn dermatoloog dat het aan mijzelf lag, dat ik maar in therapie moest gaan, omdat hij meende dat ik aan zelfdestructie deed! hij had al vaker gezegd dat ik 's nachts handschoenen moest dragen om onbewust krabben tegen te gaan, en dat heb ik toen braaf gedaan, maar zonder resultaat... het is namelijk géén oorzaak maar één van de gevolgen. Ik was woedend, maar kon geen woord uitbrengen... ik ben daarna nooit meer gegaan!

Nu heb ik een andere huidarts, die gespecialiseerd is in huidklachten! hij vroeg zich af waarom er nooit Roaccutane is geprobeerd. Dus daar ben ik toen meteen mee begonnen! Ondanks alle indianenverhalen die hij had, maar zelf in twijfel trok, en ondanks die overdreven brochures en het contract dat je moet tekenen (ècht Amerikaans!) heb ik besloten het gewoon maar te proberen... je weet immers maar nooit.

Ik slik een vrij hoge dosering, namelijk 2x 20mg per dag, dus ik hoop dat dat binnenkort zijn vruchten af zal werpen. Ben niet zo bang voor die bijwerkingen, maar ik denk wel dat er meer kans op is, naarmate je ook een hogere dosering slikt?! Toch?

Ik ben er nu zo'n maand mee bezig en het enige wat ik merk is dat mijn huid nu helemaal van krokodilleleer is geworden en ik merkte dat het begon te werken aan mijn lippen, die idd constant gesprongen en kapot zijn! Maar goed met de hele dag uierzalf, vaseline en purol smeren is het voorlopig wel uit te houden. Ik heb altijd al een soort constante keelpijn gehad, maar dat is nu overgegaan in een flinke keelontstekeing, absoluut niet fijn, maar ik hoop op verbetering naarmate het zomer wordt. Mijn plekken zijn nog niet verergerd of minder geworden, ik krijg nog steeds flinke bulten, maar wie weet... het kan nooit kwaad om op verbetering te hopen, nu maar hopen dat 't geen valse hoop blijkt te zijn!

Verder kan ik nog een heel verhaal gaan houden over mijn verder medische geschiedenis, die er hoogstwaarschijnlijk mee te maken heeft, maar wat ik alleen nog wil vragen is:

WIE VAN JULLIE HEEFT ER IN HET VERLEDEN EEN FLINKE STREPTOCOCCEN INFECTIE GEHAD?!

Daar ben ik erg benieuwd naar, omdat dit bij mij waarschijnlijk een of zelfs dè oorzaak kan zijn voor mijn huidklachten! Daarnaast is mijn depressiviteit daar waarschijnlijk ook uit te herleiden... ik slik namelijk ook al 6 jaar anti-deressiva... dat gaat gelukkig erg goed!

Nou, ik hoop op reactie... alvast bedankt!

Liefs, Lilo
Wat een verhaal zeg! Maar volgens mij is dit niet echt gewone acne meer. Maar wie weet wat de Roaccutane kan doen voor jou.
pi_27782025
@LiLoLoT

Bedankt voor je verhaal! Super dat je dit allemaal post!

Het verbaast me echter dat je zo laat gehoord hebt van ROA, mijn dermalotoog zei tegen mij "Nee, we gaan helemaal niets anders proberen, ROA is het enige dat echt werkt"
Zelf had ik liever een antibiotica kuur van te voren gehad voor de ergste ontstekingen. Ik heb nu nog steeds allemaal plekjes van 3 maanden!! oude pukkels. Wat een STREPTOCOCCEN INFECTIE is weet ik niet exact. Dat ga ik zo ff opzoeken met google. Ik heb wel een enkele keer een echte grote ontsteking gehad die maanden duurde. Ik hoefde alleen maar een "klepje" te maken en dat liep de puist weer leeg. Tot op een dag ik veel druk zette en toe was het PATS!! een explosie van rotzooi. Daarna is de puist geheel weggetrokken. Nu alleen een litteken op mijn wang.

Mensen zeggen wel eens dat je er af moet blijven. Hier ben ik het TOTAAL niet mee eens. sommige exemplaren moeten handmatig en vakkundig leeg gemaakt worden anders gaan ze nooit over (bij mij)
Zelfs een beginnende pukkel kan je beter vakkundig leeghalen voordat het uit de klauwen loopt.

Ik hoop echt dat ROA gaat werken bij jou HOUD VOL! Maar je hebt genoeg motivatie denk ik!!
Als je er vanaf bent kan je later altijd een laserbehandeling laten doen. Schijnt erg goed te werken!

Succes
pi_27782542
Hallo Iedereen
Terug van wegeweest. Ben dus 10 dagen naar Kreta geweest. Lekker weertje, maar heb niet echt liggen bakken in de zon natuurlijk. Heb wel een kleurtje, maar dat begint nu al weg te trekken.
Ik merkte wel dat als ik te lang in de zon liep ik rood begon te worden (het was dus ofwel wit ofwel rood, bruin leek onmogelijk), maar dan ging ik gewoon wat in de schaduw zitten.
Voor mij was de Roa dus geen reden om de vakantie af te blazen.
Verder zit ik nu dus aan 2x20mg/dag en 10 weken (2de kuur, eerste was 6 jaar geleden). Morgen terug bloedtest.
Het resultaat is schitterend: ik ben volledig gaaf (al na 5-6 weken), heb enkel nog de bekende rode vlekjes, maar ik denk dat die al beginnen te vervagen. Is wet kut, dat ik 2 maanden bezig ben en nog 6 te gaan heb, wil ik de kuur fatsoenlijk afmaken (terwijl ik eiegnlijk al helemaal gaaf ben).
Ik twijfel dan ook, want mijn dokter wil max 16 weken voorschrijven.
Wat de nevenwerkingen betreft: droge, jeukende ogen, droge lippen, dooooooooooooooooooodmoe (ik kan overal op elk moment slapen, slaap snachts 10-11 uur en ben nog dooodmoe), beetje verdrietig en geïrriteerd, koppijn.
Maar we zullen maar volhouden zeker...
Greetz
pi_27783362
Streptococcen? Volgens mij heb ik een keelamandel abces gehad en was dat ook streptococcen
pi_27784108
quote:
Op donderdag 9 juni 2005 17:58 schreef Lilolot het volgende:
Ik slik een vrij hoge dosering, namelijk 2x 20mg per dag, dus ik hoop dat dat binnenkort zijn vruchten af zal werpen. Ben niet zo bang voor die bijwerkingen, maar ik denk wel dat er meer kans op is, naarmate je ook een hogere dosering slikt?! Toch?
Die dosishoogte van wel mee hoor. Ik weet niet hoeveel je weegt uiteraard, maar ik slik 3x20 MG op een dag (dus 60 in totaal) en weeg 80 KG = 0.75 MG/kilo lichaamsgewicht.

Ik zag pas verbetering na 5!!! maanden dus je moet gedult hebben. Zeker omdat je zo'n hardnekkige acne hebt. Maar ik zou wél voorstellen dat als het bij jouw na 2 maanden niet verbeterd is je over moet gaan op 60 MG p/d. Zelf heb ik 60 MG p/d als grens gesteld maar je hebt ook mensen die zelfs 80 MG/pd slikken en in de VS (vandaar die bijwerkingen) zelfs nog hoger (100 bijv.)

Verder wil ik iedereen die last van droge lippen heeft (erge last) het product: Aquaphor aanraden. Dat is echt superspul voor je lippen. Enige nadeel: niet te koop in Nederland, maar wél in de VS. Ik heb het besteld op Ebay en eigenlijk nooit super last van droge lippen gehad nadat ik dat spul gebruikte....(smeer het alleen 's ochtends en 's avonds op, en af en toe eens daartussen op mijn lippen) dus een échte tip (speciaal ontwikkeld voor ROA gebruikers)

Ook wil ik zeggen dat je jezelf wél in de gaten moet houden omdat je al 6 jaar anti-deressiva slikt. ROA kan zorgen voor depressies, maar wat ik zeg: kán zorgen voor depressies, het hoeft niet zo te zijn, maar toch zou ik opassen als je er 'aanleg' voor hebt zoals jouw (of al eerdere ervaringen mee hebt)

Ik hoop dat dit bij jouw wél zal aanslaan, want het is super super super vervelend om iets met je huid te hebben (icm vrouwen, werk, sociaal leven, vrienden etc.)..... suc6 ermee iig
Haleloeja
pi_27806807
quote:
Op donderdag 9 juni 2005 17:58 schreef Barty het volgende:
eej Salie k ben 2 maanden ouder dan jou thx voor je reply trouwens, denk dat ik het nog heel ff aankijk, kweetniej..
ja zou ik ook doen. Bij mij bleek ik van de 1 op de andere dag weer puisten te krijgen en het werd steeds erger. Heb het toen 5 maanden aangekeken, maar toen toch maar weer begonnen met de roa
pi_27812052
quote:
Op donderdag 9 juni 2005 19:58 schreef Gelderland het volgende:

Ook wil ik zeggen dat je jezelf wél in de gaten moet houden omdat je al 6 jaar anti-deressiva slikt. ROA kan zorgen voor depressies, maar wat ik zeg: kán zorgen voor depressies, het hoeft niet zo te zijn, maar toch zou ik opassen als je er 'aanleg' voor hebt zoals jouw (of al eerdere ervaringen mee hebt)
Ik kan me herinneren dat ik hier laatst heb gelezen heb dat een verband tussen depresiviteit en ROA in een recent wetenschappelijk onderzoek is ontkracht....
Ik weet niet meer exact waar, maar volgens mij op dit forum. Wellicht dat iemand dit kan bevestigen.
Het "placebo" effect moet echter niet onderschat worden. Als ik me down voel dan heeft dat een directe relatie met mijn huid. In bijna alle gevallen!

Ik zit nu 9 weken aan de 40 gram. Kon nog niet naar 60 omdat een bepaalde leverwaarde te hoog was. Nu gaat het weer ff minder. Weer een paar exemplaren erbij gekregen. Maar het is zeker beter dan 9 weken geleden

Dat Aquaphor ga ik zeker proberen. Heb je ook Blistex gebruikt?
pi_27847378
Ik hoor idd ook veel goeds over Aquaphor, maar welke moet je precies hebben? Ik kom nogal wat verschillende verpakking enz. tegen van Aquaphor.
pi_27858250
Ik zie bijv. verschillende "oz" waarden staan?
pi_27859965
Ik heb maar gewoon bijna alles besteld wat ze hebben van Aquaphor. Zit ik altijd goed. Kost een paar dollar via Amazon.com. Maar ja, je betaald ook een hoop verzend kosten....
Geloof dat ik voor 40 Dollar heb besteld, inclusief.

oz is toch een maateenheid?
http://www.google.nl/search?hl=nl&q=define%3Aoz&meta=

Off-topic: Ik bestel mijn broeken ook uit de USA, een 501 voor 30-35 Dollar.....

[ Bericht 16% gewijzigd door subsense op 12-06-2005 16:46:52 ]
pi_27860188
Aquaphor Healing Ointment, 1.75 oz (50 g)

Deze heb ik besteld, lijkt me een goede. Ik hoef niet zo'n mega pot, liever een kleine tube.

Trouwens subsense, wij liepen toch precies gelijk? Hoe is het met jouw huid? Ik ben nu helemaal clean, alleen nog wat rode vlekjes. Ik slik nu 70mg/per dag (weeg 70kg), heb 2520mg van de 8400mg binnen en zit nu op bijna 9 volle weken slikken.

Bijwerkingen: Droge handen, gezicht (hoewel dat erg mee valt), lippen en ogen (tenminste, m'n ogen irriteren af en toe een beetje) en 'natuurlijk' af en toe last van m'n rug en m'n haar is anders (ik denk dunner).

[ Bericht 29% gewijzigd door IntelliEye op 12-06-2005 18:06:49 ]
pi_27915037
quote:
Op zondag 12 juni 2005 00:20 schreef IntelliEye het volgende:
Ik hoor idd ook veel goeds over Aquaphor, maar welke moet je precies hebben? Ik kom nogal wat verschillende verpakking enz. tegen van Aquaphor.
nou volgens mij is er maar 1 soort: je moet iig Aquaphor Healing Ointment hebben (from Eurcerin). OZ. is de maat inderdaad, zoals bij ons: gram etc.

Ik heb het 'geluk' gehad dat ik op Ebay iets van 15 van die hele mini tubetjes kon kopen....Is maar een inhoud van 0.25 OZ (7 gram). pér tubetje .
Dat was super want die kon ik gewoon in mijn broekzak meenemen...en is uiteraard véle malen handiger dan 1 grote tube/pot....

Het is een soort vaseline (daar lijkt het op) en ik heb nooit écht super last gehad van gescheurde lippen...(wel af en toe periodes) maar hoefde ook niet vaak te smeren (2-3 keer per dag)

[ Bericht 8% gewijzigd door Gelderland op 14-06-2005 12:50:59 ]
Haleloeja
pi_27915376
Attentie....Attentie:

Ik hoef nog maar 6 dagen te slikken . A.s Zondag neem ik mijn laatste PIL in....
2 weken geleden ben ik begonnen om af te bouwen (na 4 maanden 60 MG), eerst een week 40 MG geslikt, deze week slik ik 20 MG (tot zondag)....dus nu elke dag nog maar 1 pilletje. Wel wennen want heb 4 maanden 3 Pillen op een dag geslikt....

Wat ik al eerder aangaf heb ik nu 6 maanden geslikt en stop ik omdat ik een maand later op zon/zuip vakantie ga en ik mijn huid/lever dus nog 4 weken de 'tijd' geef om ff te herstellen! Want gelijk na zo'n kuur weer elke dag alcohol drinken lijkt me niet écht verstandig

MAAR 1 ding is zeker: ik heb op dit moment een super gave huid ....het begon bij mij pas laat te werken (na 5 maanden) daarom vind ik het opizich jammer dat ik moet stoppen omdat ik 'voor de zekerheid' nog wel wat langer wilde slikken....(want heb toch niet écht last van bijwerkingen)..

Want ik ben wél bang dat het in mijn zon/zuip vakantie terugkomt (of daarvoor al).....dát is echt mijn angst...maarja hopen op het beste dat ze in ieder geval op die vakantie (en liefst voor altijd) wegblijven
Haleloeja
pi_27920856
Succes Gelderland, goed voor je dat de kuur geslaagd is!
Wat de toxiciteit van Roaccutane betreft, is er net weer een "positieve" studie gepubliceerd in een wetenschappelijk vaktijdschrift. In een studie waarbij ratten en muizen met 7.5 of 15mg/kg (dit komt bij een persoon van 60kg overeen met 450 en 900mg Roa per dag!!!!) Roaccutane behandeld werden, werd aangetoond dat er nauwelijks veranderingen opgetreden zijn in onder ander de concentratie aan dopamine en serotonine in de hersenen. En deze stofjes spelen de hoofdrol bij depressies en zo, dus goed nieuws voor de hypochonders onder ons (waartoe ik behoor;-)

Voor de geïnteresseerden:
Food Chem Toxicol. 2005 Aug;43(8):1289-96. Epub 2005 Apr 19. Related Articles, Links


Four weeks of oral isotretinoin treatment causes few signs of general toxicity in male and female Sprague-Dawley rats.

Ferguson SA, Cisneros FJ, Gough BJ, Ali SF.

Division of Neurotoxicology, HFT-132, National Center for Toxicological Research/FDA, 3900, NCTR Road, Jefferson, AR 72079, USA.

Despite widespread use of isotretinoin for its anti-acne effects and its current evaluation in clinical trials as a cancer treatment, little is known about its general toxicity in adult nonpregnant animals, particularly after oral administration which mimics the human route. Here, adult male and female Sprague-Dawley rats were gavaged daily with 0 (soy oil), 7.5, or 15mg/kg isotretinoin for 28 days during which time body weight, food/water intake, and estrous phase were measured. At sacrifice, organ weights were collected and concentrations of dopamine (DA), serotonin and metabolites were measured in frontal cortex, striatum, hippocampus, and diencephalon. Food intake was mildly decreased in both treated groups ( approximately 15% in males and 7% in females); however, body weight and water consumption were unaffected. The estrous cycle appeared slightly affected (i.e., lengthened by 15mg/kg, and both treated groups appeared to have less time in diestrus and more time in estrus). Kidney/body weight ratio was decreased by 7.5 and 15mg/kg isotretinoin and spleen/body weight ratio was increased in the 7.5mg/kg group. Males of the 7.5mg/kg group exhibited significantly higher gonad/body weight ratios than did same-sex controls. Concentrations of monoamine and metabolites in the frontal cortex and diencephalon were unaffected. Nor were striatal DA and DOPAC concentrations affected; however, there were isolated effects on striatal HVA and 5-HIAA. Hippocampal DA concentrations were marginally increased. These data indicate mild effects resulting from oral isotretinoin treatment at doses which likely produce serum levels within the range of humans.

Groetjes!
pi_27930245
@Belgium26

Bedankt voor je bron!
pi_27930527
quote:
Op dinsdag 14 juni 2005 12:38 schreef Gelderland het volgende:

Ik heb het 'geluk' gehad dat ik op Ebay iets van 15 van die hele mini tubetjes kon kopen....Is maar een inhoud van 0.25 OZ (7 gram). pér tubetje .
Dat was super want die kon ik gewoon in mijn broekzak meenemen...en is uiteraard véle malen handiger dan 1 grote tube/pot....
Ten eerst, GEFELICITEERD met je huid. En nou maar hopen dat het bij ons allemaal dat effect heeft. Ik raak er steeds meer van overtuigt dat het voor ons allemaal een erg goed middel is!!

Maar, Ik heb al 15 jaar last van droge lippen, vroeger volstond een paa rmaal per dag smeren met vaseline. Ik heb dit op een gegeven moment in een klein (leeg ) blistex potje gesmeerd. Dit kan je natuurlijk ook doen met Aquaphor. Erg handig en mijn voorraad gaat voorlopig niet op. (Ik smeer heel wat potjes blistex weg... )

Heb momenteel een gescheurde mondhoek, Ben benieuwd of Aquaphor hier ook tegen helpt...
pi_27939694
quote:
Op dinsdag 14 juni 2005 21:03 schreef subsense het volgende:
Heb momenteel een gescheurde mondhoek, Ben benieuwd of Aquaphor hier ook tegen helpt...
Ja, helpt daar ook tegen. Je kan het ook gewoon op je huid smeren.
pi_27944639
quote:
Op dinsdag 14 juni 2005 21:03 schreef subsense het volgende:
Heb momenteel een gescheurde mondhoek, Ben benieuwd of Aquaphor hier ook tegen helpt...
Ja helpt het ook tegen. NIet omdat ik er ervaring mee heb (omdat ik door dat spul nooit gescheurde mondhoeken had) maar omdat het de huid gewoon hersteld.

Btw. het is voor: Dry,Cracked!! or irritated skin (dus ook gewoon voor je huid, al zou ik het alleen op je lippen smeren of op de échte droge plekjes op de huid)
Haleloeja
pi_27945397
heej, tijdje geleden dat ik hier ben geweest, ik weet 't. Druk, druk, druk bezig met verhuizen geweest...
Laatste post in deel 5 geloof ik, shame on me...

Maar, goed te lezen dat roa bij de meesten z'n vruchten afwerpt!!
In de tussentijd zijn de klachten ook bij mij minder geworden, ik had vooral last van acne in het gelaat en dat is nu zo goed als weg! Ja, af en toe nog eens een pukkeltje maar dat stelt natuurlijk niets voor bij die ellendige ontstekingen! Wat ik alleen vreemd vind (ik ben nu overigens net over de helft van de kuur en moet nog een 1/2 jaar...jeej...) is dat nu mijn gezicht eindelijk is opgeklaard er inneens een belachelijk grote ontsteking onder mijn borst is verschenen en 2 pijnlijke bultjes (lijken ook ontstekingen) in m'n lies... Heeft hier iemand ervaring mee? De onteking onder m'n borst is onlangs opengebarsten en nadat ik alle troep er zachtje uitgedrukt had lijkt deze te verminderen, maar in mijn lies zitten ze er nog 'doodleuk' en doen behoorlijk zeer. (pijngraad: niet met een goed aansluitende spijkerbroek over klinkers fietsen)
De laatste keer dat ik dit heb meegemaakt was ik een jaar of 17 (is nu zo'n 7 jaar geleden) en waren het cysten die herhaaldelijk terug kwamen en operatief verwijderd moesten worden. Roa zou hier toch ook tegen moeten werken gezien een cyste ook een soort abces is waarbij de troep vast zit onder de huid?
2 augustus heb ik weer een afspraak dus dan kan de dermo er pas naar kijken... (controles zijn bij mij om de 3 a 4 mnd ipv 2) In de tussentijd toch maar eens die sudocreme proberen, baat het niet, schaadt het niet.

@salie:
ik ken het probleem, niet zozeer met schilvertjes maar intern wat droger, erg irritant tijdens het sexen maar met een beetje glijmiddel is dit probleem opgelost. Om verder alles een beetje op orde en comfortabel te houden gebruik ik een gel die je zowel intern als extern kunt gebruiken. Die kun je gewoon bij de drogist krijgen. Ik zal nog eens kijken hoe hij heet en dan post ik het de volgende keer voor je. Deze gebruik ik met name na de sex en vaak de dagen vlak na de menstruatie. Verder zou ik je adviseren gewoon naar de drogist te gaan, daar hebben ze een scala aan producten voor de vagina. Informeer gewoon bij een (vrouwelijke) verkoper, die heeft er immers verstand van en kan je aanraden welk product je moet hebben. Ik zou niet met babyolie gaan klooien, zéker niet intern, hiermee verneuk je je hele zuurgraad en dat kan voor behoorlijke irritaties zorgen. Met gevolgen als infecties, en die zijn erg naar en alleen met medicatie op te lossen. Been there, done that.

@lilolot:
uit je post begrijp ik dat jij door accute eczeem regelmatig je huid open hebt (gehad). Ik heb al sinds ik nog een echt klein meisje was last van atopisch eczeem, voor de roa kuur gebruikte ik daar al dermovate en triamcinolon op vaseline basis voor, nu hoofdzakelijk triamcinolon gezien dat vetter is. Helaas mag ik het niet dagelijks smeren, 3 dagen 2 maal daags gevolgd door 3 dagen rust. Dit omdat mijn huid anders te dun wordt (je kent 't waarschijnlijk wel). Het prettige is dat het de jeuk stilt als het er op zit maar dat de huid niet in zijn geheel wil en kan helen omdat ik niet mag door smeren en de roa alees heel fijn uitdroogt. Mijn dermo zei tegen me dat zo lang als dat ik aan de Roa zit dit niet zal veranderen, vandaar dus ook de lichte dosereing roa die om deze reden ook niet verhoogd zal worden (20mg) en dat ik in totaal een jaar over de kuur zal doen.
Nu vraag ik me dus af of jij nog tips en tricks hebt afgezien van de handschoentjes, (die heb ik tegenwoordig trouw 's avonds aan gezien ik anders m'n rug in m'n slaap open haal) om er overdag mee om te gaan op de dagen dat triamcinolon niet op de huid mag worden aangebracht? Ik betrap mezelf er namelijk nogal eens op dat ik begin te wrijven of zelfs krabellen waardoor de wondjes weer open gaan, wat het helingproces natuurlijk alleen maar vertraagd en op de lange termijn voor nog meer lelijke lidtekens zorgt. Overdag is het voor mij geen optie om met handschoentje aan rond te lopen ivm werk. Daarnaast gaat het met het -eindelijk- wat mooiere weer broeien wat voor alleen maar meer irritatie zorgt.

@lilolot & thaguitarmaistro:
Het is idd niet gebruikelijk dat bij huidaandoeningen anders dan acne roa wordt voorgeschreven, zeker niet bij eczeem gezien het de huid zo drastisch doet uitdrogen. Maar als je er over nadenkt, als je sebboroïsch of atopisch eczeem (ontstoken huid) hebt of een andere huidaandoening dat wordt veroorzaakt door ontstekingen, klinkt het al wel weer wat logischer. zolang de huid goed vet gehouden wordt en de wondjes en irritatie die als nog naar boven komen behandeld worden met onststekings remmers met bijvoorbeeld bijnierschorshormonen/corticosteroïden/antibioticum in de vorm van zalven zou het theorethisch moeten kunnen, ja toch? Ik ben natuurlijk geen arts maar in mijn theorie zou het moeten kunnen. Als het werkt zou ik dan ook heel mischien na de kuur van die shitty huidklachten af kunnen zijn... leuke gedachte!

Terug algemeen: Een paar maanden terug heb ik van een vriendin een geweldige lipbalsem gekregen. Hij is zacht en daardoor makkelijk smeerbaar, werkt fantastisch en het leukste, het kost haast niets, ongeveer een euro: kruidvat eigenmerk voor gevoelige lippen.Dit goedje is meesterlijk vet maar het blijft redelijk lang zitten, glimt niet zoals bij vaseline én, heel belangrijk, het verzacht de scheurtjes in de lippen! Dit is de eerste die bij mij ook op langere termijn blijft werken en geen bijwerkingen heeft. (Purol/Vaseline zullen ongetwijfeld dezelfde werking hebben maar daar reageer ik allergisch op, een paar dagen smeren en ik heb een clowns-bekkie... Niet echt grappig...)

[ Bericht 0% gewijzigd door MeMarz op 15-06-2005 11:39:26 ]
pi_27949891
@salie:
Het product waar ik het eerder vandaag over had heet : Bioclin Actigel van het merk Multi-Gyn.
Op de achterkant staat het volgende vermeld:

"toepassing: Multi-Gyn Actigel heeft direkt effect bij veel voorkomende vaginale ongemakken zoals: irritatie, gevoeligheid, roodheid, schraalheid, onaangename geur en afscheiding. Het optimaliseert de conditie van het vaginale weefsel en gaat zwelling tegen. Multi-Gyn Actigel activeert het natuurlijke afweersysteem en werkt licht ontsmettend."

Het is niet echt goedkoop, rond de 10 euro voor een tube van 50 ml. Ik vindt het het waard gezien de klachten meteen verlichten en met een paar dagen helemaal verdwenen zijn, daarnaast gaat het ook best wel lang mee gezien je er niet zo heel veel nodig hebt. Zoals al eerder gezegd kun je dit product bij de drogist krijgen (in elk geval de Etos en de DA). Als je meer info wilt:
https://secure.is.nl/mijn(...)etails.asp?ID=272371

succes ermee!
  vrijdag 17 juni 2005 @ 15:19:15 #233
122482 Lilolot
Th@nx in @dv@nce!!!
pi_28019074
Hey there!

Ik had nooit zó veel reacties verw8... te gek! Is goed voor de motivatie. Th@nx daarvoor!
Ci@o @migo's!
Liefs, Lilo
pi_28019463
Even een update momenteel dag 38 dus zo'n 5 en een halve week...

Denk dat de ergste periode er voor mij op zit... Eigenlijk vanaf zaterdag is m'n huid stapje voor stapje verbeterd. Alleen heb ik nog steeds een onderhuidse rond mijn kin wat ik vreselijk vind omdat hij net zit rond een andere rode plek en dat dus opvalt en je nooit weet met die dingen of ze doorkomen en enorm worden of weblijven maarja.

Voor de rest is de acne een stuk minder, alleen waar ik vorige week enkele bij elkaar had zie je wel een grote rode plek, smeer er wel sudo op maar het trekt maar langzaam weg. Vind het wel grappig dat je de dingen die je hier allemaal leest voordat je aan de kuur begint nu zelf terug ziet. Maar ik merk nu dat er meer acne wegtrekt dan dat er bij komt dus een stap in de goede richting
  vrijdag 17 juni 2005 @ 18:48:40 #235
122482 Lilolot
Th@nx in @dv@nce!!!
pi_28025358
Nog ff:
(P.S.)

@Gelderland:
Gefeliciteerd... nog ff en dan ben je hier ook weer vanaf dus! Ga zo door zou ik zeggen! Fijne vakantie alvast!

@MeMarz:
Draag géén schurende kleding, dus GEEN SPIJKERBROEKEN en vooral géén nauw sluitende!!! Ook geen spagettibandjes of te strak aangetrokken broekriemen! Vermijd ruwe stoffen en draag zachte stofjes of iets ruimere kleding.


Verder af en toe in bad (indien mogelijk) met 'n parfumvrije badolie voor gevoelige huid (niet teveel in gooien!) of onder de douche met douche-olie of een olie voor na het douchen (insmeren op de nog natte/vochtige huid en daarna droog deppen met 'n 100% katoenen handdoek). Hemp (hennep) handcrème van de Body Shop is ook erg goed tegen extreem droge handen!!! En helpt bovendien je huid te herstellen. Er is overigens een hele lijn van! Zoals Hemp bodybutter, facecrème, footcrème, lipbalm enz. Wel prijzig, en je moet van de geur houden, maar zeer effectief!

@Subsense en Oioioioi:
Streptococcus of Streptokokken kun je idd 't beste ff opzoeken op google, is namelijk een lang en ingewikkeld verhaal. Er zijn ook heel veel verschillende soorten!

Bij mij is 't begonnen in m'n strottenhoofdklepje (accute epiglottis) toen ik tweebijna drie jaar was en het is een wonder dat ik hier nix aan over heb gehouden (alhoewel?! zie vervolg) en dat ik hier überhaubt nog zit! De relatie tussen huidproblemen, depressies (die ik beide vanaf mijn 20e heb) en de Streptococcen bacterie zijn onderzocht, maar (nog) niet erkend in de medische wereld! De huidproblemen en depressieve klachten zouden het gevolg kùnnen zijn van deze infectie... en komen vaak pas na zo'n 10 tot zelfs pas 30 à 40 jaar na dato tot uiting... bij mij dus na zo'n 17 à 18 jaar.

@every body else:
Ik zal later nog uitgebreid antwoord op verdere vragen geven.. maar nu moet ik helaas verder blokken voor m'n tentamens! Dus tot later!
Ci@o @migo's!
Liefs, Lilo
pi_28055463
Juni 2004 gestopt, heb wel een halfjaar afgebouwd van 40 naar 10 mg, mn huid is nog altijd glad (gebruik nog wel benzac voor de zekerheid).

Heb alleen nog last van droge lippen ( boeiend )
pi_28061540
Ik heb gisteren, na 2 weken clean te zijn geweest, ineens 2 puistjes gekregen... Is dat normaal, of kan dat? Dacht dat het echt over was.
pi_28071956
Ik en momenteel zo'n 10 weken onderweg. laatste 2 maanden 40 mg.
Net terug van een weekend centerparcs met 11 vrienden, helaas toch weer een aantal exemplaren erbij gekregen. IntelliEye, maak je dus maar geen zorgen.....
Over het algemeen kan ik wel zeggen dat het beter gaat. De 3 maanden oude pukkelvlekken beginnen nu ook langzaam weg te trekken.
Aquaphor is nu ook een aantal dagen binnen, lekker spul MAAR, er zit helaas geen zonnefactor in. Dat heeft Blistex wel (F15). Ik heb nu dus helaas koortsuitslag op mijn lip, dat krijg ik altijd als de zon er een tijdje opstaat.
pi_28074315
Vandaag lekker in de zon geweest, ben al net een neger, gezicht ziet er nu ook veel beter uit.

@lilolot

ik heb een keel abces gehad (zware keelontsteking), dat was ook die bacterie, was heel erg geworden omdat ze dachten dat het van mijn pfeiffer kwam, maar dat was dus niet zo. Alleen mijn amandelen zijn er nu uit dus ik zal er wel geen last meer van hebben denk ik.
pi_28076994
Hele middag in de zon gezeten, gaat best goed. Lekker snel bruin
pi_28081586
ja en nu maar 1 puistje te zien
  maandag 20 juni 2005 @ 12:24:15 #242
106588 Security
its just me
pi_28085399
Hallo Allemaal,

Ik ben nog redelijk nieuw hier op Fok...
Ben een jongeman van inmiddels 22 met een superlieve vriendin.
Echter mijn acne maakt het er niet makkelijker op.
Al enige tijd heb ik last van zeer zware acne op mijn rug..
Echt van die dikke smerige bulten...
Mijn vriendin probeert mijn goed te verzorgen en knijpt die dingen ook uit... Ze doen echt zoveel pijn joh.. Er komt ook bloed en troep uit.. (ik vraag me af of dit wel goed is dat uitknijpen eigenlijk)
Verleden jaar ben ik gestart met ROA (daar de bijwerkingen volgens mijn moeder erg duidelijk aanwezig waren ben ik op haar advies gestopt)
Tijdens het gebruik werd het inderdaad minder maar mijn moeder had er zulke spookverhalen over gehoord.
Vandaag 20 Juni ben ik toch weer begonnen aan een ROA kuur, graag wil ik mijn indrukken en ervaringen met jullie delen.
Ik hoop op een goede steun voor de komende periode...

Gr

Sec
  maandag 20 juni 2005 @ 13:22:00 #243
121713 ThaGuitarmaistro
Muzikaal hoogstandje
pi_28087119
Goedzo Security,
en laat je niet beinvloeden door horrorverhalen. 9 van de 10 keer weten mensen niet half waarover ze praten.
pi_28087373
Succes.....ik neem vanavond mijn laatste pil, dus zal ook wel ff wennen zijn....hopen dat het in 4 weken (niet terugkomt) ivm vakantie.... Daarna wil ik het ook niet terug (uiteraard) maar dan kan ik (als het terugkomt) snel weer beginnen met een 2e kuur...
Haleloeja
pi_28087952
Heej security,
uitknijpen mag eigenlijk niet omdat je dan het weefsel en de kanalen onder de huid beschadigd. Als de spanning te pijnlijk wordt kun je het beste de puist ontsmetten (met sterilon oid) en met een scherpe en schone naald (ook ontsmetten dus) 'open' prikken en dan zachtjes alle troep er uit drukken. Het eruit drukken doe je door een zacht drukkende beweging te maken van de rand van de puist tot waar hij is open geprikt. (dit heeft mn huisarts in het begin een aantal keer gedaan om de spanning er af te halen) Als het goed is komt dan eerst alle troep er uit, dan wat wondvocht (bijna transparante vloeistof) en als laatste bloed. Wanneer er alleen nog zuiver bloed uit komt kun je stoppen met drukken. Ontsmet de huid nog een keer en laat je het verder met rust.
Het gevaar bij knijpen is dat de rotzooi in andere kanalen terecht komt waardoor er daar een ontsteking kan ontstaan of de huidige puistalleen maar groter wordt.

@lilolot:
thx voor de tips, zal binnekort eens naar de bodyshop gaan. Ik heb eerder wel eens de hemp-lipbalm van ze geprobeerd, is idd wel goed spul en de geur trekt gelukkig altijd wel snel weg. Hopen dat dit ook zo goed werkt!

[ Bericht 12% gewijzigd door MeMarz op 20-06-2005 13:53:57 (aanvulling) ]
  maandag 20 juni 2005 @ 17:32:16 #246
106588 Security
its just me
pi_28094953
thnx all voor het snelle posten.
Ik ben vandaag dus begonnen met roa..
Zal jullie op de hoogte houden van de ontwikkelingen.

PS in welke hoeveelheid slikken jullie?
Hoeveel daags en hoeveel mg?

[ Bericht 39% gewijzigd door Security op 20-06-2005 18:42:04 ]
  maandag 20 juni 2005 @ 19:48:10 #247
106588 Security
its just me
pi_28098614
inmiddels nr 2 ingenomen...
Ik merk duidelijk een verergering van de klachten / gezicht / nek..
Tevens kurkdroge lippen morgen snel labello aanschaffen.
Verder nog andere tips en truuks?
pi_28103145
Hi Security,

Welkom op het forum! Ik hoop dat het ook voor jou een wondermiddel is.
Maar na de tweede pil al verergering? Das wel heel snel denk...

Tips:

*Gebruik Sudocrem voor rode plekjes en puistjes.
*Blistex (rode SPF 15) werkt voor mijn lippen heel erg goed, beter dan purol, labello en al het andere
*Aquaphor (Te bestellen op amazon.com) werkt ook uitstekend voor mijn lippen, maar pas op met zon op je lippen, (geen spf)
*Uitknijpen kan maar niet met veel geweld, zoals MeMarz beschrijft haal eventueel injectienaalden bij de apotheek.
*Mijn ervaring is dat een goed uitgeknepen beginnende puist vaak geen puist wordt, maar het kan door het rommelen ook erger worden!!
*Smeer je goed in met de juiste factor, je huid zal erg dun worden wat de kans op verbranden vergroot.
*Lees alle draadjes eens door,deel 1 tot en met 7, geeft je een heel goed beeld van de resultaten
*Heb geduld, bij de een is het verschil al na 3 weken zichtbaar bij de ander na 5 maanden.
*Niet te veel zuipen!
*Niet te veel aan de bijwerkingen denken, vallen reuze mee. De meeste van "ons" hebben alleen droge lippen/huid, spierpijn en moeheid. (ik heb alleen drogere lippen)
*Hou rekening met een of meerdere outbreaks in het begin van je kuur, ook bij een dosis verhoging kan er weer een outbreak plaatsvinden

Heel veel succes met je kuur!!
pi_28103222
quote:
Op maandag 20 juni 2005 19:48 schreef Security het volgende:
Tevens kurkdroge lippen morgen snel labello aanschaffen.
Labello zou ik niet aanraden, ik vind het rotzooi!!
Potje purol is veel beter, of Blistex
  maandag 20 juni 2005 @ 23:41:47 #250
106588 Security
its just me
pi_28105497
nou ehmm thnx voor de welkom...
Sjeeminee ik trok vanavond me shirt uit na een dag hard werken..
ratssss hele rug open... :S (sommige grote dan)
Is dat wel goed zo?
ben me beetje geschrokken..
en zo snel ?
zijn er meerdere waar het zo snel ging?
Ik had de draadjes al gelezen maar werd gek van de bemoeinissen van mijn moeder.. (tis troep je krijgt er kanker van enz )
Op haar advies ben ik gestopt en blij ben ik er niet mee.
hmm een voordeel ik zuip niet :-)
nou uhhh ik ga jullie op de hoogte houden..
maar ga dit morgenochtend wel ff met mijn huisarts oppakken...
Is er bij meerdere al eens een testje van die troep genomen?
Mijn arts wil het onderzoeken..
anyway will keep you posted!
  maandag 20 juni 2005 @ 23:47:03 #251
106588 Security
its just me
pi_28105616
btw kan iemand me aangeven in welke hoeveelheden en hoeveel daags er geslikt wordt moet worden?
hmm tevens een linkie naar de andere reeds gesloten draadjes zou handig zijn...
ik vind met de zoekfunctie enkel roa 7...

[ Bericht 53% gewijzigd door Security op 21-06-2005 01:00:34 (aanvullende vragen...) ]
pi_28109380
Ja, je zoekt je suf, dat klopt.
Als iemand alle draadjes in zijn bookmarks heeft staan, misschien kan hij/zij het de URL's in een post posten. Ik heb ze ook niet....
Ben je trouwens niet naar de Dermatoloog geweest? Bij mij bepaald de Dermatoloog de dosis. Ook elke maand bloed laten prikken om te kijken of je leverwaardes nog goed zijn. Eerste maand had ik 20 mg/dag tweede en derde maand 40 mg/dag. Erg belangrijk is dat je ze tijdens het eten slikt. isotretinoine wordt veel beter opgenomen in vetten.....(nee, je hoeft niet elke dag de vetpan aan te slingeren!!)
pi_28111215
Ik slik vanaf het begin (nu ong. een 1/2 jaar geleden) 20mg 1x per dag, soms 's ochtends soms 'smiddags. Ik weet dat het 's ochtends hoort maar ik ben niet zo'n ontbijter, zeker niet als ik heel vroeg op moet...
Maar bij mij zal de dosis niet verhoogd worden gezien dat alleen maar meer gezeik met mijn huid zal opleveren.

Oja, wie was het ook al weer die iedereen de sudocrem aanraadde? Dat spul is idd geweldig, hele goede tip! Alleen, hoe kom je op het idee om een creme/zalf tegen luieruitslag op je kop te smeren???

[ Bericht 24% gewijzigd door MeMarz op 21-06-2005 10:54:25 (aanvulling) ]
  dinsdag 21 juni 2005 @ 13:22:57 #254
106588 Security
its just me
pi_28115743
gheheh dat sudocrem is te krijgen waaro?
ik ben bij de dermatoloog geweest maar zoals ik al eerder aangaf mijn moeder wilde dat ik stopte.
De derma had al aangegeven dat ik het moest gaan gebruiken maar na 1.5 maand wilde mijn moeder dat ik stopte...
Heb vandaag weer eens die bijsluiter doorgelezen sjeeminee wat een bijwerkingen.
Toch lees ik er hier vrij weinig over terug...
Overige adviezen die ik kreeg:

* Veel drinken ( water water en nog es water)
* Regelmatig kleding wisselen ivm warm weer...

Maar wat ik gisteren mee maakte zie pag 5.. Daar schrok ik me toch wel van.
Vanmorgen dus bij de dokter geweest hij zei: dat is redelijk normaal daar je lichaam al bekend is met Roa... Maar zo snel... Goed ik wacht het af.
Mijn moeder is niet blij maar I don't care! (pfff lang genoeg heeft ze gemoederd over me)
Meerdere mensen ervaring mee?

Ik slik nu 1 maal daags (1e maand)
vanaf Juli (2 maal daags)
enne ja die overige topic draadjes graag URL's

Oja ik ben niet zo bekend met ROA en andere medicijnen ik slik zelf nog Aerius voor mijn hooikoorts (maar das tijdelijk iemand ervaring mee? )
Dokter zei geen probleem.

Allemaal weer bedankt voor de adviezen!
Ik houd jullie op de hoogte


Gr

Sec
pi_28116536
Ik ben 27. Ik heb nu al zeker een jaar of 10 acné. Met de Diane 35-pil is het redelijk onder controle, maar in de stopweken zit ik er weer behoorlijk onder, vooral bij mijn kaaklijn. Ik heb al heel veel geprobeerd. Ik ben het zat. Ik maak morgen een afspraak met de huisarts en ik ga hem vragen naar Roaccutane / doorverwijzing naar de dermatoloog.
pi_28117643
Ik heb mijn laatste pil vandaag genomen. Het is niet dat ik nu overdreven blij ben dat dit de laatste pil was....klinkt gek, maar het is eigenlijk het tegendeel

Ik heb nu PERFECT resultaat (zga clean), durf weer in de zon te zitten (met mijn gave huid) zelfs met bekende), vind het nu eindelijk een keer leuk dat de zon schijnt en vind het ook leuk om nu in de zon te zitten!! (normaal zocht ik altijd schaduw op anders zag je mijn puisten te veel etc.)

MAAR ik denk wel steeds van: zou ik nog een weekje langer slikken...maar toch doe ik dat niet IVM vakantie. Mijn huid/lever etc. heeft nu 3.5 week om te herstellen voordat ik op ZON + ZUIP vakantie ga....want vooral mijn lever moet heeel ff rust hebben voordat ik weer alcohol ga drinken, anders lijkt me dat niet goed gaan, dus daarom moet ik nu toch wel stoppen (als slik ik de laatste 3 weken al een kleine dosis, laatste 2 weken maar 20 MG)....

Maar waar ik mee zit is dat ik zo bang ben dat het terug komt in DIE vakantie.....daarom zou ik dus graag door willen slikken, om zeker te zijn dat het zo goed blijft (want als ik blijf slikken weet ik dat het toch niet terugkomt) maar als ik dus stop weet ik dat er een kans is dat het in die vakantie weer (flink) terug is...en daar ben ik bang voor en lijkt me een absolute HEL....Als het na mijn vakantie terug komt...tja balen maar dan kan ik weer kuurtje nemen...maar die vakantie (met vrienden) wil ik gewoon achter de meiden aan kunnen, laat mijn bed in duiken (zonder huid schoon te hoeven maken), 's ochtends opstaan zonder zorgen te maken dat ik puisten heb en vooral lekker in de zon kunne lopen (zonder puisten)

Hopen dus dat het IN IEDER GEVAL nog 5 weken wegblijft...en eigenlijk voor ALTIJD uiteraard
Haleloeja
pi_28122528
quote:
Op maandag 20 juni 2005 13:30 schreef Gelderland het volgende:
Succes.....ik neem vanavond mijn laatste pil, dus zal ook wel ff wennen zijn....
quote:
Op dinsdag 21 juni 2005 22:50 schreef Gelderland het volgende:
Ik heb mijn laatste pil vandaag genomen.
Vaag...

Ik heb nu dus echt 4 dikke puisten op m'n gezicht na 2 weken lang nergens last van te hebben gehad.
pi_28123653
Vanmiddag om 15:00 heb ik een afspraak met de huisarts. Word je altijd eerst doorverwezen naar een dermatoloog voor Roaccutane?
  woensdag 22 juni 2005 @ 14:40:21 #259
106588 Security
its just me
pi_28133420
ja meestal wel....
  woensdag 22 juni 2005 @ 14:44:56 #260
106588 Security
its just me
pi_28133546
oke dag 3 inmiddels al 1 snoepje op...
Verergering zet door vooral in het gezicht waar ik geen last van had.
Rug zeer gevoelig droge lippen veel drinken.

Keep you updated.
pi_28134416
Sudocrem kun je bij elke drogist wel krijgen, staat tussen de babyproducten.
Te herkennen aan de industriële basic vormgeving: grijs potje met een wit met rood etiket.

http://www.sudocrem.co.uk/
pi_28136310
Ik kom net bij de prikpolie weg voor het testen van mijn leverfunctie. De huisarts vond het geen enkel probleem om me Roaccutane voor te schrijven; wat hem betreft zijn er geen alternatieven meer. Als de leverwaarden goed zijn, krijg ik een recept en begin ik volgende week maandag met de Roaccutane.

Ik hoop zó dat het gaat werken, ik ben het na tien jaar echt spuugzat!
  woensdag 22 juni 2005 @ 16:27:16 #263
106588 Security
its just me
pi_28136682
succes we starten bijna gelijktijdig ik zit nu in mijn 3e dag en probeer iedereen zo goed of zo kwaad mogelijk over mijn verloop te informeren.
pi_28136797
Ik zal hier ook met enige regelmaat posten. Ik heb doorgaans zelden last van bijwerkingen bij medicijnen, hoop dat het hier ook een beetje beperkt blijft... Weet nog niet wat voor dosis ik zal krijgen.
pi_28139830
Even een reactie voor degen die bang is dat het terug komt in die vakantie:
De Roaccutane blijft nog geruime tijd doorwerken in je lichaam dus daar hoef je NIET bang voor te zijn. Ik heb een hoge dosis geslikt en 8 maanden lang, en het kwam pas na een jaar (= nu helaas) weer zachtjes aan terug.... maak je niet druk! Als het komt duurt het een tijdje. Ik ben trouwens ook 2 weken voor mijn vakantie naar Tunesië gestopt. Geen problemen gehad! Ook niet met verbranden

Verder las ik als reactie op mijn vorige stukje dat ik een dosis van 206 mg per kilo lichaams gewicht zou hebben gehad, terwijl dit 120-150 zou moeten zijn ten hoogste. In eerste instantie gaan ze uit van je gewicht en je slikt 0.50mg per kilo gewicht. Wanneer dit niet werkt kan dit opgehoofd worden. Ik zat dus uiteindelijk op 60MG per dag en pas anderhalve maand voor het einde van mijn kuur waren de problemen weg. Ik heb dus 6 en een halve maand zonder resultaat geslikt. Sterker nog, alleen maar verergeringen! Zoals al duidelijk is, verschilt dit per persoon. Ik had een hoge dosis nodig om er vanaf te komen. En het is nu dus ook weer een beetje terug (met ups en downs thank god..... moet nog wachten tot het najaar). Tijdens de kuur wordt je bloed regelmatig getest. Bij mij bleef alles onveranderd, zelf met 60MG p/d merkte mijn lichaam er niets van (wel de andere bijwerkingen als droge lippen, haaruitval, droge huid) maar het ene lichaam kan er beter tegen dan het andere. Ik denk dat er moeilijk een maatstaaf te geven is.

Het broertje van mijn vriendin is prof voetballer en moest na korte tijd al stoppen met de kuur omdat hij last van zijn gewrichten kreeg (ook een mogelijke bijwerking), ik ben zo a-sortief als het maar kan en heb een slechte conditie maar niets gemerkt. Dit geeft al aan dat het per persoon verschilt. Mijn moeder heeft vroeger ook roa geslikt en heeft ook twee kuren nodig gehad. Na de tweede kuur is het nooit meer terug gekomen.
  woensdag 22 juni 2005 @ 18:19:38 #266
106588 Security
its just me
pi_28139841
mwah ik ken nog geen mensen zonder bijwerkingen maare keep us updated ;-)
pi_28141137
Ik heb nog genoeg capsules voor 6 dagen, en dan ben ik klaar. Ik durf eigenlijk bijna niet te stoppen, omdat ik bang ben om het terug te krijgen.

Ik heb in totaal 9 maand gedaan over de kuur en heb ongeveer 130mg/kg binnengekregen.
Bij veel berichten die ik lees hoor ik dat mensen de acne weer terugkrijgen en het niet 'voor altijd' wegblijft.

Ik heb nu een hele mooie huid en wil het ook graag zo houden, dus zijn er ook mensen met succesverhalen, dus die het na een paar jaar nog niet terug hebben gekregen? Dat zou ik namelijk wel graag willen weten.

Nog een paar vragen voor ex-roa-gebruikers:

- Hoe oud was je toen je begon aan de kuur?
- Hoe erg was je acne toen je begon aan de kuur? (vette huid, droge huid, matige acne tot ernstige acne)
- Hoeveel kuren heb je gevolgd en hoeveel mg/kg heb je per kuur binnen gekregen?
- Hoeveel jaar ben je nu van je acne af?
- Heb je nu een vette huid/vet haar?
- Welke producten gebruik je voor gezichtsverzorging? Of juist alleen water?

Wat ik me ook afvraag: Misschien was ik al aan het einde van de 'puberteit' en werd mijn hormoonhuishouding weer zoals het hoort, en dus ook mijn huid langzaam weer normaal. Heeft de roa me dan over de 'drempel' geholpen om deze huid al eerder te krijgen? Of is dit een rare gedachte?
Smoke City - Underwater love
  woensdag 22 juni 2005 @ 20:03:12 #268
106588 Security
its just me
pi_28142633
knap gedaan hunny..
als het terugkomt kun je alsnog weer je kuur (lichter) oppakken.
Ik ben zelf net een ROA gebruiker zie 2 pagina's terug voor mijn verhaal.
Zo bekend ben ik er nog niet mee... Ik zit pas in het begin stadia..met nog 6 maanden te gaan...
  woensdag 22 juni 2005 @ 22:53:08 #269
121713 ThaGuitarmaistro
Muzikaal hoogstandje
pi_28148014
quote:
Op dinsdag 21 juni 2005 10:51 schreef MeMarz het volgende:

Oja, wie was het ook al weer die iedereen de sudocrem aanraadde?
Dat was ik volgens mij
pi_28151136
Ik zal ook eens updaten, iets wat ik meer dan een jaar niet meer heb gedaan.

Anderhalf jaar geleden ben ik begonnen met een roaccutanekuur. Eerste 3 maanden 40mg/dag, laatste 3 maanden van de kuur 60mg/dag (in totaal 6 maanden gebruikt dus). Zoals bij bijna iedereen volgens mij, heeft het bij mij perfect gewerkt. Gedurende de kuur, maar ook tot 8 maanden na gebruik. Daarna echter begon het terug te komen. Dat voelde ik ook al wel aankomen, want mijn huid begon weer echt vet te worden, zoals het vroeger was. Hierdoor dacht ik al: nu gaan we het weer krijgen
Ik ben vrij snel weer begonnen met een antibioticakuur om de boel binnen de perken te houden, en ga nu mijn 2e Roa-kuur volgen.

Velen vragen zich af of het na gebruik terug komt, ik vroeg me dat ook af. Ik denk dat het over het algemeen verstandig is om bij een dermatoloog onder behandeling te gaan. Een huisarts weet vaak vrij weinig van acné af, terwijl er veel verschillende vormen van acné zijn, die allemaal een andere aanpak vereisen. En of het terugkomt? Dat heeft dus alles met de soort acné te maken. Pas toen ik bij de dermatoloog terecht kwam, werd duidelijk dat ik acné conglobata had. Oke, na doorpluizen van emedicine.com, kwam ik er al snel achter dat dit dus een variant was die laat komt opzetten (zoals bij mij het geval was: vanaf mijn 20ste werd het steeds erger), en dat je er niet vanuit moet gaan dat de acné na een paar Roa-kuurtjes voorgoed verdwenen is. Dat is toch wel fijn om te weten.

Ga er vanuit dat Roaccutane tot na gebruik nog wel een half jaar door blijft werken. Of het daarna terugkomt hangt dus af van welke vorm van acné je hebt (dit kan een dermatoloog vertellen), en in welke fase je zit (leeftijdsgebonden). Wederom: een dermatoloog kan hier denk ik het beste over oordelen.

Bijwerkingen heb ik tijdens mijn kuur wel gehad, en ik zie daarom ook wel een beetje op tegen weer een kuur (en zeker ook tegen de gedachte dat ik waarschijnlijk nog zo'n 10 keer deze kuur zal moeten volgen, met alle gevolgen van dien). Ik had behoorlijk last van mijn gewrichten. Mijn bijbaan als kelner in een druk restaurant wordt dan ineens een stuk minder prettig (zeg maar: pijn na een dienst werken). Ook de droge huid was uiteraard niet altijd even prettig; constant onder de krassen, omdat je deze simpelweg krijgt van een heel klein stootje. De vele bloedneuzen vond ik ook niet echt denderend. Maar goed, gelukkig viel het voor de rest wel mee. Ik hoop dat het deze keer met de bijwerkingen niet erger wordt... en stiekum hoop ik ook dat ik na deze kuur een stuk langer acnévrij ben... maar ik weet wel dat ik daar niet vanuit moet gaan. Maar goed, een sprankje hoop mag wel, toch?

O trouwens, van mijn lippen of van mijn gezicht heb ik nooit last gehad: ik gebruikte elk half uur Blistex (die normale, groene), en ik smeerde me sochtends en soms, als het nodig was, smiddags in met Etos dagcreme for men. Als je maar een creme gebruikt zonder vet!!

Na de kuur wordt het gevecht tegen een droge huid snel weer een gevecht tegen voorkomen van een vette huid, dus toen gebruikte ik altijd Etos facewash, 3 keer per dag. Dit droogde de huid altijd een beetje uit, en hield de boel schoon, dus dat vond ik wel een geschikt product.

Nou, voor iedereen die ermee bezig is: succes ermee
  donderdag 23 juni 2005 @ 19:27:08 #271
106588 Security
its just me
pi_28170960
hmm dus nog geen succes verhaal.
je moet er weer aan beginnen enne acne conglobata zeg je he?
Die is vrij heftig mag ik vrage waar je er last van hebt?
Ik zit zelf volgens mijn derma in hetzelfde schuitje...
pi_28191312
Robmob,

Maak je geen zorgen om die tweede kuur. Van bijna iedereen lees en hoor ik dat de eventuele tweede kuur de acné volledig uitroeit. Ik heb één verhaal gelezen, een Diary van iemand op het net waarbij de kuur geen effect had gehad, maar dat is de uitzondering op de regel. Bij jou heeft het al effect gehad dus...
Tweede kuur schijnt ook veel beter aan te slaan dan de eerste, de bijwerkingen schijnen ook veel minder te zijn de tweede keer.
Gaat helemaal goedkomen met je!!
  vrijdag 24 juni 2005 @ 16:12:55 #273
106588 Security
its just me
pi_28197601
das toch weer positef.
Inmiddels dag 5 in gegaan duidelijke verergering op de rug / nek / gezicht.
Derma heeft kuur opgevoerd naar 2 per dag. (40 MG dus)
Fijn weekeinde all en tot volgende week.
pi_28201069
- Hoe oud was je toen je begon aan de kuur?
18

- Hoe erg was je acne toen je begon aan de kuur? (vette huid, droge huid, matige acne tot ernstige acne)
erg vette huid, matige acne

- Hoeveel kuren heb je gevolgd en hoeveel mg/kg heb je per kuur binnen gekregen?
1 kuur, 131,3 mg/kg

- Hoeveel jaar ben je nu van je acne af?
0, is weer in mindere mate teruggekomen

- Heb je nu een vette huid/vet haar?
vet haar niet, wel weer beetje vette huid (stuk minder dan voorheen wel)

- Welke producten gebruik je voor gezichtsverzorging? Of juist alleen water?
normaal altijd nivea for men face wash en af en toe scrub, toen ik de roa eenmaal merkte alleen water anders droogde zelfs de zeepvrije face wash mn huid veel te veel uit en liep ik vol met schilfers... zelfs met water kreeg ik schilfertjes, daarvoor gebruikte ik vichy thermal fix 2 (helpte wel!)
...look closer
pi_28205222
Hmmm, best interresant omdit zo allemaal te lezen. Ik ben zelf 18 en ik kan niet zeggen van goh wat ik zit ik er onder. Vooral wat rode plekken maar ik heb wel degelijk soms wat puisten. Wat mij dus opvalt is dat mensen hier beamen van eetgedrag en schoonmaken huid niet heel veel van orde is.

Als ik slecht ongezond eet bijvoorbeeld maandag en dinsdag pizza. Dan heb ik donderdag de beginselen van een redelijke puist op komst. Is hij zondag opgezwollen tot een rode joekel. Zon 1tje waar je waar je ook loopt op aangekeken word. En als ik maandag weer naar school ga is hij gigantisch groot geworden verschrikkelijk rood en zit er tiegelijk veel spanning op.

Zij het, dat na week, 1.5 week wel zo goed als verdwenen is. Soms knappen die 'enorme' joekels gewoon automatisch zoveel spanning zit erop. Gelukkig wordt het niet zo snel rood op mn voorhoofd. Dat is wel anders bij mn kin, de kleine puistjes 'en' grote joekels zijn daar zo goed als verdwenen. Alleen die rode vlekjes..pfft. Welk middel gaat hier tegen ? Daarbij komt ook nog eens, dat ik zo om de 3 week wel 1 joekel qua puist heb frontaal op mn gezicht meestal tussen mn ogen, iets daarboven, of mn kin.

Vorig jaar voor de zomervakantie destijds ben ik zeer depressief geweest, en heb toen paar weken elke dag gigantisch ongezond gegeten. 4/5 keer per week naar Mac etc. Die zomervakantie zat mn voorhoofd een maanlandschap met 3 van die grote joekels. Ik, na de zomervakantie, naar de huisarts gevraagd wat te doen?. Hij schrok zich een hoedje van mn behoorlijke rode voorhoofd en grote puisten. Duidelijk acne zei die.. en hij gaf me Peniciline. Eerste weekje gebeurde er niks. Maar gelijdelijk gingen die gigantische 3 rode heuvels weg ( mn kin was toen wel redelijk clean, soms wat kleine puistjes ). En die 3 gingen niet alleen weg, dat 'rode' gedeelte op mn huid ging ook weg. Dat duurde ongeveer 2 maand.

Nu maanden verder heb ik er vooral last van als ik weer eens een depressieve bui heb en me volvreet aan pizza's worstebroodjes chips. En dan 2 a 3 dagen daarna begint zon puistje te groeien, en je voelt het al aankomen. Hij groeit weer als de neter en op gegeven moment heb ik weer 1 zo'n joekel op mn gezicht niet normaal . Ik blijf vaak 1 a 1.5 week clean Het probleem is nu, het is zomer en dan mag ik geen peniciline gebruiken, want dan krijg ik alleen maar meer last van, en de dokter gaf me nu deze keer Inderm mee. Zoort applicatie vloeistof, maar vind dit zelf niet zo prettig 3 keer dempen op de giga puist en wat kleine plekjes. Even opgezocht wanneer dit nu vaak gebruikt word. Staat bij ..
Vooral bij matige tot hevige acne.

Sja ik weet niet of dit nu de voorbode is dat mn huid totaal naar de knoppen gaat en ik binnen een paar jaar er totaal onder zit of niet. Daarbij heb ik alleen nog maar peniciline en inderm ( net 3 dagen ) gebruikt waarvan de eerste zeer goed werk deed. Wat ik ook vreemd vond, ik lees dit forum nu al paar weken door. Maar las vaak dat eetgedrag er niet toedeed. Bij mij wel!! en niet zon beetje ook, ik krijg daardoor echt grote!, vaak 1, soms 2 en wat 'kleintjes'. Betekent dat mn huid overgevoelig is ofzo voor vet/suikerig eten? Daarmee ook nog dat ik er dus 'erger' heb ondergezeten dan dat ik er nu onder zit. Heb nu gewoon 1 grote rode joekel tussen mn ogen. En mn kin is nog steeds behoorlijk onder de rode vlekjes
Nu niet denken dat ik 'overmatig' gewicht heb, ben maar 62 kilo en 1.87 lang.
graag reacties
People once tried to make Chuck Norris toilet paper. He said no because Chuck Norris takes crap from NOBODY!!!!
Megan Fox makes my balls look like vannilla ice cream.
pi_28209067
quote:
Die is vrij heftig mag ik vrage waar je er last van hebt?
Ik had daar last van op mijn gezicht, en een beetje op mijn rug. Overigens heb ik wel een niet al te heftige versie van conglobata, want als ik daar in medische literatuur soms foto's van zie, dan denk ik wel: gelukkig is t bij mij niet dusdanig erg. Maar goed, nog steeds heftig vergeleken met 'normale' acné.
quote:
Maar las vaak dat eetgedrag er niet toedeed
Ik vind het ook heel stuitend dat er wetenschappelijk nergens bewijs voor lijkt te zijn, maar voor mij geldt ook dat als ik een paar dagen slecht, vet, eet, dat ik dan acné krijg, terwijl dat wegblijft als ik elke dag gezond eet.
  vrijdag 24 juni 2005 @ 23:34:07 #277
121713 ThaGuitarmaistro
Muzikaal hoogstandje
pi_28209203
Probeer eens voor de gein een 2-tal weekjes heel gezond te eten.
Wedden dat je ze nog steeds krijgt??

Ik geloof dat verhaal van voedsel nog steeds niet. Bij mij maakte het in ieder geval geen moer uit wat ik at. Met heel veel slecht voedsel kreeg ik het net zo erg als wanneer ik heel gezond at.

Ik heb trouwens weer een tweede kuurtje genomen Ben gister begonnen. Slik nu een heel lage dosis van 10 mg per dag. Mijn eerste kuur was een groot succes, maar bij mij werd mn huid na een maandje alweer wat onrustiger. 75% is verdwenen door de eerste kuur, tis nu vrij clean, maar ik wil de 100%. Daarom nog een kuurtje.

Ben nou eenmaal een ijdeltuit
pi_28217719
Inmiddels 46 dagen op pad, dus zo'n 6,5 week.

Afgelopen week een stevige terugval gehad die eigenlijk wel leek op een eerste outbreak die ik heb gehad. Op mijn kin, voorhoofd en slaap binnen een tijd van 1 a 2 dagen een stuk of 10 nieuwe exemplaren gekregen... EN ook een aantal van die rode grote die zijn nog het vervelendste van al, van die grote bobbelige plekken bah. Dit is eigenlijk nog meer dan dat ik voor m'n Roa kuur had Was wel even balen omdat het juist wel redelijk ging en ik eigenlijk zat te hopen dat het langzamerhand allemaal zou wegtrekken daar in de plaats van dus een tegenslag.

Misschien dat het te maken heeft met alcohol. Afgelopen zaterdag een groot feest gehad en eigenlijk heel de dag wel bier gedronken. Mijn lichaam zelf heeft geen problemen gehad maar deze week is de acne zoals net al gezegd een stuk erger geworden dat ik die relatie misschien wel kan leggen.

Vanaf nu dus even geen alcohol, ik hoop dat ik nu snel een "clean" gezicht krijg want ben het nu echt wel beu eigenlijk. Tevens moet ik zeggen dat ik wel wat geirriteerder ben de laatste tijd weet niet of dit komt van de Roa. Ben niet iemand die daar snel wat achter zoekt, maar mijn vriendin was het ook opgevallen.

Maar we gaan weer strijdend door
pi_28218494
quote:
Op vrijdag 24 juni 2005 23:34 schreef ThaGuitarmaistro het volgende:
Probeer eens voor de gein een 2-tal weekjes heel gezond te eten.
Wedden dat je ze nog steeds krijgt??
Dit ga ik ook zeker proberen, Heb nu mn 1e dag gezond eten er op zitten en beloof mezelf dan ook van de vette snacks/chips/alcohol en sauzen zoals mayo en dergelijke af te blijven. Vooral veel sporten en fruit eten. Ben benieuwd maar weet zeker dat het opzich moet lukken, tiz alleen zo jammer dat ik vaak terugval in ongezond eten, er weer een paar grote knobbels terugkomen en ik daar weer een week , misschien 2 mee bezig ben om dat er af te krijgen.
People once tried to make Chuck Norris toilet paper. He said no because Chuck Norris takes crap from NOBODY!!!!
Megan Fox makes my balls look like vannilla ice cream.
  zaterdag 25 juni 2005 @ 13:50:03 #280
121713 ThaGuitarmaistro
Muzikaal hoogstandje
pi_28220944
Ik heb ook jaren lopen klieren met meer sporten, gezond eten, geen vette zooi enz enz. Ik merkte nooit verschil. Het enige wat echt hielp was Roaccutane
pi_28224062
Ik heb ook altijd ups en downs, maar krijg je gewoon, ook als je gewoon gezond eet dan krijg je ze ook, alleen er zijn wel dingen waar het erger van wordt, die neem ik dus ook niet zo veel. Veel water drinken helpt mij altijd wel. Zon ook, zondag was mijn gezicht weer mooi clean van de zon, maar nu na een avondje stappen had ik er weer een stuk of 5 (heb ze nu wel allemaal doorgeprikt).
pi_28225104
quote:
Op zaterdag 25 juni 2005 15:54 schreef oioioioi het volgende:
Ik heb ook altijd ups en downs, maar krijg je gewoon, ook als je gewoon gezond eet dan krijg je ze ook, alleen er zijn wel dingen waar het erger van wordt, die neem ik dus ook niet zo veel. Veel water drinken helpt mij altijd wel. Zon ook, zondag was mijn gezicht weer mooi clean van de zon, maar nu na een avondje stappen had ik er weer een stuk of 5 (heb ze nu wel allemaal doorgeprikt).
Dat heb ik dus eigenlijk nooit, ik moet wel heel vet en ongezond eten wil ik direct een paar puistjes krijgen de volgende dag. Het is meer bij mij zo dat er zich een gigantische puist ontwikkeld binnen een paar dagen. Waar dan steeds meer spanning op komt te staan en uitzich zelf naar de knoppen gaat en dan binnen paar dagen is hij weer volkomen weg. Maar zoals gezegd ik probeer nu gezond te eten, kijken of het echt werkt.
Trouwens, bij mij is het vaak als ik in de zon lig dat ik juist 'meer' krijg. Komt dit misschien door de applicatie vloeistof Inderm die ik voor puisten gebruik ? =/
People once tried to make Chuck Norris toilet paper. He said no because Chuck Norris takes crap from NOBODY!!!!
Megan Fox makes my balls look like vannilla ice cream.
pi_28225710
- Hoe oud was je toen je begon aan de kuur?
22 jaar

- Hoe erg was je acne toen je begon aan de kuur? (vette huid, droge huid, matige acne tot ernstige acne)
gecombineerde huid, veel onderhuidse pijnlijke ontstekingen in het gezicht

- Hoeveel kuren heb je gevolgd en hoeveel mg/kg heb je per kuur binnen gekregen?
1 kuur, 8 maanden, ongeveer 170 mg/kg

- Hoeveel jaar ben je nu van je acne af?
Ben bijna een jaar schoon geweest

- Heb je nu een vette huid/vet haar?
Geen vet haar, ook niet gehad en geen vette huid meer.

- Welke producten gebruik je voor gezichtsverzorging? Of juist alleen water?
zeep, vet en alcohol vrije produkten. 2x daags etos hydraterende gezichtsreinigingsgel, 2x daags all day aqua dagcreme van nivea, 1x per week kruidvat tea tree scrubcreme, geen foundation meer
pi_28235427
quote:
Op zaterdag 25 juni 2005 16:35 schreef sitting_elfling het volgende:

[..]

Dat heb ik dus eigenlijk nooit, ik moet wel heel vet en ongezond eten wil ik direct een paar puistjes krijgen de volgende dag. Het is meer bij mij zo dat er zich een gigantische puist ontwikkeld binnen een paar dagen. Waar dan steeds meer spanning op komt te staan en uitzich zelf naar de knoppen gaat en dan binnen paar dagen is hij weer volkomen weg. Maar zoals gezegd ik probeer nu gezond te eten, kijken of het echt werkt.
Trouwens, bij mij is het vaak als ik in de zon lig dat ik juist 'meer' krijg. Komt dit misschien door de applicatie vloeistof Inderm die ik voor puisten gebruik ? =/
Ik heb ook inderm gebruikt, volgens mij hielp het niet veel, gebruik het nu ook niet meer. Van die 5 nieuwe is morgen al niks meer te zien, maar dan heb ik vast weer paar nieuwe. Ik krijg ook nooit onderhuidse puisten die jij beschrijft.

Aan inderm kan dat niet liggen, zou niet weten waarom, in de zon wordt het bij mij juist beter.
  zondag 26 juni 2005 @ 12:30:32 #285
106588 Security
its just me
pi_28246292
Dit weekeinde weer veel last gehad...
Vele pijnlijke met shirt verwisselen opengegaan.
Zeer schrale droge schilferige huid..
moeheid..
  zondag 26 juni 2005 @ 13:16:24 #286
114335 sitting_elfling
Milkbreak Man
pi_28247512
quote:
Op zaterdag 25 juni 2005 22:18 schreef oioioioi het volgende:

[..]

Ik heb ook inderm gebruikt, volgens mij hielp het niet veel, gebruik het nu ook niet meer. Van die 5 nieuwe is morgen al niks meer te zien, maar dan heb ik vast weer paar nieuwe. Ik krijg ook nooit onderhuidse puisten die jij beschrijft.

Aan inderm kan dat niet liggen, zou niet weten waarom, in de zon wordt het bij mij juist beter.
zijn dat dan ook 5 grote of .. van die kleine ?
People once tried to make Chuck Norris toilet paper. He said no because Chuck Norris takes crap from NOBODY!!!!
Megan Fox makes my balls look like vannilla ice cream.
pi_28255604
quote:
Op vrijdag 24 juni 2005 21:15 schreef sitting_elfling het volgende:

Als ik slecht ongezond eet bijvoorbeeld maandag en dinsdag pizza.
-
Vorig jaar voor de zomervakantie destijds ben ik zeer depressief geweest, en heb toen paar weken elke dag gigantisch ongezond gegeten. 4/5 keer per week naar Mac etc.
-
Nu maanden verder heb ik er vooral last van als ik weer eens een depressieve bui heb en me volvreet aan pizza's worstebroodjes chips.
Wat ik me nu afvraag hé: Woon je op jezelf en heb je geen mensen om je heen die er ooit wat van zeggen dat je zo slecht voor je zelf zorgt?
Daarnaast, als je weet dat je last hebt van depressies die nog al eens de kop op doen, waarom zoek je dan niet een psycholoog of counseler die jou kan helpen de depressies te overwinnen of er in elk geval mee om te leren gaan zodat ze niet de macht hebben over jou?
Als jou eetgedrag een gevolg is van je depressiviteit dan moet dat op te lossen zijn en als jou puistjes een gevolg zijn van je eetgedrag, zoals je zelf claimt, dan ben je daar ook meteen van af.

Oja pizza is niet ongezond, het enige vet wat er op zit is het vet van de kaas en eventueel wat vet van de vleeswaren. Wat misschien ongezond zou kunnen zijn is de witbrood bodem, maar ook daar zijn de meningen over verdeeld bij voedingsdeskundigen.
pi_28255696
Wat doen jullie aan ingegroeide (baard)haren?

Ik heb een redelijk sterke baardgroei, ik denk dat een gedeelte van de pukkels veroorzaakt wordt door ingegroeide haren. Laatst maakte ik een pukkel open en daar zat een baardhaard van zo'n 3 cm. in!! Ik vind het heel lastig om te zien of een puistje hierdoor veroorzaakt wordt, Soms kan je de haar zien zitten door de huid heen, voorzichtig eruit friemelen met een naald is dan de enige optie om de puist weg te krijgen.

Maar zorgt een puist ervoor dat de haar ingroeit? Of andersom, krijg je een puist omdat de haar ingroeit?
  zondag 26 juni 2005 @ 21:37:22 #289
114335 sitting_elfling
Milkbreak Man
pi_28255718
quote:
Op zondag 26 juni 2005 21:24 schreef MeMarz het volgende:

[..]

Daarnaast, als je weet dat je last hebt van depressies die nog al eens de kop op doen, waarom zoek je dan niet een psycholoog of counseler die jou kan helpen de depressies te overwinnen of er in elk geval mee om te leren gaan zodat ze niet de macht hebben over jou?
Doe ik, ik zit al paar jaar bij ggz, qua psychiator/psycholoog/gezinspsycholoog. Sja ik bezoek alle 3.
Mee leren om te gaan, al heel erg lang. Ultieme middeltje wat ze me voorschreven..prozac. Maar of dat nou zo helpt. En ja mijn vrienden zeggen er genoeg van. Die weten zelf alleen ook wel dat er soms externe dingen gebeuren ( bijv. qua familie ruzie ) waar zij niks aan kunnen doen, het enige wat ze daar aan kunnen doen is me ondersteunen en dergelijke. Dat doen ze dan ook. Daarbij komende is dat ik door die prozac geen overmatig alcohol mag hebben. Dat gebeurt nog wel eens, .. en dan sja gaat het nog wel eens mis.
quote:
Als jou eetgedrag een gevolg is van je depressiviteit dan moet dat op te lossen zijn en als jou puistjes een gevolg zijn van je eetgedrag, zoals je zelf claimt, dan ben je daar ook meteen van af.
volgens mn huisarts en psychiator komt het doordat die vele depressies met vreetbuien voor gigantische wisselingen in mn hormonen patroon zorgen waardoor ik soms van die enorme joekels heb, maar die na poos/je wel weer grotendeels verdwijnen.
Ik heb het alleen over de grote joekels, de kleine puistjes heb ik ook wel maar lang niet zoveel.

Alsmede nog even terug te komen op de gedachte dat eetpatroon niks met acne te maken heeft. Het is nog nooit bewezen dat het geen invloed zou hebben. Puur vanwege dat feit zeggen al veel mensen dat je eetpatroon dus degelijk geen invloed op heeft. Daarbij komt ook nog dat je psychische gestel ook te maken heeft qua hormonen en dus ook indirect qua aantal en ergheid van je puisten.

[ Bericht 0% gewijzigd door sitting_elfling op 26-06-2005 22:06:06 ]
People once tried to make Chuck Norris toilet paper. He said no because Chuck Norris takes crap from NOBODY!!!!
Megan Fox makes my balls look like vannilla ice cream.
pi_28255786
@ subsence

De ingegroeide haar zorgt voor een puistje.
Ik heb ze ook welleens als ik mn oksels heb geschoren of geharst. Als je op tijd door hebt dat een haartje ingroeit kun je 2 dingen doen. In eerste instatie kun je proberen om het haartje eruit te drukken/zachtjes knijpen. Als hij niet wil kun je met een speldje of een naald de bovenste laag van de huid kapot krassen (of een opening maken als het haartje zichtbaar is) en dan pluk je het haartje er zo uit.

Er is een oplossing tegen haaringroei, het is alleen een echt meisjesproduct: een gel die haaringroei tegen gaat. Je smeert de gel op na het ontharen en die zorgt er dan weer voor dat de haartjes netjes naar buiten groeien.
Verder kun je de huid ook af en toe een scrub geven, dit kan met een facewash met scrubdingetjes erin, maar vaak werkt een ruwe handdoek ook heel goed.
Als je huid nu heel erg droog is en je doet liever gee scrub is een peeling een goed alternatief. NIET een chemische peeling, maar een gel die je op de gladde huid smeert en laat drogen. Wanneer de gel is uitgedroogd kun je 'm in een keer er af trekken en neemt het de dode huidcelletjes mee.
De dode huidcelletjes verstoppen de porieen en zorgen er voor dat het haartje niet naarbuiten kan en dus terug het haarvaatje in gaat of er langs groeit. Dat zorgt voor de ontsteking.

[ Bericht 17% gewijzigd door MeMarz op 27-06-2005 12:47:53 ]
pi_28257150
quote:
Op zondag 26 juni 2005 13:16 schreef sitting_elfling het volgende:

[..]

zijn dat dan ook 5 grote of .. van die kleine ?
dat waren 5 kleine, zit nu ineens met veel meer puisten, ook grote , 1 week trg was alles nog weg, echt geen idee hoe dat nu weer kan.
  zondag 26 juni 2005 @ 22:52:36 #292
114335 sitting_elfling
Milkbreak Man
pi_28257642
quote:
Op zondag 26 juni 2005 22:38 schreef oioioioi het volgende:

[..]

dat waren 5 kleine, zit nu ineens met veel meer puisten, ook grote , 1 week trg was alles nog weg, echt geen idee hoe dat nu weer kan.
aah, k kleine ja die komen en gaan als sneeuw voor de zon. Die groten, dat duurt alleen even .
People once tried to make Chuck Norris toilet paper. He said no because Chuck Norris takes crap from NOBODY!!!!
Megan Fox makes my balls look like vannilla ice cream.
pi_28257791
Ja daarom baal ik nu ook, die blijven wel een week zitten, misschien komt het van tentamenstress
  maandag 27 juni 2005 @ 11:28:56 #294
106588 Security
its just me
pi_28266976
die grote zijn een hel...
vooral zodra ze uiteindelijk zo dunnn zijn door de roa dat ze opengaan
Erg pijnlijk en erg vervelend maar ik neem niet aan dat daar iets tegen te doen is?
pi_28286128
quote:
Op zaterdag 25 juni 2005 16:56 schreef Lady_K het volgende:
- Hoe oud was je toen je begon aan de kuur?
22 jaar

- Hoe erg was je acne toen je begon aan de kuur? (vette huid, droge huid, matige acne tot ernstige acne)
gecombineerde huid, veel onderhuidse pijnlijke ontstekingen in het gezicht

- Hoeveel kuren heb je gevolgd en hoeveel mg/kg heb je per kuur binnen gekregen?
1 kuur, 8 maanden, ongeveer 170 mg/kg

- Hoeveel jaar ben je nu van je acne af?
Ben bijna een jaar schoon geweest

- Heb je nu een vette huid/vet haar?
Geen vet haar, ook niet gehad en geen vette huid meer.

- Welke producten gebruik je voor gezichtsverzorging? Of juist alleen water?
zeep, vet en alcohol vrije produkten. 2x daags etos hydraterende gezichtsreinigingsgel, 2x daags all day aqua dagcreme van nivea, 1x per week kruidvat tea tree scrubcreme, geen foundation meer
Ik zal m zelf ook even invullen:

Hoe oud was je toen je begon aan de kuur?
19 jaar

- Hoe erg was je acne toen je begon aan de kuur? (vette huid, droge huid, matige acne tot ernstige acne)
hele vette huid, af en toe onderhuidse pijnlijke ontstekingen in het gezicht en veel oppervlakkige puistjes

- Hoeveel kuren heb je gevolgd en hoeveel mg/kg heb je per kuur binnen gekregen?
1 kuur, 9 maanden, ongeveer 130 mg/kg

- Hoeveel jaar ben je nu van je acne af?
Morgen slik ik mijn laatste capsules

- Heb je nu een vette huid/vet haar?
Geen vet haar (vroeger wel gehad) en geen vette huid meer.

- Welke producten gebruik je voor gezichtsverzorging? Of juist alleen water?
Omdat ik niet wist welke producten ik moet gebruiken heb ik de iris lijn van weleda aangeschaft (alleen nog de reinigingsmelk en de hydraterende creme). Ik hoop dat het werkt, ik gebruik het nog maar sinds zaterdag. Mn huid brandt wel een beetje, maar dat kan ook zijn door de zon.

Ik gebruik ook geen foundation meer, naar mijn gevoel verstop ik dan juist de boel weer.

Robmob:

Ik heb acne vulgaris, dat is toch eigenlijk jeugdpuistjes? Zou ik daar wel overheen groeien, en is de kans groter dat de acne nu wegblijft?

Op het moment heb ik een paar kleine puistjes, maar als dat altijd zo blijft ben ik heel tevreden
Smoke City - Underwater love
pi_28286179
Mijn leverwaarden zijn allemaal in orde. Morgen kan ik de Roaccutane ophalen bij de apotheek.
pi_28287974
@MeMarz

Dank je voor je tips! Ik wist niet dat er een gel bestaat die de ingroei tegengaat. Scrubben en Peelings kan ik momenteel niet doen. De ROA maakt je huid zo dun dat er na de scrub helemaal niets meer overblijft, wordt ook sterk afgeraden. Ik merk wel dat door de ROA ik minder last heb van ingroei. Maar ik zit er aan te denken om een scheer apparaat aan te schaffen die je op verschillende standen kan zetten zodat ik een stoppelbaard kan laten staan.

@HunnY


Ik heb de Iris lijn van Weleda ook gebruikt in mijn zoektocht naat het ultieme medicijn. Echter bij mij heeft het totaal geen effect gehad. Het enige wat volgens mij een beetje helpt (bij mij) is de Garnier PureA lijn. Als je klaar bent met je kuur moet je eens googelen op Neoderma dat is een natuurproduct dat bij mij een redelijk goed effect heeft gehad (wel erg duur), Het is een soort "biopeeling" die door een huidtherapeut wordt uitgevoerd.

@Iedereen

Heeft iemand ervaring met een schoonheidspecialiste tijdens de ROA kuur? Ik heb nog steeds (Bijna 3 maanden ROA) kleine onderhuidse witte bultjes. Soms worden dat puistjes, soms niet.
Als ik die allemaal nou eens vakkundig laat weghalen misschien dat ik het ROA proces dan iets kan "versnellen"? Aan de andere kant...."Geduld is een schone zaak"

Na bijna drie maanden 1X20 mg en 2X40 mg kan ik wel zeggen dat het beter gaat echter nog niet goed genoeg. De witte bultjes worden langzaam minder. Ik kan de zon erg goed verdragen en deze helpt erg goed tegen de rode vlekjes. De maanden oude ex-puistjes zijn bijna weg. Heel typerend vind ik dat nieuwe puistjes relatief snel weggaan maar de oude puistjes (ja, van voor de kuur) er deels nog zitten. Het lijkt wel of er vuiligheid "gevangen" zit in het puistje. Misschien toch een keer eentje open slopen om te kijken of ze dan weggaan....
pi_28288912
Deze link kwam ik nog ff tegen.

http://www.huidinfo.nl/acne.htm

Citaat:

Acne heeft NIETS te maken met:

* het eten van varkensvlees, chocola, patat of mayonaise.
* voedselallergie
* vitaminetekort (vitaminepillen zijn dus niet nodig)
* slechte hygiëne

[ Bericht 13% gewijzigd door subsense op 28-06-2005 20:18:32 ]
  dinsdag 28 juni 2005 @ 11:26:12 #299
106588 Security
its just me
pi_28296916
succes met je kuur Lupa!
pi_28297076
Dankjewel! Zal straks onderweg meteen ook even Sudocrem halen, heb ik dat vast in huis. Ik ben erg benieuwd hoe het gaat lopen.
  dinsdag 28 juni 2005 @ 14:11:04 #301
106588 Security
its just me
pi_28302592
dat spul zoek ik dus ook.
Etos heeft het niet Kruidvat ook niet
Iemand nog advies?

Houd ons op de hoogte he?

Ik ga zelf 8 Julie tm 1 Augustus op vakantie naar Schotland,
Zal vandaar jullie moeilijk kunnen berichten zal na de vakantie uitvoerig verslag doen.
abonnement Unibet Coolblue
Forum Opties
Forumhop:
Hop naar:
(afkorting, bv 'KLB')