abonnement Unibet Coolblue
pi_26617090
Hier verder dan maar

laatste post:
quote:
Ja ik ben ook van nature nogal negatief ingesteld, had het daarom ook niet achter de ROA gezocht. Alleen was ik gister echt extreem depri vandaar dat ik later bedacht dat de reactie misschien versterkt werd door de ROA.
En ik heb ook al een keer een compleet gave huid gehad dus ik dacht: er komt vast niks meer bij. Maar toch komen er dan weer 2 puisten opzetten. Ach ja ik denk dat je gewoon nog niet lang genoeg geslikt hebt want hoe langer je slikt hoe minder vaak je een outbreak krijgt.
En over die moeheid, ik ben al best vaak moe. Heb ook een lage bloeddruk, maar sinds ROA is het dus nog erger geworden. Als de wekker gaat blijf ik er in liggen omdat het niet lukt om eruit te komen, wat weer resulteert in te laat op afspraken verschijnen, beetje gaar.
Ik begin echt te twijfelen aan ROA, ik wil wel ermee doorgaan en ga het ook afmaken. Maar ik heb zo'n last v an m'n ogen. Elke dag zijn m'n ogen knalrood, vooral wanneer ik m'n lenzen in heb en het doet echt heel erg pijn.
verder de bijwerkingen die ik hiervoor noemde, dat maakt het allemaal niet echt prettig. Ik zit momenteel in een moeilijke tijd en kan het er niet bij hebben dat ik nog depressiever wordt.
Maargoed, wie mooi wil zijn moet pijn lijden moet je maar rekenen. En ik ben een doorzetter dus ik hou die laatste maandjes ook nog even vol.
Haleloeja
pi_26619370
quote:
Op zaterdag 30 april 2005 12:44 schreef Gelderland het volgende:
Hier verder dan maar

laatste post:
[..]
Een link naar het vorige deel vind ik persoonlijk nuttiger.

Ervaringen met Roaccutane - deeltje 6 -
Tegenwoordig moet je Dr. Ir. zijn om een beetje correct Nederlands te kunnen neerpleuren.
Abusing semicolons since 1987.
pi_26619730
Hoe erg het ook is maak die kuur gewoon af

Ik zelf heb een jaar aan de acne rotzooi gezeten, wat een kut jaar kan je hebben zeg
Toen ik op vakantie naar frankrijk ging leek ik wel een krab, dus nie te lang in de zon liggen..das 1 ding wat zeker is.

Maar het vreemde bij mij was dat toen ik gestopt was, het toen pas echt ging werken. Paar maanden daarna was ik er helemaal vanaf. Af en toe nog wel eens een puistje maar daar stoor ik me nie aan als ik weet hoe het geweest is. Mijn zelfvertrouwen is er wel van toegenomen, dus doorslikken als je van plan bent om er mee te stoppen door al die nadelen.

Ow jah, het leuke is wel dat als je ermee gestopt je opeens superactief word omdat je niet meer zo superduf bent etc en dat is echt wennen
pi_26625587
aloha!

na enkele uurtjes jullie verhalen allemaal te lezen is het mijn beurt om ff mn situatie uit te leggen.

ik ben 22, heb nooit echt enorm hevige uitslag gehad, maar ben er wel erg gevoelig voor, ik kan er écht niet goed tegen. ik ben daarom vorige oktober aan een 2e kuur ROA begonnen, de eerste is een beetje mislukt omdat ik hem niet helemaal heb kunnen uitnemen. hij heeft dan ook een tijdje geholpen maar het probleem is teruggekeerd. ik wou het dit keer wel correct doen, en heb nu 2 maanden te gaan tot het gedaan is. er is al serieuze verbetering maar ik maak me nog steeds zorgen over gevoelige, droge, rode plekken op mn gezicht die gewoon niet willen verdwijnen. ik weet nog goed dat het na de behandeling ineens veel beter ging en hoop nu op het zelfde. Ik neem 2x20mg per dag...

ik heb een erg gevoelige huid en kan het scheren ook niet goed verdragen, wat vaak een rode nek en ingegroeide haartjes als gevolg heeft. niet echt mooi. heeft er nog iemand problemen van en helpt roaccutane dit te voorkomen op lange termijn?

ik heb ook witte boebels onder de huid die ik met rust laat maar die verdwijnen ook maar niet. ik hoop dat de roaccutane dit uiteindelijk beter maakt..

anyway, ik verwacht reacties
pi_26625941
nog wat meer info :

ik heb alleen problemen op mn gezicht & nek, mn rug is dankzij de ROA prima nu

ik drink ook wel om de paar dagen eens graag wat biertjes of wijn, maar mijn bloedtesten zijn telkens al OK geweest.

ik heb ook wel een pak neveneffecten:
- droge huid rond mn mond en op mn neus
- vaak hoofdpijn als ik in de zon heb gezeten
- voel me vaak wat depressief en dit valt erg hard op(vorige vriendin kon daar niet zo goed tegen)
- heb soms ook wel last van mn rug & nek
- ook vaak eczema plekken op handen en soms gezicht
- lippen zijn bijna altijd 'kapot', ik gebruik daar wel zalfjes voor

voila, dat waren mn klachten
pi_26629383
Voor die droge lippen moet je purol gebruiken.

Bij mij het enige wat echt hielp en wat de hele dag goed bleef.

Althans als je het nog niet geprobeerd hebt
pi_26651201
Ik merk trouwens dat, ondanks ik in dosis iets omhoog ben gegaan (20 naar 30, sinds vandaag op 40) ik steeds minder last heb van droge lippen en een droge huid. Het lijkt er zelfs op dat ik op dit moment (misschien tijdelijk) helemaal van de droge lippen af ben, m'n huid is ook 's ochtends ook steeds minder droog. Ik dacht bij vorige middeltjes eigenlijk ook al dat m'n huid er aan wende of zo...

Ben morgen 3 weken bezig (500mg totaal dan) en ik heb donderdag nog een puistje erbij gekregen die nog steeds niet weg is, maar voor de rest lijkt het nu echt goed te gaan werken. Op de een of andere manier heb ik ook het gevoel dat m'n huid (ook op de plekken waar ik geen last had van puistjes) steeds "mooier" begint te worden. 't Ziet er gewoon beter uit.
pi_26652302
Hmz raar... je hebt wel mazzel als het gelijk weg gaat.

Bij mij moest eerst alles eruit zeg maar dus werd het eerst 20 keer erger. Dan denk je echt aan zelfmoord op een gegeven moment
pi_26654189
quote:
Op zondag 1 mei 2005 23:00 schreef Sirr het volgende:
Hmz raar... je hebt wel mazzel als het gelijk weg gaat.

Bij mij moest eerst alles eruit zeg maar dus werd het eerst 20 keer erger. Dan denk je echt aan zelfmoord op een gegeven moment
Ik kreeg ook na de eerste week een enorme outbreak. Serieus schat ik dat ik ongeveer 4 a 5 keer zoveel puistjes had dan normaal. Dat was na de tweede week gelukkig meteen over.
  maandag 2 mei 2005 @ 00:43:31 #10
93727 kofkof
draait het maar om, hahahah!
pi_26655036
Iedereen heeft puisten gehad in zijn pubertijd. Er zijn ook negers en naffers die ze hebben, heb het zelf waargenomen destijds op de middelbare school. Ik heb het ook ervaren, maar heb nooit chemische middelen gebruikt. Je kan allerlei zooi proberen, maar uiteindelijk werkt er maar één ding goed: ouder worden.

Het is heel triest dat er pubers zijn die de knappe sjaak uit kunnen hangen omdat ze bespaard blijven van het leed, maar de wereld is nou eenmaal oneerlijk soms...

Zonder puisten ben je gewoon geen puber geweest. lol :p
  maandag 2 mei 2005 @ 03:24:49 #11
101385 Thief
Kleptoman
pi_26656695
Vraagje , is het via de dokter verkrijgbaar of via een dermatoloog.
pi_26660638
@ thief : normaal gezien slechts via een dermatoloog, na consultatie + bloedtesten

@ kofkof : het is zeker deel van oud worden, maar sommige mensen hebben het heel extreem, en sommige hebben het helemaal niet. roaccutane helpt ook tegen lidtekens, en er zijn altijd mensen die het harder aantrekken dan ander
pi_26670235
ik ben vooral de laatste tijd erg moe, en ja dit komt dus waarschijnlijk door ROA. Ik kan 's ochtends (sinds ik dit slik) ook mijn bed niet meer uitkomen 's ochtends, echt niet meer normaal

ook heb ik vaak genoeg gewoon ergens géén zin in, geen motivatie en ik ben snel geirriteerd....

Ik weet het om moe te zijn, heb vorig jaar (rond deze tijd) de ziekte van pfeiffer gekregen, en heb dus t/m oktober ook met zo'n gevoel rondgelopen. Nu met ROA heb ik het dus wéér (iets minder maar wel zoiets)

Verder ben ik in deze kuur (slik nu bijna 5 maanden) nog NOOIT écht clean geweest helaas. Nog steeds zijn er wat puistjes etc. maar het is wel super verbeterd, maar nog niet zoals het bij sommige is dus....(en ik moet nog 1 maand slikken, tot half juni dan stop ik). Hopenlijk word het dus nog beter en blijft het weg
Haleloeja
  maandag 2 mei 2005 @ 17:25:52 #14
22754 Steve-O
Sarcasm-O
pi_26670303
Ik slik minocylcline niet zo sterk maar redelijk effectief totdat de medicijnen zijn uitgewerkt .
Dermatoloog wil nix sterkers geven in de zomer dus zit hier nog wel een tijd aan vast
I'm sick of all this pooping stuff i'm getting my buttcheeks pierced together .
pi_26670737
ja gelderland, vermoeidheid heb ik ook vaak. ik kan wel meestal uit mn bed, maar heb het moeilijk om er niet terug in te springen

en idd, ik heb dikwijls ook in niets zin...ik hoop echt dat dit verbeterd kort na de behandeling. nog 2 maand pfff....
pi_26676182
quote:
Op maandag 2 mei 2005 00:43 schreef kofkof het volgende:
Iedereen heeft puisten gehad in zijn pubertijd. Er zijn ook negers en naffers die ze hebben, heb het zelf waargenomen destijds op de middelbare school. Ik heb het ook ervaren, maar heb nooit chemische middelen gebruikt. Je kan allerlei zooi proberen, maar uiteindelijk werkt er maar één ding goed: ouder worden.

Het is heel triest dat er pubers zijn die de knappe sjaak uit kunnen hangen omdat ze bespaard blijven van het leed, maar de wereld is nou eenmaal oneerlijk soms...

Zonder puisten ben je gewoon geen puber geweest. lol :p
Sorry, maar ik ben het toch niet helemaal met je eens.
Ik heb nooit puistjes gehad (nooit echt erg) en nu zit ik toch al een paar jaar te kloten met die troep op mijn gezicht. Ben 31.....
Kijk maar eens naar de diverse Roaccutane DIary's op internet, je zal er achter komen dat er relatief veel "oudere" zijn die er erg last van hebben. Natuurlijk komt het in de pubertijd vaker voor. Dat kopt.

Ik zit inmiddels ook al drie weken ROA, ik moet zeggen dat ik heel erg tevreden ben, geen tot nauwelijks bijwerkingen (20 mg/dag) droge lippen had ik al.
Ik merk dat ik de zon (nog) uitstekend kan verdragen, ik wil deze zomer misschien stijgen naar de 30mg/dag maar meer niet. Na de zomer kan ik dan wel weer wat hoger gaan.
Maar zoals het nu gaat verwacht ik niet dat ik de hele kuur zal uitzitten.
pi_26679383
quote:
Op maandag 2 mei 2005 00:43 schreef kofkof het volgende:
Iedereen heeft puisten gehad in zijn pubertijd. Er zijn ook negers en naffers die ze hebben, heb het zelf waargenomen destijds op de middelbare school. Ik heb het ook ervaren, maar heb nooit chemische middelen gebruikt. Je kan allerlei zooi proberen, maar uiteindelijk werkt er maar één ding goed: ouder worden.

Het is heel triest dat er pubers zijn die de knappe sjaak uit kunnen hangen omdat ze bespaard blijven van het leed, maar de wereld is nou eenmaal oneerlijk soms...

Zonder puisten ben je gewoon geen puber geweest. lol :p
ARGHG, door dit soort reacties kan ik echt boos worden Mag ik vragen hoe oud jij bent Volgens mij 50+ ofsow

De afgelopen 5 jaar heb ik denk ik maar bij 2-3 mensen in de klas gezeten die ook gewoon wel wat last van acne hebben. TEGENWOORDIG hebben écht niet zoveel puber meer acne. Ook bij sporten bijvoorbeeld, ik zie bijna nooit meer mensen met een échte slechte huid, dus dat eerste punt (dat iedereen puisten gehad heeft) is dus echt onzin HELE dikke onzin zelfs

Je bent zelf waarschijnlijk een dikke nerd die van zijn moeder deze oude cliche gehoord heeft: 'Zonder puisten ben je gewoon geen puber geweest.' Whahahahaa, zo'n trieste opmerking . Je bent juist GEEN puber geweest met puisten zou ik eerder zeggen. Je gaat door dat je je onzeker voelt door je huid minder vaak uit, je gaat niet écht met zekerheid achter de meiden aan, je loopt minder snel in de zon (dus wilt minder snel naar het strand ofsow) en wilt minder met mensen praten.....

Ik citeer even een stukje vanaf een andere site, wat mijn gedachte omschrijft, zodat ik het allemaal zelf niet hoeft te tikken en hopen datg je de moeite neemt dit door te lezen: (vooral de 3e alinea)
quote:
Ik wil me niet meer schamen voor vreemden. Ik wil weer overal heen kunnen zonder me constant af te vragen hoe m'n gezicht er uit ziet. Ik wil niet meer elke dag m'n gezicht volplamuren met foundation. Ik wil niet meer elke dag uren voor de spiegel m'n gezicht staan te bestuderen. Ik wil eindelijk m'n haar kort laten knippen. Ik wil het niet meer erg vinden dat vriendjes m'n gezicht strelen. Ik wil gewoon meer zelfvertrouwen.

Wat zou het geweldig zijn een keer uit te kunnen slapen, een kwartier voordat college begint, en gewoon binnen 5 minuten de deur uit te kunnen. Dat je gewoon in de spiegel kijkt, en dat je er meteen mooi uit ziet. Geen pukkels, bobbels, gaten, rode vlekken... Een kam door je haar, en klaar! En dat je, als je 's morgens een keertje door de regen fietst, er niet bang voor hoeft te zijn dat je gezicht er voor de rest van de dag niet uitziet...

Oh, en ik word een beetje *kriegel* van al die mensen (met soms perfecte huid) en hun goedbedoelde adviezen!! Ik heb ECHT al van ALLES geprobeerd: de pil, antibiotica, homeopaat, een ander eetpatroon, twee liter water per dag drinken, veel zonlicht, alle middeltjes van de drogist, benzac.. maar NIETS helpt. Mijn acne is gewoon chronisch. Geloof me, ik ga niet voor de lol aan de accutane, dit is het laatste redmiddel!
En dat jij nou zo'n nerd zonder vrienden bent die de hele tijd achter zijn computer hangt en het nog bijna leuk vind dat hij voor lul loopt met puisten, want zo is het wél, het is niet meer leuk om als enigste van de klas puisten te hebben (en dat is de realiteit van tegenwoordig)

zo ook weer ff mijn hart gelucht, want ik kan door dit soort reactties zwaar boos worden
Haleloeja
pi_26680147
@Gelderland
Ik ben het helemaal met je eens, toevallig heb ik dat stukje ook gelezen.
De onzekerheid die je meemaakt als je last van een slechte huid hebt wordt heel vaak onderschat.

Ander citaat:

"Het is me vaak opgevallen dat mensen zeggen dat het niet opvalt als je een slechte huid hebt, dat maakt het des te vreemder dat het opeens iedereen opvalt als je huid een stuk beter is...."

@kofkof
Je zit er compleet naast!! En pas op met wat je zegt op dit forum. We hebben het hier over een gevoelig onderwerp. Dat mensen er hier over willen praten, al is het anoniem, is al heel wat. Het heeft mij ook al enorm geholpen.
pi_26680531
het is ook zo, je kan beetje puistjes hebben of je kan echt zwaar acne hebben, elke puber heeft af en toe wel een puistje, maar dat maakt natuurlijk een groot verschil met mensen die het echt heel erg hebben, ik ben der zelf bijna vanaf, veel naar het strand en in de zon werkt bij mij juist goed. Heb nu geen medicijnen er meer voor, ben overal mee gestopt, na deze zomer is het hopelijk 100% weg.
  maandag 2 mei 2005 @ 22:53:17 #20
93619 Guitarmaistro1
Love my Gibby LP
pi_26680771
Die opmerking van die Plofkop moet je gewoon negeren. Mensen die dat soort dingen zeggen hebben geen inlevingsvermogen en snappen niet waarover ze het hebben. Niet alle pubers hebben acne, bij langen na niet zelfs, en de 1 voelt zich er ongelukkiger door dan de ander. Domme opmerking dat je geen puber bent geweest zonder puisten.
Je moet nog een hoop leren vriend.
  dinsdag 3 mei 2005 @ 11:39:44 #21
73930 Blinker
Only one Go Ahead Eagles
pi_26690581
quote:
Blinker, hoe ver sta je met je kuur? Kan je effe een overzicht geven van de doses / tijd?
Greetz,
succes nog!
Ik heb een kuur gedaan van November tot April van 40 mg.(dus 6 maanden)
Best een zware kuur maar ik had het ook dan regelijk erg.
Nu zie je wel dat ik veel littekens heb misschien laat ik dat ook nog een keer behandelen maar dat zie ik dan wel weer.

Maar voor de rest ben ik er heel tevreden nu over
pi_26699647
Morgen een afspraak met de huisarts, en dan es vragen of ik Roaccutane kan krijgen.
Ik hoop echt dat hij me niet doorstuurt naar de huidarts, geen zin om nog es weken te wachten.

Vraagje voor degenen die ermee begonnen zijn/klaar zijn.
Hoe lang heeft het geduurd voordat je een resultaat zag? Een echt resultaat, niet van die kleine rode vlekjes die ineens verdwijnen ofzo.
Ron Paul 2012
  dinsdag 3 mei 2005 @ 23:45:23 #23
93727 kofkof
draait het maar om, hahahah!
pi_26713972
Ik ben <20 en heb het niet al te leuk gehad in mijn pubertijd (frustraties, schaamte etc, het zat er allemaal bij) , ik weet dus wel waar ik over praat mbt dit onderwerp

Maar als je het na je 20 nog hebt kun je wel dit soort middelen gebruiken. Het is enkel wel zo dat je niet moeilijk moet gaan doen als je in je pubertijd acne krijgt, dat is nou eenmaal zo. , het is niet zo dat ik zoiets heb van: jij bent nu aan de beurt vriend, want ik wens niemand anders de tijd toe die ik heb gehad. En iemand met acne zal ik ook nooit pesten of raar aankijken, want zo was ik ook toen, en dat is nog geeneens zo ontzettend veel jaar geleden.

Voor de mensen die heel erg boos waren door mijn reactie, i'm sorry, ik bedoelde het niet zo.



[ Bericht 18% gewijzigd door kofkof op 03-05-2005 23:53:12 (ow, :() ]
  woensdag 4 mei 2005 @ 01:00:07 #24
73930 Blinker
Only one Go Ahead Eagles
pi_26716063
Jup, soms aan de reacties hier vind ik het ook wel overdreven.
Maar sommige mensen hebben het gewoon een stuk erger of veel langer.
Ik ben bijv al 19 dus vond het wel nodig.
pi_26739095
quote:
Op dinsdag 3 mei 2005 16:05 schreef Supersoep het volgende:
Vraagje voor degenen die ermee begonnen zijn/klaar zijn.
Hoe lang heeft het geduurd voordat je een resultaat zag? Een echt resultaat, niet van die kleine rode vlekjes die ineens verdwijnen ofzo.
Ik heb zelf bijna alle berichten in de fora gelezen. Deel 1 tot 7!!! Kost een paar uurtjes maar je krijgt een heel goed beeld van de behandeling met ROA. Op internet zijn ook veel zg. Roaccutane Diary's te vinden, met dappere mensen die foto's plaatsen.
Zelf ben ik nu 3 weken bezig. 20 mg per dag. na 2 weken werd het een stuk rustiger allemaal. Niet echt nieuwe puistjes gehad.
Maar je moet er rekening mee houden dat je huid erg langzaam hersteld van puisten en ex-puisten.
6 weken geleden ongeveer een behoorlijke "outbreak" gehad. Geen idee waar dit door gekomen is toen. Maar nog steeds heb ik rode plekjes van toen.
Sudocrem (kr**dvat) werkt redelijk goed tegen de rode plekjes.

Tot nu toe heb ik alleen last van drogere lippen, meer bijwerkingen heb ik nog niet.
abonnement Unibet Coolblue
Forum Opties
Forumhop:
Hop naar:
(afkorting, bv 'KLB')