abonnement Unibet Coolblue Bitvavo
pi_26988686
quote:
Op vrijdag 13 mei 2005 20:42 schreef Martijn_77 het volgende:
Hoe lang kun het vlees het beste in de marinade laten liggen?

Doe zelf meestal een uur of twee.
Het beste? Eerst een paar uur marineren en dan invriezen...
Of een nachtje.
Steeds als ik tegen de lamp loop,
neem ik een stukje licht mee.
Knibbel, Knabbel etc met veel foto's! IV
  vrijdag 13 mei 2005 @ 22:05:08 #27
82814 BBQ-kip
never say no to panda!
pi_26990533
Het ligt er een beetje aan...
Als ik weinig tijd heb doe ik een beetje azijn of citroensap door de marinade, dan versnelt het "intrekproces".
Kip, het meest veelzijjjjjjjjjjjjjjjjjjjjjjjjjjjjjjjjjjjjjjjjjjjjjjjjjjjjjjjjjjjjjjjjjjjjdige stukje kaas, panda!
  donderdag 4 augustus 2005 @ 10:24:51 #28
72470 Doekes
Medisch wonder
pi_29418871
Heeft er ook iemand een lekkere marinade voor gamba's?
Het leven is geen krentenbol...
Volg de pijlen.
I am the Lizard King. I can do anything.
pi_29419218
Het meervoud van marinade is overigens gewoon marinades, zonder apostrof
pi_29419717
quote:
Op donderdag 4 augustus 2005 10:24 schreef Doekes het volgende:
Heeft er ook iemand een lekkere marinade voor gamba's?
knoflook en olijfolie
The only true wisdom is in knowing you know nothing. -- [b]Socrates [/b]
I know nothing, I come from Barcelona. -- [b]Manuel[/b]
  donderdag 4 augustus 2005 @ 12:15:29 #31
82814 BBQ-kip
never say no to panda!
pi_29421069
quote:
Op donderdag 4 augustus 2005 10:42 schreef ChrisJX het volgende:
Het meervoud van marinade is overigens gewoon marinades, zonder apostrof
Ik zou kamervragen stellen
Kip, het meest veelzijjjjjjjjjjjjjjjjjjjjjjjjjjjjjjjjjjjjjjjjjjjjjjjjjjjjjjjjjjjjjjjjjjjjdige stukje kaas, panda!
pi_29429262
Ik gebruik volgende marinades nogal eens... 't zijn er simpele, maar wel heel erg lekker...

Marinade 1
- honing
- olie (ik gebruik olijfolie)
- klein beetje peper en zout
- klein beetje mosterd
(deze is heerlijk bij kip en spareribs)

Marinade 2
- tomatenpuree
- olijfolie
- peper en zout
- oregano
- sambal
- fijngesnipperd uitje en knoflookteentje
  zondag 14 augustus 2005 @ 01:32:45 #33
43624 Martijn_77
It was a good year
pi_29619136
Een tip uit Sate maken (Het vlees niet de saus)
quote:
Op zaterdag 9 juli 2005 07:35 schreef Pietverdriet het volgende:
Het verdient aanbeveling lekker vet vlees te nemen. Neem in je marinade ook een papaya, daar word het taaiste vlees mals van, mals vlees boterzacht, en zacht vlees lost op
:-)
Experience is what you get when you don't get what you wanted
Take my advice ... I don't use it anyway...
Een goede Fok! Search
Een goede Fok! Search
  vrijdag 7 oktober 2005 @ 22:16:22 #34
43624 Martijn_77
It was a good year
pi_31268209
Marinade voor Varkens-, Lamsvlees en Kip

Benodigdheden

½ kopje sojasaus
½ kopje slaolie
½ kopje sherry
schepje bruine suiker
1 theelepel mosterd
1 theelepel gemberpoeder
1 geperst teentje knoflook
enkele geplette peperkorrels
1 zeer fijn gesneden ui

Bereiding
Meng alle ingrediënten goed door elkaar.
Laat het vlees minstens enige uren hierin marineren.
Experience is what you get when you don't get what you wanted
Take my advice ... I don't use it anyway...
Een goede Fok! Search
Een goede Fok! Search
pi_31313143
TVP en in ruil daarvoor volgt er een recept
--------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------
  vrijdag 14 oktober 2005 @ 20:31:34 #36
43624 Martijn_77
It was a good year
pi_31445463
quote:
Op zondag 9 oktober 2005 18:42 schreef henkSX het volgende:
TVP en in ruil daarvoor volgt er een recept
En waar blijft dat recept?
Experience is what you get when you don't get what you wanted
Take my advice ... I don't use it anyway...
Een goede Fok! Search
Een goede Fok! Search
pi_31527188
quote:
Op vrijdag 14 oktober 2005 20:31 schreef Martijn_77 het volgende:

[..]

En waar blijft dat recept?
Ik ga morgen naar Zuid Amerika, kijken of ze daar iets lekkers hebben
--------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------
pi_31764261
Ik zoek een lekkere marinade voor spareribs, mag best een beetje pittig zijn.
Iemand nog wat ideeën, behalve die van hierboven, dan kan ik een beetje gaan kliederen straks.
Als het pannen van daken waait
Als het gras naar je voeten graait
Als de wind langs je wangen aait, hier ben ik
  vrijdag 28 oktober 2005 @ 22:56:09 #39
43624 Martijn_77
It was a good year
pi_31767698
quote:
Op vrijdag 28 oktober 2005 20:48 schreef shmoopy het volgende:
Ik zoek een lekkere marinade voor spareribs, mag best een beetje pittig zijn.
Iemand nog wat ideeën, behalve die van hierboven, dan kan ik een beetje gaan kliederen straks.
Voor wat tips zie:
[Spare Ribs]Hoe te marineren / Welke saus er bij?
Experience is what you get when you don't get what you wanted
Take my advice ... I don't use it anyway...
Een goede Fok! Search
Een goede Fok! Search
pi_31873679
Ik heb overal rondgesnuffeld en zelf iets samengesteld van wat me lekker leek:

-ketjap
-chilisaus (zoete)
-barbequesaus
-honing
-knoflook

Eerst een hele dag in die zooi laten staan, toen in een grote pan met water en marinade gekookt, eruitgehaald, opnieuw ingesmeerd met marinade, een nacht weggezet, toen in een pan goed aangebakken, en vervolgens nog een klein uurtje in de oven.

Ik vrees dat ik hier erg goede vrienden mee gemaakt heb, het was echt heerlijk.
Als het pannen van daken waait
Als het gras naar je voeten graait
Als de wind langs je wangen aait, hier ben ik
pi_32636348
pfff krijg enorme honger van die topic
ik ga binnenkort eens wat proberen
Gerrit Zalm: "Ik woon in Scheveningen en mijn chauffeur in Voorburg. Daarom duurde het even."
  maandag 28 november 2005 @ 04:06:08 #42
117776 OFfSprngr
Meest boze Punker van Fok!
pi_32637086
quote:
Op maandag 28 november 2005 02:11 schreef TheWilliedockSaints het volgende:
pfff krijg enorme honger van die topic
ik ga binnenkort eens wat proberen
Anders ik wel.

Nog nooit gemarineerd, ga 't ook eens proberen.
You must learn to live with your own conscience, your own morality, your own decision, your own self. You alone can do it. There is no authority but yourself!
http://www.last.fm/user/OFfSprngr
.
.
  maandag 28 november 2005 @ 18:37:05 #43
61221 Alchemila
Über mein dead body
pi_32651227
satémarinade van paps:

kilo schouderkarbonade: door het vet wordt het heerlijk zacht.
2 uien
2 teentjes knoflook
beetje trassi
beetje sambal, tl (of twee)
ong. 3 scheppen pindakaas
beetje ketjap
schep suiker
peper en zout.

Mik alles in een pan met dikke bodem en braad het vlees (in stukken gesneden) heel even aan. Zet het een nachtje weg en doe het de volgende dag aan spiezen, of doe het in de oven op zo'n 160 graden, zon 20 a 30 minuten. Blijf er wel bij staan, verbranden kán erg hard gaan.
(hoeveelheden zijn bij benadering)

Ik krijg ook honger!

Met kip:
600 g kipfilet
3 el ketjap
1 el bruine suiker
2 tenen knoflook
1 el sambal
1/2 el azijn
2 el olie.

Minstens een uur van tevoren, maar hoe eerder hoe malser
Education is an admirable thing, but it is well to remember from time to time that nothing that is worth knowing can be taught. (Oscar Wilde)
  maandag 28 november 2005 @ 18:50:43 #44
45 SiGNe
Uitspraak: Sign
pi_32651522
Ik heb laatst Babi Pangang marinade bij de toko gekocht, maar wat voor vlees is babi pangang eigenlijk?
Ik kom niet verder dan varkensvlees en om nou een ongepaneerd schnitzeltje in te smeren..
Overigens heb je bij de toko nog veel meer lekkere marinades, heb al een hoop ingeslagen (oa. red roast pork, sparerib en saté marinade , nu nog daadwerkelijk marineren.
  maandag 28 november 2005 @ 19:11:25 #45
43624 Martijn_77
It was a good year
pi_32651903
Babi Pangang wordt gemaakt van varkenslappen
Experience is what you get when you don't get what you wanted
Take my advice ... I don't use it anyway...
Een goede Fok! Search
Een goede Fok! Search
pi_32837697
Heeft iemand ervaring met marinade's met speciale bieren? Ik heb wel ooit eens een recept gehad maar die ben ik kwijt geraakt tijdens het verhuizen
  maandag 5 december 2005 @ 21:54:27 #47
45 SiGNe
Uitspraak: Sign
pi_32847318
quote:
Op maandag 28 november 2005 19:11 schreef Martijn_77 het volgende:
Babi Pangang wordt gemaakt van varkenslappen
Thanx, 't was erg lekker en zeker voor herhaling vatbaar:
Wat eten we vandaag? deel 47
  dinsdag 6 december 2005 @ 10:04:54 #48
82814 BBQ-kip
never say no to panda!
pi_32856302
quote:
Op maandag 5 december 2005 21:54 schreef SiGNe het volgende:

[..]

Thanx, 't was erg lekker en zeker voor herhaling vatbaar:
Wat eten we vandaag? deel 47
Wil je het minder droog hebben, moet je vetter varkensvlees nemen, dat doet meneer de Chinees ook altijd.
Kip, het meest veelzijjjjjjjjjjjjjjjjjjjjjjjjjjjjjjjjjjjjjjjjjjjjjjjjjjjjjjjjjjjjjjjjjjjjdige stukje kaas, panda!
  dinsdag 6 december 2005 @ 13:37:29 #49
45 SiGNe
Uitspraak: Sign
pi_32861099
Ik hou niet van vet vlees, moet ik van kokhalzen helaas.
Maar het kwam ook doordat het totaal iets van 35 minuten in de oven heeft gezeten.
Ik had de marinade niet afgegoten en die is niet op oliebasis maar op waterbasis, het vlees lag dus meer te koken dan te braden.
Er kwam ook een vel van gestold eiwit op de marinade te liggen, zag er niet zo lekker uit.
Dus toen heb ik de boel alsnog afgegoten en wat langer in de oven gelaten zodat het toch nog een beetje mooi korstje zou krijgen.

Volgende keer dus alleen het vlees in de braadslee en korter in de oven en 't smaakt perfect denk ik.
Al doende leert men gelukkig
  dinsdag 6 december 2005 @ 17:45:12 #50
82814 BBQ-kip
never say no to panda!
pi_32867403
Het vet bakt en natuurlijk uit, maar geeft wel smaak en malsheid aan het vlees wat je klaarmaakt.
En wat jij hieroven zegt natuurlijk ook
Kip, het meest veelzijjjjjjjjjjjjjjjjjjjjjjjjjjjjjjjjjjjjjjjjjjjjjjjjjjjjjjjjjjjjjjjjjjjjdige stukje kaas, panda!
abonnement Unibet Coolblue Bitvavo
Forum Opties
Forumhop:
Hop naar:
(afkorting, bv 'KLB')