Met zout hmm? Ik heb het het liefst gewoon naturelquote:Op maandag 11 april 2005 20:54 schreef vanitasvanitatumetomniava het volgende:
Emping melindjo met n beetje zout![]()
snack die niet verveeld
Op het Zuiderdiep, ik ga eens kijkenquote:Andere emping zou hoogstwaarschijnlijk wel in Toko Melati op het Zuiderdiep te verkrijgen zijn; daar hebben ze van alles
Het is emping melindjo (dat smaakt een beetje zoals kroepoek, maar knapperiger en bitterder), maar dan met een soort gekarameliseerd en pittig bruin suikerlaagje. Ik vind het te zoet en te pittigquote:Op maandag 11 april 2005 23:15 schreef Martijn_77 het volgende:
Waar smaakt Emping blado dan naar?
Ik denk dat ze banaan niet erg lekker vindt. Dit omdat bananen een beetje zo'n zacht zoetige smaak hebben die een beetje een lauwe nasmaak achterlaat. Verder houdt ze sowieso niet zo van vruchten met kleine of geen pitjes, waaronder dus ook de bananen vallen. De achtergrond hirvan is onduidelijk omdat dit over het algemeen juist de meest geapprecieërde vruchten zijn, wellicht dat een verschil in smaak ontwikkeling hetzij psychologisch hetzij biologisch hier ten grondslag aan ligt.quote:Op maandag 11 april 2005 21:31 schreef vanitasvanitatumetomniava het volgende:
Daar hebben ze ook soortevan chips van bananen (gezouten), ook erg lekker
Ja. Wat hij zegt.quote:Op maandag 18 april 2005 13:39 schreef ThE_ED het volgende:
[..]
Ik denk dat ze banaan niet erg lekker vindt. Dit omdat bananen een beetje zo'n zacht zoetige smaak hebben die een beetje een lauwe nasmaak achterlaat. Verder houdt ze sowieso niet zo van vruchten met kleine of geen pitjes, waaronder dus ook de bananen vallen. De achtergrond hirvan is onduidelijk omdat dit over het algemeen juist de meest geapprecieërde vruchten zijn, wellicht dat een verschil in smaak ontwikkeling hetzij psychologisch hetzij biologisch hier ten grondslag aan ligt.
We kunnen akdus concluderen dat bananenchips voor Black_Tulip dientengevolge zeer waarschijnlijk een zogenaamde "no go" zijn.
Kroepoek wordt gemaakt van garnaal en tapioca. Emping wordt gemaakt van de melindjonoot.quote:Op dinsdag 19 april 2005 22:33 schreef NT-T.BartMan het volgende:
Om de een of andere reden heb ik een onaangename herinnering aan emping. Ik heb het spul in geen 20 jaar gegeten, maar alleen de gedachte staat me al tegen...
Raar, want kroepoek is geen probleem. Volgens mij is het beide 'vissig' van oorsprong??
Ik ben binnenkort jarig (dank je, dank je), zal een zakje van dat spul kopen. Mocht het me wederom niet bevallen dan kan ik wellicht aan mijn gasten kwijt...quote:Op dinsdag 19 april 2005 22:34 schreef Black_Tulip het volgende:
[..]
Kroepoek wordt gemaakt van garnaal en tapioca. Emping wordt gemaakt van de melindjonoot.
Mijn ervaring is dat de kwaliteit van dat spul sterk van verschillen, zeker als het van Go-Tan isquote:Op dinsdag 19 april 2005 22:43 schreef NT-T.BartMan het volgende:
[..]
Ik ben binnenkort jarig (dank je, dank je), zal een zakje van dat spul kopen. Mocht het me wederom niet bevallen dan kan ik wellicht aan mijn gasten kwijt...
hmmm, de lokale toko is op wonderbaarlijke wijze getransformeerd tot een turkse winkel (niets mis mee, maar wel totaal ander assortiment). De lokale super (Deen) heeft maar een beperkt assortiment 'exotische' dingen... Op zoek naar een AH dan maar...quote:Op dinsdag 19 april 2005 22:48 schreef Black_Tulip het volgende:
[..]
Mijn ervaring is dat de kwaliteit van dat spul sterk van verschillen, zeker als het van Go-Tan isMaar de zak emping die ik in een toko kocht was eigenlijk nog slechter
Gooi er anders een saus bij (nooit geprobeerd, maar kan me voorstellen dat dat de smaak verbetert
)
En alvast gefeliciteerd inderdaad
Lekkerquote:Op dinsdag 19 april 2005 22:59 schreef NT-T.BartMan het volgende:
[..]
hmmm, de lokale toko is op wonderbaarlijke wijze getransformeerd tot een turkse winkel (niets mis mee, maar wel totaal ander assortiment). De lokale super (Deen) heeft maar een beperkt assortiment 'exotische' dingen... Op zoek naar een AH dan maar...
|
Forum Opties | |
---|---|
Forumhop: | |
Hop naar: |