Waarom moet dat dan zo strikt?quote:Op zondag 10 april 2005 20:24 schreef Lienekien het volgende:
Soep moet je vooral zo snel mogelijk afkoelen! Dus in een bak met koud water met die pan. Paar keer water vervangen. Pas als het goed is afgekoeld in bakjes doen en linea recta in de vriezer.
Als je het wilt gaan eten, liefst een dag van tevoren in de koelkast zetten zodat het kan ontdooien en bij het opwarmen even flink laten doorkoken.
Meestal is het vlees was je al gekocht hebt al eerder ingevroren geweest. Sowieso komt er allemaal bacterien bij kijken, per minuut vervoudigt dat aantal zich. Maar er was hierover al een topic geweest geloof ik.quote:Op maandag 11 april 2005 02:43 schreef Bullpit het volgende:
gerelateerd vraagje , waarom mag je vlees niet opnieuw invriezen ? bederft het dan ofzo
quote:Op maandag 11 april 2005 02:43 schreef Bullpit het volgende:
gerelateerd vraagje , waarom mag je vlees niet opnieuw invriezen ? bederft het dan ofzo
Bronquote:Waarom mag je vlees dat eenmaal ingevroren is geweest niet opnieuw invriezen?
Er kan bederf en uitdroging optreden.
Bij het ontdooien van vlees komt er vocht vrij. Dit vocht is een zeer rijke voedingsbodem voor bacteriën die op het vlees zitten, of die er via de verpakking, het bord of de lucht opkomen. Deze bacteriën kunnen bij kamertemperatuur goed groeien. Hoewel in het begin de besmetting laag is, zal het aantal bacteriën sterk toenemen tijdens het ontdooien. Hierbij kunnen ook ziekteverwekkende bacteriën zijn. Deze bacteriën zullen bij invriezen niet afsterven. Bij twee keer ontdooien, zal het aantal bacteriën zeer sterk zijn toegenomen, met alle extra risico's op voedselvergiftiging van dien.
Een tweede punt is dat door de waterafscheiding het vlees indroogd. Bij een tweede keer ontdooien gebeurt dat dus nog sterker, wat de kwaliteit van het vlees niet ten goede komt.
Soep bederft snel. Hoe langer je het laat staan om af te koelen, hoe meer bacteriën erin komen.quote:Op maandag 11 april 2005 02:32 schreef BBQ-kip het volgende:
[..]
Waarom moet dat dan zo strikt?
Ik doe dit nooit met spullen die ik in de diepvries mik en gaat altijd goed, maar ik ben wel erg benieuwd
Ach, een fijne voedselvergiftiging is op zijn tijd ook wel eens leuk.quote:Op maandag 11 april 2005 10:56 schreef db70 het volgende:
Ik zou zeggen:
probeer eens wat anders.
schimmelkaas is immers ook niet in de vriezer uitgevonden.
Hoe kom je daar nou weer bij?quote:
precies!!!quote:Op maandag 11 april 2005 11:11 schreef Jernau.Morat.Gurgeh het volgende:
[..]
Hoe kom je daar nou weer bij?
Ik heb regelmatig een pan soep gewoon een dag op het fornuis staan. 2e dag even vuurtje er onder en eten maar.
Mensen moeten eens niet doen alsof je direct dood neervalt wanneer iets niet uit een steriele verpakking komt en 3 uur is doorgekookt.
Uit de dikke duim. Nou goed?quote:Op maandag 11 april 2005 11:11 schreef Jernau.Morat.Gurgeh het volgende:
[..]
Hoe kom je daar nou weer bij?
(...)
Dat durf ik dus echt niet te doen...quote:Op maandag 11 april 2005 11:11 schreef Jernau.Morat.Gurgeh het volgende:
Ik heb regelmatig een pan soep gewoon een dag op het fornuis staan. 2e dag even vuurtje er onder en eten maar.
Bij mij was 't met soep die de dag tevoren was gemaakt ...quote:Op maandag 11 april 2005 11:53 schreef BBQ-kip het volgende:
Ouwe soep gaat schuimen en borrelen, maar die is dan ook echt niet goed meer.
Ben ik het helemaal mee eens. Je moet wel iets kunnen hebben. Niet dat zielige steriele gedoe en die overdreven angst voor microbes enzo. Wat je daarmee bereikt is dat je wel ziek wordt als je eens tegen een microbe van links of rechts aanloopt. Je bouwt dan toch helemaal geen weerstand op....een deurklink kan dan ineens dodelijk zijn.quote:Op maandag 11 april 2005 11:11 schreef Jernau.Morat.Gurgeh het volgende:
[..]
Hoe kom je daar nou weer bij?
Ik heb regelmatig een pan soep gewoon een dag op het fornuis staan. 2e dag even vuurtje er onder en eten maar.
Mensen moeten eens niet doen alsof je direct dood neervalt wanneer iets niet uit een steriele verpakking komt en 3 uur is doorgekookt.
Ik heb helemaal geen overdreven angst voor microbes en ik word er voldoende aan blootgesteld om een gezonde weerstand opgebouwd te hebben.quote:Op maandag 11 april 2005 12:04 schreef wonko het volgende:
[..]
Ben ik het helemaal mee eens. Je moet wel iets kunnen hebben. Niet dat zielige steriele gedoe en die overdreven angst voor microbes enzo. Wat je daarmee bereikt is dat je wel ziek wordt als je eens tegen een microbe van links of rechts aanloopt. Je bouwt dan toch helemaal geen weerstand op....een deurklink kan dan ineens dodelijk zijn.
Ach, ik eet bijna wekelijks zo een pannetje soep en heb er geen problemen mee. Staat de soep echter twee dagen dan is die bij mij ook weg.quote:Op maandag 11 april 2005 12:06 schreef Lienekien het volgende:
[..]
Ik heb helemaal geen overdreven angst voor microbes en ik word er voldoende aan blootgesteld om een gezonde weerstand opgebouwd te hebben.
Maar om moedwillig bacteriën te gaan kweken om die reden gaat me te ver.
Hetzelfde gebeurt met een glas waar je chocolademelk uit gedronken hebt. Of een glas waar je ff een appel in had gelegd. Stomme schimmels! Of een pedaalemmer die sterk naar alcohol ruikt omdat de inhoud (ananas vermoed ik) al aan het gisten was geslagen.quote:Op maandag 11 april 2005 12:02 schreef Aventura het volgende:
Toen ik nog studeerde liet men regelmatig pannetjes met soep staan. Je wilt echt niet weten hoe dat er na een week uit ziet. Suikerspin-achtige schimmeltaferelen tot het deksel aan toe. Brr..
|
Forum Opties | |
---|---|
Forumhop: | |
Hop naar: |