grrrr,,,ik wil eigenlijk tvp-en omdat ik mezelf vanaaf ga verwennen met een zooi tapas en een fles wijn..of 2
![]()
maar vooruit...ik zal ook iets zinnigs toevoegen:
aubergine salade
neem 2 volle aubergines
2 rode uitjes
olijfolie
peterselie/tomaat
verwarm je elektrische of keramische kookplaat.
Leg de aubergines er zo op
Af en toe omdraaien tot ze helemaal verkreukeld zijn en het vocht eruit gaat lopen.
Leg nu een houten plank licht schuin in je spoelbak en leg de aubergines erop om 30 min uit te lekken.
pel nu de aubergines voorzichtig
Pak een houten hakker
Hak de aubergine in de lengte fijn ( laat het steeltje eraan zitten zodat je'm makkelijk kan manoevreren )
Zodra het goed fijn gehakt is, doe je het in een glazen of plastic kom
Snipper nu de uitjes superfijn.;..zo fijn als mogelijk
gooi bij de gines
nu, net als bij aioli, langzaam de olie erbij gieten en roeren tot je pootje zeer doet
als de substantie mooi gebonden en licht van kleur is, mag je stoppen.
beetje fijngehakte peterselie erdoor
garneren met tomaat /olijven
serveren met knoflookbrood ..yum
anjovis hapjes:
maak dressing van olijfolie, citroensap, knoflook, zeer fijngehakte ui ( rood ), peterselie, peper en zout
Pak een frisdrankglas, en druk met de drinkzijde, rondjes uit goed dik kloosterbrood
smeer de rondjes in met de dressing
leg er ansovisfiletjes op en smeer met een kwastje nog een beetje dressing op
onder de grill leggen
klaar
Ik ga vanavond aioli maken , wel klein beetje want ik mag het eigenlijk niet
![]()
daarbij kipreepjes met komijn en tijm , gepaneerd uit de oven
en als bijgerecht mijn fameuze champignons met stroop uit de oven
![]()
Genoeg calorietjes voor 2 dagen, dus mijn koeling is alweer gevuld met magere joghurt