abonnement Unibet Coolblue Bitvavo
pi_28007386
lekker lekker
pi_28285469
ik meld me hier ook maar, op verzoek van mirjam
Winnaar wielerprono 2006 en biatlon wk prono 2016
  maandag 27 juni 2005 @ 22:18:39 #78
66422 dutch-mamma
Silence, Exile, Cunning...
pi_28285953
tvp
Never explain; your friends do not need it and your enemies will not believe you anyway. (Elbert Hubbard, US author, 1856 - 1915)
pi_28285974
quote:
Op maandag 27 juni 2005 22:18 schreef dutch-mamma het volgende:
tvp


Dat mag niet! En zeker niet als mod!
Steeds als ik tegen de lamp loop,
neem ik een stukje licht mee.
Knibbel, Knabbel etc met veel foto's! IV
  maandag 27 juni 2005 @ 22:32:28 #80
43624 Martijn_77
It was a good year
pi_28286486
quote:
Op maandag 27 juni 2005 22:18 schreef dutch-mamma het volgende:
tvp
Kom op DM ik had wel een lekker recept verwacht als TVP!
Experience is what you get when you don't get what you wanted
Take my advice ... I don't use it anyway...
Een goede Fok! Search
Een goede Fok! Search
  maandag 27 juni 2005 @ 22:43:14 #81
66422 dutch-mamma
Silence, Exile, Cunning...
pi_28286909
quote:
Op maandag 27 juni 2005 22:32 schreef Martijn_77 het volgende:

[..]

Kom op DM ik had wel een lekker recept verwacht als TVP!
Qua tapas ben ik nog tamelijk onwetend, maar hier is wat uit mijn voorraad:

Chorizohapjes

Menugang: Tapas
Keuken: Spanje
Soort: -
Type: Vlees
Bron: Wilma
Kenmerken:

* Ingrediënten
groene olijven zonder pit
dikke plakken chorizo
kerstomaten of pimentolijven

* Bereiding
Hak groene zonder pit olijven met wat olijfolie tot puree, bestrijk er dikke plakken chorizo mee en prik er met een prikkertje partjes kerstomaat of pimentolijven op.

-------------------------------------------------------------------------

Pasteis de bacalhau/Portugese kabeljauwkroketten (tapas)

Menugang: Tapas
Keuken: Portugal, Canarische Eil
Soort: Vis
Type: Kroketten
Bron: De Keuken van Bolleken http://members.fortunecity.de/bolleken2/
Kenmerken:

* Ingrediënten
340 gr gedroogde kabeljauw
3 eieren
muskaatnoot
7 dl arachideolie om te frituren
550 gr vastkokende aardappelen
1 el gehakte peterselie
versgemalen peper en zout


* Bereiding
Kook de kabeljauw samen met de geschilde aardappelen in water. Haal zorgvuldig het vel en de graten uit de vis (het is zeer onaangenaam om graten in de kroketten te vinden). Scheid de eieren en klop het eiwit tot sneeuw. Meng de aardappelen en de kabeljauw en draai ze door de vleesmolen (kleine gaatjes). Meng de eierdooiers en peterselie door het mengsel en kruid met peper, zout en muskaatnoot. Als het deeg goed glad is, voorzichtig het eiwitschuim doorroeren en bijkruiden indien nodig.

Vorm met twee diepe soeplepels de kroketten door ze met een draaiende beweging enkele keren van de ene lepel over te brengen naar de andere tot de kroketten goed stevig zijn en een mooie ovale vorm hebben. Verwarm de frituurolie op 180° C en laat de kroketten per 3 of 4 tegelijk in 4 à 5 minuten goudbruin kleuren. Laat de gefrituurde kroketten uitlekken op keukenpapier. Als de kroketten openspringen of kapot gaan in de frituurolie, wil dit zeggen dat de olie niet warm genoeg is of het deeg te vloeibaar, zij vullen zich dan met olie en worden oneetbaar.

Serveren met tomatenrijst, gebakken rijst of zeevruchtenrijst en een salade. En zoals eerder gezegd kunnen zij ook als borrelhapje gegeten worden.

Koud maken ze deel uit van alle picnics, koude buffetten en volksfeesten. Warm komen zij, vergezeld van rijst en salade, minstens een keer per week voor op het overgrote deel der Portugese tafels. Zij worden eveneens gegeten als snack aan de toog van de populaire «tascas» en andere drankgelegenheden, waar hapjes uit het vuistje veelvuldig aangeboden worden.

-------------------------------------------------------------------------

Tapas als taartje met ham, ricotta en cheddar in filodeeg

Menugang: Tapas
Keuken: -
Soort: Gerecht met vlees
Type: Groente
Bron:
Kenmerken:

* Ingrediënten
voor 8 personen

6 plakjes ham ca. 125 g
4 velletjes filodeeg
200 g ricotta kaas
2 eieren
100 g champignons
50 g cheddar, geraspt
½ theelepel nootmuskaat
zwarte peper
2 eetlepels olijfolie
2 teentjes knoflook
6 lente uitjes, fijngesneden

* Bereiding
Info: Heerlijk in filodeeg verpakt met Cheddar, Ricotta, uitjes, knoflook en champignons. Echt leuk om deze tapas is uit te proberen.

Verwarm de oven voor op 180 graden.
Verhit 1 eetlepel olijfolie in een koekenpan.
Bak de champignons, de lente-uitjes en het knoflook ca. 3 minuten op hoog vuur.
Laat het geheel vervolgens wat afkoelen.
De champignonmengsel in een kom, voeg cheddar, ricotta, eieren en nootmuskaat toe en breng het op smaak met zout en peper.
Snijd de plakjes ham in kleine reepjes en schep ze door het champignonmengsel.
Leg de plakjes baderdeeg op elkaar, snijd ze inde lengte doormidden.
Snijd elk stuk weer in vier even grote stukjes.
Bestrijk de vier stukjes deeg met wat olie en leg ze in een ingevette muffinvorm: doe dit ook voor de overige vormpjes.
Schep de vulling met een lepel in de vormpjes met bladerdeeg.
Bak de taartjes 20 tot 25 minuten in de oven tot ze goudbruin zijn.
Haal ze na een aar minuten afkoelen voorzichtig uit de vormpjes.

-------------------------------------------------------------------------

Tapas met halfdroge tomaatjes

Menugang: Tapas
Keuken: Spanje
Soort: -
Type: Groente
Bron: www.sp.nl
Kenmerken:

* Ingrediënten
voor 2 personen

100 g halfdroge tomaatjes van de markt (van die felrode, bij de Turks/Marokkaanse marktkraam te krijgen)
100 g milde groene olijfjes met pit
1 flinke teen knoflook

* Bereiding
Pers de knoflook uit boven de olijfjes en tomaatjes, meng het door elkaar en doe in een vrolijk bakje met vorkjes erbij.

Een recept van Annemieke

-------------------------------------------------------------------------

Tapas van kleine tomaatjes en grote garnalen

Menugang: Tapas
Keuken: Spanje
Soort: -
Type: Garnalen
Bron: Boodschappen nr. 10 - 2002
Kenmerken:

* Ingrediënten
Voor 6-8 personen:

1 doosje kers/cherry tomaatjes (250 gram)
2 teentjes knoflook
200 gram grote gekookte, gepelde (Noorse) garnalen
5 eetlepels olijfolie
1 eetlepel citroensap
zout
peper
1 eetlepel fijngehakte peterselie

* Bereiding
Snijd de gewassen tomaatjes doormidden. Hak de gepelde tenen knoflook klein. Roer olijfolie, citroensap en knoflook door elkaar. Leg de garnalen minstens een uur in deze marinade.

Bestrooi de kerstomaatjes met zout en peper. Schep ze in een bakje en meng de garnalen met de marinade door de tomaatjes. Strooi er peterselie over.

Bereidingstijd: circa 10 minuten.
Voedingswaarde p.p.: eiwit 8 gr, vet 9 gr, koolhydraten 1 gr, kcal 117.


-------------------------------------------------------------------------

Tapas van olijven, zontomaten en kaas

Menugang: Tapas
Keuken: -
Soort: Gerecht met salade/groente
Type: Kaasgerechten
Bron: D.C.Klos
Kenmerken:

* Ingrediënten
150 g Zaanlander extra pittig (stuk)
6 zongedroogde tomaten op olie
1 teentje knoflook
3 eetlepels olijfolie
½ pot Merza Olijven met Zongedroogde Tomaten (à 290 g)
½ theelepel tijm
1 eetlepel citroensap
4 blaadjes sla
cocktailprikkers

* Bereiding
Snij de kaas in blokjes en tomaten in stukjes.
Pel de knoflook en pers uit boven de olijfolie.
Kaas, olijven, tomaat, knoflookolie, tijm en citroensap goed door elkaar scheppen.
Breng op smaak met zout en peper.
In kleine schaaltjes op blaadjes sla en met cocktailprikkers serveren.

Wijnadvies: Australian Valleys wit

-------------------------------------------------------------------------

Tapasschotel

Menugang: Tapas
Keuken: -
Soort: Gerecht met vis
Type: Groente
Bron:
Kenmerken:

* Ingrediënten
½ pot geroosterde rode paprika's, uitgelekt en in reepjes
1 blikje ansjovisfilets, gehalveerd
100 g champignons, gehalveerd
2 teentjes knoflook, in dunne plakjes
100 ml olijfolie
½ citroen, uitgeperst
4 takjes peterselie
4 vastkokende aardappels
6 eetlepels tomatenpuree
tabasco
zout
versgemalen peper

* Bereiding
Rol de ansjovis in de paprikarepen.
Prik ze vast met cocktailprikkers.
Verhit 50 ml olijfolie in een koekenpan.
Bak de knoflook op een halfhoog vuur goudbruin.
Schenk het citroensap bij de iets afgekoelde knoflookolie.
Was de peterselie en hak deze fijn.
Schenk de knoflookolie (hou 3 eetlepels apart) over de champignons.
Bestrooi ze met de peterselie.
Borstel de aardappels schoon en snij ze in grove stukken.
Kook de aardappels in 15 minuten bijna gaar.
Giet ze af.
verhit d rest van de olie en bak de aardappelstukken goudbruin.
Roer de tomatenpuree door de 3 eetlepels knoflookolie.
Breng op smaak met zout en peper en een paar druppels tabasco.
Schep dit over de aardappels.
Serveer de tapa's op een schaal.

-------------------------------------------------------------------------

Vistapas

Menugang: Tapas
Keuken: -
Soort: Gerecht met vis
Type: Garnalen
Bron:
Kenmerken:

* Ingrediënten
4 artisjokharten (blik à 400 g)
1 blikje John West Makreelsnack in Tomatensaus (125 g)
1 eetlepel kappertjes
8 cocktailgarnalen
4 pitloze groene olijven
8 cherrytomaatjes
100 g gerookte zalmsnippers
1 eetlepel olijvonaise

* Bereiding
Laat de artisjokharten uitlekken en snij een klein stukje van de onderkant.
Meng de makreelsnack met de kappertjes.
Artisjokharten vullem met makreelmengsel.
Prik aan een cocktailprikker garnaal, olijf en garnaal.
Was de tomaatjes en snij het kapje eraf.
Schep de zaadjes eruit.
Meng de zalmsnippers met de olijvonaise.
Breng op smaak met zout en peper.
Vul de tomaatjes met het zalmmengsel.
Tapas over 4 borden verdelen.
Lekker met geroosterd brood en roomboter.

Wijnadvies: Concilio Chardonnay Trentino

-------------------------------------------------------------------------
Never explain; your friends do not need it and your enemies will not believe you anyway. (Elbert Hubbard, US author, 1856 - 1915)
pi_28564383
Ik weet niet of het tot tapas of borrelhapjes gerekent moet worden maar het is in ieder geval makkelijk en lekker.

Men neme bladerdeeg en pesto (zelf maken is het lekkerst maar is ook gewoon in potjes te koop).
Pesto over de bladerdeeg uitsmeren, hoe dik je het er op smeert moet je zelf maar bepalen Bladerdeeg oprollen en in stukjes snijden. Ik heb zelf stukjes van ong 0.5cm gedaan maar dat moet je uiteraard zelf bepalen. Vervolgens stukjes de oven in en smullen maar
Je kan ook vlindertjes vouwen ipv rolletjes. Ziet er leuk uit, is alleen wat meer werk
pi_28567489
Balletjes in tomatensaus á la Berty

Ingrediënten voor de balletjes:

1 kg half om half gehakt ( ½ varkensgehakt en ½ rundergehakt):
1 theelepel zout
½ theelepel witte peper
½ theelepel paprikapoeder
½ theelepel knoflookpoeder
2 eieren
3 eetlepels paneermeel
2 eetlepels koffiemelk
 Dit allemaal goed mengen en balletjes ervan maken.
 De balletjes bruin bakken in bratella.

Ingrediënten voor de tomatensaus:
1 pakje Heinz gezeefde tomaten
1 pakje Heinz tomato frito
 De 2 pakjes in een pan doen en de pakjes uitspoelen met een beetje water (ongeveer 1/3 van het pakje) en dit water er ook bijdoen.
 De balletjes erbij doen en zachtjes laten pruttelen.
 Naar smaak nog peper, zout en knoflookpoeder erbij doen.

Smakelijk eten!!!

Echt superlekker. Ook te eten zonder saus natuurlijk!

(zijn geen pittige balletjes of saus)
pi_28567593
klinkt goed ankepanke
Winnaar wielerprono 2006 en biatlon wk prono 2016
pi_28592057
is het ook :-)
pi_28676393
Een ongegeneerde tvp.
FC Den Bosch | Standard Liege | Atletico Madrid | Lazio Roma | Alianza Lima | Chelsea | Dinamo Kiev
Corazón Alianza Lima Corazón para ganar a La Victoria volveremos para verte campeonar.
pi_30099261
en, iemand nog lekekr aan de tapas gezeten?
'Met een banaan door het water, later'
Franky boy | fanmail, hatemail, lovemail, sexmail | Tom
pi_30266788
quote:
Op vrijdag 8 april 2005 15:25 schreef MissyMirjaM het volgende:
Iedereen eet of maakt tegenwoordig tapas, voor zichzelf, voor de lekker, als workshop, dagje uit, voor de verjaardag/inzegening/bruiloft en ga zo maar door.
iedereen hebben altijd al hapjes gemaakt, maar de laatste tijd heet het ineens heel hip ´tapas´...
  zondag 4 september 2005 @ 23:54:45 #89
82814 BBQ-kip
never say no to panda!
pi_30275283
Ik heb vanavond hollandse tapas gegeten, plakje leverworst, stukje kaas...
Kip, het meest veelzijjjjjjjjjjjjjjjjjjjjjjjjjjjjjjjjjjjjjjjjjjjjjjjjjjjjjjjjjjjjjjjjjjjjdige stukje kaas, panda!
pi_30313210
Mini matzen met zalm,olijven,fetta en garnalen `salade´.

Nodig:
Mini matzen of iets dergelijks
groene olijven
zalm slaatje
fetta
kleine roze garnalen


Je moet gewoon de olijven, fetta en garnalen klein snijden dat alles door het zalmslaatje roeren op de matzen verdelen en klaar is kees.

Lekker makkelijk en erg lekker
  dinsdag 6 september 2005 @ 14:14:47 #91
16447 Chielus
Dial M for me.
pi_30319798
Gisteren weer gemaakt:

Rivierstaartkreeftjes in Chilisaus
Chorizo in Rode Wijn
Met roomkaas gevulde olijven
Dadels gevuld met geitenkaas
Gamba in aiolie
Gehaktballetjes in Tomaten/pepersaus
Save the cheerleader. Save the World.
Dream as if you'll live forever. Live as if you'll die today James Dean
pi_30320039
quote:
Op dinsdag 6 september 2005 14:14 schreef Chielus het volgende:
Gisteren weer gemaakt:


Chorizo in Rode Wijn
hoe heb je dat klaargemaakt?
'Met een banaan door het water, later'
Franky boy | fanmail, hatemail, lovemail, sexmail | Tom
  dinsdag 6 september 2005 @ 14:28:35 #93
16447 Chielus
Dial M for me.
pi_30320274
Chorizo in kwartjes gesneden en in de rode wijn laten marineren. (minimaal 12 uur) en daarna daarin serveren zodat je met een prikkertje de worts uit de wijn moet prikken. Extreem simpel
Save the cheerleader. Save the World.
Dream as if you'll live forever. Live as if you'll die today James Dean
pi_30320301
quote:
Op dinsdag 6 september 2005 14:28 schreef Chielus het volgende:
Chorizo in kwartjes gesneden en in de rode wijn laten marineren. (minimaal 12 uur) en daarna daarin serveren zodat je met een prikkertje de worts uit de wijn moet prikken. Extreem simpel
dat is inderdaad erg simpel.
en het klinkt best lekker
'Met een banaan door het water, later'
Franky boy | fanmail, hatemail, lovemail, sexmail | Tom
  dinsdag 6 september 2005 @ 14:31:09 #95
16447 Chielus
Dial M for me.
pi_30320363
dat is het ook (2x)
Save the cheerleader. Save the World.
Dream as if you'll live forever. Live as if you'll die today James Dean
pi_30385903
Ik maak patatas bravas altijd met tomatenprut en cayennepeper.. en dan een bakje zure room ernaast om te blussen.
"Sex Is Nice And Pleasure Is Good For You"
  donderdag 8 september 2005 @ 17:52:39 #97
43624 Martijn_77
It was a good year
pi_30393085
quote:
Op donderdag 8 september 2005 14:08 schreef Lempicka het volgende:
Ik maak patatas bravas altijd met tomatenprut en cayennepeper.. en dan een bakje zure room ernaast om te blussen.
Zou je het recept willen posten ben al lang op zoek naar dat recept.
Experience is what you get when you don't get what you wanted
Take my advice ... I don't use it anyway...
Een goede Fok! Search
Een goede Fok! Search
pi_30487630
FRITATA PUNTJES

Nodig: 4 eieren, 1,5 dl room, 2 eetl. parmezaanse kaas, 6 plakken salami fijgehakt, 1 eetl. basilicum ook fijngehakt.

Klop de eieren en room, roer er kaas salami en basilicum door.
Schep het mengesel in een ingevette ronde ovenschaal van 20cm doorsnee.
Bak het gerecht 25 minuten op 180 graden tot het goudbruin is.
Laten afkoelen op kamertemperatuur en daarna in punten snijden om op te dienen.
  zondag 11 september 2005 @ 22:59:09 #99
81260 La_Guiri
Qué quieres???
pi_30499923
quote:
Op donderdag 8 september 2005 17:52 schreef Martijn_77 het volgende:

[..]

Zou je het recept willen posten ben al lang op zoek naar dat recept.
Hoe kun je nu al heel lang op zoek zijn naar het recept van Patatas Bravas als hierboven al verschillende malen daarover wordt gesproken en er ook een recept staat?
De Madrid al cielo
'La luna, la culpable, la viajera,
la luna de una muerta primavera'.
  zondag 11 september 2005 @ 23:36:54 #100
82814 BBQ-kip
never say no to panda!
pi_30501207
quote:
Op zondag 11 september 2005 22:59 schreef La_Guiri het volgende:

[..]

Hoe kun je nu al heel lang op zoek zijn naar het recept van Patatas Bravas als hierboven al verschillende malen daarover wordt gesproken en er ook een recept staat?
Omdat Martijn niet leest
Kip, het meest veelzijjjjjjjjjjjjjjjjjjjjjjjjjjjjjjjjjjjjjjjjjjjjjjjjjjjjjjjjjjjjjjjjjjjjdige stukje kaas, panda!
abonnement Unibet Coolblue Bitvavo
Forum Opties
Forumhop:
Hop naar:
(afkorting, bv 'KLB')