quote:Aros de Cebolla
Gefrituurde ui-ringen
Ingrediënten
5 Uien - 2 eieren - 2 el olijfolie - olie om te frituren - 2 dl bier - 150 gr. bloem - zout - peper - peterselie
Bereiding
Snij de uien in dikke ringen. De binnenste ringen niet gebruiken en weggooien (of voor iets anders gebruiken). Eieren splitsen. We hebben zowel de dooier als het eiwit nodig! Peterselie zeer fijn hakken. Verhit de olie om te frituren.
Meng de eidooier, de olijfolie, het bier en de bloem in een schaal. Brang op smaak met zout en peper. Klop in een vetvrije schaal de ei-witten stijf. Spatel het stijve eiwit voorzichtig door het beslag.
Haal de uiringen door het beslag en bak ze in een paar minuten goudbruin in de olie. Laat ze uitlekken op keukenpapier. Serveer de uien in een schaaltje en garneer met de fijngesneden peterselie. Lekker met Alioli.
quote:Champiñones al Estilo de Sevilla
Champignons met knoflook
Ingrediënten
450 gram champignons - 2 eetlepels olijfolie - 2 eetlepels fijngehakte peterselie - 2 tenen knoflook fijngesneden - 2 eetlepels citroensap - zout en peper naar smaak
Bereiding
Verhit de olie. Doe de champignons in de pan en strooi, terwijl ze bakken, de knoflook en peterselie erover. Doe er vervolgens naar smaak peper, zout en citroensap bij. Serveer het geheel zodra de champignons gaar zijn.
simpel, ziet d'r lekker uitquote:Chorizo Ocejón
Chorizo in sherry
Ingrediënten
250 gr. zoete chorizo in de lengte doormidden gesneden - droge spaanse sherry (fino)
Bereiding
Leg de chorizo in een pannetje en schenk er zoveel sherry bij dat de chorizo onderstaat. Breng die aan de kook en laat het geheel zonder deksel op de pan ongeveer 10 minuten zachtjes kokej. Haal de worst uit de pan en dien ze in kleine stukjes op op een klein stukje brood.
Pardonquote:Op vrijdag 8 april 2005 16:59 schreef BBQ-kip het volgende:
[afbeelding]
Geen slowchat mensen, tapasrecepten!
Heeee, word ik hier nu ook al als boeman gebruikt? Dat is een FOT-deegroller hoor!quote:Op vrijdag 8 april 2005 16:59 schreef BBQ-kip het volgende:
[afbeelding]
Geen slowchat mensen, tapasrecepten!
Ja, maar als ik hier nog verder op in ga, slaat mijn duo-mod mij in m'n nek...quote:Op vrijdag 8 april 2005 22:23 schreef Rewimo het volgende:
Je moest eens weten hoe zo'n ding van pas komt in FOT
quote:Gegratineerde champignons
Voor 8 stuks: snijd de steeltjes uit 8 grote champignons en hak de helft van de steeltjes fijn (rest wordt niet gebruikt). Vermeng ze met 1 eetlepel paneermeel, 1 theelepel Italiaanse kruiden, 3 eetlepels geraspte lichtpikante Zaanlander, zout en peper. Vul hiermee de champignons. Bak ze ca. 15 minuten in een voorverwarmde oven van 200 °C
quote:Brocheta fritas de champiñones al bacon
Gefrituurde brochettes met champignons en spek
Ingrediënten
16 gelijke, niet te grote dichte champignons - 250 gr gezouten spek in een dikke plak - 50 gr. paneermeel - 1 ei - 2 teentjes knoflook - olijfolie - peper en zout
Bereiding
Borstel de paddestoelen schoon en snij de steeltjes op gelijke hoogte af. Snijd het spek in 16 gelijke blokjes en zet deze op in een pan met koud water. Laat ze aan de kook komen en 2 minuten blancheren. Giet ze door de zeef en dep ze droog met keukenpapier. Zet opzij.
Hak de teentjes knoflook fijn en klop ze in een diep bord door het ei. Doe de bloem en het paneermeel in 2 andere borden. Maak nu de brochettes door afwisselend een paddestoel en een blokje spek op een bamboe stokje te rijgen (4 van elk). Kruid met peper en zout en haal ze achtereenvolgens door de bloem, het geklopte ei met look en het paneermeel. Verwarm de olie op 180° C en bak de brochettes in 3 a 4 minuten goudbruin. Laat uitlekken op keukenpapier.
quote:Dip van rode zalm
Ingrediënten
210 Gram rode zalm uit blik
Snufje zwarte peper
Snufje paprikapoeder
250 Gram magere Roomkaas
1/2 bosje bieslook fijngesneden
paar druppels (vers) citroensap
Bereiding
Meng alle ingrediënten goed. Dien de dip op met frisse verse rauwkost, zoals selderij, wortels en bloemkool
quote:Pruimenrolletjes met cognac
Ingrediënten
8 grote pruimen
1 el cognac
100 g ricotta
1 tl kaneel
8 vierkante plakjes gebraden kipfilet of dungesneden tostiham
Bereiding
Verwijder de pitten uit de pruimen en snijd de vruchten heel fijn. Doe de stukjes pruim in een kom en voeg de cognac toe. Laat het mengsle 10 min. stan.
Roer de ricotta en de kaneel door de pruimen en verspreid een volle theelepel van het mengsel op de plakjes kip of ham tot aan de randjes. rol de plakjes op en leg de rolletjes met de naad naar beneden op een bord. dek ze af en zet ze 1 uur in de koelkast.
Snijd ze vervolgens in 4 of 5 stukken en dien ze op.
Daar moet je dan wel voor bij de slijter zijn dan. Want de gemiddelde suopermarkt heeft nit zo veel verschillende sherry'squote:Op zondag 10 april 2005 01:47 schreef BBQ-kip het volgende:
Bij tapas horen verschillende soorten sherry
Van droge witte sherry tot mierzoete rode
Forum Opties | |
---|---|
Forumhop: | |
Hop naar: |