abonnement Unibet Coolblue Bitvavo
  vrijdag 8 april 2005 @ 16:59:58 #26
82814 BBQ-kip
never say no to panda!
pi_26075853


Geen slowchat mensen, tapasrecepten!
Kip, het meest veelzijjjjjjjjjjjjjjjjjjjjjjjjjjjjjjjjjjjjjjjjjjjjjjjjjjjjjjjjjjjjjjjjjjjjdige stukje kaas, panda!
  vrijdag 8 april 2005 @ 17:02:09 #27
67379 Mirjam
ermahgerd
pi_26075900
quote:
Aros de Cebolla
Gefrituurde ui-ringen



Ingrediënten
5 Uien - 2 eieren - 2 el olijfolie - olie om te frituren - 2 dl bier - 150 gr. bloem - zout - peper - peterselie


Bereiding
Snij de uien in dikke ringen. De binnenste ringen niet gebruiken en weggooien (of voor iets anders gebruiken). Eieren splitsen. We hebben zowel de dooier als het eiwit nodig! Peterselie zeer fijn hakken. Verhit de olie om te frituren.
Meng de eidooier, de olijfolie, het bier en de bloem in een schaal. Brang op smaak met zout en peper. Klop in een vetvrije schaal de ei-witten stijf. Spatel het stijve eiwit voorzichtig door het beslag.
Haal de uiringen door het beslag en bak ze in een paar minuten goudbruin in de olie. Laat ze uitlekken op keukenpapier. Serveer de uien in een schaaltje en garneer met de fijngesneden peterselie. Lekker met Alioli.
'Met een banaan door het water, later'
Franky boy | fanmail, hatemail, lovemail, sexmail | Tom
  vrijdag 8 april 2005 @ 17:02:59 #28
67379 Mirjam
ermahgerd
pi_26075922
quote:
Champiñones al Estilo de Sevilla
Champignons met knoflook



Ingrediënten
450 gram champignons - 2 eetlepels olijfolie - 2 eetlepels fijngehakte peterselie - 2 tenen knoflook fijngesneden - 2 eetlepels citroensap - zout en peper naar smaak


Bereiding
Verhit de olie. Doe de champignons in de pan en strooi, terwijl ze bakken, de knoflook en peterselie erover. Doe er vervolgens naar smaak peper, zout en citroensap bij. Serveer het geheel zodra de champignons gaar zijn.

'Met een banaan door het water, later'
Franky boy | fanmail, hatemail, lovemail, sexmail | Tom
  vrijdag 8 april 2005 @ 17:08:07 #29
67379 Mirjam
ermahgerd
pi_26076050
quote:
Chorizo Ocejón
Chorizo in sherry



Ingrediënten
250 gr. zoete chorizo in de lengte doormidden gesneden - droge spaanse sherry (fino)



Bereiding

Leg de chorizo in een pannetje en schenk er zoveel sherry bij dat de chorizo onderstaat. Breng die aan de kook en laat het geheel zonder deksel op de pan ongeveer 10 minuten zachtjes kokej. Haal de worst uit de pan en dien ze in kleine stukjes op op een klein stukje brood.
simpel, ziet d'r lekker uit
'Met een banaan door het water, later'
Franky boy | fanmail, hatemail, lovemail, sexmail | Tom
pi_26076079
quote:
Op vrijdag 8 april 2005 16:59 schreef BBQ-kip het volgende:
[afbeelding]

Geen slowchat mensen, tapasrecepten!
Pardon . Je had op z'n minst die link kunnen laten staan.
Er komt hier voorlopig genoeg lekker voorbij .

Edit: vooruit, ben ook de slechtste niet
Thuis tapas maken, hulp nodig

[ Bericht 17% gewijzigd door BBQ-kip op 08-04-2005 17:11:12 (linkje terug) ]
slettebak [@] gmail.com
  vrijdag 8 april 2005 @ 17:31:43 #31
67379 Mirjam
ermahgerd
pi_26076630
in de nieuwe allerhande, staat ook een klein stukje over tapas, inclusief wat receptjes
'Met een banaan door het water, later'
Franky boy | fanmail, hatemail, lovemail, sexmail | Tom
  vrijdag 8 april 2005 @ 18:53:47 #32
82814 BBQ-kip
never say no to panda!
pi_26078615
In de kleine stukjes prima als tapas te eten

Dubbele knoflookkip

Ingrediënten
3 bolletjes knoflook (ong. 35 teentjes)
1 tot 1 1/2 kilo braadkuiken
175 gr roomkaas
1 eetlepel gehakte bieslook
1 eetlepel gehakte peterselie
zout en peper
250 gr witte druiven (pitloos en niet te zoet)
een takje rozemarijn
30 gr boter

Oventemperatuur:
180 C, stand 3
Bereiding
Houd 2 teentjes knoflook apart en doe de rest in een pan kokend water. Schep ze na een halve minuut eruit en pel ze.

Kook ze nog eens 2 minuten door, giet ze af en zet ze weg.

Pel een van de 2,overblijvende teentjes en snijd dat doormidden. Wrijf met de gesneden kant van de knoflook over de borst en poten van het kuiken. Snijd vervolgens beide helften in dunne plakjes en leg ze opzij.

Pel en kneus de laatste teen en vermeng het met de kaas, bieslook en peterselie, Maak op smaak af met zout en peper.

Werk uw vingers onder het vel van het kuikenborststuk en maak het zorgvuldig los van het vlees zonder het te scheuren.

Vul de ontstane ruimte helemaal op met het kaasmengsel.

Vul de binnenkant van het kuiken met de geblancheerde knoflook en de druiven, samen met het meeste van de rozemarijn.

Doe het kuiken in een met olie bestreken braadpan en stop de gesneden schijfjes knoflook en de rest van de rozemarijn tussen de poten en vleugels.

Strooi wat zout over de borst en bestrijk het met boter. Dek de borst en poten af met aluminiumfolie.

Braad het kuiken ong. 1 1/2 uur in de oven, tot het sap niet langer roze gekleurd is. Haal de laatste 20 minuten het aluminiumfolie weg om een knapperig vel te krijgen.
Kip, het meest veelzijjjjjjjjjjjjjjjjjjjjjjjjjjjjjjjjjjjjjjjjjjjjjjjjjjjjjjjjjjjjjjjjjjjjdige stukje kaas, panda!
  Redactie Frontpage / Spellchecker vrijdag 8 april 2005 @ 22:08:48 #33
13151 crew  Rewimo
Nederduitse/Mevrouw qltel
pi_26084118
quote:
Op vrijdag 8 april 2005 16:59 schreef BBQ-kip het volgende:
[afbeelding]

Geen slowchat mensen, tapasrecepten!
Heeee, word ik hier nu ook al als boeman gebruikt? Dat is een FOT-deegroller hoor!



Most people don't listen with the intention to understand, they listen with the intention to reply.
<a href="http://bijenzonderzorgen.nl/" target="_blank" rel="nofollow">http://bijenzonderzorgen.nl/</a> beslist geen BIJ-zaak!
pi_26084162
Deegrollen horen nou eenmaal in CUL... Je had het kunnen weten...
Steeds als ik tegen de lamp loop,
neem ik een stukje licht mee.
Knibbel, Knabbel etc met veel foto's! IV
  Redactie Frontpage / Spellchecker vrijdag 8 april 2005 @ 22:23:11 #35
13151 crew  Rewimo
Nederduitse/Mevrouw qltel
pi_26084478
Je moest eens weten hoe zo'n ding van pas komt in FOT
Most people don't listen with the intention to understand, they listen with the intention to reply.
<a href="http://bijenzonderzorgen.nl/" target="_blank" rel="nofollow">http://bijenzonderzorgen.nl/</a> beslist geen BIJ-zaak!
pi_26084679
quote:
Op vrijdag 8 april 2005 22:23 schreef Rewimo het volgende:
Je moest eens weten hoe zo'n ding van pas komt in FOT
Ja, maar als ik hier nog verder op in ga, slaat mijn duo-mod mij in m'n nek...

Ontopic: Mooie schaaltjes!!!



Oh en kijk ook nog een recept!
quote:
Gegratineerde champignons
Voor 8 stuks: snijd de steeltjes uit 8 grote champignons en hak de helft van de steeltjes fijn (rest wordt niet gebruikt). Vermeng ze met 1 eetlepel paneermeel, 1 theelepel Italiaanse kruiden, 3 eetlepels geraspte lichtpikante Zaanlander, zout en peper. Vul hiermee de champignons. Bak ze ca. 15 minuten in een voorverwarmde oven van 200 °C


Steeds als ik tegen de lamp loop,
neem ik een stukje licht mee.
Knibbel, Knabbel etc met veel foto's! IV
  vrijdag 8 april 2005 @ 23:13:28 #37
67379 Mirjam
ermahgerd
pi_26085798
dadels me spek Benodigdheden:
ontpitte dadels, spek, houten cocktailprikkertjes.

Recept:
Rol rond elke dadel een plakje spek. Prik er een cocktailprikkertje doorheen zodat alles goed vastzit. Bak de pakketjes met wat boter in een pan of in de oven (plaats ze in een ovenschotel) tot het spek gaar is. Waarschuw de invitees wel op voorhand dat het warm is!
'Met een banaan door het water, later'
Franky boy | fanmail, hatemail, lovemail, sexmail | Tom
  vrijdag 8 april 2005 @ 23:14:03 #38
67379 Mirjam
ermahgerd
pi_26085819
offe Dadels in spek

Catagorie : Borrelhapjes

Aantal personen : 4

Bereidingstijd : 00:15:00

Waardering :


Ingrediënten :

250g dadels
100g chorizo worst (vleeswaren)
200g ontbijtspek


--------------------------------------------------------------------------------



Bereidingswijze :

Snijdt de dadels aan een zijde open en verwijder de pit. Snijdt de plakjes chorizo worst door midden en rol ze op. Stop in elke dadel een rolletje chorizo worst en wikkel elke dadel in een plakje ontbijtspek. Leg deze op een rooster van de oven en laat het spek in een voorverwarmde oven van 200 graden in ongeveer 10 minuten knapperig worden. Haal ze dan uit de oven en zet de dadels vast met een prikker.

'Met een banaan door het water, later'
Franky boy | fanmail, hatemail, lovemail, sexmail | Tom
pi_26086032
Simpele garnalen met knoflook: Koop gekookte, gepelde garnalen. Marineer ze in wat olie en geperste knoflook. Warm ze niet te lang op in de koekepan. Mijn gasten en ik vonden ze heerlijk!
Tortilla: Bak dobbelsteentjes chorizo uit, bak daar ui, knoflook en groenten in. Doe er blokjes gekookte aardappel bij en dan een omeletmengsel. Bak zachtjes tot het gaar is. Kan je warm of koud serveren.
Am I evil? Yes I am!
Am I evil? I am man!
  vrijdag 8 april 2005 @ 23:54:33 #40
67379 Mirjam
ermahgerd
pi_26086779
quote:
Brocheta fritas de champiñones al bacon
Gefrituurde brochettes met champignons en spek


Ingrediënten
16 gelijke, niet te grote dichte champignons - 250 gr gezouten spek in een dikke plak - 50 gr. paneermeel - 1 ei - 2 teentjes knoflook - olijfolie - peper en zout



Bereiding

Borstel de paddestoelen schoon en snij de steeltjes op gelijke hoogte af. Snijd het spek in 16 gelijke blokjes en zet deze op in een pan met koud water. Laat ze aan de kook komen en 2 minuten blancheren. Giet ze door de zeef en dep ze droog met keukenpapier. Zet opzij.

Hak de teentjes knoflook fijn en klop ze in een diep bord door het ei. Doe de bloem en het paneermeel in 2 andere borden. Maak nu de brochettes door afwisselend een paddestoel en een blokje spek op een bamboe stokje te rijgen (4 van elk). Kruid met peper en zout en haal ze achtereenvolgens door de bloem, het geklopte ei met look en het paneermeel. Verwarm de olie op 180° C en bak de brochettes in 3 a 4 minuten goudbruin. Laat uitlekken op keukenpapier.
'Met een banaan door het water, later'
Franky boy | fanmail, hatemail, lovemail, sexmail | Tom
  zaterdag 9 april 2005 @ 10:11:47 #41
43624 Martijn_77
It was a good year
pi_26091452
Welke wijn zouden jullie erbij serveren?

Verkapte TVP pak straks mijn kookboek voor ook wat recepten

[ Bericht 1% gewijzigd door Martijn_77 op 09-04-2005 10:56:04 ]
Experience is what you get when you don't get what you wanted
Take my advice ... I don't use it anyway...
Een goede Fok! Search
Een goede Fok! Search
pi_26091521
Dim sum – Wonton gamba’s
Ingrediënten:3 wontonvelletjes, 3 ongekookte gamba’s 10 ml zonnebloemolie,
100 gram in julienne gesneden groente (wortel, peultje en knolselderij) kerriepoeder, zout, frituurolie, 1 verse en Vietnamese loempiasaus
• Laat de vellen ontdooien en pel de gamba’s laat het achterste staartstukje zitten.
• Bak de groente in de olie beetgaar, breng opsmaak met kerriepoeder en zout.
• Verhit in een hoge braadpan de olie tot 180 °C.
• Bestrijk het deeg met het losgeklopte ei. Leg in het midden een klein bergje groente en daarop 1 gamba. Vouw het deeg om de gamba heen (laat het staartje eruit steken.
• Frituur de deegpakketjes goudbruin. Serveer in een tipje Vietnamese loempiasaus hierbij.



Ingrediënten
1 courgette - 1 pakje smeerbare kruidenkaas (boursin, paturain,...) - verse basilicum - verse rozemarijn - olijfolie - peper uit de molen - zeezout uit de molen
Bereiding
Verwarm de oven voor op 200°C.

Schaaf met een kaasschaaf lange brede plakken van de courgette. Dep ze droog en leg op een beginkant een beetje kruidenkaas. Bestrooi de plak vervolgens met klein gesneden basilicum en rozemarijn, peper en zout. Rol vervolgens de plak op tot een klein rolletje. Van een flinke courgette krijg je ongeveer 20 rolletjes. Leg deze stijf tegen elkaar aan in een klein ovenschaaltje. Sprenkel hier olijfolie over en bak dit in ongeveer 10 minuten gaar in de voorverwarmde oven.


Er is maar één ding ergerlijker dan een vrouw, die kan koken en het niet wil,
en dat is de vrouw, die niet kan koken en het toch doet.
  zaterdag 9 april 2005 @ 16:01:47 #43
43624 Martijn_77
It was a good year
pi_26099138
quote:
Dip van rode zalm

Ingrediënten


210 Gram rode zalm uit blik
Snufje zwarte peper
Snufje paprikapoeder
250 Gram magere Roomkaas
1/2 bosje bieslook fijngesneden
paar druppels (vers) citroensap

Bereiding
Meng alle ingrediënten goed. Dien de dip op met frisse verse rauwkost, zoals selderij, wortels en bloemkool
quote:
Pruimenrolletjes met cognac

Ingrediënten


8 grote pruimen
1 el cognac
100 g ricotta
1 tl kaneel
8 vierkante plakjes gebraden kipfilet of dungesneden tostiham

Bereiding
Verwijder de pitten uit de pruimen en snijd de vruchten heel fijn. Doe de stukjes pruim in een kom en voeg de cognac toe. Laat het mengsle 10 min. stan.

Roer de ricotta en de kaneel door de pruimen en verspreid een volle theelepel van het mengsel op de plakjes kip of ham tot aan de randjes. rol de plakjes op en leg de rolletjes met de naad naar beneden op een bord. dek ze af en zet ze 1 uur in de koelkast.

Snijd ze vervolgens in 4 of 5 stukken en dien ze op.
Experience is what you get when you don't get what you wanted
Take my advice ... I don't use it anyway...
Een goede Fok! Search
Een goede Fok! Search
pi_26104214
een lekkere spaanse wijn naturlijk
alleen dat is wel alle verstand die ik ervan heb
'Met een banaan door het water, later'
Franky boy | fanmail, hatemail, lovemail, sexmail | Tom
pi_26110984
Ik houd van Rioja, kruidig maar soepel!
Am I evil? Yes I am!
Am I evil? I am man!
  zondag 10 april 2005 @ 01:47:19 #46
82814 BBQ-kip
never say no to panda!
pi_26114867
Bij tapas horen verschillende soorten sherry
Van droge witte sherry tot mierzoete rode
Kip, het meest veelzijjjjjjjjjjjjjjjjjjjjjjjjjjjjjjjjjjjjjjjjjjjjjjjjjjjjjjjjjjjjjjjjjjjjdige stukje kaas, panda!
pi_26114876
  zondag 10 april 2005 @ 02:10:52 #48
82814 BBQ-kip
never say no to panda!
pi_26115116
Zet eens wat meer neer dan alleen een smiley KonnieKipke, je kan het, je kan het! (ik ben je aan het aanmoedigen nu he )
Kip, het meest veelzijjjjjjjjjjjjjjjjjjjjjjjjjjjjjjjjjjjjjjjjjjjjjjjjjjjjjjjjjjjjjjjjjjjjdige stukje kaas, panda!
pi_26115786
Sherry: die hele droge! Manzanilla?
Am I evil? Yes I am!
Am I evil? I am man!
  zondag 10 april 2005 @ 12:37:01 #50
43624 Martijn_77
It was a good year
pi_26119470
quote:
Op zondag 10 april 2005 01:47 schreef BBQ-kip het volgende:
Bij tapas horen verschillende soorten sherry
Van droge witte sherry tot mierzoete rode
Daar moet je dan wel voor bij de slijter zijn dan. Want de gemiddelde suopermarkt heeft nit zo veel verschillende sherry's
Experience is what you get when you don't get what you wanted
Take my advice ... I don't use it anyway...
Een goede Fok! Search
Een goede Fok! Search
abonnement Unibet Coolblue Bitvavo
Forum Opties
Forumhop:
Hop naar:
(afkorting, bv 'KLB')