Waaw! Thanks Missy!quote:Op maandag 8 januari 2007 18:50 schreef MissyMirjaM het volgende:
[..]
kiek! http://www.giessenborch.com/tapasmetgroente.htm
quote:Op zondag 28 januari 2007 13:30 schreef Cutebutpsycho het volgende:
Ik heb binnenkort een tapas etentje.Nu willen we dus thuis allerlei tapas gaan bereiden en natuurlijk horen spaanse gamba's daarbij. Nu leek het ons leuk om deze te bereiden op een steengril, terwijl we aan de tapas zitten zegmaar. Nu ben ik hard op zoek naar recepten hiervoor, maar vind eigenlijk vooral dit soort dingen http://users.skynet.be/jenthes.recepten/Spaanse%20gamba's.htm ook lekker maar we willen ze dus op de steengril klaarmaken tijdens het eten.... Hoe gaat dat in zn werk?? Rauwe gamba's eerst kruiden en dan steengrillen? Of een andere aanpak? Als iemand lekkere ideeen heeft over gamba's op de steengril hoor ik het graag.
Dan nog iets.. er is ook twee dametjes van 5 jaar en een heer van 8 bij..Nu zit ik dus een beetje te bedenken wat nou lekker en leuk voor hen is, zodat ze ook een beetje "mee kunnen doen". Lijkt me dat tapas er niet zo lekker in gaat bij die kinderen
dus ik dacht aan prikkertjes met mini knakworstjes, blokjes kaas oid, Jip en janneke kinder champagne van de Hema ipv rode wijn
Toetje: Spekjes op een stokje en dan dippen in de chocoladefondue etc. Maar misschien hebben jullie nog meer ideeen?
Thanks alvast!
Hoe was jouw tapasavondjequote:
Geen idee of dit nog bestaat??quote:Op zondag 28 januari 2007 17:09 schreef Tha_Butcha het volgende:
ff een topic kaap doen, aangezien ik het een beetje nutteloos vind om gelijk een nieuw topic voor aan te maken.
waar kan ik het beste chorizo scoren (en dan de hele worst, niet van die voorgesneden meuk). omgeving utrecht zou leuk zijn
Getverdemme ik heb mooie muziek op staan jaquote:Op zondag 28 januari 2007 19:30 schreef Bluezz het volgende:
[..]
Geen idee of dit nog bestaat??
Brakke site, maar mét tel.nr en adres.
Avondje was geweldig geslaagd. We hebben gesmuld, alleen hebben we veel te veel gemaakt. We hebben er nog twee avonden van kunnen eten...quote:Op zondag 28 januari 2007 15:56 schreef Bluezz het volgende:
Hoe was jouw tapasavondje
Wij krijgen vrienden in feb. die we lang niet meer gezien hebben, zit ook te twijfelen over tapas eigenlijk ipv gewoon aan tafel eten.
Die link is geweldig idd MM !
Zo, dat is nogal watquote:Op zondag 28 januari 2007 23:54 schreef Serendips het volgende:
-knip-veel lekkers-
Trouwens Bluezz, gewoon doen hoor, die tapas. Veel gerechten kun je ook al een dag eerder klaarmaken. Veel hapjes smaken na een dag nog beter!
Nee, dat was het recept niet. Het was niet een van de gerechten die ik had uitgezocht of gemaakt (want 3 koks). Helaas heb ik het ook niet kunnen proeven, want ze waren zo weg...quote:Op maandag 29 januari 2007 00:13 schreef Bluezz het volgende:
Weet je echt niet meer wat er in die courgetteschuitjes zat? Klinkt namelijk erg spannend
(als ik op google zoek krijg ik DIT recept)
Kan op meerdere manieren:quote:Op maandag 29 januari 2007 14:37 schreef Flower-Ti-Amo het volgende:
Ik zie steeds gehaktballetjes in tomatensaus voorbij komen.
Hoe maken jullie de tomatensaus?
bedankt! zitten hier ook nog kruiden door? of is dat niet nodig?quote:Op maandag 29 januari 2007 14:42 schreef Gripper het volgende:
[..]
Kan op meerdere manieren:verse vleestomaten in kleine stukjes snijden, en koken tot het een lekker prutje is, kruiden naar wens erbij. pakje heinz tomato frito, kant en klare tomatensaus. Gebruik ik ook voor pastasaus. blikjes tomatenpuree, maar dat is vrij sterk en geconcentreerd, niet de lekkerste oplossing...
meestal dus de heinz-saus, als ik veel tijd heb en het ook nog eens vleestomatenseizoen is, is die eerste optie het lekkerst.
Ik geloof het niet, alleen tomatensaus. van een website (gegoogled op heinz+ tomato+ frito+ ingredienten) heb ik dit:quote:Op maandag 29 januari 2007 15:49 schreef Flower-Ti-Amo het volgende:
[..]
bedankt! zitten hier ook nog kruiden door? of is dat niet nodig?
ik ben ook vriend!quote:Op woensdag 7 februari 2007 11:41 schreef Bluezz het volgende:
Wat keil je er voor kruiden bij Gripper?
Zaterdag gaan we ons weer uitleven, en tapas maken voor vrienden.
Bedoel je wanneer ik er een pastasaus van maak, of wanneer ik tapas' ?quote:Op woensdag 7 februari 2007 11:41 schreef Bluezz het volgende:
Wat keil je er voor kruiden bij Gripper?
Als je misschien het tapaspakket van de C-1000 bedoelt, met daarin materiaal voor:quote:Op woensdag 7 februari 2007 14:09 schreef Mikani het volgende:
Ik ben verzot op Tapas en nu wil ik het graag ooit een keertje zelf gaan maken.
Nu is mijn vraag of het handig is om een boek aan te schaffen, en zo ja, welke dan?
Of is het handiger om recepten van het internet af te halen (bijvoorbeeld hier!).
Ik zag trouwens ook Tapas-pakketten in de winkel liggen, heeft 1 van jullie deze al eens geprobeerd en is het lekker of te voorgemaakt?.
Voor gehaktballetjesquote:Op woensdag 7 februari 2007 13:20 schreef Gripper het volgende:
Bedoel je wanneer ik er een pastasaus van maak, of wanneer ik tapas' ?
Bij pasta: italiaanse kruiden (oregano, basilicum, peper en verse knoflook)
Bij tapas-saus: ook knoflook, takje thijm, soms een stukje geraspte sinaasappelschil, en een scheutje tabasco
Zelf maken, en boeken kopen is onzin, er is online echt zo giga-veel te vindenquote:Op woensdag 7 februari 2007 14:09 schreef Mikani het volgende:
Ik ben verzot op Tapas en nu wil ik het graag ooit een keertje zelf gaan maken.
Nu is mijn vraag of het handig is om een boek aan te schaffen, en zo ja, welke dan?
Of is het handiger om recepten van het internet af te halen (bijvoorbeeld hier!).
Ik zag trouwens ook Tapas-pakketten in de winkel liggen, heeft 1 van jullie deze al eens geprobeerd en is het lekker of te voorgemaakt?.
Forum Opties | |
---|---|
Forumhop: | |
Hop naar: |