500g varkensvlees (of hamlappen) in blokjes van ongeveer 2x2x2 *ofzo* wat je lekker vindquote:
Alstjeblieft niet met vetspek, daar blijft helemaal niks van over.quote:Op dinsdag 10 mei 2005 14:11 schreef BBQ-kip het volgende:
Ok, met vetspek, ik zie het.
Doe je nog marinade op het varkensvlees of laat je het gewoon zo?
(Lekker trouwens hoor!)
quote:Op vrijdag 27 mei 2005 11:23 schreef PolarMonk het volgende:
Wat is eigenlijk de beste methode om een houtskool BBQ te ontsteken?
Volgens mij twee/drie tientjes. Krijg je er nog een zak briketten bij en een pakje aanmaakblokjes. (van Weber)quote:Op vrijdag 27 mei 2005 13:55 schreef PolarMonk het volgende:
Woah, dat ziet er nogal pro uit. Kost dat?
Gewoon es een keer iets anders dan de standaard satestok, shaslickstok, kippepootje, hamburger, bbq-worst. En geen vis, mijn vriend staat al de hele dag zalm te snijden voor zijn werkquote:Op vrijdag 27 mei 2005 12:05 schreef Oblivion het volgende:
Wat versta je onder aparte gerechten?
Thanx voor de site! Ga gelijk wat briketten bestellen, hoeven we daar niet mee te sjouwenquote:Op vrijdag 27 mei 2005 14:21 schreef Dirkh het volgende:
Webshop waar je zo'n ding kan bestellen. Ik denk dat ie in de winkel dus zo'n 20 euro kost.
Ik heb champignons-spiesjes eerder gepost. Echt heel erg lekker!quote:Op vrijdag 27 mei 2005 15:49 schreef Puckzzz het volgende:
[..]
Gewoon es een keer iets anders dan de standaard satestok, shaslickstok, kippepootje, hamburger, bbq-worst. En geen vis, mijn vriend staat al de hele dag zalm te snijden voor zijn werkalhoewel ik er persoonlijk erg van hou, dus voor mij gaat er wel een mootje op, maar daar weet ik wel raad mee
![]()
Vind wel dat je zo'n Weber niet helemaal dicht moet zetten omdat anders echt alles heel rokerig gaat smaken.quote:Op zondag 29 mei 2005 15:20 schreef BBQ-kip het volgende:
Ik heb gisteren een echte nep-Weber gekochtvoor 19 euro
![]()
Iemand specifieke Weber-recepten? (oftewel, hoe ga ik om met dat ding, is het anders BBQ-en dan met een gewoon BBQ-tje?)
Mja, zoals je al bij Martijn ziet, hij vindt dat je de deksel niet dicht moet doen. Ik doe hem juist altijd dicht, omdat ik vind dat het dan lekkerder is. Het gaat minder hard, waardoor het vlees aan de buitenkant minder snel zwart wordt maar wel goed gaar.quote:Op zondag 29 mei 2005 15:20 schreef BBQ-kip het volgende:
Ik heb gisteren een echte nep-Weber gekochtvoor 19 euro
![]()
Iemand specifieke Weber-recepten? (oftewel, hoe ga ik om met dat ding, is het anders BBQ-en dan met een gewoon BBQ-tje?)
Ik bedoel met tofu burgers e.d.quote:Op zondag 29 mei 2005 21:34 schreef Oblivion het volgende:
Waarom zou dat niet kunnen Maryse?
Je kan alle soorten groentes gewoon aan stokkie prikken.![]()
Wel even de sate stokjes in water leggen zo'n 20 minuten.
Die kunnen toch gewoon op BBQ?quote:
datd enk ik wel eerlijk gezegdquote:Op maandag 30 mei 2005 13:35 schreef Doekes het volgende:
Ik denk niet dat vegetariërs veel plezier aan een barbecue beleven...
Maar bij BBQ-en is het toch eigenlijk gewoon de bedoeling om vleesch te bakken?quote:
Ik wil niet op de BBQ!quote:
Je kunt toch prima groente op de BBQ klaarmaken?quote:Op dinsdag 31 mei 2005 00:39 schreef Doekes het volgende:
[..]
Maar bij BBQ-en is het toch eigenlijk gewoon de bedoeling om vleesch te bakken?
Ik wist niet dat jij ook bij mn schoonvader hebt gegetenquote:Op dinsdag 31 mei 2005 02:30 schreef BBQ-kip het volgende:
alleen zo vies als je half verkoolde kippenpoten hebt die rauw zijn van binnen, brrrr
Yup, heerlijkquote:Op dinsdag 31 mei 2005 02:31 schreef BBQ-kip het volgende:
[..]
Je kunt toch prima groente op de BBQ klaarmaken?
Lekker spiesen maken en pakketjes op de BBQ leggen met stukjes groente en kaas en kruiden.
Aardappeltje poffen, lekker toch?![]()
nee, waarom?quote:Op dinsdag 31 mei 2005 00:39 schreef Doekes het volgende:
[..]
Maar bij BBQ-en is het toch eigenlijk gewoon de bedoeling om vleesch te bakken?
Damn, die waren lekker!quote:Op dinsdag 10 mei 2005 14:05 schreef Talietje het volgende:
[..]
500g varkensvlees (of hamlappen) in blokjes van ongeveer 2x2x2 *ofzo* wat je lekker vind
1 rode en een groene paprika in stukken
2 grote uien in stukken
100g spek in stukken
nou dan doe je eerst een stukje ui, dan paprika van ene kleur, dan vlees, weer ui, dan spek, weer ui, dan paprika van ander kleur en dan doe je dat tot de pen vol is
nou en zo ziet dat er uit als het goed is
[afbeelding]
quote:Op woensdag 1 juni 2005 10:42 schreef MaRySe het volgende:
Ik vind groenten dus viez.. Maar ik zou bijv. paprika-tofubruger-paprika etc. op een stukje kunnen doen
Of zo een vegetarisch pakket halen!!
En ik ga nog wel even dit topic doorspitten voor recepten.
Tip: haal bier.quote:Op donderdag 2 juni 2005 10:01 schreef MaRySe het volgende:
Ik heb worstjes voor vanavond gehaald, kip op een stokje, hamburgers,
tofubrugers en vales kip stukjes
En dan sauz en salade er bij en hop hop op de weber
Doe eens normaal wil jequote:Op donderdag 2 juni 2005 10:07 schreef Fujiwara. het volgende:
[..]
Tip: haal bier.
Nog een tip: Pleur die tofuburgers maar weg.
Forum Opties | |
---|---|
Forumhop: | |
Hop naar: |