abonnement Unibet Coolblue Bitvavo
pi_25827902
Vergeten bij de kerriesaus: sambal en een scheutje ketjap manis
  woensdag 30 maart 2005 @ 23:47:56 #27
76407 -erwin-
liberaal intellectueel
pi_25870065
Misschien niet helemaal ontopic, maar waarom zou je eigenlijk de moeite doen om die tomaten te ontvellen? Het is veel makkelijker om ze gewoon in een hakker te gooien, zodat je pulp krijgt. Die miniscule velletjes die je dan eventueel zou overhouden kook je wel weg, en bovendien maal je de knoflook etc ook niet tot pulp. Scheelt heel wat tijd, en naar mijn idee is er geen verschil.
fotoboek.fok.nl/-erwin-
Ik heb geen respect voor gelovigen en hun geloof.
Mijn posts reflecteren niet noodzakelijkerwijs mijn mening.
pi_25875440
Sorrie hoor, maar pasta met kerrie?
Op visite heb ik eens macaronie met Smac gegeten. En ja, er stond ook Ketjap Manis op tafel, voor erbij. Brrrr....

Vergeet saus, doe eens het volgende:
-pasta met in boter gebakken broodkruim
-spaghetti overgoten met lekkere olijfolie
-pasta met gebakken salie en boter
-spaghetti met boterig mosselkookvocht
  donderdag 31 maart 2005 @ 11:27:46 #29
82814 BBQ-kip
never say no to panda!
pi_25876706
quote:
Op woensdag 30 maart 2005 23:47 schreef -erwin- het volgende:
Misschien niet helemaal ontopic, maar waarom zou je eigenlijk de moeite doen om die tomaten te ontvellen? Het is veel makkelijker om ze gewoon in een hakker te gooien, zodat je pulp krijgt.
Neeeeeeee!!!!!
De blokjes (herkenbare) tomaat zijn juist zo lekker!
En die velletjes gaan dan tussen je tanden zitten, vind ik vervelend
Kip, het meest veelzijjjjjjjjjjjjjjjjjjjjjjjjjjjjjjjjjjjjjjjjjjjjjjjjjjjjjjjjjjjjjjjjjjjjdige stukje kaas, panda!
pi_25878278
Als je gewoon uit potje bedoelt zijn die van GrandItalia erg lekker en makkelijk. Is ook redelijk veel keuze in, Montanara, Carbonara, 4 kazen en tonijn vind ik allemaal erg lekker.
quote:
spaghetti met boterig mosselkookvocht
Klinkt ook erg lekker.

Pasta met pepersaus is trouwens ook een aanrader. Verder hangt er in elke supermarkt wel een groot schap vol met zakjes voor saus, waarvan ook degene die voor vlees en vis bedoeld zijn met pasta vaak nog erg goed smaken.
Wat verse kruiden, champignons, blikje vis, verse vis of vlees erbij en klaar.

Is inderdaad vaak ook lekkere saus te maken van ingedikte soep of melk en room. Flinke schep pesto erdoorheen en het lijkt zowaar nog italiaans ook

Gewoon zelf proberen, meestal veel lekkerder dan die voorgekauwde receptjes, aangezien ik gruwel van stukjes tomaat.
Sweet and innocent...
  donderdag 31 maart 2005 @ 14:58:22 #31
54403 Mr-Z
Makkers staakt uw wild geraas
pi_25881653
quote:
Op donderdag 31 maart 2005 12:41 schreef Innocence het volgende:
Als je gewoon uit potje bedoelt zijn die van GrandItalia erg lekker en makkelijk. Is ook redelijk veel keuze in, Montanara, Carbonara, 4 kazen en tonijn vind ik allemaal erg lekker.
Vind ik nou ook, maar toch mis ik hier altijd wat in.. ik doe meestal eerst zo'n 450 a 500 gram gehakt uitbakken, daar voeg ik nog 1 grote fijngehakte ui aan toe. Dan nog wat italiaanse kruiden, wat peper en wat knoflook. Dan voeg ik dus die saus toe en laat het wat sudderen.. soms gaat er nog wat geraspte kaas doorheen. Dit is dus als ik ff snel wat pasta klaar moet maken.. normaal maak ik alles zelf.. zowel de saus als de pasta..
  donderdag 31 maart 2005 @ 15:27:17 #32
76407 -erwin-
liberaal intellectueel
pi_25882376
quote:
Op donderdag 31 maart 2005 11:27 schreef BBQ-kip het volgende:

[..]

Neeeeeeee!!!!!
De blokjes (herkenbare) tomaat zijn juist zo lekker!
En die velletjes gaan dan tussen je tanden zitten, vind ik vervelend
Als je geconcentreerde tomatenpuree gebruikt (doe ik bijna altijd) heb je dat ook niet, en ik heb helemaal geen last gehad van velletjes. Ik heb een goede hakker.
fotoboek.fok.nl/-erwin-
Ik heb geen respect voor gelovigen en hun geloof.
Mijn posts reflecteren niet noodzakelijkerwijs mijn mening.
pi_25883539
ik maak vanavond pasta met -tomatensaus uit pot van het ah merk, niet de verse - maar leuk het wel gezellig op met champignons, beetje finesse (romig) erbij, en een simpele salade....

ik wil eens gehaktballetjes doen, in plaats van rulgebakken gehakt... leuk, alvast balletjes gedraaid;

Maar nu weet ik dus niet hoe ik het precies moet bakken... ja, tot ze bruin zijn In boter? olie? en hoe lang ..ongeveer..? ze zijn best klein, dus niet te lang denk ik??
they say a dirty mind is a joy forever...
pi_25886031
ik eet geen gehakt meer, maar gehaktballetjes draaien, in olie op hoog vuur dichts schroeien, en daarna op zachtvuur met een laagje water doorbakken/koken met deksel op koekepan. Een halfuurtje ongeveer.
pi_25888923
ah het is gelukt hoor
alhoewel ik het graag een verrassing had willen houden, maar toch mams gebeld, en die legde het wel ff uit...
they say a dirty mind is a joy forever...
  donderdag 31 maart 2005 @ 20:11:10 #36
4283 nietzman
Geen zin meer.
pi_25888984
Ik zweer bij Heinz, maar ik sta dan ook niet bekend om mijn verfijnde culinaire kennis.
Ik ga naar huis.
  zondag 3 april 2005 @ 22:36:29 #37
54403 Mr-Z
Makkers staakt uw wild geraas
pi_25965068
Hier ff een voorbeeld hoe ik mijn pasta saus maak.. Ff niet zeiken over de manier of dat het niet italiaans is o.i.d.... dit is gewoon een heerlijke saus voor macaronie en heel mijn familie vind het heerlijk als ik dit maak

Om te beginnen... Paprika (rood, groen en geel) en zo'n 8 kleine tomaatjes.. Deze snijd je in kleine partjes:


1 Grote courgette en 1 of twee uien.. ook klein snijden:


Wat kruiden (gemengde pepers, peterselie, zwarte peper en italiaanse kruiden):


een blik gepelde tomaten:


500 gram gehakt die je als eerste gaar bakt:


Vervolgens voeg je alle groenten en kruiden(naar eigen smaak) toe:


Dit laat je een half uur lekker doorbakken, en als het meeste vocht is verdampt en de groenten gaar zijn is je saus klaar. Ik voeg soms nog wat kaas toe, soms maak ik een variant met champignons...


Deze saus is lekker voor bijvoorbeeld macaronie ofzo. Meestal maak ik de pasta ook nog zelf met mijn pasta machientje..

Groeten Marcel
  zondag 3 april 2005 @ 22:54:09 #38
4283 nietzman
Geen zin meer.
pi_25965493
Mijn pot Heinz ziet er smakelijker uit. .
Ik ga naar huis.
  zondag 3 april 2005 @ 22:55:22 #39
54403 Mr-Z
Makkers staakt uw wild geraas
pi_25965522
het gaat er ook om de smaak en niet hoe het eruit ziet.. deze saus vermeng je met de pasta en dat ziet er gewoon wel smakelijk uit.. en je hebt hier verse groenten
  zondag 3 april 2005 @ 23:08:58 #40
76407 -erwin-
liberaal intellectueel
pi_25965870
Een half uur door laten koken???? Dat is toch zonde van die groenten. Die kook je daarmee helemaal tot moes. Je kunt het beter zonder groenten (of een deel) zo lang laten koken, en een paar minuten voordat je het opdient nog ff de groenten er door doen. Dat is veel lekkerder.
fotoboek.fok.nl/-erwin-
Ik heb geen respect voor gelovigen en hun geloof.
Mijn posts reflecteren niet noodzakelijkerwijs mijn mening.
  maandag 4 april 2005 @ 07:48:32 #41
82814 BBQ-kip
never say no to panda!
pi_25970103
quote:
Op zondag 3 april 2005 23:08 schreef -erwin- het volgende:
Een half uur door laten koken???? Dat vind ik niet zo lekker met die groenten. Die kook je daarmee helemaal tot moes (is misschien wel de bedoeling van MR.Z?). Ik zou het zonder groenten (of een deel) zo lang laten koken, en een paar minuten voordat ik het opdien nog ff de groenten er door doen. Dat lijkt mij lekkerder.
Even je post aangepast

Mr.Z: Leuke fotobeschrijving!
Kip, het meest veelzijjjjjjjjjjjjjjjjjjjjjjjjjjjjjjjjjjjjjjjjjjjjjjjjjjjjjjjjjjjjjjjjjjjjdige stukje kaas, panda!
  maandag 4 april 2005 @ 08:27:52 #42
35189 Troel
scherp en bot
pi_25970292
Mr. Z, waarom niet eerst de ui laten bakken en op het einde wat andere groenten erdoor om de smaak van de groenten er nog in te houden
troel (de ~ (v.), ~en)
1 [inf.] vrouw of meisje
2 trut
  maandag 4 april 2005 @ 12:45:27 #43
1991 w.o.r.
don't panic !
pi_25974634
Koude pastasaus op basis van Huttekãse

- huttekãse
- knoflook (lekker veel, bijvoorbeeld halve bol)
- olie (klein beetje)
- azijn (nog minder)
- basilicum uit de diepvries (naar smaak)

Dit allemaal door elkaar mengen, vervolgens klein gesneden ontpitte tomaten toevoegen, klein gesneden paprika's toevoegen (3 kleuren), pijnboompitten toevoegen. Lekker, echt weer iets anders en nog mager ook!
  maandag 4 april 2005 @ 17:10:29 #44
54403 Mr-Z
Makkers staakt uw wild geraas
pi_25980377
hmm ik zal het eens proberen.. haha het is ook maar hoe ik het me zelf heb aangeleerd.. maar ik zal jullie tips gebruiken om deze saus nog perfecter te maken..
  maandag 4 april 2005 @ 17:12:31 #45
54403 Mr-Z
Makkers staakt uw wild geraas
pi_25980424
quote:
Op maandag 4 april 2005 08:27 schreef Troel het volgende:
Mr. Z, waarom niet eerst de ui laten bakken en op het einde wat andere groenten erdoor om de smaak van de groenten er nog in te houden
ja foutje dat doe ik ook (staat alleen niet op de foto).. eerst de ui aanfruiten door het gehakt, dan de courgette en de rest erdoor...
  maandag 4 april 2005 @ 17:23:51 #46
39145 Aventura
Relax, het is maar Fok
pi_25980668
quote:
Op maandag 28 maart 2005 20:19 schreef BBQ-kip het volgende:


Pasta met een flinke lepel pesto en wat olijfolie erdoor is ook super, eventueel nog wat parmezaanse kaas erover schaven, eventueel nog wat geroosterde pijnboompitjes en klaar
Heerlijk!
Wat hij zei. Makkelijker kan niet!
  maandag 4 april 2005 @ 17:26:59 #47
82814 BBQ-kip
never say no to panda!
pi_25980733
quote:
Op maandag 4 april 2005 17:23 schreef Aventura het volgende:

[..]

Wat hij zei. Makkelijker kan niet!
* BBQ-kip in kruis grabbelt...

Zij
Kip, het meest veelzijjjjjjjjjjjjjjjjjjjjjjjjjjjjjjjjjjjjjjjjjjjjjjjjjjjjjjjjjjjjjjjjjjjjdige stukje kaas, panda!
  maandag 4 april 2005 @ 17:31:10 #48
39145 Aventura
Relax, het is maar Fok
pi_25980814
quote:
Op maandag 4 april 2005 17:26 schreef BBQ-kip het volgende:

[..]

* BBQ-kip in kruis grabbelt...

Zij
  maandag 4 april 2005 @ 17:32:13 #49
62210 Double-U
Yeah I'm a girl
pi_25980838
Mijn favoriet, pasta met kip in boursinsaus:



http://www.boursin.nl/recepten/recept.php?keuze=recepten&get=765666

Nee hoor, mijn hond bijt niet .... hij knuffelt je dood!
  maandag 4 april 2005 @ 17:33:06 #50
39145 Aventura
Relax, het is maar Fok
pi_25980868
Ziet er lekker uit, maar is vast onvoorstelbaar vet..Zou dit hooguit eens in de twee weken eten
abonnement Unibet Coolblue Bitvavo
Forum Opties
Forumhop:
Hop naar:
(afkorting, bv 'KLB')