abonnement Unibet Coolblue Bitvavo
pi_68275280
oke, want ik doe het zeg maar met eidooiers erin, maar zie dat jij dat niet doet. Vandaar dat ik het zo vreemd vond dat je het in de magnetron durfde te doen.

Maar verder moet je gewoon zorgen dat je snel te werk gaat zodra de pasta gekookt is zodat het nog warm is en de kaas van zelf smelt.
  donderdag 23 april 2009 @ 00:04:54 #277
82207 Chokeme
DIY Viroloog
pi_68290091
quote:
Op woensdag 22 april 2009 01:34 schreef Pacmaniac het volgende:

[..]

Voor hoeveel personen is die pasta carbonera ?
Wij eten er met 3 man van.
quote:
Op woensdag 22 april 2009 01:33 schreef Pacmaniac het volgende:

Hete tomatensaus met vis

Recept ff opgeslagen op pc

[ Bericht 31% gewijzigd door Chokeme op 23-04-2009 00:15:27 ]
It's okay to be white
  maandag 27 april 2009 @ 00:48:38 #278
82207 Chokeme
DIY Viroloog
pi_68411240
quote:
Op woensdag 22 april 2009 01:09 schreef Chokeme het volgende:
Pasta carbonara:

Nog een toevoeging @ carbonara saus:
Wat extra saus kan geen kwaad, en voor je de pasta over de spekkies gooit, eerst het vet ff een beetje er uit deppen met keukenrol oid anders smaakt hij een stuk minder.
It's okay to be white
pi_68412270
quote:
Op woensdag 22 april 2009 01:09 schreef Chokeme het volgende:
Pasta carbonara:
... is zonder room.

Pasta Carbonara: spek, eieren (zowel wit als dooier), Parmezaanse kaas... Afmaken met vers gemalen peper.

hoeveelheden op de gok, maar ik gebruik ongeveer anderhalf ei per persoon. Ik ben niet zo'n kaasliefhebber, dus ik gebruik niet zoveel kaas. Zout hoef je niet toe te voegen, want de spek is al zout. Ui en knoflook hoeven er niet in en de room is alleen maar om ervoor te zorgen dat de saus iets minder makkelijk kan mislukken.

Ik bak de spek uit terwijl ik de pasta kook en de eieren klop. De kaas gaat bij de eieren en dit wordt nog even gemengd. Pasta afgieten, terug in de pan. Spek (en een beetje spekvet, of wat plantaardige olie) bij de pasta, eier/kaasmengsel bij de pasta, roeren als een gek. Opscheppen, peper erover en eten.

Ik meng alles in de pastapan ipv in de koekenpan, omdat de pastapan precies warm genoeg is na het afgieten. De koekenpan is net even te heet, waardoor de eieren te snel stollen.

[ Bericht 51% gewijzigd door Jordy-B op 27-04-2009 02:19:46 ]
Bestiality sure is a fun thing to do. But I have to say this as a warning to you:
With almost all animals you can have a ball, but the hedgehog can never be buggered at all.
  dinsdag 28 april 2009 @ 00:43:07 #280
82207 Chokeme
DIY Viroloog
pi_68445931
quote:
Op maandag 27 april 2009 02:11 schreef Jordy-B het volgende:

[..]

... is zonder room.

Is dat zo ? Ik heb hier meerdere kookboeken met carbonara sauzen waar room in moet.
Maar dat maakt mij verder ook niet uit, als het maar goed smaakt mag je het van mij noemen hoe je het wil
Maar die van jou klinkt ook wel interessant, binnenkort eens ff maken.
quote:
Op zondag 8 juni 2008 23:54 schreef Marije het volgende:
Superlekker recept ( althans dat vinden mijn vriend en ik dan :-) ) Lekker fris voor in de zomer...pasta met citroen!

Voor 3 personen:
- pasta ( geen gevulde, maar bijv. penne of van die vlindertjes)
- rasp van 1 citroen
- sap van 1 citroen
- vruchtvlees van 1 - 2 citroenen
- hamblokjes of gerookte kip
- paar stengels lente ui
- pakje creme fraiche ( 125 ml)

Je kookt de pasta gaar. Ondertussen rasp je de citroen, pers je sap uit een citroen ( of makkelijker: gebruik je gewoon kant en klare citroensap die je bij de super kunt halen) en haal je het vruchtvlees uit 1 of 2 citroenen. Dit kun je het beste doen door de citroen in 4 delen te snijden en dan met een lepeltje het vruchtvlees er uit te halen.
Als de pasta bijna klaar is gooi je de gerookte kip of hamblokjes even in de pan, samen met de lente ui en de citroensap. Als dit een minuutje ongeveer warm is geworden doe je er de creme fraiche + vruchtvlees + citroenrasp bij. Laat het weer even warm worden, totdat de creme fraiche vloeibaarder is geworden. Gooi het vervolgens over de pasta.
Voor de vitamientjes kun je er een salade bij serveren
En deze heb ik vandaag gemaakt. Om eerlijk te zijn was de citroensmaak nogal overweldigend Misschien nog eens proberen met minder citroen.

[ Bericht 19% gewijzigd door Chokeme op 28-04-2009 00:49:50 ]
It's okay to be white
  dinsdag 5 mei 2009 @ 17:23:11 #281
252930 M0nr03
seriously?!
pi_68698937
ik maak vaak pasta met een romige wortel saus.
erg lekker
pi_68699023
Hoe maak je die wortelsaus?
  Moderator / Redactie Sport dinsdag 5 mei 2009 @ 19:06:48 #283
92686 crew  borisz
Keurmeester
pi_68702245
Mijn favoriete saus is toch gewoon echte bolognese saus

Straks van de zomer als de tomaten echt goed zijn liters klaar maken en delen invriezen .
winnaar wielerprono 2007 :) Last.FM
  dinsdag 5 mei 2009 @ 20:37:20 #284
252930 M0nr03
seriously?!
pi_68705775
de wortel saus.

ik gebruikte altijd verse wortel maar nu ben ik vanwege de tijd (en het is gewoon veel makkelijker) op wortels uit pot overgestapt.

- worteltjes.
- champignons
- ui
- paprika
- gerookte kipfilet (of kipreepjes gekookt)
- boursin voor in de keuken of crème fraîche of kruiden roomkaas
- oregano
- verse peterselie
- doperwtjes uit de diepvries voor de kleur.

de wortels raspen en koken (of alleen even opwarmen als je ze uit pot gebruikt)
ondertussen een uitje fruiten
paprika en later de champignons klein gesneden toevoegen.
oregano en eventueel doperwtjes toevoegen
als de wortels klaar zijn pureren of stampen
kruidenkaas of boursin of de crème fraîche door de paprika, ui, champignons roeren
fijn gemaakte wortel toevoegen en alles door elkaar roeren
de kip mee laten warmen
en als laatste de peterselie toevoegen

het is een dikke puree achtige saus.
  donderdag 7 mei 2009 @ 19:31:20 #285
50936 The_Hives
Is nu tripple oom Hives O+ !!!
pi_68782639
wortels uit pot raspen Daar zijn die toch veel te slap voor?

-edit-

niet goed gelezen . Je zegt zelf al uit pot alleen opwarmen
AFC AJAX Kampioen 2012-2013
Fok! Federatie
1918,1919,1931,1932,1934,1937,1939,1947,1957,1960,1966,1967,1968,1970,1972,1973,1977,1979,1980 1982,1983,1985,1990,1994,1995,1996,1998,2002,2004,2011,2012,2013
  donderdag 7 mei 2009 @ 19:38:34 #286
122997 zquing
Drama Junk
pi_68782944
ik vind pasta met pesto geweldig
"Those unforgettable days, for them I live"
abonnement Unibet Coolblue Bitvavo
Forum Opties
Forumhop:
Hop naar:
(afkorting, bv 'KLB')