Recept voor stoofaal van m'n moeder
Ingrediënten: 1 kilo stoofaal, schoongemaakt en in stukjes van 3 cm, 40 gram roomboter, zout en peper
Bereidingswijze: Zet de stukjes aal rechtop in een pan. Doe daaroverheen een flinke scheut azijn, en flink zout en peper. Stop daartussen allemaal kleine stukjes boter. Zet de pan op hoog vuur tot het kookt en laat het daarna 3 kwartier stoven op het allerlaagste pitje en met de deksel op de pan. Na die 3 kwartier de pan weer op hoog vuur zetten zonder deksel, 10 a 15 minuten en het droogkookt. Indien het dan nog te nat is, het vocht afscheppen, en even laten staan tot er een korstje aan zit. Smullen maar!!
Serveertips: Met nieuwe aardappelen en gekookte bietjes of sla. Ook mogelijk is een "Volendammer doop": een dikke saus van boter en azijn en veel zwarte peper.
Jammie jammie! Binnenkort begint het seizoen weer!