Nou met zo'n zwembad en auto vermaak ik me welquote:Op vrijdag 27 mei 2005 02:46 schreef PLAE@ het volgende:
[..]
Want?![]()
Veel succes daar ts. Maar aub niet mijn trots te veel gaan afvallen![]()
Keep 'em commingquote:Op vrijdag 27 mei 2005 02:00 schreef StefanP het volgende:
Ik was niet meer van plan hier iets in te plaatsen omdat er bij veel mensen toch weinig anders uit komt dan dat je maar een kneus bent om Nederland uit te willen.
Als je in Nederland woont en je klaagt ergens over, dan is het "dan ga je toch weg?!" -alsof kritiek hebben niet mag- en als je Nederland eenmaal uit bent (iets wat de andere groep nooit zou durven), dan is het meteen "Je bent toch weg, houd je muil en ga maar op een Amerikaans forum zitten" als je zegt dat het hier op een aantal gebieden gebieden inderdaad veel beter is. Dat ze zelf nog waarschijnlijk nooit verder gekomen zijn dan 2 weken op een Costa in Spanje en dat sommige dingen ergens anders echt beter zijn, bestaat niet.
Maar goed! Er waren best leuke reacties hierboven dus hier nog wat foto's
Ander uitzicht huidige woning:
[afbeelding]
Zwembad bij huidige woning:
[afbeelding]
Dit zie je hier overal langs de weg en in het wild:
[afbeelding]
De Texas Longhorn zie je niet vaak rond de stad, maar er is wel een park waar er een heleboel reuzachtige bronzen beelden van staan. Heel mooi.
[afbeelding]
Dallas skyline:
[afbeelding]
Aan leegte geen gebrek. Ga je 50km de stad uit, dan zie je eindeloos dit uitzicht en kun je uren rijden zonder iemand tegen te komen:
[afbeelding]
Af en toe zie je deze dingen ergens in hun uppie staan. De hele velden vol moet ik nog tegen komen.
[afbeelding]
Ja, Texas heeft ook water! Er zijn een aantal lakes waar je in kunt zwemmen, zeilen, vissen, duiken enz. Meestal nationale parken, ook al zijn ze relatief klein.
[afbeelding]
Fort Worth was vroeger de grootste veehandel stad in de VS. Inmiddels doen ze daar bijna niet meer aan, maar het oude gebied kun je nog bezoeken. Ik zal je de foto's van de kitscherige gebouwen en attracties besparen, hier is een muurschildering met de layout:
[afbeelding]
Alles in de VS is nieuw, hooguit een paar honderd jaar oud. Vergeleken met Europa is alles hier dus gloednieuw, maar goed hier een 'oud' gebouw in Fort Worth:
[afbeelding]
Rijkelui zijn er hier volop. Als je de betere wijken in rijdt, dan weet je niet wat je ziet. Huizen, onvoorstelbaar, net paleizen. Waarschijnlijk woont deze kerel daar:
[afbeelding]
Maar soms zie je hier ook veel van:
[afbeelding]
Texans rijden heel veel in dit soort auto's half-vrachtwagens:
[afbeelding]
Maar ik niet. De nieuwe supra9 van de 10 dagen staat hij echter in de garage en ik heb een KIAtje voor dagelijks gebruik.
[afbeelding]
Sommige dingen zijn hier wel slechter. De bewegwijzering hier is net als in Belgie - het bord staat 10m voor of net na de afslag. Handig als je aan de andere kant van een vierbaansweg rijdt. Ook is de kwaliteit van de wegen relatief slecht. Maar daar staan een heleboel goede dingen tegenover en ik hoop nog steeds voor heel lang hier te kunnen blijven!
O ja, zo warm was het vorige week vrijdag:
[afbeelding]
40,6 graden in de schaduw. Nou da's zweten hoor!
[..]
Verkocht, maar er is al een vervanger!
[..]
Nee, heb ik nooit gehad. Ik ben in een Engelstalig land opgegroeid
[..]
Thanks! It's slightly north of Dallas actually, between Plano and Frisco. That area is growing incredibly fast. Population 1990: 6000. Population 2005: 30000.
[..]
Er is wel werk, maar het probleem is om binnen te komen! De INS (immigratiedienst) is vreselijk lastig. Zonder HBO diploma kan het vast wel, maar zul je een andere weg moeten bewandelen dan mijzelf. Hoe - dat weet ik niet. Check anders ook www.allesamerika.com op het forumgedeelte, daar zitten veel (reeds geemigreerde) mensen met kennis en zelfs enkele immigratie advocaten - gratis advies! Als je de backing van een bedrijf hebt dan is het echt enorm makkelijker. Maar zelfs daarmee vond ik het vreselijk, al het papierwerk en geregel dat je voor elkaar moet krijgen.
Duidelijkquote:Op zaterdag 28 mei 2005 03:17 schreef StefanP het volgende:
[..]
Ik ben via mijn werkgever goed verzekerd en dat kost me gelukkig niets... alles wordt vergoed, beter dan welk pakket dan ook in Nederland, zowel particulier als ziektefonds. Maar ik moet wel toegeven dat mijn bedrijf een van de top 5 gezondheids verzekeringen biedt in Dallas, bij andere bedrijven is het minder. Als je ontslagen wordt, dan is er een 'grace period' waarin je verzekerd blijft zonder eigen kosten. Die periode is afhankelijk van je dienstjaren. Daarna heb je pech - zelf verzekerd zijn is peperduur, honderden dollars per maand. Met een gezin zit je al boven de duizend dollar. Niet te doen dus, en kleine bedrijven hebben geen collectieve verzekering voor hun werknemers, dus veel mensen zijn onverzekerd. Dat is natuurlijk wel slecht en raar voor zo'n rijk land.
Pensioen is redelijk goed geregeld. Bijna alle bedrijven hebben een 401k plan, zo genoemd naar het artikel uit de wet. Zie het als een soort spaarloonregeling, maar dan voor je pensioen. Je mag achter veel meer inleggen dan in Nederland, wel tot 20% van je salaris als je dat wilt/kunt missen. Allemaal bruto, dat je na je pensioen netto krijgt. Werkgevers betalen mee, maar hoeveel verschilt per bedrijf. Ik krijg bv over de eerste 3% mijn inleg verdubbeld en over de volgende 2% de helft. Aangezien het bruto is, tikt het snel aan, ik heb nu al duizenden dollars gespaard. Dat gaat in een mix van beleggingsfondsen die ik zelf gekozen heb. Hopelijk stijgt de beurs dus de komende 40 jaar
Er is ook AOW, maar dat is heel weinig. Je moet echt zelf iets er naast regelen anders kun je het vergeten.
Ja precies, ik vind dat ook een beetje jammer. Maar misschien gaat dat nog veranderen, misschien nietquote:Op zaterdag 28 mei 2005 03:17 schreef StefanP het volgende:
Dat is natuurlijk wel slecht en raar voor zo'n rijk land.
[...]
Eerlijk gezegd weet niemand het, denk ik. Het nieuws is hier erg (bijzonder erg) op de VS gericht, en ik denk dat geen enkele van mijn collega's ook maar weet dat Nederland gaat stemmen en Frankrijk net gestemd heeft.quote:Op maandag 30 mei 2005 19:08 schreef SilentChaos het volgende:
TVP
Hey StephanP...Je hebt't vast wel gehoord van Europa? Hoe staan de Amerikanen daar tegenover en wat zou je zelf stemmen? Ja of nee?
't Is toch wel degelijk ruimschoots aan bod gekomen op de bekende nieuwszenders.quote:Op woensdag 1 juni 2005 04:53 schreef StefanP het volgende:
[..]
Eerlijk gezegd weet niemand het, denk ik. Het nieuws is hier erg (bijzonder erg) op de VS gericht, en ik denk dat geen enkele van mijn collega's ook maar weet dat Nederland gaat stemmen en Frankrijk net gestemd heeft.
het punt is dat Amerika vooral gericht is op uiterlijk vertoon. Uiterlijk vertoon boven alles. Dus in eerste instantie raak je als Nederlander overrompeld door de grote gebouwen, de vele ruimte en de grote auto's. Pas op de langere termijn ga je inzien dat de rest veel beter in Nederland geregeld is. Met name op het vlak van veiligheid, sociale voorzieningen en onderwijs. Daarnaast zijn Nederlanders ook veel meer betrokken met de wereld om zich heen, wat ook wel veroorzaakt zal worden door het feit dat we een klein landje zijn.quote:Op woensdag 1 juni 2005 05:24 schreef HighLander het volgende:
En toch vraag ik me af hoe serieus je een dergelijk betoog moet nemen op het moment dat het verschil qua weer, neerslag en temperatuur als serieus argument wordt aangedragen.
Afgezien daarvan zie ik je een hoop 'lokale' vooroordelen over amerikanen bevestigen, waartussen toch ook redenen zitten die mij tegen zouden houden.
Anders geformuleerd: ik ben niet overtuigd
Waar haal jij dat vandaan, zijn daar betrouwbare cijfers van dan?quote:Op donderdag 2 juni 2005 16:08 schreef halion het volgende:
[..]
Anyway, het is niet voor niets dat de meeste emigranten uiteindelijk weer terugkeren naar Nederland. Want de buitenkant van alles vergaat als eerste.
Wat een onzinquote:Op donderdag 2 juni 2005 16:08 schreef halion het volgende:
[..]
het punt is dat Amerika vooral gericht is op uiterlijk vertoon. Uiterlijk vertoon boven alles. Dus in eerste instantie raak je als Nederlander overrompeld door de grote gebouwen, de vele ruimte en de grote auto's. Pas op de langere termijn ga je inzien dat de rest veel beter in Nederland geregeld is. Met name op het vlak van veiligheid, sociale voorzieningen en onderwijs. Daarnaast zijn Nederlanders ook veel meer betrokken met de wereld om zich heen, wat ook wel veroorzaakt zal worden door het feit dat we een klein landje zijn.
Anyway, het is niet voor niets dat de meeste emigranten uiteindelijk weer terugkeren naar Nederland. Want de buitenkant van alles vergaat als eerste.
Ik hou 't kort: Sinds 4 april geemigreerd (K1 visum), 30 april getrouwd (we kenden elkaar al jaren dus dat werd wel eens tijd, whehe), werkvergunning zal in Juni of Juli wel komen. Greencard aangevraagd maar zoals je weet, dat duurt wel evenquote:Op vrijdag 3 juni 2005 04:57 schreef StefanP het volgende:
Maar ik begrijp dat je ook in de VS woont, wat doe jij hier als ik vragen mag? Studie? Getrouwd? Werk?
Die woonde eerst in Nederland (ze is Canadese/Amerikaanse, haar ouders zijn Nederlandse), daar heb ik haar leren kennen. Best handig, we hebben onze 'geheimtaal' hier, we spreken nog geregeld Nederlands met elkaar.quote:Op vrijdag 3 juni 2005 05:28 schreef WaStEd het volgende:
hoe ken je je vrouw dan ?
Ik ben Indra. Innepin. Innie. Roep iets in die geest, en ik wil nog wel eens luisteren. Ik ben 19 jaar. Ik ben lief. Meestal. Ik ben tweedejaars studente bij University College Utrecht (een vrije, internationale, Engelstalige bacheloropleiding, gebaseerd op het Amerikaanse model. Je kiest een Major en een Minor en volgt vervolgens een hele zooi semi-willekeurige vakken. Wat word je daar dan mee? Niks. Wat kan je daar dan mee? Ligt er aan welke kant je op gaat: science majors willen nog wel ergens terechtkomen. In mijn geval: niks. Ik ben namelijk Humanities major, oftewel Letteren, en volg vakken in nutteloze dingen als religie, literatuur, drama, creatief schrijven enzo.)quote:
quote:Op vrijdag 3 juni 2005 12:23 schreef halion het volgende:
[..]
Ik ben Indra. Innepin. Innie. Roep iets in die geest, en ik wil nog wel eens luisteren. Ik ben 19 jaar. Ik ben lief. Meestal. Ik ben tweedejaars studente bij University College Utrecht (een vrije, internationale, Engelstalige bacheloropleiding, gebaseerd op het Amerikaanse model. Je kiest een Major en een Minor en volgt vervolgens een hele zooi semi-willekeurige vakken. Wat word je daar dan mee? Niks. Wat kan je daar dan mee? Ligt er aan welke kant je op gaat: science majors willen nog wel ergens terechtkomen. In mijn geval: niks. Ik ben namelijk Humanities major, oftewel Letteren, en volg vakken in nutteloze dingen als religie, literatuur, drama, creatief schrijven enzo.)
creatief is je reactie in ieder geval niet.
Daarvoor woon je er niet lang genoeg, en dat zegt hij ook duidelijk in zijn reply.quote:Op vrijdag 3 juni 2005 18:26 schreef innepin het volgende:
[..]Wat heeft mijn fotoboek hier mee te maken? Of creativiteit? Ik had geen zin om er verder op in te gaan. Ik vond het onzin, omdat ik op het moment in Amerika zit en het gewoonweg niet met je observaties eens ben.
Forum Opties | |
---|---|
Forumhop: | |
Hop naar: |