Als natuurwetten gemaakt zijn, betekend dat dat ze ook veranderd kunnen worden... Waarom is het dan onmogelijk om bepaalde problemen hier op aarde, maar ook elders in het heelal op te lossenquote:Op donderdag 10 maart 2005 09:01 schreef QM84 het volgende:
De evolutietheorie is allesbehalve logisch... zeker het begin ervan (big bang etc) is nogal omstreden.. Die hele theorie hangt aan elkaar van tegenstrijdigheden en onlogische zaken.
Als je dus een beetje op een logische manier na gaat denken, dan kom je tot het idee dat inderdaad een combintatie van beiden het meest logische is. De hele wereld is in gang gezet dmv het creationisme, de evolutie heeft van hogerhand een flinke boost gekregen, natuurwetten zijn gemaakt, zodat alles nu op zichzelf kan draaien.
Wat Bensel eigenlijk al zegt. Het is niet mogelijk dat het leven uit zichzelf (is ook niet waar, maargoed) ontstaat, maar een wezen dat oneindig veel complexer is dan wat levende wezens, hele sterrenstelsels (nutteloos eigenlijk, want wij zijn natuurlijk de enige levende wezens in het heelal) uit het niets kan toveren en 6 miljard mensen 24 uur per dag in de gaten kan houden kan wel zomaar ontstaan?quote:Op donderdag 10 maart 2005 09:01 schreef QM84 het volgende:
De evolutietheorie is allesbehalve logisch... zeker het begin ervan (big bang etc) is nogal omstreden.. Die hele theorie hangt aan elkaar van tegenstrijdigheden en onlogische zaken.
Als je dus een beetje op een logische manier na gaat denken, dan kom je tot het idee dat inderdaad een combintatie van beiden het meest logische is. De hele wereld is in gang gezet dmv het creationisme, de evolutie heeft van hogerhand een flinke boost gekregen, natuurwetten zijn gemaakt, zodat alles nu op zichzelf kan draaien.
Hij moet gewoon met pensioenquote:Op donderdag 10 maart 2005 09:45 schreef Doffy het volgende:
Ik vraag me dan toch altijd weer af wat Hij de komende jaren nog minder gaat doen...
Iets wat er niet is kan toch ook niet met pensioen gaanquote:
Om de een of andere reden roept dit bij mij associaties op met Quakequote:Op donderdag 10 maart 2005 07:40 schreef Alicey het volgende:
...................................
Game on.
Godslasteraar rides Doffy's boomstick!quote:Op donderdag 10 maart 2005 11:20 schreef Godslasteraar het volgende:
Om de een of andere reden roept dit bij mij associaties op met Quake![]()
quote:Op donderdag 10 maart 2005 11:23 schreef Doffy het volgende:............
Ik zit trouwens nog eens de FAQ van Peter Scheele's degeneratie-site door te lezen:
quote:Een van de redenen waarom de cheeath dreigt uit te sterven is door genetische verarming en degeneratie, zoals verschillende studies uitgewezen hebben. Door een bottleneck is alle genetische variatie verdwenen en lijken cheetahs als tweelingbroertjes op elkaar. In de veronderstelde tienduizend jaar dat dit al zo is, is ook niet door mutaties die broodnodige variatie weer ontstaan: wat eenmaal verdwenen is komt niet meer terug
Wat hebben eiwitten hier nu weer mee te makenquote:Waarom is er degeneratie?
Degeneratie wordt veroorzaakt door mutaties. Mutaties zijn kopieerfoutjes in het DNA. Het DNA bevat de erfelijke informatie van organismen. In het DNA zit o.a. de codering voor de aanmaak van eiwitten. Eiwitten zijn driedimensionale biochemische robotjes met een specifieke functie (zoals bijvoorbeeld zuurstof vervoeren in het bloed). Door straling (radioactieve of ultraviolette en dergelijke) of door zogeheten 'mutagene' stoffen ontstaan er foutjes bij het kopieren van het DNA. Daardoor kan de code voor een eiwit iets veranderen en dus het eiwit zelf ook. Over het algemeen leidt verandering in een eiwit tot beschadiging of zelfs uitschakeling van dat eiwit en wordt de functie die dat eiwit heeft nog maar gedeeltelijk of helemaal niet meer vervuld. Gaat het daarbij om levens-essentiële of ook tolerante genen, dan is er sprake van degeneratie.
http://www.daaromevolutie.net/default.asp?segm=6&styp=2&what=contquote:Op donderdag 10 maart 2005 11:39 schreef Godslasteraar het volgende:
Zal morgen eens in een Database kijken of ik wat kan vinden over deze Peter Scheele en reacties op zijn ''theorieën''. Al is het goed mogelijk dat hij volledig genegeerd wordt.
Ben toch wel nieuwsgierig, kunnen we een Peter Scheele topic openen![]()
Van: nu.nl, met referentie naar Journal of Medical Genetics.quote:LONDEN - De pestepidemieën die Europa van de middeleeuwen tot de achttiende eeuw teisterden, hebben een deel van de Europeanen mogelijk immuun gemaakt voor het aids-virus. Dat is de conclusie van twee Britse wetenschappers, meldde de Britse krant The Times vrijdag.
De onderzoekers hebben hun bevindingen gepubliceerd in het gerenommeerde tijdschrift Journal of Medical Genetics. Het was al langere tijd bekend dat mensen met een bepaalde genetische mutatie geen aids krijgen.
Volgens de wetenschappers van de universiteit van Liverpool is die mutatie een direct gevolg van de pestepidemieën, omdat juist in Europa het aantal mensen met de mutatie het hoogst is.
Scandinavië
Ongeveer 10 procent van de Europeanen heeft de genetische verandering en in Scandinavië is dat aantal zelfs 15 procent. De mutatie komt veel minder voor in landen die grenzen aan de Middellandse Zee, terwijl die in Centraal-Afrika, Azië en onder nazaten van de Amerikaanse indianen helemaal niet voorkomt.
Dat is geen verklaring, en het klopt niet. Ik zou een natuurlijke resistentie tegen HIV toch als een verrijking zien (relatief, uiteraard, ten opzichte van mezelf), lijkt me zo. HIV is een globale epidemie, dus het is duidelijk dat mensen mét deze mutatie een op termijn hogere overlevingskans hebben.quote:Op vrijdag 11 maart 2005 12:34 schreef Mobious het volgende:
Vaak wordt dat verklaard doordat zo'n mutatie vaak een uitschakeling van een gen veroorzaakt. Deze uitschakeling is eigenlijk een verarming van je eigen genenvoorraad.
Hier is geen sprake van 'uitschakeling' van genen, hooguit van mutaties in de receptor-eiwitten zodat HIV-virii niet meer aan de cel kunnen binden en zich dus niet kunnen voortplanten.quote:Wat je eigenlijk wil zien is de aanmaak van nieuwe genen, niet de uitschakeling van bestaande. Dat zijn erg moeilijke processen om waar te nemen, omdat ze een veel grotere tijdsspanne in beslag nemen
Als alle andere vrachtwagens zouden botsen, dan zouden alleen degene met de lekke banden overleven. In evolutionair opzicht: beter vrachtwagens met lekke banden dan helemaal geen vrachtwagens. Niemand claimt dat het leven 'leuk' zou moeten zijn.quote:Vergelijk het met een viaduct (=ziekte), die net 2 centimeter te laag is voor bepaalde vrachtwagens waardoor ze ertegen op botsten. Nu is gebleken dat bij vrachtwagen waarbij alle banden lek zijn, dit probleem niet optreedt. De vrachtwagens met lekke banden zijn immuun voor viaductbotsen!
Hoezo? Zijn in jouw ogen creationisten per definitiek anti-wetenschap? Het is niet zo dat het geloof in een Schepper inhoudt dat je de wetenschap naast je neerlegt. Misschien is dat bij christenen zo, maar de Islam leert ons de wereld via de wetenschap te ontdekken en vooral met die wetenschap bezig te zijn die gunstig zal uitpakken voor de mensheid. Dus bijvoorbeeld onderzoek naar het genezen van kanker.quote:Op vrijdag 11 maart 2005 12:23 schreef Doffy het volgende:
Ik zou graag willen weten hoe de creationisten onder ons het volgende verklaren:
[..]
Van: nu.nl, met referentie naar Journal of Medical Genetics.
Ik stel een vraag: hoe verklaar je dit vanuit een anti-darwinistisch oogpunt?quote:Op vrijdag 11 maart 2005 12:45 schreef VijfdeColonne het volgende:
Hoezo? Zijn in jouw ogen creationisten per definitiek anti-wetenschap?
Wat bedoel je hiermee? Voor jouw informatie: kanker-onderzoek is hoogst gerelateerd aan de genetica, die weer bijzonder gerelateerd is aan... juist, de evolutie-theorie.quote:Als alle darwinisten zich nu eens met nuttige wetenschap bezig zouden houden, ipv als Don Quichot achter iets aanrennen wat ze niet kunnen verklaren, dan zou het middel tegen kanker misschien allang gevonden zijn.
Maar dan bekijk je de wetenschap via de Islam. En wetenschap houd juist in dat je conlusies trekt die je kunt falsificeren. Wetenschap bedrijven via een religie is dus niet mogelijk. Dat mag geen wetenschap heten.quote:Op vrijdag 11 maart 2005 12:45 schreef VijfdeColonne het volgende:
[..]
Hoezo? Zijn in jouw ogen creationisten per definitiek anti-wetenschap? Het is niet zo dat het geloof in een Schepper inhoudt dat je de wetenschap naast je neerlegt. Misschien is dat bij christenen zo, maar de Islam leert ons de wereld via de wetenschap te ontdekken en vooral met die wetenschap bezig te zijn die gunstig zal uitpakken voor de mensheid. Dus bijvoorbeeld onderzoek naar het genezen van kanker.
Jij smijt erg graag met de term "Darwinist", is het niet?quote:Als alle darwinisten zich nu eens met nuttige wetenschap bezig zouden houden, ipv als Don Quichot achter iets aanrennen wat ze niet kunnen verklaren, dan zou het middel tegen kanker misschien allang gevonden zijn.
bronquote:Ongeveer 10 procent van de Europeanen is, dankzij een gelukkige mutatie, minder vatbaar voor HIV, het virus dat aids veroorzaakt. Volgens een populaire hypothese is de mutatie in kwestie ontstaan als bescherming tegen de pest. Onderzoek met muizen lijkt die veronderstelling echter naar de prullenbak te verwijzen. Niet de pest, maar de pokken heeft de mens de resistentie bezorgd.
32 Baseparen maken het verschil. Zonder dat kleine stukje genetische code is het lichaam een onneembare vesting voor HIV, het virus dat aids veroorzaakt. Het HIV-virus vermenigvuldigt zich normaal gesproken in cellen van het immuunsysteem, de T-cellen en de macrofagen. Via het CCR5-eiwit op de buitenkant van die cellen verschaft het virus zich toegang tot de cel. Een kleine mutatie, slechts 32 baseparen groot, wijzigt de werking van het toegangseiwit CCR5. En dat kleine verschil maakt dat het HIV-virus de cellen niet meer in kan.
De gelukkige mutatie werd in 1996 ontdekt door Rong Liu en collega’s bij twee personen die, ondanks herhaaldelijke blootstelling aan HIV, er niet mee geïnfecteerd raakten. Merkwaardig genoeg komt de delta-32 mutatie, zoals-ie ook wel genoemd wordt, alleen voor bij Europeanen van het Kaukasische ras: de meeste blanke Europeanen. Zo’n 10 procent van de Europeanen draagt een of twee genen met de delta-32 mutatie bij zich. Twee genen bieden volledige bescherming tegen besmetting met HIV, een enkel gen zorgt ervoor dat de ziekte aids minder snel en minder agressief verloopt.
In 1998 lieten Stephen O’Brien en collega’s zien dat de mutatie vermoedelijk zo’n zevenhonderd jaar geleden is ontstaan. En dat viel samen met de periode dat er in Europa een andere dodelijke ziekte heerste, de zwarte dood. Aan de pest overleden tussen 1346 en 1352 zo’n 25 miljoen mensen: eenderde van alle Europeanen. O’Brien en collega’s suggereerden dat de gelukkige mutatie was boven komen drijven omdat hij bescherming bood tegen de pest.
Die hypothese ligt nu onder vuur. Donald Mosier en collega’s van het Scripps Research Instituut in La Jolla namen de proef op de som. Ze besmetten twee verschillende muizenstammen – een met, en een zonder de mutatie in het toegangseiwit – met de pestbacterie Yersinia pestis. De mutatie die beschermt tegen aids blijkt echter geen bescherming te bieden tegen de pest: beide muizenstammen werden ziek.
Mosier en collega’s suggereren in het tijdschrift Nature dat de gelukkige mutatie niet is ontstaan omdat hij bescherming bood tegen de pest, maar omdat hij bescherming bood tegen een ándere dodelijke ziekte: de pokken.
Eind vorig jaar opperden de Amerikaanse populatiegenetici Alison Galvani en Montgomery Slatkin in het tijdschrift Proceedings of the National Academy of Sciences een vergelijkbare hypothese. Pokkenuitbraken waren weliswaar kleiner dan pestepidemieën, maar het totale aantal slachtoffers was veel groter omdat de pokken langer rondwaarde in Europa. Verder wordt de pokken, net als aids, veroorzaakt door een virus dat de witte bloedcellen binnendringt, en niet door een bacterie, zoals de pest. Dat maakt het waarschijnlijker dat een mutatie in een transporteiwit zoals de delta-32 mutatie, bescherming biedt tegen de pokken.
Ook de verspreiding van pokken in Europa stemt beter overeen met de verspreiding van de delta-32 mutatie: vooral de Scandinavische landen kenden ongekend heftige pokkenepidemieën. En daar is de verspreiding van het delta-32 mutatie het grootst: zo’n 14 procent. Bij pokkenepidemieën vielen bovendien vooral jonge slachtoffers, terwijl de pest een ziekte van alle leeftijden is. En zo’n kinderziekte als pokken vergroot de selectiedruk op een beschermende mutatie: individuen zonder beschermende mutatie sterven immers uit nog voor ze de kans hebben gekregen zich voort te planten.
|
Forum Opties | |
---|---|
Forumhop: | |
Hop naar: |