abonnement Unibet Coolblue Bitvavo
pi_25334448
Hoi!

Ik werk nu in een kaaswinkel van van der valk.
Daar wordt de panga filet (vis) zo goed verkocht dat ik m heb gekocht.
Alleen 1 probleem ik heb geen idee hoe ik deze lekker kan klaarmaken.
Heeft iemand tips of leuke ideeen?

Liefs Little Angel nr1
Een dag niet gelachen is een dag niet geleefd!
  woensdag 2 maart 2005 @ 18:44:29 #2
44494 Rio
Republikeinen; tsss...
pi_25334784
- peper
- zout
- bloem
- roomboter
- olijfolie

Zout en peper op de filets. Door de bloem. Boter en olie in de pan (50/50 zo'n beetje) tot er een aardig laagje in de pan ligt. Heet laten worden. Filets erin. Minuut of drie aan elke kant.

Selamat makan.
Ik heb al een boek.
  woensdag 2 maart 2005 @ 22:46:06 #3
43624 Martijn_77
It was a good year
pi_25338088
In een kaaswinkel en dan en pangafilet verkopen? Hoe doe je dat?
Experience is what you get when you don't get what you wanted
Take my advice ... I don't use it anyway...
Een goede Fok! Search
Een goede Fok! Search
pi_25344461
We verkopen vooral kaas maar ook andere producten zoals diepvriesproducten, andere zuivelproducten, ...
Een dag niet gelachen is een dag niet geleefd!
pi_25344542
Ik zou 'm zonder bloem enzo de pan in doen, dat bloem zuigt alleem maar vet (boter/olie) op.
Aldus.
  donderdag 3 maart 2005 @ 12:46:55 #6
44494 Rio
Republikeinen; tsss...
pi_25345747
Is het gelukt met je kaasvis?
Ik heb al een boek.
  donderdag 3 maart 2005 @ 12:50:47 #7
83828 RelaxedM
Beetje jammer!
pi_25345801
Hmmz ik werk ook bij een vd valk maar daar serveren ze de panga gepocheerd...niet erg lekker
pi_34133108
gewoon beetje bloem en peper en zout
Een dag niet gelachen is een dag niet geleefd!
pi_34137161
Of door een beetje koffiemelk halen voordat je het in de pan doet. Ook erg lekker!
We want happy paintings. Happy paintings. If you want sad things, watch the news
pi_34144655
Pangas valt snel uit elkaar vandaar de bloem.
Kijk of je japans broodkruim kan vinden, paneren en kort frituren of bakken, erg lekker.
pi_34150843
Met de Kerst hebben we met vis ge-gourmet en we hadden ook Panga-filet. Die hebben we een paar uur gemarineerd in een knoflookmarinade en dan even kort op de grillplaat... heerlijk
"Research is what I'm doing when I don't know what I'm doing."
pi_34182700
Dat laatste is dan weer een beetje zonde. Pangas heeft een hele lichte fijne smaak, de knoflook is daar veels te overheersend bij. Helemaal na een paar uur.
Voor de rest gourmetten met vis, top idee
  dinsdag 17 januari 2006 @ 23:53:42 #13
119235 Bad_Moon_Rising
Maak het beest in me los
pi_34183383
In aluminium folie wikkelen met groente en kruiden en een half uurtje in de oven.
pi_34183878
4 Pangafilets
175 gram brie
150 gram Katenspek
wat takjes tijm
zout en peper

Bestrooi de Panga met wat zout en peper en maak een inkeping waarin de plakjes brie gestopt kunnen worden. Leg op de vis wat takjes tijm. Wikkel plakjes spek om de tong heen en leg deze onder de grill ca 4/5 minuten aan beide kanten.

pi_34289111
Panga met tagliatelle. Als saus een blikje tomatenpuree met een schepje creme fraiche en een beetje dille erdoor.
...
pi_34289285
panga met dun mesje nogmaals doormiddensnijd dus dat je 2 plakken krijgt, wat zout en peper en in een kom met melk even 15 minuten inlaten trekken, dit op een braadpan bakken met beetje olie of boter.....is heerlijk
pi_34289316
iedereen is de citroensap vergeten
I know it sounds like I'm in denial, but I'm not.
pi_34634194
Pangafilet op alufolie leggen...italiaanse kruiden erover strooien..tomaat in plakjes erop..per filet een half pakje monchou in plakjes erop..alufolie dichtvouwen en in de oven op 175 graden, ong half uurtje/drie kwartier...lekker en kan niet mislukken
"Ok, hier ben ik.....wat zijn je andere 2 wensen............"
  dinsdag 31 januari 2006 @ 23:41:53 #19
136393 eellie
oh jah joh?!
pi_34666249
bij heel veel restos krijg je panga in plaats van tongfileetjes voor de zellufde prijs!
Choose rotting away at the end of it all, pishing you last in a miserable home, nothing more than an embarrassment to the selfish, fucked-up brats you have spawned to replace yourself. Choose your future. Choose life
pi_34672048
Noemen ze het dan wel Panga? of tong?
Ik zou gisteren Panga eten maar das niet gelukt ik eet het vanavond.
Ik bestrooi het met kabeljauw kruiden en haal het dan door de bloem.(even afkloppen)
En bakken tot ze net aan gaar zijn.
pi_34818296
Panga is gewoon een riool vis , wordt gekweekt in zoet waterrivier in vietnam...waar dus iedereen loopt in te pi**** en te sc****** ! Ze zitten daar in een soort kooien.

Het is een Meerval soort, maar niet de meerval soort die we in nederland kennen!
Ze noemen het inderdaad wel chinese/oosterse tong.

Er komt een enorme
hoeveelheid groeihormonen en antibiotica aan
te pas en de vis heeft binnen de korste keren
enorme afmetingen.

Rotzooi dus!
pi_34818452
laatst nog op, vind het super lekker !!!
Nothing to see here, carry on
pi_34825829
Zeker weten !! wat ze er ook mee doen ze smaken heerlijk!!
pi_34827677
quote:
Op dinsdag 7 februari 2006 02:20 schreef Ceesmannl het volgende:
Panga is gewoon een riool vis , wordt gekweekt in zoet waterrivier in vietnam...waar dus iedereen loopt in te pi**** en te sc****** ! Ze zitten daar in een soort kooien.

Het is een Meerval soort, maar niet de meerval soort die we in nederland kennen!
Ze noemen het inderdaad wel chinese/oosterse tong.

Er komt een enorme
hoeveelheid groeihormonen en antibiotica aan
te pas en de vis heeft binnen de korste keren
enorme afmetingen.

Rotzooi dus!

De laatste keer dat we het aten, vond ik er een soort rare grondsmaak aan zitten... dat wel
pi_34834966
quote:
Op dinsdag 7 februari 2006 02:20 schreef Ceesmannl het volgende:
Panga is gewoon een riool vis , wordt gekweekt in zoet waterrivier in vietnam...waar dus iedereen loopt in te pi**** en te sc****** ! Ze zitten daar in een soort kooien.

Het is een Meerval soort, maar niet de meerval soort die we in nederland kennen!
Ze noemen het inderdaad wel chinese/oosterse tong.

Er komt een enorme
hoeveelheid groeihormonen en antibiotica aan
te pas en de vis heeft binnen de korste keren
enorme afmetingen.

Rotzooi dus!
is dan ook het lekkerst met een lading knoflook
I know it sounds like I'm in denial, but I'm not.
pi_34843916
quote:
Op dinsdag 17 januari 2006 23:53 schreef Bad_Moon_Rising het volgende:
In aluminium folie wikkelen met groente en kruiden en een half uurtje in de oven.
Dat is idd erg lekker en nog gezond ook

* De panga
* Gemengde groente ( Wortel spersiebonen bloemkool ui )
* Citroen
* Zakje viskruiden ( Weet eigenlijk niet pcies war daar in zit)

Rollen in de folie

Oven voorverwaremen op 200 graden dan 15 a 20 minuten er in en smullen maar
pi_36221034
Pangafilet hoe lekker bakken?

ik wil hem super ernstig mega krokant hebben !
bloem, olie, boter, kruiden?
oja en wat voor groente erbij

zeg het maar...
Nothing to see here, carry on
pi_36221089
Ik zou hem door de bloem halen en bakken in olie, maar ik ben niet echt een keukenprinces hoor

En als groente, worteltjes, bloemkool of spinazie
Tof! Ik ben net op tijd voor de gnoes!
Let's plant a tree
  dinsdag 21 maart 2006 @ 08:05:48 #29
71513 _Liquid_
Pimp maintenance
pi_36222300
wat is het
:r Patty Brard :r
pi_36222413
quote:
Op dinsdag 21 maart 2006 08:05 schreef _Liquid_ het volgende:
wat is het
Vis.

Wil je krokant als in 'schnitzel-krokant', dan ontkom je niet aan paneren denk ik. Het wordt daar wel visstick-achtig van, vind ik persoonlijk jammer van een mooi stuk vis.

Vis kun je het beste bakken op hoog vuur (boter/olie eerst goed warm laten worden, maar niet laten verbranden voordat je vis erin legt). Vis bakken is best moeilijk; vis moet gaar zijn, maar mag niet uit elkaar vallen, dit omslagpunt is snel voorbij. Goed in de gaten houden dus.

Ben echter geen kok, misschien hebben de koks hier nog aanvullingen/, of verbeteringen.
  dinsdag 21 maart 2006 @ 11:40:02 #31
16447 Chielus
Dial M for me.
pi_36226631
misschien kun je er een lekkere kruidenkorst omheen creeren.
Save the cheerleader. Save the World.
Dream as if you'll live forever. Live as if you'll die today James Dean
pi_36227232
Kijk eens in de supermarkt of je japans broodkruim kan vinden, misschien toko. is een soort grof paneermeel van wit brood. Vis even kruiden, door de bloem halen, losgeklopt eiwitje, en dan stevig in het paneermeel drukken. Je kunt de filet in 4 of 5 reepjes snijden en deze paneren zoals hierboven, en lekker krokant bakken in de pan of frituurpan.
Beetje gewokte groenten en wat rijstnoodles. Beetje pittige saus.
Maar gewoon peper zout, en bakken in de bloem is ook lekker, en redelijk krokant. Tilapia heeft niet zo veel smaak van zichzelf, dus van veel kruiden wordt het net een visstick.
  dinsdag 21 maart 2006 @ 12:07:35 #33
119235 Bad_Moon_Rising
Maak het beest in me los
pi_36227485
quote:
Op dinsdag 21 maart 2006 11:59 schreef Pilootje het volgende:
Kijk eens in de supermarkt of je japans broodkruim kan vinden, misschien toko. is een soort grof paneermeel van wit brood. Vis even kruiden, door de bloem halen, losgeklopt eiwitje, en dan stevig in het paneermeel drukken. Je kunt de filet in 4 of 5 reepjes snijden en deze paneren zoals hierboven, en lekker krokant bakken in de pan of frituurpan.
Beetje gewokte groenten en wat rijstnoodles. Beetje pittige saus.
Maar gewoon peper zout, en bakken in de bloem is ook lekker, en redelijk krokant. Tilapia heeft niet zo veel smaak van zichzelf, dus van veel kruiden wordt het net een visstick.
In plaats van paneermeel kun je ook grof gestampte cornflakes gebruiken, dan zijn ze nog krokanter.
pi_36227585
Dit heeft ongeveer de zelfde structuur, het is niet echt paneermeel, maar relatief grote broodkruimels.
  dinsdag 21 maart 2006 @ 12:48:10 #35
62913 Blik
The one and Only!
pi_36228753
Verkrachting van een superlekkere vis als je het mij vraagt, ik heb het afgelopen zondag nog op. Gewoon eventjes op de bakplaat of in de pan. Hier hoeft dus echt geen paneerlaagje omheen of een sausje bij. De vis is superzacht en zelfs een beetje romig

hmm
pi_36230392
Even deze in the picture zetten.
pi_36230456
Kijk even bij ander topic over panga.
  dinsdag 21 maart 2006 @ 14:38:28 #38
62913 Blik
The one and Only!
pi_36232107
Ik zou er echt geen bloem ofzo bij doen, Pangafilet is een lekkere zachte romige vis. Alleen wat peper en zout is prima
  dinsdag 21 maart 2006 @ 14:59:14 #39
43624 Martijn_77
It was a good year
pi_36232879
quote:
Op dinsdag 21 maart 2006 13:47 schreef kabouter.muts het volgende:
Kijk even bij ander topic over panga.
Daar gaat deze ook mee gemerged worden
Experience is what you get when you don't get what you wanted
Take my advice ... I don't use it anyway...
Een goede Fok! Search
Een goede Fok! Search
  dinsdag 21 maart 2006 @ 15:03:42 #40
45206 Pietverdriet
Ik wou dat ik een ijsbeer was.
pi_36233050
Door een eitje halen en dan door de bloem, dan gewoon bakken.
Heerlijk.
In Baden-Badener Badeseen kann man Baden-Badener baden sehen.
pi_36236928
Bloem doet weinig met de smaak, maakt alleen de korst krokant, en doordat er een korstje gevormt wordt valt de vis niet uit elkaar tijdens het bakken.
pi_36237315
Pangafilet met kruidensaus

Als je eens een keer haast hebt is dit zo klaar en het smaakt fantastisch.


6-8 ons pangafilet
citroensap
zout en peper
paprikapoeder

saus:
1-2 uien
1 teentje knoflook
½ stengel prei
1-2 dl. kookroom
1-2 dl. sinaasappelsap
peper
1 theelepel citroensap
1-2 theelepels mosterd
1 eetlepel gembersiroop
dragon naar smaak
Provençaalse kruiden


Pel de ui en snijd dun in kwart ringen.
Snijd de prei in dunne halve ringen.
Besprenkel de vis met citroensap en laat even intrekken.
Strooi er dan zout, peper en een beetje paprikapoeder overheen.
Bak de panga in een koekenpan aan weerszijden mooi bruin en gaar.
In een andere pan de ui, prei en knoflook een paar minuten fruiten.
Voeg dan de dragon, Provençaalse kruiden, citroensap, mosterd en gembersiroop toe. Even doorroeren en daarna geleidelijk de kookroom erbij gieten.
Goed roeren en op smaak afmaken met wat peper.
Leg de gebakken vis op een schaal en giet de saus erover.





pi_67505552
'De Schoonheid van dingen ligt in de geest die ze aanschouwt'
Heer, help me vandaag een gestructureerd werkplan op te zetten, maar wacht even, ik moet nog even iets anders doen.
  zaterdag 28 maart 2009 @ 22:04:44 #44
50936 The_Hives
Is nu tripple oom Hives O+ !!!
pi_67505691
ach, alles is slecht voor je tegenwoordig. Ik laat het er niet om staan
AFC AJAX Kampioen 2012-2013
Fok! Federatie
1918,1919,1931,1932,1934,1937,1939,1947,1957,1960,1966,1967,1968,1970,1972,1973,1977,1979,1980 1982,1983,1985,1990,1994,1995,1996,1998,2002,2004,2011,2012,2013
  zondag 29 maart 2009 @ 01:34:15 #45
121348 Erasmo
f/8 and be there.
pi_67510731
quote:
Op zaterdag 28 maart 2009 22:01 schreef Cleetje het volgende:
http://www.vetvrij.com/do(...)t-uit-frankrijk.html

Ik hoef geen Panga
Stel je niet aan.

Overigens van dezelfde site
http://www.vetvrij.com/bierdieet.html
pi_67514108
Ik maak het wel eens heel gebakken in deegjasje of in stukjes roerbakken met peultjes, daarbij bouillon, gember, knoflook, soja saus, sesamolie en lente ui.
pi_67515135
quote:
Op zaterdag 28 maart 2009 22:01 schreef Cleetje het volgende:
http://www.vetvrij.com/do(...)t-uit-frankrijk.html

Ik hoef geen Panga
Paling komt nog wel je huis in?
  zondag 29 maart 2009 @ 12:31:34 #48
45206 Pietverdriet
Ik wou dat ik een ijsbeer was.
pi_67515209
quote:
Op dinsdag 7 februari 2006 14:09 schreef Bluezz het volgende:

[..]


De laatste keer dat we het aten, vond ik er een soort rare grondsmaak aan zitten... dat wel
Komt omdat het een zoetwatervis is.
In Baden-Badener Badeseen kann man Baden-Badener baden sehen.
  zondag 29 maart 2009 @ 12:42:10 #49
121348 Erasmo
f/8 and be there.
pi_67515400
quote:
Op zondag 29 maart 2009 12:27 schreef MarcelR het volgende:

[..]

Paling komt nog wel je huis in?
Werd dat niet vroeger met een paardenhoofd gekweekt?
  zondag 29 maart 2009 @ 12:49:22 #50
45206 Pietverdriet
Ik wou dat ik een ijsbeer was.
pi_67515532
quote:
Op zondag 29 maart 2009 12:42 schreef Erasmo het volgende:

[..]

Werd dat niet vroeger met een paardenhoofd gekweekt?
Gevangen. Heb na het zien van Die Blechtrommel jarenlang geen zin meer gehad in Paling
In Baden-Badener Badeseen kann man Baden-Badener baden sehen.
pi_67515987
quote:
Op zondag 29 maart 2009 12:31 schreef Pietverdriet het volgende:


Komt omdat het een zoetwatervis is.
Is dat het? Ik heb het ook wel eens bij paling, makreel
Ik vind het niet zo lekker
  zondag 29 maart 2009 @ 13:11:33 #52
45206 Pietverdriet
Ik wou dat ik een ijsbeer was.
pi_67516070
Een sterke grondsmaak kan ook aan schimmel liggen, Bluezz
In Baden-Badener Badeseen kann man Baden-Badener baden sehen.
pi_67517539
Ik heb dat bij tilapia gehad en denk dan nu ook dat ik die vis niet lekker vind.
pi_67517682
Gewoon in boter bakken, boter niet al te bruin laten worden en dan 3 minuten max aan elke kant. Dan is hij net aan en dan blijft hij ook mooi stevig. Prima visje, zeker voor de prijs.
Wees gehoorzaam. Alleen samen krijgen we de vrijheid eronder.
  zondag 29 maart 2009 @ 14:40:10 #55
165237 Leef
Sunny side up!
pi_67518167
Ik heb laatst gekookt met een chef die zichzelf heel wat vond (toegegeven, hij kon het ook wel)
Die zei over pangasius, koolvis en tilapia tegen een collega van me heel uit de hoogte: 'Wij koks noemen dat geen echte vis natuurlijk'

Die stoerdoenerij van koks irriteert me op zich al, maar als ze volkomen oprecht zulke onzin uit gaan kramen, wordt het potsierlijk.. de keizer heeft geen kleren

[ Bericht 0% gewijzigd door Leef op 29-03-2009 14:47:19 ]
  zondag 29 maart 2009 @ 14:49:53 #56
165237 Leef
Sunny side up!
pi_67518417
quote:
Op zondag 29 maart 2009 12:49 schreef Pietverdriet het volgende:
Gevangen. Heb na het zien van Die Blechtrommel jarenlang geen zin meer gehad in Paling
En er zijn nog wel meer dingen die palingen doen waar je niet aan wilt denken als je ze zit te eten.
Niet voor niks dat ze in het Jodendom onrein zijn..

Maar er gaat voor mij weinig boven de heerlijke smelt op je tong smaak van een zacht aaltje uit het noorden van het IJsselmeer..
  zondag 29 maart 2009 @ 15:08:30 #57
45206 Pietverdriet
Ik wou dat ik een ijsbeer was.
pi_67518887
Koolvis is een prima visje
In Baden-Badener Badeseen kann man Baden-Badener baden sehen.
abonnement Unibet Coolblue Bitvavo
Forum Opties
Forumhop:
Hop naar:
(afkorting, bv 'KLB')