FOK!forum / Nieuws & Achtergronden / Angst regeert bij grootste hogeschool/Inholland
HPoizondag 27 februari 2005 @ 14:42
Drie jaar na fusie kampt Inholland met flinke problemen

Wat citaten:
Onrust, chaos, angst. Bijna drie jaar na de fusie is het personeel van Hogeschool Inholland doodongelukkig. De onvrede over de organisatieveranderingen, reorganisaties en van bovenaf opgelegde onderwijsvernieuwingen is groot, zo blijkt uit onderzoek van de hogeschool zelf. Maar het college van bestuur speelt verstoppertje en wil de barre resultaten van de tevredenheidsonderzoeken niet openbaar maken. Veel hoop op verbeteringen heeft het personeel niet. Kritiek wordt meestal teruggekaatst naar de docenten.

Bij de studentenorganisaties ISO en LSVb komen veel klachten van binnen, melden bestuursleden Madelein Hofmijster en Gijs van Dijk. Studenten voelen zich een nummer, de medezeggenschap is slecht geregeld, er zijn roosterproblemen en ze schamen zich voor de kinderachtige, inhoudsloze reclame die Inholland onder het mom van studievoorlichting produceert aldus Hofmijster. Het ISO-kenniscentrum dat studenten in de raden ondersteunt, inventariseert de klachten over de medezeggenschap. Ook het onderzoeksbureau van de LSVb is bezig met Inholland. Gijs van Dijk: Het is voor het eerst dat de LSVb één hogeschool onder de loep neemt. We krijgen over alle grote hogescholen klachten, maar Inholland steekt er echt met kop en schouders boven uit.

Inholland heeft dit jaar ook een tevredenheidsonderzoek onder medewerkers uitgevoerd, maar de uitslag daarvan mag absoluut niet naar buiten gebracht worden. Mensen die de uitkomsten (gedeeltelijk) hebben gezien houden angstvallig hun kiezen op elkaar. Jos Elbers heeft tijdens het cao-overleg verteld dat de uitkomst verschrikkelijk slecht is stelt Annemieke Lub, onderhandelaar bij Inholland namens de AOb. Maar hij zegt dat hij er niet van geschrokken is. Bij Ichthus was er in het begin ook veel kritiek en nu dragen ze me daar op handen beweerde hij. Die laatste opmerking laat ik graag voor zijn rekening.

De sfeer bij Inholland is verschrikkelijk slecht, er heerst een angstcultuur. Medewerkers die protesteren, worden onder druk gezet. Ze krijgen bijvoorbeeld te horen: je hebt toch een tijdelijk contract? Ina Siebelink: Je merkt dat mensen erg bang zijn om zich uit te spreken. Er waren zelfs medewerkers die het tevredenheidsonderzoek niet durfden in te vullen. Sterker nog: Medewerkers willen niet eens meer in de medezeggenschapsraad weet studente Iris Goedhart, die in de raad van de Alkmaarse school of economics zit. Bij de laatste tussentijdse verkiezingen heeft geen enkel personeelslid zich beschikbaar gesteld. Docenten hebben wel een mening, maar daar komen ze liever niet openlijk voor uit. Ze denken: straks ben ik mijn baan kwijt.

De mening van de baas

Jos Elbers weigerde mee te werken aan het portret van de Hogeschool Inholland. Hij wilde wel een interview geven, maar alleen als hij in het artikel als enige aan het woord zou komen. Het verhaal zou bovendien afgedrukt moeten worden in de vraag-antwoordvorm en er zouden minimaal vijf vragen gesteld moeten worden. De vragen mochten niet vooringenomen zijn en Inholland zou achteraf mogen corrigeren op fout citeren en feitelijke onjuistheden. Deze voorwaarden zouden vooraf in een door Inholland opgesteld contract worden vastgelegd.
Popsterren, Hollywood-acteurs en profvoetballers stellen wel vaker dit soort eisen, maar voor bestuurders van publiek gefinancierde organisaties zijn ze nogal ongebruikelijk. Het Onderwijsblad wil een portret van Inholland publiceren waarin ook medewerkers en studenten hun mening kwijt kunnen en geen interview waarin alleen de collegevoorzitter aan het woord komt. Uiteraard is Elbers uitgenodigd te reageren op de feiten en opinies in dit artikel, maar daar had hij geen behoefte aan.
Deze reactie past in een patroon: Elbers wil de beeldvorming over Inholland controleren en regisseren. Zodra Inholland met de pers te maken krijgt worden er draaiboeken opgesteld en protocollen gemaakt waarin precies wordt aangegeven wie er met de journalisten mogen praten en wat die mogen zien weet AOb-onderhandelaar Annemieke Lub. Zelfs de commissie-Schutte die onderzoek deed naar de fraudeaffaire kreeg een door Inholland opgesteld protocol voorgelegd waarin stond dat alle communicatie via het college van bestuur moest verlopen. De commissie mocht bovendien alleen de Inholland-vestiging in Den Haag bezoeken, waar het college van bestuur kantoor houdt, en kreeg geen toegang tot andere locaties. (YvdM)

De bodem van de schatkist

De financiële positie van Inholland is gezond. Voor het schrappen van banen is dus geen acute aanleiding. Maar de bodem van de schatkist begint in zicht te komen. Dat blijkt uit de jaarrekening over 2003 die het Onderwijsblad bij het ministerie van Onderwijs heeft opgevraagd omdat Inholland de (openbare) stukken niet wilde afgeven.
Het boekjaar 2003 werd afgesloten met een tekort van 3,3 miljoen euro, 2,1 procent van de totale inkomsten. Het verlies is bijna voor de helft toe te schrijven aan de contractactiviteitenpoot die 1,6 miloen euro tekort kwam. Daarnaast waren de personeelsuitgaven hoger dan verwacht, onder andere omdat de personeelsreductie trager is verlopen dan gepland en er zijn meer interimmanagers aangesteld dan begroot.
De investeringen, onder andere in de nieuwbouw in Haarlem en ICT, zijn voor een groot deel betaald uit eigen middelen. Eind 2002 had Inholland nog 88,7 miljoen euro in kas, eind 2003 was daar nog 18,4 miljoen van over. In de toekomst zal er geld geleend moeten worden om investering te betalen. Geld lenen zal echter een negatief effect hebben op de vermogenspositie, die door het tekort en de grote investering in 2003 al is verslechterd. De solvabiliteit (een maat voor het vermogen om op lange termijn schulden af te lossen) daalde met bijna vijf procentpunten, maar blijft wel boven de in het hbo (en door Inholland zelf) gehanteerde norm van twintig procent.

Bron: www.aob.nl

INholland:

[ Bericht 0% gewijzigd door HPoi op 27-02-2005 14:51:11 ]
dwergzondag 27 februari 2005 @ 14:43
Je hebt een preview-knop.
MrX1982zondag 27 februari 2005 @ 14:44
Inholland sucks

Al die onderwijsinstelling zijn veel te groot. Dat werkt voor geen meter
Libriszondag 27 februari 2005 @ 14:52
Hoeveel studenten heeft inholland eigenlijk?
Dr_Flashzondag 27 februari 2005 @ 14:57
Dit komt beter tot zijn recht in SES
MrX1982zondag 27 februari 2005 @ 14:59
quote:
Op zondag 27 februari 2005 14:52 schreef Libris het volgende:
Hoeveel studenten heeft inholland eigenlijk?
quote:
Hogeschool Inholland is met bijna veertigduizend studenten en ruim drieduizend medewerkers veruit de grootste hbo-instelling van Nederland en Jos Elbers is de baas van deze megahogeschool.
DaYwALKuRzondag 27 februari 2005 @ 15:04
HSZuyd Heerlen
HPoizondag 27 februari 2005 @ 15:10
quote:
Op zondag 27 februari 2005 14:57 schreef Dr_Flash het volgende:
Dit komt beter tot zijn recht in SES
JOEPIE! Had ik het net zo goed NIET kunnen posten.
QyRoZzondag 27 februari 2005 @ 15:16
40.000, dat is echt way te groot om nog fatsoenlijk te kunnen besturen. Dat blijkt wel weer...
Dr_Flashzondag 27 februari 2005 @ 15:22
quote:
Op zondag 27 februari 2005 15:10 schreef HPoi het volgende:

[..]

JOEPIE! Had ik het net zo goed NIET kunnen posten.
Doe eens rustig zeg
Sjtefanzondag 27 februari 2005 @ 15:32
quote:
Op zondag 27 februari 2005 15:04 schreef DaYwALKuR het volgende:
HSZuyd Heerlen
Sjees, dan ben je wel de enige die dat vindt
Fredzondag 27 februari 2005 @ 15:36
Tja, dat krijg je he. als alle scholen gaan fuseren omdat het dan goedkoper zou zijn, maar uiteindelijk is het alleen maar duurder.
ohengzondag 27 februari 2005 @ 15:39
quote:
Op zondag 27 februari 2005 15:16 schreef QyRoZ het volgende:
40.000, dat is echt way te groot om nog fatsoenlijk te kunnen besturen. Dat blijkt wel weer...
Dat zei ik in 1985 al, die kneuzen die ook wel "managers" genoemd worden, snappen niet dat een leerling niet een produkt is dat in een leerfabriek gepropt kan worden en dat er dan een kant en klaar produkt uitrolt.

Alles boven de 1000 leerlingen voor voortgezet onderwijs is te groot. En voor basisscholen moeten ze de limiet keihard op 150 leerlingen zetten.
Dr_Flashzondag 27 februari 2005 @ 15:39
Kan bij nader inzien beter in NWS
HPoizondag 27 februari 2005 @ 15:47
quote:
Op zondag 27 februari 2005 15:39 schreef oheng het volgende:

[..]

Dat zei ik in 1985 al, die kneuzen die ook wel "managers" genoemd worden, snappen niet dat een leerling niet een produkt is dat in een leerfabriek gepropt kan worden en dat er dan een kant en klaar produkt uitrolt.
idd, hier ben ik het helemaal mee eens. Staat ook in het stuk, studenten worden behandeld als een nummer. Die Jon Elbers leidt het als een bedrijf, een school is GEEN bedrijf!

Hij zal het heus wel goed doen in het bedrijfsleven en af en toe de bezem door het onderwijs halen is goed, daar het onderwijs/ de leraren, de neiging hebben stil te blijven staan, maar hij helpt heel de school naar de mallemoeren. Dat de docenten niks meer durfen te zeggen omdat ze onder druk worden gezet is schandalig! De ondernemingsraad heeft niet eens inzicht in de uitslagen van tevredenheidsonderzoeken over Inholand, zij mogen alleen wat gemiddelden zien.
ohengzondag 27 februari 2005 @ 16:07
Ik heb het stuk niet gelezen omdat ik inmiddels wel weet hoe het in het onderwijs aan toegaat: leraren zijn teveel tijd kwijt aan vergaderen over de meest onzinnige flauwekul (zoals het merk suikerklontjes dat besteld moet worden) en fusies met andere scholen. Ik ben zelf geen leraar, maar ik ken er wel een heleboel, en allemaal klagen ze over hetzelfde. Als ze de klassen en scholen verkleinen heb je veel meer controle over de leerlingen, en heb je veel minder probleemgevallen die je tijd opvreten en het ziekteverzuim onder het personeel veroorzaken. Dat is pas synergie.
spectrumanalyserzondag 27 februari 2005 @ 19:53
[offtopic]
Probleem lost zich vanzelf op als er serieus aan muizenverdelging gedaan wordt. Op moment weten ze niet waar ze de kleine muisjes laten moeten omdat ineens elke school 'zwart' word.

Tegenwoordig worden er weinig (originele nederlandse) kinderen meer gemaakt. En dat zie je dus binnen niet al te lange tijd op de scholen ook. Nu is het al super rustig op de verlos afdelingen van menig ziekenhuis.
Folkwinzondag 27 februari 2005 @ 20:01
tvp
Skinkiezondag 27 februari 2005 @ 20:15
quote:
Op zondag 27 februari 2005 15:47 schreef HPoi het volgende:
idd, hier ben ik het helemaal mee eens. Staat ook in het stuk, studenten worden behandeld als een nummer. Die Jon Elbers leidt het als een bedrijf, een school is GEEN bedrijf!
Hogeschool Rotterdam denkt hier helaas ook zo over: ze zijn een bedrijf. Maar daar zit ook een schijnbaar voorstel aan verbonden, ik ben dan consument, en als het gedrag van een medewerker mij niet aanstaat kan hij/zij ook de volle laag krijgen, cctje naar college van bestuur.

Overigens zou ik het persoonlijk een bijzonder mooi initiatief vinden als opleidingen inhoudelijk beoordeeld gaan worden voordat er studiegeld differentiaties optreden. Want de accreditatie is tegenwoordig een lachertje.
Tha.Gnomezondag 27 februari 2005 @ 21:28
Al het onderwijs in Nederland is poep.
HPoizondag 27 februari 2005 @ 22:04
quote:
Op zondag 27 februari 2005 19:53 schreef spectrumanalyser het volgende:
[offtopic]
Probleem lost zich vanzelf op als er serieus aan muizenverdelging gedaan wordt. Op moment weten ze niet waar ze de kleine muisjes laten moeten omdat ineens elke school 'zwart' word.

Tegenwoordig worden er weinig (originele nederlandse) kinderen meer gemaakt. En dat zie je dus binnen niet al te lange tijd op de scholen ook. Nu is het al super rustig op de verlos afdelingen van menig ziekenhuis.
Dat is weer een andere probleem. Dat een inspectie continue onze school in de gaten omdat Inholland "met kop en schouders" boven andere scholen uitsteekt qua slecht onderwijs is toch wel 'apart'. Bovendien weet ik niet of het gezond is dat de baas van Inholland bepaalt wat er in de pers over zijn school wordt geschreven.
HPoizondag 27 februari 2005 @ 22:08
quote:
Op zondag 27 februari 2005 20:01 schreef Folkwin het volgende:
tvp
ook student op Inholland?
gekke_sandrazondag 27 februari 2005 @ 22:17
Ik heb nu al van meer dan 5 mensen gehoord dat het een ontiegelijke kutschool is, InHolland. Vooral Communicatie schijnt 90% kleuren en plakken te zijn, dan dat je ook daadwerkelijk iets economisch doet. Dus niet alleen het personeel, maar ook inhoudelijk stelt het weinig voor. Misschien moet ik er maar heen gaan om alleen mn P te halen
HPoizondag 27 februari 2005 @ 22:22
quote:
Op zondag 27 februari 2005 22:17 schreef gekke_sandra het volgende:
Ik heb nu al van meer dan 5 mensen gehoord dat het een ontiegelijke kutschool is, InHolland. Vooral Communicatie schijnt 90% kleuren en plakken te zijn, dan dat je ook daadwerkelijk iets economisch doet. Dus niet alleen het personeel, maar ook inhoudelijk stelt het weinig voor. Misschien moet ik er maar heen gaan om alleen mn P te halen
HAHA, eh Communicatie op Inholland weet ik alles van, heeft mijn nichtje gedaan. NIET doen, zoek een andere hogeschool uit plz!
gekke_sandrazondag 27 februari 2005 @ 22:29
quote:
Op zondag 27 februari 2005 22:22 schreef HPoi het volgende:
HAHA, eh Communicatie op Inholland weet ik alles van, heeft mijn nichtje gedaan. NIET doen, zoek een andere hogeschool uit plz!
Hmm.. dat maakt meer dan 6..
Wat mij verteld is, doet me extreem veel denken aan mbo. Was van heel communicatie afgestapt, maar de hoogte van het niveau schijnt heel erg te verschillen per hogeschool. Toch maar eens betere research doen dan.
ThE_EDzondag 27 februari 2005 @ 23:52
Hah, mijn kleine artikeltje is af hoor.
Kijk maar op www.neukia.nl

Maargoed, op elke school heb je wel rotzooi, dus of je nu per se iets anders moet gaan kiezen berust natuurlijk toch uiteindelijk op je eigen inzicht.
DrWolffensteinmaandag 28 februari 2005 @ 00:47
Prachtig geregeld.
Folkwinmaandag 28 februari 2005 @ 09:26
quote:
Op zondag 27 februari 2005 22:08 schreef HPoi het volgende:

[..]

ook student op Inholland?
Jah, Diemen-Zuid.

Maar ik ga volgend jaar een andere opleiding doen. Maar dan heb ik weer een reden om te stoppen .

Één ding weet ik zeker; het word geen INHolland voor mij!
sa-samaandag 28 februari 2005 @ 09:53
Veel negatieve reacties hier. Ik schrok nogal van het bericht. Want van al die dingen die gezegd worden merk ik niets. Natuurlijk zijn er dingen die beter kunnen. Maar dat heb je overal.

Ik studeer ook nog eens Communicatie. Een hele, erge, zware opleiding is het niet nee. Als je gewoon je opdrachten op tijd maakt, dan haal je het. Maar ik vind het wel erg leuk en ik heb ook erg veel geleerd. Dus waar al die negativiteit vandaan komt....geen idee. Mensen hebben altijd wel wat te zeuren.

(Ik heb het nu niet over problemen van docenten, want daar weet ik natuurlijk niets van af. Daar wordt met ons niet over gesproken. Maar ik bedoel in het algemeen.)
HPoimaandag 28 februari 2005 @ 10:44
quote:
Op maandag 28 februari 2005 09:53 schreef sa-sa het volgende:
Veel negatieve reacties hier. Ik schrok nogal van het bericht. Want van al die dingen die gezegd worden merk ik niets. Natuurlijk zijn er dingen die beter kunnen. Maar dat heb je overal.

Ik studeer ook nog eens Communicatie. Een hele, erge, zware opleiding is het niet nee. Als je gewoon je opdrachten op tijd maakt, dan haal je het. Maar ik vind het wel erg leuk en ik heb ook erg veel geleerd. Dus waar al die negativiteit vandaan komt....geen idee. Mensen hebben altijd wel wat te zeuren.

(Ik heb het nu niet over problemen van docenten, want daar weet ik natuurlijk niets van af. Daar wordt met ons niet over gesproken. Maar ik bedoel in het algemeen.)
Ik kan hier iig een hele lijst neerpennen met problemen die wij hebben gehad tijdens de nu bijna 3 jaar dat ik op Inholland zit. Maar ja misschien is het bij communicatie de goede kant op aan het gaan? Maar ik hoor docenten ook niks anders dan klagen hoor. Heb net een half jaar stage achter de rug en nu weer 3 weken les gehad, we zouden per week 7 verschillende vaken moeten hebben, tot nu toe hebben we er 2 en een half gehad, de rest is dubbel geroosterd of de leraar heeft geen zin om les te geven. (echt waar!) Bovendien, is het schooljaar opgedeeld in 4 blokken per jaar, dit blok is er NIEMAND verantwoordelijk voor ons blok, er is NIEMAND die zich bezig houd met ons blok!
xFriendxmaandag 28 februari 2005 @ 11:25
Ik zit nu ook in mijn 3e jaar, ook net half jaar stage gehad. Ik doe trouwens de opleiding MER (Management, Economie en Recht, die opleiding afkraken gaarne ergens anders) In mijn 1e jaar had ik nog best veel uren, vaak vergelijkbaar met de middelbare school. 2 hoofdvakken voor de tentamens, ondersteunende ict-cursussen, en nog 2 vakken die met vaardigheden te maken hadden. Dit was als vanouds dus, met als enig verschil dat ik een roostervrije dag had.
Nu na mijn stage heb ik 2 hoofdvakken en Engels. Ik heb 2 dagen in de week vrij, en als ik les heb is dat zeker niet meer dan 5 uur op een dag. Mijn leraar Engels was het dan ook met ons eens dat er te weinig les gegeven wordt.
Ik weet niet hoe het precies zit met de situatie van de leraren. Zoals in het bericht in de OT te lezen valt is het schandalig dat men de ogen sluit voor iets negatiefs ipv het probleem met beide handen aan te pakken en op te lossen.
Overigens nog leuk om te vermelden. Mensen die bekend zijn met Inholland kennen allemaal Viadesk wel, en het systeem Blackboard. Viadesk zal niet meer gebruikt worden, en alles is dus nu over naar Blackboard. Bij ons op het systeem (viadesk) kon men hier een discussie over houden. Ook leraren reageerden daat onthutst over het afstoten van Viadesk als primair middel om gegevens uit te wisselen. Toch moeten wij nu op Blackboard kl*ten tot ergenis van velen.
Democratie en zo meer Elbers. U beslist, maar wij moeten er mee werken.
Christinemaandag 28 februari 2005 @ 11:41
Ik ben ook al heel lang niet zo tevreden over INHOLLAND, maar dat het zo erg is als in het artikel beschreven is, dat lijkt me ook een beetje overdreven. Of daar kom je als student gewoon weinig vanaf te weten.

Momenteel ben ik trouwens bezig met afstuderen (communicatie), en ik ben een maand bezig geweest met mijn afstudeeropdracht zonder te weten wie mijn begeleider zou worden! Schandalig. Ook tijdens mijn stage heb ik nauwelijks begeleiding vanuit de school gehad (maar ik heb daar achteraf ook over geklaagd, en die man mag intussen geen stagiaires meer begeleiden). Stages en afstudeeropdrachten moet je zelf maar vinden, zo niet: pech gehad, jammer dan. Alles wordt óf slecht, óf te laat gecommuniceerd, maar maak jij één keer een foutje: jammer dan, pech gehad.
Ook heb ik me geërgerd aan het feit dat zeker tot in het derde jaar nog een flink stel meelifters zijn blijven plakken. Je kent het wel: van die mensen die overal een krap zesje voor halen, en die de meeste opdrachten voldoende scoren door in een groepje zo min mogelijk te doen. En nog zijn er daarvan een paar over, die straks ook met een diploma de deur uit gaan wandelen.

Maar verder wil ik overigens niet te veel klagen over inholland, bang dat mijn diploma anders minder waard wordt.
HPoimaandag 28 februari 2005 @ 11:53
quote:
Op maandag 28 februari 2005 11:25 schreef xFriendx het volgende:

Overigens nog leuk om te vermelden. Mensen die bekend zijn met Inholland kennen allemaal Viadesk wel, en het systeem Blackboard. Viadesk zal niet meer gebruikt worden, en alles is dus nu over naar Blackboard. Bij ons op het systeem (viadesk) kon men hier een discussie over houden. Ook leraren reageerden daat onthutst over het afstoten van Viadesk als primair middel om gegevens uit te wisselen. Toch moeten wij nu op Blackboard kl*ten tot ergenis van velen.
Democratie en zo meer Elbers. U beslist, maar wij moeten er mee werken.


Nou, kan ik de opdracht die ik nodig heb dus niet bereieken en niet inleveren. Moet allemaal via BB, maarja die werkt haast nooit.
HPoimaandag 28 februari 2005 @ 11:55
quote:
Op maandag 28 februari 2005 11:41 schreef Christine het volgende:
Maar verder wil ik overigens niet te veel klagen over inholland, bang dat mijn diploma anders minder waard wordt.
Beetje makkelijk he? Maar zo denken er meer over en komen we geen steek verder. Ik zit btw in Rotterdam en ik hoor dat andere Inholland swel beter zijn dan die in Rottersam, die schijnt het slechtst te zijn.
Christinemaandag 28 februari 2005 @ 12:02
quote:
Op maandag 28 februari 2005 11:55 schreef HPoi het volgende:

[..]

Beetje makkelijk he? Maar zo denken er meer over en komen we geen steek verder. Ik zit btw in Rotterdam en ik hoor dat andere Inholland swel beter zijn dan die in Rottersam, die schijnt het slechtst te zijn.
Beetje makkelijk, inderdaad. Maar dat is het rotte van de situatie, door te klagen kun je ook jezelf uit de markt prijzen omdat je zelf wel een diploma hebt van die instelling.
HPoimaandag 28 februari 2005 @ 12:12
quote:
Op maandag 28 februari 2005 12:02 schreef Christine het volgende:

[..]

Beetje makkelijk, inderdaad. Maar dat is het rotte van de situatie, door te klagen kun je ook jezelf uit de markt prijzen omdat je zelf wel een diploma hebt van die instelling.
Klopt en sommige medewerlkers van Inholland zullen ook niet blij zijn dat ik dit stuk post, maarja. Maar dat uit de markt prijzen is wel een beetje waar, maar het gaat vooral om jezelf natuurlijk he, als je laat zien dat je goed presteert maakt het niet uit op welke school jij je studie hebt gedaan.

Ik ken een meisje en haar stagebegeleider van Inholland kwam op bezoek bij haar stagebedrijf voor de tussentijdse beoordeling, meneer de begeleider ging over zichzelf lullen en zijn aandelen. De stagebegeleider van haar bedrijf zei toen tegen haar dat zij goed haar school vertegenwoordigde door goed te presteren maar dat Inholland zichzelf niet goedvertegenwoordig door zulke begeliders aan te stellen. Zij schaamt zich nu gewoon voor dat bedrijf dat ze op Inholland zit.
HPoimaandag 28 februari 2005 @ 12:13
-dubbel-
Christinemaandag 28 februari 2005 @ 12:20
Mijn stagebedrijf heeft om soortgelijke redenen ook inmiddels aangegeven geen stagiaire meer te willen hebben van inholland.

Sja, ze moeten toch zelf ook een keer in gaan zien dat het ergens toch anders moet?
ThE_EDmaandag 28 februari 2005 @ 12:21
quote:
Op maandag 28 februari 2005 12:02 schreef Christine het volgende:

[..]

Beetje makkelijk, inderdaad. Maar dat is het rotte van de situatie, door te klagen kun je ook jezelf uit de markt prijzen omdat je zelf wel een diploma hebt van die instelling.
Tsja, of je haalt je moeilijkheden op de hals in de school zelf, ook niet altijd makkelijk als je nog wat vakken moet halen. Dat blijft het dilemma.
StefanPdinsdag 1 maart 2005 @ 05:15
Tsja, schaalvergroting he. Door al die topmanagers bij de (semi)overheid bedacht omdat dat toch zo veel beter zou zijn. Goedkoper, efficiënter, je weet wel, al dat soort dingen.

Dat het in de praktijk niet zo werkt, wisten de bestuurlijke malloten natuurlijk niet. Intussen interesseert het ze vanzelfsprekend niet meer, want er is vast wel iets anders waar ze zich nu over opwinden en het intellectuele ambtenaartje bij kunnen spelen.

Je zult daar maar werken zeg, en zulke sukkels je hele school zien reorganiseren alsof ze alles weten. Terwijl jij met je praktijkkennis niets geen inspraak hebt. Ja, je mag de rommel opruimen als de 'top'managers weggefladderd zijn. Want zo gaat het. Ze fladderen binnen, krijsen heel hard, schijten de boel onder en fladderen weer verder.
ThE_EDdonderdag 17 maart 2005 @ 00:18
Nu ook bij nova en de fok FP -> Hogeschool InHolland onder vuur
Ik heb er ook zelf maar wéér een stukje aan gewijd; http://www.neukia.nl/inde(...)bij_nova_onder_vuur/

[ Bericht 45% gewijzigd door ThE_ED op 17-03-2005 01:34:36 ]
Christinedonderdag 17 maart 2005 @ 01:21
quote:
Op donderdag 17 maart 2005 00:18 schreef ThE_ED het volgende:
Nu ook bij nova en de fok FP -> Hogeschool InHolland onder vuur
Ik werd door die journaliste van Nova benaderd naar aanleiding van dit topic.
Maar ik hoef niet met mijn kop op tv te klagen over mijn school.
ThE_EDdonderdag 17 maart 2005 @ 01:33
quote:
Op donderdag 17 maart 2005 01:21 schreef Christine het volgende:

[..]

Maar ik hoef niet met mijn kop op tv te klagen over mijn school.
Tsja, dat blijft een probleem heh, zo denkt iedereen.
Steve-Odonderdag 17 maart 2005 @ 01:40
Tis net mijn school
ThE_EDdonderdag 17 maart 2005 @ 01:44
Ach het is overal wat. Maar bij INholland schijnt het echt aan alle kanten te rommelen idd. Wat wil je ook met zo'n suffe naam
Steve-Odonderdag 17 maart 2005 @ 01:45
Crap ik maar denken dat ik na mijn MBO op een normale school terecht zou kunnen komen
MrX1982donderdag 17 maart 2005 @ 12:33
Kut school is het

Wat doe ik er eigenlijk nog
HPoidonderdag 17 maart 2005 @ 17:11
en in de Volkskrant.
HPoidonderdag 17 maart 2005 @ 17:15
quote:
Op donderdag 17 maart 2005 01:21 schreef Christine het volgende:

[..]

Ik werd door die journaliste van Nova benaderd naar aanleiding van dit topic.
Maar ik hoef niet met mijn kop op tv te klagen over mijn school.
mja, ik had heb tijdelijk even mijn profiel leeg gehaald.

[ Bericht 1% gewijzigd door HPoi op 17-03-2005 19:03:57 ]
HPoivrijdag 18 maart 2005 @ 12:02
Uitzending NOVA van woensdagavond
18-03-2005

De uitzending van NOVA woensdavond gaf een impressie van verschillende gevoelens van studenten. Zij waren over het algemeen kritisch over het aantal contacturen en de begeleiding. Daarnaast werd er ingegaan op organisatorische problemen bij INHOLLAND Select Studies, de particuliere opleidingen van INHOLLAND in Rotterdam. NOVA refereerde verder aan een LSVB-enquête. Vervolgens verklaarde SP-kamerlid Fenna Vergeer dat volgens haar minder dan eenderde van het geld dat INHOLLAND van het ministerie van OCW ontvangt naar onderwijs gaat. Tenslotte wees NOVA op het interne medewerkerstevredenheidsonderzoek van vorig jaar en met name op de lage waardering voor het beleid van het management van INHOLLAND.

INHOLLAND vertrouwt erop dat het nieuwe onderwijsconcept zijn vruchten zal afwerpen. Bedrijven en organisaties vragen om actieve studenten die zelf het maximale uit hun studie hebben weten te halen. Dat is nu eenmaal niet gekoppeld aan contacturen, maar gebaseerd op een inzet van 40 uur per week. Het nieuwe studeren betekent meer dan aanwezigheid bij colleges, maar ook actief thuis studeren, in de bibliotheek, achter de computer en in een projectgroep. Vanzelfsprekend zoek je daar als hogeschool naar de goede balans tussen de contacttijd met de docent en zelfstudie of studeren via projecten. Ook moet de student daarbij kunnen rekenen op een goede studiebegeleiding. De hogeschool trekt zich natuurlijk de kritiek aan en zal daar actie op ondernemen. Daarbij zal in ieder geval de meerwaarde van het nieuwe concept nog beter moet worden aangetoond, aan studenten en aan hun ouders. Gelukkig wijzen onze eigen evaluaties uit dat er ook veel studenten zijn die tevreden zijn met het competentiegerichte onderwijs.

Op 1 februari hebben Jos Elbers en Joke Snippe op ons verzoek met de besturen gesproken van LSVB en ISO. Daarbij is het aanbod gedaan om gebruik te maken van ons eigen studenttevredenheidsonderzoek. Er was op dat moment geen sprake van een eigen LSVB-onderzoek, zo verklaarde de LSVB afgevaardigde. INHOLLAND betreurt dat we daar niet van in kennis zijn gesteld. We kunnen dan ook niet reageren op de door hen geconstateerde feiten. Het enige harde feitenmateriaal is ons eigen STO waarvan het College deze week een voorlopige uitslag bekend kon maken: 8500 studenten hebben eraan deel genomen en op hoofdlijnen kun je constateren dat er sprake is van een lichte verbetering. Daarbij is aandacht voor zaken als tijdigheid van roosters, tentamens, begeleiding, cijfers en goede interne communicatie van blijvend belang.

De verklaringen van de SP berusten op een onjuiste interpretatie van cijfers. In het studiejaar 2004-2005 ging er 77% van het geld dat INHOLLAND krijgt van de overheid naar het onderwijs en volgend collegejaar is dat 82%.

Naar aanleiding van het medewerkerstevredenheidsonderzoek van vorig jaar is INHOLLAND een groot verbetertraject gestart. We gaan ervan uit dat de verbeteringen die daaruit voort zullen vloeien deze zomer tijdens het volgende MTO merkbaar zullen zijn. Vanuit de Schools komen er signalen dat de sfeer onder medewerkers al aanmerkelijk is verbeterd.

We kunnen er trots zijn op alles wat in de afgelopen drie jaar na de fusie is bereikt: goed geoutilleerde gebouwen, een prima ict-infrastructuur, een nieuw onderwijsconcept en een groot aanbod van opleidingsmogelijkheden voor studenten. Vanzelfsprekend heeft INHOLLAND daarbij oog voor klachten van studenten van organisatorische aard en wordt er hard aan gewerkt om verbeteringen aan te brengen daar waar nodig. Wij vertrouwen erop dat de grote inzet die onze medewerkers de afgelopen drie jaar hebben laten zien daaraan zal bijdragen.

Bron: https://insite.inholland.nl/default.aspx
MrX1982vrijdag 18 maart 2005 @ 12:05
quote:
Op vrijdag 18 maart 2005 12:02 schreef HPoi het volgende:
-knip-
Prachtig hoe ze de waarheid verdraaien en het gelijk aan hun kant proberen te scharen.

Een grote façade. Inholland is een waardeloze school. Je leert er niets en organisatorisch is het een puinhoop. Ik geloof nooit dat het gaat veranderen, daar is de organisatie veel te groot en log voor.
HPoivrijdag 18 maart 2005 @ 12:29
quote:
Op vrijdag 18 maart 2005 12:05 schreef MrX1982 het volgende:

[..]

Prachtig hoe ze de waarheid verdraaien en het gelijk aan hun kant proberen te scharen.

Een grote façade. Inholland is een waardeloze school. Je leert er niets en organisatorisch is het een puinhoop. Ik geloof nooit dat het gaat veranderen, daar is de organisatie veel te groot en log voor.
Ja, dit is echt weer typisch een INholland nwsbericht.
Ik heb gister op www.nova.nl die uitzending bekeken van woensdagavond.
Meneer Elbers beweert dat er het laatste halfjaar GEEN klachten zijn geweest van studenten!

Ik stel voor dat meneer Elbers in de gang gaat zitten met een groot bord boven zijn hoofd: "Hier uw klachten melden".

Vervolgens zegt die NOVA journalist: " Maar twee studenten zijn bezig met een juridische procedure om het collegegeld terug te vorderen" Waarop Elbers doodleuk antwoord dat dit niet waar is. Waarna de advocaten van deze twee leerlingen keiharde bewijzen sturen naar Nova waaruit kan worden geconcludeerd dat INHolland wel degelijk aangeklaagd is en studenten advocaten in de arm hebben genomen.

Ontkennen is een veel gebruikt middel op INholland.
ASromavrijdag 18 maart 2005 @ 13:45
quote:
Op zondag 27 februari 2005 15:16 schreef QyRoZ het volgende:
40.000, dat is echt way te groot om nog fatsoenlijk te kunnen besturen. Dat blijkt wel weer...
bullshit, Saxion en de ROC's hebben ook dit aantalllen leerlingen.
JohnDopevrijdag 18 maart 2005 @ 16:51
Een beetje jammer dat nu iedereen pas wakker wordt.... Ik zei dit al dik 16 maanden geleden.