In mijn allereerste kookboek ("Kinderkookboek - eenvoudige recepten voor kinderen, Sigrid en Harald Theilig) stond ook een recept. Ik heb het zelf vaak gemaakt en vond het heerlijk!
1 theelepel margarine
175 g kokosvet
2 eieren
1 snufje zou
4 eetl. cacao
150 g poedersuiker
1 theelepel oploskoffie, caffeïnevrij
1 eetl. heet water
5 eetl. amandelen, gemalen in een blender
25 biscuitjes
Versiering:
amandelen, biggareaux en suikerbloempjes
- vet bakvorm in met margarine. knip stuk vetvrij papier af en bedek de bakvorm ermee, laat wat papier uitsteken
- smelt het kokosvet
- roer eieren, zout, cacao en poedersuiker in een kom door elkaar
- los koffiepoeder op in de eetlepel heet water en voeg toe aan het mensel ei/zout/cacao/poedersuiker
- roer lauwe gesmolten kokosvet en gemalen amandelen door de chocolademassa
- bedek de bodem van het bakblik met wat van het chocomengsel en leg een laag biscuit erop
- herhaal de vorige stap net zo vaak tot dat de biscuitjes op zijn
![]()
eindig met een laag chocola
- versier de bovenste laag
- gooi een nacht lang in de koelkast
- haal de taart uit het blik m.b.v. het bakpapier
:-D I am Willem-Alexander Claus George Ferdinand van Oranje-Nassau and I approve this message.