abonnement Unibet Coolblue Bitvavo
  zondag 20 maart 2005 @ 12:58:00 #26
63594 Lienekien
Sunshower kisses...
pi_25607937
quote:
Op zondag 20 maart 2005 12:53 schreef Martijn_77 het volgende:

[..]

Dank je Lienekien!!
Je kunt het ook in een potje kopen (Baukje). Wordt wel vaak in gebak gebruikt.

Als je 't zelf wilt raspen, wel eerst even goed de citroen boenen!
The love you take is equal to the love you make.
pi_25607990
Is dat niet geconfijt?
Steeds als ik tegen de lamp loop,
neem ik een stukje licht mee.
Knibbel, Knabbel etc met veel foto's! IV
  zondag 20 maart 2005 @ 13:11:39 #28
63594 Lienekien
Sunshower kisses...
pi_25608238
quote:
Op zondag 20 maart 2005 13:00 schreef Oblivion het volgende:
Is dat niet geconfijt?
Kan best, maar 't is nog steeds citroenrasp.
The love you take is equal to the love you make.
pi_25608517
Mwoah, wordt alleen wat zoeter.
Steeds als ik tegen de lamp loop,
neem ik een stukje licht mee.
Knibbel, Knabbel etc met veel foto's! IV
  zondag 20 maart 2005 @ 17:50:23 #30
56208 Euc-
Verweg(gistan)
pi_25615011
Gebakken aardappeltjes met tijm en roosmarijn
O_o o_O O_O °_O °_° O_°
  zondag 20 maart 2005 @ 23:03:42 #31
43624 Martijn_77
It was a good year
pi_25622897
Gebakken aardappeltjes met spekjes en paprikapoeder
Experience is what you get when you don't get what you wanted
Take my advice ... I don't use it anyway...
Een goede Fok! Search
Een goede Fok! Search
pi_26060345
gebakken aardappeltjes met kerrie.... een aanrader!!!


je kan ook gebakken aardappeltjes met gebakken spekjes en uien doen

en daarbij kan je dan ook weer kerrie of paprika poeder doen uiteraard
Do not take life too seriously. You will never get out of it alive.
pi_26060799
quote:
Op zondag 20 maart 2005 12:53 schreef inkie1010 het volgende:
Ik had laatst zo'n basilicum plantje, maar die ging bij mij echt binnen een week al dood, en ik gaf het wel gewoon water... Hoe kun je zo'n plantje langer laten overleven??
Inderdaad. Ik heb twee weken terug basilicum, thijm, peterselie en bieslook gekocht. Alles blijft goed behalve de basilicum, die kan ik alweer wegknikkeren... iemand tips?
Cyberspace is definitely a blue state.
~Jeff Tweedy
  vrijdag 8 april 2005 @ 06:32:37 #34
545 dop
:copyright: dop
pi_26064454
niet teveel water geven
Ik schrijf soms wat rottig, zelf noem ik het dyslexie , sommige zeggen dat ik lui ben.
get over it , het wordt niet beter
  vrijdag 8 april 2005 @ 12:34:37 #35
111571 klaarover
klaar? over!
pi_26069798
Basilicum wil zomerwarmte!
Buiten gaat basilicum alleen in Juli/Augustus.
Binnen moet je'm niet in een koude keuken zetten.
  zaterdag 9 april 2005 @ 10:04:13 #36
43624 Martijn_77
It was a good year
pi_26091371
Bi de toko kun je goedkoper dan in de supermarkt kruiden krijgen en die zijn net zo goed als die in de supermarkt
Experience is what you get when you don't get what you wanted
Take my advice ... I don't use it anyway...
Een goede Fok! Search
Een goede Fok! Search
  donderdag 28 april 2005 @ 09:45:50 #37
107521 Furia
snoopy weer
pi_26563066
Gisteren heel leuk van die potjes gekocht met basilicum-, peterselie- en bieslookplantjes Maar wat kan ik er nu precies mee? Gedroogde kruiden gooi je makkelijk ergens doorheen, maar dit is vers, verpieterd het dan niet? En heeft iemand een beetje alledaagse ideeen voor het gebruik van deze drie plantjes/kruiden?
pi_26565305
Overal waar je gedroogde kruiden in gooit kan je gewoon verse in doen.
Volgens mij moet dat wel meer zijn dan gedroogd.
Dus 1 theelepel gedroogd dan iets van 1 eetlepel vers.

En niks verpieteren, het is lekker!!!
Steeds als ik tegen de lamp loop,
neem ik een stukje licht mee.
Knibbel, Knabbel etc met veel foto's! IV
  donderdag 28 april 2005 @ 11:28:25 #39
63594 Lienekien
Sunshower kisses...
pi_26565452
Vaak voeg je verse kruiden pas op het laatst toe. Voor de drie die jij noemt, geldt dat in ieder geval. Basilicum en bieslook niet meeverwrmen, peterselie heel even.
The love you take is equal to the love you make.
  donderdag 28 april 2005 @ 11:49:39 #40
107521 Furia
snoopy weer
pi_26565960
Ik ga het zo meteen proberen!
  donderdag 28 april 2005 @ 14:51:15 #41
82814 BBQ-kip
never say no to panda!
pi_26570687
Over het algemeen kun je zeggen dat "slappe" kruiden als basilicum, peterselie, dille en bieslook op het laatst moeten worden toegevoegd, om ervoor te zorgen dat zijn niet verpieteren en al hun smaak blijven behouden.
De "houtige" kruiden als rozemarijn, thijm en majoraan kun je wat eerder toevoegen, dan geven ze meer smaak af. Deze kruiden verpieteren ook niet zo snel.
En gedroogde kruiden kun je er op elk moment door gooien, kan niet echt verpieteren
Kip, het meest veelzijjjjjjjjjjjjjjjjjjjjjjjjjjjjjjjjjjjjjjjjjjjjjjjjjjjjjjjjjjjjjjjjjjjjdige stukje kaas, panda!
pi_26574228
Ik pleur Spaghetti Melange van de Oil & Vinegar echt door heel veel dingen, dat maakt het lekkerder vind ik. Verder pleur ik bieslook, peterselie, thijm en kervel bij soep en door salades.
pi_26574553
quote:
Op donderdag 28 april 2005 11:28 schreef Lienekien het volgende:
Vaak voeg je verse kruiden pas op het laatst toe. Voor de drie die jij noemt, geldt dat in ieder geval. Basilicum en bieslook niet meeverwrmen, peterselie heel even.
Als je vlees gaat kruiden doe je dit voor het bakken zodat alle smaakstoffen die in de verse kruiden zitten tijdens het bakken in het vlees trekken.

Nootmuskaat ----> aardappelen

Oja... ik doe wel eens vaker groentenboullion op mn werk bij de warme groente die ik bak ( een groentenmix of zoals nu, boontjes) Dat versterkt de smaak en maakt alles niet zo flauw. Best lekker
Holler
abonnement Unibet Coolblue Bitvavo
Forum Opties
Forumhop:
Hop naar:
(afkorting, bv 'KLB')