abonnement Unibet Coolblue
pi_25062570


De Hotspur Football Club wordt in 1882 opgericht door een groep jongeren in navolging op de Hotspur Cricket Club welke twee jaar eerder werd opgericht, de thuiswedstrijden worden afgewerkt op White Hart Lane en de club zal later haar naam veranderen in Tottenham Hotspur. Hieronder een beknopt overzicht van de successen van de Spurs:

Kampioen van Engeland: 1950-51, 1960-61.
Winnaar F.A. Cup: 1900-01, 1920-21, 1960-61, 1961-62, 1966-67, 1980-81, 1981-82, 1990-91.
Winnaar League Cup: 1970-71, 1972-73, 1998-99
Winnaar Charity Shield: 1920-21, 1951-52, 1961-62, 1962-63, 1967-68, 1981-82, 1991-92.

Winnaar Europa Cup II (voor bekerwinnaars) 1962-63.
Winnaar UEFA Cup: 1971-72, 1983-84.



Onze nieuwe speler Mido bij zijn debuut.

Vandaag de volgende ronde gehaald door met 3-1 te winnen van WBA.
Met de doelpunten van Keane en Defoe 2 maal.
pi_25067881
Slechte eerste helft, goede tweede. Leuke pot om te zien wel.
pi_25071642
Ben benieuwd wat Jol van plan is met de opstelling. De eerste helft tegen WBA werd er 4-3-3 gespeeld wat niet erg een succes bleek. De tweede helft terug naar 4-4-2 en het werd gelijk een stuk dreigender en op basis van de tweede helft was de overwinning terecht. De 2-1 van Defoe mocht er trouwens wel zijn.
Winnaar Fok Europacup toto 2003/2004
http://home.wanadoo.nl/fside/geluiden/superjoden.mp3
pi_25071881
En dat 2de doelpunt van Defoe
Daar ging een geweldige actie aan vooraf ( van kanoute )
pi_25082361
Ik denk toch dat Jol heeft gezien dat het 4-3-3 duidelijk niet werkt en hoe jammer het dan ook is voor twee van de 4 spitsen, dat er gewoon 4-4-2 gaat worden gespeeld
House is a feeling. And if you don't feel it, it can't be house
Nu ook Zuid Afrika
  dinsdag 15 februari 2005 @ 10:57:09 #6
82154 P0RN0STAR
Fluffers gezocht...
pi_25097456
quote:
De selectie waarmee Arsenal aantrad tegen Crystal Palace bestond uit acht nationaliteiten. Basis: Jens Lehmann (Dui), Lauren (Kam), Pascal Cygan (Fra), Kolo Touré (Ivo), Gaël Clichy (Fra), José Antonio Reyes (Spa), Patrick Vieira (Fra), Edu (Bra), Robert Pires (Fra), Dennis Bergkamp (Ned) en Thierry Henry (Fra). Bank: Manuel Almunia (Spa), Philippe Senderos (Zwi), Mathieu Flamini (Fra), Cesc Fabregas (Spa) en Robin van Persie (Ned).
Als Engelse/Londonse supporter van Arsenal zou ik mij haast schamen over het gericge aantal Engelse voetballers in de selectie, doen de Spurs het toch veel beter! Met spelers als Dawson, Defoe, Carrick, King, Davis en Robinson zullen we de komende jaren meer internationals leveren dan de rivaal, ook de successen zullen volgen...
Waarom heeft Noach die twee kakkerlakken niet doodgetrapt???
pi_25097738
quote:
Op dinsdag 15 februari 2005 10:57 schreef P0RN0STAR het volgende:

[..]

Als Engelse/Londonse supporter van Arsenal zou ik mij haast schamen over het gericge aantal Engelse voetballers in de selectie, doen de Spurs het toch veel beter! Met spelers als Dawson, Defoe, Carrick, King, Davis en Robinson zullen we de komende jaren meer internationals leveren dan de rivaal, ook de successen zullen volgen...
Dat vind ik ook. Ik heb liever dat ze ook meer Engelse spelers in de selectie opnemen.
pi_25102185
quote:
Op dinsdag 15 februari 2005 10:57 schreef P0RN0STAR het volgende:

[..]

Als Engelse/Londonse supporter van Arsenal zou ik mij haast schamen over het gericge aantal Engelse voetballers in de selectie, doen de Spurs het toch veel beter! Met spelers als Dawson, Defoe, Carrick, King, Davis en Robinson zullen we de komende jaren meer internationals leveren dan de rivaal, ook de successen zullen volgen...
Bij een Engelse club horen ook Engelse spelers.
Dus het is echt schandalig van Arsenal.
Het zou wel leuk zijn als er bij de Spurs 2 a 3 nederlanders zouden spelen
pi_25197750
Btw wie gaan er aan het einde van het seizoen zeker weg? Defoe en King zullen we zeker kwijt zijn maar als Carrick en Brown ook zo door blijven spelen zullen die zeker ook wel weg gaan ( voor heel veel geld natuurlijk ). Voor Defoe hebben we al een stand-in: Mounir El Hamdaoui ( of word ie eerst voor 1 seizoen verhuurd aan een eredivisie club in NL? ) maar voor de rest?

Btw Tottenham heeft Newcastle geloot als ze N Forrest op 2 maart kunnen verslaan
pi_25200550
bijde teams valt te verslaan
pi_25201129
Ik weet nog niet of King, Defoe en zeker Carrick en Brown weggaan. Het zal er denk ik best veel aanliggen of er Europees wordt gehaald en wat voor een spelers er kunnen worden aangetrokken.
House is a feeling. And if you don't feel it, it can't be house
Nu ook Zuid Afrika
pi_25201167
Dat denk ik ook. Zeker wanneer Defoe zijn salarisverhoging krijgt. Al zijn er nu natuurlijk nog goede vervangers voor hem.

Eerst maar Europees voetbal halen
pi_25491099
Leuk stukje over Martin in de AD:
quote:
Coach van zes miljoen
Martin Jol was vorig seizoen nog 'te dikkerig' om hoofdtrainer te worden bij Feyenoord. Nu ziet ajax hem als kandidaat om Ronald Koeman op te volgen. Op bezoek bij de coach van Tottenham Hotspur, rond wie de beeldvorming in een paar maanden tijd flink is veranderd.

Robert Jol scheurt nog maar eens een enveloppe open. De jongere neef van Martin Jol zit in de trainerskamer van Tottenham Hotspur aan tafel. Voor zijn neus liggen tientallen brieven en pakketjes uitgestald. Sinds twee maanden is hij dagelijks te vinden op het trainingscomplex van Spurs in Noord-Oost Londen. Hij neemt zijn neef en hoofdcoach taken uit handen zoals het behandelen van de post. Het kost Robert elke dag twee uur om alle verzoeken aan Martin te lezen en te behandelen.

,,Op een huwelijksaanzoek na hebben we alles wel zo'n beetje gehad'', zegt hij, terwijl zijn ogen glijden over een uitnodiging van de toneelvereniging in de plaatselijke deelgemeente Chigwell. Ze vinden het een eer als Martin bij hun eerstvolgende voorstelling aanwezig is. Dit is een voorbeeld van bewondering in klein formaat. Maar het neemt ook grotere vormen aan. Laatst liepen ze in Birmingham naar het stadion voor Engeland - Nederland. Werd Martin vlakbij Villa Park aangeklampt door honderden mensen. Robert Jol: ,,Martin is door het voetbal al wat meer gewend. Maar als eenvoudige Hagenees stond ik toch even raar te kijken.''

Eén van de hoofdinvesteerders in stadion White Hart Lane meldt zich per e-mail. De zoon van de puissant rijke ondernemer heeft volgende week een feest. De man zou als een kind zo blij zijn als Martin een videoboodschap voor de jongen inspreekt.

Jol zelf is bij het raam van zijn trainerskamer gaan staan. Op de parkeerplaats heeft een clubsponsor net een paar fonkelnieuwe BMW's laten aanrukken. Het zijn de nieuwste showmodellen. Eens in de zoveel weken mag de man aan de spelers en trainers van Spurs een BMW proberen te slijten. Dat gaat met wisselend succes. De meeste spelers hebben nog veel mooiere wagens tot hun beschikking, straaljagers op wielen vaak. Maar een aantal van hen wil nog wel eens een auto 'voor erbij' nemen. Een paar vakken naast de Ferrari van verdediger Noureddine Naybet heeft Jol zijn eigen fonkelnieuwe Porsche geparkeerd. Een kadootje van de voorzitter, met wie hij momenteel praat over een aanpassing van zijn contract.

Echte trainer

In een paar maanden tijd is er veel veranderd rond Martin Jol, die dit weekeinde een jaar geleden met RKC tegen Willem II speelde. Voor 6.000 mensen in het Mandemakers-stadion. Morgen speelt hij met Spurs bij Newcastle United om een plaats in de halve finale van de FA Cup. 52.000 fans op St James' Park zullen voor een unieke Cup-sfeer zorgen. Vorig seizoen ook typeerde Jorien van den Herik Jol als 'te dikkerig' voor het hoofdtrainerschap van Feyenoord. De voorzitter zei: ,,Kijk, als Alex Ferguson ergens binnenkomt, zeg je: He fills a room. Met zijn charisma en uitstraling. Martin Jol vult ook een kamer, maar dan in letterlijke zin.''

Nu is dezelfde Jol kandidaat om Ronald Koeman op te volgen bij ajax. De kosten om Jols contract bij Spurs af te kopen en hem voor drie seizoenen te contracteren: zes miljoen euro.

Op het trainingsveld gaat hij deze dinsdagmorgen weer aan de slag met sterren als Robbie Keane, Frederic Kanouté en Jermain Defoe. Defoe is één van de revelaties van dit Premiership-seizoen. De leiding van Spurs denkt inmiddels 25 miljoen pond voor de international te kunnen beuren. De 24-jarige Keane speelde eerder bij Leeds United, in de Serie A bij Inter Milaan en is veelvoudig Iers international. Bij Spurs staat hij bekend als een speler die van zichzelf weet dat hij goed is. Onder Jol heef hij geen vaste plaats meer en dat pikt hij van een trainer die vorig seizoen nog zijn aanwijzingen los liet op Yuri Cornelisse en Virgillio Teixeira.

De vraag waarom, laat zich makkelijk beantwoorden. Ook een vedette als Keane ziet in dat hij dagelijks met een échte trainer op het veld staat. Niet met iemand die de naam heeft trainer te zijn en vooral voor de uitstraling naar buiten toe is aangetrokken. Voor Jol stoelt het ambacht van trainer nog steeds op dezelfde principes en uitgangspunten als toen hij jaren geleden de amateurs van Scheveningen Nederlands kampioen maakte. ,,Écht trainen, dat is je nummers 9 en 10 samen op iets laten oefenen dat je later in de wedstrijden terug ziet.''

Dat principe gaat op alle niveaus in het voetbal op, maar lang niet iedere trainer kan het bewerkstellingen. Jol kan het waarderen zoals Bert Wagendorp laatst in het maandblad Johan het trainersgilde onder de loep nam. De columnist vertelde op cynische wijze over zijn particuliere onderzoek naar succesvolle coaches onder voormalige topspelers. Veel verder dan Cruijff en Beckenbauer kwam hij niet. Waarbij je nog kunt strijden over de vraag of Cruijff en Beckenbauer volgens het handboek De Echte topcoach wel echte topcoaches waren. Ze boekten hun successen maar op twee podia en maakten nooit een middenmoter kampioen. 'De coaches van het gespreide bedje', concludeerde Wagendorp. ,,Mooie term'', oordeelt Jol.

Hij pakte zelf na de amateurtitel met Scheveningen ook de Amstel Cup met Roda JC. Mocht hij in de toekomst met een club de eredivisie-titel grijpen, dan is Martin Jol de enige Nederlandse trainer ooit die deze trilogie heeft voltooid.

Scheren

Maar dan moet je wel 'mannetjes' hebben die je wegbrengen, leert de ervaring. Jol is wat dat betreft als Co Adriaanse. Ze hebben in hun carrières nooit 'vriendjes' benaderd die hen bij een grote club of een invloedrijk persoon als Johan Cruijff binnen konden praten. Jol staat in het voetbal bekend als een 'spelerstrainer'; hij is nooit een 'bestuurderstrainer' geworden.'

,,Frank Arnesen is nu de eerste die mij heeft geholpen'', zegt Jol. ,,Als Frank zich niet hard voor mij had gemaakt, was ik zelfs nooit assistent bij Spurs geworden. Ook naar hem toe voel ik een morele verplichting om hier te blijven.''

Jol en Adriaanse smeden liever relaties binnen hun eigen clubs. Bij RKC maakte Jol zijn assistent Ton Verkerk belangrijk. De oud-doelman was de oren en ogen binnen de selectie en allesbehalve een potenzager. Bij Spurs heeft hij in de persoon van de oud-speler Chris Hughton weer een zeer loyale tweede man.

Het zorgt er mede voor dat de trainerskamer bij Spurs dezelfde sfeer ademt als toen Jol trainer was bij RKC. De deur staat altijd open, kantoorpersoneel en spelers lopen in en uit. Het ruikt er naar voetbal en iedereen die binnen zit durft zichzelf te zijn. Dus kan het gebeuren dat Jol na de training achter zijn bureau gaat zitten en zich net als bij RKC op zijn gemak gaat scheren. Met een elektrisch apparaat, dat hij zodra de batterijen leeg zijn niet in het stopcontact steekt, maar vervangt door eenzelfde model uit zijn toilettas.

Toevallig houdt het eerste scheerapparaat er deze morgen mee op. Terwijl Jol geroutineerd van apparaat wisselt, keuvelt hij wat na met een verslaggever van de Evening Standard die hem zojuist in de trainerskamer heeft geïnterviewd. De jongen bekijkt het tafereel als enige nog wél met grote ogen. Je ziet hem denken: zo dichtbij laten Wenger, Ferguson of David O'leary bij hun clubs níemand komen.

Jol heeft die openheid nodig. Alleen zo kan hij als trainer functioneren. De chemie tussen spelers en staf wordt op trainingscomplex The Lodge ook in letterlijke zin uitgebeeld. Een tijdje terug heeft Jol op eigen kosten een kunstenaar in de arm genomen. Die heeft een prachtige inktschets gemaakt. Spelers en trainers in Spurs-outfit die gezamenlijk bouwen aan een kathedraal. Het kunstwerk is bewust opgehangen in de ruimte waar Jol zijn teambesprekingen houdt. Hij heeft de groep inmiddels ook het verhaal achter het werk vertelt. ,,Dat gaat over de wil om ten koste van alles te willen winnen.''

Metselen of bouwen

Als assistent van de 'naam' Jacques Santini proefde hij berusting bij de spelers van een club met één miljoen fans, die al 15 jaar stuk loopt op de frustratie van niet ingeloste verwachtingen. De Nederlander bespeurde een houding van laidback of complacency, zoals de Engelsen zeggen.

,,Kunnen jullie met al het geld en die grote auto's toch nog elke week tot op de bodem gaan en jezelf pijn doen?'', vroeg hij de groep. ,,Over vijf jaar, maar ook over 25 jaar kunnen we nog allemaal in dezelfde weelde leven als nu. Maar daar gaat het toch niet om in het leven? Het gaat om Bill Nicholsen. (legendarische oud-manager van Spurs die eerder dit seizoen overleed, red.). Die kon op een geven moment zeggen: ik ben de grootste, want ik heb iets moois gedaan.''

Wijzend op de inktschets van de kathedraal gaf Jol zijn spelers de keuze: Jullie kunnen elke dag naar je werk komen als metselaars die simpelweg wat komen metselen. Jullie zouden hier kunnen komen om elke dag een muurtje te bouwen. Maar als speler van Tottenham Hotspur kun je óók redeneren: ik ga naar mijn werk en metsel een muur die het fundament wordt van een kathedraal waar straks iedereen met verbazing en bewondering naar kijkt.''

Langs precies dezelfde weg bouwde Jol de afgelopen jaren het nietige RKC op tot een gevestigde eredivisieclub. Het liet de Nederlandse top-3 al die jaren ijzig koud. Als trainer denkt en doet Martin Jol niets anders dan pakweg drie jaar geleden toen hij met RKC op doelsaldo UEFA Cup-voetbal mis liep.

Toch heeft hij tot zijn 49-ste moeten wachten om salonfähig te worden bij een club als ajax.
bron: AD
Martin die blijft gewoon in North London
pi_25504189
Vanmiddag dus de belangrijke match tegen Newcastle
Winnaar Fok Europacup toto 2003/2004
http://home.wanadoo.nl/fside/geluiden/superjoden.mp3
pi_25504627
quote:
Op zondag 13 maart 2005 11:45 schreef superjoden het volgende:
Vanmiddag dus de belangrijke match tegen Newcastle
Yepz en ik ga hem live op het voetbalkanaal zien
  zondag 13 maart 2005 @ 20:12:12 #16
43763 DutchGooner
naar het andere forum!
pi_25508967
En daar ging een grote mogelijkheid voor UEFA Cup voetbal
NAAR HET ANDERE FORUM!
pi_25511567
Kut zeg... ook geen replay was een aardige kans om europees voetbal te halen.
Winnaar Fok Europacup toto 2003/2004
http://home.wanadoo.nl/fside/geluiden/superjoden.mp3
pi_25511609
Nu wordt het toch wel lastig om Europees te halen.
That's all folks!
pi_25523472
Volgens wat insiders is er een grote kans dat Mounier El Hamdaoui mee gaat naar Charlton. Omdat Keane en Mido waarschijnlijk niet kunnen spelen vanwege blessures.
pi_25540444
quote:
Op maandag 14 maart 2005 08:20 schreef -Vaduz- het volgende:
Nu wordt het toch wel lastig om Europees te halen.
Mogelijk niet.
De Premiership moet ik de top 3 van het Fair Play klassement eindigen (en daar staan ze nu in).
Tottenham staat in de Premiership 2e wat dat betreft achter Chelsea, die volgens mij al geplaatst zijn voor de CL dat ik ergens las. Weinig kaarten pakken dus kan ook een weg naar Europa zijn
House is a feeling. And if you don't feel it, it can't be house
Nu ook Zuid Afrika
pi_25842560
Bij Tottenham Hotspur kunnen ze opgelucht ademhalen halen. Frederic Kanouté is veilig teruggekeerd uit Mali, waar het publiek woest reageerde op de nederlaag tegen Togo en het daarbij had gemunt op de aanvaller.
Mali was zondag hard op weg naar een zege, maar in de slotfase ging het volledig mis in de WK-kwalificatiewedstrijd. Togo maakte ruim een kwartier voor het einde gelijk en deed er in blessuretijd nog een schepje bovenop: 1-2.

De nakende nederlaag maakte de Malinese aanhang woest. Het veld werd bestormd. De woede richtte zich onder meer op Kanouté getuige de kreten als 'Geef ons Kanouté, we gaan hem vermoorden'. De wedstrijd werd gestaakt en niet meer hervat.

Ook omdat Tottenham Hotspur geen contact kon krijgen met de aanvaller, maakte de Engelse club zich ernstig zorgen om Kanouté. Maar dinsdag was er reden voor opluchting op de burelen van White Hart Lane. 'Ik ben oké. Ik ben alleen een beetje moe van het reizen', was het spaarzame commentaar van Kanouté.


vriendelijk volk die Malinezen
Winnaar Fok Europacup toto 2003/2004
http://home.wanadoo.nl/fside/geluiden/superjoden.mp3
pi_25848950
quote:
Op dinsdag 29 maart 2005 22:29 schreef superjoden het volgende:
Bij Tottenham Hotspur kunnen ze opgelucht ademhalen halen. Frederic Kanouté is veilig teruggekeerd uit Mali, waar het publiek woest reageerde op de nederlaag tegen Togo en het daarbij had gemunt op de aanvaller.
Mali was zondag hard op weg naar een zege, maar in de slotfase ging het volledig mis in de WK-kwalificatiewedstrijd. Togo maakte ruim een kwartier voor het einde gelijk en deed er in blessuretijd nog een schepje bovenop: 1-2.

De nakende nederlaag maakte de Malinese aanhang woest. Het veld werd bestormd. De woede richtte zich onder meer op Kanouté getuige de kreten als 'Geef ons Kanouté, we gaan hem vermoorden'. De wedstrijd werd gestaakt en niet meer hervat.

Ook omdat Tottenham Hotspur geen contact kon krijgen met de aanvaller, maakte de Engelse club zich ernstig zorgen om Kanouté. Maar dinsdag was er reden voor opluchting op de burelen van White Hart Lane. 'Ik ben oké. Ik ben alleen een beetje moe van het reizen', was het spaarzame commentaar van Kanouté.


vriendelijk volk die Malinezen


Denk niet dat hij nog voor Mali zal gaan spelen.
pi_25952667
Zou ik ook niet niet doen
pi_25973513
quote:
Jol boos op Keane


Trainer Martin Jol van Tottenham Hotspur heeft flink uitgehaald naar zijn speler Robbie Keane.

Keane is boos op de Nederlandse coach, omdat hij zaterdag in de uitwedstrijd tegen Birmingham City (1-1) geen speelminuten kreeg. "Het draait niet om Robbie Keane. Het draait om de club", aldus Jol tegenover de BBC. "Het is niet mijn probleem, maar dat van Robbie."

In de competitiewedstrijd tegen Birmingham gebruikte Jol zijn laatste wissel om Mido in het veld te brengen, Keane kon dat niet verdragen en stormde daarop gelijk de spelerstunnel in. "Het was een goede wissel en Mido kreeg nog een aardige kans. Robbie moet niet moeilijk doen, want we hebben een lastige wedstrijd achter de rug", aldus de Nederlander.
Dan ga je toch lekker weg Keane... kan Mounir el Hamdaoui doorstromen naar het eerste
  maandag 4 april 2005 @ 12:39:56 #25
43763 DutchGooner
naar het andere forum!
pi_25974526
quote:
Op maandag 4 april 2005 11:53 schreef Ludacriss het volgende:

[..]

Dan ga je toch lekker weg Keane... kan Mounir el Hamdaoui doorstromen naar het eerste
graag...
NAAR HET ANDERE FORUM!
abonnement Unibet Coolblue
Forum Opties
Forumhop:
Hop naar:
(afkorting, bv 'KLB')