DancingPhoebe | zaterdag 12 februari 2005 @ 20:09 |
Ik heb voor een bepaald recept de fout gemaakt om niet alle ingredienten terug te rekenen naar minder personen. Nu heb ik dus een joekel van een bakbanaan over. Ik zou hier wel graag van die lekkere dingetjes van maken die je ook bij de chinees hebt. Dus in een deegjasje en dan gefrituurd? Wie kan me vertellen hoe ik dit maak? Is dat jasje gewoon water en bloem? En zo ja in welke verhouding? En hoe lang frituren? En wat voor olie? | |
Vanyel | zaterdag 12 februari 2005 @ 20:15 |
Op zijn allersimpelst: zelfrijzend bakmeel snufje zout beetje water erbij flikkeren tot het traag van de lepel loopt geklopt eiwit erdoorheen en bakken in bijvoorbeeld zonnebloemolie in de wok. Frituren tot het er lekker uitziet. | |
V.en.A | zaterdag 12 februari 2005 @ 20:20 |
Nog simpeler: Plakjes banaan door bloem halen, bakken. | |
Vanyel | zaterdag 12 februari 2005 @ 20:22 |
Uit het kookboek: voor 4 bananen in lengte en breedte doorgesneden 125 g zelfrijzend bakmeel 2 el suiker 125 ml melk 1 losgeklopt ei 1 eiwit limoensap meel zeven, suiker, melk en ei erbij gooien, mixen tot glad beslag. 10 minuten laten rusten. Eiwit kloppen tot er pieken komen en dat door het beslag spatelen. Bananen bestrijken met limoensap, in het beslag dopen en als ze uitgelekt zijn bakken tot ze goudgeel zijn. | |
E.T. | zaterdag 12 februari 2005 @ 20:25 |
mijn indische kraamverzorgster deed 't gewoon met pannenkoekmix. (voor de culi's onder ons: sja, heiligschennis, maar het was wel lekker ![]() | |
P-Style | zaterdag 12 februari 2005 @ 20:28 |
quote:Of nòg simpeler: Gooi die bakbanaan in een pan... en bak 'm! Eventueel met een héél klein laagje water op de bodem van de pan en een deksel erop. Mijn moeder maakt regelmatig bakbananen klaar en ik vind ze èrg lekker! ![]() | |
UncleFunk | zaterdag 12 februari 2005 @ 20:33 |
Klein beetje poedersuiker aan het eind er overheen is lekker! | |
shmoopy | zaterdag 12 februari 2005 @ 20:40 |
Berichten verwijderd. Begin over een banaan en de lol is niet te overzien. ![]() We gaan weer ontopic verder. | |
BBQ-kip | zaterdag 12 februari 2005 @ 21:39 |
Dunne plakjes maken (met kaasschaaf ofzo), klein beetje knoflook erover, in de frituurpan mikken tot goudbruin, beetje zout erover strooien. Zo moet het volgens mijn rijleraar (en ik vind het jummie!) | |
Oblivion | zaterdag 12 februari 2005 @ 21:59 |
quote:Eigenlijk best een goed idee! Want echt een dikke laag krijg je er niet zomaar omheen. Weet wel dat je bij de toko speciale bloemachtig iets kan halen, wat een beetje uitzet, maar ja er is niet altijd een toko in de buurt en pannekoeken mix heb je meestal wel staan. Vind het een gouden tip! ![]() | |
Martijn_77 | zondag 13 februari 2005 @ 11:54 |
quote:Hoeveel knoflook op hoeveel banaan? | |
PieD_NoiR | zondag 13 februari 2005 @ 12:15 |
Wat je ook kan doen met die bakbanaan is hem in stukken snijden met schil en al (ong. 4 stukken) En dan in de stomer ! Afentoe effe prikken oftie al zacht is en dan opserveren . Voila ! ![]() | |
BBQ-kip | zondag 13 februari 2005 @ 16:13 |
quote:1 teentje (hooguit) helemaal fijngeknepen en dan zoveel mogelijk uitsmeren over alle plakjes. Het moet ook niet té knoflokerig worden namelijk. Ik heb gisteren nog een heel zakje op zitten vreten wat ik bij de toko had gehaald, zooo lekker! Veel lekkerder dan (aardappel)chips als je het mij vraagt. | |
DancingPhoebe | zondag 13 februari 2005 @ 16:20 |
Maar dat is uiteraard iets heel anders, dan wat ik bedoel. Die had ik gisteren ook meegenomen van de toko en het beviel me weer zeer goed! |