ja ok in dat geval, ik bestel meestal. komt binnenkort trouwens een versgevroren sushibedrijf dat alles vers invriest, waanzinnig lekkere sushimi trouwens, portie 5 euro.quote:Op vrijdag 11 februari 2005 13:03 schreef DoctorB het volgende:
[..]
mmm in het begin misschien wel, maar als ik wat ga afhalen dan ben ik zo een half uur kwijt en in een half uur kan ik vrijwel alles koken.
ik ken het programma niet, maar het geeft wel de decadentie van een maatschappij aan. meer bewegen en je kan een houthakkers maaltijd aan, zou ik tegen die mensen zeggen.quote:Op vrijdag 11 februari 2005 13:10 schreef Aventura het volgende:
Ik heb gisteren ook 'Je bent wat je eet' gezien. Dat was een Engels stel, en hun dieet bestond uit hamburgers, gebakken eieren, chocopops, red bull, patat, donuts, koekjes, cola, wit brood, heel veel vlees, gebakken aardappelen, chocolade, kipnuggets, gefrituurde vis, ovenpizza's. De voedingsdeskundige die bij hen thuiskwam werd er gewoon kwaad van. Ze vertelde dus dat ze hun lichaam veruineerden en vergiftigden met dat soort eten. Beide waren veel te dik en hadden geen energie. Ze hadden maar 2 keer in de week (!) ontlasting, en heel veel darmproblemen. Kortademigheid ook. Ze konden zelfs geen kinderen krijgen door hun overgewicht. Het is echt waar; je bent wat je eet. Stop je er iets goeds in, dan zie je dat ook aan de buitenkant.
als je het wil weten heb je in breda 7 'natuurwinkels' (dat is een landelijke keten. google) ze zijn wel redelijk duur. maar ze hebben ook vaak groenten die in de aanbieding zijn. ken je trouwens het theetopic? thee is heerlijkquote:Op vrijdag 11 februari 2005 13:32 schreef DancingPhoebe het volgende:
Ik begin ook wel steeds meer te beseffen dat heel veel van wat je denkt wat lekker is niet echt lekker is, maar meer een soort van acquired taste. Het valt me vooral op bij dranken. Ik ben aan de lijn en heb dus alle dranken behalve water en thee geschrapt van mijn menu. Wanneer ik nu een drankje drink waar ik vroeger echt verslaafd aan was, gruwel ik zowat bij de smaak. Bleurk!
Ik heb gelukkig een goede slachterij ontdekt hier in de buurt, waar het vlees echt goddelijk lekker is. Ik denk er steeds vaker over na om zoiets ook voor ander voedsel (groenten, kruiden, aardappels, kaas etc.) op te gaan zoeken.
Maar op de 1 of andere manier heb ik dat nog steeds niet echt gedaan, dus alsiemand tips heeft in omgeving Breda?
je hebt ook theesoorten die je online kan bestellen, heel goed zelfs. doe het maar eens. aanrader: kleine hoeveelheden en in je bestelling eisen dat het zo vers mogelijk is.quote:Op vrijdag 11 februari 2005 13:48 schreef DancingPhoebe het volgende:
Google is my homeboy. Ik ga gelijk eens even kijken. Ik ken het theetopic, maar ik ben een heuse pickwick fan, dus daar hou ik me maar buiten.
je hebt helemaal gelijk. mijn fout, geen "natuurwinkel" daar. ik zocht op iets anders ( http://www.chi.nl/waar/verkooppunten/chinlplaats.html )quote:Op vrijdag 11 februari 2005 14:00 schreef DancingPhoebe het volgende:
Hmm, van mij hoeft het niet zo nodig. Maar bedankt voor den tip!
Trouwens als ik zoek op natuurwinkels google, dan krijg ik geen vestigingen in Breda hoor?
Italianen hebben een belangrijke stelregel voor de keuken, een gerecht niet meer dan 5 ingredienten geven. Geld voor 90% van de Italiaanse keukenquote:Op vrijdag 11 februari 2005 12:13 schreef zoalshetis het volgende:
[..]
ja het is een top club. ik hou vooral van italiaans. alles vers.
idd. ik ben in usa afgestudeerd op zelf-brood-bakken. sterker nog, ik kon vrienden daar geen groter plezier doen dan een 'dutchbread' te geven voor verjaardagen.quote:Op vrijdag 11 februari 2005 14:50 schreef Aventura het volgende:
In Amerika is het nog veel heftiger. Toen ik daar was vond ik niets lekker. Dingen zijn daar veel te zoet en/of veel te vet. Zelfs gewoon brood is daar gezoet en zit bovendien vol met conserveringsmiddelen. Kaas is kunstmatig gekleurd en bewerkt, het lijkt niet eens meer op kaas.
Koffie wordt alleen gedronken met enorme hoeveelheden suiker erin. Water smaakt er naar chloor. Overal gaat saus op, in of bij. Een salade is bijna niet als zodanig te herkennen omdat er meestal een op room gebaseerde vette dressing overheen gaat.
Als je daar een supermarkt binnenkomt zie je dat 95% van de producten bewerkt is. Er ligt echt niets oorsponkelijks meer in de schappen.
Ik kon daar echt niet lekker eten.
En het smaakt nog fantastisch ook!!quote:Op vrijdag 11 februari 2005 14:43 schreef Pietverdriet het volgende:
[..]
Italianen hebben een belangrijke stelregel voor de keuken, een gerecht niet meer dan 5 ingredienten geven. Geld voor 90% van de Italiaanse keuken
Demeter. In de natuurwinkel is dat spul te koop. Biologisch-Dynamisch, dus de beesten lopen echt vrij rond enzo. http://www.demeter-bd.nl/quote:Op zaterdag 12 februari 2005 00:01 schreef Marietje_ het volgende:
Ik was vandaag bij mijn antroposofische tandarts (ja ze bestaan) en ik las in de wachtkamer een aardig artikel over 'actieve' biologische boeren.
Weet iemand hier meer over?
Dus niet gewoon biologisch
Ahhh...quote:Op zaterdag 12 februari 2005 08:53 schreef Marietje_ het volgende:
Ja, biologisch dynamisch. En het ging idd over demeter, thanks Toeps en Bowiefan.
Ik ga de linkjes eens bekijken![]()
Ik was aardig zenuwachtig, dus vandaar dat ik het niet meer wist. Ik bleek een groot gaatje te hebben in mijn kiesEn het boren deed heel veel pijn.
|
Forum Opties | |
---|---|
Forumhop: | |
Hop naar: |