abonnement bol.com Unibet Coolblue
pi_24851639
Ik had laatst wat hapjes gemaakt met filodeeg en uit de oven zijn ze op zich best te eten, maar frituren is toch lekkerder. Ik heb alleen geen friteuse en ben ook niet van plan om er één te kopen.
Weet iemand of het mogelijk is om zulke dingen (maar ook kroketten etc.) te 'frituren' in een gewone pan met olie? Ik ben bang dat de olie dan niet heet genoeg wordt of zo, heeft iemand hier ervaring mee? Ik heb nog een fles zonnebloemolie staan, die zou je daar toch voor moeten kunnen gebruiken, of niet?
Are you pondering what I'm pondering?
pi_24852939
volgens mij kan je dat wel doen, maar hoe het precies zit weet ik niet....
Ik meen mij iets te herinneren van als je een stukje brood erin gooit, en dat wordt heel snel bruin, dan is de olie ongeveer 180 graden celsius..
Maar dat weet ik dus niet zeker...
Misschien dat er iemand anders is die een aanvulling heeft
You don't have to know why you do something to stop doing it. All you have to do is to take a close look at what you are actually doing and decide to stop doing it for that moment!"
pi_24854135
Als je elk velletje filodeeg insmeert met boter voor het bakken, is het perfect
Ik heb geen zin in een frituurpan, dus ik heb een koekepan met olie om te frituren. Gaat prima en ik kan hem opbergen in m'n oven.
Am I evil? Yes I am!
Am I evil? I am man!
pi_24854464
Ik doe het ook zo, geen frituurpan, maar een gewone pan, en arachideolie, of zonnebloemolie.
Gaat prima, even flink het vuur eronder, en gewoon proberen.
Lekker!
Steeds als ik tegen de lamp loop,
neem ik een stukje licht mee.
Knibbel, Knabbel etc met veel foto's! IV
pi_24858786
als je een gieteizeren wokpan heb kan je die ervoor gebruiken. of een emaile braadpan ofzo.... word heet genoeg hoor.... en ja het is een beetje lastig om te zien of je vet wel heet genoeg omdat je niet effe een termostaatje heb...... maar daar is wel een trukje voor neem een broodkorstje en als je dat in het vet gooit en hij gaat direct bruisen dan is je vet heet genoeg om in te bakken.......
Er is maar één ding ergerlijker dan een vrouw, die kan koken en het niet wil,
en dat is de vrouw, die niet kan koken en het toch doet.
pi_24858802
een keuken thermometer kost geen kloot.

..een frituurpan ook niet trouwens
pi_24859391
quote:
Op dinsdag 1 februari 2005 10:24 schreef Pony-Lover het volgende:
een keuken thermometer kost geen kloot.

..een frituurpan ook niet trouwens
Weet ik, maar dat was de vraag niet. Zo vaak heb ik het helemaal niet nodig dus ik vind het zonde om een frituurpan aan te schaffen, zeker omdat ik toch al weinig kastruimte heb (studentenkamer) en zo'n ding ook weer ergens moet staan.

Maar goed, bedankt voor de tips allemaal, ik ga het eens proberen.
Are you pondering what I'm pondering?
pi_24859531
ken je die oude frituurpannen van vroeger niet meer? met zo'n handig uitleknetje.
Wij hebben dat nog heel lang gebruikt, gaat wat sneller naar mijn idee, en neemt minder kastruimte in beslag
  dinsdag 1 februari 2005 @ 11:35:13 #9
16447 Chielus
Dial M for me.
pi_24860037
HEt kan wel, alleen is de juiste temperatuur bepalen wat lastiger, het wordt snel te heet, en het is wat gevaarlijker, maar goed daar ben je zelf verantwoordelijk voor.
Save the cheerleader. Save the World.
Dream as if you'll live forever. Live as if you'll die today James Dean
pi_24860324
en een minifrituese is dat niet wat? Alleen weet ik niet waar je die kunt kopen, zou er wel eentje willen hebben.
  dinsdag 1 februari 2005 @ 11:50:47 #11
113594 Geoffrey_Firmin
a dingy way to die
pi_24860346
Natuurlijk kan dat, hoe denk je dat ze dertig, veertig jaar geleden frituurden. je hebt gewoon een flinke emaill epan nodig en een frituurrekje. En als het lekker spattepat dan is de olie heet genoeg.
Somebody threw a dead dog after him down the ravine
pi_24860397
Tuurlijk, maar ik zou wel een braadpan nemen en geen kookpan
Lurf is the message and the message is Lurf
pi_24860418
Ik maak op die manier nog weleens papadums klaar
pi_24860437
heel veel thuis branden ontstaan door deze wijze van frituren
wees er voorzichtig mee svp
pi_24860491
quote:
Op dinsdag 1 februari 2005 11:56 schreef pikwik het volgende:
heel veel thuis branden ontstaan door deze wijze van frituren
wees er voorzichtig mee svp


Nooit aangedacht, maar je hebt wel gelijk.
Om nog maar niet te denken aan een paar kleine kinderarmpjes die reiken naar zo'n gewone pan met vet...
We zijn ook al wezen kijken naar frituurpannen, alleen zoveel, zo groot, en ze stinken zo.
Steeds als ik tegen de lamp loop,
neem ik een stukje licht mee.
Knibbel, Knabbel etc met veel foto's! IV
pi_24860541
er zijn ook hele kleine hoor
pi_24860572
Ja, dat weet ik, en in de schuur is ook nog plaats...
Moet 'm alleen nog tegenkomen...
Steeds als ik tegen de lamp loop,
neem ik een stukje licht mee.
Knibbel, Knabbel etc met veel foto's! IV
pi_24860576
Heeeeeeel vroeger frituurde mijn moeder ook gewoon in een grote (volgens mij afgedankte stoof) pan.

Alleen krijg je het vet er nogal moeilijk uit denk ik.
Too lazy to be an evil genius..
PSN ID: Cheironnl
  dinsdag 1 februari 2005 @ 12:07:50 #19
16918 flipsen
Argentinie-specialist!
pi_24860661
quote:
Op dinsdag 1 februari 2005 11:59 schreef Oblivion het volgende:

[..]
We zijn ook al wezen kijken naar frituurpannen, alleen zoveel, zo groot, en ze stinken zo.
Nee, dan frituren in een gewone (hapjes)pan/wok! DAT stinkt pas, kan ik uit eigen ervaring vertellen.

Afgelopen vrijdag heerlijke kipgehaktballetjes gefrituurd in de wok met een flinke laag (5cm) zonnebloemolie. Ging als een tierelier, inderdaad stukje brood erin om te kijken of het heet genoeg is en gaan met die banaan!

Ging best leuk, maar toen ik 's avonds weer thuis kwam. Mèèèn wat een frituurlucht!
Ik hou me bezig met het organiseren van reizen naar Argentinie, Chili en Peru voor Tipica Reizen.
pi_24860680
recente frituurpannen sluiten goed en stinken aanmerkelijk minder dan een open pan
wel goed schoonhouden natuurlijk
pi_24860857
quote:
Op dinsdag 1 februari 2005 12:07 schreef flipsen het volgende:

[..]

Nee, dan frituren in een gewone (hapjes)pan/wok! DAT stinkt pas, kan ik uit eigen ervaring vertellen.

Afgelopen vrijdag heerlijke kipgehaktballetjes gefrituurd in de wok met een flinke laag (5cm) zonnebloemolie. Ging als een tierelier, inderdaad stukje brood erin om te kijken of het heet genoeg is en gaan met die banaan!

Ging best leuk, maar toen ik 's avonds weer thuis kwam. Mèèèn wat een frituurlucht!
Ik gebruik geen frituurvet...
Enne ik heb echt een lel ven een afzuigkap, en de deur dicht...
Ruik je weinig van.
Maar voor veligheidredenen zou ik wel weer een frituurpan willen.
Daar hoeft toch geen frituurvet in? Kan toch ook olie in?
Steeds als ik tegen de lamp loop,
neem ik een stukje licht mee.
Knibbel, Knabbel etc met veel foto's! IV
  dinsdag 1 februari 2005 @ 12:21:40 #22
47295 Angel_of_Dth
Enjoy the silence
pi_24860923
quote:
Op dinsdag 1 februari 2005 11:56 schreef pikwik het volgende:
heel veel thuis branden ontstaan door deze wijze van frituren
wees er voorzichtig mee svp
Het eerste waar ik aan dacht bij het lezen van dit topic was ook de brand een tijdj terug schuin achter me, waarbij 2 huizen compleet uitbrandden doordat iemand dronken ging frituren.

Zolang je erbij blijft en oplet, kan het wel. Al geef ik toch de voorkeur aan een frituurpan die uit gaat als het vet te heet wordt.
Vows are spoken to be broken
Feelings are intense, words are trivial
Pleasures remain, so does the pain
Words are meaningless and forgettable
  dinsdag 1 februari 2005 @ 12:22:38 #23
16447 Chielus
Dial M for me.
pi_24860941
moet je wel olie hebben die je tot 190 graden kunt verhitten
Save the cheerleader. Save the World.
Dream as if you'll live forever. Live as if you'll die today James Dean
  dinsdag 1 februari 2005 @ 12:28:50 #24
78654 Viking84
Going, going, gone
pi_24861052
frituren
Niet meer actief op Fok!
pi_24861093
quote:
Op dinsdag 1 februari 2005 12:28 schreef Viking84 het volgende:
frituren
Waarom klik je dan op dit topic
Lurf is the message and the message is Lurf
abonnement bol.com Unibet Coolblue
Forum Opties
Forumhop:
Hop naar:
(afkorting, bv 'KLB')