Mijn man heeft ooit het recept uitgeschreven:
Kaaslasagna:
Voor de saus:
1 ons blauwschimmel (roquefort, gorgonzola)
2 ons smeltkaas (cheddar)
1/2 liter witte saus
eetlepel zwarte peper
Voor de groentelaagjes:
1 ons pijnboompitten
1 stronkje broccoli
2 uitjes
bol knoflook
Verder:
2-3 ons witschimmelkaas (brie)
1 ons harde kaas (parmezaan)
1 pak lasagnabladen
olie en boter en zo
Aktie:
1. rooster eerst de pijnboompitten even en leg ze opzij
2. snijd de ui en broccoli (heel erg) fijn. De steeltjes van de broccoli niet weggooien maar in dunne plakjes snijden
3 fruit de ui met de geperse knoflook in wat boter tot de ui glazig wordt
4 zet het vuur heel erg laag en gooi de broccoli erbij
5. deksel erop en minstens 10 minuten laten stoven
6. snijd ondertussen de witschimmelkaas in dunne plakken en rasp de
harde kaas
7. Maak de witte saus en laat daar de smeltkaas en blauwschimmel in smelten. Als het allemaal gesmolten is, haal dan de pan van het vuur en roer er de pijnboompitten en de peper door. Als het goed is heb je nu een flink dikke saus (dat is belangrijk).
Opbouw lasagna:
Maak lagen van:
1. wat van de groenteprut
2. lasagnabladen
3. saus
4. lasagnabladen
5. de witschimmelkaas
6. lasagnabladen
7. terug naar 1
Laat was saus over voor bovenop, maar verdeel de rest van de saus zo goed mogelijk door de lasagna (anders wordt het te taai en daardoor niet goed gaar)
Afmaken door de rest van de saus bovenop te gooien en strooi daar de geraspte harde kaas over. Ongeveer drie kwartier in een niet al te hete oven (anders wordt die kaas bovenop veel te hard)
Knoflook is naar smaak hoor. Hoeft niet echt een bol te zijn
![]()
En hou er rekening mee dat sommige vego's moeilijk kunnen doen over de kaas ivm het soort stremsel wat ervoor is gebruikt. Even navragen aan betreffende vego's of de kaas bij de biowinkel kopen (kost je wel een klein fortuin
![]()
)