het water loopt me al in de mond bij de gedachte...
*stuk spekkoek afsnijdt*
Ik heb het recept eens opgezocht omdat ik het een keer zelf wil maken,het is wel veel werk geloof ik.
Kijk vanmiddag nog wel even of ik het recept vinden kan.
Spekkoek rulez!!!!!
quote:Spekkoek is een traditioneel indisch gerecht.. of snack eigelijk... bestaat uit meerdere lagen.. en smaakt heerlijk...
Op dinsdag 04 september 2001 11:43 schreef madcap het volgende:
wasda spekkoekis dat hetzelfde als ontbijt koek
*lelijk plaatje volgt*
quote:Oeh! vraag haar recept...
Op dinsdag 04 september 2001 11:53 schreef Thetallguy het volgende:
Mijn oma maakt het altijd zelf
geef geef geef....
quote:Ja... er zit namelijk geen vlees in spekkoek.. ook al heeft het nog zo'n ranzige naam.. tis heerlijk zoete lagencake (soort van) maar dan lekker...
Op dinsdag 04 september 2001 11:54 schreef Love Mae King het volgende:
Eten vegetariėrs spekkoek? En hoe zit dat met vleestomaten?
quote:Jammie!
Op dinsdag 04 september 2001 11:50 schreef deGVR het volgende:[..]
Spekkoek is een traditioneel indisch gerecht.. of snack eigelijk... bestaat uit meerdere lagen.. en smaakt heerlijk...
*lelijk plaatje volgt*
*nog steeds op zoek naar link is*
*nog wel even duren gaat*
quote:50 gram van het spul uit dat bruine bakje op de hoogste plank
Op dinsdag 04 september 2001 11:55 schreef deGVR het volgende:[..]
Oeh! vraag haar recept...
geef geef geef....
quote:plaatjes genoeg... maar het lijkt wel alsof dat recept beter bewaakt wordt dan het pentagon... nergens te vinden..
Op dinsdag 04 september 2001 11:57 schreef shmoopy het volgende:[..]
Jammie!
Maar als je een spekkoekplaatje vinden kan,kun je toch ook even op zoek gaan naar de recepten?*nog steeds op zoek naar link is*
*nog wel even duren gaat*
op twentse aardappelspekkoek na dan.. maar daar wil ik het niet eens over hebben
quote:Witte basterdsuiker,kaneel,anijs,kruidnagel,kardamon en nootmuskaat in huis?
Op dinsdag 04 september 2001 11:59 schreef Thetallguy het volgende:[..]
50 gram van het spul uit dat bruine bakje op de hoogste plank
dat ene bekertje vol met water doen
100 gram uit die witte bus
2 eetlepels uit het oranje bakje in het rechter keukenkastje
Hier een ervan:
keuken: Indonesisch
Techniek: Bakken in oven
Smaak: Anders
Soort gerecht: Tussendoortje
Hoofdingredient: Ei
In combinatie met: Deeg/Meel
Bereidingstijd: langer dan 2 uur
Ingredienten:
30 eieren
30 eetlepels witte suiker
15 eetlepels witte bloem
500 gr. boter
1 1/2 eetlepel rode rijst (ang-khak)(toko)
olie
1 theelepel kruidnagelpoeder
1/2 theelepel kaneel
Bereidingswijze:
Verdeel de aangegeven ingredienten in twee porties. Roer in een kom 16 eierdooier met 20 eetlepels suiker door elkaar tot een gladde boter. Doe er al roerend 8 eetlepels bloem door en bij kleine stukjes 250 gr. boter. Sla de 16 eiwitten tot schuim en voeg die al roerend toe aan het beslag. Doe in de tweede kom de rest van de eierdooiers met 10 eetlepels suiker, 7 eetlepels bloem, de rode rijst, de specerijen en 250 gram boter. Maak hier eveneens een glad beslag van. De spekkoek wordt laag voor laag gebakken. Leg eerst een laag van het ene beslag in een springvorm, laat deze goed gaar worden en leg dan de andere laag erbovenop, na eerst de vorige laag met een kwastje olie te hebben bestreken. Prik zo nu en dan met een breinaald in elke laag. Blijft er deeg aan hangen dan is het gebak niet gaar.
SELAMAT MAKAN!
quote:Thanks!!! klinkt goed...
Op dinsdag 04 september 2001 12:31 schreef Nikki het volgende:
Okee, t was idd ff zoeken maar ik heb een aantal recepten gevonden op www.smulweb.nl, zoek bij recepten op spekkoek.Hier een ervan:
keuken: Indonesisch
Techniek: Bakken in oven
Smaak: Anders
Soort gerecht: Tussendoortje
Hoofdingredient: Ei
In combinatie met: Deeg/Meel
Bereidingstijd: langer dan 2 uur
Ingredienten:
30 eieren
30 eetlepels witte suiker
15 eetlepels witte bloem
500 gr. boter
1 1/2 eetlepel rode rijst (ang-khak)(toko)
olie
1 theelepel kruidnagelpoeder
1/2 theelepel kaneel
Bereidingswijze:
Verdeel de aangegeven ingredienten in twee porties. Roer in een kom 16 eierdooier met 20 eetlepels suiker door elkaar tot een gladde boter. Doe er al roerend 8 eetlepels bloem door en bij kleine stukjes 250 gr. boter. Sla de 16 eiwitten tot schuim en voeg die al roerend toe aan het beslag. Doe in de tweede kom de rest van de eierdooiers met 10 eetlepels suiker, 7 eetlepels bloem, de rode rijst, de specerijen en 250 gram boter. Maak hier eveneens een glad beslag van. De spekkoek wordt laag voor laag gebakken. Leg eerst een laag van het ene beslag in een springvorm, laat deze goed gaar worden en leg dan de andere laag erbovenop, na eerst de vorige laag met een kwastje olie te hebben bestreken. Prik zo nu en dan met een breinaald in elke laag. Blijft er deeg aan hangen dan is het gebak niet gaar.
SELAMAT MAKAN!
quote:En hoe zit dat met vleestomaten?
Op dinsdag 04 september 2001 11:56 schreef deGVR het volgende:[..]
Ja... er zit namelijk geen vlees in spekkoek.. ook al heeft het nog zo'n ranzige naam.. tis heerlijk zoete lagencake (soort van) maar dan lekker...
quote:Ik denk dat die aan neuken liggen te denken mevrouw...
Op dinsdag 04 september 2001 12:59 schreef Love Mae King het volgende:[..]
En hoe zit dat met vleestomaten?
*trek krijgt*
En bedankt he
*rent naar toko*
quote:Bij mijn recept staan er 10 eieren,
Op dinsdag 04 september 2001 12:53 schreef deGVR het volgende:[..]
Thanks!!! klinkt goed...
maar cheezus man.. DERTIG eieren voor 1 spekkoek?!!! niet te geloven!!!
maar ik ga het zeker proberen...
En ja,ik ben nu te lui om het allemaal te gaan typen.
Komt nog,beloofd.
quote:YEAH RIGHT!
Op dinsdag 04 september 2001 15:47 schreef shmoopy het volgende:[..]
en 30-60 minuten bereidingstijd.
|
Forum Opties | |
---|---|
Forumhop: | |
Hop naar: |