abonnementen ibood.com bol.com Coolblue
  dinsdag 4 september 2001 @ 11:40:46 #1
12505 deGVR
Tussen schrijf en kramp..
pi_1556579
registreer om deze reclame te verbergen
MMm jummie.. spekkoek vind ik dus echt heerlijk om te eten.. het is alleen een btje duur om steeds te blijven kopen, zijn er hier misschien mensen met een goed recept voor spekkoek zodat ik er zelf eens mee op los kan experimenteren?

het water loopt me al in de mond bij de gedachte...

*stuk spekkoek afsnijdt*

Midden in dat bos woont een kleine, rode aap.
Kijk daar zit 'ie, in die boom. Hij doet een reuzegrote gaap.
http://www.chrishantzen.nl
http://www.onbeschreven.nl
pi_1556593
wasda spekkoek

is dat hetzelfde als ontbijt koek

Iedereen is uniek, behalve ik
pi_1556613
Spekkoek!

Ik heb het recept eens opgezocht omdat ik het een keer zelf wil maken,het is wel veel werk geloof ik.
Kijk vanmiddag nog wel even of ik het recept vinden kan.

Als het pannen van daken waait
Als het gras naar je voeten graait
Als de wind langs je wangen aait, hier ben ik
pi_1556624
registreer om deze reclame te verbergen
Over spekkoek gesproken! Kheb beneden nog een flink stuk liggen!!

Spekkoek rulez!!!!!

  dinsdag 4 september 2001 @ 11:50:45 #5
12505 deGVR
Tussen schrijf en kramp..
pi_1556629
quote:
Op dinsdag 04 september 2001 11:43 schreef madcap het volgende:
wasda spekkoek

is dat hetzelfde als ontbijt koek


Spekkoek is een traditioneel indisch gerecht.. of snack eigelijk... bestaat uit meerdere lagen.. en smaakt heerlijk...

*lelijk plaatje volgt*

Midden in dat bos woont een kleine, rode aap.
Kijk daar zit 'ie, in die boom. Hij doet een reuzegrote gaap.
http://www.chrishantzen.nl
http://www.onbeschreven.nl
pi_1556639
Mijn oma maakt het altijd zelf
2015: MLA - JFK - PMI
pi_1556649
registreer om deze reclame te verbergen
Eten vegetarirs spekkoek? En hoe zit dat met vleestomaten?
.:. "I've got feelings, just like you" .:.
  dinsdag 4 september 2001 @ 11:55:47 #8
12505 deGVR
Tussen schrijf en kramp..
pi_1556652
quote:
Op dinsdag 04 september 2001 11:53 schreef Thetallguy het volgende:
Mijn oma maakt het altijd zelf
Oeh! vraag haar recept...

geef geef geef....

Midden in dat bos woont een kleine, rode aap.
Kijk daar zit 'ie, in die boom. Hij doet een reuzegrote gaap.
http://www.chrishantzen.nl
http://www.onbeschreven.nl
  dinsdag 4 september 2001 @ 11:56:50 #9
12505 deGVR
Tussen schrijf en kramp..
pi_1556654
quote:
Op dinsdag 04 september 2001 11:54 schreef Love Mae King het volgende:
Eten vegetarirs spekkoek? En hoe zit dat met vleestomaten?
Ja... er zit namelijk geen vlees in spekkoek.. ook al heeft het nog zo'n ranzige naam.. tis heerlijk zoete lagencake (soort van) maar dan lekker...
Midden in dat bos woont een kleine, rode aap.
Kijk daar zit 'ie, in die boom. Hij doet een reuzegrote gaap.
http://www.chrishantzen.nl
http://www.onbeschreven.nl
pi_1556660
quote:
Op dinsdag 04 september 2001 11:50 schreef deGVR het volgende:

[..]

Spekkoek is een traditioneel indisch gerecht.. of snack eigelijk... bestaat uit meerdere lagen.. en smaakt heerlijk...

*lelijk plaatje volgt*

[afbeelding]


Jammie!
Maar als je een spekkoekplaatje vinden kan,kun je toch ook even op zoek gaan naar de recepten?

*nog steeds op zoek naar link is*

*nog wel even duren gaat*

Als het pannen van daken waait
Als het gras naar je voeten graait
Als de wind langs je wangen aait, hier ben ik
pi_1556669
quote:
Op dinsdag 04 september 2001 11:55 schreef deGVR het volgende:

[..]

Oeh! vraag haar recept...

geef geef geef....


50 gram van het spul uit dat bruine bakje op de hoogste plank
dat ene bekertje vol met water doen
100 gram uit die witte bus
2 eetlepels uit het oranje bakje in het rechter keukenkastje

2015: MLA - JFK - PMI
  dinsdag 4 september 2001 @ 12:01:17 #12
12505 deGVR
Tussen schrijf en kramp..
pi_1556678
quote:
Op dinsdag 04 september 2001 11:57 schreef shmoopy het volgende:

[..]

Jammie!
Maar als je een spekkoekplaatje vinden kan,kun je toch ook even op zoek gaan naar de recepten?

*nog steeds op zoek naar link is*

*nog wel even duren gaat*


plaatjes genoeg... maar het lijkt wel alsof dat recept beter bewaakt wordt dan het pentagon... nergens te vinden..

op twentse aardappelspekkoek na dan.. maar daar wil ik het niet eens over hebben

Midden in dat bos woont een kleine, rode aap.
Kijk daar zit 'ie, in die boom. Hij doet een reuzegrote gaap.
http://www.chrishantzen.nl
http://www.onbeschreven.nl
pi_1556682
quote:
Op dinsdag 04 september 2001 11:59 schreef Thetallguy het volgende:

[..]

50 gram van het spul uit dat bruine bakje op de hoogste plank
dat ene bekertje vol met water doen
100 gram uit die witte bus
2 eetlepels uit het oranje bakje in het rechter keukenkastje


Witte basterdsuiker,kaneel,anijs,kruidnagel,kardamon en nootmuskaat in huis?
Als het pannen van daken waait
Als het gras naar je voeten graait
Als de wind langs je wangen aait, hier ben ik
  dinsdag 4 september 2001 @ 12:16:02 #14
8369 speknek
(((Globali$t)))
pi_1556723
  dinsdag 4 september 2001 @ 12:22:39 #15
4335 Faat
Fokeiland O+
pi_1556746
Spekkoek maken is ongelooflijk veel werk, al die laagjes die je ziet
gril je dus apart in de oven. Ik heb het ooit eens zelf geprobeerd,
maar dat was eens maar nooit meer, echt een ontiegelijke rotklus
Ik zal straks even in mijn recepten zoeken voor je, ik moet het nog ergens hebben liggen.
Was it so hard Achilles
So very hard to die
Thou knowest and I know not
So much the happier I
  dinsdag 4 september 2001 @ 12:31:27 #16
173 Nikki
Anti Kliekjes
pi_1556773
Okee, t was idd ff zoeken maar ik heb een aantal recepten gevonden op www.smulweb.nl, zoek bij recepten op spekkoek.

Hier een ervan:
keuken: Indonesisch
Techniek: Bakken in oven
Smaak: Anders
Soort gerecht: Tussendoortje
Hoofdingredient: Ei
In combinatie met: Deeg/Meel
Bereidingstijd: langer dan 2 uur
Ingredienten:
30 eieren
30 eetlepels witte suiker
15 eetlepels witte bloem
500 gr. boter
1 1/2 eetlepel rode rijst (ang-khak)(toko)
olie
1 theelepel kruidnagelpoeder
1/2 theelepel kaneel


Bereidingswijze:
Verdeel de aangegeven ingredienten in twee porties. Roer in een kom 16 eierdooier met 20 eetlepels suiker door elkaar tot een gladde boter. Doe er al roerend 8 eetlepels bloem door en bij kleine stukjes 250 gr. boter. Sla de 16 eiwitten tot schuim en voeg die al roerend toe aan het beslag. Doe in de tweede kom de rest van de eierdooiers met 10 eetlepels suiker, 7 eetlepels bloem, de rode rijst, de specerijen en 250 gram boter. Maak hier eveneens een glad beslag van. De spekkoek wordt laag voor laag gebakken. Leg eerst een laag van het ene beslag in een springvorm, laat deze goed gaar worden en leg dan de andere laag erbovenop, na eerst de vorige laag met een kwastje olie te hebben bestreken. Prik zo nu en dan met een breinaald in elke laag. Blijft er deeg aan hangen dan is het gebak niet gaar.
SELAMAT MAKAN!

Wat nou..'k zie niks!!! Je bent toch niet blind???
  dinsdag 4 september 2001 @ 12:37:03 #17
4335 Faat
Fokeiland O+
pi_1556794
O kijk aan, er staat al een receptje
Alleen zou ik die 2 uur bereidingstijd maar met een korreltje
zout nemen, een dikke halve dag sta je echt wel in de keuken,
helemaal leuk als je nog nooit eerder eieren gesplitst hebt
Was it so hard Achilles
So very hard to die
Thou knowest and I know not
So much the happier I
  dinsdag 4 september 2001 @ 12:53:31 #18
12505 deGVR
Tussen schrijf en kramp..
pi_1556879
quote:
Op dinsdag 04 september 2001 12:31 schreef Nikki het volgende:
Okee, t was idd ff zoeken maar ik heb een aantal recepten gevonden op www.smulweb.nl, zoek bij recepten op spekkoek.

Hier een ervan:
keuken: Indonesisch
Techniek: Bakken in oven
Smaak: Anders
Soort gerecht: Tussendoortje
Hoofdingredient: Ei
In combinatie met: Deeg/Meel
Bereidingstijd: langer dan 2 uur
Ingredienten:
30 eieren
30 eetlepels witte suiker
15 eetlepels witte bloem
500 gr. boter
1 1/2 eetlepel rode rijst (ang-khak)(toko)
olie
1 theelepel kruidnagelpoeder
1/2 theelepel kaneel


Bereidingswijze:
Verdeel de aangegeven ingredienten in twee porties. Roer in een kom 16 eierdooier met 20 eetlepels suiker door elkaar tot een gladde boter. Doe er al roerend 8 eetlepels bloem door en bij kleine stukjes 250 gr. boter. Sla de 16 eiwitten tot schuim en voeg die al roerend toe aan het beslag. Doe in de tweede kom de rest van de eierdooiers met 10 eetlepels suiker, 7 eetlepels bloem, de rode rijst, de specerijen en 250 gram boter. Maak hier eveneens een glad beslag van. De spekkoek wordt laag voor laag gebakken. Leg eerst een laag van het ene beslag in een springvorm, laat deze goed gaar worden en leg dan de andere laag erbovenop, na eerst de vorige laag met een kwastje olie te hebben bestreken. Prik zo nu en dan met een breinaald in elke laag. Blijft er deeg aan hangen dan is het gebak niet gaar.
SELAMAT MAKAN!


Thanks!!! klinkt goed...
maar cheezus man.. DERTIG eieren voor 1 spekkoek?!!! niet te geloven!!!
maar ik ga het zeker proberen...
Midden in dat bos woont een kleine, rode aap.
Kijk daar zit 'ie, in die boom. Hij doet een reuzegrote gaap.
http://www.chrishantzen.nl
http://www.onbeschreven.nl
pi_1556916
quote:
Op dinsdag 04 september 2001 11:56 schreef deGVR het volgende:

[..]

Ja... er zit namelijk geen vlees in spekkoek.. ook al heeft het nog zo'n ranzige naam.. tis heerlijk zoete lagencake (soort van) maar dan lekker...


En hoe zit dat met vleestomaten?
.:. "I've got feelings, just like you" .:.
  dinsdag 4 september 2001 @ 13:03:11 #20
12505 deGVR
Tussen schrijf en kramp..
pi_1556937
quote:
Op dinsdag 04 september 2001 12:59 schreef Love Mae King het volgende:

[..]

En hoe zit dat met vleestomaten?


Ik denk dat die aan neuken liggen te denken mevrouw...
/van 't hek mode off
Midden in dat bos woont een kleine, rode aap.
Kijk daar zit 'ie, in die boom. Hij doet een reuzegrote gaap.
http://www.chrishantzen.nl
http://www.onbeschreven.nl
  dinsdag 4 september 2001 @ 13:09:34 #21
11170 jerney
back for more
pi_1556973

M'n oma maakte het ook altijd zelf
Je moet er maar zin in hebben

*trek krijgt*
En bedankt he
*rent naar toko*

pi_1557559
Mitch, met al zn indische familie weet dat het een pokke werkie is omzelf te maken. Laag voor laag is erg arbeids en gedulds intensief. En je moet vooral lang wachten omdat je laag voor laag moet bakken. Ik raad je gewoon aan om het in de toko te kopen. Beter spul dan in de super en je weet dat het met zorg (en veel tijd) bereid is. Eet smakelijk
mitch buchannon to the rescue!
pi_1557572
Spekkoek is wel lekker, maar Kwe mangkok nog veel lekkerder
pi_1558106
quote:
Op dinsdag 04 september 2001 12:53 schreef deGVR het volgende:

[..]

Thanks!!! klinkt goed...
maar cheezus man.. DERTIG eieren voor 1 spekkoek?!!! niet te geloven!!!
maar ik ga het zeker proberen...


Bij mijn recept staan er 10 eieren,
en 30-60 minuten bereidingstijd.

En ja,ik ben nu te lui om het allemaal te gaan typen.

Komt nog,beloofd.

Als het pannen van daken waait
Als het gras naar je voeten graait
Als de wind langs je wangen aait, hier ben ik
  dinsdag 4 september 2001 @ 15:48:35 #25
11170 jerney
back for more
pi_1558115
quote:
Op dinsdag 04 september 2001 15:47 schreef shmoopy het volgende:

[..]

en 30-60 minuten bereidingstijd.


YEAH RIGHT!
Was het maar zo, dan zou ik ook nog wel eens een poging gaan wagen
abonnementen ibood.com bol.com Coolblue
Forum Opties
Forumhop:
Hop naar:
(afkorting, bv 'KLB')