abonnement Unibet Coolblue Bitvavo
pi_24709680
Dat vind ik nou zoveel lekkerder dan gewone Hollandse tomatensoep hè!
Tomatensoep van de Chinees, je weet wel, die ietwat zurige smaak met van die lekkere stukjes kip erin :p

Helaas kun je dat spul alleen maar bij de Chinees zelf krijgen, wanneer je het in de winkel koopt proef je altijd verschil :S

Er moeten toch mensen zijn die weten hoe je zoiets maakt!?

Ben benieuwd naar jullie reacties.

Marc...
pi_24710112
tiz idd lekker die chineese soep! maar ik denk toch dat je een chinees moet raadplegen om te weten hoe ze zoiets maken!
pi_24710248
Men neme wat foe yong hai saus.
Men flikkert wat water erbij.
Men doet stukjes gare kipblokjes in de soepbeker en giet de 'soep' erin.
Klaar.
Sorry een mooiere verhaal kan ik er niet van maken.
pi_24710371
probeer eens: (pin me niet vast op de exacte verhoudingen)

1 pot kipboullioun (evt met kippenvlees)
Als de pot leeg is gebruik je hem als maatbeker voor:
Appelmoes (1 pot)
Gezeefde tomaat (2 potten)
paar eetlepels ketjap (manis is het lekkerst denk ik)
sambal naar smaak
handje tauge heel kort laten meepruttelen
pi_24710667
quote:
Op zondag 23 januari 2005 18:53 schreef shredder het volgende:
Men neme wat foe yong hai saus.
Men flikkert wat water erbij.
Men doet stukjes gare kipblokjes in de soepbeker en giet de 'soep' erin.
Klaar.
Sorry een mooiere verhaal kan ik er niet van maken.
I quote to that
  zondag 23 januari 2005 @ 20:34:04 #6
22851 Erosjuhhh
Blijven dromen schatjuh
pi_24711688
we vergeten het porseleinen lepeltje.. die hele grote witte
Vroeger maakte het niet uit welk bier je dronk, maar toen dacht je ook dat alle meisjes hetzelfde waren
  zondag 23 januari 2005 @ 22:09:24 #7
43624 Martijn_77
It was a good year
pi_24712369
quote:
Op zondag 23 januari 2005 19:02 schreef Kale het volgende:
Appelmoes (1 pot)
Appelmoes?
Experience is what you get when you don't get what you wanted
Take my advice ... I don't use it anyway...
Een goede Fok! Search
Een goede Fok! Search
pi_24716202
Ja, appelmoes!
Voor de textuur en voor de zoete smaak. Probeer het maar, je zult versteld staan!
quote:
Op zondag 23 januari 2005 22:09 schreef Martijn_77 het volgende:

[..]

Appelmoes?
pi_24717468
je zit wel altijd de restjes rijstafel van de vorige avond naar binnen te happen
道 可 道 , 非 常 道 。 名 可 名 , 非 常 名 。
  Redactie Games maandag 24 januari 2005 @ 03:03:28 #10
52557 crew  Mr.Noodle
Offtopic in geleuter...
pi_24717583
Zolang je het maar niet over de Blikjes/zakjes uit de supermarkt heb, dan heb je gelijk
How do you get precisely 4 Gallons of water with a 3 Gallon and 5 Gallon Can...
pi_24728056
quote:
Op maandag 24 januari 2005 03:03 schreef Mr.Noodle het volgende:
Zolang je het maar niet over de Blikjes/zakjes uit de supermarkt heb, dan heb je gelijk
Er is helemaal niets mis met Stevige Chinese tomatensoep van Unox.

We hebben hier altijd Chinese Tomatensoep, Thaise tomatensoep, tomatencrèmesoep of tomaten-groentesoep.
"There are no short cuts to any place worth going"
- Beverly Sills
  maandag 24 januari 2005 @ 22:28:45 #12
43624 Martijn_77
It was a good year
pi_24731604
quote:
Op maandag 24 januari 2005 19:17 schreef Pizza_Shooter het volgende:
We hebben hier altijd Chinese Tomatensoep, Thaise tomatensoep, tomatencrèmesoep of tomaten-groentesoep.
Ja, maar die soep is toch anders dan je bij de chinees krijgt.
Experience is what you get when you don't get what you wanted
Take my advice ... I don't use it anyway...
Een goede Fok! Search
Een goede Fok! Search
pi_24732004
Oeh ja lekker, een kopje tomatensoep van bij de chinees, die vind ik ook beter smaken dan de normale. Heb het nog nooit mogen ervaren dat iemand die soep zelf goed kon maken.
https://gulden.com/nl/ - Hoe gulden jouw vermogen laat groeien!
pi_24732277
De soep is dikker en lekkerder dan die uit de winkel.
  donderdag 27 januari 2005 @ 07:56:16 #15
35189 Troel
scherp en bot
pi_24772876
Het is geen fou yong hai saus, de fou yong hai saus is ingekookte tomatensoep
troel (de ~ (v.), ~en)
1 [inf.] vrouw of meisje
2 trut
pi_24772878
die zurige smaak van chinese tomatensoep doet mij altijd denken aan die kots smaak in je mond, nadat je net je maaginhoud dr uit hebt gegooid
Jupiler is goed
  zaterdag 29 januari 2005 @ 17:22:08 #17
43624 Martijn_77
It was a good year
pi_24817598
quote:
Op maandag 24 januari 2005 22:58 schreef Cici het volgende:
De soep is dikker en lekkerder dan die uit de winkel.
Idd veel lekkerder als iemand nu eens een keer het echte recept met ons deelt......
Experience is what you get when you don't get what you wanted
Take my advice ... I don't use it anyway...
Een goede Fok! Search
Een goede Fok! Search
pi_24818574
Niemand deze tip van mij al geprobeerd?
quote:
Op zondag 23 januari 2005 19:02 schreef Kale het volgende:
probeer eens: (pin me niet vast op de exacte verhoudingen)

1 pot kipboullioun (evt met kippenvlees)
Als de pot leeg is gebruik je hem als maatbeker voor:
Appelmoes (1 pot)
Gezeefde tomaat (2 potten)
paar eetlepels ketjap (manis is het lekkerst denk ik)
sambal naar smaak
handje tauge heel kort laten meepruttelen
  zaterdag 29 januari 2005 @ 18:25:44 #19
43624 Martijn_77
It was a good year
pi_24818785
quote:
Op zaterdag 29 januari 2005 18:14 schreef Kale het volgende:
Niemand deze tip van mij al geprobeerd?
[..]
Met die appelmoes ik weet het niet
Experience is what you get when you don't get what you wanted
Take my advice ... I don't use it anyway...
Een goede Fok! Search
Een goede Fok! Search
pi_24818951
zoek maar eens hier naar "chinese tomatensoep"
http://www.webchef.nl
de meeste variaties gebruiken toch ook appelmoes
pi_24818976
quote:
Op zaterdag 29 januari 2005 18:35 schreef Kale het volgende:
zoek maar eens hier naar "chinese tomatensoep"
http://www.webchef.nl
de meeste variaties gebruiken toch ook appelmoes
deze bijvoorbeeld:

omschrijving Na lang uitproberen is het me eindelijk gelukt de ECHTE Chinese tomatensoep maken.
aantal personen 4
keuken Chinees
techniek Koken
smaak Zoet
soort gerecht Soepen
hoofdingredient N.v.t.
in combinatie met N.v.t.
bereidingstijd 30-60 minuten
ingrediënten 1 liter water
1 pot Struijk kippenbouillon
1 ui fijngesneden
2 kippenbouillonblokjes
1 blikje tomatenpuree
7 eetl suiker
1 eetl (rijst)azijn
1 eetl ketjap
3 eetl appelmoes
2 theel. verse gember of 1/2 theel. gemberpoeder
3 eetl. lichte sojasaus
eventueel een flinke scheut room culinair
1 kleine kipfilet
1 kopje gekookte witte rijst
1 kopje dunne gesneden preiringen

hulpmiddelen Wok of grote hapjespan.

voorbereiding Kook de kipfilet gaar in water waaraan zout is toegevoegd.
Snijd de kipfilet in piepkleine blokjes.
Haal de kipstukjes uit de bouillon en snijd eveneens in kleine stukjes.

bereidingswijze Doe 2 eel. olie in de wok en fruit hierin de gesneden ui met de gember.
Voeg de volgende ingrediënten toe:
1 liter water
1 pot kippenbouillon met kleingesneden
kippenvlees
1 ui fijngesneden
2 kippenbouillonblokjes
1 blikje tomatenpuree
7 eetl suiker
1 eetl (rijst)azijn
1 eetl ketjap
3 eetl appelmoes
2 theel. verse gember of 1/2 theel.
gemberpoeder
3 eetl. lichte sojasaus

Aan de kook brengen en 3/4 uur op een heel zacht vuurtje laten ‘trekken’.
Proeven en eventueel nog wat suiker en/of zout toevoegen.
Vuur hoog draaien en even laten inkoken.
Voeg room, rijst, gekookte kipfilet en preiringen toe en laat nog 5 minuten op een laag vuurtje staan.
Desgewenst wat allesbinder toevoegen.
  zaterdag 29 januari 2005 @ 22:24:08 #22
8638 Ashram
World Wide Webslinger
pi_24823632
Doorgaans nemen we runderbouillon....

Bovendien, erg leuke en uitgebreide recepten hier. Helaas kan ik melden dat de meeste restauranten hun tomatensoep maken ahv een weinig geraffineerde recept.
Everyone's got a bit of sadism and masochism in them, but not me, I'm 100% sadistic.
I'm going to burn in hell anyway, so why can't I ???
  zondag 30 januari 2005 @ 11:45:03 #23
43624 Martijn_77
It was a good year
pi_24830214
quote:
Op zaterdag 29 januari 2005 22:24 schreef Ashram het volgende:
Doorgaans nemen we runderbouillon....

Bovendien, erg leuke en uitgebreide recepten hier. Helaas kan ik melden dat de meeste restauranten hun tomatensoep maken ahv een weinig geraffineerde recept.
Heb je dat recept?
Experience is what you get when you don't get what you wanted
Take my advice ... I don't use it anyway...
Een goede Fok! Search
Een goede Fok! Search
pi_24882521
nou ik ga het binnenkort uitproberen hoor!
Bedankt voor de vele tips en mijn bevindingen zal ik zeker hier posten

Dank aan allen...
pi_24882574
TVP, binnenkort weer eens het schort aantrekken.
"Everybody talking to their pockets
Everybody wants a box of chocolates"
~Leonard Cohen
  woensdag 2 februari 2005 @ 21:30:56 #26
43624 Martijn_77
It was a good year
pi_24890296
quote:
Op woensdag 2 februari 2005 13:39 schreef houtjes het volgende:
nou ik ga het binnenkort uitproberen hoor!
Bedankt voor de vele tips en mijn bevindingen zal ik zeker hier posten

Dank aan allen...
Hou ons op de hoogte wil graag weten of het gesmaakt heeft
Experience is what you get when you don't get what you wanted
Take my advice ... I don't use it anyway...
Een goede Fok! Search
Een goede Fok! Search
  † In Memoriam † maandag 1 augustus 2005 @ 23:13:06 #27
34726 Fratz
Max
pi_29342404
quote:
Op zaterdag 29 januari 2005 18:14 schreef Kale het volgende:
Niemand deze tip van mij al geprobeerd?
ik heb je tip uitgeprobeerd! (en naar smaak nog wat dingen toegevoegd!)
het is echt een superrecept! het was echt heerlijk! ik ga dit zeker vaker maken!!
There are no secrets in life, just hidden truths that lie beneath the surface.
  maandag 1 augustus 2005 @ 23:15:53 #28
71048 Tokay
makes your day!
pi_29342508
quote:
Op donderdag 27 januari 2005 07:56 schreef Troel het volgende:
Het is geen fou yong hai saus, de fou yong hai saus is ingekookte tomatensoep
Klopt.
Foe Yong Hai saus smaakt ook niet zo zoet/zuur als Chinese tomatensoep van de Chinees!
"Are we going to be friends forever?", asked Piglet. "Even longer", Pooh answered.
- A.A. Milne, Winnie the Pooh
  maandag 1 augustus 2005 @ 23:19:07 #29
71048 Tokay
makes your day!
pi_29342655
Bij sommige Chinese restaurants zitten er ook ragfijn gesneden ringetjes lenteui(?) of prei(?) door.
Lekker hoor.
"Are we going to be friends forever?", asked Piglet. "Even longer", Pooh answered.
- A.A. Milne, Winnie the Pooh
  maandag 1 augustus 2005 @ 23:22:29 #30
66422 dutch-mamma
Silence, Exile, Cunning...
pi_29342807
Stond volgens mij ooit achterop een pakje Tomato Frito (van Heinz):
5 dl kippenbouillon
2 pakjes Heinz tomato frito
1,5 ons kipfilet
50 gram tauge
3 lente uitjes
1 hele kleine prei
2 eetlepels gembersiroop
1 eetlepel sojasaus
1 theelepel cayennepeper
2 eetlepels bruine basterd suiker

Bereidingswijze:


Snij de kipfilet in kleine blokjes.
Snij de prei in smalle ringetjes en was deze goed.
Snij de lenteuitjes in smalle ringetje

Doe in de pan een beetje soya olie en bak daar kort de kipfilet in.
Voeg na 3 minuten de prei daaraan toe en roerbak dit even mee.
Voeg kippenbouillon, de 2 pakjes tomatensaus door de kip prei mengsel en roer het flink door en laat het iets aan de kook komen.
Voeg dan de gembersiroop, sojasaus, cayennepeper en basterdsuiker er aan toe en roer dit ook goed door.

10 minuten voor het opdienen, de tauge en lenteuitjes er aan toevoegen, de soep mag dan niet meer koken.

Serveertip:

Met vers gebakken Ciabatta brood of eventueel met rijst en salade.

Wijnsuggestie:
Droge zoete witte wijn, bijv. Merlot Blanc.


Scheutje droge sherry en.of theelepeltje sesamolie is niet verkeerd.
Enigszins "lobbig" maken door er een beetje maïzena (aangemaakt in wat water) aan toe te voegen.
Never explain; your friends do not need it and your enemies will not believe you anyway. (Elbert Hubbard, US author, 1856 - 1915)
  maandag 1 augustus 2005 @ 23:25:15 #31
43624 Martijn_77
It was a good year
pi_29342922
quote:
Op maandag 1 augustus 2005 23:22 schreef dutch-mamma het volgende:
Stond volgens mij ooit achterop een pakje Tomato Frito (van Heinz):
.........
Voor hoeveel liter soep is dit?
Experience is what you get when you don't get what you wanted
Take my advice ... I don't use it anyway...
Een goede Fok! Search
Een goede Fok! Search
  maandag 1 augustus 2005 @ 23:26:53 #32
66422 dutch-mamma
Silence, Exile, Cunning...
pi_29342988
quote:
Op maandag 1 augustus 2005 23:25 schreef Martijn_77 het volgende:

[..]

Voor hoeveel liter soep is dit?
Klein litertje, voor 4 man (voorgerecht)
Never explain; your friends do not need it and your enemies will not believe you anyway. (Elbert Hubbard, US author, 1856 - 1915)
pi_29343041
Ik ben nou ook dol op soep van de Chinees, alleen de kippensoep. Ik weet niet hoe ze het doen, maar bij elke Chinees smaakt de soep hetzelfde. Thuis ook eens geprobeerd te maken, alleen het smaakte er absoluut niet naar. Halen ze die soep kant en klaar bij een groothandel ofzo. Ik ben al een hele tijd op zoek naar het echte recept, dus van de soep die ook zo in het restaurant geserveerd wordt.

Chinees eten
  † In Memoriam † maandag 1 augustus 2005 @ 23:32:59 #34
34726 Fratz
Max
pi_29343264
quote:
Op maandag 1 augustus 2005 23:27 schreef Zephyrus het volgende:
Ik ben nou ook dol op soep van de Chinees, alleen de kippensoep. Ik weet niet hoe ze het doen, maar bij elke Chinees smaakt de soep hetzelfde. Thuis ook eens geprobeerd te maken, alleen het smaakte er absoluut niet naar. Halen ze die soep kant en klaar bij een groothandel ofzo. Ik ben al een hele tijd op zoek naar het echte recept, dus van de soep die ook zo in het restaurant geserveerd wordt.

Chinees eten
je bent vast "vergeten" er appelmoes doorheen te doen. het klinkt vrij smerig maar ik heb het dus vanavond uitgeprobeerd en ja hoor! daar was de smaak van de chinees!! (ok bijna dan, maar de structuur en het zoete, dat was hem hoor!)

There are no secrets in life, just hidden truths that lie beneath the surface.
  maandag 1 augustus 2005 @ 23:34:31 #35
71048 Tokay
makes your day!
pi_29343331
offtopic:
Of zo'n grote Loempia Speciaal!
Ik krijg honger van dit topic!
"Are we going to be friends forever?", asked Piglet. "Even longer", Pooh answered.
- A.A. Milne, Winnie the Pooh
pi_29343371
quote:
Op maandag 1 augustus 2005 23:32 schreef Fratz het volgende:

[..]

je bent vast "vergeten" er appelmoes doorheen te doen. het klinkt vrij smerig maar ik heb het dus vanavond uitgeprobeerd en ja hoor! daar was de smaak van de chinees!! (ok bijna dan, maar de structuur en het zoete, dat was hem hoor!)

Echt waar??

I'll try...

bedankt
  † In Memoriam † maandag 1 augustus 2005 @ 23:37:58 #37
34726 Fratz
Max
pi_29343452
quote:
Op maandag 1 augustus 2005 23:35 schreef Zephyrus het volgende:

[..]

Echt waar??

I'll try...

bedankt
ik zweer het je! ik vond het ook een beetje vreemd, maar goed, aangezien het hier eerder werd genoemd heb ik de proef maar op de som genomen! heb trouwens niet meteen een hele pot erin gegooit hoor! gewoon per lepel er dorrheen geroerd en steeds geproefd of ik het lekker vond. en dat was het zeker! een vriend van me die ook kwam eten dacht serieus dat we chinees gingen eten!
There are no secrets in life, just hidden truths that lie beneath the surface.
  maandag 1 augustus 2005 @ 23:40:13 #38
43624 Martijn_77
It was a good year
pi_29343544
@ Fratz welk recept gebruik je dan verder voor die soep?
Experience is what you get when you don't get what you wanted
Take my advice ... I don't use it anyway...
Een goede Fok! Search
Een goede Fok! Search
pi_29343599
quote:
Op maandag 1 augustus 2005 23:37 schreef Fratz het volgende:

[..]

ik zweer het je! ik vond het ook een beetje vreemd, maar goed, aangezien het hier eerder werd genoemd heb ik de proef maar op de som genomen! heb trouwens niet meteen een hele pot erin gegooit hoor! gewoon per lepel er dorrheen geroerd en steeds geproefd of ik het lekker vond. en dat was het zeker! een vriend van me die ook kwam eten dacht serieus dat we chinees gingen eten!
het klinkt iderdaad erg suf... maar het zou wellicht helpen.

ik begin nu al te ....

Die kippensoep is gewoon geweldig Alleen door de mijne is er steeds ketjap..etc.. heen gegooid om het maar goed op smaak te krijgen. Maar het leek er in de verste verte niet eens op

[EDIT] Owja goeie vraag Martijn_77
  † In Memoriam † dinsdag 2 augustus 2005 @ 02:54:33 #40
34726 Fratz
Max
pi_29348724
quote:
Op maandag 1 augustus 2005 23:40 schreef Martijn_77 het volgende:
@ Fratz welk recept gebruik je dan verder voor die soep?
ff kijken wat heb ik er ook al weer door heen gemikt..

-bosje bosuitjes gesnipperd
-knoflook
-gesnipperde paprika
-champignons
-pot kippenbouillon
-3 pakjes gezeefde tomaten van mijn vrienden van de lidl
-ketjap
-kipfilet (eerst in stukjes gesneden en gekookt)
-peper, zout
-gemberpoeder
-appelmoes (volgens mij echt het secret ingredient)
-op het laatste tauge (anders wordt die wel heel zacht)
-en nog wat kruiden er doorheen gedaan (maar weet niet meer precies welke..)

eerst de groenten met de knoflook aanfruiten, dan de kippenbouillon en de gezeefde tomaten erbij.
goed roeren. kip erbij, kruiden en ketjap erbij. en uiteraard de appelmoes. lepel voor lepel, goed roeren en gewoon erbij doen wat je lekker vindt. ik had zelf een paar flinke eetlepel erin gestopt. wat denk ik ook lekker er door is zijn bamboeschuiten.

eet u smakelijk!
There are no secrets in life, just hidden truths that lie beneath the surface.
pi_29349779
Ah, m'n appelmoes heeft navolging gevonden
Eet smakelijk!
  † In Memoriam † dinsdag 2 augustus 2005 @ 11:21:21 #42
34726 Fratz
Max
pi_29352872
quote:
Op dinsdag 2 augustus 2005 08:02 schreef Kale het volgende:
Ah, m'n appelmoes heeft navolging gevonden
Eet smakelijk!
zeker weten!
dit is de tip van de maand!
There are no secrets in life, just hidden truths that lie beneath the surface.
pi_29366888
Tip van de maand januari dan he!
quote:
Op dinsdag 2 augustus 2005 11:21 schreef Fratz het volgende:

[..]

zeker weten!
dit is de tip van de maand!
pi_29727119
Aaaaah ik hoop zo dat het hem is! Ik ben knettergek op chinese tomatensoep.. Heb volgende week een etentje met thema Chinees, dus dit ga ik als voorgerecht maken (eerst een keer proberen)
En ik verklap mooi het geheime ingredient niet

Offtopic: Weet je wat ook ECHT lekker is? Een beker tomaten en een beker kippensoep kopen bij de Chinees en die door elkaar mengen. Hmm iets minder zoet maar nog steeds héél lekker..
Doen wij al jaaaren in de familie
Pom.. Pom.. Tiedom..
  woensdag 17 augustus 2005 @ 20:21:24 #45
93499 Nonneke
-= People Are Strange =-
pi_29729422
Chinese Tomatensoep
Eerder haalde ik naar een zwaar weekendje (:') ) op zondag als de chinees openging (uur of 11 smorgens, ik moest dan nog slapen) een tomatensoepje halen en cassave kroepoek
Naar huis lekker soepje eten en dan slapen

Cassave kroepoek dopen in chinese tomatensoep
-= Een ongeluk zit in een klein hoekje... =-
;)
Lekker motor rijjuuuuhh
pi_29736371
quote:
Op zaterdag 29 januari 2005 18:37 schreef Kale het volgende:

[..]

deze bijvoorbeeld:

omschrijving Na lang uitproberen is het me eindelijk gelukt de ECHTE Chinese tomatensoep maken.
Afgezien van de tomatenpuree, waar zijn de tomaten echt

Das hetzelfde als kippensoep waar je de kip over het water hebt laten vliegen... Maar ja het kan aan mij liggen, het is tenslotte chinees
Maar zelfs de Indonesische Soto Ajam, heeft er werkelijk Ajam in zitten
A pound of flesh, to be by him cut off Nearest the merchant's heart. -- Shakespeare :P
  maandag 26 september 2005 @ 15:50:06 #47
10763 popolon
Fetchez la vache!
pi_30945339
Die tip van die appelmoes is heel goed, zelf ook gedaan.

Volgens mij ben ik met alle ingredienten wat uitgeschoten want ik heb nu voor zo'n 20 jaar soep.
ter illustratie, er zit een hele pot appelmoes in, heb echt een liter of heel veel gemaakt.

Dus geen suiker! Met appelmoes wordt het veel lekkerder.
Patience is not one of my virtues, neither is memory. Or patience for that matter.
pi_31182974
2 varkenslapjes
2 blikjes tomatenpuree
2 ons ontbijtspek
bakje champignons
4 worteltjes
2 preien
2 uien
blikje gepelde tomaten
ketjap manis (zoetig)
sambal
vetsin
2 á 4 teentjes knoflook
potje gember
BRUINE basterdsuiker
x-x-x-x
varkenslapjes en spek in dunne reepjes snijden.
woteltjes en uien klein snijden (hakken)
prei en champignons in dunne plakjes snijden.
x-x-x-x
doe 2 eetlepels olie in een gewone pan, heet laten worden en de reepjes vlees en spek er even in aanbakken.
Voeg dan worteltjes, ui, prei en champignons erbij en laat die ook HEEL even meebakken.
dan de 2 blikjes tomatenpuree erbij doen en 2 liter water in de pan erbij.
Aan de kook brengen.
1 theelepel sambal erin doen
1 eetlepel ketjap erin doen
naar smaak 2 of iets meer teentjes knoflook erbij doen.
4 eetlepels basterdsuiker erin doen.
mespuntje vetsin erin doen
2 theelepels gember toevoegen.
vlak voor opdienen van de soep, op de bord of kom dunne ringetjes prei erop snijden.
Voor een zoetere smaak, zelf op de bord basterdsuiker of wat ketjap toevoegen.
Heb deze chinese tomatensoep zelf al verschillende malen gemaakt,
smaakt echt prima, lekker is stokbrood met kruidenboter erbij.

Roefie
pi_31192036
Een vriendin van me werkt bij een chinees (de zaak is van haar tante); ik zal haar deze week als ik haar spreek eens even aan de tand voelen over die soep want dingen als prei, paprika en taugé heb ik zelf nog nooit in mijn chinese tomatensoep gevonden..

I'll be back!
A smell can bring you back in memory so hard, it hurts.
-
Ik was een kind hoe kon ik weten - dat het voorgoed voorbij zou gaan...
-
pi_31192422
interessant. ik heb zelf ook wel een recept wat redelijk in de buurt komt, maar ik ben altijd wel benieuwd of ik het kan verbeteren.
[Love] Beyond this dejection there's beauty and grace
A glorious future we long to embrace
[Rage] (PAIN!) All the time, I have waited with rage
All the time, I was promised my salvation
pi_31192911
SOEP
daar kun je me s'nachts voor wakker maken
4
pi_31193541
quote:
Op zondag 23 januari 2005 18:17 schreef houtjes het volgende:
Dat vind ik nou zoveel lekkerder dan gewone Hollandse tomatensoep hè!
Tomatensoep van de Chinees, je weet wel, die ietwat zurige smaak met van die lekkere stukjes kip erin :p

Helaas kun je dat spul alleen maar bij de Chinees zelf krijgen, wanneer je het in de winkel koopt proef je altijd verschil :S

Er moeten toch mensen zijn die weten hoe je zoiets maakt!?

Ben benieuwd naar jullie reacties.

Marc...
Vriendlief ( ) werkt bij 'n Chinees restaurant. Zal ik hem eens vragen?
  woensdag 5 oktober 2005 @ 12:37:37 #53
17698 nappel
raar menneke..
pi_31201177
Je zou er ook nog een klein scheutje honing bij kunnen doen..
Kopen ze dure kunstmest, maar als de hond in de tuin schijt doen ze moeilijk..
  woensdag 5 oktober 2005 @ 21:38:32 #54
43624 Martijn_77
It was a good year
pi_31216804
quote:
Op woensdag 5 oktober 2005 12:37 schreef nappel het volgende:
Je zou er ook nog een klein scheutje honing bij kunnen doen..
Of wat gembersiroop
Experience is what you get when you don't get what you wanted
Take my advice ... I don't use it anyway...
Een goede Fok! Search
Een goede Fok! Search
pi_31218198
quote:
Op woensdag 5 oktober 2005 01:00 schreef Zonnestraaltje het volgende:

[..]

Vriendlief ( ) werkt bij 'n Chinees restaurant. Zal ik hem eens vragen?
Goed plan!
A smell can bring you back in memory so hard, it hurts.
-
Ik was een kind hoe kon ik weten - dat het voorgoed voorbij zou gaan...
-
pi_31346348
*schopje*

En, heb je je vriend al ondervraagd? Ik heb helaas die kennis nog steeds niet gesproken dus heb nog geen recept. Overigens heb ik de afgelopen twee weken wél alle chinese restaurants in Zwolle geprobeerd en ik moet zeggen dat er nogal wat verschil in smaak en substantie zit. Van romig met prei en tauge tot drilpudding-achtig met alleen kip..
A smell can bring you back in memory so hard, it hurts.
-
Ik was een kind hoe kon ik weten - dat het voorgoed voorbij zou gaan...
-
abonnement Unibet Coolblue Bitvavo
Forum Opties
Forumhop:
Hop naar:
(afkorting, bv 'KLB')