abonnement Unibet Coolblue
  dinsdag 11 januari 2005 @ 08:40:12 #76
43792 Miguel
No Hay Igual!
pi_24513201
quote:
Op maandag 10 januari 2005 23:09 schreef Isabeau het volgende:
Met doodgaan maak je denk ik wel een kans
Daar wordt je toch maar 21 gram lichter van
  dinsdag 11 januari 2005 @ 08:43:42 #77
43792 Miguel
No Hay Igual!
pi_24513230
Hahaha, laat deze gast z'n gang maar gaan, ik zie al dat hij aan medische onderzoeken mee wil gaan doen, dus veel geeft hij toch niet om zijn gezondheid ('Jawel jawel, dat doe ik wel, het verdiend alleen zo goed..') tsja, het is jou keus, maar kom ons niet om raad vragen om gezond af te vallen
pi_24513309
quote:
Op maandag 10 januari 2005 01:31 schreef djenneke het volgende:
- begin met ontbijten
- stoppen met koffie, ga thee drinken zonder suiker!!! en zonder melk
- geen pindakaas, maar kipfilet ofzo op je brood doen! (noten zijn wel gezond, maar neem ze dan gewoon los, niet te veel, en ongezouten
- Niet meer eten na 8 uur! En zeker niet na 10! Neem desnoods een klein handje ongezouten nootjes ofzo... En zeker geen roomkaas natuurlijk!

Zorg dat je veel water drinkt, niet meer dan 1200 kilocalorieen per dag eet. Schrap overmatige vetten zoals die voorkomen in pindakaas en roomkaas. Veel groenten en fruit (vruchtensap mag ook, maar neem niet meer dan 2 glazen, stikt namelijk van de calorieen). Minder in de slasaus, maar gebruik olijf olie of zonnebloemolie-achtige producten (betere vetten).

Ik ben er zelf 15 kilo mee afgevallen, kan nu echt weer alles eten dat ik wil, maar het duurde wel 6 maanden.... succes!
Het is bijna mijn scenario:

Dat ging als volgt:

Ikzelf ben van 95 naar 80 kg gegaan in 2 maand zonder dietist, weight watchers of andere tijd- en geldverspillende toestanden. Ik heb de informatie over afvallen e.d. gewoon op internet bij elkaar gegoogled.
De volgende informatie heb ik onthouden:
De menselijke stofwisseling c.q. verbrandingsmotor stamt nog uit de oertijd.
In de oertijd had je 2 periodes. Periodes van jagen en periodes van voedselschaarste, dan viel er niets te jagen. In de 1e periode had de oermens behoefte aan veel gezond voedsel en goede spieren, zodat er gejaagd kon worden.
In de 2e periode moest de oermens zuinig aandoen met het voedsel. Hij hoefde geen spieren te hebben. Het voedsel werd opgeslagen als vetreserve.
Als je wilt afvallen door alleen maar minder te eten, denkt de verbrandingsmotor dat we in een periode van voedselschaarste leven, en wordt al het voedsel opgeslagen als vetreserve. Bovendien hou je dat niet vol en eet je op een gegeven moment de koelkast leeg en krijg je nog veel meer vet.
Goed blijven eten dus!
De belangrijkste maaltijd is eigenlijk het ontbijt.
Welk voedsel:
Vezelrijk voedsel: zo bruin/zwart mogelijk brood, rijstwafels, zilvervliesrijst. Weinig vet, cq weinig boter.
Karnemelk ipv gewone melk.
Vis ipv vlees.
En…. Water, water en nog eens water. Ca 1,5 liter per dag. Vooral als je net hebt “gezondigd” door iets te eten wat niet “mocht”. Bv: een glas bier: Dan: drie glazen water.

En verder: veel bewegen. Probeer je bewegingsactiviteiten in je dagelijkse dagritme te passen. Fiets naar je werk of de winkel ipv met de auto. Etc.
Dit ivm vet verbranden.
Je kunt beter één kaars opsteken dan duizend maal de duisternis vervloeken.
pi_24513826
quote:
Op dinsdag 11 januari 2005 01:47 schreef Ehric het volgende:
Zat je dan boven de Uw gewicht is prima waarde? of "u bent een beetje te zwaar, maar niet veel"?
Voor de meeste onderzoeken moet je gewicht prima zijn: ze willen standaard, ze willen gemiddeld...of geneesmiddelen net zo goed werken bij veel te dikke mensen of vrouwen oid is amper bekend. Het is bijv. nu bekend dat de pil tot wel 70% onbetrouwbaarder is bij te dikke vrouwen! Lekker, dat testen op standaardmensen Maar goed, de geneesmiddelenindustrie moet toch iets.

Ik mocht 5 kg boven bmi van 25 zitten, dus héél strak hanteren ze die regel niet, misschien dat je tot 27,5 mag gaan aangezien pharmabio vanaf 27,5 spreekt van overgewicht. (15-25 = gezond gewicht, 25-30 = matig overgewicht)
"Dear life, When I said "can my day get any worse?" it was a rhetorical question, not a challenge."
pi_24514238
Geeft drinkontbijt (fruitontbijt van hero) nou hetzelfde effect als een boterham eten als ontbijt?
pi_24514304
Mjah, complete onzin natuurlijk om zoveel af te vallen in zo'n korte tijd. Als je ergens aan wilt meedoen heb je pech, want zo snel afvallen is gewoon ongezond. Dan had je je maar eerder moeten bedenken dat je mee wilde doen.

En ik zou zeggen, ga eens gezond eten. Je eet hartstikke weinig en niet bijzonder gezond. Neem gewoon brood met mager beleg, nok met de koffiemelk en de suiker, stop met die yoghurtzooi (0% vet ja, maar hoeveel kcal?), stop met eten na je avondeten (als je een normale hoeveelheid eet, dan krijg je niet om 22 uur nog honger).

En als ik je een tip mag geven: nokken met cola light. Zo'n absurde hoeveelheid zoetstoffen beinvloedt de manier waarop je darmen werken. Ik kan je zelf vertellen dat het functioneren van je darmen essentieel is om je gezond te voelen en je voedingsstoffen op te nemen, en dat je dan ook makkelijker afvalt. Als ik geen producten gebruik waarvan ik last van m'n darmen krijg (zoetstoffen en nog wat dingen waar ik allergisch voor ben) dan val ik bij een normaal eetpatroon langzaam af, als ik dezelfde hoeveelheid kcal binnenkrijg maar wel die producten eet waar ik last van mn darmen van krijg, dan kom ik aan of gaat er iig niets af.

Onder de 1300 kcal moet je nooit komen, dus adviezen van dagelijks 1200 kcal lekker negeren. Nooit langer dan drie dagen achter elkaar streng lijnen. Ik denk dat twee dagen 1800 en de derde dag 2300 voor jou wel ok is, dan zou je wel af moeten vallen. Als je achter elkaar blijft lijnen, past je stofwisseling zich aan aan het feit dat je weinig binnenkrijgt.

Oh en laat die belachelijke shakes achterwege. Wat een onzin.

Maar goed, nu ik ook lees dat je mee wilt doen aan een onderzoek en voor je gezondheid in een gevaarlijk tempo wilt afvallen (om daarna lekker weer hard aan te kunnen komen?), zou ik zeggen, ga je gang. Ik zou zeggen, eet lekker niets meer en zorg dat je uitdroogt, dat scheelt ook kilo's. Als je je gezondheid op het spel wilt zetten voor een beetje poen, veel plezier.
Sanity is (not) statistical
  dinsdag 11 januari 2005 @ 10:21:10 #82
43792 Miguel
No Hay Igual!
pi_24514307
Nee, de koolhydraten uit fruit zijn namelijk grotendeels zgn. simple carbs, terwijl de koolhydraten uit brood e.d. complex carbs zijn. Simple carbs zullen sneller worden omgezet in vet indien ze niet verbrand worden
pi_24514422
Ok, thnx. Toch maar eens proberen om gewoon brood te eten dan smorgens.
  dinsdag 11 januari 2005 @ 10:34:34 #84
30733 horney_dorney
Illiud Latine dici non potest
pi_24514485
tsja, veel gezegd hier en veel waarheden, maar ook veel onzin. Zelf wel wat ervaring met afvallen (i.v.m. sport) en hoor ook e.e.a. van vriendinnetje die dietist is in een academisch ziekenhuis. Een crash-dieet zal geen enkele zichzelf serieus nemende specialist je ooit aanraden. Een normaal dieet laat je zo'n 0,5 tot 1kg per week afvallen, meer niet. Normaal eetpatroon, incl. ontbijt, is idd belangrijk. Veel water drinken, suiker skippen, voor de zekerheid de cola-light er ook maar uit donderen, meer fruit en vooral gevarieerd. 1200 calorieen p. dag wat ik eerder heb gelezen is volkomen bullshit en veels te weinig, zeker als je ook wat gaat sporten.

Dat laatste, fitness als in krachttraining ofzo is niet aan te raden, vooral cardio training op niet al te hoge intensiteit is aan te raden: lopen, fietsen, dat soort werk. En dan gewoon lekker lang, 45 min-1 uur achter elkaar (is dus idd vrij lage intensiteit).

En inderdaad, al eerder gehoord, je zult een ander patroon van leven moeten aannemen, iets wat je permanent kan volhouden. Beter een langzaam aangepast patroon wat je ook (de rest van je leven ) kan volhouden, dan een radicaal andere levenswijze waarvan je weet dat je er over een paar maanden van af stapt.

Als ik jouw was, zou ik dat hele onderzoek gewoon niet doen omdat jouw doelstellingen me niet te combineren lijken. Wat is belangrijker, het geld dat je ermee verdient, of een permanent lager gewicht?

Aan jouw de keuze.

edit: zie dat Maeghan een soortgelijke post had

[ Bericht 4% gewijzigd door horney_dorney op 11-01-2005 10:44:55 ]
Jesus loves you...everyone else thinks you're an asshole
http://www.evertdoorn.nl
http://www.evertdoorn.nl/blog
  dinsdag 11 januari 2005 @ 11:43:47 #85
98634 Lempicka
Back to Life
pi_24515445
*lempicka ook gelijk weer meer haar best gaat doen!*
"Sex Is Nice And Pleasure Is Good For You"
pi_24516519
Ehric hoe bevalt dat Herbalife. Ik heb het ook gedaan. Alleen lag die ochtendshake heel zwaar op de maag. Ik heb toen geïnformeerd en mocht de ochtend met sinaasappelsap doen. Maar als je het zo goed vind is het natuurlijk niet nodig.
pi_24519118
quote:
Op dinsdag 11 januari 2005 01:19 schreef Ehric het volgende:

[..]

die cola is een verslaving, daar kan ik niet zomaar mee ophouden

en de macaroni kwam uit de magnetron (ik denk dat er tomatensaus over zat) "vroeger" deed ik er ook altijd mayonaise over, maar dat doe ik al niet meer.
maar die dag...wat voor groente en fruit kreeg je binnen? je kan veel beter ff gezond eten dan een magnetronmaaltijd zonder enige voedingswaarde volgens mij

eet dan sochtends iets (moet blijkbaar hier, ik doe het dus niet), eet smiddags een lichte maaltijd, bruine boterhammen met beleg + rauwkost ofzo en eet savonds veel groentes bij je eten en niet te vet koken

als je dan niet afvalt, dan weet ik het niet...minus de suiker en iets minder cola drinken, dan lukt het wel...alleen niet zo snel
Een wijs man doorziet de valsheid van wat de algemene domheid bewondert.
pi_24519205
http://www.voedingscentrum.nl/mirakel/pageViewer.jsp?id=1370

kijk hier eens, kan je zien wat een beetje normaal is...al neem ik dat voedingscentrum echt met een korreltje zout...400 ml melk p/dag, ze zijn gek
Een wijs man doorziet de valsheid van wat de algemene domheid bewondert.
pi_24519406
quote:
Op dinsdag 11 januari 2005 01:19 schreef Ehric het volgende:

[..]

die cola is een verslaving, daar kan ik niet zomaar mee ophouden

en de macaroni kwam uit de magnetron (ik denk dat er tomatensaus over zat) "vroeger" deed ik er ook altijd mayonaise over, maar dat doe ik al niet meer.
Ehm, zou je niet wat serieuzer met voedsel omgaan als je af wilt vallen. Dat je magnetron maaltijden eet moet je zelf weten, maar je moet toch echt letten op wat er allemaal inzit.
pi_24522357
quote:
Op dinsdag 11 januari 2005 16:48 schreef Fixers het volgende:

[..]

Ehm, zou je niet wat serieuzer met voedsel omgaan als je af wilt vallen. Dat je magnetron maaltijden eet moet je zelf weten, maar je moet toch echt letten op wat er allemaal inzit.
Die macaroni was over van 't weekend (was dus geen kant-en-klare magnetron maaltijd)
pi_24522436
quote:
Op dinsdag 11 januari 2005 12:59 schreef Sabrina1981 het volgende:
Ehric hoe bevalt dat Herbalife. Ik heb het ook gedaan. Alleen lag die ochtendshake heel zwaar op de maag. Ik heb toen geïnformeerd en mocht de ochtend met sinaasappelsap doen. Maar als je het zo goed vind is het natuurlijk niet nodig.
en tegenstelling tot wat anderen hier zeggen, helpen die shakes wel degelijk.
Ik heb het al eens eerder gebruikt, toen nam ik alleen 's ochtends een shake, ik viel toen 2-3 kilo per week af, maar dat spul is best duur dus ik was er na een tijdje mee opgehouden.

Het kan idd een beetje zwaar op de maag liggen, maar dat vind ik juist een pluspunt, dan heb ik ook niet zo snel trek in iets anders.
pi_24522683
of je doet wat ik ook ooit heb gedaan
2 rijstwafels op een dag eten met kaas en een paar liter water drinken...meer niet.

Of het gezond is??? zal wel niet nee.......
Of het er weer aan komt? bij mij kwam het er na 1,5 jaar idd. weer aan.

Ohja..... ik viel 18 kilo af in 3 weken

Inmiddels ben ik 23 kilo aangekomen tijdens een zwangerschap, en deze 23 kilo zijn er na 4 maanden ook weer vanaf gegaan, alleen deze keer heb ik het wel op een gezonde manier gedaan, zónder sporten overigens
Never argue with an idiot, they drag you down to their level... and then beat you with experience!
pi_24522819
ik begrijp dat jullie denken dat ik alleen wil afvallen om aan dat onderzoek mee te kunnen doen maar dat is niet waar, echt niet.
Ik ben wel degelijk van plan om als ik eenmaal de overtollige kilo's kwijt ben, op een gezond gewicht te blijven.
Ik heb al vaker een dieet gevolgd en ik viel dan ook wel af, maar om dan op dat gewicht te blijven is altijd het moeilijkst.
Ik heb nog een collega die ook op dieet is, en we hebben afgesproken mekaar elke dag precies te mailen wat we hebben gehad, elk drankje elk snoepje

vandaag:
8:00___shake (250ml)
10:30___1 kopje thee zonder suiker, 1 mok water
12:30___shake (250ml)
15:30___suikerklontje (had ff wat energie nodig)
16:30___glas water
17:00___glas cola light
17:30___2 aardappelen met wortels, klein stukje carbonade
19:30___glas cola light
20:00___snee bruin brood met 2 plakjes magere kaas
20:30___glas cola light

mag je bij die herbalife shakes ook fruit gebruiken? en zo ja, hoeveel?

en wat voor fruit is het gezondst, sinaasappel lust ik niet, als ik fruit eet (idd veel te weinig) neem ik meestal 2 mandarijntjes, kiwi, banaan of een appel
pi_24523124
quote:
Op dinsdag 11 januari 2005 22:18 schreef Ehric het volgende:

en tegenstelling tot wat anderen hier zeggen, helpen die shakes wel degelijk.
Ik heb het al eens eerder gebruikt, toen nam ik alleen 's ochtends een shake, ik viel toen 2-3 kilo per week af, maar dat spul is best duur dus ik was er na een tijdje mee opgehouden.
...en daarna kwam je gewoon weer aan of was je eerst nog veel zwaarder dan nu?

Ik ken in ieder geval één persoon die erg veel gewicht is kwijtgeraakt met Herbalife, dus ja, het werkt prima. Je moet alleen beseffen dat je niet in oude gewoontes moet terugvallen als je afbouwt met dat spul. Je moet nu al bedenken hoe je straks als je bent afgevallen je (gezonde) maaltijden gaat doen.
"Dear life, When I said "can my day get any worse?" it was a rhetorical question, not a challenge."
pi_24523217
quote:
Op dinsdag 11 januari 2005 22:56 schreef Isabeau het volgende:

[..]

...en daarna kwam je gewoon weer aan of was je eerst nog veel zwaarder dan nu?

Ik ken in ieder geval één persoon die erg veel gewicht is kwijtgeraakt met Herbalife, dus ja, het werkt prima. Je moet alleen beseffen dat je niet in oude gewoontes moet terugvallen als je afbouwt met dat spul. Je moet nu al bedenken hoe je straks als je bent afgevallen je (gezonde) maaltijden gaat doen.
Ja idd ik heb ook Herbalife geprobeerd. Echt super, je valt er vanaf en je verliest centimeters, maar omdat je twee maaltijden per dag vervangt en later pas één, moet je wel zorgen dat je straks als je weer normaal eet het gezond houd, anders zit het er zo weer aan.
pi_24523357
quote:
Op dinsdag 11 januari 2005 22:56 schreef Isabeau het volgende:

[..]

...en daarna kwam je gewoon weer aan of was je eerst nog veel zwaarder dan nu?

Ik ken in ieder geval één persoon die erg veel gewicht is kwijtgeraakt met Herbalife, dus ja, het werkt prima. Je moet alleen beseffen dat je niet in oude gewoontes moet terugvallen
ja dat gebeurde dus wel, 4 verjaardagen in een week, gebakje nemen, een paar hapjes en toen begon ik 's avonds ook regelmatig weer iets te eten, broodjes meestal.
't volhouden is best moeilijk hoor.

Nou is het natuurlijk niet zo, dat je nooit meer een gabakje mag eten op een verjaardag, nooit meer en broodje met pindakaas ofzo mag eten enz. maar je moet er wel voor zorgen dat je alles een beetje in evenwicht houdt, 's avonds een gebakje? dan zeker geen snack in't weekend bijvoorbeeld.
pi_24523586
naast mijn vraagje over fruit:

hoe (on)gezond is een gekookt ei eigenlijk voor "de lijn"?
pi_24523633
Begin s'morgens vroeg meteen met ontbijten zodat je stofwisseling op gang komt.
Minderen met suiker toe te voegen aan koffie/thee, beter geen suiker.
Die fles cola zou je kunnen inruilen voor drinken met vitamine c bijv. jus d'orange.
Na 21.00 uur moet je niks meer eten dan is je stofwisseling minder dan overdag en komen de pondjes extra er snel bij.
  dinsdag 11 januari 2005 @ 23:36:59 #99
19479 Mr.J
Train, eat, sleep. Repeat.
pi_24523660
quote:
Op dinsdag 11 januari 2005 23:32 schreef Ehric het volgende:
naast mijn vraagje over fruit:

hoe (on)gezond is een gekookt ei eigenlijk voor "de lijn"?
Het is iig niet slecht.
Godfather Bodybuilding topic reeks
pi_24523811
quote:
Op dinsdag 11 januari 2005 23:35 schreef Phraze het volgende:
Begin s'morgens vroeg meteen met ontbijten zodat je stofwisseling op gang komt.
Minderen met suiker toe te voegen aan koffie/thee, beter geen suiker.
Die fles cola zou je kunnen inruilen voor drinken met vitamine c bijv. jus d'orange.
Na 21.00 uur moet je niks meer eten dan is je stofwisseling minder dan overdag en komen de pondjes extra er snel bij.
Ik begin 's ochtends met een shake en suiker gebruik ik niet meer (ik doe zelf nergens suiker bij iig)
abonnement Unibet Coolblue
Forum Opties
Forumhop:
Hop naar:
(afkorting, bv 'KLB')