Juist, het blijven vingers. Al lijkt het me uiterst onwaarschijnlijk dat we zo vleugels zouden ontwikkelen omdat dit wat de rest van je arm betreft enzo niet gunstig is.quote:Op vrijdag 7 januari 2005 04:01 schreef DionysuZ het volgende:
Maar als die vingers steeds langer worden doordat dat op een of andere manier beter is om te overleven.. en ook nog dunner... en het velletje tussen de vingers gaat steeds meer naar boven zitten, dan heb je op een gegeven moment net as een vleermuis.. vleugelsmaar goed.. we kunnen het natuurlijk ook uit de klauwen gelopen vingers noemen natuurlijk.
Ja, onze ontwerper heeft de gewrichten van ons wellicht ook bij vissen op een andere manier ingezet.quote:Kijk naar een primitieve vis... die heeft ongeveer DEZELFDE gewrichten als wij hebben.. alleen op een heel andere manier gebruikt.
Dat lijkt me sterk, dat dieren met een gehandicapte/gammele knie beter kunnen bewegen dan vissen. Want daar zijn ze toch uit voort gekomen.quote:Nou kijk.. je hebt de soort, in die soort heb je de dieren MET de gammele knie, en de dieren ZONDER gammele knie.. de dieren ZONDER gammele knie kunnen al helemaal niet overleven omdat ze minder kunnen met hun pootjes en dus eerder als prooi gebruikt worden door vieze nichterige poema's ofzo
De dieren MET gammele knie echter kunnen net wat sneller bewegen met die knie waardoor ze een grotere overlevingskans hebben.. op een gegeven moment bestaat de soort zonder die knie niet eens meer want die had te weinig overlevingskans.. of dat gedeelte is naar een ander bos zonder poema's getrokken
Ok, als je statistisch wilt werken, prima. Dan kan je namelijk beredeneren dat 1 positieve mutatie niet opweegt tegen die miljarden negatieve mutaties. Of vind je dat ik nu iets doms zeg?quote:jup uhu jep.. nieuw materiaal kan spontaan ontstaan. Meestal (99999/1000000x) is het niet nuttig materiaal of schadelijk materiaal en gaat het beestje dood of levert het materiaal over omdat het niet nuttig maar ook niet schadelijk is.. maar every once in a while (statistiek he
is wiskunde.. is ook n vak, daar komt ook het begrip TIJD vandaan in de evolutietheorie.. stel maar dat je een dobbelsteen hebt en je gooit 1x in een minuut.. je moet nu 3x achter elkaar 6 gooien.. dan heb je daar toch meer kans op als je 5 dagen achter elkaar blijft gooien dan als je maar 10 minuten gooit?) is het materiaal waardoor er een bultje op de goede plek komt (kankergezwel ofzo), wat toevallig van hard materiaal is, en hop je hebt na flink wat generaties n prachtig schild op je schildpad
Je slaat de spijker op zijn kop. Net zoals met de besloten groep konijntjes waarvan de eerste generatie een stuk beter was dan de laatste.quote:Ow wacht dus 4 miljard jaar geleden waren we een soort ubermensch, maar we zijn dermate gedevolueerd dat we nu maar een slap aftreksel ervan zijn
Nóg meer mutaties? Je neemt nogal wat hooi op je vork. Realiseer je je wel dat dat alleen maar inhoudt dat ze nog sneller verarmd zijn?quote:Neem een FLINKE populatie konijntjes, gebruik natuurlijk ook wat radioactieve straling (in het verleden heeft de zon ook flink wat zonnescheten gelaten) zodat mutaties NOG vaker voorkomen, zet een natuurlijke vijand uit tussen de konijntjes en wacht n paar eeuwen en ze passen zich prachtig aan aan de omgeving(ik noem een Dodo, familie van de duif, in een omgeving zonder natuurlijke vijand.. hoef je niet te vliegen.. weg vleugels, snavel groter om beter te kunnen eten..helaas door de mens uitgeroeid)
moet je toch es wat beter naar vleermuizen kijken.quote:Op vrijdag 7 januari 2005 04:15 schreef Kogando het volgende:
Juist, het blijven vingers. Al lijkt het me uiterst onwaarschijnlijk dat we zo vleugels zouden ontwikkelen omdat dit wat de rest van je arm betreft enzo niet gunstig is.
is geen argument tegen evolutiequote:Ja, onze ontwerper heeft de gewrichten van ons wellicht ook bij vissen op een andere manier ingezet.
water/land...quote:Dat lijkt me sterk, dat dieren met een gehandicapte/gammele knie beter kunnen bewegen dan vissen. Want daar zijn ze toch uit voort gekomen.
je hebt ook nog zoiets als half functionerendsquote:Jouw redenatie klopt gewoon niet want er is dan als overbrugging een niet functionerend iets nodig wat uiteindelijk per toeval iets wel functionerends wordt.
dat krijg je nou als je niet snapt waar je over praatquote:Feit is dat de de diertjes MET gammele knie en die zonder knie allebei opgevroten zouden worden.
jup daar zeg je wat domsquote:Ok, als je statistisch wilt werken, prima. Dan kan je namelijk beredeneren dat 1 positieve mutatie niet opweegt tegen die miljarden negatieve mutaties. Of vind je dat ik nu iets doms zeg?
beter lezen.quote:Als ik een dobbelsteen pak met vijf 6-en en een 1. En ik gooi 10.000 keer. Dan zou volgens jouw redenering de 1 uiteindelijk het meest gegooid zijn.
schadelijke mutaties worden doorgaans niet doorgegeven of worden door andere mechanismen opgelost.quote:Een dier plant zich veel generaties voort en daarmee gaan bijvoorbeeld 2 miljoen negatieve mutaties en 1 positieve mutatie gepaard. Hoe kan je dan denken dat die positieve mutatie al die verarming weer goed maakt?
doe daar maar es een bewijs voorquote:Je slaat de spijker op zijn kop. Net zoals met de besloten groep konijntjes waarvan de eerste generatie een stuk beter was dan de laatste.
ga je weer over je verarmen. Als je op korte schaal kijkt kan je zoiets waarnemen jah. Over de lange termijn is dit anders.quote:Nóg meer mutaties? Je neemt nogal wat hooi op je vork. Realiseer je je wel dat dat alleen maar inhoudt dat ze nog sneller verarmd zijn?
vleugels waren overbodig. Koste alleen maar energie. Dan hebben de individuen met kleinere vleugels een voordeel.quote:Juist de dodo, zo'n voorbeeld zocht ik! Kon niet meer vliegen en was blijkbaar genetisch verarmd. En wat stond daar tegenover, een wat groter snaveltje? Big deal, het is nog steeds een snavel. Net zoals een mens van 2 meter evengoed mens is als een mens van 1.50 meter.
De laatste theorie is dat ze een aftakking van de dino's zijn iircquote:Volgens jouw theorie zouden de meeuwen eerder uit de dodo's ontstaan moeten zijn. Waarbij de dodo's al miljoenen jaren lang nutteloze vleugels hadden tot ze ineens gingen werken.
Gunstig of niet gunstig.. ligt geheel aan je omgeving! Als je die arm toch niet nodig hebt en vleugels zijn gunstiger, dan evolueerd die arm vanzelf weg in vleugels (kort door de bocht) via bijv. rotsspleten waar het enige eten in te vinden is (waardoor langere vingers een betere overlevingskans geven) naar een enorme droogte waardoor veel oppervlak om warmte op te vangen handig is... waar kun je nog oppervlak, tussen je vingers!! dus dat velletje groeit en groeit omdat dat gunstiger is en die dus beter overleven.. en daarna heb je een predator die je wilt opvreten en dat doet hij dan ook bij het leven, behalve diegenen die net zo'n 'handen' hebben dat je ermee kunt vliegen.. vleugels.. bastaquote:Op vrijdag 7 januari 2005 04:15 schreef Kogando het volgende:
* Kogando zich bij elkaar raapt en de discussie nogmaals aangaat.
[..]
Juist, het blijven vingers. Al lijkt het me uiterst onwaarschijnlijk dat we zo vleugels zouden ontwikkelen omdat dit wat de rest van je arm betreft enzo niet gunstig is.
[..]
nee wij zijn uit vissen geevolueerd. Onze botten en gewrichten zijn groter en complexer geworden, maar rudimentair hetzelfde.quote:Ja, onze ontwerper heeft de gewrichten van ons wellicht ook bij vissen op een andere manier ingezet.
[..]
Wederom ligt geheel aan je omgeving. Als er veel eten op het land is en in de zee zitten veel roofvissen, dan zijn amfibien beter in staat te overleven.. ze krijg je op den duur landdieren. En ja, geheel afhankelijk van de omgeving is het gunstig of NIET gunstig om n rudimentair gewricht te hebben... volledig afhankelijk van de omgevingquote:Dat lijkt me sterk, dat dieren met een gehandicapte/gammele knie beter kunnen bewegen dan vissen. Want daar zijn ze toch uit voort gekomen.
weet je wel hoe de evolutietheorie werkt? Krijg er met dit stukje weinig vertrouwen in dat je dat weet.quote:Jouw redenatie klopt gewoon niet want er is dan als overbrugging een niet functionerend iets nodig wat uiteindelijk per toeval iets wel functionerends wordt.
Feit is dat de de diertjes MET gammele knie en die zonder knie allebei opgevroten zouden worden.
[..]
Nee, 6 zou het meest gegooid zijn. Maar als je een populatie konijnen hebt.. en de 6 is negatief.. en een deel van de generatie heeft die negatieve eigenschap.. dan zijn ze minder goed in staat te overleven dan de rest.. die mutatie verdwijnt dus weer (om maar niet te spreken van de normale mutaties in een cel die automatisch afgebroken wordt). Maar juist die ENE mutatie zorgt ervoor dat het konijn net iets sneller kan rennen dan de rest, waardoor het betere overlevingskansen heeft en dus meer kans op nakomelingen die OOK die mutatie hebben uiteraard. hele evolutieprincipequote:Ok, als je statistisch wilt werken, prima. Dan kan je namelijk beredeneren dat 1 positieve mutatie niet opweegt tegen die miljarden negatieve mutaties. Of vind je dat ik nu iets doms zeg?
Als ik een dobbelsteen pak met vijf 6-en en een 1. En ik gooi 10.000 keer. Dan zou volgens jouw redenering de 1 uiteindelijk het meest gegooid zijn.
Niet, dat doet de omgeving wel. Negatieve mutaties zorgen voor verarming.. daar heb je gelijk in.. en in een omgeving zonder natuurlijke vijand of boeiende omgevingsfactoren (immense hitte, droogte etc.) blijven die negatieve mutaties in de populatie... maar als er WEL boeiende omgevingsfactoren of natuurlijke vijanden zijn dan heft dat zich automatisch weer op.. want die negatieve mutaties zorgen voor een mindere overlevingskans dan normaal.quote:Een dier plant zich veel generaties voort en daarmee gaan bijvoorbeeld 2 miljoen negatieve mutaties en 1 positieve mutatie gepaard. Hoe kan je dan denken dat die positieve mutatie al die verarming weer goed maakt?
[..]
zie tekstquote:Je slaat de spijker op zijn kop. Net zoals met de besloten groep konijntjes waarvan de eerste generatie een stuk beter was dan de laatste.
[..]
Nóg meer mutaties? Je neemt nogal wat hooi op je vork. Realiseer je je wel dat dat alleen maar inhoudt dat ze nog sneller verarmd zijn?
Wederom.. je begrijpt het niet. Doordat er geen natuurlijke vijand was van de duif, en geen boeiende omgevingsfactoren, had de duif geen vleugels nodig, immers zonder vleugels verbruik je minder energie en heb je minder voedsel nodig en kun je beter overleven.. evolutie mooi toch.quote:Hahaha..
Juist de dodo, zo'n voorbeeld zocht ik! Kon niet meer vliegen en was blijkbaar genetisch verarmd. En wat stond daar tegenover, een wat groter snaveltje? Big deal, het is nog steeds een snavel. Net zoals een mens van 2 meter evengoed mens is als een mens van 1.50 meter.
Volgens jouw theorie zouden de meeuwen eerder uit de dodo's ontstaan moeten zijn. Waarbij de dodo's al miljoenen jaren lang nutteloze vleugels hadden tot ze ineens gingen werken.
dat is hier wel het probleem he.quote:Ik heb het idee dat men hier niet echt snapt wat het evolutieprincipe inhoudt... hoe kan men er dan tegenin gaan?
Ik haal even een voorbeeld aan:quote:Op vrijdag 7 januari 2005 04:19 schreef Kogando het volgende:
Hmm, voor mijn gevoel heb ik je allang overtuigd. Toch zal je straks weer met een antwoord komen waarbij je met andere woorden hetzelfde zegt. Enfin, het houdt ons van de straat.
Ik vraag je vooral eerlijk te zijn. Wat zijn de consequenties als jouw theorie niet klopt, kan je dat aan? Is er misschien een reden waarom je mij geen gelijk zou WILLEN geven.
Wat ik nog wel wil benadrukken:
Negatieve mutaties houdt in dat er verarming van genetisch materiaal is!!!
Feitelijk is dat hetzelfde. De harde schijf in jouw computer bevat X gigabyte aan data. Er komt geen informatie bij, maar door variatie wordt het alleen anders gerangschikt.quote:Op vrijdag 7 januari 2005 03:48 schreef Kogando het volgende:
Ja, er is variatie in de genetische informatie.
Nee, er komt geen NIEUWE, eerdere onbestaande, genetische informatie bij. Er wordt louter gevarieerd in het aanbod van informatie.
Nu plaats je al voor de 3e keer deze 'argumenten', maar zoals ik al eerder aangaf, het enige wat meneer Burgess doet is de theorie van Irreducible Complexity uit de sloot trekken. Ik krijg niet de indruk dat je echt moeite doet en naar de tegenargumenten en linkjes kijkt, anders was je er achter gekomen dat er van deze theorie niet veel meer over is. Ik kreeg al zo'n vermoeden toen je zelfs op de eerste pagina al vol trots riep dat we 100 jaar aan wetenschappelijk onderzoek aan de kant kunnen schuiven.quote:Op vrijdag 7 januari 2005 00:47 schreef Aegir het volgende:
[..]
goed argumenten
dit is wat ik een indrukwekkend stuk vond in het boek van stuart burgess en ik zal m'n best doen het zo goed mogelijk uiteen te zetten, de titel van het boek: ontwikkeling of ontwerp.
onherleidbare mechanismen
Dat heb ik ook al duidelijk proberen te maken maar als je dan met de bronnen daarvoor aankomt zetten worden ze niet gelezen....quote:Op vrijdag 7 januari 2005 11:35 schreef Bensel het volgende:
Wat ik hier heel veel zie, is dat mensen de evolutietheorie niet begrijpen (of in elk geval maar gedeeltelijk). Dit komt vooral omdat ze een gebrek aan infomatie hebben, en zo maar wat in het rondte gaan denken. belangrijkste om te weten bij evolutie theorie is dit: natuurlijke selectie.
...
Fout. Dit zijn de ideeën van Lamarck, een voorganger van Darwin. Hij had het net niet helemaal begrepen.quote:Op vrijdag 7 januari 2005 12:25 schreef PeeJay het volgende:
Ikzou nog een extra ding willen aanhalen over de dodo's. Ze hadden inderdaad nog restanten van vleugels. maar hoe komt dat dan?
Nou eigenlijk heel simpel, ze worden niet meer gebruikt. Wat er dan gebeurt: de spieren vorden amper gebruikt, ze zwakken af. De botten worden minder sterk, ze zwakken af. De nakomelingen ondervinden de gevolgen daarvan en zullen minder goed kunnen vliegen.
De mens, kijk naar de sporters. Je ziet vaak dat de nakomelingen van een voormalig topsporter ook diezelfde sport gaan doen en vervolgens óók n topsporter worden, ze doen t nog wel eens beter dan hun ouders. dat is ongeveer hetzelfde als de dodo, alleen omgekeerd. Sterkere spieren dan normaal in bijv de armen door topsport, de nakomelingen ondervinden de gevolgen darvan en zal niet alleen grotere spieren hebben, ze zullen ze ook nét iets sneller kunnen ontwikkelen in de armen
Darwin mocht dan niet alle DNA-kennis hebben die wij nu hebben, in grote lijnen had hij zeker wel gelijk, en komt zijn theorie overeen met wat we nu nog steeds menen te weten over 'the origin of species'.quote:In 1859 schreef Charles Darwin het volgende:
ON THE ORIGIN OF SPECIES
BY MEANS OF NATURAL SELECTION
OR
THE PRESERVATION OF FAVOURED RACES IN THE STRUGGLE FOR LIFE
tja waarop te reagerenquote:Op vrijdag 7 januari 2005 12:47 schreef nappel het volgende:
Wrom reageert niemand op mijn post over Nedved, voetballer Tsjechisch elftal?
Bij de mens bestaat de knieschijf uit 1 geheel, bij 1% uit 2 delen..
..bij Nedved bestaat de knieschijf uit 3 delen..
Gecreëerd??
Dat mensen zich hierover kunnen verbazen, maar niet stilstaan bij andere 'wonderen' in de natuur snap ik niet..
Ik weet niet hoe leven hier ooit is gekomen, maar dat het leven zich hier verder ontwikkeld heeft is m.i. duidelijk!
Volgens mij snap je echt niet wat de bedoeling is van een forum als dit, maar 4 keer hetzelfde stukje onzin neerdumpen en de reacties negeren is niet de bedoeling.quote:Op vrijdag 7 januari 2005 15:51 schreef Aegir het volgende:
OKE jij kent de evolutietheorie, mag ik jou vragen eens te reageren op mijn tegen argumenten tegen de evolutietheorie:
quote:Regarding Behe's antibody example, we have the "marker" substance and the "killer" substance, that together hunt and kill marked invaders. Behe is saying that by themselves, the marker and the killer are useless, and thus must have been made at the same time. The killer cannot kill what it cannot find and the marker has no ability to kill even if it can find a target.
However, under gradual replacement, a different marker may have started out as an independent hunter AND killer. After a while, a helper killer joined this army because it had some nice specialties. However, this second killer still depended on the first one to find the target. Thus the first killer served as both a marker and a killer, and the second killer is just a killer, relying on the first to hunt.
Perhaps over time it is more efficient to have the 2nd killer specialize in killing and the first specialize in marking, and so the first killer is replaced by a similar substance that is merely a marker (perhaps a better marker than the first dual-purpose one).
Thus, each step is an advantage, yet the final result is a dependent pair that does not resemble the proto-killer. This example can be laid out as:
A = original killer and marker
K = second killer
M = replacement marker
1. A
2. AK
3. AMK
4. MK
All we see today is "MK". Opponents of irreducible complexity state that Behe erroneously assumes that if the structure ended up MK, then it must have started out as M or K by themselves.
Nee hoor.. geen bewijs voor evolutie.. voor diversiteit..quote:Op vrijdag 7 januari 2005 16:00 schreef Aegir het volgende:
[..]
tja waarop te reageren
als je er nou eens bijschreef hoe hij er aan komt, ongelukje misschien, of daadwerkelijk evolutie, zo ja hoe zit het dan met de knieschijven van de ouders, een tussen vorm of ook al of nog gewone knieschijven, is er ooit onderzoek geweest en zo
anders heb jij het bewijs gevonden voor supersnelle evolutie![]()
YES je maakt me super gelukkig, het heeft ons een paar dagen gekost, maar dat is dus inderdaad het onderwerp van dit topicquote:Op vrijdag 7 januari 2005 16:17 schreef ATuin-hek het volgende:
ik heb een leuke uitspraak gevonden van de bedenker van dat onherleidbare gedoe:
"Behe himself acknowledges that simply because scientists cannot currently see how an "irreducibly complex" organism could evolve, it does not prove that there is no possible way for it to have occurred."
gevonden in http://en.wikipedia.org/wiki/Irreducible_complexity Staan ook enkele voorbeelden hoe wat nu zo'n irreducibly complex system lijkt ontstaan kan zijn.
ja zekerquote:Op vrijdag 7 januari 2005 16:33 schreef nappel het volgende:
[..]
Nee hoor.. geen bewijs voor evolutie.. voor diversiteit..
Ik heb enkel laten zien dat er verschil in kan zitten.
Bovendien loopt Pavel Nedved op een bepaalde manier hierdoor.
Nu levert hem dat wel resultaat op op 't voetbalveld, maar niet in het overleven...
..maar je snapt toch wel dat door een verandering als deze een individu meer levenskansen kan krijgen dan een ander??
De typering als 'nonsens' geeft juist een zekere mate van vooringenomenheid aan jouw kant weer, het is dan ook zeer hypocriet om anderen af te schilderen als zijnde doofstom voor redelijkheid en argumentatie terwijl je kennelijk zelf niet eens in staat bent om naar redelijkheid te argumenteren. Evenzo, als je kennelijk niet eens in staat bent om over Behe op een normale manier te praten, wat kan dan gezegd worden van je capaciteit in het algemeen om zaken evenwichtig te analyseren en bespreken?quote:Op vrijdag 7 januari 2005 10:06 schreef Doffy het volgende:
Ik heb al een stukje over meneer Behe en zijn Irreducable Complexity-nonsens geplaats, met een intelligente, bijbehorende link naar een artikel waarin dat hele ID/IC argument wordt gefileerd.
Dat is al tig keer in dit topic gedaan, maar blijkbaar weiger jij linkjes te volgen. Dan houdt het al snel op voor je.quote:Op vrijdag 7 januari 2005 16:41 schreef Aegir het volgende:
en mijn vraag is dus aan de fokkers die de evolutietheorie en/of de degeneratietheorie, want dat schijnt maar door elkaar gesmeten te kunnen worden, nou fijn prima, ondersteunen, aan argumentatie hebben om dat onder uit te halen
Een link vinden naar Behe's eigen pagina is niet zo heel moeilijk:quote:Op vrijdag 7 januari 2005 16:41 schreef Aegir het volgende:
YES je maakt me super gelukkig, het heeft ons een paar dagen gekost, maar dat is dus inderdaad het onderwerp van dit topic
Daar gaan we weerquote:Op woensdag 5 januari 2005 23:07 schreef Aegir het volgende:
ik ben iemand die nergens in gelooft onder het motto dat ik de waarheid nu eenmaal niet ken,
toch zoek ik altijd vrolijk verder, kom ik het volgende boek tegen van Stuart Burgess
Ontwikkeling of Ontwerp
hij is een wetenschapper en een theoloog!![]()
die heel simpel de evolutietheorie onderuit haalt, door bijv de knieschijf, deze bestaat uit 28 noodzakelijke onderdelen en kan daardoor dus niet zijn ontstaan door ontwikkeling, of bijv. dmv de vogel, de vogel is een geheel haal 1 onderdeel weg en het is geen vogel meer, kan dus niet geevolueerd zijn!![]()
nou atheisten ben zeer benieuwd wat jullie daar van maken![]()
Je haalt twee dingen door elkaar. Ik typeer de IC-hypothese inderdaad als 'nonsens', omdat het dat ook is. Dat zeg ik niet als dogma, maar omdat ik de logica van de evolutie al jaren bestudeerd heb. Ik heb dus argumenten en kennis van afdoende voorbeelden om mijn vertrouwen in de evolutie mee te staven. Voor de IC-hypothese ontbreken ten enen malen en een betrouwbare theoretische fundering, en waarnemingen in de realiteit om evt. theoretische voorspellingen mee te staven. Kortom: het is geen theorie, het is een stelling zonder theorie en bewijs, ook na jaren van "research". Dat is voor mij afdoende om het te betitelen als 'nonsens'.quote:Op vrijdag 7 januari 2005 16:58 schreef Sovereign het volgende:
De typering als 'nonsens' geeft juist een zekere mate van vooringenomenheid aan jouw kant weer, het is dan ook zeer hypocriet om anderen af te schilderen als zijnde doofstom voor redelijkheid en argumentatie terwijl je kennelijk zelf niet eens in staat bent om naar redelijkheid te argumenteren.
Als je commentaar hebt om mijn manier van praten over Behe, dan zou ik het op prijs stellen als je eens concreet wordt en vertel me wat eraan mankeert.quote:Evenzo, als je kennelijk niet eens in staat bent om over Behe op een normale manier te praten, wat kan dan gezegd worden van je capaciteit in het algemeen om zaken evenwichtig te analyseren en bespreken?
Ik zal er eens naar kijken.quote:In ieder geval, Prof. Behe is niet ongevoelig geweest voor kritiek op zijn suggesties, daar heeft hij in aanzienlijk detail op gereageerd en de eerdere Geocities link is niet eens up-to-date. Zie ook de link die ik reeds eerder gaf, waarin nog in meer detail wordt ingegaan op irreducible complexity en de argumenten tegen en voor.
Wanneer gaan we er nu eens mee stoppen om te praten over "genetische verarming"? Het is een flauwekul-term zolang er geen strikte definitie van gegeven is, en die heb ik tot dusver nog niet mogen zien. Tot dusver komt het op mij over als 'verarming' naar een menselijke maatstaf, en dat is volstrekt niet relevant in dit debat.quote:Op vrijdag 7 januari 2005 20:42 schreef pomtiedom het volgende:
Genetische verarming.
Tja, dit is geen bewijs van hoogontwikkeld ontwerp. Als je kijkt naar mensen kan ik enkel zeggen dat 12.000 jaar geleden er slechts 2000 mensen leefden door een grote natuurramp. Dan treed idd genetische verarming op want een hoop genen veranderen.
om maar eens willekeurig wat 'argumenten' uit te pikken , je noemt net 2 eigenschappen waar een 'intelligente ontwerper' over beschikt of mogelijk zou beschikken , onvermijdelijk volgt de vraag op welke manier is dit vastgesteld ? is dit zuiver empirisch bewezen stel dat 'Hij/Zij' bestaat ? Vergis je niet in de implicaties die jou opsomming van dergelijke fantastische eigenschappen heeft (ken je er toevallig nog meer?), dat zou t proces dat evolutie omvat wel eens volledig overbodig kunnen maken , waarom er miljoenen jaren over een gewricht doen als je een "intelligente ontwerper" het in een oogwenk kan ! ....quote:Op vrijdag 7 januari 2005 00:47 schreef Aegir het volgende:
[..]
een onherleidbaar mechanisme kan alleen door een intelligente ontwerper worden gemaakt, omdat alleen een intelligente ontwerper vooruit kan kijken en alle onderdelen en eigenschappen gelijktijdig kan ontwerpen.
niet zo snel gozer . Ooit gehoord van fossillisatie ? dan zou je moeten weten dat door de hoge druk en vele jaartjes waaronder dit proces plaatsvind er geen zacht weefsel z.a pezen spieren en kraakbeen heel blijft , met alle goede wil v.d wereld valt uit 2 knokige uiteinden geen tussenvorm van een gewricht te herleiden hooguit het type . Er bestaat dus geen overtuigend bewijs dat er geen tussenvorm van een knie heeft bestaan , dat sluit eveens een knipoog van een herderziende tovernaar als trigger voor t doen ontstaan v.d perfecte knie uitquote:als het kniegewricht zich geleidelijk zou hebben ontwikkeld, zou men vele tussenvormen tussen het scharnier gewricht(zoals de elleboog) en het kniegewricht mogen verwachten, in levende of in uitgestorven schepselen.
er bestaat echter geen enkele aanwijzing dat ooit een tussenvorm van het gewricht bestaan heeft.
gezien het grote aantal bestudeerde fossielen en gezien de afwezigheid van overgangsvormen tussen een scharniergewricht en een kniegewricht moet geconcludeerd worden dat er overtuigend bewijs bestaat dat het kniegewricht niet door evolutie is ontstaan.
niet helemaal.. God is niet te bewijzen.. evolutie is al bewezen... (op een heleboel verschillende manieren)quote:Op zaterdag 8 januari 2005 06:25 schreef Aegir het volgende:
god tja daar moet je in geloven
evolutie tja daar moet je in geloven![]()
Ik kende dit voorbeeld helemaal niet, maar als het echt zo is, dan is het inderdaad een mooi staaltje van genetische diversiteit! Thanks!quote:Op vrijdag 7 januari 2005 12:47 schreef nappel het volgende:
Wrom reageert niemand op mijn post over Nedved, voetballer Tsjechisch elftal?
Bij de mens bestaat de knieschijf uit 1 geheel, bij 1% uit 2 delen..
..bij Nedved bestaat de knieschijf uit 3 delen..
Genetische verarming is ook onzin. Ik wijs alleen maar even aan dat door een uitsterfte in het verleden wel verscheidene genecombinaties zijn verdwenen. Trouwens, genetische verarming gaat natuurlijk niet op want dan zouden we een exponentiele groei van geestelijk en lichamelijk gehandicapten zien door de afwezigheid van belangrijke genen.quote:Op vrijdag 7 januari 2005 23:13 schreef Doffy het volgende:
[..]
Wanneer gaan we er nu eens mee stoppen om te praten over "genetische verarming"? Het is een flauwekul-term zolang er geen strikte definitie van gegeven is, en die heb ik tot dusver nog niet mogen zien. Tot dusver komt het op mij over als 'verarming' naar een menselijke maatstaf, en dat is volstrekt niet relevant in dit debat.
Idd. En als aanvulling hierop: de evolutie is een continue wapenwedloop, waar ook de roofdieren steeds weer hun prooien moeten vangen. De diertjes met die gammele knieën hadden dus niet de roofdieren als vijand die minder goed waren in het vangen van dieren als de huidige roofdieren. Hierdoor konden de diertjes met gammele knie toch vaak ontsnappen. Na evolutie met minder gammele knie, konden ze bijna altijd ontsnappen, waardoor alleen de beste roofdieren nog prooien konden vangen en ook zij ofwel moesten doorevolueren ofwel uitsterven. Sterven ze uit, dan worden ze weer vervangen door nieuwe roofdieren die wel in staat zijn om die diertjes met inmiddels goede knie te vangen.quote:Op vrijdag 7 januari 2005 04:01 schreef DionysuZ het volgende:
Nou kijk.. je hebt de soort, in die soort heb je de dieren MET de gammele knie, en de dieren ZONDER gammele knie.. de dieren ZONDER gammele knie kunnen al helemaal niet overleven omdat ze minder kunnen met hun pootjes en dus eerder als prooi gebruikt worden door vieze nichterige poema's ofzo
De dieren MET gammele knie echter kunnen net wat sneller bewegen met die knie waardoor ze een grotere overlevingskans hebben.. op een gegeven moment bestaat de soort zonder die knie niet eens meer want die had te weinig overlevingskans.. of dat gedeelte is naar een ander bos zonder poema's getrokken
Hier ging bij mij de deur dicht. Proberen een theorie omver te werpen, en dan zelfs niet eens het kleinste idee hebben wat die theorie dan inhoudt. De evolutietheorie heeft geen REET te maken met de oerknal, of welke natuurkundige theorie voor het ontstaan van het universum dan ook.quote:Op donderdag 6 januari 2005 02:45 schreef Kogando het volgende:
[..]
Je slaat de spijker op zijn kop. Er is geen bewijs voor de evolutietheorie en dat zal er niet komen ook, sterker nog; er zullen alleen maar meer bewijzen tegen komen. En daarom kan ik nog maar 1 conclusie trekken, namelijk dat we niet ontploft zijn uit een oerknal.. maar ontworpen.
Ik had het niet beter kunnen zeggen!quote:Op dinsdag 11 januari 2005 15:45 schreef mrDarksand het volgende:
Ik snap dit echt niet, de basis van de hele evolutie theorie is simpeler dan de spelregels van mens-erger-je-niet, en toch blijven er mensen zijn die het niet zien, enkel omdat het gewoon niet strookt met hun denkbeeld, het past niet in hun straatje. Ik zie zoveel mensen hier moeite doen om het uit te leggen (waarvoor dank), maar volgens mij is het tevergeefse moeite, mensen willen het niet geloven. Wanneer deze mensen zelfs al zeggen dat ze geen links gaan lezen, dan ben ik van mening dat ze dan niet eens mee moeten doen met de discussie. Er valt niet te discusieren met mensen die enkel maar kunnen bashen en totaal geen moeite willen doen om tegenarumenten te lezen.
Toch zit er één voordeel aan mensen die reageren zoals ik hierboven heb beschreven. Ze zorgen ervoor dat dit topic gevuld wordt met goede links en argumenten voor de evolutietheorie, geeft mij weer meer informatie en inzicht hierover.
Zolang die antistoffen niet af en toe op bezoek gaan bij de geslachtscellen lijkt me dat nietquote:en er is nog een methode voor genetische variatie, al vind die plaats terwijl we leven: de genen die voor antistoffen zorgen in ons lichaam, worden ook continu door elkaar gehusseld. wat weer zorgt voor genetische variatie. Ik weet alleen niet of dit ook overgedragen kan worden in nakomelingen..
Antwoord vraag 1: DNA reperatie eiwiten zullen alleen dingen repareren, zoals G tegen over T, terwijl het G tegenover C moet zijn (GT geeft een 'bobbel' in de streng, omdat het chemisch gezien niet 'past') Als er eerst GC stond, en de mutatie verandert dat in AT, dan krijg je dus een echte effecteve mutatie (ook wel puntmutatie geheten, aangezien een streng altijd in enkelvoud bekeken word. je hebt ook nog mutaties als frameshifts ed)quote:Op vrijdag 14 januari 2005 21:27 schreef Frankmd het volgende:
En verder vraag ik me af wat precies de rol is van de DNA reparatie eiwitten die in de celkernen van organismen voorkomen in de evolutie. Wat naast de slechte mutaties, zullen deze reparatieeiwitten natuurlijk ook de goede mutaties repareren.
Ow, en voordat een mutatie tot uiting komt moet deze mutatue toch optreden in een geslachtscel? Via zaadcellen lijkt me de kans dat een mutatie uberhaupt overgedragen wordt al erg klein, gezien de hoeveelheid zaadcellen die per paring overgedragen worden. Zijn het dan alleen de eicellen die de mutaties (goed of slecht) voor hun rekening nemen?
Ik neem aan dat je bedoelt de helft van het DNA van de zaadcelmoedercel. Als 1 zaadcelmoedercel een mutatie ondergaat zal zijn buurman daardoor niet beinvloed worden, plus dat de zaadcelmoedercellen eens in de zoveel tijd worden ververst.quote:Vraag 2: eicellen zitten al de hele tijd in het lichaam van een vrouw. Deze staan dus ook voortdurend bloot aan straling. Bij een man worden geslactscellen continu opnieuw aangemaakt, met miljarden tegelijk. Maar deze bevatten WEL het hele DNA van de man. Hier kunnen dus ook gewoon mutaties in opgeslagen worden.
Het veranderen van eiwit in spons klinkt me niet zo positief in de oren, misschien kan je hier een voorbeeld van geven?quote:maar er zijn ook nog andere manieren waarop veranderingen in de biochemische processen van ons lichaam kunnen plaatsvinden. Zo zijn er eiwitten, die anders dan normaal gevouwen zijn, die andere eiwitten dezelfde vorm laten aannemen. Deze eiwitten heten prionen, en 1 van deze eiwitten veroorzaakt Creutzfeld-Jacobs syndroom.. (bij koeien ook wel BSE of gekke koeienziekte genoemd)Hierbij worden de eiwitten in de hersenen aangepast naar de vorm van de prion. Hierdoor worden de hersenen letterlijk een spons.
Dat voorbeeld geeft Bensel dus met Creutzveld-Jacob. En da's zeker niet positief te noemen. De hersenen degenereren als het ware langzamerhand...quote:Op vrijdag 14 januari 2005 23:32 schreef Frankmd het volgende:
Het veranderen van eiwit in spons klinkt me niet zo positief in de oren, misschien kan je hier een voorbeeld van geven?
oh, die zijn er ook wel.. Zoals een puntmutatie in het gen wat voor hemoglobine codeert. Hierdoor word 1 aminozuur verandert in hemoglobine, en vormt het eiwit zch totaal anders. hierdoor ziet een rode bloedcel er totaal anders uit (cikkelcelanemie). Nu is het zo, dat cikkelcelanemie op zich schadelijk is.. je neemt nl minder zuurstof op in je bloed.. Echter blijven de gevolgen beperkt tot een vorm van bloedarmoede. proentueel gezien komt cikkelcelanemie het meest voor in Afrika. Waarom? omdat cikkelcelanemie ook beschermt tegen malaria. Hier, in het noorden, waar nauwelijks malaria voorkomt, is er geen voordeel, en zul je deze afwijking ook nauwelijks voor zien komen. Maar in Afrika komt het al heel wat vaker voor, omdat het voordeel is dat je niet doodgaat aan malaria.quote:Op vrijdag 14 januari 2005 23:47 schreef Frankmd het volgende:
Hm, ik had verwacht dat er naast het negatieve voorbeeld van Creutzveld Jacob ook nog 'positieve' voorbeelden zijn (dus die de evolutietheorie ondersteunen). Dat de biochemische processen in ons lichaam aan verandering onderhevig zijn weet ik ook wel
Forum Opties | |
---|---|
Forumhop: | |
Hop naar: |