abonnement Unibet Coolblue
pi_24304092
Hier hét topic om je vragen te stellen over Griekenland!
Ik vond er zoveel informatie over dat ik het tijd vond voor een centraal topic.
Dus stel hier je vragen, geef je adviezen en tips over Griekenland!
pi_24304755
Ik zal zelf trouwens even aftrappen....

Ik ben samen met mijn vriend pas 1x in Griekenland geweest maar we willen begin mei teruggaan.
In augustus 2003 zijn we 8 dagen naar Rhodos geweest, en we hebben het heel leuk gehad!
We zijn geen stappers, dus daar kan ik geen informatie over geven. Wel dat we Rhodos-stad erg sfeervol vonden, 's avonds mooi verlicht etc. We hebben een excursie gedaan naar Rhodos-stad zelf en naar Lindos. Ook zijn we een dagje gaan duiken met de Waterhoppers. Op zich beviel dat laatste ons wel, nadeel was wel dat we vonden dat er onder water weinig te zien was. Zelf zijn we een dag naar het waterpark geweest in Faliraki wat ik zelf misschien nog wel het leukste van de hele vakantie vond. Link :Waterpark in Faliraki.
Wat ons wel tegenviel was het aantal muggen. Heel veel muggen waren er dus. Ook was het overdag een graad of 38, goed vol te houden met genoeg water en het zwembad erbij. Alleen met weinig tot geen ventilatie in het appartement was het minder. 's Nachts dus minder goed geslapen.
Maar nog steeds vinden wij dit onze beste vakantie (hierna hebben we nog 2 vakanties gehad die er niet aan konden tippen, maar ook wel leuk waren).

Vraag voor nu is.......wij willen begin mei naar het vaste land van Griekenland. Athene dus etc. Dit is wat dan het eerste in me opkomt. Meer mensen ervaring met het vaste land van Griekenland? Temperatuur moet wel te doen zijn voor die tijd van het jaar, een graad of 22 geloof ik.
Maar wat is er te zien en te beleven? We willen een dag of 8 gaan, met het vliegtuig (natuurlijk) en willen max. 500 euro/persoon uitgeven. Is het te doen om alleen een ticket te boeken en voor de rest zelf dingen uit te zoeken of zouden jullie dat niet doen? Alvast bedankt....
pi_24311944
Geen ervaringen.

Al zou ik er wel graag heen willen natuurlijk. Mn tante is er vorig jaar geweest. Die zei dat het ergg warm was daar.
  vrijdag 31 december 2004 @ 10:43:38 #4
19212 Scipio
ceterum censeo....
pi_24314932
Een paar jaar geleden ben ik in mei twee weken in Griekenland geweest. Eerst een paar dagen in Athene gezeten en daarna met een auto richting Peloponessos. De route leidde ons langs Korinthe, Epidaurus, Nafplion, Mycene, langs de kust naar het zuiden, naar Mystras, via Mani naar Olympia en tenslotte dwars door Arcadië terug naar Athene. Bijna alles wat we reden werd aangeduid als "scenic route" en was dat predikaat vaak meer dan waard.

Mei is een ideale tijd. Temperatuur is aangenaam en alles staat in bloei.

Is de 500 E inclusief vlucht? De kosten in Griekenland kan je beperkt houden, bij ons zaten de kosten in de vlucht en de auto. Maar er zijn genoeg fly-drive aanbieidingen die redelijk geprijst zijn. Wij hadden geboekt via Elmar.nl, zowel vlucht als auto. Kosten vielen erg mee.
"want tussen droom en daad staan wetten in de weg en praktische bezwaren." Willem Elsschot
pi_24320125
quote:
Op donderdag 30 december 2004 20:48 schreef Ikook het volgende:.wij willen begin mei naar het vaste land van Griekenland. Athene dus etc. Dit is wat dan het eerste in me opkomt. Meer mensen ervaring met het vaste land van Griekenland? Temperatuur moet wel te doen zijn voor die tijd van het jaar, een graad of 22 geloof ik.
Maar wat is er te zien en te beleven? We willen een dag of 8 gaan, met het vliegtuig (natuurlijk) en willen max. 500 euro/persoon uitgeven.
Hmm laat me eens kijken, je weet al de maand, lokatie en je wilt een bepaalde temperatuur en vervolgens ook een budget dat bij de reis moet passen.
Qua budget is mei nog net geen hoog seizoen. Mei kan aangenaam 25 C zijn, maar ook veel warmer. Het vaste land zal een eye opener zijn in vergelijk met Rhodos.
Om te beginnen is Athene een megapool, water uit de kraan absoluut niet drinken, tenzij je terstond dat in kombinatei van smogg ++ een zware verkoudheid wilt riskeren. Mooie stad, erg gemoderniseerd afgelopen decennia's. Beslist zien het oudheid kundig museum en de Akropolis.
Restaurant wijk Plaka is niks meer.
I.v.m. met de smog raad ik aan kort te verblijven in Athene en de reis te combineren met noord Griekenland (jullie willen 22 graden). De afstanden in Griekenland zijn echter zo groot dat bv Olympos gebergte al gauw een dag reizen is. Met 8 dagen is een uitstapje Oebia (vakantie schier eiland van Grieken zelf) meer realistisch.
  Moderator vrijdag 31 december 2004 @ 17:04:38 #6
819 crew  Gert
spreekt voor zich
pi_24323223
quote:
Op vrijdag 31 december 2004 14:33 schreef Dual.Flipflop het volgende:
Met 8 dagen is een uitstapje Oebia (vakantie schier eiland van Grieken zelf) meer realistisch.
Voordat de TS zich een ongeluk zoekt: dit wordt in ons alfabet meestal geschreven als Evvia of Evvoia.
(Op de kaart recht boven Athene)
Zeer rustig, wildkamperen, prachtige kusten (pas wel op de zuigende werking van het water!).
Er zijn Europese landen waar een groter bevolkingsdeel moeite heeft de eindjes aan elkaar te knopen, maar waar supermarktgevechten om rollen zacht Page-toiletpapier toch uitblijven.
pi_24341743
Hoi allemaal, bedankt voor jullie reacties! Ach....500 euro hoeft niet precies, als we voor 550 euro een veel betere vakantie hebben dan voor 450 euro, kiezen we wel voor het eerste.
Het komt er dus eigenlijk op neer dat je in Athene wel leuke dingen kunt zien, maar je er voor je gezondheid beter niet lang kan blijven? Wat we misschien wilden doen is een appartementje zoeken buiten Athene, maar wel zodanig dat we Athene goed kunnen bezoeken. Ook willen we in de omgeving van Athene wat gaan bekijken, maar we weten dus niet goed wat daar te zien is. Is dit alleen te doen per auto of zijn er veel reisorganisaties die excursies aanbieden in dit gebied? Heb nu gidsen van Neckermann, Holland International en OAD. OAD biedt in hun gids alleen maar reizen aan naar de eilanden, en echt reizen naar Athene en omgeving worden in alle drie de gidsen niet aangeboden. We willen wel op eigen houtje dingen kunnen uitzoeken, maar vinden het wel fijn om gewoon excursies te kunnen boeken bij de reisorganisatie. Ik denk zelf namelijk dat je meer uitkomt op een citytrip dan op een echte vakantie, en dit is niet de bedoeling. Is Kos voor ons misschien een betere optie? Ook hier is de temperatuur tussen de 20 en 25 graden in mei. Ook heb ik gedacht aan Halkidiki, ligt ook op het vasteland maar is misschien wat koeler omdat het wat noordelijker ligt? We zijn absoluut geen stappers, dus daar hoeven we al niet voor te gaan. We gaan voor een beetje lekker weer en om mooie (oude) dingen te bekijken. Verder lekker eten en zelf een beetje de boel verkennen is ook zeker iets voor ons. Maar om nou 8 dagen zelf met de auto rond te gaan rijden.......denk dat we liever een appartement oid boeken op een vaste plaats, en vanuit daar dingen gaan bekijken en doen. Phew........wat een verhaal weer! Moeilijk ben ik ook
pi_24341865
Ben net op elmar.nl geweest, maar zie in hun drop down list Griekenland niet vermeld staan... zijn ze misschien gestopt met het aanbieden van reizen naar Griekenland? Leek mij een beetje stug, maar ik zie Griekenland ook niet bij de 'zon'-vakanties staan....
  zaterdag 1 januari 2005 @ 23:05:27 #9
19212 Scipio
ceterum censeo....
pi_24346032
quote:
Op zaterdag 1 januari 2005 19:22 schreef Ikook het volgende:
Ben net op elmar.nl geweest, maar zie in hun drop down list Griekenland niet vermeld staan... zijn ze misschien gestopt met het aanbieden van reizen naar Griekenland? Leek mij een beetje stug, maar ik zie Griekenland ook niet bij de 'zon'-vakanties staan....
ik vergiste me: we hebben geboekt bij ebookers, niet bij elmar...
"want tussen droom en daad staan wetten in de weg en praktische bezwaren." Willem Elsschot
pi_24360050
Haha kan gebeuren...........dan ga ik daar nu even heen!
pi_24360087
Ik vind Griekenland geweldig. Een leuke cultuur, warme, relaxede mensen.
Enige nadeel is dat ze rijden alsof ze allemaal hun rijbewijs op de plaatselijke markt hebben gekocht..
pi_24529818
Iemand ervaring met Ghania in West-Kreta? Schijnbaar is het een mooie plaats, en kun je vanuit daar goed de Samaria-kloof bezoeken en lopen. Waar heb je overnacht, hoeveel kostte het? Had je liever ergens anders gezeten?
pi_24530332
quote:
Op woensdag 12 januari 2005 11:12 schreef Ikook het volgende:
Iemand ervaring met Ghania in West-Kreta? Schijnbaar is het een mooie plaats, en kun je vanuit daar goed de Samaria-kloof bezoeken en lopen. Waar heb je overnacht, hoeveel kostte het? Had je liever ergens anders gezeten?
Chania is wel een aardig stadje, maar volgens mij niet echt iets om langer dan een paar dagen te blijven. Als je de Samaria-kloof wilt lopen dan is het misschien wel handig om in Chania te overnachten, zodat je 's ochtends met de allereerste bus naar de kloof kunt reizen en de grote meute voorblijft. Het is echter niet noodzakelijk aangezien vanuit de meeste toeristische plaatsen elke dag touringcars rijden naar Samaria.

Als je in die buurt wat langer wilt blijven dan moet je maar eens wat info zoeken over Paleohora, Sougia of Plakias aan de zuidkust, Georgioupolis aan de noordkust of Falassarna aan de westkust van Kreta.
  vrijdag 14 januari 2005 @ 19:48:16 #14
51671 hellmondunited
Mountainbike Junk
pi_24568415
even een tvptje in het topic van het mooiste land dat er is
OJAAJOH?
pi_25236889
Ik ga aankomende zomer met een aantal vrienden in Griekenland op vakantie. Een aantal van de jongens houdt meer van de natuur, terwijl de andere groep liever gaat stappen... Een dilemma dus; tenzij er een prachtig plekje bestaat waar beide tot de mogelijkheden behoren. Kan iemand mij hier verder mee helpen?

Ter informatie:
We zijn tussen de 19 - 21
We zoeken natuur en uitgaansgelegenheden
Het budget doet er niet toe (al moet het niet uit de klauwen lopen natuurlijk )

Zelf dachten we aan Kreta of Kos, maar misschien zijn er anderen die nog iets veel beters weten.
pi_25257247
Wat ik van de reisgidsen en de mensen van het reisburo weet is dat er op Kreta meer cultuur is dan op Kos, maar ook hier kun je goed stappen. Rethymnon is dan wel de bekendste stapplaats op Kreta, maar je kunt dus op Kreta ook andere leuke cultuurdingen gaan doen, zoals de kloof gaan lopen, de Samaria kloof heet ie volgens mij. Rhodos vond ik zelf qua cultuur heel mooi, hier kan ik wel uit eigen ervaring spreken. Maar ik ben geen stapperd, dus daar kan ik je niet mee helpen. Misschien kan iemand anders iets vertellen over stappen op Rhodos?
pi_25333412
Mijn vraag sluit min of meer aan op die van Olmo. Ik ga met een vriend (hij 21, ik 21) op vakantie(vertrek 11 augustus) en we weten al dat we naar Griekenland gaan, Kreta (evt. Rhodos) Wat we zoeken is:
- lekker relaxed, eten, drinken, bij zee, cafeetjes in de buurt, met auto eiland verkennen, geen gekke Salou-achtige dingen zoals in Chersonnissos. Welke plaats raden jullie ons aan???

Agios Nikolaos?
Rethymnon?
Stalis?
Piskopiano?
Malia?

Misschien heeft iemand ook nog ervaringen met Rhodos die hij of zij wil delen..?
pi_25339229
Wat je zegt klinkt veelbeloven Ikook. Ik denk dat het Kreta wordt... omdat je daar voor de echte stappers Chersonnissos hebt inderdaad... en voor de jongens die meer voor de natuur gaan ( ik oa..) kan je een beetje rondtrekken met een brommertje ofzo, of lekker wandelen.

Trouwens... in heel Griekenland stikt het van de caféetjes -Petor- dus maak je daar maar niet druk om. Als je niet bruut wilt uitgaan, een beetje van de natuurlijk wilt genieten en ook wat caféetjes wilt hebben kun je eigenlijk op elk middelgroot - groot eiland wel terecht denk ik.

Zelf ben ik op... kefalonia, paxos en corfu geweest (en het vaste land dan...) en alledrie de eilanden waren erg tof... Ik was trouwens wel iets jonger nog destijds.
  donderdag 3 maart 2005 @ 21:07:26 #19
39604 SouthernSun
het zonnetje in huis
pi_25351859
ik ga dit jaar naar rhodos appartement majestic in rhodos-stad.
vertrek 17 juli voor 12 dagen.

stappen is wel wat minder massaal begreep ik. zolang dr op zn minst maar 1 gezellige tent is waar we vaker heen kunnen, dan is t al goed
pi_25351989
quote:
Op woensdag 2 maart 2005 16:28 schreef -Petor- het volgende:
Mijn vraag sluit min of meer aan op die van Olmo. Ik ga met een vriend (hij 21, ik 21) op vakantie(vertrek 11 augustus) en we weten al dat we naar Griekenland gaan, Kreta (evt. Rhodos) Wat we zoeken is:
- lekker relaxed, eten, drinken, bij zee, cafeetjes in de buurt, met auto eiland verkennen, geen gekke Salou-achtige dingen zoals in Chersonnissos. Welke plaats raden jullie ons aan???

Agios Nikolaos?
Rethymnon?
Stalis?
Piskopiano?
Malia?
Rethymnon. Het stadje zelf is behoorlijk toeristisch, maar het is niet zoals Chersonnissos alleen maar op het toerisme gericht. Er leven ook nog Grieken...

Daarbij is het een perfecte uitvalsbasis richting het westen en het zuiden van het eiland, waar een hoop te verkennen valt.
  donderdag 3 maart 2005 @ 21:19:10 #21
66029 Koobus
Le Grange Marais
pi_25352092
quote:
Op donderdag 3 maart 2005 21:13 schreef Kozzmic het volgende:

[..]

Rethymnon. Het stadje zelf is behoorlijk toeristisch, maar het is niet zoals Chersonnissos alleen maar op het toerisme gericht. Er leven ook nog Grieken...

Daarbij is het een perfecte uitvalsbasis richting het westen en het zuiden van het eiland, waar een hoop te verkennen valt.
Agia Galini op de zuidkust is ook mooi en rustig. Niet erg toeristisch, maar wel goede eet- en slaapgelegenheden. Het duurt vanaf Heraklion echter wel een halve dag voordat je er bent.
Master of my domain
pi_25353223
quote:
Op donderdag 3 maart 2005 21:19 schreef Koobus het volgende:

[..]

Agia Galini op de zuidkust is ook mooi en rustig. Niet erg toeristisch, maar wel goede eet- en slaapgelegenheden. Het duurt vanaf Heraklion echter wel een halve dag voordat je er bent.
Ik stem voor Plakias. Een mooiere omgeving dan Agia Galini.
pi_25353464
Wij zijn in de herfst 8 dagen naar Stoupa geweest (vlak bij Kalamata).
Prachtig weer, tot wel 30 graden, lieve mensen en heel veel Ouzo!

Vanuit Kalamata gaan er veel excursies naar bv Olympia of Athene. Zelf een auto huren is leuker!
pi_25364178
Bedankt voor de tips. Agios Nikolaos (Oost) of Rethymnon(West) lijken mij de beste keuzes.
Bij A.N. ben je dan dicht bij eiland Spinalonga en bij Reth. weer dicht bij de Samariakloof, wel jammer dat dat zover uit elkaar ligt Maar is er verder nog iemand die me tips kan geven betreffende Kreta of Rhodos en de eerder genoemde plaatsen?
pi_25388559
quote:
Op vrijdag 31 december 2004 10:43 schreef Scipio het volgende:
Een paar jaar geleden ben ik in mei twee weken in Griekenland geweest. Eerst een paar dagen in Athene gezeten en daarna met een auto richting Peloponessos. De route leidde ons langs Korinthe, Epidaurus, Nafplion, Mycene, langs de kust naar het zuiden, naar Mystras, via Mani naar Olympia en tenslotte dwars door Arcadië terug naar Athene. Bijna alles wat we reden werd aangeduid als "scenic route" en was dat predikaat vaak meer dan waard.
Dat is toevallig...ik wil precies hetzelfde gaan doen. 2 weken verblijf ik in Athene, daarna met de auto (als vriendin dat wil, zij heeft immers dr rijbewijs:P) richting Peleponessos. Is dat duur een auto huren??? Hoe beviel je Peleponessos je verder?
abonnement Unibet Coolblue
Forum Opties
Forumhop:
Hop naar:
(afkorting, bv 'KLB')