Het is toch de naam van iets of niet?quote:Op donderdag 16 december 2004 23:11 schreef misteriks het volgende:
@ martijn ,
waarom schrijf jij foie gras met hoofdletters ??
Hollands respect voor de taal van Molière ??!![]()
![]()
![]()
Het lekkerst is het, als het door een trechter je slokdarm en verder wordt ingepropt!quote:Op vrijdag 17 december 2004 09:59 schreef MrHoogeveen het volgende:
Ik eet het dan ook gewoon wel
Ja met zo'n houding winnen we de oorlog wel.quote:Op zaterdag 18 december 2004 19:04 schreef rvrb het volgende:
En een geslachte koe is ook zielig, een geslacht kalf nog meer... Kistkalveren, kippen in kleine hokjes gehouden voor eieren... Kijk zo kan je over alles wel iets vinden om te zeiken...
Ik zeg niet dat het niet spijtig is, is wel zo... Maar om daarom maar meteen te stoppen met alles te eten... Neen...
Ik eet dus ook foie gras, zal het niet zelf kopen, maar ik sla het absoluut niet af als het me voorgeschoteld wordt.
Graag On Topic de vraag was of het ook mogelijk is om diervriendelijk van ganzenlever te genieten.quote:Op zondag 19 december 2004 00:07 schreef Gert het volgende:
[..]
Ja met zo'n houding winnen we de oorlog wel.
Andere dingen zijn ook zielig, dus dan kan foie gras er ook nog wel bij.![]()
Die vraag is inmiddels al beantwoord, door zoalshetis.quote:Op zondag 19 december 2004 11:09 schreef Martijn_77 het volgende:
[..]
Graag On Topic de vraag was of het ook mogelijk is om diervriendelijk van ganzenlever te genieten.
En of die er is.
Maar wat is dan lekkerder die kunstmatig opgefokte lever of de lever van een wilde gans?quote:Op zondag 19 december 2004 13:14 schreef Gert het volgende:
[..]
Die vraag is inmiddels al beantwoord, door zoalshetis.
Ik kan dat antwoord bevestigen. Het lekkere aan foie gras is dat de lever zo vervet is. Dat kun je alleen bewerkstelligen met dwangvoeding. Het klopt dat een wilde gans zich vlak voor de trek ook volvreet, maar dit is niet te vergelijken met wat er gebeurt bij de "productie" van foie gras. Een ganzenlever van gemiddeld zo'n 80 gram wordt dmv de trechtervoeding in enkele weken tijd vergroot tot tegen de kilo.
die kunstmatig opgefokte lever, anders zouden ze het niet doen.quote:Op dinsdag 21 december 2004 11:16 schreef Martijn_77 het volgende:
[..]
Maar wat is dan lekkerder die kunstmatig opgefokte lever of de lever van een wilde gans?
Is dat net zoals met wild konijn dat daar een heel andere smaak aan zit dan aan tam konijn?
"Opgevoerde" lever... niet "opgefokt". Maar het gaat juist om een gigantisch vetgehalte en dat kom je niet op die schaal tegen in de natuur. Dus diervriendelijke foie gras zal waarschijnlijk minder lekker (anders dat het echte spul) smaken en reteduur zijn omdat je tig ganzen voor één toastje nodig hebt.quote:Op dinsdag 21 december 2004 11:16 schreef Martijn_77 het volgende:
[..]
Maar wat is dan lekkerder die kunstmatig opgefokte lever of de lever van een wilde gans?
Eet het eens, het is echt verrukkelijkquote:Op dinsdag 21 december 2004 11:16 schreef Martijn_77 het volgende:
[..]
Maar wat is dan lekkerder die kunstmatig opgefokte lever of de lever van een wilde gans?
Is dat net zoals met wild konijn dat daar een heel andere smaak aan zit dan aan tam konijn?
Het is idd verrukkelijk heb het weleens gegeten maar vroeg mij gewoon af of je het smaak verschil zo proeven.quote:Op dinsdag 21 december 2004 17:15 schreef Pietverdriet het volgende:
[..]
Eet het eens, het is echt verrukkelijk
Nee! Je bent normaal. Het zijn walgelijke praktijkenquote:Op donderdag 16 december 2004 22:24 schreef tong80 het volgende:
Ik had dit topic niet gezien opende er net een topic over dat nu op slot mag dus. Dit was mijn openingspost :
Ik zag dat de parlementariërs ganzenlever tijdens hun Kerstmaaltijd krijgen.
Er werd door sommige leden van de tweede kamer tegen geprotesteerd.
Snapte eerst niet waarom, totdat ik beelden zag hoe die beesten worden vetgemest.
Ze krijgen een trechter in hun strot geduwd en het voedsel wordt zonder vertering de maag ingepompt.
Moest bijna kokhalsen toen ik het zag en snapte de protesten.
Ben ik nu vreemd ?
Ik vind de smaak dus helemaal niet indrukwekkend, anders zou ik er echt niet zo gemakkelijk principieel over doen.. Ik beschuldig iedereen die zo met dat spul dweept ook van pure onversneden kijk-mij-eens-ik-heb-foie-gras poenige patserij.quote:Op dinsdag 21 december 2004 17:15 schreef Pietverdriet het volgende:
[..]
Eet het eens, het is echt verrukkelijk
Dus je principes zijn afhankelijk van de smaak van het eten?quote:Op woensdag 22 december 2004 01:20 schreef Karboenkeltje het volgende:
[..]
Ik vind de smaak dus helemaal niet indrukwekkend, anders zou ik er echt niet zo gemakkelijk principieel over doen.. Ik beschuldig iedereen die zo met dat spul dweept ook van pure onversneden kijk-mij-eens-ik-heb-foie-gras poenige patserij.
Jazeker, als het spul echt lekker was zou ik het een stuk moeilijker vinden om te laten staan.quote:Op woensdag 22 december 2004 10:21 schreef Litman het volgende:
[..]
Dus je principes zijn afhankelijk van de smaak van het eten?![]()
Ik heb beide wel eens op.quote:Weet je zeker dat je ganzenlever hebt gegeten en geen eendenlever? Eendenlever heeft namelijk een veel sterkere smaak en is 'taaier' dan ganzenlever.
ik vind de smaak wel indrukwekkend en uniek. geen kijk-mij-eens-ik-heb-foie-gras poenige patserij. gewoon lekker een paar keer per jaar.quote:Op woensdag 22 december 2004 01:20 schreef Karboenkeltje het volgende:
[..]
Ik vind de smaak dus helemaal niet indrukwekkend, anders zou ik er echt niet zo gemakkelijk principieel over doen.. Ik beschuldig iedereen die zo met dat spul dweept ook van pure onversneden kijk-mij-eens-ik-heb-foie-gras poenige patserij.
WTF- ik vrees dat je het over mij hebt ! Een klompje van 200gr foie gras kost +- 6¤ (in belgie) ;voor een hele avond culinair plezier met 2 personen ; dus what's your point , plzquote:Op woensdag 22 december 2004 01:20 schreef Karboenkeltje het volgende:
[..]
Ik vind de smaak dus helemaal niet indrukwekkend, anders zou ik er echt niet zo gemakkelijk principieel over doen.. Ik beschuldig iedereen die zo met dat spul dweept ook van pure onversneden kijk-mij-eens-ik-heb-foie-gras poenige patserij.
200 gram voor 6 euro? doe ff normaal.quote:Op woensdag 12 januari 2005 00:10 schreef misteriks het volgende:
[..]
WTF- ik vrees dat je het over mij hebt ! Een klompje van 200gr foie gras kost +- 6¤ (in belgie) ;voor een hele avond culinair plezier met 2 personen ; dus what's your point , plz![]()
Dat weet je zelf het beste: eet je dat spul omdat het chique is?quote:Op woensdag 12 januari 2005 00:10 schreef misteriks het volgende:
[..]
WTF- ik vrees dat je het over mij hebt !
Ik vind daar niets chique aan.quote:Op woensdag 12 januari 2005 09:51 schreef Karboenkeltje het volgende:
[..]
Dat weet je zelf het beste: eet je dat spul omdat het chique is?
Beetje een kick omhoog, over die roompaté, ik heb ooit een gast in het restaurant gehad waar ik bij de salade heel fijn gesneden eendenlever bij had gedaan (suprise menu), ik kreeg het terug met de complimenten voor de overheerlijke boterhammenworstquote:Op donderdag 13 januari 2005 13:44 schreef hassanjassan het volgende:
Ik zou denk ik niet meer of minder van Foie Gras genieten, oe het ook gemaakt is. Van vlees bijv. proef ik het wel, geitenvlees van de turkse slager bij mij op de hoek of die van de appie heeft wel een verschil in smaak. Zo ook met biefstuk, maar met foie gras? Ik heb het in LaFayette in parijs gegeten, verschillende soorten zelfs eentje die was 1500 euro per kilo, maar ik vond het heel erg lekker, maar het leek een beetje op roompate, maar dan steviger van structuur.
Maar goed ik weet dus niet of die gansvriendelijk waren gemaakt of niet, het is lekker en ik zou het best vaker willen eten, alleen jammer dat het zo duur is, dus dan maar niet.
quote:Op donderdag 7 juli 2005 00:30 schreef Euc- het volgende:
[..]
Beetje een kick omhoog, over die roompaté, ik heb ooit een gast in het restaurant gehad waar ik bij de salade heel fijn gesneden eendenlever bij had gedaan (suprise menu), ik kreeg het terug met de complimenten voor de overheerlijke boterhammenworst![]()
Idd een topic met de leukste restaurant anekdotes!quote:Op donderdag 7 juli 2005 00:56 schreef dutch-mamma het volgende:
[..]
Dit soort anekdotes...!
![]()
![]()
Als je er nog meer hebt, doe ons allemaal een lol, en open een nieuw topicje erover (open met dit verhaal)...!Ge-wel-dig...!!!!
Mag dan deze: gruwel verhalen en afraders ook weer open?quote:Op donderdag 7 juli 2005 09:33 schreef Martijn_77 het volgende:
[..]
Idd een topic met de leukste restuarant anekdotes!
Probleem met dat topic is, dat daarin namen van bedrijven worden genoemd, en dát is dus niet te controleren...quote:Op donderdag 7 juli 2005 09:38 schreef BBQ-kip het volgende:
[..]
Mag dan deze: gruwel verhalen en afraders ook weer open?![]()
Allebei niet te controleren, maar wel erg leuk
(...)
Goed, ik heb effe stevig zitten schrappenquote:Op donderdag 7 juli 2005 13:57 schreef BBQ-kip het volgende:
Owkee, zanks!
En dat weghalen van de namen vind ik ook een goed idee
|
Forum Opties | |
---|---|
Forumhop: | |
Hop naar: |