FOK!forum / Lifestyle / slaappillen; gevoel van onderwater ademen
Nickthedickwoensdag 15 december 2004 @ 04:10
Zie topic, zou ik zeggen.

Ik heb een tijd geleden pillen gekregen tegen slapelooshied. Maar die dingen helpen geen ruk!
Ik krijg alleen het gevoel alsof ik water adem en 's ochtends heb ik een bittere smaak in m'n bek.
Nickthedickwoensdag 15 december 2004 @ 04:36
Maar wie kan mij helpen . Ik lijd dus onder slapeloosheid en kreeg die pillen voorgeschreven (ik zal de naam uitzoeken, maar ze helpen geen f*ck.) IK WIL SLAPEN!!!!
RemcoDelftwoensdag 15 december 2004 @ 06:54
Wat dacht je van achter je computer weggaan en in je nest gaan liggen??
T1andonlywoensdag 15 december 2004 @ 09:10
Nou vraag dan andere slaappillen.
Mylenewoensdag 15 december 2004 @ 11:41
-edit: onzin verwijderd

Tja, dan kun je er maar beter mee stoppen of net zoals T1andonly zegt vragen om anderen slaappillen.

Wat tips:
quote:
Er kleven nogal wat gevaren aan het langdurig gebruik van slaappillen.

1. Het effect van slaappillen wordt na een paar weken al minder, wat als gevolg kan hebben dat men steeds hogere doses inneemt terwijl de werkzaamheid alleen maar minder wordt.

2. Langdurig gebruik van slaappillen kan leiden tot fysieke en/of psychische verslaving.

3. Slaappillen kunnen vervelende bijwerkingen hebben. Er zijn mensen die zich de volgende dag, na het innemen van een pil, angstig of neerslachtig voelen.

4. Wanneer je vaak slaappillen slikt, kan je het vertrouwen in je eigen vermogen om in slaap te kunnen vallen, verliezen.

5. Slaappillen lossen het oorspronkelijke probleem, wat maakte dat je niet kon slapen, niet op.
bron

Kortom, het gebruik ervan tot een korte duur beperken.

[ Bericht 0% gewijzigd door Mylene op 15-12-2004 12:11:54 ]
T1andonlywoensdag 15 december 2004 @ 11:56
Verder laat je anders gewoon voorlichten door je huisarts. Gebruik nooit lang slaappillen en alleen als het echt niet anders kan.
Zoals Schatje ook aanhaalt, slaappillen lossen de problemen niet op.
Je kan onmogelijk slaappillen gebruiken voor een lange tijd. Je raakt er aan gewent en hebt meer en meer nodig om in slaap te komen.

Ga praten met een huisarts als het niet anders kan en die hebben vast wel oplossingen.
#ANONIEMwoensdag 15 december 2004 @ 12:03
Ik had ook slaappillen,die na een tijdje ook niet meer werken.
Nu heb ik Mirtazapine,die werken echt supergoed(is geen slaappil,maar Anti-depressiva)
HuubTuubwoensdag 15 december 2004 @ 14:03
Ik heb er ook last van en ik ben een tijdje terug bij de huisarts geweest. Hij is geen liefhebber van het voorschrijven van "chemische slaapmiddelen" omdat deze geen natuurlijke slaap veroorzaken.
Hij heeft me het advies gegeven om een eiwit-supplement te nemen genaamd " Melatonine" dit stimuleert het slapen en het is een lichaamseigen stof. Mij leek het niet bijzonder maar het werkt dus echt. Het is een homeopatisch middel en kun je zonder recept krijgen.
Daarnaast heeft hij me doorverwezen naar een psychotherapeut om 'gedragstherapie' te krijgen. 80% van alle personen met slaapprobelem hebben hier succes bij.
De therapie geeft je een inzicht hoe je door de dag heen omgaat met werk, vrije tijd en wat stress veroorzaakt en wat niet.
Ik kan je nog geen persoonlijke ervaring over deze therapie geven omdat voorlopig de verzekering dwarsblijft liggen met het vergoeden hiervan.
2L0w4Zer0woensdag 15 december 2004 @ 16:04
quote:
Op woensdag 15 december 2004 14:03 schreef HuubTuub het volgende:
Ik heb er ook last van en ik ben een tijdje terug bij de huisarts geweest. Hij is geen liefhebber van het voorschrijven van "chemische slaapmiddelen" omdat deze geen natuurlijke slaap veroorzaken.
Hij heeft me het advies gegeven om een eiwit-supplement te nemen genaamd " Melatonine" dit stimuleert het slapen en het is een lichaamseigen stof. Mij leek het niet bijzonder maar het werkt dus echt. Het is een homeopatisch middel en kun je zonder recept krijgen.
Daarnaast heeft hij me doorverwezen naar een psychotherapeut om 'gedragstherapie' te krijgen. 80% van alle personen met slaapprobelem hebben hier succes bij.
De therapie geeft je een inzicht hoe je door de dag heen omgaat met werk, vrije tijd en wat stress veroorzaakt en wat niet.
Ik kan je nog geen persoonlijke ervaring over deze therapie geven omdat voorlopig de verzekering dwarsblijft liggen met het vergoeden hiervan.
Sorry hoor, maar ik moet toch ff het een en ander verbeteren. Ten eerste melatonine is geen eiwit-supplement, maar een hormoon dat door de pijnappelklier in je hersens wordt aangemaakt. Ten tweede is het geen homeopatisch middel want homeopathie is gebaseert op net zolang verdunnen van de stof wat je klacht veroorzaakt tot deze stof niet meer meetbaar is en het vervolgens toedienen. Ten derde is melatonine inderdaad zonder recept verkrijgbaar, maar wel in zodaning kleine hoeveelheden (0,1 mg per tablet) dat je toch wel minimaal tussen de 10 en 40 van de kleine tablettjes in een keer moet opeten.

Maar voor de rest helpt het inderdaad wel, ik gebruik het zelf ook. De betere drogisterij of reformhuis verkoopt het wel. Kijk maar eens op http://www.melatonine.nl/ staat veel informatie over deze stof op.

Succes.
Mylenewoensdag 15 december 2004 @ 18:05
Ook misschien de moeite van het proberen waard:
quote:
Alternatieve therapiën die de slaap bevorderen zijn:

Meditatie

Moeite om in slaap te vallen. Probeer deze rustgevende zen meditatie eens voor het slapen gaan:

Schakel felle lichten uit en ga op het bed zitten, bij voorkeur in kleermakerszit. Kies een plek op de muur waar je op uit kijkt. Concentreer je op je ademhaling, adem in door je neus, let erop dat je buik zich uitzet als je inademt en dat je schouders ontspannen naar beneden hangen.

Tel langzaam tot 10, terwijl je inademt op de oneven en uitademt op de even nummers.

Als je jezelf erop betrapt dat je gedachten afgeleid worden, breng je aandacht dan weer terug op je ademhaling en de plek op de muur.

Yoga

Yoga is een prima manier om je dag te beginnen en/of te eindigen. In de ochtend kun je wat stimulerende oefeningen doen die de bloedsomloop op gang brengen en je energiek maken. 's Avonds kan je je beter beperken tot wat rustige, langzame oefeningen, die je ontspannen. Neem wat lessen en probeer het in te passen in je dagschema.

Acupunctuur

Een onderzoek heeft uitgewezen dat een accupunctuur behandeling tijdens zeven tot tien dagen het normale slaappatroon bij 59% van de mensen helemaal herstelde en gedeeltelijk bij 21%.

Aromatherapie

Neem 30 minuten voor je naar bed gaat een warm bad met één of meer druppels essentiële olie in het water.

Dit kan zijn:

Kamille
Hop
Lavendel
Mandarijn
Majoraan
Neroli
Sandelhout
Ylang-ylang

Massage

Vermeng je eigen relaxerende massage olie door vijf druppels van twee of drie van je favoriete oliën in een basisolie, b.v. amandelolie.

Masseer je nek en schouders. Bij kinderen die moeilijk slapen masseer je de handen, voeten en achterkant van de benen met een druppel lavendel en kamille olie gemengd met een basisolie.

Doe een paar druppels van het mengsel op je kussen of op een doekje naast je bed.
bron
2L0w4Zer0woensdag 15 december 2004 @ 19:51
*Soms helpen kruiden ook bij sommige mensen, zoals valeriaan, hop, passiebloem, goudpapaver of een mix hiervan. Deze zijn in capsule vorm verkrijgbaar en neem je gewoon 1 uur voor het slapen gaan in.

*Ik weet niet of je ook wiet gebruikt of zo, maar een jointje roken, een kopje wietthee of spacecake wil ook wel eens helpen. Alleen als je dit te lang doet kan je op den duur niet meer slapen zonder.

*Intensief sporten een paar uur voor het slapen wil ook wel eens helpen, zo verbruik je al je overbodige energie en maak je je lichaam moe. Je moet dit niet vlak voor het slapen gaan doen, omdat anders je lichaam nog te opgefokt is om te slapen vanwege hoge adrenaline productie.

*En een stevige ruk- of sexpartij wil ook wel eens helpen, je bent je sexuele spanning kwijt, er komen allerlei geluksstoffen zoals endorfinen vrij en je voelt je heerlijk doezelig.

*Tevens is het van belang dat je slaapkamer bedoelt is om te slapen, dus je moet een goed bed hebben, met een goede matras en een goed kussen. De temperatuur in je kamer moet niet te warm zijn maar ook niet te koud. Zorg dat je kamer compleet donker is en dat je niet wordt gestoord door allerlei omgevingsgeluiden, zolas een tikkende wekker, langsrijdende auto's, een snurkende partner, etc. En schaf een klokje naast je bed aan waar je niet aan kan zien hoelaat het is, zo voorkom je dat je iedere keer naar de wekker gaat kijken.

*Je kan gaan proberen om kalmerende muziek of een cd met natuurgeluiden op te zetten, je hebt zelfs cd's te koop die hier apart voor gemaakt zijn met behulp van zogenaamde binaural beats.

*Sommige mensen hebben teveel elektrische apparatuur in de slaapkamer staan die allerlei magnetische velden afgegeven en je slaap kunnen belemmeren. Dus pleur al je apparatuur uit je slaapkamer of trek op zijn minst alle stekkers uit het stopcontact. Het apparaat uitzetten met de uit-knop is niet voldoende.

*Ga niet lopen nadenken in je bed en probeer je geest leeg te maken, ga mediteren ofzo en kom tot rust.

*Als absoluut helemaal niks helpt en je blijft aan chronische slapeloosheid lijden, vraag je huisarts dan eens om een verwijzing naar een slaapcentrum. Hier gaan ze al je hersengolven en nog een aantal andere lichamelijk functies meten tijdens je (poging tot) slaap. Misschien heb je een onderliggende lichamelijke aandoening waardoor je niet goed kan slapen, zoals snurken of slaapapneu.

*Ik weet wat het is om moeilijk in slaap te komen en in slaap te blijven, het is knap irietant en zeer vermoeiend.

Kortom... veel succes.

[ Bericht 0% gewijzigd door 2L0w4Zer0 op 15-12-2004 20:19:29 ]
2L0w4Zer0woensdag 15 december 2004 @ 20:02
Ik heb ff snel wat linkjes voor je opgezocht via google:

http://home.wanadoo.nl/astridbruurmijn/intro.htm/
http://www.slaaptest.nl/index.html/
http://www.sleepnet.com/
http://www.slapen.be/
http://www.braintape.nl/
http://home.wanadoo.nl/ericck/slapeloosheid/
http://home.tiscali.be/jantje/Ziektes/Slapeloosheid.html/
HuubTuubdonderdag 16 december 2004 @ 08:15
quote:
Op woensdag 15 december 2004 16:04 schreef 2L0w4Zer0 het volgende:

[..]

Sorry hoor, maar ik moet toch ff het een en ander verbeteren. Ten eerste melatonine is geen eiwit-supplement, maar een hormoon dat door de pijnappelklier in je hersens wordt aangemaakt. Ten tweede is het geen homeopatisch middel want homeopathie is gebaseert op net zolang verdunnen van de stof wat je klacht veroorzaakt tot deze stof niet meer meetbaar is en het vervolgens toedienen. Ten derde is melatonine inderdaad zonder recept verkrijgbaar, maar wel in zodaning kleine hoeveelheden (0,1 mg per tablet) dat je toch wel minimaal tussen de 10 en 40 van de kleine tablettjes in een keer moet opeten.

Maar voor de rest helpt het inderdaad wel, ik gebruik het zelf ook. De betere drogisterij of reformhuis verkoopt het wel. Kijk maar eens op http://www.melatonine.nl/ staat veel informatie over deze stof op.

Succes.
Ow... dat wist ik niet, bedankt. Nu weet ik ook weer wat ik slik.
Misschien heb ik maar weer de helft van de informatie meegekregen,
in iedergeval werkt het voor mij echt goed.
lady-wrbdonderdag 16 december 2004 @ 13:29
t ligt er natuurlijk ook aan of je problemen hebt met inslapen of doorslapen.
ik heb loramet2 gekregen als slaapmiddel. werkt best goed, alleen ik stond als een zombie op.
vervolgens heb ik dolmadorm gekregen maar dat hielp geen meter.
en nu moet ik het proberen met seroquel. geen slaapmiddel, maar mijn behandelaar wilde eens wat anders proberen.

wat ook wel helpt is warme melk drinken (geen chocomel trouwens) of anijsmelk.
in melk zitten stoffen waar je slaperig van wordt.
of een lekkere warme douche nemen en dan je bed in.
2L0w4Zer0donderdag 16 december 2004 @ 14:59
Het wordt natuurlijk helemaal kut als je zowel problemen hebt met inslapen als met doorslapen. Dit heb ik namelijk zeer regelmatig, alhoewel het vroeger erger was. Het duurde dan 1 tot 3 uur lang voordat ik in slaap viel en werd dan ook weer 4 tot 6 keer per nacht wakker. Ik heb toen ook eens een weekje slaappillen geprobeerd van de dokter, temazepam heette het geloof ik, maar dat hielp bij mij geen fuck, ik had zelfs het idee dat ik er nog slechter door ging slapen.
het_fokschaapdonderdag 16 december 2004 @ 15:03
heb zelf wel eens "Simply Sleep" gebruikt uit een supermarkt in de US, daarvan kreeg ik het zelfde effect, althans de bittere smaak. Het onderwater ademen is een interpretatie die jij eraan geeft, maar ik voelde me inderdaad enigszins anders maar echt slaperig werd ik niet.

Melatomatine van de Etos ook wel eens geprobeerd en daar werd ik in ieder geval slaperig van, maar hielp ook niet altijd.

Beste methode is m.i. nog gewoon regelmaat.
Mylenedonderdag 16 december 2004 @ 15:10
Ik heb juist het probleem dat ik soms te vast slaap, waardoor ik met een knallende hoofdpijn opstaat.
Conflictdonderdag 16 december 2004 @ 15:15
Door mijn ADHD heb ik nogal veel last van slaapproblemen.

Ik slik Nozinan en Promethazine, dit is echt tof. Je gaat in bed liggen, ogen dicht en slaapt meteen. Wakker worden is wel een probleem. Ik slik het nu vier maanden en blijf het de rest van mijn leven slikken denk ik.

Het is wel duur, iets van 14 euro per maand maar ja, dan heb je ook iets.
2L0w4Zer0donderdag 16 december 2004 @ 15:22
quote:
Op donderdag 16 december 2004 15:03 schreef het_fokschaap het volgende:
heb zelf wel eens "Simply Sleep" gebruikt uit een supermarkt in de US, daarvan kreeg ik het zelfde effect, althans de bittere smaak. Het onderwater ademen is een interpretatie die jij eraan geeft, maar ik voelde me inderdaad enigszins anders maar echt slaperig werd ik niet.

Melatomatine van de Etos ook wel eens geprobeerd en daar werd ik in ieder geval slaperig van, maar hielp ook niet altijd.

Beste methode is m.i. nog gewoon regelmaat.
Dat Melatomatine heb ik inderdaad ook wel eens zien staan, volgens mij zitten hier kruiden in met 0,1 mg melatonine. En inderdaad als je hier 1 van neemt zal het wel niet zoveel helpen. Je moet de echte pure melatonine tablettjes hebben, bijvoorbeeld van Liberty. Je hebt dan 500 hele kleine tablettjes, waarvan je tussen de 10 en de 40 tablettjes in een keer inneemt, dat staat dus gelijk aan 1 tot 4 mg melatonine. Sommige mensen hebben het geluk dat 0,1 tot 0,5 mg al helpt, maar meestal zal dat niet zo zijn. Wat melatonine betreft moet je gewoon de dosering langzaam opbouwen, beginnend bij 0,5 mg en dan iedere keer met 0,5 mg ophogen totdat je het slaperige effect hebt. Het rare van melatonine is dat sommige mensen genoeg hebben aan 0,5 mg terwijl als deze zelfde mensen bijvoorbeeld in een keer 2 mg zouden nemen dat ze zelfs slechter gaan slapen.

Dus langzaam opbouwen!

[ Bericht 0% gewijzigd door 2L0w4Zer0 op 16-12-2004 17:05:00 ]
het_fokschaapdonderdag 16 december 2004 @ 15:25
quote:
Op donderdag 16 december 2004 15:22 schreef 2L0w4Zer0 het volgende:

[..]

Dat Melatomatine heb ik inderdaad ook wel eens zien staan, volgens mij zitten hier kruiden in met 0,1 mg melatonine. En inderdaad als je hier 1 van neemt zal het wel niet zoveel helpen.
zover ik begreep moest je er 2 van nemen 2 uur voor dat je wilde gaan slapen.
quote:
Je moet de echte pure melatonine tablettjes hebben, bijvoorbeeld van Liberty.
waar zijn die verkrijgbaar ?
quote:
Het rare van melatonine is dat sommige mensen genoeg hebben aan 0,5 mg terwijl als deze zelfde mensen bijvoorbeeld in een keer 2 mg zouden nemen dat ze zelfs slechter gaan slapen.
zal te maken hebben met de evt. lichaamseigenproductie.
2L0w4Zer0donderdag 16 december 2004 @ 15:28
Melatonine van Liberty kan je bestellen bij www.liberty.nl maar bij ons in Groningen verkopen ze het ook gewoon bij de dA, Trekpleister en/of Etos. Je kan ook de Tuinen, de Kruiderij of de G&W proberen. Het is een kleine gele vierkanten doosje.
het_fokschaapdonderdag 16 december 2004 @ 15:35
bedankt !

besteld.
Wolterdonderdag 16 december 2004 @ 15:47
tvp
Conflictdonderdag 16 december 2004 @ 16:41
Ik slikte 5 mg melatonine
2L0w4Zer0donderdag 16 december 2004 @ 17:06
quote:
Op donderdag 16 december 2004 15:47 schreef Wolter het volgende:
tvp
tvp??? was dat??
het_fokschaapdonderdag 16 december 2004 @ 17:08
quote:
Op donderdag 16 december 2004 17:06 schreef 2L0w4Zer0 het volgende:

[..]

tvp??? was dat??
terugvindpost. dan staat de post in je active topics lijst.
maar eigenlijk kun je ook een bookmark gebruiken
2L0w4Zer0donderdag 16 december 2004 @ 17:15
quote:
Op donderdag 16 december 2004 16:41 schreef Conflict het volgende:
Ik slikte 5 mg melatonine
En hoe beviel het? Help het bijvoorbeeld ook tegen ADHD? Melatonine heeft namelijk nog een hele reeks anders aandoeningen waartegen het zou helpen, behalve slapeloosheid. Bij bepaalde vormen van kanker worden wel eens doseringen voorgeschreven van 25 mg tot 50 mg. Sommige mensen met MS schijnen er ook baat bij te hebben, alhoewel het over het algemeen wordt afgeraden om melatonine te gebruiken als je lijdt aan de onderstaande aandoeningen waar MS dus ook onder valt:

-Mensen met hevige allergieën of met een auto-immuun ziekte : melatonine kan deze ziekten erger maken, omdat het het immuunsysteem ondersteunt ;

-Mensen met immuun systeem kanker (zoals leukemie en lymphoma) : zelfde reden als hierboven ;

-Gezonde kinderen : zij maken al genoeg melatonine aan (tenzij er een tekort is geconstateerd. Vanaf een jaar of 15 / 20 is het nuttig om de stof te gaan gebruiken.

-Zwangere vrouwen en vrouwen die borstvoeding geven : het effect van dit hormoon op een foetus of een baby is niet geheel duidelijk. Aangeraden wordt dus om het niet te gebruiken (laat het lichaam in die periode zelf de hormoonhuishouding regelen) ;
het_fokschaapdonderdag 16 december 2004 @ 17:23
Werking / bijwerkingen melatonine
Graag een omschrijving van de werking en eventuele bijwerkingen van Melatonine, al staat het niet in uw lijstje, er moet toch ergens informatie over te krijgen zijn. Alvast bedankt.

Antwoord apotheker

Melatonine is een lichaamseigen stof die een belangrijke rol speelt in de regulering van het dag- en nachtritme. \'s Nachts is er een piek in de afgifte van melatonine. Vanwege deze rol in het dag- en nachtritme wordt melatonine toegepast bij jetlag en slaapstoornissen. In de V.S. is melatonine vrij te koop als voedingssupplement, in Nederland is melatonine niet meer vrij verkrijgbaar, maar een apotheker kan op recept van een arts capsules met melatonine bereiden. Vrij verkrijgbare producten met melatonine zijn of illegaal of ze bevatten een homeopathisch verdunde hoeveelheid melatonine waarvan de waarde niet te bepalen is. Er moet nog veel onderzoek verricht worden naar de optimale dosering en het moment van toediening. Slaapstoornissen zijn de best onderzochte toepassing van melatonine.

Behalve bij slaapstoornissen is melatonine bij een groot aantal andere ziekten toegepast. Ouderen maken minder melatonine aan in hun lichaam. Daarom wordt gesuggereerd dat inname van extra melatonine het verouderingsproces zal vertragen. Dit is echter nooit bewezen. In de reageerbuis remt melatonine de groei van kankercellen. Dit zegt echter nog weinig over de waarde bij de behandeling van kanker. Er zijn slechts enkele kleine ongecontroleerde onderzoeken uitgevoerd, waarin melatonine de effecten van chemotherapie versterkte. Grotere, beter opgezette, onderzoeken zullen de waarde van melatonine bij kanker moeten bevestigen.

De voornaamste bekende bijwerkingen van melatonine zijn slaperigheid en een verlaging van de lichaamstemperatuur. Interacties van melatonine met geneesmiddelen zijn nog nooit gemeld. Bij kortdurend gebruik lijkt melatonine geen risico\'s met zich mee te brengen. Over de veiligheid bij langdurig gebruik bestaat onvoldoende duidelijkheid. Aangezien melatonine een menselijk hormoon is dat mogelijk de gehele hormoonhuishouding beïnvloedt, blijft terughoudendheid voorlopig gewenst.

bron: http://www.ziekenhuis.nl/index.php?cat=medicijngids&medgids=question&id=6863
Conflictdonderdag 16 december 2004 @ 17:31
quote:
Op donderdag 16 december 2004 17:15 schreef 2L0w4Zer0 het volgende:

[..]

En hoe beviel het? Help het bijvoorbeeld ook tegen ADHD?
Ik ging ervan gapen. Maar tegen adhd helpt niks hoor
2L0w4Zer0donderdag 16 december 2004 @ 17:31
quote:
Antwoord apotheker

.... In de V.S. is melatonine vrij te koop als voedingssupplement, in Nederland is melatonine niet meer vrij verkrijgbaar, maar een apotheker kan op recept van een arts capsules met melatonine bereiden. [b]Vrij verkrijgbare producten met melatonine zijn of illegaal of ze bevatten een homeopathisch verdunde hoeveelheid melatonine waarvan de waarde niet te bepalen is....
bron: http://www.ziekenhuis.nl/index.php?cat=medicijngids&medgids=question&id=6863
Sorry hoor, maar dit bovenstaande stukje is dus vet gelul, zal wel niet helemaal up-to-date zijn, verouderde informatie enzo. Melatonine is zonder recept verkrijgbaar in maximale doseringen tot 0,1 mg, alles wat erboven zit moet je een recept voor hebben. En ik heb nog nooit iets gehoord over verdunde homeopatische melatonine De melatonine die je kan bestellen bij www.liberty.nl of www.melatonine.nl is gewoon 100% pure melatonine in doseringen waar je geen recept voor nodig hebt. En als het zo illigaal is verkopen ze het al helemaal niet bij de drogisterij.

Verdunde homeopatische melatonine... sorry hoor maar das echt te voor woorden.

Kan je maar zien dat je niet alles moet geloven wat je op het internet leest. Alhoewel een URL als www.ziekenhuis.nl natuurlijk wel machtig interessant klinkt, zegt het in sommige gevallen helemaal NIETS.

[ Bericht 4% gewijzigd door 2L0w4Zer0 op 16-12-2004 17:48:05 ]
2L0w4Zer0donderdag 16 december 2004 @ 21:47
Ik wil ff flauw zijn hoor, de topic starter heeft als topic titel: "slaappillen; gevoel van onderwater ademen."

Hoe kan je in godsnaam weten hoe het voelt om onder water te ademen, op het moment dat je zoiets gaat proberen heb je meteen je longen vol met water zitten en sta je op het punt om te stikken. Dat is eigenlijks net zoiets als tegen je huisarts zeggen dat je zo'n erge koppijn hebt dat dit net voelt alsof er een spijker of een bijl in je hoofd wordt geramd. Allemaal zeer onlogische vergelijkingen, aangezien wanneer je zoiets meemaakt ook praktisch meteen dood bent (uitzonderingen daargelaten).

ps niet allemaal te serieus nemen hoor, ik wou gewoon ff flauw zijn....
HuubTuubvrijdag 17 december 2004 @ 07:57
quote:
Op donderdag 16 december 2004 17:31 schreef 2L0w4Zer0 het volgende:

[..]

... Melatonine is zonder recept verkrijgbaar in maximale doseringen tot 0,1 mg, alles wat erboven zit moet je een recept voor hebben...
De tabletten die ik op recept heb gekregen zijn 3mg per tablet.
Nu snap ik dan ook waaromjullie het eerder hadden over het nemen van 10 tabletten.

Ik bel wel voor een herhalingsrecept.
Vavavrijdag 17 december 2004 @ 11:10
quote:
Op donderdag 16 december 2004 13:29 schreef lady-wrb het volgende:
t ligt er natuurlijk ook aan of je problemen hebt met inslapen of doorslapen.
ik heb loramet2 gekregen als slaapmiddel. werkt best goed, alleen ik stond als een zombie op.
vervolgens heb ik dolmadorm gekregen maar dat hielp geen meter.
en nu moet ik het proberen met seroquel. geen slaapmiddel, maar mijn behandelaar wilde eens wat anders proberen.

wat ook wel helpt is warme melk drinken (geen chocomel trouwens) of anijsmelk.
in melk zitten stoffen waar je slaperig van wordt.
of een lekkere warme douche nemen en dan je bed in.
Ik heb ook Seroquel, werkt perfect alleen wakkerworden gaat niet zo makkelijk, ik slaap echt enorm vast. Hoeveel slik je? Ik heb Seroquel 300.
Geslotenvrijdag 17 december 2004 @ 17:41
GHB.
2L0w4Zer0zondag 19 december 2004 @ 22:54
quote:
Op vrijdag 17 december 2004 17:41 schreef Gesloten het volgende:
GHB.
Als jij GHB als slaapmiddel gebruikt ben je naar mijn mening niet helemaal in orde en al helemaal niet als je dit ook nog aan iemand anders gaat aanraden! Weet je wel wat je risco's zijn van GHB?!! De dosering steekt zeer nauw en de kans dat je overdoseert is relatief groot en dodelijk.

Heeft GHB misschien iets met je nicknaam te maken....?
mwuhahamaandag 20 december 2004 @ 00:02
http://www.scienceblog.com/community/article4905.html
"Melatonin supplements offer little or no benefit for the sleep deprived"
quote:
• melatonin supplements appear to have little benefit for jet lag sufferers or night shift workers

• the supplements do not appear to benefit people who suffer from sleep disorders such as insomnia

• the supplements appear to help some people fall asleep sooner once they go to bed, but the benefits are limited

• the supplements do not appear to affect sleep quality, wakefulness after sleep onset, total sleep time, or percent of time spent in rapid eye movement (REM) sleep

• the supplements are safer over the short term (days or weeks), but the safety of long-term use (months and years) is unknown
2L0w4Zer0maandag 20 december 2004 @ 09:23
Nou dat zal allemaal wel, zo'n leuk onderzoek dat het niet helpt. Maar ik denk toch dat er genoeg mensen zijn die er wel baat bij hebben. Bovendien hebben deze onderzoekers bestaande onderzoeken die plaats hebben gevonden in het verleden gewoon herlezen en daar hun conclusies uit getrokken. Dus ze hebben niet eens zelf het een en ander onderzocht.

En laten we het bij de mensen bij wie het wel helpt maar afschuiven op het placebo effect.....
Geslotenmaandag 20 december 2004 @ 12:16
quote:
Op zondag 19 december 2004 22:54 schreef 2L0w4Zer0 het volgende:

[..]

Als jij GHB als slaapmiddel gebruikt ben je naar mijn mening niet helemaal in orde en al helemaal niet als je dit ook nog aan iemand anders gaat aanraden! Weet je wel wat je risco's zijn van GHB?!! De dosering steekt zeer nauw en de kans dat je overdoseert is relatief groot en dodelijk.

Heeft GHB misschien iets met je nicknaam te maken....?
GHB in drinken
2L0w4Zer0maandag 20 december 2004 @ 15:00
@ Gesloten:

Jij bent wel kort en krachtig qua antwoorden moet ik zeggen. Veel wordt aan de verbeelding overgelaten. Maar ik heb et stukje ff gelezen en inderdaad het geeft wel stof tot nadenken. Wat Dr_Gonzo allemaal vertelt klinkt interessant en verdient nader onderzoek. Maar dit neemt niet weg dat je niet zomaar klakkeloos iemand GHB gaat aanraden zonder enige vorm van uitleg. Ondanks alle positieve dingen die Dr_Gonzo vertelt zijn er zeker nog wel risco's aan verbonden. En dat het een lichaamseigen stof is zegt natuurlijk niks, er zijn genoeg stoffen die van nature in het lichaam voorkomen, maar die in langdurige grote hoeveelheden zeker niet onschadelijk zijn. Om een paar te noemen: glucose, insuline, cortisol, etc.
2L0w4Zer0zondag 22 mei 2005 @ 20:47
tvp, omdat ondanks dat ik hier in dit topic gereageerd heb deze niet meer in mijn active topics lijstje staat! Zeer vreemd.
Aliceyzondag 22 mei 2005 @ 21:26
quote:
Op woensdag 15 december 2004 04:36 schreef Nickthedick het volgende:
Maar wie kan mij helpen . Ik lijd dus onder slapeloosheid en kreeg die pillen voorgeschreven (ik zal de naam uitzoeken, maar ze helpen geen f*ck.) IK WIL SLAPEN!!!!
Gebruikelijke dingen zoals valeriaan of kamille heb je zeker al geprobeerd?
Hanneke1983maandag 23 mei 2005 @ 12:12
Ik heb het volgende:

Ultra snooze
slaap lekker

samenstelling per tablet:

passiflorakruid extract (2,% flavonoïden): 125 mg
valeriaanwortel extract (4:1): 63 mg
hopbel extract (6,25:1): 40 mg
melatonine: 0,1 mg

Wat is jullie mening hier over? Mijn arts zei dat ik 1 tot 5 tabletten mag hebben, en niets meer. En hierboven lees ik andere meningen/feiten?? Op de veroakking staat dat 1 tablet (2 uur voor het slapen gaan) al voldoende moet zijn....

60 tabletten a 11,95 euro bij de apotheek
Lienekienmaandag 23 mei 2005 @ 12:46
Dan kun je naar mijn mening beter de al genoemde melatonine van Liberty kopen. Dan heb je er 500 voor 13,95 euro bij de drogist.
2L0w4Zer0maandag 23 mei 2005 @ 13:05
quote:
Op maandag 23 mei 2005 12:12 schreef Hanneke1983 het volgende:
Ik heb het volgende:

Ultra snooze
slaap lekker

samenstelling per tablet:

passiflorakruid extract (2,% flavonoïden): 125 mg
valeriaanwortel extract (4:1): 63 mg
hopbel extract (6,25:1): 40 mg
melatonine: 0,1 mg

Wat is jullie mening hier over? Mijn arts zei dat ik 1 tot 5 tabletten mag hebben, en niets meer. En hierboven lees ik andere meningen/feiten?? Op de veroakking staat dat 1 tablet (2 uur voor het slapen gaan) al voldoende moet zijn....

60 tabletten a 11,95 euro bij de apotheek
Dat Ultra Snooze heb ik ook eens geprobeerd, bij mij hielp het niet. Wat de specifieke reden is dat je huisarts je afraad om meer dat 5 tabletten te nemen kan verschillende redenen hebben, zoals dat er behalve melatonine ook kruiden inziten waar ook maximum voor geldt.

Op zich wordt melatonine over het algemeen goed verdragen door de meeste mensen en ook doseringen van 0,5 mg tot 5 mg worden als veilig beschouwd. In sommige experimentele kanker therapieen worden zelfs dosering gebruikt die liggen tussen de 25 mg en 50 mg. Maar over de lange termijn effecten van melatonine therapie is nog niet zoveel bekend, vooral niet in hoge doseringen. Ik denk dat je huisarts gewoon op safe speelt!

Er zijn een aantal groepen mensen die beter geen extra melatonine in kunnen nemen. Hieronder vallen :

- Zwangere vrouwen en vrouwen die borstvoeding geven : het effect van dit hormoon op een foetus of een baby is niet geheel duidelijk. Aangeraden wordt dus om het niet te gebruiken (laat het lichaam in die periode zelf de hormoonhuishouding regelen) ;
- Mensen met hevige allergieën of met een auto-immuun ziekte : melatonine kan deze ziekten erger maken, omdat het het immuunsysteem ondersteunt ;
- Mensen met immuun systeem kanker (zoals leukemie en lymphoma) : zelfde reden als hierboven ;
- Gezonde kinderen : zij maken al genoeg melatonine aan (tenzij er een tekort is geconstateerd. Vanaf een jaar of 15 / 20 is het nuttig om de stof te gaan gebruiken.

Check anders ook ff deze site: http://www.melatonine.nl/
En met Google zoeken op melatonine levert ook een hoop resultaten op.
san32dinsdag 31 mei 2005 @ 19:14
wie heeft er tips om te kunnen slapen
Mylenedinsdag 31 mei 2005 @ 19:18
Voor het slapen gaan nog even een slaapmutsje .
san32dinsdag 31 mei 2005 @ 19:21
hoe slecht is het als je in één keer 30 tot 40 tabletjes melatonine inneemt ik heb ze al eens eerder geprobeerd 20 stuks merkte er niets van al een jaar lang af en aan gebruikte ik slaaptab. hier heb ik zo vaak mee gwisseld niets werkte ik gebruik nu geen tab. al 1 1/2 week nu val ik pas na 3:00 in slaap en om 7:00 klaar wakker ik ben echt helemaal op help
san32dinsdag 31 mei 2005 @ 19:22
ik drink niet
knokkelsdinsdag 31 mei 2005 @ 19:24
Alcohol werkt niet echt goed hoor..
Overigens die slaappillen, heb zelf uit pure frustratie ook eens Oxazepam (verslavend bij langdurig gebruik) gebruikt: Die leggen je slaapcentrum gewoon plat. Dus als je in slaap komt, is het omdat je slaapcentrum verdoofd wordt.

Tijdje nadien kwam een vriendin van me met de cd Ad Visser - Brain Sessions.
Toch maar geprobeerd, dat bleek het enige te zijn dat me hielp (en was toch wel 3 maanden een gigantische insomniac (1-3 uur slaap per nacht, meer niet)
2L0w4Zer0dinsdag 31 mei 2005 @ 19:52
quote:
Op dinsdag 31 mei 2005 19:21 schreef san32 het volgende:
hoe slecht is het als je in één keer 30 tot 40 tabletjes melatonine inneemt ik heb ze al eens eerder geprobeerd 20 stuks merkte er niets van al een jaar lang af en aan gebruikte ik slaaptab. hier heb ik zo vaak mee gwisseld niets werkte ik gebruik nu geen tab. al 1 1/2 week nu val ik pas na 3:00 in slaap en om 7:00 klaar wakker ik ben echt helemaal op help
Als je het over de 0,1 milligram versie hebt van melatonine en je bij 20 tabletjes geen bijwerkingen had en verder geen bijzondere lichamelijke aandoeningen hebt dan zou je veilig tot 50 tabletjes kunnen nemen. Onthoudt wel dat er weinig onderzoek is gedaan naar langdurig hoge doseringen melatonine nemen, ook heb ik dingen gelezen dat teveel melatonine er juist voor kan zorgen dat je slechter slaapt. Bouw het daarom dus per 0,5 milligram op, beginnende bij 0,5 milligram.
Lienekiendinsdag 31 mei 2005 @ 19:58
quote:
Op dinsdag 31 mei 2005 19:21 schreef san32 het volgende:
hoe slecht is het als je in één keer 30 tot 40 tabletjes melatonine inneemt ik heb ze al eens eerder geprobeerd 20 stuks merkte er niets van al een jaar lang af en aan gebruikte ik slaaptab. hier heb ik zo vaak mee gwisseld niets werkte ik gebruik nu geen tab. al 1 1/2 week nu val ik pas na 3:00 in slaap en om 7:00 klaar wakker ik ben echt helemaal op help
Ik sluit me aan bij de vorige spreker. Bouw het op beginnend bij 0,5.

En nog een belangrijke tip: neem het op tijd in. Het schijnt alleen zin te hebben om melatonine in te nemen op een tijdstip dat je lichaam nog niet aan het aanmaken is. Het heeft dus geen zin om het midden in de nacht te nemen. Zelf neem ik het om 9 uur 's avonds en tegen 11-en vallen dan mijn ogen dicht. En als je zorgt dat je vanaf de tijd van inname niet al te veel 'opwindende' dingen meer hoeft te doen, scheelt dat ook stukken.
ivetjedinsdag 31 mei 2005 @ 20:31
quote:
Op donderdag 16 december 2004 15:15 schreef Conflict het volgende:
Door mijn ADHD heb ik nogal veel last van slaapproblemen.

Ik slik Nozinan en Promethazine, dit is echt tof. Je gaat in bed liggen, ogen dicht en slaapt meteen. Wakker worden is wel een probleem. Ik slik het nu vier maanden en blijf het de rest van mijn leven slikken denk ik.

Het is wel duur, iets van 14 euro per maand maar ja, dan heb je ook iets.
Dan wens ik je iig alvast veel plezier met het feit dat je dan de rest van je leven geen alcohol meer mag drinken
Bij lang gebruik kunnen er bewegingsstoornissen optreden, en die kunnen ook optreden als je na lang gebruik stopt met dit middel.

Ontopic :
Neem niet te lang slaappillen en probeer ze ook niet elke avond te gebruiken. Er treed snel gewenning op waardoor de kans op een verslaving erg groot wordt.
Over die melatonine ga ik het niet hebben, te weinig over bekend en iedereen schijnt hier maar ongeveer in te nemen wat ze denken dat goed is. God weet wat er kan gebeuren, maar dat maakt niet uit ofzo Het is in België verboden wegens onvoldoende bewijs van werking, dus er zal wel iets mee zijn. Ook heeft het vervelende neven effecten.
quote:
Maar melatonine heeft ook andere werkingen die het minder bruikbaar maken.
Zoals met alle geneesmiddelen, kan een kleine hoeveelheid van de stof een positieve uitwerking hebben, maar een grote hoeveelheid een negatief effect. Bij ongeveer tien procent van de mensen die meewerkten aan studies met dit middel is er na een hoge dosis sprake van slapeloosheid en nachtmerries, in plaats van een rustige slaap. Na toediening van een hoge dosis vermeldt één studie verwardheid bij sommige proefpersonen, terwijl anderen hevige hoofdpijn hadden.
Zeer hoge dosissen melatonine blijken een interactie te vertonen met andere hormonen: de productie van oestrogeen, testosteron, en schildklierhormoon vermindert hierdoor.
Melatonine kan ook een reactie veroorzaken in het immuunsysteem. Melatonine zou de immuniteit een "boost" geven; en dit is niet noodzakelijk positief voor sommigen, zoals voor mensen met een auto-immuunziekte.
Ondanks het feit dat melatonine sommige voortplantingshormonen kan beïnvloeden, is het nooit aangetoond dat het de seksuele prestaties van de mens zou bevorderen.
Dr. William Regelson, co-auteur van het boek The Melatonine Miracle gaf in een televisie-uitzending toe dat de claim dat melatonine het seksleven zou bevorderen, meer ingegeven was door commerciële redenen, dan door wetenschappelijk aangetoonde feiten.
Daarnaast kan het bij een hogere dosis dan 1 mg voor onderkoeling van het lichaam zorgen en bij een nog hogere dosis voor verwardheid en sufheid.Daarnaast is het volgende bericht ook niet echt fijn.
quote:
Een andere bezwaar voor het gebruik van de huidige beschikbare vorm van melatonine is, dat de overheid geen toezicht houdt op de veiligheid van dit product, en de veiligheid ervan aldus niet gewaarborgd is. Dit kan leiden tot de herhaling van een drama zoals dat met L -tryptofaan dat in de jaren tachtig in de Verenigde Staten ook als "natuurlijke slaapbevorderaar" gepromoot werd, net zoals melatonine vandaag. Er sloop echter een fout in de productie van L -tryptofaan. Tijdens de productie van één of meer grote partijen ontstond er in plaats van een individuele aminozuur molecule in veel gevallen een dubbele L-tryptofaan molecule. Deze zogenaamde "verontreiniging" werd niet op een normale manier door het lichaam opgenomen, maar blokkeerde de lichaamsfuncties.
Meer dan veertig mensen stierven; en meer dan tweeduizend ontwikkelden het eosinofiel-myalgisch syndroom (EMS), een invaliderende spierziekte.
Daarnaast is het vaak geen natuurlijk maar een synthetisch product. Aangezien melatonine gewonnen wordt uit de pijnappelklier van schapen (dit wordt meestal gezegt/gedacht) maar in die klier zit zo weinig melatonine dat het onmogelijk is om daar al de melatonine-preparaten van te maken. Het is dus meestal synthetisch en niet natuurlijk.

Bron : http://www.skepp.be/thema/melatonine.html

Ik zou er iig niet teveel van nemen dus...te weinig over bekend en met dit soort preparaten moet je altijd voorzichtig zijn. Je hebt geen idee wat erin zit etc...
2L0w4Zer0dinsdag 31 mei 2005 @ 22:25
@ivetje:

Goed gesproken en veel dingen die je opsomt heb ik ook dingen over gelezen. Over die onzuiverheid die je noemt, dit zou natuurlijk net zo goed voor elk ander willekeurig medicijn kunnen gelden.

Je moet sowieso vanwege de boost op het immuunsysteem geen dingen hebben zoals zware allergieen, bepaalde vormen van kanker (leukemie, lympheklierkanker) en auto-immuum ziekten!

En inderdaad hoge doseringen melatonine kunnen ook een tegengesteld effect hebben op je slaap, daarom is het ook nodig om met 0,5 mg te starten en het dan iedere keer op te hogen met 0,5 mg totdat het gewenste effect optreed en nooit hoger gaan dan maximaal 5 mg. Mocht het bij die dosering nog steeds niet helpen dan is melatonine duidelijk geen oplossing.

Het effect op andere hormonen in je lichaam is ook een grijs gebied, vandaar dat ook wordt aangeraden om het nooit voor langere tijd te gebruiken, maar sommige mensen ondervinden naar jarenlang melatonine gebruik geen bijwerkingen.

Sommige onderzoekers vrezen wel voor het feit dat je lichaam op den duur zelf geen melatonine meer gaat aanmaken omdat je het immers via die pilletjes binnenkrijgt, dus zou je dan stoppen met melatonine supplementie dat je lichaam dan zelf ook geen melatonine meer gaat aanmaken en dat je er dus in dat opzicht afhankelijk van zou worden.

Maar onthoud wel dat slapeloosheid ZEER irietant is en als het maar lang genoeg duurt hebben mensen er zeer veel voor over om gewoon te kunnen slapen!
ivetjedinsdag 31 mei 2005 @ 22:49
quote:
Op dinsdag 31 mei 2005 22:25 schreef 2L0w4Zer0 het volgende:
@ivetje:

Goed gesproken en veel dingen die je opsomt heb ik ook dingen over gelezen. Over die onzuiverheid die je noemt, dit zou natuurlijk net zo goed voor elk ander willekeurig medicijn kunnen gelden.
Dat zou kunnen maar de kans is kleiner lijkt me. Medicijnen die je bij de apotheek haalt zijn beter/vaker gecontroleerd op onzuiverheden dan dit soort medicijnen.
quote:
Je moet sowieso vanwege de boost op het immuunsysteem geen dingen hebben zoals zware allergieen, bepaalde vormen van kanker (leukemie, lympheklierkanker) en auto-immuum ziekten!

En inderdaad hoge doseringen melatonine kunnen ook een tegengesteld effect hebben op je slaap, daarom is het ook nodig om met 0,5 mg te starten en het dan iedere keer op te hogen met 0,5 mg totdat het gewenste effect optreed en nooit hoger gaan dan maximaal 5 mg. Mocht het bij die dosering nog steeds niet helpen dan is melatonine duidelijk geen oplossing.
Een hogere dosering nemen lijkt me niet echt slim, maar goed. Hierbij treed gewenning op en bij een verslavend middel (weet niet of dat dit een verslavend middel is, maar goed) kan je dus sneller verslaafd raken. Ook ben ik er niet echt een voorstander van om zelf te gaan expirimenteren met doseringen enzo...maar da's mijn mening
quote:
Het effect op andere hormonen in je lichaam is ook een grijs gebied, vandaar dat ook wordt aangeraden om het nooit voor langere tijd te gebruiken, maar sommige mensen ondervinden naar jarenlang melatonine gebruik geen bijwerkingen.
Ja ok, maar mocht je wel last krijgen van die bijwerkingen dan is dat niet echt lekker natuurlijk. En je hebt altijd mensen die de oorzaak van een klacht niet zoeken bij het medicijn maar ergens anders aan toewijzen...dat maakt het wel weer wat gevaarlijker
quote:
Sommige onderzoekers vrezen wel voor het feit dat je lichaam op den duur zelf geen melatonine meer gaat aanmaken omdat je het immers via die pilletjes binnenkrijgt, dus zou je dan stoppen met melatonine supplementie dat je lichaam dan zelf ook geen melatonine meer gaat aanmaken en dat je er dus in dat opzicht afhankelijk van zou worden.

Maar onthoud wel dat slapeloosheid ZEER irietant is en als het maar lang genoeg duurt hebben mensen er zeer veel voor over om gewoon te kunnen slapen!
Ja, ik snap ook wel dat het vervelend is enzo...maar om nu op eigen houtje een "medicijn" in te gaan nemen waarvan je niet precies weet wat erin zit en of het allemaal wel zuiver is etc. Tja, ik heb daar mijn bedenkingen bij en het zou iig geen advies van me zijn om hiermee te beginnen. Al hebben andere mensen er nog zo'n goede ervaringen mee...elk mens reageert anders. En ik vind toch al dat je met medicatie niet zomaar op eigen houtje op onderzoek uit moet gaan. Je hebt het wel over je lichaam waar j iets onnatuurlijks instopt...en dan is het maar afwachten wat er gebeurt
2L0w4Zer0dinsdag 31 mei 2005 @ 23:02
Aha je leert voor apotheker, dus je heb wel verstand van zaken!

Maar ik geef je helemaal gelijk in je argumenten.
ivetjedinsdag 31 mei 2005 @ 23:07
quote:
Op dinsdag 31 mei 2005 23:02 schreef 2L0w4Zer0 het volgende:
Aha je leert voor apotheker, dus je heb wel verstand van zaken!

Maar ik geef je helemaal gelijk in je argumenten.
Nou, ik leer voor de assistent van de apotheker En ik heb over dit onderwerp even wat dingen opgezocht, want had van het betreffende geneesmiddel nog nooit gehoord. Maar ben nu net bezig met een hoofdstuk over slaap- en kalmeringsmiddelen dus het kwam goed van pas

Maar om nou meteen te roepen dat ik er erg veel verstand van heb...ik heb er net wat boeken bijgepakt over dit onderwerp dus daar kan ik een hoop uithalen

[ Bericht 14% gewijzigd door ivetje op 31-05-2005 23:12:33 ]
AMDB7donderdag 2 juni 2005 @ 19:20
Ik heb ook veel last gehad van slapeloosheid, maar pillen zijn IMO niet de oplossing. Wat voor mij heeft gewerkt: sporten!
Neem een abonnement op de sportschool, sport iedere avond (7x per week dus!) stevig, 1,5u knallen per avond is voor mij genoeg.
Zodra je thuiskomt ben je waarschijnlijk kapot en val je lekker snel in slaap. Bij mij werkt het iig nog steeds (inmiddels al bijna een jaar!)

Succes!