deedeetee | dinsdag 14 december 2004 @ 11:14 |
Als ik aardappels bak moet ik altijd meer pannen gebruiken want daar lust iedereen héél veel van. Staat meteen mijn hele fornuis vol ![]() Nou weet ik dat je ze ook in de oven kunt bakken maar hoe kan ik dat het beste doen ![]() Gewoon in margarine op een bakplaat ? En moet ik de heteluchtoven of de gewone oven gebruiken en op welke temperatuur ? | |
Oosthoek | dinsdag 14 december 2004 @ 11:54 |
tvp ![]() | |
Killjoy | dinsdag 14 december 2004 @ 11:59 |
quote: ![]() | |
deedeetee | dinsdag 14 december 2004 @ 12:11 |
Nog meer liefhebbers van grote hoeveelheden gebakken aardappeltjes ![]() Nou nog ff wachten op iemand die ons verteld hoe het moet ! ![]() | |
#ANONIEM | dinsdag 14 december 2004 @ 12:36 |
Da's heel simpel: ovenschaal met wat olie of margarine of boter erin, aardappeltjes voorkoken (wel zo handig), ongeveer 20-40 minuten in de gewone oven op 180 graden, af en toe omdraaien (hangt van de grootte en de gewenste kleur af), en voila, gebakken aardappels. Gaat lekker met van alles en nog wat. | |
Visitor.Q | dinsdag 14 december 2004 @ 16:50 |
Yes, dit eten wij heel vaak ![]() Oke, schil de piepers en snijd ze in stukken, niet zo groot als je ze normaal kookt, maar wel groter dan friet (anders kun je net zo goed ovenfriet nemen). Was die aardappels, en laat ze even afdruipen, en donder ze in een kom. Doe er een paar eetlepels olie bij (wij gebruiken altijd olijfolie, maar dat is ook de enige die we hier in huis hebben) en schud de bak zodat ze allemaal een beetje vettig zijn. Dan strooi je er een goeie hoeveelheid provencaalse kruiden overheen, en wat je nog meer lekker vindt (paprikapoeder, gedroogde peterselie, italiaanse kruiden, knoflook) en weer schud je de bak zodat deze zooi zich netjes over de aardappels verdeeld. Vet een ovenschaal of bakplaat in en gooi daar de aardappels op. Verdeel de boel en zet ze in een voorverwarmde oven op 220 graden. Ze hebben dan naar gelang je oven en hoeveelheid piepers 30 tot 40 minuten nodig om lichtbruin te worden, schud de plaat af en toe eventjes of krab de boel los met een spatel als de aardappels vastzitten. Beetje zout erover en lekker met ketchup en of majo. En je kunt er gewoon een aardappels-vlees-groente maaltijd van maken, dus da's maar 2 pannen op het fornuis. ![]() | |
Leonoor | dinsdag 14 december 2004 @ 17:27 |
quote:Wij schillen ze niet eens, het is inderdaad echt te easy en te lekker.. Gewoon met schil en al in stukken hakken, olie erbij, knoflook, uien, spekblokjes, rozemarijn.... | |
deedeetee | dinsdag 14 december 2004 @ 17:33 |
Dat klinkt allemaal erg lekker ![]() Ik hoef de aardappels dus niet eerst te koken ??? En komt er dan wel zo'n lekker kostje op de dappeltjes ? | |
Kaalhei | dinsdag 14 december 2004 @ 23:50 |
lieverd23 | dinsdag 14 december 2004 @ 23:57 |
aardappels schillen je hoeft ze niet te koken chilli-knoflook olie in de ovenschaal aardappels in vieren snijden en in de schaal leggen ong. 45 minuten op 200 Graden en je hebt heerlijke gebakken aardappelen | |
Spindizzy | dinsdag 14 december 2004 @ 23:59 |
quote:Ja, wat hij zegt ![]() | |
Martijn_77 | woensdag 15 december 2004 @ 21:34 |
En zijn ze dan minder vet dan gebakken aardappels uit de pan? | |
Koningin | donderdag 16 december 2004 @ 09:04 |
quote:Gister nog lekker gemaakt ![]() | |
detulp050 | donderdag 16 december 2004 @ 09:07 |
quote:Hangt van de hoeveelheid olie die je op de bakplaat doet en of je de aardappels royaal met olie besprenkelt. Ik denk dat het weinig verschil maakt (wellicht zijndie oven iets minder vet omdat ze minder vet opnemen in de hete oven ![]() | |
Jominro | donderdag 16 december 2004 @ 21:07 |
Wat ik weleens maak, volgens mij op de Engelse manier: Bloemige aardappelen (niet zo bloemig dat ze uitelkaar vallen met koken) maar Redstar nemen. Ossewit (blokken) Gewoon aardappelen schillen en als ze behoorlijk groot zijn doormidden snijden anders gewoon zo laten. Ongeveer 10 a 15 minuten voorkoken, ondertussen de ossewit in de oven verhitten op de bakplaat. Wel zoveel dat je ongeveer 2 cm vet hebt. Dan de gekookte aardappelen in het hete vet leggen en overgieten met de ossewit, dit vaak herhalen en de aardappelen één keer draaien en blijven overgieten. Uiteindelijk krijgen de aardappelen een heel krokante korst terwijl de smaak behouden blijft van de aardappelen. Lekker met salade en ossehaas / varkenshaas ![]() | |
deedeetee | donderdag 16 december 2004 @ 21:48 |
quote:THNX dat wilde ik nou graag weten , gewone gebakken aardappeltjes ![]() | |
funkyskunkie | zaterdag 18 december 2004 @ 14:23 |
tvp, klinkt goed allemaal, ga ik zeker ook een keer proberen ![]() | |
DancingPhoebe | zondag 19 december 2004 @ 10:05 |
In een kerstallerhande kwam ik ook een leuke, feestelijke manier tegen van aardappels bakken. Hele aardappels ongeschild koken. Daarna insnijden in plakjes (dus niet helemaal door, maar als een soort aardappelwaaiertje). Dit bestrooien met kruiden en nog 20 minuten in de oven. | |
vdo28 | zondag 19 december 2004 @ 10:17 |
Klinkt super deze recepten, het is 10:17 en ik krijg nu al weer honger ![]() |