Yes, dit eten wij heel vaak
![]()
Superlekker, aardappels uit de oven, en niet duur want je hebt dezelfde aardappels nodig als die je normaal gesproken zou koken (en dan met minder plezier zou eten):
Oke, schil de piepers en snijd ze in stukken, niet zo groot als je ze normaal kookt, maar wel groter dan friet (anders kun je net zo goed ovenfriet nemen).
Was die aardappels, en laat ze even afdruipen, en donder ze in een kom. Doe er een paar eetlepels olie bij (wij gebruiken altijd olijfolie, maar dat is ook de enige die we hier in huis hebben) en schud de bak zodat ze allemaal een beetje vettig zijn. Dan strooi je er een goeie hoeveelheid provencaalse kruiden overheen, en wat je nog meer lekker vindt (paprikapoeder, gedroogde peterselie, italiaanse kruiden, knoflook) en weer schud je de bak zodat deze zooi zich netjes over de aardappels verdeeld.
Vet een ovenschaal of bakplaat in en gooi daar de aardappels op. Verdeel de boel en zet ze in een voorverwarmde oven op 220 graden. Ze hebben dan naar gelang je oven en hoeveelheid piepers 30 tot 40 minuten nodig om lichtbruin te worden, schud de plaat af en toe eventjes of krab de boel los met een spatel als de aardappels vastzitten.
Beetje zout erover en lekker met ketchup en of majo. En je kunt er gewoon een aardappels-vlees-groente maaltijd van maken, dus da's maar 2 pannen op het fornuis.