abonnement Unibet Coolblue Bitvavo
  dinsdag 14 december 2004 @ 11:14:32 #1
78780 deedeetee
rustig doorgaan met ademhalen
pi_23962903
Als ik aardappels bak moet ik altijd meer pannen gebruiken want daar lust iedereen héél veel van. Staat meteen mijn hele fornuis vol
Nou weet ik dat je ze ook in de oven kunt bakken maar hoe kan ik dat het beste doen
Gewoon in margarine op een bakplaat ? En moet ik de heteluchtoven of de gewone oven gebruiken en op welke temperatuur ?
Ga fietsen jij !! ikke niet hoor..
pi_23963740
tvp
daarna schilderde ik mijn schaduw
deed het licht uit
en genoot bij de gedachte dat ik de enige mens ter wereld ben met een schaduw in volstrekte duisternis
  dinsdag 14 december 2004 @ 11:59:29 #3
17013 Killjoy
DOMOOOOOOO!!!!! ;)
pi_23963848
quote:
Op dinsdag 14 december 2004 11:54 schreef Oosthoek het volgende:
tvp
SEMI-OFFICIELE ANTI-ZEUR
  dinsdag 14 december 2004 @ 12:11:45 #4
78780 deedeetee
rustig doorgaan met ademhalen
pi_23964123
Nog meer liefhebbers van grote hoeveelheden gebakken aardappeltjes

Nou nog ff wachten op iemand die ons verteld hoe het moet !
Ga fietsen jij !! ikke niet hoor..
pi_23964613
Da's heel simpel: ovenschaal met wat olie of margarine of boter erin, aardappeltjes voorkoken (wel zo handig), ongeveer 20-40 minuten in de gewone oven op 180 graden, af en toe omdraaien (hangt van de grootte en de gewenste kleur af), en voila, gebakken aardappels. Gaat lekker met van alles en nog wat.
  dinsdag 14 december 2004 @ 16:50:48 #6
46802 Visitor.Q
Neemt alles op!
pi_23970010
Yes, dit eten wij heel vaak Superlekker, aardappels uit de oven, en niet duur want je hebt dezelfde aardappels nodig als die je normaal gesproken zou koken (en dan met minder plezier zou eten):

Oke, schil de piepers en snijd ze in stukken, niet zo groot als je ze normaal kookt, maar wel groter dan friet (anders kun je net zo goed ovenfriet nemen).

Was die aardappels, en laat ze even afdruipen, en donder ze in een kom. Doe er een paar eetlepels olie bij (wij gebruiken altijd olijfolie, maar dat is ook de enige die we hier in huis hebben) en schud de bak zodat ze allemaal een beetje vettig zijn. Dan strooi je er een goeie hoeveelheid provencaalse kruiden overheen, en wat je nog meer lekker vindt (paprikapoeder, gedroogde peterselie, italiaanse kruiden, knoflook) en weer schud je de bak zodat deze zooi zich netjes over de aardappels verdeeld.

Vet een ovenschaal of bakplaat in en gooi daar de aardappels op. Verdeel de boel en zet ze in een voorverwarmde oven op 220 graden. Ze hebben dan naar gelang je oven en hoeveelheid piepers 30 tot 40 minuten nodig om lichtbruin te worden, schud de plaat af en toe eventjes of krab de boel los met een spatel als de aardappels vastzitten.

Beetje zout erover en lekker met ketchup en of majo. En je kunt er gewoon een aardappels-vlees-groente maaltijd van maken, dus da's maar 2 pannen op het fornuis.
  dinsdag 14 december 2004 @ 17:27:46 #7
57695 Leonoor
Unter 32-16-8...
pi_23970799
quote:
Op dinsdag 14 december 2004 16:50 schreef Visitor.Q het volgende:
(Lang verhaal}
Wij schillen ze niet eens, het is inderdaad echt te easy en te lekker.. Gewoon met schil en al in stukken hakken, olie erbij, knoflook, uien, spekblokjes, rozemarijn....
Nulla verba sed acta
  dinsdag 14 december 2004 @ 17:33:07 #8
78780 deedeetee
rustig doorgaan met ademhalen
pi_23970928
Dat klinkt allemaal erg lekker
Ik hoef de aardappels dus niet eerst te koken ???
En komt er dan wel zo'n lekker kostje op de dappeltjes ?
Ga fietsen jij !! ikke niet hoor..
  dinsdag 14 december 2004 @ 23:50:41 #9
25318 Kaalhei
under a dead Ohio sky
pi_23979509
  • Niet schillen, alleen wassen en in kwarten snijden (sommige iets kleiner, zorg dat je +- dezelfde grootte hebt van de stukken)
  • Aardappels in ovenschaal en flink wat olijfolie erover en even lekker schudden
  • Grof zout, beetje kruiden een een paar tenen knoflook erbij en nog maar ff schudden
  • Lang (30-45 min.) in een oven van 170-190 graden
  • Ik sta hier voor de hemelpoort - Nergens is een god te zien - Volgens mij bestaat hij niet -
    Onze leider zei doe niet zo dom - En vertel het de wereld nooit - Beneden staat de vodka klaar
    pi_23979665
    aardappels schillen je hoeft ze niet te koken

    chilli-knoflook olie in de ovenschaal

    aardappels in vieren snijden en in de schaal leggen

    ong. 45 minuten op 200 Graden


    en je hebt heerlijke gebakken aardappelen
      dinsdag 14 december 2004 @ 23:59:05 #11
    65653 Spindizzy
    FUCK-A-DOODLE-DO!
    pi_23979704
    quote:
    Op dinsdag 14 december 2004 23:50 schreef Kaalhei het volgende:
  • Niet schillen, alleen wassen en in kwarten snijden (sommige iets kleiner, zorg dat je +- dezelfde grootte hebt van de stukken)
  • Aardappels in ovenschaal en flink wat olijfolie erover en even lekker schudden
  • Grof zout, beetje kruiden een een paar tenen knoflook erbij en nog maar ff schudden
  • Lang (30-45 min.) in een oven van 170-190 graden
  • Ja, wat hij zegt Met verse rozemarijn erbij...
    Nothing is ever easy Zeddicus Zu'l Zorander (Wizard's First Rule)
    Go then, there are other worlds than these Jake (The Gunslinger)
      woensdag 15 december 2004 @ 21:34:20 #12
    43624 Martijn_77
    It was a good year
    pi_23998900
    En zijn ze dan minder vet dan gebakken aardappels uit de pan?
    Experience is what you get when you don't get what you wanted
    Take my advice ... I don't use it anyway...
    Een goede Fok! Search
    Een goede Fok! Search
    pi_24006036
    quote:
    Op dinsdag 14 december 2004 23:59 schreef Spindizzy het volgende:

    [..]

    Ja, wat hij zegt Met verse rozemarijn erbij...
    Gister nog lekker gemaakt
    pi_24006058
    quote:
    Op woensdag 15 december 2004 21:34 schreef Martijn_77 het volgende:
    En zijn ze dan minder vet dan gebakken aardappels uit de pan?
    Hangt van de hoeveelheid olie die je op de bakplaat doet en of je de aardappels royaal met olie besprenkelt. Ik denk dat het weinig verschil maakt (wellicht zijndie oven iets minder vet omdat ze minder vet opnemen in de hete oven )
    pi_24021331
    Wat ik weleens maak, volgens mij op de Engelse manier:
    Bloemige aardappelen (niet zo bloemig dat ze uitelkaar vallen met koken) maar Redstar nemen.
    Ossewit (blokken)

    Gewoon aardappelen schillen en als ze behoorlijk groot zijn doormidden snijden anders gewoon zo laten. Ongeveer 10 a 15 minuten voorkoken, ondertussen de ossewit in de oven verhitten op de bakplaat.
    Wel zoveel dat je ongeveer 2 cm vet hebt. Dan de gekookte aardappelen in het hete vet leggen en overgieten met de ossewit, dit vaak herhalen en de aardappelen één keer draaien en blijven overgieten. Uiteindelijk krijgen de aardappelen een heel krokante korst terwijl de smaak behouden blijft van de aardappelen.

    Lekker met salade en ossehaas / varkenshaas
      donderdag 16 december 2004 @ 21:48:42 #16
    78780 deedeetee
    rustig doorgaan met ademhalen
    pi_24022372
    quote:
    Op donderdag 16 december 2004 21:07 schreef Jominro het volgende:
    Wat ik weleens maak, volgens mij op de Engelse manier:
    Bloemige aardappelen (niet zo bloemig dat ze uitelkaar vallen met koken) maar Redstar nemen.
    Ossewit (blokken)

    Gewoon aardappelen schillen en als ze behoorlijk groot zijn doormidden snijden anders gewoon zo laten. Ongeveer 10 a 15 minuten voorkoken, ondertussen de ossewit in de oven verhitten op de bakplaat.
    Wel zoveel dat je ongeveer 2 cm vet hebt. Dan de gekookte aardappelen in het hete vet leggen en overgieten met de ossewit, dit vaak herhalen en de aardappelen één keer draaien en blijven overgieten. Uiteindelijk krijgen de aardappelen een heel krokante korst terwijl de smaak behouden blijft van de aardappelen.

    Lekker met salade en ossehaas / varkenshaas
    THNX dat wilde ik nou graag weten , gewone gebakken aardappeltjes
    Ga fietsen jij !! ikke niet hoor..
    pi_24057627
    tvp, klinkt goed allemaal, ga ik zeker ook een keer proberen
    pi_24076374
    In een kerstallerhande kwam ik ook een leuke, feestelijke manier tegen van aardappels bakken. Hele aardappels ongeschild koken. Daarna insnijden in plakjes (dus niet helemaal door, maar als een soort aardappelwaaiertje). Dit bestrooien met kruiden en nog 20 minuten in de oven.
    I'll be walking home after drinking all my pennies. I'll keep passing the open windows. I'll dance, even if I have nowhere to do it but in my own living room.
    ~ How do I feel this good, sober?
    ~ For the night is dark and full of terrors
    pi_24076457
    Klinkt super deze recepten, het is 10:17 en ik krijg nu al weer honger
    Ga eens naar www.thehungersite.com en klik elke dag een keer.
    abonnement Unibet Coolblue Bitvavo
    Forum Opties
    Forumhop:
    Hop naar:
    (afkorting, bv 'KLB')