FOK!forum / Culinesse à gogo / Knoflooksoep
sexymofovrijdag 10 december 2004 @ 01:20
Heeft iemand hier ervaring(en) mee of recepten van?
ben benieuwd, hoorde van 10 bollen per pan
Enchantervrijdag 10 december 2004 @ 02:09
Toevallig nog gegeten gisteren bij de Garlic Queen in Amsterdam
Heb het recept hier liggen
Alleen geen zin om het over te typen , probeer google eens
Exuimtumvrijdag 10 december 2004 @ 02:20
Yess

Alleen die dag erna :_
Thieskevrijdag 10 december 2004 @ 02:23
Niet 10 bollen per pan, maar 10 bollen per kop!
Martijn_77zaterdag 11 december 2004 @ 18:35
quote:
Op vrijdag 10 december 2004 02:09 schreef Enchanter het volgende:
Alleen geen zin om het over te typen , probeer google eens
Scannen?
Mirjamzaterdag 11 december 2004 @ 18:35
nog nooit van gehoord, maar lijkt me lekker.
heeft iemand een lekker recept, pietverdriet misskien?
Pietverdrietzaterdag 11 december 2004 @ 20:19
Basisboullion
quote:
Op maandag 26 januari 2004 20:17 schreef Pietverdriet het volgende:
Boullion
Neem een grote pan,
koop een stel verse mergpijpen (moeten fris ruiken, als ze niet lekker fris ruiken zijn ze niet vers, en ga dan op hoge toon terug en scheld de slager zijn huid vol als de zaak vol staat, dan doet ie het nooit weer)
een mooi stuk soepvlees.
De Mergpijpen in een ovenschaal in de oven tot ze bruin zijn.
Doe de mergpijpen met het vlees, een grote ui, paar tenen knoflook, een schacht prei, laurier, peperkorrels, 1 of 2 foelie blaadjes, GEEN ZOUT, een gewassen peen, peterelie, selderij, wat andere groene kruiden, hoeft niet vers, kruiden kunnen ook droog. in de pan, opvullen met koud water en op een laag vuur tegen de kook houden, maar niet laten koken.
regelmatig afschuimen.
Af en toe water bijvullen, of restjes wijn erin is ook lekker.
en lekker laten trekken.
Hoe lang?
Minstens een paar uur, je hoeft er niet naast te staan, je kan gewoon fokken en tv kijken.
Wat je ook kan doen is de pan een paar dagen laten trekken, en al je afsnijdsels van vlees, groente er in te doen.
Blijven afschuimen.

de grote vaste delen er uit halen, en de vloeistof door een puntzeef halen.
als je wilt kan je er nu soep van maken.
Je kan het ook invriezen, per liter, of in ijsblokjes als basis voor sausen.
Of je laat het afkoelen, dan zet je het in de koelkast en kan je het laatste beetje vet er af scheppen, dan kan je er een eitwit doorheen roeren en je brengt het weer langzaam aan de kook. Het eiwit zal terwijl het door de hitte stolt, de vaste stoffen aan zich binden en je kan dit afschuimen, dan blijf een kraakheldere boullion over, die het erg goed doet als groentesoep.
Geschilde knoflook tenen toevoegen, bolletje of 10, 1 a 2 aardappels en langzaam laten garen.
Staafmixer er in, wrrrrrr, door de aardappel en de knof heb je nu een gebonden soep, die monteer je met room, beetje peterselie, bieslook.
Smullen.
hassanjassanzaterdag 11 december 2004 @ 21:31
in uiensoep gaat ook makkelijk anderhalf kilo uien in, dus lijkt me niet gek als je die hoeveelheden knoflook erin doet, immers knoflook is ook een uiensoort.
Plunderbunnymaandag 13 december 2004 @ 02:55
klinkt lekker, ga het binnenkort eens proberen! Knoflook in de oven is ook zo lekker, het verbaasde me echt hoe zacht van smaak het wordt als het in zijn eigen schilletje een uur heeft gepoft