quote:
Op vrijdag 3 december 2004 20:20 schreef snijder het volgende:Dus de temperatuur veranderd vrijwel constant bij ons? Hebben we het dan over hele Celciussen of over zelfs kleinere verschillen?
Niet zozeer de temperatuur van je
huis maar de temperatuur van de
buizen. Als je de thermostaat op 20 graden hebt staan dan slaat de verwarming aan als het bijv. 18 graden wordt. De verwarming slaat weer af als het 21 graden wordt. Slaat weer aan als het 18 graden wordt, etc etc etc....
De temperatuur van je huis fluctueerd slechts enkele graadjes..... een graadje meer, een graadje minder, ook afhankelijk van hoe snel het afkoelt (isolering, dubbele beglazing etc werkt echt).
De temperatuur van de buizen fluctueerd aanzienlijk. Als de verwarming afslaat omdat een bepaalde temperatuur is behaald dan koelt de verwarming van bijna-niet-aan-te-raken-heet tot lauw-warm of zelfs koud binnen een periode van een half uur ofzo. De verwarming geeft heel snel warmte af namelijk. En als dan weer een half uur later de verwarming aanslaat dan gaat de boel weer fijntjes heet water stoken en door de leidingen pompen en de buizen worden weer heet. Daar zit gemakkelijk een verschil van enkele tientallen graden tussen.
Je kunt een geavanceerde thermostaat kopen waarmee je wellicht e.e.a. kunt afstellen zodat de verwarming niet fluctueerd van koud/warm/koud/warm om het uur, maar altijd een beetje lauwwarm blijft en de temperatuur constant houdt.
Proud to be American.
Hier woon ik."Beer is proof that God loves us" - Benjamin Franklin.
-
"Those who would give up Essential Liberty to purchase a little Temporary Safety deserve neither Liberty nor Safety" - Benjamin Franklin