Martijn_77 | zondag 28 november 2004 @ 21:03 |
Goedenavond ik ben op zoek naar een recept voor Uiencompote met Port. heb vroeger het recept gehad maar ben het helaas kwijt wie kan mij daar aan helpen? Alvast bedankt. | |
BrauN | zondag 28 november 2004 @ 21:05 |
Goedenavond. Ik heb 't in een kookboek staan, maar om dat helemaal over te typen is nogal een werk. | |
Martijn_77 | zondag 28 november 2004 @ 21:10 |
quote:Is scannen misschien een idee? | |
Pietverdriet | maandag 29 november 2004 @ 10:19 |
Uien snijden aan ringen, grote gietijzeren koekepan op laag vuur, olie er in en de uien op laag vuur heel langzaam carameliseren (neem er minstens een half uur voor, langer is beter) Uien worden goudbruin en zoet. Voeg port toe en kook in, afsmaken met peper en zout, | |
Martijn_77 | maandag 29 november 2004 @ 20:04 |
Hoeveel Port moet ik dan gebruiken op hoeveel uien? | |
Pietverdriet | maandag 29 november 2004 @ 20:42 |
quote:Geen idee, ik kook nooit naar hoeveelheden in gram en cc altijd naar gevoel. Als ik uien schil, of aardappels, whatever, heb ik geen idee hoeveel dat is. Pan moet voed gevuld zijn als je begint, slinkt vanzelf, en giet er een koffiekopje port in, en als het inkookt, wat bijvullen. | |
MiestOr | dinsdag 30 november 2004 @ 04:27 |
doe het zo: heel simpel en erg lekker: neem een paar uien, snij ze in grove stukjes en bak ze aan in de koekenpan afblussen met aceto en dan scheut rode port erop en die in laten koken! erg sappig | |
bofneger | dinsdag 30 november 2004 @ 04:31 |
quote:Je bent eindelijk weer terug in de keuken, daar waar je hoort? | |
Martijn_77 | dinsdag 30 november 2004 @ 22:22 |
Piet worden de uien dan oko zo mooi rood van de Port? Ik weet dat dat bij de recept wat ik ik kwijt ben wel was. | |
Pietverdriet | dinsdag 30 november 2004 @ 22:40 |
quote:Euh, ja als je rode port neemt wel, en rode uien gebruiken wil ook helpen. Probeer het ook eens met sjalotjes, die smaken milder | |
Marietje_ | dinsdag 30 november 2004 @ 22:49 |
klinkt lekker ![]() | |
kollie | woensdag 1 december 2004 @ 13:05 |
Klinkt idd lekker! Bij welke gerechten eet je dit? | |
Pietverdriet | woensdag 1 december 2004 @ 13:10 |
quote:Gebraden of gegrilled vlees bv- | |
Martijn_77 | woensdag 1 december 2004 @ 22:52 |
quote: Of met Gala meloen en parma ham als voorgerecht. | |
Pietverdriet | donderdag 2 december 2004 @ 00:49 |
quote: Of met een kaasplankje als desert | |
Martijn_77 | vrijdag 3 december 2004 @ 19:11 |
quote: Kan ook maar het recept waar ik het voor had was met Parma ham en meloen als voorgerecht. Maar met de juiste kazen en een goede port zal het idd ook erg lekker zijn. | |
Pietverdriet | vrijdag 3 december 2004 @ 19:17 |
Kan eigenlijk bij allerlei gerechten worden gegeten, net als pickels (amsterdams cq zilveruitjes, augurkjes, etc etc) | |
Martijn_77 | woensdag 5 januari 2005 @ 22:44 |
quote:Zo je het ook als bij gerecht bij wild of ander vlees kunnen serveren? | |
Pietverdriet | woensdag 5 januari 2005 @ 22:52 |
Ja | |
hassanjassan | donderdag 6 januari 2005 @ 00:06 |
die compote klinkt als een begin voor een franse uiensoep, wat port erbij, ongezouten rundbouillon, kruiden erbij en klaar is je soep | |
Martijn_77 | zondag 16 januari 2005 @ 00:19 |
Met Kerstmis heb ik dit recept gegeten hij was een stuk kruidiger dan het orginele recept maar wel lekker. Benodigdheden: 4 Rode Uien 4 Takjes tijm 2 Eetlepels rode port 1 Eetlepel sambal 4 Eetlepels geleisuiker zout en peper Bereiding: Pel de uien en snij ze in dunne ringen. Was en haal de blaadjes van de takjes tijm Verwarm in een pan de uien met de port, 4 eeetlepels water, tijm en sambal. Laat de uien afgedekt ca. 15 minuten op een laag vuur stomen Voeg de geleisuiker toe aan het uienmengsel. Laat het mengsel ca. 5 minuten koken tot een compote. Breng op smaak met zout en peper Laat de uiencompote afkoelen | |
GrotePier | zondag 16 januari 2005 @ 23:39 |
probeer ook eens rode port met appel en ui............. ui even aanfruiten appel erbij en afblussen met rode port en laat maat even lekker pruttelen.....totdat alles goed zacht is en klaar...... | |
Grrrrrrrr | zondag 16 januari 2005 @ 23:41 |
En zorg dat je voldoende wc-papier in huis hebt, tenminste, als je hetzelfde reageert op gerechten met veel uien als mij... | |
Marietje_ | maandag 17 januari 2005 @ 00:57 |
quote:wat vies zeg wat ook lekker is: stokbroodje met uiencompote en dan plak kaas erop en dan ff in de oven mmmmmmmm | |
Martijn_77 | dinsdag 18 januari 2005 @ 12:42 |
quote:Wat voor kaas gebruik je dan? | |
Marietje_ | dinsdag 18 januari 2005 @ 13:10 |
quote:Gewoon een plak extra belegen kaas. | |
Martijn_77 | vrijdag 4 maart 2005 @ 11:06 |
quote:Ga ik zeker eens proberen. Maar welke uien zou ik eigenlijk het beste kunnen gebruiken rode uien of gewone uien? | |
GrotePier | zaterdag 9 april 2005 @ 10:37 |
rode zit toch een lekkerdere smaak aan....vind ik.. | |
Martijn_77 | zaterdag 9 april 2005 @ 10:52 |
quote:En van die zoete uien dan? Om de zaak wat milder te maken? | |
GrotePier | zaterdag 16 april 2005 @ 01:34 |
nee je moet gewoon een beetj esuiker gebruiken | |
GrotePier | zaterdag 16 april 2005 @ 01:37 |
ok effe een recepie, 1kg rode uien 1/2 lrt rode port laurier blaadje eetlepel thijm 150gr suiker uitjes even aanfruiten, afblussen met de rode port, laurier en thijm er bij als al het vocht bijna verdampt is dan voeg je de suiker toe en laat je het geheel nog even pruttelen..... | |
Martijn_77 | zaterdag 16 april 2005 @ 11:42 |
quote:En als ik die larier en thijm nu uitlaat wat doet dat voor de smaak? Dan wordt het minder kruidig denk ik of niet? | |
GrotePier | zondag 17 april 2005 @ 02:07 |
ja indd, maar op deze hoeveelheid maakt het niet veel uit hoor, ja kan het gewoon weglaten als je dat wil, het is geen pre...... | |
Martijn_77 | dinsdag 1 november 2005 @ 23:10 |
Ingrediënten 2 eetlepels olijfolie 4 uien, grofgesnipperd 1/2 eetlepel kerriepoeder 3-4 eetlepels abrikozenjam Voorbereiden In pan 2 el olie verhitten. Ui erdoor scheppen en afgedekt in 10 min. zachtjes gaar laten worden. Regelmatig omscheppen. Kerriepoeder erdoor scheppen en ui zonder deksel nog 1-2 min. zachtjes bakken. Van vuur af abrikozenjam erdoor roeren. Compote laten afkoelen en op smaak brengen met zout en peper. | |
Brentmeister | donderdag 18 mei 2006 @ 20:59 |
Dit moet ik binnenkort maken ![]() | |
Martijn_77 | donderdag 1 juni 2006 @ 19:56 |
quote:En heb je het al gemaakt? | |
Sjoepa | donderdag 1 juni 2006 @ 20:27 |
Ik zelf gebruik altijd 50/50 rodewijn/rodeport Natuurlijk rode uiten ff snel goed aanbakken en bruine suiker. Alles naar eigen smaak... getallen qua gewicht/ dl heb ik niet. | |
Pilootje | donderdag 1 juni 2006 @ 22:58 |
juist heel langzaam aanbakken en eventueel wat suiker daarbij gebruiken. Aanbakken is ook niet het juiste woord, op laag vuur smoor je de uien in hun eigen vocht. Ze worden dan heel geleidelijk glazig en gelig. Als al het vocht op is kunnen ze licht gaan karameliseren. In uien zit ook genoeg suiker om dit uit zichzelf te laten gebeuren, maar extra suiker vind ik persoonlijk lekker. Als je uien op hoog vuur bakt krijgen ze een andere smaak dan op laag vuur. Dan worden ze meer zoet. Gebruik voor compote geen vetstoffen die kunnen stollen, tenzei je compote warm opdient. gevogelte pate ( natuurlijk zelf gemaakt ![]() ![]() | |
Brentmeister | vrijdag 2 juni 2006 @ 00:32 |
quote:Ik heb het idd gemaakt! Met rode wijn, lekker bij een stukje vlees ![]() | |
Sjoepa | vrijdag 2 juni 2006 @ 01:53 |
Pilootje, Zo zijn er wellicht wel meerdere methoden Ik doe het opi de Fagel methode ;-) Die Fagel met het baardje.. die schreef het eens in een collumn en sindsdien maak ik het... naar eigen smaak maar op de manier die hij toen vertelde. Wat die vetstoffen betreft s een goeie tip... de eerste keer gebruikte ik ook boter om de uit aan te fruiten.. en bij het afkoelen krijg je idd een klont dan :-) | |
Martijn_77 | zondag 13 augustus 2006 @ 00:40 |
Vandaag gemaakt volgens een eigen recept: Benodigdheden 1 Kg Uien Rode Port Rode wijn Suiker Kruidnagel Poeder Balsamico Azijn Peper en zout Bereiding Uien snijden en op een laag vuur laten carmeliseren. Mogen best goed bruin worden. Daarna afblussen met 1/2 port en 1/2 rode wijn zodat de uien onder staan. 2 Eetlepels Balsamico azijn toevoegen en een kwart theelepel kruidnagelpoeder. Ook suiker toevoegen naar smaak is ook afhankelijk van hoe zoet je wijn en port is en hoe zoet je de compote wilt hebben. Alles in laten koken tot dat alleen de uien en een beetje vocht over zijn eventueel naar smaak nog peper en zout toevoegen | |
Blues | zondag 13 augustus 2006 @ 01:53 |
Wat heb je erbij gegeten, en hoelang heb je het in laten koken ? | |
Martijn_77 | zondag 13 augustus 2006 @ 01:54 |
Crosspost uit Wat eten en drinken we vandaag deel 23quote: [ Bericht 6% gewijzigd door Martijn_77 op 13-08-2006 12:01:25 (URL's toegevoegd) ] |