abonnement Unibet Coolblue Bitvavo
pi_24623949
quote:
Op dinsdag 18 januari 2005 12:42 schreef Martijn_77 het volgende:

[..]

Wat voor kaas gebruik je dan?
Gewoon een plak extra belegen kaas.
Drie vrouwtjes bakken samen een dikke vette pannekoek.
Wat ruikt dat heerlijk!
Ineens springt de pannekoek de pan uit en verdwijnt rollerdebol het bos in.
Allerlei dieren willen de pannekoek graag tegenhouden, maar of dat lukt...?
  vrijdag 4 maart 2005 @ 11:06:57 #27
43624 Martijn_77
It was a good year
pi_25361274
quote:
Op dinsdag 18 januari 2005 13:10 schreef Marietje_ het volgende:

[..]

Gewoon een plak extra belegen kaas.
Ga ik zeker eens proberen.

Maar welke uien zou ik eigenlijk het beste kunnen gebruiken rode uien of gewone uien?
Experience is what you get when you don't get what you wanted
Take my advice ... I don't use it anyway...
Een goede Fok! Search
Een goede Fok! Search
pi_26091776
rode zit toch een lekkerdere smaak aan....vind ik..
Er is maar één ding ergerlijker dan een vrouw, die kan koken en het niet wil,
en dat is de vrouw, die niet kan koken en het toch doet.
  zaterdag 9 april 2005 @ 10:52:09 #29
43624 Martijn_77
It was a good year
pi_26091972
quote:
Op zaterdag 9 april 2005 10:37 schreef GrotePier het volgende:
rode zit toch een lekkerdere smaak aan....vind ik..
En van die zoete uien dan?
Om de zaak wat milder te maken?
Experience is what you get when you don't get what you wanted
Take my advice ... I don't use it anyway...
Een goede Fok! Search
Een goede Fok! Search
pi_26263402
nee je moet gewoon een beetj esuiker gebruiken
Er is maar één ding ergerlijker dan een vrouw, die kan koken en het niet wil,
en dat is de vrouw, die niet kan koken en het toch doet.
pi_26263431
ok effe een recepie,
1kg rode uien
1/2 lrt rode port
laurier blaadje
eetlepel thijm
150gr suiker
uitjes even aanfruiten, afblussen met de rode port, laurier en thijm er bij
als al het vocht bijna verdampt is dan voeg je de suiker toe en laat je het geheel nog even pruttelen.....
Er is maar één ding ergerlijker dan een vrouw, die kan koken en het niet wil,
en dat is de vrouw, die niet kan koken en het toch doet.
  zaterdag 16 april 2005 @ 11:42:32 #32
43624 Martijn_77
It was a good year
pi_26267001
quote:
Op zaterdag 16 april 2005 01:37 schreef GrotePier het volgende:
ok effe een recepie,
1kg rode uien
1/2 lrt rode port
laurier blaadje
eetlepel thijm
150gr suiker
uitjes even aanfruiten, afblussen met de rode port, laurier en thijm er bij
als al het vocht bijna verdampt is dan voeg je de suiker toe en laat je het geheel nog even pruttelen.....
En als ik die larier en thijm nu uitlaat wat doet dat voor de smaak?

Dan wordt het minder kruidig denk ik of niet?
Experience is what you get when you don't get what you wanted
Take my advice ... I don't use it anyway...
Een goede Fok! Search
Een goede Fok! Search
pi_26288344
ja indd, maar op deze hoeveelheid maakt het niet veel uit hoor, ja kan het gewoon weglaten als je dat wil, het is geen pre......
Er is maar één ding ergerlijker dan een vrouw, die kan koken en het niet wil,
en dat is de vrouw, die niet kan koken en het toch doet.
  dinsdag 1 november 2005 @ 23:10:07 #34
43624 Martijn_77
It was a good year
pi_31882949
Ingrediënten
2 eetlepels olijfolie
4 uien, grofgesnipperd
1/2 eetlepel kerriepoeder
3-4 eetlepels abrikozenjam

Voorbereiden
In pan 2 el olie verhitten.
Ui erdoor scheppen en afgedekt in 10 min. zachtjes gaar laten worden.
Regelmatig omscheppen.
Kerriepoeder erdoor scheppen en ui zonder deksel nog 1-2 min. zachtjes bakken.
Van vuur af abrikozenjam erdoor roeren.
Compote laten afkoelen en op smaak brengen met zout en peper.
Experience is what you get when you don't get what you wanted
Take my advice ... I don't use it anyway...
Een goede Fok! Search
Een goede Fok! Search
pi_37964175
Dit moet ik binnenkort maken
Oh, and that's a bad miss!
  donderdag 1 juni 2006 @ 19:56:25 #36
43624 Martijn_77
It was a good year
pi_38448767
quote:
Op donderdag 18 mei 2006 20:59 schreef Brentmeister het volgende:
Dit moet ik binnenkort maken
En heb je het al gemaakt?
Experience is what you get when you don't get what you wanted
Take my advice ... I don't use it anyway...
Een goede Fok! Search
Een goede Fok! Search
pi_38450152
Ik zelf gebruik altijd 50/50 rodewijn/rodeport
Natuurlijk rode uiten ff snel goed aanbakken en bruine suiker.

Alles naar eigen smaak... getallen qua gewicht/ dl heb ik niet.
pi_38457287
juist heel langzaam aanbakken en eventueel wat suiker daarbij gebruiken. Aanbakken is ook niet het juiste woord, op laag vuur smoor je de uien in hun eigen vocht. Ze worden dan heel geleidelijk glazig en gelig. Als al het vocht op is kunnen ze licht gaan karameliseren. In uien zit ook genoeg suiker om dit uit zichzelf te laten gebeuren, maar extra suiker vind ik persoonlijk lekker. Als je uien op hoog vuur bakt krijgen ze een andere smaak dan op laag vuur. Dan worden ze meer zoet.
Gebruik voor compote geen vetstoffen die kunnen stollen, tenzei je compote warm opdient.
gevogelte pate ( natuurlijk zelf gemaakt ) met uien compote op een ciabatta. Lekker hoor
pi_38460632
quote:
Op donderdag 1 juni 2006 19:56 schreef Martijn_77 het volgende:

[..]

En heb je het al gemaakt?
Ik heb het idd gemaakt! Met rode wijn, lekker bij een stukje vlees
Oh, and that's a bad miss!
pi_38462588
Pilootje,

Zo zijn er wellicht wel meerdere methoden Ik doe het opi de Fagel methode ;-) Die Fagel met het baardje.. die schreef het eens in een collumn en sindsdien maak ik het... naar eigen smaak maar op de manier die hij toen vertelde. Wat die vetstoffen betreft s een goeie tip... de eerste keer gebruikte ik ook boter om de uit aan te fruiten.. en bij het afkoelen krijg je idd een klont dan :-)
  zondag 13 augustus 2006 @ 00:40:12 #41
43624 Martijn_77
It was a good year
pi_40753882
Vandaag gemaakt volgens een eigen recept:

Benodigdheden
1 Kg Uien
Rode Port
Rode wijn
Suiker
Kruidnagel Poeder
Balsamico Azijn
Peper en zout

Bereiding
Uien snijden en op een laag vuur laten carmeliseren. Mogen best goed bruin worden.

Daarna afblussen met 1/2 port en 1/2 rode wijn zodat de uien onder staan.

2 Eetlepels Balsamico azijn toevoegen en een kwart theelepel kruidnagelpoeder.

Ook suiker toevoegen naar smaak is ook afhankelijk van hoe zoet je wijn en port is en hoe zoet je de compote wilt hebben.

Alles in laten koken tot dat alleen de uien en een beetje vocht over zijn eventueel naar smaak nog peper en zout toevoegen
Experience is what you get when you don't get what you wanted
Take my advice ... I don't use it anyway...
Een goede Fok! Search
Een goede Fok! Search
pi_40755554
Wat heb je erbij gegeten, en hoelang heb je het in laten koken ?
  zondag 13 augustus 2006 @ 01:54:25 #43
43624 Martijn_77
It was a good year
pi_40755589
Crosspost uit Wat eten en drinken we vandaag deel 23
quote:


[ Bericht 6% gewijzigd door Martijn_77 op 13-08-2006 12:01:25 (URL's toegevoegd) ]
Experience is what you get when you don't get what you wanted
Take my advice ... I don't use it anyway...
Een goede Fok! Search
Een goede Fok! Search
abonnement Unibet Coolblue Bitvavo
Forum Opties
Forumhop:
Hop naar:
(afkorting, bv 'KLB')